Saamelaiset ovat RKP:läisiä!

Pakkoruotsi.net

Saamenkielisten kielellisiä oikeuksia ei pidä tukea!

Saamelaiset ja heidän etujärjestönsä, Saamelaiskäräjät ja Saamelaisnuoret, tekevät yhteistyötä RKP:n kanssa. Saamelaiskäräjien pj. Klemetti Näkkäläjärvi oli eduskuntavaaleissa 2011 RKP:n ehdokas, samoin Saamelaisnuoret ry:n edustaja Tuomas Aslak Juuso. Molemmat kannattavat pakkoruotsia.

Röyhkeintä on se, että saamenkielisillä ei käsittääkseni ole pakkoruotsia, vaan saamenkieliset lukevat äidinkieltä saamea, vierasta kieltä englantia ja toisena kotimaisena suomea.

Jos saamelaiset ovat RKP:n asialla, ei saamelaisilla tarvitse olla mitään kielellisiä oikeuksia Suomessa - tai ainakin heille pitää laittaa pakkoruotsi samalla, kun suomenkielisiltä pitää poistaa pakkoruotsi. Saamelaiset voivat sitten yhdessä surujen kanssa ylläpitää ruotsin kieltä Suomessa.

Klemetti Näkkäläjärven vastaus Ylen vaalikoneessa:

"En itse puhu ruotsia läheskään hyvin, ymmärrän kyllä ja tulen sillä toimeen. Ymmärrän ruotsin kielen opetuksen symbolisen ja yhteiskunnallisen merkityksen suomenruotsalaiselle vähemmistölle. Tiedän myös sen, että jos saavutetuista eduista tingitään, niitä ei koskaan saada takaisin. Näen, että kouluissa tulee opettaa ruotsin kieltä ja näen ruotsin kielen opetuksen tärkeyden Suomen perustuslain toteutumiselle. Minusta asia on saanut liian paljon huomiota mediassa. Paremminkin tulisi keskustella perusopetusjärjestelmän uudistamisesta ja kielenopetuksen kehittämisestä perusopetusjärjestelmässä. Saamen kielen opetuksen kehittämisessä, rahoituksessa ja opetusta ohjaavassa lainsäädännössä on paljon kehittämisen tarvetta. Saamen kielen opetusta tulisi saada myös muualla Suomessa valtion erityiskorvattavalla rahoituksella peruskouluissa ja opetusta varten tulee huolehtia riittävistä saamenkielisistä oppimateriaaleista ja opetajakoulutuksesta. Meillä on kouluissa monia muitakin aineita jota on oppilaiden pakko oppia - liikunnasta kotitalousoppiin. Voisimme keskustella myös siitä, että onko koulun tehtävä opettaa ruoanlaittoa?"

http://yle.fi/vaalikone11/index.php?emp=l-1.a-88hgi.d-15.lt-1.rt-1.ri-4110.s-5.q-11.ps-1

Eli hän vaatii saamelaisille lisää oikeuksia ja samalla vaatii suomenkielisille pakkoruotsia.

Tuomas Aslak Juuso:

http://yle.fi/vaalikone11/index.php?emp=l-1.a-88hgi.d-15.lt-1.rt-1.ri-3182.s-5.q-11.ps-1

"Vem är jag? | Kuka minä olen?
Olen Tuomas Aslak Juuso, 26-vuotias nuorisovaikuttaja / poromies Enontekiöltä.Erityisesti nuorten asioiden edistäminen, koulutusmahdollisuuksien takaaminen Pohjois-Suomessa, elinkeinojen elinvoimaisuus ja kielellisen sekä kulttuurillisen rikkauden huomioiminen Suomessa ovat minulle tärkeitä asioita.
Olen ollut Suomen Saamelaisnuorten ry:n toiminnassa aktiivisesti mukana melkein 10 vuotta josta puolet ajasta toiminut puheenjohtajana.Tätä kautta olen tutustunut laajasti Lapin mutta myös Suomen nuoriso kenttään. Vuonna 2008 minut valittiin Saamelaiskäräjiin, historian nuorimpana jäsenenä. Saamelaiskäräjien toiminnassa olen saanut paljon vastuuta nuoriso, elinkeino, kulttuuri ja kansainvälisissä asioissa.
Ehdokkaaksi ryhdyin siksi että koen tärkeäksi nostaa Lapin asiat esille jo tänään enkä harmaassa tulevaisuudessa. RKP siksi että se on puolue, joka on pitänyt vahvasti vähemmistöjen puolta. RKP:n avoimuus saamelaisia kohtaan on tehnyt minuun vaikutuksen ja mielestäni RKP:n poliittiset linjaukset antavat minulle mahdollisuuden ajaa koko Pohjois-Suomen asioita eteenpäin"

http://www.tuomasaslakjuuso.sfpval.fi/

Saamelaiset ovat siis yhtenäisesti ajamassa pakkoruotsia. Saamelaiset ovat tehneet pahan virhearvioinnin, kun kuvittelevat, että RKP tukeminen ajaisi saamelaisten etua. Se joka kannattaa RKP:tä, vastustaa suomenkielisiä. Jos suomenkielisillä ei tarvitse olla kielellisiä oikeuksia, valinnanvapautta, vielä vähemmän saamelaisilla tarvitsee olla kielellisiä oikeuksia.

2

203

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6432
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4153
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2567
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2000
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1518
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1377
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1090
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1011
    Aihe