Kuka aloitti lapsikasteen?

Risto TTT

100- ja 200-luvuilla Ireneus, Hippolytus, Origenes, Kyprianus. Perinteinen aikuiskaste muutettiin lapsikasteeksi. Lapsikasteen vakiinnutti Augustinus, jonka mukaan "kastamattomat lapset joutuvat kadotukseen".Lapsikasteen yhteydessä alettiin korostaa perisynnin poispesemistä. "Kaikki, jotka kuolevat kastamattomina, myös pienet lapset, joutuvat helvettiin kärsimään loppumattomia tuskia Meillä ei ole oikeutta valittaa tätä, koska olemma kaikki pahoja." Evankeeliset ovat kuitenkin jatkaneet apostolista tapaa ja kastavat edelleen ainoastaan uskovien kasteella eivätkä ole katolisen piispan oppia omaksuneet. Jeesus itse esimerkkinä. Johanneksenkin kasteen ottaneet kastettin myöhemmin Herran nimeen. Kristillisen kasteen taustana on Johanneksen kaste ja myöhäisjuutalaisuuden proselyytti- eli käännynnäiskaste. Ne taas olivat saaneet lähtökohtansa Vanhan Testamentin lain puhdistusmääräyksistä (4Moos.19:20; 31:19- 20 ym.). Kristuksen perintönä jäi evankeliumin julistus sekä kaste Herran nimeen, kaste on tarkoitettu Jeesuksen vapaaehtoisille seuraajille. ”..se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät” (Mt.7:14). Veden pirskottaminen päälle ei siis ole kuin siunausta muistuttava toimitus, joten sitä ei voida pitää upotuskasteena. Käännynnäiskaste on aina upotuskaste.

165

1153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niko.

      Surullista on, että edelleen on uskovia paljon jotka uskovat Jumalan toimivan niin, että kastamaton vauva tahi kohtuun kuollut lapsi joutuisi ikuiseen kadotukseen ja tuskaan. Siitä ei Raamattu millään tavalla todista.

      Jumala joka on Oikeudenmukainen, joka on täydellisen Hyvä ja joka on Rakkaus, Hänkö todella toimisi näin?

      Ei.

      Väärin ymmärretyn opinkohdan vuoksi monelle opetetaan tällaista ja se on surullista. Moni kokee aivan turhaan suurta tuskaa sen vuoksi, että kyseinen "oppi ja opetus" on levinnyt läpi historian niin laajasti.

      Raamattu ei opeta, että kastamaton vauva joutuisi kadotukseen!

      Jumala kyllä pitää huolen pienistä lapsosistaan, aivan varmasti, sillä Hän rakasti meitä niin suunnattoman paljon, että antoi jopa oman Poikansa kuolemaan meidän edestämme ja puolestamme, jotta me saisimme elää Hänen yhteydessää ikuisesti!

      Ylistys ja kunnia siis Jumalalle aina ja iänkaikkisesti, amen!

      • »Moni kokee aivan turhaan suurta tuskaa sen vuoksi, että kyseinen "oppi ja opetus" on levinnyt läpi historian niin laajasti. »

        Kyllä. Mokoma kristinusko olisi hyvä hylätä kokonaan, sillä eihän se aiheuta kuin tuskaa.


      • Jumalan terve oppi
        Töppönen kirjoitti:

        »Moni kokee aivan turhaan suurta tuskaa sen vuoksi, että kyseinen "oppi ja opetus" on levinnyt läpi historian niin laajasti. »

        Kyllä. Mokoma kristinusko olisi hyvä hylätä kokonaan, sillä eihän se aiheuta kuin tuskaa.

        vanhurskauttaa ja saa aikaan hyvän hedelmän omaksi ja lähimmäisten parhaaksi ja samoin Isälle Jumalalle kiitokseksi ja kunniakseen Jeesuksen nimessä.

        Erikseen on sitten oppi kasteista, josta on pyritty vauvakasteessa tekemään jonkinsortin pelastusautomaatio.


      • Töppönen kirjoitti:

        »Moni kokee aivan turhaan suurta tuskaa sen vuoksi, että kyseinen "oppi ja opetus" on levinnyt läpi historian niin laajasti. »

        Kyllä. Mokoma kristinusko olisi hyvä hylätä kokonaan, sillä eihän se aiheuta kuin tuskaa.

        7. KASTE
        Jeesuksen asettama kaste liittyy Jumalan pelastustyöhön. Kaste toimitetaan uskovalle Jeesuksen Kristuksen käskystä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen veteen upottamalla. Kastettu liitetään paikalliseen seurakuntaan.

        Uskomme, että Jeesuksen asettama kaste liittyy oleellisesti Uuden testamentin pelastus- ja seura-kuntaoppiin. Kaste on toimitettava uskoa tunnustavalle henkilölle Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Uuden testamentin esimerkkien valossa kristillistä kastetta edeltää evankeliumin julistus, uskon syntyminen ja sitä seuraava mielenmuutos . Tämän vuoksi näemme, että raamatullinen kaste otetaan uskon ehdon toteuduttua eli kaste seuraa ihmiselle lahjoitettua uskoa.

        Usko syntyy ihmisessä Jumalan sanan välityksellä, samoin muutkin uskonelämän alkuun liittyvät pelastuksen lahjat kuten vanhurskauttaminen ja Pyhän Hengen osallisuus. Ne vastaanotetaan ”us-kossa kuulemisen” kautta. Kaste ei välitä pelastuksen lahjoja vaan vahvistaa niiden merkityksen. Näin kaste itsessään ei pelasta vaan toimii syntyneen uskon tunnustuksena. Kasteen hen-kilökohtaisesta tunnustusluonteesta kertovat myös Uuden testamentin ilmaisut "ottaa kaste" ja "antaa kastaa itsensä".

        Uskon kautta syntynyt Kristus-yhteys ja kaste liittyvät olennaisesti toisiinsa. Kaste julistaa uskoa ja osallisuutta Kristuksen kuolemaan vanhan elämän hautaamisena ja askeleena uuteen elämään. Kasteessa ”kuolema” ja ”ylösnousemus” Kristuksen kanssa ilmaisee sitä todellisuutta, jossa us-kova on vapautunut synnin orjuuttavasta hallintavallasta ja on osallinen Kristuksen ylösnousemu-selämään. Kaste tapahtuu vanhan ja uuden elämän rajapinnalla: Olemme kuolleet Kristuksen kanssa, jotta "alkaisimme elää uutta elämää". Tästä seuraa se, että eettisestä näkökulmasta kaste liittyy läheisesti kristityn jokapäiväiseen elämään ja vaellukseen.

        Kaste ilmentää uskovalle ruumiin antamista vanhurskauden aseeksi Jumalalle ja uuteen elämään astumista. Pietari opettaa, että kaste on myös suostumista elämään hyvän omantunnon liitossa Jumalan kanssa. Kaste merkitsee syntisen elämäntavan taakse jättämistä, osallistumista kristilli-seen kilvoitukseen ja palveluun.

        Kaste tapahtuu veteen upottamalla, joka eroaa vedellä valelusta ja vedellä pirskottamisesta. Myös Uuden testamentin sana ”kastaa” (kreik. baptidzõ) merkitsee upottamista. Samoin Uuden testa-mentin kuvaukset tukevat upottamalla kastamista: Jeesus kastettiin Jordanissa, jossa oli ”paljon vettä” ja hän nousi ”ylös vedestä”. Samoin alkuseurakunnan kastettavat ”astuivat veteen” ja tulivat "ylös vedestä”. Upottaminen vastaa parhaiten kasteen olemusta ja kielikuvaa ”haudattu Kristuk-sen kanssa”.

        Yksilön uskonelämään liittyvän merkityksen lisäksi kasteella on myös vahva yhteisöllinen ulottuvuus: siinä vahvistetaan osallisuus Kristuksen ruumiiseen, kuuluminen Jumalan kansaan. Kastetut uskovat liitetään paikalliseen uskovien yhteyteen eli seurakuntaan.



        Matt. 28:16–20. Erotuksena Johanneksen kasteesta Uudessa testamentissa puhutaan myös kastamisesta Herran Jeesuksen nimeen Ap.t. 19:3–5.
        Tästä prosessista käytetään myös nimityksiä parannuksen teko ja kääntymys, kreik. metanoia. Sana tarkoittaa yleensä kääntymistä jotakin kohden; tässä yhteydessä kääntymistä Jumalan puoleen.
        Ap.t. 2:37–41; 8:12–13, 35–38; 9:1–18; 10:44–48; 16:13–15, 30–34; 18:8; 19:1–5.
        Ap.t. 15:7; Room. 10:5–17; Gal. 3:1–5.
        Ap.t. 2:38; 8:12; 19:5.
        Tämä ei merkitse uskovan synnittömyyttä vaan hänen asemassaan tapahtuvaa muutosta.
        Room. 6:11, 1–5; Kol. 2:12–23; Gal. 3:26–29.
        1. Piet. 3:21 (KR 1938).
        Room. 6:1–11.
        1. Kor. 1:16; 16:15.
        Matt. 3:6, 16; Joh. 3:23; Ap.t. 8:38–39 (kreik. katabainõ = laskeutua alas, anabainõ = nousta ylös).
        Room. 6:1–4; Kol. 2:12.
        1. Kor. 10:1-4; Gal. 3:28.
        Ap.t. 2:37–41.


    • Ville-Hart

      No mihin sitä kastetta ylipäätään tarvitaan, jos usko pelastaa ihmisen? Jos kaste on tarkoitettu vapaaehtoisille Jeesuksen seuraajille, se näyttää sinällään olevan aika turhanaikaista lutrausta.

      • Kuka voi pitää pientä vauvaa vapaaehtoisena?


    • ertyu

      Risto TTT: "Kuka aloitti lapsikasteen? 100- ja 200-luvuilla Ireneus ... "

      Ireneusko? Todiste tästä?

      • Risto TTT

        Augustinus - Ei voi sanoa, että yksi, mutta tuossa. Useita piispoja ja pappeja. Jos haluat tarkat todisteet. Niin voit mennä katolialisten sivuille. Järjestän linkin.
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Augustinus


      • Risto TTT
        Risto TTT kirjoitti:

        Augustinus - Ei voi sanoa, että yksi, mutta tuossa. Useita piispoja ja pappeja. Jos haluat tarkat todisteet. Niin voit mennä katolialisten sivuille. Järjestän linkin.
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Augustinus

        Kasteen isät löytyvät katolilaisten sivuilta. Eihän lasten siunaaminen ole pahasta. Käännynäsikaste on eri kaste.

        http://hyviauutisia.net/


    • Se ei ole ihmisen päätettävissä jeesus tietää kastamattoman lapsen kohtalon paremmin kuin ihminen.
      Sillä ei ole merkitystä on upotus tai valelukaste Jeesusen kuolemaan kastaminen joka tapausessa hänen yhteyteensä ottaminen.

      • Ei kaste ihmisen

        tekemänä toimenpiteenä ole ratkaisevaa vaan sydämen usko ja Sanan vastaanottaminen Jeesuksessa. Ja tätä parannusta seuraa kaste vedessä ja lupaus Pyhän Hengen kasteesta Jeesuksen antamana käsien päälle panemisen kautta tai ilman sitä. Kukaan ei kuitenkaan voi henkikastetta antaa. Arvolliset sitten myös tulella kastetaan ja koetellaan ja kirkastetaan. Toivottavasti öljy astioissa voidaan Jeesusta odottaa, koska liha ja veri ei mitään yksistään hyödytä.


    • Kuka KÄSKI ympärileikata poikalapset 8 päivän ikäisenä ?

      Kuka MÄÄRÄSI kuolemantuomion LAPSILLE, jos ympärileikkaus jätettiin tekemättä ?

      Kuka ILMOITTI, että ympärileikkaamaton LAPSI on rikkonut " MINUN LIITTONI " ?


      Jumalan asettama liitto rikottiin niin, että se JÄTETTIIN TEKEMÄTTÄ.


      Minkä ESIKUVA on MOLOKIN KITA ?

      SE PÄIVÄ ON PALAVA KUIN PÄTSI.

      MEIDÄN JUMALAMME ON KULUTTUVA TULI.


      KASTEVESI on kastamishetkellä JUMALA ITSE.

      KASTEVESI on kastamishetkellä AINEELLISEN, MATERIAALISEN, VASTAANOTETTAVAN olomuodon itselleen ottanut JUMALA, Herra-Herra JEESUS KRISTUS.


      KASTEVESI ON JUMALA.

      Se ei "näytä" JUMALALTA, se ei "kuulosta" JUMALALTA, eikä se "tunnu" JUMLALATA, mutta se todella on Jeesus Kristus itse.


      Sen vuoksi on kasteriita. Saatana ei ainoastaan vihaa kastevettä, vaan se pelkää sitä.


      "ÄLKÄÄ ESTÄKÖ LAPSIA TULEMASTA MINUN TYKÖNI"

      • Voi pimeyttä

        Nimimerkit Malakia ja Ville Hart ovat omaksuneet tuon pakanallista
        perua olevan ajatuksen, että kaste vedessä olisi jotain maagista voimaa, joka pelastaisi ihmisen!
        Epäuskoinen ihminen tarvitsee aina tuekseen materiaa, puuta, vettä kiveä...

        Huh, huh "Kastevesi on Jumala"!!!!!!

        Ikäänkuin Jumala tarvitsisi materiaa voidakseen toimia.

        Raamatun selvä ilmoitus on:
        "Henki on se, joka eläväksi tekee."

        "Tuuli puhaltaa, mistä tahtoo..."

        Malakia ei näköjään tunne Raamattua vielä sen vertaa, että ympärileikkaus
        EI PELASTANUT poikavauvaa. Sehän oli vain ulkoinen merkki siitä,
        että kuului valittuun kansaan!
        1. Moos 17:11

        Aabrahamkaan ei pelastunut ympärileikkauksensa ansiosta, VAAN USKON KAUTTA:
        Room 4:11
        "Hän sai ympärileikkauksen merkin SEN USKONVANHURSKAUDEN SINETIKSI, joka hänellä oli
        ympärileikkaamattomana, että hänestä tulisi kaikkien isä, jotka ympäri-
        leikkaamattomana uskovat, niin että vanhurskaus heillekin luettiin."

        Ville kyselee: "Mihin sitä kastetta tarvitaan, jos..."

        Kirkkohan tarvitsee kastetta voidakseen pakkoliittää vauvat jäsenikseen, mutta
        uskovalle kaste merkiytsee vanhan ihmisen hautaamista sen jälkeen, kun hän
        on uudestisyntynyt ylhäältä!!!

        Mihin Jeesus tarvitsi kastetta?
        Kaste on myös vapaaehtoinen julkinen tunnustus ihmisille siitä,
        että ihminen haluaa seurata Jeesusta myös kasteen hautaan!

        "Sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella
        pelastutaan." Room 10:10


    • Ympärileikkaus ei ollut mikään "vain", vaan sen tekemättömyydestä Jumala määräsi kuolemanrangaistuksen...lapselle !

      Jos ei ollut ympärileikattu, ei myöskään ollut liitossa Jumalan kanssa.

      Tänäkään päivänä ei ihminen ei ole UUDESSA LIITOSSA, jos ei ole kasteessa ja kasteen kautta tullut Jumalan vanhurskauttamaksi, eli pyhittämäksi.

      Kirjoitit; "ikäänkuin Jumala tarvitsisi materiaa voidakseen toimia"

      Ihmettele rauhassa edelleen. Jumala on kuitenkin hyväksi nähdä luoda koko maailmankaikkeuden, ja jos se ei ole materiaa, niin mitä se sitten on ?

      Jumala käytti myös Vanhassa liitossa materiaa TAHTONSA TOTEUTTAMISEKSI.

      Eikö se sinulle kelpaa ?

      Henki-Sana-vesi-veri-Vanhurskaus.

      Jumala on myös "järjestyksen-Jumala". Niin VT:ssä kuin UT:ssa.


      Kastamattomuus on saatana ase, hapate.


      Sinä päivänä kun Jeesus ilmestyy Kirkkaudessaan, kaikki luotu katoaa Jumalan Kirkkauden edessä.

      Jos luet Galatalaiskirjeen 3.luvun, jossa puhutaan uskosta ja mitä sen tuleminen saa aikaan, niin luvun loppuosassa kerrotaan mikä on saanut "uskon" tulemaan.

      • mathetes

        Nimim, Malakia,lle vastausta

        Etpä ymmärtänyt tuota ympärileikkaus asiaa, josta niin "tietämyksellä" muka kirjoitat! Ajatteluasi ohjaa sinun omat tunteesi, ei asian ymmärtäminen!

        Paavali kertoi Aabrahamista!
        (Room 4:11. Ja hän sai ympärileikkauksen merkin sen uskonvanhurskauden sinetiksi, joka hänellä oli ympärileikkaamatonna, että hänestä tulisi kaikkien isä, jotka ympärileikkaamattomina uskovat, niin että vanhurskaus heillekin luettaisiin;

        12. ja että hänestä tulisi myöskin ympärileikattujen isä, niiden, jotka eivät ainoastaan ole ympärileikattuja, vaan myös vaeltavat sen uskon jälkiä, mikä meidän isällämme Aabrahamilla oli jo ympärileikkaamatonna.

