Verkko-opiskelu

Ikuinen opiskelija

Hei, olen jäämässä työttömäksi kesän aikana ( määräaikainen työsuhde päättyy). Olen hakenut verkko-opiskelupaikkaa ammattikorkeakoulusta, mikä tarkoittaa käytännössä sitä että olen 2krt/vk olen koneen ääressä iltaisin tai silloin kun minulle sopii koska opiskelu suoritetaan kokonaan verkko-opiskeluna työn ohessa. En tiedä jatkuuko nykyinen työni kesän jälkeen. Jos menen työttömäksi työnhakijaksi, saanko päivärahaa eli katsotaanko minut 100 % työttämäksi työnhakijaksi vai jollain muotoa opiskelijaksi jolla ei ole oikeutta työttömyyskorvaukseen? Asia on minulle epäselvä.

10

257

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kela

      Kiitos kysymyksestäsi.

      Työ- ja elinkeinotoimisto tutkii ensin oikeutesi työttömyysetuuteen opintojen ohessa.

      Jos jäät työttömäksi ja et kuulu työttömyyskassaan, voit hakea työttömyysetuutta Kelalta. Hakeminen onnistuu parhaiten verkossa sähköisen asiointipalvelun kautta

      www.kela.fi/asiointi

      Sinulla on oikeus peruspäivärahaan, jos täytät työssäoloehdon eli olet ollut työssä vähintään 8 kuukautta työttömyyttä edeltävien reilun kahden vuoden aikana. Perus-päivärahaa maksetaan enintään 500 päivän ajan.

      Jos et täytä työssäoloehtoa, voit saada Kelasta työmarkkinatukea. Sitä maksetaan niille työttömille työnhakijoille, jotka tulevat ensi kertaa työmarkkinoille tai jotka eivät viime aikoina ole olleet töissä. Työmarkkinatukea maksetaan myös niille työttömille, jotka eivät enää saa ansio- tai peruspäivärahaa 500 päivän enimmäisajan täytyttyä.

      Kelan työttömyysetuuksien määrästä voit lukea tarkemmin

      http://www.kela.fi/in/internet/suomi.n/NET/200701132559EH?OpenDocument

      Ystävällisin terveisin,
      Kirsi Kelasta

    • tyottomyyskassat

      Hei ja kiitokset kysymyksestäsi!

      Mikäli kuulut työttömyyskassaan ja olet täyttänyt jäsenyys- ja työssäoloehdon on sinulla oikeus hakea ansiopäivärahaa omasta työttömyyskassasta.

      TE-toimisto tutkii siis ensin oikeutesi työttömyysturvaan, kuten Kirsi Kelasta vastauksessaan mainitsee.

      Työttömyyskassat löytyy TYJ:n linkistä:

      http://www.tyj.fi/default.asp?id=0&docid=1836

      Työttömyyskassan jäsenyys- ja työssäoloehdosta saat lisätietoja TYJ:n linkistä:

      http://www.tyj.fi/default.asp?id=15

      Ystävällisin terveisin

      Tiina työttömyyskassasta

    • Solbäck

      Hei,
      Olen määräaikaisessa työsuhteessa koulutusalalla ja ensi lukuvuoden pätevöidyn monimuotoisessa koulutuksessa ammattiopettajaksi. Nykyinen työsuhteeni ei kuitenkaan jatku enää ensi vuonna ja minua kiinnostaakin tietää että voisinko olla "työharjoittelijana" jossain alani koulussa jos en löydä oikeaa palkallista työpaikkaa? Tämä olisi tulevan urani kannalta erityisen tärkeää. Voiko tälläisesta harjoittelusta saada jotain tukea? Kiitokset.

    • SihteeristäITasiantu

      Eikö tähän verkko-opiskelu kysymykseen todella saa vastausta?

