Kun menee työhaastatteluun ja omaa sellaisia rajoitteita ettei kykene työstä suoriutumaan niin onko niistä ilmoitettava haastattelijalle. Tarkoitan tällä sitä että jos kertoo puutteensa niin haastattelija saattaa kertoa työvoima virkailijalle että haastateltava ei ollut halukas työhön ja saa sen myötä päiväraha karenssin. Jos taas ei kerro ja joutuu mahdollisesti saamassaan työssä jo koeaikana sairaslomalle ja sitä myötä samantien irtisanotuksi niin lopputulos lienee sama kuin ylläolevassa eli karenssi tulee päivärahoihin. Eli mikä on oikea tapa toimia hakijan fyysisten/psyykkisten rajoitusten suhteen osoitettua työtä hakiessa ?
Työnhausta kysymys työvoima virkailijalle
2
264
Vastaukset
- 9mm burana
Ainoa oikea tapa on ottaa 9mm burana siinä vaiheessa kun rahat loppuu. Mitä sinä murehdit, kun ei yhteiskuntaakaan kiinnosta tuletko toimeen
- tyokkari
Hei!
Kiitos kysymyksestäsi.
Kaikilla työnhakijoilla on velvollisuus ottaa vastaan kokoaikatyötä työttömyysetuuden saamisen edellytyksenä. Työkyvyttömyyseläkettä osaeläkkeenä saavalla työnhakijalla on oikeus työttömyysetuuteen, vaikka hän ei hae kokoaikatyötä.
Keskustele työnhakuun vaikuttavista terveydellisistä seikoista työ- ja elinkeinotoimistossa (TE-toimisto) työvoimaneuvojasi kanssa. Mikäli sinulla on lääkärinlausunto terveydentilastasi, esitä se TE-toimistossa.
Jos työnhakija ilman pätevää syytä kieltäytyy tarjotusta työstä tai omalla menettelyllään aiheuttaa sen, ettei työsopimusta synny, hänellä ei ole oikeutta työttömyysetuuteen 60 päivän ajalta. Jos työ olisi kestänyt enintään viisi päivää, työnhakija menettää kieltäytymisen seurauksensa oikeutensa työttömyysetuuteen 30 päivän ajaksi. Joissakin tilanteissa seurauksena voi olla myös työttömyysetuuden menettäminen toistaiseksi.
Katso työstä kieltäytymisestä myös linkistä:
http://www.esr.fi/mol/fi/00_tyonhakijat/07_tyottomyys/01_tyottomyysturva/01_edellytykset/01_karenssi/index.jsp
Jos taas eroat työstä ilman pätevää syytä tai olet itse aiheuttanut työsuhteen päättymisen, karenssiaika on 90 päivää. Joissakin tilanteissa seurauksena voi olla myös työttömyysetuuden menettäminen toistaiseksi.
Pätevä syy työstä eroamiselle on olemassa esimerkiksi silloin, kun työtä ei voida henkilön työkyky huomioon ottaen pitää sopivana. Työnhakijan tulee esittää asiasta todisteellinen selvitys. Käytännössä näyttönä tulee kyseeseen yleensä lääkärintodistus henkilön työkyvyttömyydestä ja soveltumattomuudesta kyseiseen työhön.
Ennen asian ratkaisemista on hakijaa kuultava TE-toimistossa tiedustelemalla hakijalta kirjallisesti päätökseen vaikuttavista seikoista (selvityspyyntö). Asia voidaan ratkaista, vaikka hakija ei toimita pyydettyjä selvityksiä annetussa määräajassa.
Terveisin Teppo työkkäristä
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 457352
- 324068
- 573605
- 503120
- 172806
- 532307
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons492299- 372258
- 432248
- 162236