        13. Sillä se lupaus, että Aabraham oli perivä maailman, ei tullut hänelle eikä hänen siemenelleen lain kautta, vaan uskonvanhurskauden kautta.)!

        Ymmärsitkö? Siis lihaan tehty ympärileikkaus on "uskon vanhurskauden sinetti, elikä uudestisyntymisen ja Jumalan seurakuntaan kuulumisen ulkoinen tunnusmerkki", siis esikuva Kristuksen seurakuntayhteydestä! Se ei siis ole kasteen esikuva, vaan USKONVANHURSKAUDEN ESIKUVA, ja vain uskon kautta Kristuksessa tapahtuneen vanhurskautuksen perusteella kuulutaan Kristuksen seurakuntaan ja siksi myös kastetaan!

        Vesikasteen toimitus on ulkoinen tunnus jo Jumalan sanan kautta Jeesukseen syntyneestä uskosta, elikä "sydämen ympärileikkauksesta" hengessä, siis; Kristuksen lahjoittamasta uskonvanhurskaudesta uskon perusteella! Elikä siis vain uskoontulleet ihmiset kastettiin ja kastetaan edelleen tänäkin päivänä, ei muita!

        Raamattu kertoo asiasta näin:
        "Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin"!
        "Kun he nyt uskoivat... niin he ottivat kasteen, sekä miehet että naiset"!
        "Ananias pani kätensä hänen päälleen...ja heti putosi hänen silmistää kuin suomut.. ja hän otti kasteen"!
        "Ei kaiketi kukaan voi kieltää kastamasta näitä vedellä...ja hän käski kastaa heidät"!
        "Katso tässä on vettä, mikä estää kastamasta minua...ja Filippus kastoi hänet"!
        "Ja Krispus ja koko hänen perhekuntansa uskoivat...ja heidät kastettiin"!

        Lyhyesti vielä:
        Ymmärsitkö siis asian!? Kristuksen uudessa liitossa vain uskoontulleet kastettiin jotka olivat "sydämeltään ympärileikatut", elikä tulleet uskon kautta Jeesuksessa vanhurskaiksi uskoviksi! Vanhanliiton Juutalaisille lihaan tehty ympärileikkaus on lihaan tehty tunnusmerkki juutalaiseen kansanheimoon kuulumisesta jossa vain poikalapset ympärileikattiin! Kun taasen "sydämenympärileikkaus hengessä", elikä uskon syntyminen Jeesukseen on Kristuksen seurakuntaan kuulumisen merkki!

        Vastasyntyneitä lapsia ei siis missään kohdin Raamatussa olla kehoitettu kastettaviksi! Jeesushan itsekin vain siunasi hänen luokseen tuodut pienet lapset -(Matt 19:13-15)! Lapsien kastetoiminta on alkujaan lähtöisin Rooman katolisesta kirkosta jota toimintaa on johtanut ajatus saada suuret joukot ihmisiä kirkon jäsenrekisteriin jo mahdollisimman varhain, siis saada heistä jo varhain tulevia kirkollisveron maksajia!

        Kirjoitit myös:
        >>Kastamattomuus on saatana ase, hapate.


      • mathetes kirjoitti:

        Nimim, Malakia,lle vastausta

        Etpä ymmärtänyt tuota ympärileikkaus asiaa, josta niin "tietämyksellä" muka kirjoitat! Ajatteluasi ohjaa sinun omat tunteesi, ei asian ymmärtäminen!

        Paavali kertoi Aabrahamista!
        (Room 4:11. Ja hän sai ympärileikkauksen merkin sen uskonvanhurskauden sinetiksi, joka hänellä oli ympärileikkaamatonna, että hänestä tulisi kaikkien isä, jotka ympärileikkaamattomina uskovat, niin että vanhurskaus heillekin luettaisiin;

        12. ja että hänestä tulisi myöskin ympärileikattujen isä, niiden, jotka eivät ainoastaan ole ympärileikattuja, vaan myös vaeltavat sen uskon jälkiä, mikä meidän isällämme Aabrahamilla oli jo ympärileikkaamatonna.

        13. Sillä se lupaus, että Aabraham oli perivä maailman, ei tullut hänelle eikä hänen siemenelleen lain kautta, vaan uskonvanhurskauden kautta.)!

        Ymmärsitkö? Siis lihaan tehty ympärileikkaus on "uskon vanhurskauden sinetti, elikä uudestisyntymisen ja Jumalan seurakuntaan kuulumisen ulkoinen tunnusmerkki", siis esikuva Kristuksen seurakuntayhteydestä! Se ei siis ole kasteen esikuva, vaan USKONVANHURSKAUDEN ESIKUVA, ja vain uskon kautta Kristuksessa tapahtuneen vanhurskautuksen perusteella kuulutaan Kristuksen seurakuntaan ja siksi myös kastetaan!

        Vesikasteen toimitus on ulkoinen tunnus jo Jumalan sanan kautta Jeesukseen syntyneestä uskosta, elikä "sydämen ympärileikkauksesta" hengessä, siis; Kristuksen lahjoittamasta uskonvanhurskaudesta uskon perusteella! Elikä siis vain uskoontulleet ihmiset kastettiin ja kastetaan edelleen tänäkin päivänä, ei muita!

        Raamattu kertoo asiasta näin:
        "Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin"!
        "Kun he nyt uskoivat... niin he ottivat kasteen, sekä miehet että naiset"!
        "Ananias pani kätensä hänen päälleen...ja heti putosi hänen silmistää kuin suomut.. ja hän otti kasteen"!
        "Ei kaiketi kukaan voi kieltää kastamasta näitä vedellä...ja hän käski kastaa heidät"!
        "Katso tässä on vettä, mikä estää kastamasta minua...ja Filippus kastoi hänet"!
        "Ja Krispus ja koko hänen perhekuntansa uskoivat...ja heidät kastettiin"!

        Lyhyesti vielä:
        Ymmärsitkö siis asian!? Kristuksen uudessa liitossa vain uskoontulleet kastettiin jotka olivat "sydämeltään ympärileikatut", elikä tulleet uskon kautta Jeesuksessa vanhurskaiksi uskoviksi! Vanhanliiton Juutalaisille lihaan tehty ympärileikkaus on lihaan tehty tunnusmerkki juutalaiseen kansanheimoon kuulumisesta jossa vain poikalapset ympärileikattiin! Kun taasen "sydämenympärileikkaus hengessä", elikä uskon syntyminen Jeesukseen on Kristuksen seurakuntaan kuulumisen merkki!

        Vastasyntyneitä lapsia ei siis missään kohdin Raamatussa olla kehoitettu kastettaviksi! Jeesushan itsekin vain siunasi hänen luokseen tuodut pienet lapset -(Matt 19:13-15)! Lapsien kastetoiminta on alkujaan lähtöisin Rooman katolisesta kirkosta jota toimintaa on johtanut ajatus saada suuret joukot ihmisiä kirkon jäsenrekisteriin jo mahdollisimman varhain, siis saada heistä jo varhain tulevia kirkollisveron maksajia!

        Kirjoitit myös:
        >>Kastamattomuus on saatana ase, hapate.

        Lyhyesti:


        "juutalaiseen kansanheimoon"....??


        Ympärileikkauksen KAUTTA tultiin Jumalan asettamaan liittoon. Jos ei ympärileikattu, niin ei ollut myöskään liitossa Jumalan kanssa.

        Jumala määräsi myös juhlien kautta, että kaikkien Hänen omiensa oli syötävä pääsiäislammasta. Tämä oli ehdoton KÄSKY !

        Mutta, Jumala myöskin samalla ilmoitti ettei yksikään YMPÄRILEIKKAAMATON saanut sitä syödä, ainoastaan Jumalan omat, eli ympärileikatut.


        Myös Hebrealaiskirje paljastaa, miten tärkeää puhdistautuminen oli....

        Heb.9:13
        "Sillä jos kauristen ja härkäin veri ja hiehon tuhka, saastaisten päälle vihmottuna, pyhittää lihanpuhtauteen,"
        10:22
        " niin käykäämme esiin totisella sydämellä, täydessä uskon varmuudessa, sydän vihmottuna puhtaaksi pahasta omastatunnosta ja ruumis puhtaalla VEDELLÄ PESTYNÄ "

        4.Moos.19:9
        "Sitten joku, joka on puhdas, kootkoon hiehon tuhan ja pankoon sen talteen leirin ulkopuolelle puhtaaseen paikkaan. Ja säilytettäköön se israelilaisten seurakunnalle PUHDISTUSVETTÄ varten. Tämä on syntiuhri."

        19:12
        "Hän PUHDISTAKOON itsensä tällä VEDELLÄ kolmantena ja seitsemäntenä päivänä, niin hän tulee puhtaaksi. Mutta JOS hän EI PUHDISTAUDU kolmantena ja seitsemäntenä päivänä, niin hän ei tule puhtaaksi."

        19:13
        "Jokainen, joka koskee kuolleeseen, kuolleen ihmisen ruumiiseen, eikä puhdistaudu, hän saastuttaa Herran asumuksen, ja hänet HÄVITETTÄKÖÖN Israelista, koska PUHDITUMISVETTÄ EI OLE VIHMOTTU häneen; hän on saastainen, hänen saastaisuutensa pysyy hänessä yhä."

        1.Moos.17:14
        " Mutta ympärileikkaamaton miehenpuoli, jonka esinahan liha ei ole ympärileikattu, HÄVITETTÄKÖÖN kansastansa; hän on rikkonut minun liittoni."


        1.Moos.17:10
        "Ja TÄMÄ ON MINUN LIITTONI sinun ja sinun jälkeläistesi kanssa; pitäkää se: YMPÄRILEIKATKAA JOKAINEN miehenpuoli keskuudessanne"

        Siis, ympärileikkaus ei ole "pelkästään" merkki liitosta vaan se on myös itse liitto.

        Ympärileikkaus ON liitto. Ja, samalla myös liiton merkki, todistus siittä, että liitto on solmittu.

        Yksikään ihminen tänä Uuden Liiton aikakautena, jota myös Armonajaksi kutsutaan, ei pelastu ilman kastetta. Ei kukaan.

        Kaste pelastaa. Kastamattomuus ei pelasta.


      • mathetes
        Malakia kirjoitti:

        Lyhyesti:


        "juutalaiseen kansanheimoon"....??


        Ympärileikkauksen KAUTTA tultiin Jumalan asettamaan liittoon. Jos ei ympärileikattu, niin ei ollut myöskään liitossa Jumalan kanssa.

        Jumala määräsi myös juhlien kautta, että kaikkien Hänen omiensa oli syötävä pääsiäislammasta. Tämä oli ehdoton KÄSKY !

        Mutta, Jumala myöskin samalla ilmoitti ettei yksikään YMPÄRILEIKKAAMATON saanut sitä syödä, ainoastaan Jumalan omat, eli ympärileikatut.


        Myös Hebrealaiskirje paljastaa, miten tärkeää puhdistautuminen oli....

        Heb.9:13
        "Sillä jos kauristen ja härkäin veri ja hiehon tuhka, saastaisten päälle vihmottuna, pyhittää lihanpuhtauteen,"
        10:22
        " niin käykäämme esiin totisella sydämellä, täydessä uskon varmuudessa, sydän vihmottuna puhtaaksi pahasta omastatunnosta ja ruumis puhtaalla VEDELLÄ PESTYNÄ "

        4.Moos.19:9
        "Sitten joku, joka on puhdas, kootkoon hiehon tuhan ja pankoon sen talteen leirin ulkopuolelle puhtaaseen paikkaan. Ja säilytettäköön se israelilaisten seurakunnalle PUHDISTUSVETTÄ varten. Tämä on syntiuhri."

        19:12
        "Hän PUHDISTAKOON itsensä tällä VEDELLÄ kolmantena ja seitsemäntenä päivänä, niin hän tulee puhtaaksi. Mutta JOS hän EI PUHDISTAUDU kolmantena ja seitsemäntenä päivänä, niin hän ei tule puhtaaksi."

        19:13
        "Jokainen, joka koskee kuolleeseen, kuolleen ihmisen ruumiiseen, eikä puhdistaudu, hän saastuttaa Herran asumuksen, ja hänet HÄVITETTÄKÖÖN Israelista, koska PUHDITUMISVETTÄ EI OLE VIHMOTTU häneen; hän on saastainen, hänen saastaisuutensa pysyy hänessä yhä."

        1.Moos.17:14
        " Mutta ympärileikkaamaton miehenpuoli, jonka esinahan liha ei ole ympärileikattu, HÄVITETTÄKÖÖN kansastansa; hän on rikkonut minun liittoni."


        1.Moos.17:10
        "Ja TÄMÄ ON MINUN LIITTONI sinun ja sinun jälkeläistesi kanssa; pitäkää se: YMPÄRILEIKATKAA JOKAINEN miehenpuoli keskuudessanne"

        Siis, ympärileikkaus ei ole "pelkästään" merkki liitosta vaan se on myös itse liitto.

        Ympärileikkaus ON liitto. Ja, samalla myös liiton merkki, todistus siittä, että liitto on solmittu.

        Yksikään ihminen tänä Uuden Liiton aikakautena, jota myös Armonajaksi kutsutaan, ei pelastu ilman kastetta. Ei kukaan.

        Kaste pelastaa. Kastamattomuus ei pelasta.

        Malakialle vastausta!

        Etkö ymmärtänyt lukemaasi???

        Kirjoitit:
        >>Ympärileikkauksen KAUTTA tultiin Jumalan asettamaan liittoon.>Kaste pelastaa. Kastamattomuus ei pelasta.


      • mathetes kirjoitti:

        Malakialle vastausta!

        Etkö ymmärtänyt lukemaasi???

        Kirjoitit:
        >>Ympärileikkauksen KAUTTA tultiin Jumalan asettamaan liittoon.>Kaste pelastaa. Kastamattomuus ei pelasta.

        Kirjoitit:
        "Kasteella ei ole mitään tekemistä uskoontulemisessa, eli pelastumisessa!"

        Kiva kun toit tuon esiin, sillä jos olist viitsinyt lukea Gal.3 loppuosan, niin et olisi tuota kirjoittanut...mutta kiitos muistutuksesta...

        Gal.3:23
        "Mutta ennenkuin usko tuli, vartioitiin meitä lain alle suljettuina uskoa varten, joka oli vastedes ilmestyvä."

        Siis, tämä jae kertoo, että on olemassa tilanne, jolloin usko EI OLE vielä TULLUT. Mutta samalla todistaa uskon vielä tuleva.

        Mikä kumma tuon uskon saa sitten tulemaan ???

        : ))

        No, ennenkuin arvoitus ratkeaa Galatalaiskirje todistaa mitä tuo USKON TULEMINEN on saanut aikaan....

        ...jakeet 25, 26 todistavat ; 1. ettemme enää ole lain alaisia ja 2. olemme Jumalan lapsia.

        Mutta jae 27 kertoo mikä sai " USKON TULEMAAN ".


        Gal.3:27
        "Sillä KAIKKI te, JOTKA olette Kristukseen KASTETUT, olette Kristuksen päällenne pukeneet.


        Jae 27 todistaa kaiken saaneen alkunsa siitä, kun olemme Kristuksen päällemme pukeneet. Ja, sama jae todistaa kuinka tuo KRISTUKSEEN PUKEUTUMINEN on tapahtunut,,,,,KASTEESSA.

        Ja, mitä tulee Room.10:17, niin se vasta onkin TODISTUSTA tulvillaan...

        Room.10:17
        "Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta."


        Jumala on "järjestyksen"Jumala. Niin myös tässäkin jakeessa.

        1. Aluksi mainitaan tuo "kuuluisa" USKO,
        2. Sen jälkeen puhutaan KUULEMISESTA
        3. Mutta loppulauseessa kaikki kääntyykin lopusta alkuun....
        sillä jae kertoo KUULEMISEN tapahtuvan KRISTUKSEN SANAN KAUTTA..


        Mikä onkaan itse asiassa järjestys, että kaikki tuo tapahtuisI....


        ENNEN USKOA täytyy tapahtua KUULEMINEN, mutta kuulemisen tapahtuu
        vain KRISTUKSEN SANAN KAUTTA.

        1.KRISTUKSEN SANA, ( ja Raamattu vielä tarkentaa KAUTTA )

        2.KUULEMINEN

        3.USKON "tuleminen"


        Vaikka aluksi usko mainitaan ensin, niin Raamattu itse tarkentaa ja todistaa, että
        missä järjestyksessä kaikki tapahtuu ja mistä syystä kaikki tapahtuu niin kuin sitten tapahtuu.


        Eli, rautalangasta..

        1.KRISTUKSEN SANA Kristus=Messias= mutta, koska olemme suomalaisia käyttäkäämme siis noiden kahden sanan suomenkielistä vastiketta, eli VOIDELTU

        KRISTUKSEN sana = VOIDELTU sana

        Eli, VESI SANA = KRISTUKSEN SANA

        Nyt kun VESI JA SANA voi tapahtua myös KUULEMINEN ja kun tapahtuu tuo KUULEMINEN, niin sitä seuraa USKON TULEMINEN.

        Tuo uskon tuleminen tapahtuu AINOASTAAN VEDEN JA SANAN KAUTTA.


        Tämä näin lyhyesti kirjoitettuna.