      Kysymyshän on muutoin vapaa-ajalla tehdystä opiskelusta ; onko niin että työttömäksi jääminen keskeyttää myös opinnot, huhhuh...

      • Ikuinen opiskelija

        Joo, minkäänlaista vastausta en ole saanut vielä, nuo yleistasolla olevat vastaukset eivät vastanneet kysymykseeni vastausta.


    • Jotain osviittaa

      Hei
      Näin palveluyhteiskunnassa. Palvele itseäsi pian olet asiantuntija myös omien etujen ajajana ja jakamassa täällä kokemuksia yhteisöllisesti. Harmillisita kun siteerataan vain lakiteksitä mutta ei sen käytännön tulkintoja. .

      Te-keskuksen työllisyyden edistämistoimikunta (entinen työvoimatoimikunta, nimi muutettiin vuoden 2009 alusta) antaa lausunnon siitä hyväksytäänkö ammatillisen opettajan pedagogiset opinnot päivärahojen saamisen este.
      Oulussa viitisen vuotta sitten tämä sopi vastaavassa tilanteessa. Sain sekä pedagogiset opettajaopinnot että näyttömestariopinnot mutta en yliopisto-opintoja. Siitä on lähdettävä että mitään varmaa päätöstä ei ole tiedossa, ei ainakaan ennakkoon. Kaikki on mahdollista päätökset samanlaisessa asiassa voivat vaihdella kaikin mahdollisin variaatioin toimikunnittain eri puolella maata ja saman toimikunnan tekemissäkin päätöksissä. Kaikkea ei ole kirjattu lakiin vaan sitä tulkitaan.

      Jatkat vain opiskeluja ja odottelet kiltisti mitä toimikunta sanoo. Jos sanoo ei, niin sitten tuli tappiota ja joko, jatkat opintoja opintotuella jos saat tai lopetat opiskelut. Jos te-keskukselle kelpaisi, voi liittokin pistää kampoihin maksamisessa. Toimikunnan päätöksestä voi valittaa .
      Tottakai kannattaa hyvissä ajoin ilmoittautua työnhakijaksi ja kirjat työnhakusuunnitelmaan opinnot. Niitä voisi yrittää myös työllistämistä edistävinä toimina ajaa läpi. Eli vuodenvaihteen lakimuutoksella opiskelua työttömyyspäivärahalla. Saisit ylläpitokorvauksen. Vähintäänkin 5 op kuukaudessa. Opiskelun on parannettava työllistymistäsi. Toinen variaatio on sivutoiminen opiskelu työttömyyspäivärahalla ilman ylläpitokorvausta. Tällöin jossain vaiheessa oli huolehdittava siitä, ettei opiskele liikaa rajana oli enintään 25h/vko ja laajuus alle 3ov/kk. Esim. jotain kansalaisopiston ja avoimen yliopiston kursseja.
      Verkko-opinnot ja avoimuus sekoittanut pakkaa. Aikaa ei seurata, montako tuntia kulutat penkkiä opiskellessasi. Seurataan opintopisteitä. Tämäkään ei toimi. Opiskelu ja opiskelutaidot ovat yksilöllinen asia toisella opiskelu luonnistuu ja kuormittaa vähän jne.. . Monia mahdollisuuksia.

