Saamelaiset ovat RKP:läisiä!

Pakkoruotsi.net

Saamenkielisten kielellisiä oikeuksia ei pidä tukea!

Saamelaiset ja heidän etujärjestönsä, Saamelaiskäräjät ja Saamelaisnuoret, tekevät yhteistyötä RKP:n kanssa. Saamelaiskäräjien pj. Klemetti Näkkäläjärvi oli eduskuntavaaleissa 2011 RKP:n ehdokas, samoin Saamelaisnuoret ry:n edustaja Tuomas Aslak Juuso. Molemmat kannattavat pakkoruotsia.

Röyhkeintä on se, että saamenkielisillä ei käsittääkseni ole pakkoruotsia, vaan saamenkieliset lukevat äidinkieltä saamea, vierasta kieltä englantia ja toisena kotimaisena suomea.

Jos saamelaiset ovat RKP:n asialla, ei saamelaisilla tarvitse olla mitään kielellisiä oikeuksia Suomessa - tai ainakin heille pitää laittaa pakkoruotsi samalla, kun suomenkielisiltä pitää poistaa pakkoruotsi. Saamelaiset voivat sitten yhdessä surujen kanssa ylläpitää ruotsin kieltä Suomessa.

Klemetti Näkkäläjärven vastaus Ylen vaalikoneessa:

"En itse puhu ruotsia läheskään hyvin, ymmärrän kyllä ja tulen sillä toimeen. Ymmärrän ruotsin kielen opetuksen symbolisen ja yhteiskunnallisen merkityksen suomenruotsalaiselle vähemmistölle. Tiedän myös sen, että jos saavutetuista eduista tingitään, niitä ei koskaan saada takaisin. Näen, että kouluissa tulee opettaa ruotsin kieltä ja näen ruotsin kielen opetuksen tärkeyden Suomen perustuslain toteutumiselle. Minusta asia on saanut liian paljon huomiota mediassa. Paremminkin tulisi keskustella perusopetusjärjestelmän uudistamisesta ja kielenopetuksen kehittämisestä perusopetusjärjestelmässä. Saamen kielen opetuksen kehittämisessä, rahoituksessa ja opetusta ohjaavassa lainsäädännössä on paljon kehittämisen tarvetta. Saamen kielen opetusta tulisi saada myös muualla Suomessa valtion erityiskorvattavalla rahoituksella peruskouluissa ja opetusta varten tulee huolehtia riittävistä saamenkielisistä oppimateriaaleista ja opetajakoulutuksesta. Meillä on kouluissa monia muitakin aineita jota on oppilaiden pakko oppia - liikunnasta kotitalousoppiin. Voisimme keskustella myös siitä, että onko koulun tehtävä opettaa ruoanlaittoa?"

http://yle.fi/vaalikone11/index.php?emp=l-1.a-88hgi.d-15.lt-1.rt-1.ri-4110.s-5.q-11.ps-1

Eli hän vaatii saamelaisille lisää oikeuksia ja samalla vaatii suomenkielisille pakkoruotsia.

Tuomas Aslak Juuso:

http://yle.fi/vaalikone11/index.php?emp=l-1.a-88hgi.d-15.lt-1.rt-1.ri-3182.s-5.q-11.ps-1

"Vem är jag? | Kuka minä olen?
Olen Tuomas Aslak Juuso, 26-vuotias nuorisovaikuttaja / poromies Enontekiöltä.Erityisesti nuorten asioiden edistäminen, koulutusmahdollisuuksien takaaminen Pohjois-Suomessa, elinkeinojen elinvoimaisuus ja kielellisen sekä kulttuurillisen rikkauden huomioiminen Suomessa ovat minulle tärkeitä asioita.
Olen ollut Suomen Saamelaisnuorten ry:n toiminnassa aktiivisesti mukana melkein 10 vuotta josta puolet ajasta toiminut puheenjohtajana.Tätä kautta olen tutustunut laajasti Lapin mutta myös Suomen nuoriso kenttään. Vuonna 2008 minut valittiin Saamelaiskäräjiin, historian nuorimpana jäsenenä. Saamelaiskäräjien toiminnassa olen saanut paljon vastuuta nuoriso, elinkeino, kulttuuri ja kansainvälisissä asioissa.
Ehdokkaaksi ryhdyin siksi että koen tärkeäksi nostaa Lapin asiat esille jo tänään enkä harmaassa tulevaisuudessa. RKP siksi että se on puolue, joka on pitänyt vahvasti vähemmistöjen puolta. RKP:n avoimuus saamelaisia kohtaan on tehnyt minuun vaikutuksen ja mielestäni RKP:n poliittiset linjaukset antavat minulle mahdollisuuden ajaa koko Pohjois-Suomen asioita eteenpäin"

http://www.tuomasaslakjuuso.sfpval.fi/

Saamelaiset ovat siis yhtenäisesti ajamassa pakkoruotsia. Saamelaiset ovat tehneet pahan virhearvioinnin, kun kuvittelevat, että RKP tukeminen ajaisi saamelaisten etua. Se joka kannattaa RKP:tä, vastustaa suomenkielisiä. Jos suomenkielisillä ei tarvitse olla kielellisiä oikeuksia, valinnanvapautta, vielä vähemmän saamelaisilla tarvitsee olla kielellisiä oikeuksia.

2

100

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefu ja blörffi tuli helikopterilla hämeenlinnan Aulangolle

   Nyt äkkiä paparazzit paikalle kun show jatkuu.. ei helpota mitä pellejä 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   118
   5452
  2. Pikkutyttö hakkasi Tynkkysen

   Pikkutyttö hakkasi Tynkkysen (PS) kun ei pitänyt tämän poliittisesta suun soitosta. Tynkkynen nostaa syytteen asiasta kuten on mahdollista. Mutta aiem
   Maailman menoa
   308
   3139
  3. Lähden taas tänää kotoani pois, kiukkuinen Sofia lataa tekstiä Instassa.

   On vihainen kun on Seiskassa kannessa hänen ruhjeistaan ja haukkuu toimittajan ja lehden aivan lyttyyn.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   71
   2126
  4. Onko Kankaanpää keissi lavastus?

   Siis vähän samaan tapaan kuin vihreiden puoluetoimiston ikkunaan ilmestyy hakaristejä aina sopivasti juuri vaalien alla?
   Maailman menoa
   330
   2125
  5. Mies mitä luulet

   miten paljon meillä olis seksiä,jos alettas olemaan?
   Ikävä
   82
   1649
  6. Onkos tietoa minkälaisista kodeista nämä pidätetyt tulevat?

   Vähän vaikuttaa siltä, että eivät kovin hyvistä kodeista.
   Kankaanpää
   48
   1553
  7. Saisinpa nainen olla sun kanssas vielä joskus

   Rakastan sua hiljaa toivoen et päädyttäis yhteen. Kaikkea hyvää ihanalle ja pidä huoli itsestäsi 🍀❤
   Ikävä
   61
   1473
  8. Eka rokottamaton linnaan 93 vuotiaan taposta

   Rokottamatoton kotihoitaja tappoi pirteän 93 vuotiaan vanhuksen tartuttamalla "tahallaan" oletetun korona viruksen :) https://www.iltalehti.fi/korona
   Maailman menoa
   251
   1460
  9. Ähtärin puukotus

   Ketä puukotettu ähtärissä viime yönä??
   Ähtäri
   31
   1356
  10. Miks mä vieläkin

   Mietin sua, miten sä voit tulla ajatuksiin kokoajan, ei tajua ei.. Eiks sen ois jo pitänyt mennä ohi.
   Ikävä
   59
   1242
  Aihe