Onko "pakko" ottaa vastaan ilta/yötyötä

pp

Voidaanko työtön "pakottaa" karenssin uhalla vastaanottamaan pelkkää ilta/yöaikaan tapahtuvaa työtä? Entä jos on vastaanottanut tällaisen työn ,eikä pystykään tekemään iltatyötä, miten voi välttää karenssin , jos irtisanoutuu?

5

358

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äoghg

      Varmasti voidaan antaa karenssi mutta jos ei kykene tekemään yötyötä niin kipinkapin lääkäriin.

    • tyokkari

      Hei,

      kiitos kysymyksestäsi.

      Työttömyysturvalaissa määritellään työttömyysetuuden saajan yleiset oikeudet ja velvollisuudet. Työttömyysetuuden saajan velvollisuus on muun muassa hakea aktiivisesti työtä, olla valmis vastaanottamaan työtä tai koulutusta sekä parantaa osaamistaan työ- ja elinkeinotoimiston (TE-toimisto) kanssa sovitulla tavalla.

      Jos kieltäydyt tai eroat ilman pätevää syytä työstä tai omalla menettelyllä aiheutat sen, ettei työsopimusta synny, voi seurauksena olla työttömyysetuuden menettäminen määräajaksi tai toistaiseksi.

      Jos TE-toimisto on todennut, että olet kieltäytynyt tai eronnut työstä, sinulla on oikeus tulla kuulluksi ennen asian ratkaisemista TE-toimistossa. Hakijaa kuullaan tiedustelemalla häneltä kirjallisesti tarkasteltavaan asiaan liittyvistä syistä ja siihen vaikuttaneista seikoista (selvityspyyntö). Asia voidaan ratkaista myös ilman hakijan kirjallista selvitystä, mikäli työnhakija ei palauta selvitystään TE-toimistoon annettuun määräaikaan mennessä.

      Terveisin Teppo työkkäristä

    • huijattu karenssiin

      hehee ainakin meillä lahdessa "selvityspyyntöjä" käsitellään 20sekunnin kappalevauhdilla. eli paperi leima paperi leima.. mitäs siinä lukikaan.. ja toi on muuten kelan toteama asia ;)

    • Toinen Korva

      Työ ensin, ja jos työ on normaalia työtä ja saat siitä asianmukaista palkkaa, niin aika fakiiri saa olla että voi jättäytyä työstä kokonaan työttömäksi ilman että karenssia määrätään.

      Laki on tehty sellaiseksi että täytyy olla todella hyvät perusteet ja todella hyvin dokumentoitu, että toimikunnan päätös EI olisi karenssi sille joka ottaa loparit.

      Miten niin " ei pysty tekemään ilta- ja yötyötä"? Mitä se oikein tarkoittaa? Miten ei pysty. Miten työn tekeminen illalla eroaa siitä, että sitä tekee aamulla? Sun pitää pystyä jotenkin todistamaan paperilla toimikunnalle että et pysty tekemään ilta- ja yötyötä ja siihen pitää olla tosi hyvät perusteet. Ei riitä, että selittää kirjeellä että öisin väsyttää ja päivälläkään ei voi nukkua.

      Yhden tapauksen tiedän 6 vuoden ajalta, että 3-vuorotyöstä saattoi asiakas kieltäytyä eikä toimikunta määrännyt karenssia. Tällä asiakkaalla oli hoitavalta lääkäriltään lausunto. Siinä lääkäri todisti omana lausuntonaan, että on hoitanut asiakasta unettomudesta jo pidemmän aikaa ja katsoo että asiakkaan terveydettä vaarantamatta ei katkeamatonta 3-vuorotyötä voi tehdä.

      Voit yrittää hankkia lääkäriltäsi todistuksen, jossa lausutaan että ilta- ja yötyö ei sinulle tarveyttäsi vaarantamatta sovi. Lausunto pitää olla yksiselitteinen ja vailla mitään tulkintaa. Yleensä lääkärit kirjoittelee, että " ei suositella" ja " voi olla asiakkaan terveyttä huonontavaa" Tämmöiset lausunnot ei työkkärille riitä ja karenssi tulee paluupostissa.

      Itse olen työelämässä vaihtanut paikkaa ja alaa sillä tavalla, että kun olen todennut jonkun homman olevan ns. persiistä, olen etsinyt toisen työpaikan ja siirtynyt siihen.

      • Toimihenkilö

        Hyvä vastaus työtä tekevältä työtä vieroksuvalle. Siinä se pieni ero työssäkäyvien ja työttömien välillä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      72
      1414
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1237
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1175
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      75
      1115
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      69
      977
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      78
      783
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      725
    8. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      722
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      376
      722
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      676
    Aihe