        Kirjoitit, ettei kasteella ole mitään tekemistä "uskoontulemisen kanssa.

        Asia juuri aivan päinvastoin.

        Jeesus todisti, ettei yksikään joka ei synny VEDESTÄ ja HENGESTÄ voi päästä Jumalan Valtakuntaan.

        " Jos te tämän tiedätte, niin olette autuaat, JOS te sen TEETTE "


      • voi pimeyttä
        Malakia kirjoitti:

        Kirjoitit:
        "Kasteella ei ole mitään tekemistä uskoontulemisessa, eli pelastumisessa!"

        Kiva kun toit tuon esiin, sillä jos olist viitsinyt lukea Gal.3 loppuosan, niin et olisi tuota kirjoittanut...mutta kiitos muistutuksesta...

        Gal.3:23
        "Mutta ennenkuin usko tuli, vartioitiin meitä lain alle suljettuina uskoa varten, joka oli vastedes ilmestyvä."

        Siis, tämä jae kertoo, että on olemassa tilanne, jolloin usko EI OLE vielä TULLUT. Mutta samalla todistaa uskon vielä tuleva.

        Mikä kumma tuon uskon saa sitten tulemaan ???

        : ))

        No, ennenkuin arvoitus ratkeaa Galatalaiskirje todistaa mitä tuo USKON TULEMINEN on saanut aikaan....

        ...jakeet 25, 26 todistavat ; 1. ettemme enää ole lain alaisia ja 2. olemme Jumalan lapsia.

        Mutta jae 27 kertoo mikä sai " USKON TULEMAAN ".


        Gal.3:27
        "Sillä KAIKKI te, JOTKA olette Kristukseen KASTETUT, olette Kristuksen päällenne pukeneet.


        Jae 27 todistaa kaiken saaneen alkunsa siitä, kun olemme Kristuksen päällemme pukeneet. Ja, sama jae todistaa kuinka tuo KRISTUKSEEN PUKEUTUMINEN on tapahtunut,,,,,KASTEESSA.

        Ja, mitä tulee Room.10:17, niin se vasta onkin TODISTUSTA tulvillaan...

        Room.10:17
        "Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta."


        Jumala on "järjestyksen"Jumala. Niin myös tässäkin jakeessa.

        1. Aluksi mainitaan tuo "kuuluisa" USKO,
        2. Sen jälkeen puhutaan KUULEMISESTA
        3. Mutta loppulauseessa kaikki kääntyykin lopusta alkuun....
        sillä jae kertoo KUULEMISEN tapahtuvan KRISTUKSEN SANAN KAUTTA..


        Mikä onkaan itse asiassa järjestys, että kaikki tuo tapahtuisI....


        ENNEN USKOA täytyy tapahtua KUULEMINEN, mutta kuulemisen tapahtuu
        vain KRISTUKSEN SANAN KAUTTA.

        1.KRISTUKSEN SANA, ( ja Raamattu vielä tarkentaa KAUTTA )

        2.KUULEMINEN

        3.USKON "tuleminen"


        Vaikka aluksi usko mainitaan ensin, niin Raamattu itse tarkentaa ja todistaa, että
        missä järjestyksessä kaikki tapahtuu ja mistä syystä kaikki tapahtuu niin kuin sitten tapahtuu.


        Eli, rautalangasta..

        1.KRISTUKSEN SANA Kristus=Messias= mutta, koska olemme suomalaisia käyttäkäämme siis noiden kahden sanan suomenkielistä vastiketta, eli VOIDELTU

        KRISTUKSEN sana = VOIDELTU sana

        Eli, VESI SANA = KRISTUKSEN SANA

        Nyt kun VESI JA SANA voi tapahtua myös KUULEMINEN ja kun tapahtuu tuo KUULEMINEN, niin sitä seuraa USKON TULEMINEN.

        Tuo uskon tuleminen tapahtuu AINOASTAAN VEDEN JA SANAN KAUTTA.


        Tämä näin lyhyesti kirjoitettuna.


        Kirjoitit, ettei kasteella ole mitään tekemistä "uskoontulemisen kanssa.

        Asia juuri aivan päinvastoin.

        Jeesus todisti, ettei yksikään joka ei synny VEDESTÄ ja HENGESTÄ voi päästä Jumalan Valtakuntaan.

        " Jos te tämän tiedätte, niin olette autuaat, JOS te sen TEETTE "

        Voiko selvää asiaa sotkea enää pahemmin kuin mitä Malakias tekee!
        Kun aikansa pyörittelee Raamatun tekstejä, niin saa juuri mieleisensä lopputuleman.

        Esim:
        "Gal.3:27
        "Sillä KAIKKI te, JOTKA olette Kristukseen KASTETUT, olette Kristuksen päällenne pukeneet."

        Sanotaanko tuossa että teidät on puettu väkisin??
        Niinhän vauvakasteessa tapahtuu. Ei, vaan jokainen pukeutuu ITSE, VAPAAEHTOISESTI!!!!
        Tuossahan kirjoitetaan galatalaisille, jotka olivat tulleet uskoon kuulemisen
        kautta eikä kasteessa:
        Gal 3:2
        "Lain teoistako saitte Hengen vai uskossa kuulemista."

        jae 6
        "Samalla tavalla kuin Aabraham uskoi Jumalaa, se luettiin hänelle vanhurskaudeksi.
        Tietäkää siis, että NE JOTKA USKOON PERUSTUVAT, ovat Aabrahamin lapsia."

        Malakias tekee melkoisen akrobaattitempun lisäessään omia selityksiään
        Raamattuun:

        "KRISTUKSEN sana = VOIDELTU sana (Tuo on oikein)

        Eli, VESI SANA = KRISTUKSEN SANA" (Huh, huh, huh)

        Mistä hän sen veden tuohon keksi. Jumalan sana ei tarvitse vettä kyyti-
        pojaksi, vaan Jumalan sana on elävä, voimallinen......

        Toinen silmänkääntötemppu:
        "Tuo uskon tuleminen tapahtuu AINOASTAAN VEDEN JA SANAN KAUTTA"

        RAAMATTU EI OPETA NOIN, vaan
        "Usko tulee kuulemisesta ja kuuleminen Kristuksen sanan kautta",
        Room 10:17

        Kasteesta ei ole mitään mainintaa!!!!

        Malakias jatkaa samaa sekoiluaan:
        "Jeesus todisti, ettei yksikään joka ei synny VEDESTÄ ja HENGESTÄ voi päästä Jumalan Valtakuntaan."

        Tuossahan ei puhuta mitään kasteesta vaan kuten seuraavassa luvussa
        Jeesus vahvistaa, että "vesi" on Jumalan sana:
        "Joka juo sitä vettä, jota minä hänelle annan, se ei ikinä isoa eikä ikinä janoa."
        Joh 4:14

        Olisikohan parempi, että nimim Malakias jättäisi Jumalan Sanan selittämisen sellaisille, joiden tarkoitus ei ole väärentää Jumalan aivoituksia!


      • eepu*
        Malakia kirjoitti:

        Kirjoitit:
        "Kasteella ei ole mitään tekemistä uskoontulemisessa, eli pelastumisessa!"

        Kiva kun toit tuon esiin, sillä jos olist viitsinyt lukea Gal.3 loppuosan, niin et olisi tuota kirjoittanut...mutta kiitos muistutuksesta...

        Gal.3:23
        "Mutta ennenkuin usko tuli, vartioitiin meitä lain alle suljettuina uskoa varten, joka oli vastedes ilmestyvä."

        Siis, tämä jae kertoo, että on olemassa tilanne, jolloin usko EI OLE vielä TULLUT. Mutta samalla todistaa uskon vielä tuleva.

        Mikä kumma tuon uskon saa sitten tulemaan ???

        : ))

        No, ennenkuin arvoitus ratkeaa Galatalaiskirje todistaa mitä tuo USKON TULEMINEN on saanut aikaan....

        ...jakeet 25, 26 todistavat ; 1. ettemme enää ole lain alaisia ja 2. olemme Jumalan lapsia.

        Mutta jae 27 kertoo mikä sai " USKON TULEMAAN ".


        Gal.3:27
        "Sillä KAIKKI te, JOTKA olette Kristukseen KASTETUT, olette Kristuksen päällenne pukeneet.


        Jae 27 todistaa kaiken saaneen alkunsa siitä, kun olemme Kristuksen päällemme pukeneet. Ja, sama jae todistaa kuinka tuo KRISTUKSEEN PUKEUTUMINEN on tapahtunut,,,,,KASTEESSA.

        Ja, mitä tulee Room.10:17, niin se vasta onkin TODISTUSTA tulvillaan...

        Room.10:17
        "Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta."


        Jumala on "järjestyksen"Jumala. Niin myös tässäkin jakeessa.

        1. Aluksi mainitaan tuo "kuuluisa" USKO,
        2. Sen jälkeen puhutaan KUULEMISESTA
        3. Mutta loppulauseessa kaikki kääntyykin lopusta alkuun....
        sillä jae kertoo KUULEMISEN tapahtuvan KRISTUKSEN SANAN KAUTTA..


        Mikä onkaan itse asiassa järjestys, että kaikki tuo tapahtuisI....


        ENNEN USKOA täytyy tapahtua KUULEMINEN, mutta kuulemisen tapahtuu
        vain KRISTUKSEN SANAN KAUTTA.

        1.KRISTUKSEN SANA, ( ja Raamattu vielä tarkentaa KAUTTA )

        2.KUULEMINEN

        3.USKON "tuleminen"


        Vaikka aluksi usko mainitaan ensin, niin Raamattu itse tarkentaa ja todistaa, että
        missä järjestyksessä kaikki tapahtuu ja mistä syystä kaikki tapahtuu niin kuin sitten tapahtuu.


        Eli, rautalangasta..

        1.KRISTUKSEN SANA Kristus=Messias= mutta, koska olemme suomalaisia käyttäkäämme siis noiden kahden sanan suomenkielistä vastiketta, eli VOIDELTU

        KRISTUKSEN sana = VOIDELTU sana

        Eli, VESI SANA = KRISTUKSEN SANA

        Nyt kun VESI JA SANA voi tapahtua myös KUULEMINEN ja kun tapahtuu tuo KUULEMINEN, niin sitä seuraa USKON TULEMINEN.

        Tuo uskon tuleminen tapahtuu AINOASTAAN VEDEN JA SANAN KAUTTA.


        Tämä näin lyhyesti kirjoitettuna.


        Kirjoitit, ettei kasteella ole mitään tekemistä "uskoontulemisen kanssa.

        Asia juuri aivan päinvastoin.

        Jeesus todisti, ettei yksikään joka ei synny VEDESTÄ ja HENGESTÄ voi päästä Jumalan Valtakuntaan.

        " Jos te tämän tiedätte, niin olette autuaat, JOS te sen TEETTE "

        Sinä nimimerkki "Malakia" Olet väärässä niin kuin paatuneet mathetes ja JEV238, ja se on sielunvihollisen harhaoppia jos väität, että Jumala asettaa ihmiseen uskon, se ei silloin enää olisi ihmisen omaa vapaata tahtoa!
        Sillä Jumalan tahto on, että ihmisen itse ratkaisee kenen puolelle asettuu, kun hänelle julistetaan Evankeliumia, jonka hän itse sitten ratkaisee hyväksyykö sen vai ei - tahtooko muuttua vai ei, ketään ei pakoteta!

        -- Usko on ihmisen oma ojennettu käsi Jumalan puoleen, siihen kuultuun kasteenevankeliumin sanaan/Kristukseen!

        Malakia sinä kirjoitit:
        ”"Mutta ennenkuin usko tuli, vartioitiin meitä lain alle suljettuina uskoa varten, joka oli vastedes ilmestyvä." Gal.3:23

        ”Siis, tämä jae kertoo, että on olemassa tilanne, jolloin usko EI OLE vielä TULLUT. Mutta samalla todistaa uskon vielä tuleva.”
        _
        eepu:
        Erehdyt, selvennän tässä kyseistä (Gal.3:23) jaetta sinulle mistä siinä on kysymys, Ote samasta kirjeestä ja luvusta:
        Gal.3:6 ”samalla tavalla kuin "Aabraham USKOI Jumalaa, ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi"?
        -- Huomaa siis; ”Aabraham USKOI”? -- Eli USKOA oli ennen Kristuksen tuloa!!

        Mistä ilmestyksestä/uskosta Paavali siis puhuu, se selviää seuraavasta jakeesta:
        ”Mutta Raamattu on sulkenut kaikki synnin alle, että se, mikä luvattu oli, annettaisiin uskosta Jeesukseen Kristukseen niille, jotka uskovat.” (Gal. 3:22)
        [Sillä; ”.. ILMAN USKOA on mahdoton olla otollinen; sillä sen, joka JUMALAN TYKÖ TULEE, TÄYTYY USKOA, että Jumala on ja että hän palkitsee ne, jotka häntä etsivät.”]

        -- Eli Paavali puhuu Uskosta Kristukseen, jonka kautta me pelastumme ja uudistumme Pyhän Hengen kautta! .. se oli se uskon tuleminen johon Paavali viittaa eli Kristukseen…
        Sillä sanoohan Vapahtajakin: "Aika on täyttynyt, ja Jumalan valtakunta on tullut lähelle; tehkää parannus ja USKOKAA EVANKELIUMI." (Mark. 1:15)

        Katso lisää: KASTEENSANOMA USKOVALLE; "ETTÄ LAIN VANHURSKAUS TÄYTETTÄISIIN MEISSÄ"! http://suomi24kristinuskomme.phpbb.fi/viewtopic.php?f=2&t=11&sid=1dbcae8afff8fd1372343b517cde1368

        USKO, se on siis ihmisen oma ojennettu käsi Kristukseen/Evankeliumiin! USKO, joka on yhtä kuin LUOTTAMUS JUMALAAN, se on ihmisen oma valinta! Jumala KUTSUU ihmistä Evankeliumin kautta Parannukseen ja ihminen itse valitsee lähteäkö/uskoako/luottaako vai ei!
        Sillä; ”… ILMAN USKOA on mahdoton olla otollinen; sillä sen, joka JUMALAN TYKÖ TULEE, TÄYTYY USKOA, että Jumala on ja että hän palkitsee ne, jotka häntä etsivät.”

        *
        Ystävällisesti Siunausterveisin Totuuden etsijöille

        minulle niin Rakkaassa
        Voittoisassa ja Voimallisessa
        JAH SHUAN (Ilm.14:1) MESSIAAN Armollisessa ja Pyhässä Nimessä
        י ה וֹ שׁ ﬠ

        eepu
        *
        Jk.:
        Johanneksen (Apt.2:38; Matt.21:25) kaste oli Taivaasta - Jumalalta, niin kuin Sapattikin, kun taas Jumalan pilkkaa ovat; vauvavalelu kasteena ja kastaminen kolmeen arvoasemaan, Oikean Sapatin polkeminen ja sunnuntaisapatin asettaminen sen tilalle,
        ja tämä sana "KIRKKO", se on paavin/katolisenkirkon hapatusta/salaisuutta, kreikaksi; kyriekee, kyriakon, Kyriakee, = SUNNUNTAI, ja iankaikkinen kidutusoppi, ne ovat ihmisestä - paavilta/katoliselta kirkolta - Ei Jumalasta, ketä/kumpaa sinä tottelet - eli haluatko pelastua vai olla harhaopissasi ja mennä kadotukseen?
        *-
        ♥ MARANATA! ♥


      • mathetes
        eepu* kirjoitti:

        Sinä nimimerkki "Malakia" Olet väärässä niin kuin paatuneet mathetes ja JEV238, ja se on sielunvihollisen harhaoppia jos väität, että Jumala asettaa ihmiseen uskon, se ei silloin enää olisi ihmisen omaa vapaata tahtoa!
        Sillä Jumalan tahto on, että ihmisen itse ratkaisee kenen puolelle asettuu, kun hänelle julistetaan Evankeliumia, jonka hän itse sitten ratkaisee hyväksyykö sen vai ei - tahtooko muuttua vai ei, ketään ei pakoteta!

        -- Usko on ihmisen oma ojennettu käsi Jumalan puoleen, siihen kuultuun kasteenevankeliumin sanaan/Kristukseen!

        Malakia sinä kirjoitit:
        ”"Mutta ennenkuin usko tuli, vartioitiin meitä lain alle suljettuina uskoa varten, joka oli vastedes ilmestyvä." Gal.3:23

        ”Siis, tämä jae kertoo, että on olemassa tilanne, jolloin usko EI OLE vielä TULLUT. Mutta samalla todistaa uskon vielä tuleva.”
        _
        eepu:
        Erehdyt, selvennän tässä kyseistä (Gal.3:23) jaetta sinulle mistä siinä on kysymys, Ote samasta kirjeestä ja luvusta:
        Gal.3:6 ”samalla tavalla kuin "Aabraham USKOI Jumalaa, ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi"?
        -- Huomaa siis; ”Aabraham USKOI”? -- Eli USKOA oli ennen Kristuksen tuloa!!

        Mistä ilmestyksestä/uskosta Paavali siis puhuu, se selviää seuraavasta jakeesta:
        ”Mutta Raamattu on sulkenut kaikki synnin alle, että se, mikä luvattu oli, annettaisiin uskosta Jeesukseen Kristukseen niille, jotka uskovat.” (Gal. 3:22)
        [Sillä; ”.. ILMAN USKOA on mahdoton olla otollinen; sillä sen, joka JUMALAN TYKÖ TULEE, TÄYTYY USKOA, että Jumala on ja että hän palkitsee ne, jotka häntä etsivät.”]

        -- Eli Paavali puhuu Uskosta Kristukseen, jonka kautta me pelastumme ja uudistumme Pyhän Hengen kautta! .. se oli se uskon tuleminen johon Paavali viittaa eli Kristukseen…
        Sillä sanoohan Vapahtajakin: "Aika on täyttynyt, ja Jumalan valtakunta on tullut lähelle; tehkää parannus ja USKOKAA EVANKELIUMI." (Mark. 1:15)

        Katso lisää: KASTEENSANOMA USKOVALLE; "ETTÄ LAIN VANHURSKAUS TÄYTETTÄISIIN MEISSÄ"! http://suomi24kristinuskomme.phpbb.fi/viewtopic.php?f=2&t=11&sid=1dbcae8afff8fd1372343b517cde1368

        USKO, se on siis ihmisen oma ojennettu käsi Kristukseen/Evankeliumiin! USKO, joka on yhtä kuin LUOTTAMUS JUMALAAN, se on ihmisen oma valinta! Jumala KUTSUU ihmistä Evankeliumin kautta Parannukseen ja ihminen itse valitsee lähteäkö/uskoako/luottaako vai ei!
        Sillä; ”… ILMAN USKOA on mahdoton olla otollinen; sillä sen, joka JUMALAN TYKÖ TULEE, TÄYTYY USKOA, että Jumala on ja että hän palkitsee ne, jotka häntä etsivät.”

        *
        Ystävällisesti Siunausterveisin Totuuden etsijöille

        minulle niin Rakkaassa
        Voittoisassa ja Voimallisessa
        JAH SHUAN (Ilm.14:1) MESSIAAN Armollisessa ja Pyhässä Nimessä
        י ה וֹ שׁ ﬠ

        eepu
        *
        Jk.:
        Johanneksen (Apt.2:38; Matt.21:25) kaste oli Taivaasta - Jumalalta, niin kuin Sapattikin, kun taas Jumalan pilkkaa ovat; vauvavalelu kasteena ja kastaminen kolmeen arvoasemaan, Oikean Sapatin polkeminen ja sunnuntaisapatin asettaminen sen tilalle,
        ja tämä sana "KIRKKO", se on paavin/katolisenkirkon hapatusta/salaisuutta, kreikaksi; kyriekee, kyriakon, Kyriakee, = SUNNUNTAI, ja iankaikkinen kidutusoppi, ne ovat ihmisestä - paavilta/katoliselta kirkolta - Ei Jumalasta, ketä/kumpaa sinä tottelet - eli haluatko pelastua vai olla harhaopissasi ja mennä kadotukseen?
        *-
        ♥ MARANATA! ♥

        eepu itsevalittu...

        Kirjoitit:
        >>Sinä nimimerkki "Malakia" Olet väärässä niin kuin paatuneet mathetes ja JEV238,.....-- Usko on ihmisen oma ojennettu käsi Jumalan puoleen, siihen kuultuun kasteenevankeliumin sanaan/Kristukseen!


      • ihmettelijä...
        mathetes kirjoitti:

        eepu itsevalittu...

        Kirjoitit:
        >>Sinä nimimerkki "Malakia" Olet väärässä niin kuin paatuneet mathetes ja JEV238,.....-- Usko on ihmisen oma ojennettu käsi Jumalan puoleen, siihen kuultuun kasteenevankeliumin sanaan/Kristukseen!

        Tuleepa nyt kummaa sekaoppia mathetekselta, oletko muuttanut käsitystä tässä välillä, ettet enää usko Evankeliuminsaarnaan ja ihmisen omaan päätökseen valita uskoako se vai ei?


      • Niko.
        ihmettelijä... kirjoitti:

        Tuleepa nyt kummaa sekaoppia mathetekselta, oletko muuttanut käsitystä tässä välillä, ettet enää usko Evankeliuminsaarnaan ja ihmisen omaan päätökseen valita uskoako se vai ei?

        mathetes puhuu ihan oikein.

        Usko on Jumalan teko, joka syntyy Jumalan Sanan kuulemisen kautta ihmisen sisimmässä. Ihminen taipuu sen edessä niinkuin savi valajansa kädessä tahi ei.
        Ihminen toki omalla tahdollaan ja teollaan "tarttuu" kiinni tähän pelastavaan "käteen", mutta se, että syvällä sisimmässään ihmiseen syntyy "se jokin", se "palo ja kipinä", toisin sanoen USKO, se on Jumalan teko niinkuin Sana selvästi todistaa.

        Nyt ihmiset sekoittavat asioita kovasti keskenään.

        Tietysti uskossa olemisessa ja vaeltamisessa on kyse myös omasta tahdosta, sillä sanoohan Sana, että usko ilman tekoja on kuollut! Uskossa oleminen on Kristuksessa vaeltamista, Hänen tahtonsa mukaan elämistä ja hänen käskyjensä pitämistä. Rakastamme vapaasta tahdostamme Häntä.
        Uskova ihminen voi myös langeta ja luopua pois uskostansa, siitä Sana varoittaa vakavin sanoin!

        Mutta, on myös kyse siitä, että usko on Jumalan teko ja se, että me uskomme on Hänen tekonsa! Jumalan Sanan kautta syntyy sisimpään usko ja me ihmiset joko vastaamme tai jätämme vastaamatta tähän.

        Monia on jotka eivät usko, eivät vaikka kuinka Jumalasta saarnaisi, evankeliumin ilosanomaa heille toisi, ei vaikka he näkisivät.
        Sanoohan Sana, että jos ei usko Moosesta ja Profeettoja niin ei auta vaikka joku nousisi heille kuollesta todistamaan! Kuinka totta tämä onkaan!

        Monia on jotka ovat tulleet uskoon voimallisesti Jumalan tekona rukouksen kautta! Rukouksen voima on suuri ja Herran armo on suunnaton! Monen ihmisen sisimmät ovat auenneet ja padot sydämestä murtuneet Jumalalle rukouksen voimasta!
        Se, että uskomme on Jumalan IHME!

        Tässä suuressa armossa tahdon roikkua, pitää kiinni siitä pelastavasta köydestä! TAHDON seurata Kristusta, pysyä Hänessä!

        Näemmehän Sanasta, että jos ihminen ei tahdo vastaanottaa Jumalan kutsua vaan jatkuvasti uudestaan ja uudestaan sen "kipinän" samuttaa sisimmästään ja ei tahdo taipua Herran kädessä, niinkuin savi valajansa kädessä, niin Herra voi myös paaduttaa ihmisen!

        Suurta armoa on siis se, että saamme elää ja vaeltaa Hänen yhteydessään!

        Hänen tahtonsa on, että menemme Hänen opetuslapsinaan kaikkeen maailmaan ja saarnaamme Hänen evankeliumiaan KAIKILLE!
        Näin kylväten Herran Sanaa olemme Hänen työtovereitaan elonpelloilla!


      • eepu*
        Niko. kirjoitti:

        mathetes puhuu ihan oikein.

        Usko on Jumalan teko, joka syntyy Jumalan Sanan kuulemisen kautta ihmisen sisimmässä. Ihminen taipuu sen edessä niinkuin savi valajansa kädessä tahi ei.
        Ihminen toki omalla tahdollaan ja teollaan "tarttuu" kiinni tähän pelastavaan "käteen", mutta se, että syvällä sisimmässään ihmiseen syntyy "se jokin", se "palo ja kipinä", toisin sanoen USKO, se on Jumalan teko niinkuin Sana selvästi todistaa.

        Nyt ihmiset sekoittavat asioita kovasti keskenään.

        Tietysti uskossa olemisessa ja vaeltamisessa on kyse myös omasta tahdosta, sillä sanoohan Sana, että usko ilman tekoja on kuollut! Uskossa oleminen on Kristuksessa vaeltamista, Hänen tahtonsa mukaan elämistä ja hänen käskyjensä pitämistä. Rakastamme vapaasta tahdostamme Häntä.
        Uskova ihminen voi myös langeta ja luopua pois uskostansa, siitä Sana varoittaa vakavin sanoin!

        Mutta, on myös kyse siitä, että usko on Jumalan teko ja se, että me uskomme on Hänen tekonsa! Jumalan Sanan kautta syntyy sisimpään usko ja me ihmiset joko vastaamme tai jätämme vastaamatta tähän.

        Monia on jotka eivät usko, eivät vaikka kuinka Jumalasta saarnaisi, evankeliumin ilosanomaa heille toisi, ei vaikka he näkisivät.
        Sanoohan Sana, että jos ei usko Moosesta ja Profeettoja niin ei auta vaikka joku nousisi heille kuollesta todistamaan! Kuinka totta tämä onkaan!

        Monia on jotka ovat tulleet uskoon voimallisesti Jumalan tekona rukouksen kautta! Rukouksen voima on suuri ja Herran armo on suunnaton! Monen ihmisen sisimmät ovat auenneet ja padot sydämestä murtuneet Jumalalle rukouksen voimasta!
        Se, että uskomme on Jumalan IHME!

        Tässä suuressa armossa tahdon roikkua, pitää kiinni siitä pelastavasta köydestä! TAHDON seurata Kristusta, pysyä Hänessä!

        Näemmehän Sanasta, että jos ihminen ei tahdo vastaanottaa Jumalan kutsua vaan jatkuvasti uudestaan ja uudestaan sen "kipinän" samuttaa sisimmästään ja ei tahdo taipua Herran kädessä, niinkuin savi valajansa kädessä, niin Herra voi myös paaduttaa ihmisen!

        Suurta armoa on siis se, että saamme elää ja vaeltaa Hänen yhteydessään!

        Hänen tahtonsa on, että menemme Hänen opetuslapsinaan kaikkeen maailmaan ja saarnaamme Hänen evankeliumiaan KAIKILLE!
        Näin kylväten Herran Sanaa olemme Hänen työtovereitaan elonpelloilla!

        Kirjoitat hyvin ristiriitaisesti, sinä et näytä oikein tajuavan mitä se usko oikein on, otapa asiaksesi selvittää se itsellesi mitä se on, sillä sinä heilut sinne tänne kirjoituksessasi tietämättä mitä kantaa oikein kannattaisit, niinpä varmuuden vuoksi esität/tuot esille nuo molemmat näkökannat asiasta?! :(

        Mutta se on sielunvihollisen harhaoppia jos väität, että Jumala asettaa ihmiseen uskon, se ei silloin enää olisi ihmisen omaa vapaata tahtoa!
        Sillä Jumalan tahto on, että ihminen itse ratkaisee kenen puolelle asettuu, kun hänelle julistetaan Evankeliumia, jonka hän itse sitten ratkaisee hyväksyykö sen vai ei - tahtooko muuttua vai ei, ketään ei pakoteta!
        -
        Lue lisää täältä [http://keskustelu.suomi24.fi/node/9291790 ] kohdasta 4.5.2011 16:16, mitä vastasin mathetekselle.

        *-
        Ystävällisesti Siunausterveisin Totuuden etsijöille :)
        minulle niin Rakkaassa
        Voittoisassa ja Voimallisessa
        JAHSHUAN (Ilm.14:1) MESSIAAN Armollisessa ja Pyhässä Nimessä
        י ה וֹ שׁ ﬠ

        eepu
        *-
        Jk.: AINOANA, joka kastaa uskonmukaisesti Suomessa itseni lisäksi löytynee adventtiseurakunnasta sopimuksen mukaan! Katso lähin seurakuntamme: http://www.adventist.fi/seurakunnat
        -- Antakaa siis pelastaa/kastaa (Apt.2:38) itsenne niin te saatte Pyhän Hengen Lahjan!
        ... ja niin Hän, Pyhä Henki, johtaa kaikkeen Totuuteen, ja sanoo; ".. SAPATTINI MINÄ annoin heille, olemaan MERKKINÄ MINUN ja heidän välillään, että he tulisivat tietämään, että MINÄ olen HERRA, joka pyhitän heidät.
        " .. pyhittäkää MINUN SAPATTINI; ne olkoot merkkinä välillämme, MINUN ja teidän, että tulisitte tietämään, että MINÄ olen HERRA, teidän JUMALANNE." (ks. Hes.20.Luku)!

        Tulkaamme Yhdeksi Jumalan Seurakunnaksi!
        http://suomi24kristinuskomme.foorumit.fi/viewtopic.php?f=2&t=2&sid=cef631871e0a84f8e9ef92631c4110c5
        Sinä ULOSKUTSUTTU Liity; ”Suomen Ekklesia Sapattiadventtiseurakuntaan” ja Tulkaamme Yhdeksi Jumalan Seurakunnaksi!
        *-
        ♥ MARANATA! ♥


      • Niko.
        eepu* kirjoitti:

        Kirjoitat hyvin ristiriitaisesti, sinä et näytä oikein tajuavan mitä se usko oikein on, otapa asiaksesi selvittää se itsellesi mitä se on, sillä sinä heilut sinne tänne kirjoituksessasi tietämättä mitä kantaa oikein kannattaisit, niinpä varmuuden vuoksi esität/tuot esille nuo molemmat näkökannat asiasta?! :(

        Mutta se on sielunvihollisen harhaoppia jos väität, että Jumala asettaa ihmiseen uskon, se ei silloin enää olisi ihmisen omaa vapaata tahtoa!
        Sillä Jumalan tahto on, että ihminen itse ratkaisee kenen puolelle asettuu, kun hänelle julistetaan Evankeliumia, jonka hän itse sitten ratkaisee hyväksyykö sen vai ei - tahtooko muuttua vai ei, ketään ei pakoteta!
        -
        Lue lisää täältä [http://keskustelu.suomi24.fi/node/9291790 ] kohdasta 4.5.2011 16:16, mitä vastasin mathetekselle.

        *-
        Ystävällisesti Siunausterveisin Totuuden etsijöille :)
        minulle niin Rakkaassa
        Voittoisassa ja Voimallisessa
        JAHSHUAN (Ilm.14:1) MESSIAAN Armollisessa ja Pyhässä Nimessä
        י ה וֹ שׁ ﬠ

        eepu
        *-
        Jk.: AINOANA, joka kastaa uskonmukaisesti Suomessa itseni lisäksi löytynee adventtiseurakunnasta sopimuksen mukaan! Katso lähin seurakuntamme: http://www.adventist.fi/seurakunnat
        -- Antakaa siis pelastaa/kastaa (Apt.2:38) itsenne niin te saatte Pyhän Hengen Lahjan!
        ... ja niin Hän, Pyhä Henki, johtaa kaikkeen Totuuteen, ja sanoo; ".. SAPATTINI MINÄ annoin heille, olemaan MERKKINÄ MINUN ja heidän välillään, että he tulisivat tietämään, että MINÄ olen HERRA, joka pyhitän heidät.
        " .. pyhittäkää MINUN SAPATTINI; ne olkoot merkkinä välillämme, MINUN ja teidän, että tulisitte tietämään, että MINÄ olen HERRA, teidän JUMALANNE." (ks. Hes.20.Luku)!

        Tulkaamme Yhdeksi Jumalan Seurakunnaksi!
        http://suomi24kristinuskomme.foorumit.fi/viewtopic.php?f=2&t=2&sid=cef631871e0a84f8e9ef92631c4110c5
        Sinä ULOSKUTSUTTU Liity; ”Suomen Ekklesia Sapattiadventtiseurakuntaan” ja Tulkaamme Yhdeksi Jumalan Seurakunnaksi!
        *-
        ♥ MARANATA! ♥

        Olenhan sen monessa kirjoituksessani koittanut tuoda esille selvin sanoin ja esimerkein. En tiedä kuinka sen sinulle selvemmin selittäisin, jos vieläkään et ymmärrä mitä olen koittanut sanoa.

        Minun Raamattuni on hyvin selvä siitä mitä usko on.


      • mathetes
        Niko. kirjoitti:

        mathetes puhuu ihan oikein.

        Usko on Jumalan teko, joka syntyy Jumalan Sanan kuulemisen kautta ihmisen sisimmässä. Ihminen taipuu sen edessä niinkuin savi valajansa kädessä tahi ei.
        Ihminen toki omalla tahdollaan ja teollaan "tarttuu" kiinni tähän pelastavaan "käteen", mutta se, että syvällä sisimmässään ihmiseen syntyy "se jokin", se "palo ja kipinä", toisin sanoen USKO, se on Jumalan teko niinkuin Sana selvästi todistaa.

        Nyt ihmiset sekoittavat asioita kovasti keskenään.

        Tietysti uskossa olemisessa ja vaeltamisessa on kyse myös omasta tahdosta, sillä sanoohan Sana, että usko ilman tekoja on kuollut! Uskossa oleminen on Kristuksessa vaeltamista, Hänen tahtonsa mukaan elämistä ja hänen käskyjensä pitämistä. Rakastamme vapaasta tahdostamme Häntä.
        Uskova ihminen voi myös langeta ja luopua pois uskostansa, siitä Sana varoittaa vakavin sanoin!