      • diipis

        Olennaista on se että katsooko työkkäri opiskelusi päätoimiseksi vai sivutoimiseksi. Kaikki opinnot joita olet suunnittelemassa aloittaa työttömyyden aikana tai jotka jatkuvat sen jälkeen kun jäät nykyisestä hommasta työttömäksi on ilmoitettava työkkäriin, ja olet viisas jos teet sen etukäteen. Käy siis kysymässä sieltä TE-toimiston asiakasvastaanotosta koulutuksesta saamasi infon kanssa missä näkyvät esim. koulutuksen alkamisajankohta, laajuus (opintopisteissä tms.), niiden kesto, lähiopetuksen ajankohdat, mitä mieltä he ovat ovatko opinnot pää- vai sivutoimiset. Tutkintotavoitteiset amk-opinnot joista tulee enemmän kuin 5 opintopistettä/kk ovat joka tapauksessa aina päätoimisia. Jos haluat opiskella päätoimisesti työttömänä ollessasi ja saada työttömyysturvaa niin sinun pitää käydä työkkärissä ehdottomasti kirjauttamassa tuo työllistymissuunnitelmaasi ennen kuin opinnot alkavat. Opintojen pää- tai sivutoimisuuden ratkaisee aina työkkäri. Lisäksi jos olet alle 25-vuotias niin sinulla ei ole oikeutta työttömyysturvaan päätoimisten opintojen ajalta.
        Ota siis yhteyttä työkkäriin jo etukäteen.


    • Jotain osviittaa

      Korjasuta tuohon aiempaan viestiin. Olisi pitänyt lukea koko sivu. Työllisyyden edistämistoimikunta ei enää annakaan lausuntoja

      "Muutoksen myötä työvoimatoimikunnan tehtäviin osittain kuulunut työvoimapoliittisen lausunnon antaminen yksittäisen työnhakijan oikeudesta työttömyysetuuteen ja vuorottelukorvaukseen siirretään työ- ja elinkeinotoimiston hoidettavaksi."

      http://www.tem.fi/index.phtml?93453_m=93463&s=3052

      Hyvä näin. eli päättäjä istuu ehkä vastapäätä lausumassa mikä sopii ja mikä ei. Olisko vaiheet nyt selvityspyyntö -> selvitys -> lasusunto. Aikamoinen päätäntävalta mutta kait siinä järki voittaa. Selkeämpi vaihtoehto olisi se että koulutukset varustettaisiin valmiiksi te-tunnuksilla mihin soveltuvat ja mihin ei .

    • Pipo päässä

      On aivan käsittämätöntä, että maassa jossa hallitusohjelmaan aikoinaan kirjattiin elinikäinen oppiminen, niin tässä sitä nyt opiskellaan, että saanko tietokoneellani silloin tällöin osallistua verkkoluennolle. Että jonkun päätä pipo kiristää.

    • tyokkari

      Hei,

      Kiitos kysymyksestäsi ”Ikuinen opiskelija”.

      Jos ilmoittaudut työnhakijaksi työ- ja elinkeinotoimistoon (TE-toimisto) ja opiskelet, TE-toimisto tutkii, pidetäänkö sinua työttömyysturvalain tarkoittamana päätoimisena opiskelijana. Päätoimisella opiskelijalla ei ole oikeutta työttömyysetuuteen. Rajoitus koskee myös päätoimisen opiskelun lomajaksoja. Oheisesta linkistä löydät lisätietoa opintojen vaikutuksesta työttömyysetuuden saamiseen:
      http://www.mol.fi/mol/fi/00_tyonhakijat/07_tyottomyys/01_tyottomyysturva/01_edellytykset/02_opiskelija/index.jsp

      Omaehtoisia opintoja voi tietyin edellytyksin opiskella työttömyysetuutta menettämättä. Lisätietoja työttömyysetuudella tuettavista opinnoista löydät linkistä
      http://www.esr.fi/mol/fi/03_koulutus_ura/05_omaehtoinen_opiskelu/index.jsp

      Viestistäsi ei tarkemmin ilmene millaisiin amk-opintoihin olet hakeutunut, onko tavoitteenasi suorittaa ammattikorkeakoulu- tai ylempi ammattikorkeakoulututkinto vai onko kyseessä muut ammattikorkeakoulussa suoritettavat opinnot. Halutessasi voit olla yhteydessä tilanteestasi Työlinjan puhelinpalveluun
      Työttömyysturvaneuvonta 010 19 4911 (ma - pe klo 9 - 17)

      Terveisin Teppo työkkäristä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1325
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      906
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe