Saamelaiset ovat RKP:läisiä!

Pakkoruotsi.net

Saamenkielisten kielellisiä oikeuksia ei pidä tukea!

Saamelaiset ja heidän etujärjestönsä, Saamelaiskäräjät ja Saamelaisnuoret, tekevät yhteistyötä RKP:n kanssa. Saamelaiskäräjien pj. Klemetti Näkkäläjärvi oli eduskuntavaaleissa 2011 RKP:n ehdokas, samoin Saamelaisnuoret ry:n edustaja Tuomas Aslak Juuso. Molemmat kannattavat pakkoruotsia.

Röyhkeintä on se, että saamenkielisillä ei käsittääkseni ole pakkoruotsia, vaan saamenkieliset lukevat äidinkieltä saamea, vierasta kieltä englantia ja toisena kotimaisena suomea.

Jos saamelaiset ovat RKP:n asialla, ei saamelaisilla tarvitse olla mitään kielellisiä oikeuksia Suomessa - tai ainakin heille pitää laittaa pakkoruotsi samalla, kun suomenkielisiltä pitää poistaa pakkoruotsi. Saamelaiset voivat sitten yhdessä surujen kanssa ylläpitää ruotsin kieltä Suomessa.

Klemetti Näkkäläjärven vastaus Ylen vaalikoneessa:

"En itse puhu ruotsia läheskään hyvin, ymmärrän kyllä ja tulen sillä toimeen. Ymmärrän ruotsin kielen opetuksen symbolisen ja yhteiskunnallisen merkityksen suomenruotsalaiselle vähemmistölle. Tiedän myös sen, että jos saavutetuista eduista tingitään, niitä ei koskaan saada takaisin. Näen, että kouluissa tulee opettaa ruotsin kieltä ja näen ruotsin kielen opetuksen tärkeyden Suomen perustuslain toteutumiselle. Minusta asia on saanut liian paljon huomiota mediassa. Paremminkin tulisi keskustella perusopetusjärjestelmän uudistamisesta ja kielenopetuksen kehittämisestä perusopetusjärjestelmässä. Saamen kielen opetuksen kehittämisessä, rahoituksessa ja opetusta ohjaavassa lainsäädännössä on paljon kehittämisen tarvetta. Saamen kielen opetusta tulisi saada myös muualla Suomessa valtion erityiskorvattavalla rahoituksella peruskouluissa ja opetusta varten tulee huolehtia riittävistä saamenkielisistä oppimateriaaleista ja opetajakoulutuksesta. Meillä on kouluissa monia muitakin aineita jota on oppilaiden pakko oppia - liikunnasta kotitalousoppiin. Voisimme keskustella myös siitä, että onko koulun tehtävä opettaa ruoanlaittoa?"

http://yle.fi/vaalikone11/index.php?emp=l-1.a-88hgi.d-15.lt-1.rt-1.ri-4110.s-5.q-11.ps-1

Eli hän vaatii saamelaisille lisää oikeuksia ja samalla vaatii suomenkielisille pakkoruotsia.

Tuomas Aslak Juuso:

http://yle.fi/vaalikone11/index.php?emp=l-1.a-88hgi.d-15.lt-1.rt-1.ri-3182.s-5.q-11.ps-1

"Vem är jag? | Kuka minä olen?
Olen Tuomas Aslak Juuso, 26-vuotias nuorisovaikuttaja / poromies Enontekiöltä.Erityisesti nuorten asioiden edistäminen, koulutusmahdollisuuksien takaaminen Pohjois-Suomessa, elinkeinojen elinvoimaisuus ja kielellisen sekä kulttuurillisen rikkauden huomioiminen Suomessa ovat minulle tärkeitä asioita.
Olen ollut Suomen Saamelaisnuorten ry:n toiminnassa aktiivisesti mukana melkein 10 vuotta josta puolet ajasta toiminut puheenjohtajana.Tätä kautta olen tutustunut laajasti Lapin mutta myös Suomen nuoriso kenttään. Vuonna 2008 minut valittiin Saamelaiskäräjiin, historian nuorimpana jäsenenä. Saamelaiskäräjien toiminnassa olen saanut paljon vastuuta nuoriso, elinkeino, kulttuuri ja kansainvälisissä asioissa.
Ehdokkaaksi ryhdyin siksi että koen tärkeäksi nostaa Lapin asiat esille jo tänään enkä harmaassa tulevaisuudessa. RKP siksi että se on puolue, joka on pitänyt vahvasti vähemmistöjen puolta. RKP:n avoimuus saamelaisia kohtaan on tehnyt minuun vaikutuksen ja mielestäni RKP:n poliittiset linjaukset antavat minulle mahdollisuuden ajaa koko Pohjois-Suomen asioita eteenpäin"

http://www.tuomasaslakjuuso.sfpval.fi/

Saamelaiset ovat siis yhtenäisesti ajamassa pakkoruotsia. Saamelaiset ovat tehneet pahan virhearvioinnin, kun kuvittelevat, että RKP tukeminen ajaisi saamelaisten etua. Se joka kannattaa RKP:tä, vastustaa suomenkielisiä. Jos suomenkielisillä ei tarvitse olla kielellisiä oikeuksia, valinnanvapautta, vielä vähemmän saamelaisilla tarvitsee olla kielellisiä oikeuksia.

2

70

  Vastaukset

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Uuden henkilötunnuksen koodi

   Puuhaillaan uutta henkilötunnusjärjstelmää josta tavan taallaaja ei voi päätellä yhtään mitään. Vastaavasti koodien lukuoikeus ja tiedonpurku tulee ol
   Maailman menoa
   161
   3405
  2. Muut maat tiukentaa korona toimia, suomi ei

   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006643856.html Miksi suomessa taas odotetaan että tartunnat räjähtää. Jo nyt helsingissä enemmän tartuntoja kuin O
   Maailman menoa
   242
   2999