        Mutta, on myös kyse siitä, että usko on Jumalan teko ja se, että me uskomme on Hänen tekonsa! Jumalan Sanan kautta syntyy sisimpään usko ja me ihmiset joko vastaamme tai jätämme vastaamatta tähän.

        Monia on jotka eivät usko, eivät vaikka kuinka Jumalasta saarnaisi, evankeliumin ilosanomaa heille toisi, ei vaikka he näkisivät.
        Sanoohan Sana, että jos ei usko Moosesta ja Profeettoja niin ei auta vaikka joku nousisi heille kuollesta todistamaan! Kuinka totta tämä onkaan!

        Monia on jotka ovat tulleet uskoon voimallisesti Jumalan tekona rukouksen kautta! Rukouksen voima on suuri ja Herran armo on suunnaton! Monen ihmisen sisimmät ovat auenneet ja padot sydämestä murtuneet Jumalalle rukouksen voimasta!
        Se, että uskomme on Jumalan IHME!

        Tässä suuressa armossa tahdon roikkua, pitää kiinni siitä pelastavasta köydestä! TAHDON seurata Kristusta, pysyä Hänessä!

        Näemmehän Sanasta, että jos ihminen ei tahdo vastaanottaa Jumalan kutsua vaan jatkuvasti uudestaan ja uudestaan sen "kipinän" samuttaa sisimmästään ja ei tahdo taipua Herran kädessä, niinkuin savi valajansa kädessä, niin Herra voi myös paaduttaa ihmisen!

        Suurta armoa on siis se, että saamme elää ja vaeltaa Hänen yhteydessään!

        Hänen tahtonsa on, että menemme Hänen opetuslapsinaan kaikkeen maailmaan ja saarnaamme Hänen evankeliumiaan KAIKILLE!
        Näin kylväten Herran Sanaa olemme Hänen työtovereitaan elonpelloilla!

        Aivan oikein Niko!

        Kirjoitit:
        >>mathetes puhuu ihan oikein.
        Usko on Jumalan teko, joka syntyy Jumalan Sanan kuulemisen kautta ihmisen sisimmässä. Ihminen taipuu sen edessä niinkuin savi valajansa kädessä tahi ei.


      • Niko.
        eepu* kirjoitti:

        Kirjoitat hyvin ristiriitaisesti, sinä et näytä oikein tajuavan mitä se usko oikein on, otapa asiaksesi selvittää se itsellesi mitä se on, sillä sinä heilut sinne tänne kirjoituksessasi tietämättä mitä kantaa oikein kannattaisit, niinpä varmuuden vuoksi esität/tuot esille nuo molemmat näkökannat asiasta?! :(

        Mutta se on sielunvihollisen harhaoppia jos väität, että Jumala asettaa ihmiseen uskon, se ei silloin enää olisi ihmisen omaa vapaata tahtoa!
        Sillä Jumalan tahto on, että ihminen itse ratkaisee kenen puolelle asettuu, kun hänelle julistetaan Evankeliumia, jonka hän itse sitten ratkaisee hyväksyykö sen vai ei - tahtooko muuttua vai ei, ketään ei pakoteta!
        -
        Lue lisää täältä [http://keskustelu.suomi24.fi/node/9291790 ] kohdasta 4.5.2011 16:16, mitä vastasin mathetekselle.

        *-
        Ystävällisesti Siunausterveisin Totuuden etsijöille :)
        minulle niin Rakkaassa
        Voittoisassa ja Voimallisessa
        JAHSHUAN (Ilm.14:1) MESSIAAN Armollisessa ja Pyhässä Nimessä
        י ה וֹ שׁ ﬠ

        eepu
        *-
        Jk.: AINOANA, joka kastaa uskonmukaisesti Suomessa itseni lisäksi löytynee adventtiseurakunnasta sopimuksen mukaan! Katso lähin seurakuntamme: http://www.adventist.fi/seurakunnat
        -- Antakaa siis pelastaa/kastaa (Apt.2:38) itsenne niin te saatte Pyhän Hengen Lahjan!
        ... ja niin Hän, Pyhä Henki, johtaa kaikkeen Totuuteen, ja sanoo; ".. SAPATTINI MINÄ annoin heille, olemaan MERKKINÄ MINUN ja heidän välillään, että he tulisivat tietämään, että MINÄ olen HERRA, joka pyhitän heidät.
        " .. pyhittäkää MINUN SAPATTINI; ne olkoot merkkinä välillämme, MINUN ja teidän, että tulisitte tietämään, että MINÄ olen HERRA, teidän JUMALANNE." (ks. Hes.20.Luku)!

        Tulkaamme Yhdeksi Jumalan Seurakunnaksi!
        http://suomi24kristinuskomme.foorumit.fi/viewtopic.php?f=2&t=2&sid=cef631871e0a84f8e9ef92631c4110c5
        Sinä ULOSKUTSUTTU Liity; ”Suomen Ekklesia Sapattiadventtiseurakuntaan” ja Tulkaamme Yhdeksi Jumalan Seurakunnaksi!
        *-
        ♥ MARANATA! ♥

        Tuon esille vielä muutaman Raamatun jakeen selventämään tätä sinulle:

        Usko on Jumalan teko:

        "Se on Jumalan teko, että te uskotte häneen, jonka Jumala on lähettänyt" ( Joh. 6:29 )

        Usko on luottamista siihen mitä ei näy ja ojentautumista sen mukaan:

        "Älkää siis heittäkö pois uskallustanne, jonka palkka on suuri.
        36. Sillä te tarvitsette kestäväisyyttä, tehdäksenne Jumalan tahdon ja saadaksenne sen, mikä luvattu on.
        37. Sillä "vähän, aivan vähän aikaa vielä, niin tulee hän, joka tuleva on, eikä viivyttele;
        38. mutta minun vanhurskaani on elävä uskosta, ja jos hän vetäytyy pois, ei minun sieluni mielisty häneen".
        39. Mutta me emme ole niitä, jotka vetäytyvät pois omaksi kadotuksekseen, vaan niitä, jotka uskovat sielunsa pelastukseksi.
        6:1 Mutta usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy. " ( Hebr. 10:36-39 - 11:1 )


      • Niko.
        mathetes kirjoitti:

        Aivan oikein Niko!

        Kirjoitit:
        >>mathetes puhuu ihan oikein.
        Usko on Jumalan teko, joka syntyy Jumalan Sanan kuulemisen kautta ihmisen sisimmässä. Ihminen taipuu sen edessä niinkuin savi valajansa kädessä tahi ei.

        Kiitos sanoistasi mathetes!

        Ylistys ja kunnia yksin Jumalalle, Herran Jeesuksen Kristuksen nimessä, sillä Hänen palvelijanaan tahdon tälläkin palstalla kirjoittaa ja todistaa!

        Siunausta sinulle mathetes, veljeni Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa. Jumala sinua varjelkoon ja rohkeutta sinulle Herran työhön!

        Pysykäämme lujina uskossamme Kristukseen!


      • eepu*
        Niko. kirjoitti:

        Tuon esille vielä muutaman Raamatun jakeen selventämään tätä sinulle:

        Usko on Jumalan teko:

        "Se on Jumalan teko, että te uskotte häneen, jonka Jumala on lähettänyt" ( Joh. 6:29 )

        Usko on luottamista siihen mitä ei näy ja ojentautumista sen mukaan:

        "Älkää siis heittäkö pois uskallustanne, jonka palkka on suuri.
        36. Sillä te tarvitsette kestäväisyyttä, tehdäksenne Jumalan tahdon ja saadaksenne sen, mikä luvattu on.
        37. Sillä "vähän, aivan vähän aikaa vielä, niin tulee hän, joka tuleva on, eikä viivyttele;
        38. mutta minun vanhurskaani on elävä uskosta, ja jos hän vetäytyy pois, ei minun sieluni mielisty häneen".
        39. Mutta me emme ole niitä, jotka vetäytyvät pois omaksi kadotuksekseen, vaan niitä, jotka uskovat sielunsa pelastukseksi.
        6:1 Mutta usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy. " ( Hebr. 10:36-39 - 11:1 )

        Sama sokea ristiriitainen virsi sinulla Niko vain yhä jatkuu, turhaanko olen siis yrittänyt sinulle asiaa selittää, sillä sinä et näytä haluavan(kaan) ymmärtää mitä Raamattu oikein käännettynä/ymmärrettynä sanoo ko. asiasta? No, jos sinulla on (olisi) todellinen halu Totuuteen, niin sinä kyllä löydät ne asiat kirjoituksistani uudelleen!
        -
        Älä ole niin kuin paatuneet mathetes ja JEV238, sillä se on sielunvihollisen harhaoppia jos väität, että Jumala asettaa ihmiseen uskon, sillä silloin sielunvihollinen saisi lyömäaseen Jumalaa vastaan, koskapa se ei silloin enää olisi ihmisen omaa vapaata tahtoa – Valita!
        Sillä Jumalan tahto on, että ihminen itse ratkaisee/valitsee kenen puolelle asettuu, kun hänelle julistetaan Evankeliumia, jonka hän itse sitten ratkaisee hyväksyykö sen vai ei - tahtooko muuttua vai ei, ketään ei pakoteta!

        Oletko lukenut Raamattua siitä kuinka Vapahtaja sanoo erään ihmisen uskosta: ”Tämän kuultuaan Jeesus ihmetteli häntä, kääntyi ja sanoi kansalle, joka häntä seurasi: "Minä sanon teille: en ole Israelissakaan löytänyt näin SUURTA USKOA." (Ks.Heb.11:6: Luuk.7:9)
        ”Niin hän sanoi heille: "Oi, te YMMÄRTÄMÄTTÖMÄT ja hitaat sydämeltä USKOMAAN kaikkea sitä, minkä profeetat ovat puhuneet!” (Ks.Matt.15:16; Luuk.24:25)

        Vapahtaja sanoo ihmiselle: "Aika on täyttynyt, ja Jumalan valtakunta on tullut lähelle; tehkää parannus ja USKOKAA EVANKELIUMI." (Mark. 1:15)

        Lue lisää täältä [http://keskustelu.suomi24.fi/node/9291790 ] kohdasta 4.5.2011 16:16, mitä vastasin mathetekselle.

        *-
        Ystävällisesti Siunausterveisin Totuuden etsijöille :)
        minulle niin Rakkaassa
        Voittoisassa ja Voimallisessa
        JAHSHUAN (Ilm.14:1) MESSIAAN Armollisessa ja Pyhässä Nimessä
        י ה וֹ שׁ ﬠ

        eepu
        *-
        Jk.: ”KYSY KASTEESTA” http://keskustelu.suomi24.fi/node/9649550
        --- Johanneksen (Apt.2:38; Matt.21:25) kaste oli Taivaasta - Jumalalta, niin kuin Sapattikin, kun taas Jumalan pilkkaa ovat; vauvavalelu kasteena ja kastaminen kolmeen arvoasemaan ja sunnuntaisapatin asettaminen Oikean Sapatin tilalle, iankaikkinen kidutusoppi ne ovat ihmisestä - paavilta/katoliselta kirkolta - Ei Jumalasta, ketä/kumpaa sinä tottelet - eli haluatko pelastua vai olla harhaopissasi ja mennä kadotukseen?
        *-
        ♥ MARANATA! ♥


      • Niko.
        eepu* kirjoitti:

        Sama sokea ristiriitainen virsi sinulla Niko vain yhä jatkuu, turhaanko olen siis yrittänyt sinulle asiaa selittää, sillä sinä et näytä haluavan(kaan) ymmärtää mitä Raamattu oikein käännettynä/ymmärrettynä sanoo ko. asiasta? No, jos sinulla on (olisi) todellinen halu Totuuteen, niin sinä kyllä löydät ne asiat kirjoituksistani uudelleen!
        -
        Älä ole niin kuin paatuneet mathetes ja JEV238, sillä se on sielunvihollisen harhaoppia jos väität, että Jumala asettaa ihmiseen uskon, sillä silloin sielunvihollinen saisi lyömäaseen Jumalaa vastaan, koskapa se ei silloin enää olisi ihmisen omaa vapaata tahtoa – Valita!
        Sillä Jumalan tahto on, että ihminen itse ratkaisee/valitsee kenen puolelle asettuu, kun hänelle julistetaan Evankeliumia, jonka hän itse sitten ratkaisee hyväksyykö sen vai ei - tahtooko muuttua vai ei, ketään ei pakoteta!

        Oletko lukenut Raamattua siitä kuinka Vapahtaja sanoo erään ihmisen uskosta: ”Tämän kuultuaan Jeesus ihmetteli häntä, kääntyi ja sanoi kansalle, joka häntä seurasi: "Minä sanon teille: en ole Israelissakaan löytänyt näin SUURTA USKOA." (Ks.Heb.11:6: Luuk.7:9)
        ”Niin hän sanoi heille: "Oi, te YMMÄRTÄMÄTTÖMÄT ja hitaat sydämeltä USKOMAAN kaikkea sitä, minkä profeetat ovat puhuneet!” (Ks.Matt.15:16; Luuk.24:25)

        Vapahtaja sanoo ihmiselle: "Aika on täyttynyt, ja Jumalan valtakunta on tullut lähelle; tehkää parannus ja USKOKAA EVANKELIUMI." (Mark. 1:15)

        Lue lisää täältä [http://keskustelu.suomi24.fi/node/9291790 ] kohdasta 4.5.2011 16:16, mitä vastasin mathetekselle.

        *-
        Ystävällisesti Siunausterveisin Totuuden etsijöille :)
        minulle niin Rakkaassa
        Voittoisassa ja Voimallisessa
        JAHSHUAN (Ilm.14:1) MESSIAAN Armollisessa ja Pyhässä Nimessä
        י ה וֹ שׁ ﬠ

        eepu
        *-
        Jk.: ”KYSY KASTEESTA” http://keskustelu.suomi24.fi/node/9649550
        --- Johanneksen (Apt.2:38; Matt.21:25) kaste oli Taivaasta - Jumalalta, niin kuin Sapattikin, kun taas Jumalan pilkkaa ovat; vauvavalelu kasteena ja kastaminen kolmeen arvoasemaan ja sunnuntaisapatin asettaminen Oikean Sapatin tilalle, iankaikkinen kidutusoppi ne ovat ihmisestä - paavilta/katoliselta kirkolta - Ei Jumalasta, ketä/kumpaa sinä tottelet - eli haluatko pelastua vai olla harhaopissasi ja mennä kadotukseen?
        *-
        ♥ MARANATA! ♥

        En minä virttä veisaa, Jumalan Sanaa tuon esille ja siitä tahdon puhua!

        Ei ihmisen tule turvata omaan tekoonsa, pyrkiä vanhurskauteen Jumalan edessä omine tekoineen. Se ei kestä.
        On vain yksi teko, mikä kestää ja se teko on Kristuksen voitto synnistä Golgatan ristillä!

        Siksi ihmisen tulee turvata Häneen, jotta HÄNEN vanhurskaus luettaisiin ihmisen eduksi ja ihminen saisi HÄNEN vanhurskauden, ei omien tekojen tähden, vaan armosta yksin uskon kautta!

        Jos ihminen ei näe Jumalan tekoa omassa "pelastuksessaa" eikä usko Sanan ilmoitukseen siitä, että usko on Jumalan teko, on ihminen suuressa vaarassa joutua lakihenkisyyteen omassa vaelluksessaan. Paavali kirjoitti Galatalaiskirjeessä vakavin sanoin siitä mihin moinen johtaa...

        Lue Sakarjan kirja, kuinka Herra on kerran avaava myös oman kansansa sydämet Hänelle. Luku 12 kertoo, kuin kerran on tuleva päivä jolloin HE USKOVAT. Silloin he itkevät Kristusta niinkuin itketään ainoaa Poikaa!

        Herra sen saa aikaan!

        Ylistys ja kunnia Jumalalle!


      • Tarvitsemme uskoa
        Niko. kirjoitti:

        Kiitos sanoistasi mathetes!

        Ylistys ja kunnia yksin Jumalalle, Herran Jeesuksen Kristuksen nimessä, sillä Hänen palvelijanaan tahdon tälläkin palstalla kirjoittaa ja todistaa!

        Siunausta sinulle mathetes, veljeni Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa. Jumala sinua varjelkoon ja rohkeutta sinulle Herran työhön!

        Pysykäämme lujina uskossamme Kristukseen!

        ja toivoa ja rakkautta, ja suurinta niistä on rakkaus. Jumalan Pyhä Henki näitä meille antaa ja vaikuttaa, jos on vain otollista maaperää.


      • herää kysymys
        Tarvitsemme uskoa kirjoitti:

        ja toivoa ja rakkautta, ja suurinta niistä on rakkaus. Jumalan Pyhä Henki näitä meille antaa ja vaikuttaa, jos on vain otollista maaperää.

        Miksihän Pyhä Henki ei ole antanut rakkautta nimimerkki "eepu:lle"????


      • eepu*
        Niko. kirjoitti:

        En minä virttä veisaa, Jumalan Sanaa tuon esille ja siitä tahdon puhua!

        Ei ihmisen tule turvata omaan tekoonsa, pyrkiä vanhurskauteen Jumalan edessä omine tekoineen. Se ei kestä.
        On vain yksi teko, mikä kestää ja se teko on Kristuksen voitto synnistä Golgatan ristillä!

        Siksi ihmisen tulee turvata Häneen, jotta HÄNEN vanhurskaus luettaisiin ihmisen eduksi ja ihminen saisi HÄNEN vanhurskauden, ei omien tekojen tähden, vaan armosta yksin uskon kautta!

        Jos ihminen ei näe Jumalan tekoa omassa "pelastuksessaa" eikä usko Sanan ilmoitukseen siitä, että usko on Jumalan teko, on ihminen suuressa vaarassa joutua lakihenkisyyteen omassa vaelluksessaan. Paavali kirjoitti Galatalaiskirjeessä vakavin sanoin siitä mihin moinen johtaa...

        Lue Sakarjan kirja, kuinka Herra on kerran avaava myös oman kansansa sydämet Hänelle. Luku 12 kertoo, kuin kerran on tuleva päivä jolloin HE USKOVAT. Silloin he itkevät Kristusta niinkuin itketään ainoaa Poikaa!

        Herra sen saa aikaan!

        Ylistys ja kunnia Jumalalle!

        Usko/luottamus on ihmisen VASTAUS Jumalan Evankeliumin kutsuun!

        Niko sinä kirjoitit:
        "Ei ihmisen tule turvata omaan tekoonsa, pyrkiä vanhurskauteen Jumalan edessä omine tekoineen. jne.."

        eepu:
        Ei tietenkään, -- vaan ihmisen tulee yhdistää oma tahto Jumalan Lahjoittamaan Voimaan - Pyhään Henkeen, jonka avulla ihminen uudistuu/pyhittyy ja saa aikaiseksi rakkauden Hedelmää!

        Oletko ottanut uskonmukaisen (Apt.2:38) upotuskasteen Herran (JAHSHUAN MESSIAAN) Vapahtajan Yhteen Nimeen - niin te saatte Pyhän Hengen Lahjan, Voiman ja Viisauden!

        Ja opettele tuntemaan Jumalan Sanaa hiljaisuudessa ja rukouksessa, sillä Vain Taidolliset Pyhän Hengen täyttämät voivat ymmärtää ja opettaa Sanaa ymmärtämään oikein!
        *-
        AINOANA, joka kastaa uskonmukaisesti Suomessa itseni lisäksi löytynee adventtiseurakunnasta sopimuksen mukaan! Katso lähin seurakuntamme: http://www.adventist.fi/seurakunnat
        -- Antakaa siis pelastaa/kastaa (Apt.2:38) itsenne niin te saatte Pyhän Hengen Lahjan!
        ... ja niin Hän, Pyhä Henki, johtaa kaikkeen Totuuteen, ja sanoo; ".. SAPATTINI MINÄ annoin heille, olemaan MERKKINÄ MINUN ja heidän välillään, että he tulisivat tietämään, että MINÄ olen HERRA, joka pyhitän heidät.
        " .. pyhittäkää MINUN SAPATTINI; ne olkoot merkkinä välillämme, MINUN ja teidän, että tulisitte tietämään, että MINÄ olen HERRA, teidän JUMALANNE." (ks. Hes.20.Luku)!

        *-
        Ystävällisesti Siunausterveisin Totuuden etsijöille
        minulle niin Rakkaassa
        Voittoisassa ja Voimallisessa
        JAHSHUAN (Ilm.14:1) MESSIAAN Armollisessa ja Pyhässä Nimessä
        י ה וֹ שׁ ﬠ

        eepu
        *-
        Jk.: ”KYSY KASTEESTA” http://keskustelu.suomi24.fi/node/9649550
        --- Johanneksen (Apt.2:38; Matt.21:25) kaste oli Taivaasta - Jumalalta, niin kuin Sapattikin, kun taas Jumalan pilkkaa ovat; vauvavalelu kasteena ja kastaminen kolmeen arvoasemaan ja sunnuntaisapatin asettaminen Oikean Sapatin tilalle, iankaikkinen kidutusoppi ne ovat ihmisestä - paavilta/katoliselta kirkolta - Ei Jumalasta, ketä/kumpaa sinä tottelet - eli haluatko pelastua vai olla harhaopissasi ja mennä kadotukseen?
        *-
        ♥ MARANATA! ♥


      • huolestunut!!
        eepu* kirjoitti:

        Usko/luottamus on ihmisen VASTAUS Jumalan Evankeliumin kutsuun!

        Niko sinä kirjoitit:
        "Ei ihmisen tule turvata omaan tekoonsa, pyrkiä vanhurskauteen Jumalan edessä omine tekoineen. jne.."

        eepu:
        Ei tietenkään, -- vaan ihmisen tulee yhdistää oma tahto Jumalan Lahjoittamaan Voimaan - Pyhään Henkeen, jonka avulla ihminen uudistuu/pyhittyy ja saa aikaiseksi rakkauden Hedelmää!

        Oletko ottanut uskonmukaisen (Apt.2:38) upotuskasteen Herran (JAHSHUAN MESSIAAN) Vapahtajan Yhteen Nimeen - niin te saatte Pyhän Hengen Lahjan, Voiman ja Viisauden!

        Ja opettele tuntemaan Jumalan Sanaa hiljaisuudessa ja rukouksessa, sillä Vain Taidolliset Pyhän Hengen täyttämät voivat ymmärtää ja opettaa Sanaa ymmärtämään oikein!
        *-
        AINOANA, joka kastaa uskonmukaisesti Suomessa itseni lisäksi löytynee adventtiseurakunnasta sopimuksen mukaan! Katso lähin seurakuntamme: http://www.adventist.fi/seurakunnat
        -- Antakaa siis pelastaa/kastaa (Apt.2:38) itsenne niin te saatte Pyhän Hengen Lahjan!
        ... ja niin Hän, Pyhä Henki, johtaa kaikkeen Totuuteen, ja sanoo; ".. SAPATTINI MINÄ annoin heille, olemaan MERKKINÄ MINUN ja heidän välillään, että he tulisivat tietämään, että MINÄ olen HERRA, joka pyhitän heidät.
        " .. pyhittäkää MINUN SAPATTINI; ne olkoot merkkinä välillämme, MINUN ja teidän, että tulisitte tietämään, että MINÄ olen HERRA, teidän JUMALANNE." (ks. Hes.20.Luku)!

        *-
        Ystävällisesti Siunausterveisin Totuuden etsijöille
        minulle niin Rakkaassa
        Voittoisassa ja Voimallisessa
        JAHSHUAN (Ilm.14:1) MESSIAAN Armollisessa ja Pyhässä Nimessä
        י ה וֹ שׁ ﬠ

        eepu
        *-
        Jk.: ”KYSY KASTEESTA” http://keskustelu.suomi24.fi/node/9649550
        --- Johanneksen (Apt.2:38; Matt.21:25) kaste oli Taivaasta - Jumalalta, niin kuin Sapattikin, kun taas Jumalan pilkkaa ovat; vauvavalelu kasteena ja kastaminen kolmeen arvoasemaan ja sunnuntaisapatin asettaminen Oikean Sapatin tilalle, iankaikkinen kidutusoppi ne ovat ihmisestä - paavilta/katoliselta kirkolta - Ei Jumalasta, ketä/kumpaa sinä tottelet - eli haluatko pelastua vai olla harhaopissasi ja mennä kadotukseen?
        *-
        ♥ MARANATA! ♥

        Mistähän saataisiin sinullekin tuota "rakkauden hedelmää"???

        " ja saa aikaiseksi rakkauden Hedelmää! "


    • voi pimeyttä

      Eikö Malakia tiedä vielä sitäkään, että tyttövauvoja ei ympärileikattu, joten
      heitä ei myöskään surmattu sen johdosta!!!!
      Ympärileikkaus oli VAIN ULKOINEN MERKKI siitä, että kuului valittuun
      kansaan, mutta jotta juutalaispoika olisi pelastunut, piti hänen
      uhrata monenlaisia uhreja ja noudattaa Tooran määräyksiä.

      Uudessa liitossa ei ole tuollaisia pakollisia seremonioita, vaan kaikki
      perustuu vapaaehtoisuuteen ja uskoon:
      "Usko Herraan Jeesukseen niin sinä pelastut."

      Jumala toteutti tahtonsa SANALLAAN!

      VT:kin korostaa sitä, että ympärileikkauksella ei sinällään ollut mitään
      merkitystä, ellei ihminen uskonut Jumalan määräyksiin ja noudattanut lakia:
      5. Moos 10:16
      "Ympärileikatkaa sen tähden sydämenne, älkääkä olko enää niskurikansa."

      Oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus Hengessä" Room 2:29

      Aabrahamkin pelastui ainoastaan uskon kautta eikä ympärileikkauksensa
      ansiosta:
      Room 4:9
      "Aabrahamille luettiin usko vanhurskaudeksi."

      Mutta teillä sakramenttiuskovilla pitää näköjään olla materiaa ja ulkoisia
      seremonioita ennenkuin te voitta uskoa. Tuo on tyypillistä
      pakanauskonnoissa.
      Raamattu sanoo kuitenkin:
      "Autuaat ovat ne, jotka uskovat vaikka eivät näe."

      • Vauvakastajat ovat

        samanlaiset uskonnollisuuden tämän maailman henkivallan alaisuudessa jolla myös farisealaiset ja ylipapit vastustivat Mestari Jeesuksen opetuksia Jumalan valtakunnan asioissa, sillä kun eivät ole uudestisyntyneet Jumalan Pyhästä Hengestä niin sotivat lihan mielessään käyttäen Raamattua niinkuin Saatana kiusasi Herraa Jeesusta Johannekselta saadun kasteen jälkeen erämaassa.

        Taistelu ei ole lihaa eikä verta vaan pimeydessä olevia pahuuden henkivaltoja vastaan, jotka tekeytyvät vanhurskauden palvelijoiksi ja tämä toteutuu myös nimikristillisten pappien kohdalla, jotka eivät ole uudestisyntyneet Jumalan elävästä Sanasta eli Herrasta Jeesuksesta vaikka käyttävätkin nimeään ja Raamatun kirjoituksia, mutta eivät voi tehdä sitä Jumalan valkeudessa eli totuudessa, koska eivät ole vielä itsekkään tulleet Jumalan armoliittoon valkeudessa.

        Herran rakkaus vetää pappejakin parannukseen ja siihen hyvään armoliittoon, jossa armoa ei tarvitse vääntää irstaudeksi vaan voidaan valkeudessa vaeltaa vapautettuina syntikahleista Jeesuksen Hengen voimassa ja opetuksessa myös pyhitetään totuuteen ja sen noudattaminen tekee jokaisen vapaaksi synneistä ja vääristä opeista ja tulkinnoista, samoin voidaan Perkelettä vastustaa Jumalan taisteluvarustuksella, josta Paavali on kirjoittanut efesolaiskirjeessä ja autuaat ne, jotka sitä rukoilevat kaikille pyhille Pyhässä Hengessä, sillä tekonsa seuraavat Jumalan armossa ja totuudessa, amen.


    • Ville-Hart

      "Kaste ilmaisee Herran kuolemaa, ja kasteen kautta siis meidät yhdessä Herran kanssa haudataan, niin kuin jumalainen apostoli sanoo. Niin kuin Herran kuolema tapahtui kerran, niin on yhden kerran kastettavakin, kastettava Herran sanan mukaan Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja siten opittava tunnustamaan Isä ja Poika ja Pyhä Henki. Ne siis, jotka ottavat uuden kasteen, vaikka heidät on kastettu Isään, Poikaan ja Pyhään Henkeen ja he ovat oppineet jumaluuden yhden luonnon kolmessa persoonassa, he ristiinnaulitsevat jälleen Kristuksen..."

      "Koska Jumala loi meidät turmeluksettomuuteen, mutta tuomitsi meidät kuoleman turmioon, kun olimme rikkoneet Hänen pelastavaisen käskynsä, niin ettei pahuus tulisi kuolemaksi, Hän laupiaana laskeutui palvelijainsa tyjö. Tultuaan meidän kaltaiseksemme Hän lunasti meidät turmeluksesta omalla kärsimyksellään, vuodatti pyhästä ja puhtaasta kyljestänsä synninpäästön lähteen, vettä uudestisyntymiseksi ja synnin ja turmeluksen pois pesemiseksi, sekä verta iankaikkisen elämän tuottavaksi juomaksi. Hän antoi meille myös käskyt uudesti syntymiseksi veden ja Hengen kautta, kun Hneki tulee veden päälle. Koska ihminen on muodostunut kahdesta osasta, sielusta ja ruumiista, Hän antoi meille kaksinkertaisen puhdistuksenkin, veden ja Hengen kautta. Henki uudistaa meissä kuvan ja kaltaisuuden, ja vesi puhdistaa Hengen armolla ruumiin synnistä ja vapauttaa turmeluksesta. Kun vesi toteuttaa jkuoleman kuvan, niin Henki antaa elämän kihlan."

      "Jo alussa Henki liikkui vetten päällä. Ja ylhäältä käsin Raamattu todistaa vedestä, että se on puhdistavaa. Nooan aikana Jumala hukutti veden avulla maailman synnin. Lain mukaan jokainen saastainen puhdistetaan veden avulla, kun vaatteetkin pestään vedessä. Elia osoitti, että Hengen armo on veteen sekoittunut, kun hän vedellä sytytti polttouhrin. Ja lain mukaan melkein kaikki puhdistetaan vedellä (sillä näkyväinen on ajatellun vertauskuva), mutta uudestisyntyminen tapahtuu sielullisesti, sillä usko pystyy tekemään meidät Hengen kautta lapsiksi, vaikka olemmekin luotuja, ja palauttamaan meidät muinaiseen autuuteen."

      "Kaikille annetaan samalla tavalla synnit anteeksi kasteessa, mutta Hengen armoa uskon ja edeltävän puhdistautumisen mukaisesti. Nyt siis saamme kasteen kautta Hengen esikoishedelmän, ja uudesti syntyminen tulee meille toisen elämän aluksi, sinetiksi, suojelukseksi ja valistukseksi."

      "Meidät kastetaan Pyhään Kolminaisuuteen, koska kastetut itse tarvitsevat Pyhää Kolminaisuutta pysyäkseen koossa ja säilyäkseen, eikä ole mahdollista, ettei ne kolme persoonaa olisi yhdessä, sillä Pyhä Kolminaisuus on erottamaton."

      "Ensimmäöien kaste tapahtui vedenpaisumuksen kautta synnin hävittämiseksi. Toinen meren ja pilven kautta, sillä pilvi on Hengen vertauskuva, niin kuin meri tarkoittaa vettä. Kolmas on lain mukainen, sillä jokainen saastainen peseytyi vedessä ja pesi vaatteensakin ja pääsi siten leiriin. Neljäntenä on Johanneksen kaste johdantona, joka ohjasi kastettavat katumukseen, niin että he voisivat uskoa Kristukseen. Sillä hän sanoi: Minä kastean teidät vedellä, mutta se, joka minun jälkeeni tulee, hän kastaa teidät PYhällä Hengellä ja tulella. Johannes siis puhdistaa edeltäkäsin Henkeä varten. Viidentenä on Herran kaste, jolla hänet kastettiin. Ei Häntä kastettu siksi, että Hän olisi tarvinnut puhdistusta, vaan Hän omaksui minun puhdistukseni murskatakseen lohikäärmeitten päät vetten päällä, pestäkseen synnin ja haudatakseen veteen koko vanhan Aadamin, pyhittääkseen kastajan, täyttääkseen lain, paljastaakseen Kolminaisuuden salaisuuden ja tullakseen meille kasteen suhteen esikuvaksi. Meidät kastetaan täydellisellä Herran kasteella, veden ja Hengen kautta. Sanotaan, että Kristus kastaa tulella, sillä tulisten kielten muodossa Hän vuodatti Hengen armon pyhien apostolien päälle, niin kuin itse Herra sanoi: Sillä Johannes kastoi vedelä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä ja tulella, ei kauan näitten päivien jälkeen; tai sitten se tarkoittaa tulevaisen tule kadotuskastetta. Kuudentena on katumuksen ja kyynelten tosiasiaan vaikea kaste. Seitsemäntenä on veren ja marttyyriuden kautta tapahtuva kaste, jolla itse Kristuskin oli kastettava meidän edestämme ja joka on sangen kunnioitettava ja autuas, koska sitä ei myöhemmin saasta likaa. Kahdeksantena on viimeinen kaste, joka ei ole pelastava, mutta poistaa kylläkin pahuuden (sillä silloin ei enää pahuus ja synti elä), ja se rankaisee loputta."

      Pyhä Johannes Damaskolainen

      • eepu*

        Ville-Hart valehtelee perikadotuksekseen sanoessaan vauvavalelua, kolmeen arvoasemaan vauvavalelua, kasteeksi...

        … Lähtekää siis pian luterilaisesta vauvavalelu-harhaopista ulos/pois, ja Antakaa pelastaa itsenne; ottakoon itse kukin kasteen Herran Vapahtajan nimeen, niin te saatte Pyhän Hengen Voiman syntiä vastaan!
        Ja ”Hänen voitelunsa OPETTAA teitä kaikessa, niin se opetus on myös totta eikä ole valhetta; ja niinkuin se on opettanut teitä, niin pysykää hänessä.”

        Sillä; Oikea kaste on uskovan upotuskaste Vapahtajan (yhteen) Nimeen; ”Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman.” (Apt.4:12)

        Monet arvostetut tutkijat pitävät kastesanojen (Vapahtajan nimestä kolmeen arvoasemaan) muutokseen syynä Nikean kirkolliskokousta:
        Katso: Matt.28:19 jakeen sanojen ongelmallisuus ja Apt.2:38 oikeudellisuus;
        http://suomi24kristinuskomme.phpbb.fi/viewtopic.php?f=2&t=22&sid=d0beeba6d3474d3118041727655683c2

        *
        Ystävällisesti Siunausterveisin Totuuden etsijöille

        minulle niin Rakkaassa
        Voittoisassa ja Voimallisessa
        JAH SHUAN (Ilm.14:1) MESSIAAN Armollisessa ja Pyhässä Nimessä
        י ה וֹ שׁ ﬠ

        eepu
        *
        Jk.:
        Johanneksen (Apt.2:38; Matt.21:25) kaste oli Taivaasta - Jumalalta, niin kuin Sapattikin, kun taas Jumalan pilkkaa ovat; vauvavalelu kasteena ja kastaminen kolmeen arvoasemaan, Oikean Sapatin polkeminen ja sunnuntaisapatin asettaminen sen tilalle,
        ja tämä sana "KIRKKO", se on paavin/katolisenkirkon hapatusta/salaisuutta, kreikaksi; kyriekee, kyriakon, Kyriakee, = SUNNUNTAI, ja iankaikkinen kidutusoppi, ne ovat ihmisestä - paavilta/katoliselta kirkolta - Ei Jumalasta, ketä/kumpaa sinä tottelet - eli haluatko pelastua vai olla harhaopissasi ja mennä kadotukseen?
        *-
        ♥ MARANATA! ♥


      • sattuhan sitä

        Pyhä Johannes Damaskoslainen on oikeassa siinä suhteessa, että vesi
        hukutti Nooan aikana jokaisen, joka ei USKONUT Jumalan sanaa, jota
        Nooa saarnasi.
        Näin käy sellaisellekin, joka luottaa kasteveteen eikä tottele
        Jumalan sanaa:
        "Tehkää siis parannus, jotta syntinne pyyhitään pois"!

        Mutta sitä ei Damaskoslainenkaan näköjään huomannut, että alussa
        "Jumalan Henki likkui VETTAN PÄÄLLÄ.!!!

        Ei VEDESSÄ!!

        Noin siinä käy, kun halu puolustaa vauvakastetta on suurempi kuin
        ajattelukyky!


      • Ville-Hart

        Ja taas kehotat tekemään itsemurhan hukuttautumalla! Kiitti vaan vitusti!


      • Ville-Hart
        sattuhan sitä kirjoitti:

        Pyhä Johannes Damaskoslainen on oikeassa siinä suhteessa, että vesi
        hukutti Nooan aikana jokaisen, joka ei USKONUT Jumalan sanaa, jota
        Nooa saarnasi.
        Näin käy sellaisellekin, joka luottaa kasteveteen eikä tottele
        Jumalan sanaa:
        "Tehkää siis parannus, jotta syntinne pyyhitään pois"!

        Mutta sitä ei Damaskoslainenkaan näköjään huomannut, että alussa
        "Jumalan Henki likkui VETTAN PÄÄLLÄ.!!!

        Ei VEDESSÄ!!

        Noin siinä käy, kun halu puolustaa vauvakastetta on suurempi kuin
        ajattelukyky!

        Damaskolaisen tekstit kertovat miehestä, joka oli kovatasoinen teologi ja puhtaan uskon puolustaja. Hän osasi ajatella, löytää teksteistä laajoja syvyyksiä, selittää sen ymmärrettävästi. Selvästi hän on tuntenut Raamatun tekstit hyvin, hän oli aikansa huippukoulutettu, eli Syyrian alueella ja Jerusalemissa, hallitsi useita kieliä, joten sen perusteella, mitä lainaamassani tekstissä on, ei voi tehdä päätelmää, että Damaskolaiselta olisi jotain jäänyt huomaamatta. Vain sillä perusteella, ettei hän nyt satu olemaan 1900-luvulla syntyneen vapaan kristillisen liikkeen edustaja ja ajattele samalla tavalla kuin he.


      • näin on
        Ville-Hart kirjoitti:

        Damaskolaisen tekstit kertovat miehestä, joka oli kovatasoinen teologi ja puhtaan uskon puolustaja. Hän osasi ajatella, löytää teksteistä laajoja syvyyksiä, selittää sen ymmärrettävästi. Selvästi hän on tuntenut Raamatun tekstit hyvin, hän oli aikansa huippukoulutettu, eli Syyrian alueella ja Jerusalemissa, hallitsi useita kieliä, joten sen perusteella, mitä lainaamassani tekstissä on, ei voi tehdä päätelmää, että Damaskolaiselta olisi jotain jäänyt huomaamatta. Vain sillä perusteella, ettei hän nyt satu olemaan 1900-luvulla syntyneen vapaan kristillisen liikkeen edustaja ja ajattele samalla tavalla kuin he.

        Olipa tosi kova teologi.
        Hänhän hyväksyi Neitsyt Marian palvonnan ja rukoilemisen joten melkoisen
        laaja-alainen pyhimys taisi olla!

        Todella syvä ajattelija mutta nuo ajatukset taisivat olla syvyydestä!


    • Joku jolle ei

      kelvannut pitää kiinni Jumalan antamasta terveestä opista kasteista!

      Tietysti ihmismielenmukaiset menestyivät ja niihin käännyttiin totuuden sijaan, sillä pimeydessä rakastetaan valheita ja hyljätään totuudelliset kovin helposti, kun liha ja veri pääsee hallitsemaan uskonnollisuudessa elävän sydämen uskon ja kuuliaisuuden sijaan.

    • voi pimeyttä

      On huvittavaa, että eräät innokkaat vauvakasteen puolustajat perustelevat
      vauvakasteen oikeutta noiden harhaan menneiden kirkko-isien lausunnoilla.
      Miksihän he eivät hyväksy muitakin harhaisia oppeja, joita nämä "kirkko-
      isät" opettivat.
      Esim Kyprianus:

      Kyprianukselta tulee myös kuuluisa lause kirkon välttämättömyydestä pelastukselle: ”Se, joka katkaisee itsensä kirkon yhteydestä… katkaisee itsensä pois kirkolle annetuista lupauksista, ja Kristuksen kirkolle selkänsä kääntänyt on osaton Kristuksen palkinnoista… Jumala ei voi olla Isänä sillä, jolla ei ole kirkkoa äitinä… Kirkon ulkopuolella ei ole pelastusta…” (Katolisen kirkon ykseys 6, 14)"

    • Opiston käynyt mies

      Tämän asian tarkempi tutkiminen alkoi Suomessa, kun Etiopialainen mies kysyi: Kuka aloitti lapsikastetouhun? No sitten aloimme tutkimaan katolilaisten kirjoituksia, sieltähän ne löytyi. Auttaa tämä monia ymmärtämään, että lasten siunaaminen on hyvä juttu, mutta se ei ole se Jeesuksen seuraajan Käännynnäiskaste.

    • Kyt Kyt Jytkyt
    • Sakoputki Jenny

      Hyvä on tietää historiaa, ei tarvitse rueta tulkitsemaan eri teologioita...

      • Anonyymi

        Hei, kuinka kasterintamalla menee?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei, kuinka kasterintamalla menee?

        Heikosti!
        Jumala ei enää kasta kuin alle puolet helsinkiläisistä vauvoista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heikosti!
        Jumala ei enää kasta kuin alle puolet helsinkiläisistä vauvoista.

        Ja aikuisista vielä pienemmän osan


    • ajankohtainenkakkone
    • bhkjhvbnnj

      nosto ajankohtainen aihe...

    • Anonyymi

      Tämä on hyvin vanha aloitus ja pahasti jäänyt jälkeen. Nykyisin tiedämme jo, että lapsikaste on täysin harhaoppinen.

      Lapsikaste muuten yleistyi katolisessa kirkossa vasta 1000 luvulla. Siihen asti se oli vain harvoin käytetty kaste.

      • Anonyymi

        Ihan pascaa puhut !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan pascaa puhut !

        No älä nyt, pitää sitä komediaa aina olla.


    • Anonyymi

      Lahkolaisten 1900-luvun helluntailaiseksi kastaminen on riivaajien työtä ja tekosia, joista pitää pysyä kaukana. Uudestikasteessa ihmiseen pumpataan vierasta henkeä.

      Sitä katsellessani tuli lännestä vuohipukki koko maan yli, tuskin maanpintaa koskettaen, ja sillä pukilla oli otsassaan mahtava sarvi.

      • Anonyymi

        U-kasteiden kastepaljuissa asuu sammakon muotoisia henkiä.
        Ilm. 16:13
        Minä näin, kuinka lohikäärmeen suusta, pedon suusta ja väärän profeetan suusta lähti kolme saastaista henkeä, jotka olivat sammakon näköisiä.


      • Anonyymi

        Tuliko se foorumille yhtäaikaa kanssasi se pukki sarvineen, sekö täällä kolisi puolen yön aikoihin!?


      • Anonyymi

        Oliko siinä zarvessa mahtava kolpakko ja pukilla baskeri, huomasiko kukaan !


    • Anonyymi

      Se on sam a kuka aloittu, mutta ainakin Lutteri oli sitä mieltä että se pitäisi heti lopettaa !

      lukekaa saarnansa loppiaisen jälkeinen sunnuntai, siellä se löytyy.

      • Anonyymi

        Luther oli lasten kastamisen kannalla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luther oli lasten kastamisen kannalla

        niinkö siinä edellä lukee?


    • Anonyymi

      Onhan näitä, Luther, Joosef Smith ja Muhammad jotka tulivat kauan jk. Ajanlaskun. Hedelmistä puu tunnetaan näin on myös saksalainen kirkko.

      • Anonyymi

        JA parhami ja kumppannit

        Parempi pysyä Raamatussa


    • Anonyymi

      Luulis jo esikoululaisella olevan sen verran järkeä että tajuisi ihmusen ja jumalan välisen asian olevan hengellinen asia jota ei ratkaista jollain kummien ja sivullisten tempuilla !
      Että mukamas jollain vesirituaalilla ihmisen sydän kääntyy ja muuttuu uudeksi hah voiko olla pöljempiä uskomuksia !@
      Ei viidakoissa ainakaan !

      • Anonyymi

        luulisi ihmisellä olevan sen verran älyä ettei jankka koko ajan samaa sillä ihminen on kokonaisuus
        vesirituaalista puhuminen kertoo ivasta Raamatun Sanaa kohtaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        luulisi ihmisellä olevan sen verran älyä ettei jankka koko ajan samaa sillä ihminen on kokonaisuus
        vesirituaalista puhuminen kertoo ivasta Raamatun Sanaa kohtaan.

        Mitähän lutterin kirkossa mahtaa tapahtua ylöstempauksen jälkeen, onko asiaa mietitty sakastin puolella miten paljon @

        Ilman uudestisyntymistä kun kukaan ei ole näkevä Herraa !
        Eikä mailmassa ole vielä ainuttkaan missään kasteessa usyntynyttä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitähän lutterin kirkossa mahtaa tapahtua ylöstempauksen jälkeen, onko asiaa mietitty sakastin puolella miten paljon @

        Ilman uudestisyntymistä kun kukaan ei ole näkevä Herraa !
        Eikä mailmassa ole vielä ainuttkaan missään kasteessa usyntynyttä.

        lutterilla ei ole mitään kirkkoa

        se on totta etei ilman uudestisyntymistä voi päästä Herran luo


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitähän lutterin kirkossa mahtaa tapahtua ylöstempauksen jälkeen, onko asiaa mietitty sakastin puolella miten paljon @

        Ilman uudestisyntymistä kun kukaan ei ole näkevä Herraa !
        Eikä mailmassa ole vielä ainuttkaan missään kasteessa usyntynyttä.

        taas täysin turha hellarivaarin purkaus

        onko kellarissa mietitty miten se ei yhtään kunnoon asiapitoista viestiä osaa kirjoittaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitähän lutterin kirkossa mahtaa tapahtua ylöstempauksen jälkeen, onko asiaa mietitty sakastin puolella miten paljon @

        Ilman uudestisyntymistä kun kukaan ei ole näkevä Herraa !
        Eikä mailmassa ole vielä ainuttkaan missään kasteessa usyntynyttä.

        "Mitähän lutterin kirkossa mahtaa tapahtua ylöstempauksen jälkeen"??

        Kyllähän he varmaan menevät Pietarin puheille kastetodistustensa kanssa ja ihmettelevät, että miksi ne eivät hyödyttäneetkään?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Mitähän lutterin kirkossa mahtaa tapahtua ylöstempauksen jälkeen"??

        Kyllähän he varmaan menevät Pietarin puheille kastetodistustensa kanssa ja ihmettelevät, että miksi ne eivät hyödyttäneetkään?

        Parhamin kirkossa noin. Siellähän taika korvaa Jeesuksen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitähän lutterin kirkossa mahtaa tapahtua ylöstempauksen jälkeen, onko asiaa mietitty sakastin puolella miten paljon @

        Ilman uudestisyntymistä kun kukaan ei ole näkevä Herraa !
        Eikä mailmassa ole vielä ainuttkaan missään kasteessa usyntynyttä.

        Mitähän parhamin kirkossa mahtaa tapahtua ylöstempauksen jälkeen, onko asiaa mietitty kellarin puolella miten paljon @


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitähän parhamin kirkossa mahtaa tapahtua ylöstempauksen jälkeen, onko asiaa mietitty kellarin puolella miten paljon @

        "Mitähän parhamin kirkossa mahtaa tapahtua ylöstempauksen jälkeen"

        Kyllä ne varmaan meneväty Pietarin puheille kysymään miksei endaumenttiseremoniasta ollut mitään hyötyä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Mitähän parhamin kirkossa mahtaa tapahtua ylöstempauksen jälkeen"

        Kyllä ne varmaan meneväty Pietarin puheille kysymään miksei endaumenttiseremoniasta ollut mitään hyötyä

        Totta ja kyllähän parhamissa voi myös ihmetellä eikö aliaserrorin huutaminen hyödyttänytkään


    • Anonyymi

      Niin muttamitä lutterin väki tekee tempaukzen jälkeen kun samat mummut istuu kirkkomustissaan kuin çaina ja!

      Joutuuko seinäsaarnaaja menemään piiloon kun maksajilla olisi kysyttävää!

      • Anonyymi

        " tempaukzen"
        " çaina "

        kellarissa puhutaan näköjään kielillä huh?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        " tempaukzen"
        " çaina "

        kellarissa puhutaan näköjään kielillä huh?

        mitä lie vaari tekee tempauksen hetkellä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mitä lie vaari tekee tempauksen hetkellä

        Kiittää Jeesusta ylösotosta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiittää Jeesusta ylösotosta!

        "Mitähän parhamin kirkossa mahtaa tapahtua ylöstempauksen jälkeen, onko asiaa mietitty kellarin puolella miten paljon @"

        Minä luulen, että luterilaiset ryntäisivät uskovaisten rukoushuoneisiin ja ihmettelisivät, että minne ne ovat kadonneet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Mitähän parhamin kirkossa mahtaa tapahtua ylöstempauksen jälkeen, onko asiaa mietitty kellarin puolella miten paljon @"

        Minä luulen, että luterilaiset ryntäisivät uskovaisten rukoushuoneisiin ja ihmettelisivät, että minne ne ovat kadonneet.

        Eivät ne ryntää kun ovat jo temmattuja! Uskovat siis, kirkkokunnasta riippumatta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eivät ne ryntää kun ovat jo temmattuja! Uskovat siis, kirkkokunnasta riippumatta

        Mutta jos ovat kerenneet jo viinakaupan sisälle?
        Temmataanko heidät sieltäkin? Pitääkö olla kastetodistus mukana?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta jos ovat kerenneet jo viinakaupan sisälle?
        Temmataanko heidät sieltäkin? Pitääkö olla kastetodistus mukana?

        Helluntailaiset viinakaupan sisällä? Ei yllätä

        En usko että heitä temmataan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta jos ovat kerenneet jo viinakaupan sisälle?
        Temmataanko heidät sieltäkin? Pitääkö olla kastetodistus mukana?

        Huutavatkohan ne hellarit viinakaupassa aliaserroria?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huutavatkohan ne hellarit viinakaupassa aliaserroria?

        Voi olla, voidaanko ne temmata jos ei ole endaumentteja suoritettu?


    • Anonyymi

      Luterilaiset kiipeilee navetan katoille kun huomaavat jääneensä pois ylöstempauksesta, itku ja hammasten kiristely ovat ajankohtaisia!

      Muutamat repivät kasteaanelosenkin tuskissaan.

      Palkkapapit kömpivät koloihina piiloon.

      • Anonyymi

        navetan katot ja luterilaiset sillä on taas mielessä

        tiedätkö tuo jatkuva kirjoittelusi luterilaisista kertoo sen miten paljon inhoat niitä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        navetan katot ja luterilaiset sillä on taas mielessä

        tiedätkö tuo jatkuva kirjoittelusi luterilaisista kertoo sen miten paljon inhoat niitä

        ehkä vaari itse huomaa jäävänsä pois ylöstempauksesta

        siksi kirjoittaa tänne tuskissaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ehkä vaari itse huomaa jäävänsä pois ylöstempauksesta

        siksi kirjoittaa tänne tuskissaan.

        Miksi sinä puhut aina tuskastasi?
        Oletko jo niin varma, että jäät tänne?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi sinä puhut aina tuskastasi?
        Oletko jo niin varma, että jäät tänne?

        Siksi kun tuo vaarikin puhui tuskastaan:
        "Muutamat repivät kasteaanelosenkin tuskissaan."

        En ole varma että hän jää tänne. Sen tietää vain Jumala


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siksi kun tuo vaarikin puhui tuskastaan:
        "Muutamat repivät kasteaanelosenkin tuskissaan."

        En ole varma että hän jää tänne. Sen tietää vain Jumala

        "Kuka aloitti lapsikasteen?"

        Kukahan uskaltaa sen lopettaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kuka aloitti lapsikasteen?"

        Kukahan uskaltaa sen lopettaa?

        Onneksi ei kukaan. Kastamista ja opettamista emme lopeta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onneksi ei kukaan. Kastamista ja opettamista emme lopeta

        Eli jotenkuten uskonnollisia fariseuksia riittää jatkossakin !
        Pieni ongelma on siinä että kun kukaan ei ole uudestisyntynyt niin kukaan ei liikahda mihinkään ylöstempauksessa !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli jotenkuten uskonnollisia fariseuksia riittää jatkossakin !
        Pieni ongelma on siinä että kun kukaan ei ole uudestisyntynyt niin kukaan ei liikahda mihinkään ylöstempauksessa !

        Tuo on niin totta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo on niin totta

        Juuri noin.
        Kasteessa ei kukaan uudestisynny ja siksi heidän on turhaa odottaa ylöstempausta!
        Se ei ole aivan pieni ongelma.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri noin.
        Kasteessa ei kukaan uudestisynny ja siksi heidän on turhaa odottaa ylöstempausta!
        Se ei ole aivan pieni ongelma.

        helluntailainen ei usko mitään , mitä se ei NÄE, vaan kun raamatussa :

        "Tuuli puhaltaa MISSÄ TAHTOO , sinä kuulet sen huminan , mutta ET TIEDÄ , mistä se
        tulee ja MINNE SE MENEE , niin on JOKAISEN , joka on Hengestä syntynyt."
        Joh: 3 : 8

        helluntailainen tietää . . . ja sanoo "tuo on uudestisyntynyt ja tuo ei ole , joka
        TÄYSIN PÄINVASTOIN , kuin raamattu ilmoittaa , > e v a n k e l i u m i s s a.

        helluntailaisen uudestisyntyminen on kaikki se mikä on "lihan mukaan" . . .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri noin.
        Kasteessa ei kukaan uudestisynny ja siksi heidän on turhaa odottaa ylöstempausta!
        Se ei ole aivan pieni ongelma.

        Kyllä vain uudestisyntyy

        Se on totta ettei kaikkien sitä pidä odottaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä vain uudestisyntyy

        Se on totta ettei kaikkien sitä pidä odottaa

        kasteessa ; Taivaallinen Isä TUNNUSTAA Jeesuksen omakseen kaikkien kuullen.

        "Tämä on minun rakas Poikani , johon minä olen mielistynyt"
        Matt : 3 : 17

        niin myös kasteessa meidät liitetään Jeesukseen "johon minä olen mielistynyt" Mt: 3
        Jumala ei sano , että mielistyy ihmisen lihan tekoihin .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kasteessa ; Taivaallinen Isä TUNNUSTAA Jeesuksen omakseen kaikkien kuullen.

        "Tämä on minun rakas Poikani , johon minä olen mielistynyt"
        Matt : 3 : 17

        niin myös kasteessa meidät liitetään Jeesukseen "johon minä olen mielistynyt" Mt: 3
        Jumala ei sano , että mielistyy ihmisen lihan tekoihin .

        Kommenttisi on suunnilleen lapsellinen ja naurettava sepustus leikkaa ja liimaa kuin päiväkodin askarteluhetken tilanteen lainaus!

        Vauva toki mielistyy jeesukseen sehän nyt on selvä !@#


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kommenttisi on suunnilleen lapsellinen ja naurettava sepustus leikkaa ja liimaa kuin päiväkodin askarteluhetken tilanteen lainaus!

        Vauva toki mielistyy jeesukseen sehän nyt on selvä !@#

        Jumala on mielistynyt Jeesukseen .'
        "Tämä on minun rakas Poikani , johon minä olen mielistynyt" Matt: 3 : 17

        eikä , niinkuin hellari taas kieroon vääntää , >> vauva mielistyy Jeesukseen <<<

        mutta helluntaillainen ei snaijaa . . .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jumala on mielistynyt Jeesukseen .'
        "Tämä on minun rakas Poikani , johon minä olen mielistynyt" Matt: 3 : 17

        eikä , niinkuin hellari taas kieroon vääntää , >> vauva mielistyy Jeesukseen <<<

        mutta helluntaillainen ei snaijaa . . .

        Jännä miten ne aina vääntää kieroon Raamatun opetukset


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kasteessa ; Taivaallinen Isä TUNNUSTAA Jeesuksen omakseen kaikkien kuullen.

        "Tämä on minun rakas Poikani , johon minä olen mielistynyt"
        Matt : 3 : 17

        niin myös kasteessa meidät liitetään Jeesukseen "johon minä olen mielistynyt" Mt: 3
        Jumala ei sano , että mielistyy ihmisen lihan tekoihin .

        Sitähän pappi yrittää:
        "niin myös kasteessa meidät liitetään Jeesukseen "johon minä olen mielistynyt" .
        Oletko mielistynyt Jesukseen???

        Tuollaiset vesiliitokset eivät kestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitähän pappi yrittää:
        "niin myös kasteessa meidät liitetään Jeesukseen "johon minä olen mielistynyt" .
        Oletko mielistynyt Jesukseen???

        Tuollaiset vesiliitokset eivät kestä.

        ja edelleen toi helluntailainen kääntää asian päinvastoin , kuin RAAMATUSSA kirjoitettu:
        "Tämä on minun rakas Poikani , johon minä olen mielistynyt" Matt: 3: 17

        "rakas Poikani" = Jumalan Poika Jeesus Kristus. jos et sitä tajua , etkä usko !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitähän pappi yrittää:
        "niin myös kasteessa meidät liitetään Jeesukseen "johon minä olen mielistynyt" .
        Oletko mielistynyt Jesukseen???

        Tuollaiset vesiliitokset eivät kestä.

        Ukastajille kaste onkin vain vettä ilman osallisuutta Jeesuksen kuolemaan ja ylösnousemukseen

        Se on vain vesiliitos


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ukastajille kaste onkin vain vettä ilman osallisuutta Jeesuksen kuolemaan ja ylösnousemukseen

        Se on vain vesiliitos

        enemmän helluntailaiset herjaa kastetta , kuin että uskoisivat !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        enemmän helluntailaiset herjaa kastetta , kuin että uskoisivat !

        Mutta luterilaisessa kasteessa ei tarvita uskoa lainkaan.
        Vesi riittää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta luterilaisessa kasteessa ei tarvita uskoa lainkaan.
        Vesi riittää.

        Helluntailaisten kaste on pelkkää vettä. Ei usko tee kastetta kasteeksi


    • Anonyymi

      Apt.17:
      30. Noita tietämättömyyden aikoja Jumala on kärsinyt, mutta nyt hän tekee tiettäväksi, että kaikkien ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus.
      Luuk. 24:47; Ap.t. 14:16; Tiit. 2:11-12

    • Anonyymi

      Hepr.12:
      14. Pyrkikää rauhaan kaikkien kanssa ja pyhitykseen, sillä ilman sitä ei kukaan ole näkevä Herraa.

      • Anonyymi

        Miksihän tuo ei kelpaa helluntailaisille?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksihän tuo ei kelpaa helluntailaisille?

        Ottavat varmaan oppia luterilaisista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ottavat varmaan oppia luterilaisista.

        nimenoman eivät ota oppia luterilaisista kun tuo ei heille kelpaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        nimenoman eivät ota oppia luterilaisista kun tuo ei heille kelpaa

        helluntailaisuushan on nimenomaan ; MYÖHEMMIN , kristinuskon jälkeen
        tuotu eksytys.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        nimenoman eivät ota oppia luterilaisista kun tuo ei heille kelpaa

        Miksihän luterilaisille ei kelpaa Raamatun esimerkit:
        Ap 8
        "Mutta kun he nyt uskoivat Filippusta, joka julisti evankeliumia Jumalan valtakunnasta ja Jeesuksen Kristuksen nimestä, niin he ottivat kasteen, sekä miehet että naiset."

        Vauvoista ei ole mitään havaintoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksihän luterilaisille ei kelpaa Raamatun esimerkit:
        Ap 8
        "Mutta kun he nyt uskoivat Filippusta, joka julisti evankeliumia Jumalan valtakunnasta ja Jeesuksen Kristuksen nimestä, niin he ottivat kasteen, sekä miehet että naiset."

        Vauvoista ei ole mitään havaintoa.

        Helluntailaisille ei kelpaa. Heillä on vauvoja


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksihän luterilaisille ei kelpaa Raamatun esimerkit:
        Ap 8
        "Mutta kun he nyt uskoivat Filippusta, joka julisti evankeliumia Jumalan valtakunnasta ja Jeesuksen Kristuksen nimestä, niin he ottivat kasteen, sekä miehet että naiset."

        Vauvoista ei ole mitään havaintoa.

        Eikä edes lapsista. Tuo esimerkki ei siis helpaa helluntailaisille


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikä edes lapsista. Tuo esimerkki ei siis helpaa helluntailaisille

        Älä valehtele. Kyllä kelpaa:
        "Mutta kun he nyt uskoivat Filippusta, joka julisti evankeliumia Jumalan valtakunnasta ja Jeesuksen Kristuksen nimestä, niin he ottivat kasteen, sekä miehet että naiset."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä valehtele. Kyllä kelpaa:
        "Mutta kun he nyt uskoivat Filippusta, joka julisti evankeliumia Jumalan valtakunnasta ja Jeesuksen Kristuksen nimestä, niin he ottivat kasteen, sekä miehet että naiset."

        Ei kelpaa, kastatte lapsiakin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kelpaa, kastatte lapsiakin

        Mutta ei vauvoja, joilla ei ole vielä uskoa.
        Eikä uskomattomia aikuisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta ei vauvoja, joilla ei ole vielä uskoa.
        Eikä uskomattomia aikuisia.

        Mutta uskovia lapsia joista tuossa ei puhuta


    • Anonyymi

      luterilaisilla on kauhea kiire pelastamaan muutaman viikon ikäistä lasta !

      aikuisten kanssa ei olekkaan enää kiire, mikähän siihen lienee syynä, kuka mahtaa tietää ?!

      • Anonyymi

        sama kiire soisi olevan kaikille

        mutta helluntailaisilla ei tunne olevan kiire sen paremmin lasten kuin aikuistenkaan kanssa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        sama kiire soisi olevan kaikille

        mutta helluntailaisilla ei tunne olevan kiire sen paremmin lasten kuin aikuistenkaan kanssa

        Jumalallakaan ei ole kiire.
        Hiljaa hyvä tulee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jumalallakaan ei ole kiire.
        Hiljaa hyvä tulee.

        Niin tulee


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin tulee

        >>> Jumalallakaan ei ole kiire <<<

        Raamattu, "miksi viivyttelet " Apt: 22

        "hänet ja kaikki hänen omaisensa kastettiin , HETI " Apt: 16


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >>> Jumalallakaan ei ole kiire <<<

        Raamattu, "miksi viivyttelet " Apt: 22

        "hänet ja kaikki hänen omaisensa kastettiin , HETI " Apt: 16

        Mistä ne kummit vedettiin heti siihen tilaisuuteen?
        Pidettiinkö ensin rippikoulua?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä ne kummit vedettiin heti siihen tilaisuuteen?
        Pidettiinkö ensin rippikoulua?

        Todistajiksi, etkö sitäkään tiennyt?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todistajiksi, etkö sitäkään tiennyt?

        kummit olleet jo Apostolisen aikana.

        helluntailainen vaan on niin umpisokea ihmisoppi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kummit olleet jo Apostolisen aikana.

        helluntailainen vaan on niin umpisokea ihmisoppi.

        Ensimmäisille vuosisadoilla järjestelmä luotiin. Piti turvata lasten kristillinen kasvatus


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todistajiksi, etkö sitäkään tiennyt?

        "Todistajiksi, etkö sitäkään tiennyt?"??

        Kumitko saavat todistaa, mutta vauva ei?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Todistajiksi, etkö sitäkään tiennyt?"??

        Kumitko saavat todistaa, mutta vauva ei?

        Juuri noin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri noin!

        helluntailaisuus on IHMIS-oppi , jälleen kerran tuijottavat sekä kummeihin että vauvoihin.

        KRISTUKSESTA eivät puhu mitään . . .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        helluntailaisuus on IHMIS-oppi , jälleen kerran tuijottavat sekä kummeihin että vauvoihin.

        KRISTUKSESTA eivät puhu mitään . . .

        Mutta miksihän luterilaiset puhuvat Jeesuksesta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta miksihän luterilaiset puhuvat Jeesuksesta?

        Missä sellainen ihme on tapahtunut @?

        Olisko rippipappi vahingossa pökerrysjuoman vaikutuksen valloittamana @


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä sellainen ihme on tapahtunut @?

        Olisko rippipappi vahingossa pökerrysjuoman vaikutuksen valloittamana @

        Uuu sodomiittikäkätys kitisee taas tuskaansa

        Se ei puhu Jeesuksesta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta miksihän luterilaiset puhuvat Jeesuksesta?

        Tuo kysymys kertoo hyvin siitä miten vieras Jeesus uudestikastajille on

        Toki joku hellarisetä saattaa paljussavahingossa kännissä päästellä


    • Anonyymi

      ..on kastannu kuulemma hehe..

      mutta joku höperö kirkkoisä aloitti toki, lutteri sanoo kirkkaana päivänään mm, mitä pikimmin on pikkulasten kastannuttaminen lopetettava...!
      Ettei ihan pelleilyksi mene jumalan sana.!

      • Anonyymi

        Luther Martti oli lasten kastamisen kannalla
        Tiedoksi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luther Martti oli lasten kastamisen kannalla
        Tiedoksi

        Kanta vaihteli paavin munkilla , oluen määrä vaikutti ajatuksen kulkuun kuten taas juhannuksena luemme miten on ryypätty ja vesikin kutsuu muutamia ihan upponallen tapaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kanta vaihteli paavin munkilla , oluen määrä vaikutti ajatuksen kulkuun kuten taas juhannuksena luemme miten on ryypätty ja vesikin kutsuu muutamia ihan upponallen tapaan

        ryyppääminen on taas vaarilla mielessä

        kertoohan tuo paljon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kanta vaihteli paavin munkilla , oluen määrä vaikutti ajatuksen kulkuun kuten taas juhannuksena luemme miten on ryypätty ja vesikin kutsuu muutamia ihan upponallen tapaan

        "Kanta vaihteli paavin munkilla"

        kannattaa jättää sitten paavin munkista puhumiset ja keskittyä Raamattuun


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kanta vaihteli paavin munkilla"

        kannattaa jättää sitten paavin munkista puhumiset ja keskittyä Raamattuun

        Totta ja kastekin on kerrottu Raamatussa NIIN SELVÄSTI, että tyhmäkin sen tajuaa:
        Ap 8
        "Mutta kun he nyt uskoivat Filippusta, joka julisti evankeliumia Jumalan valtakunnasta ja Jeesuksen Kristuksen nimestä, niin he ottivat kasteen, sekä miehet että naiset."

        Vauvoista ei ole mitään havaintoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta ja kastekin on kerrottu Raamatussa NIIN SELVÄSTI, että tyhmäkin sen tajuaa:
        Ap 8
        "Mutta kun he nyt uskoivat Filippusta, joka julisti evankeliumia Jumalan valtakunnasta ja Jeesuksen Kristuksen nimestä, niin he ottivat kasteen, sekä miehet että naiset."

        Vauvoista ei ole mitään havaintoa.

        Ei tuo kohta kerro kasteen sisällöstä mitään

        Vauvojen siunaamisesta ei todella ole mitään mainintaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tuo kohta kerro kasteen sisällöstä mitään

        Vauvojen siunaamisesta ei todella ole mitään mainintaa

        Apt: 2 : 37 > "Filippus"

        on LISÄTTY raamattuun vasta jälkikäteen v. 500 Jkr. babtistien vaatimuksesta kirkolliskokouksessa.
        Jae PUUTTUU VANHIMMISTA käsikirjoituksista .

        Kirkkoraamatusta se on jätetty pois , kun sellaista kohtaa EI OLE ALKUPERÄISISSÄ käsikirjoitukissa , jotka löydetty ja tallessa vielä jälkipolvien nähtäväksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Apt: 2 : 37 > "Filippus"

        on LISÄTTY raamattuun vasta jälkikäteen v. 500 Jkr. babtistien vaatimuksesta kirkolliskokouksessa.
        Jae PUUTTUU VANHIMMISTA käsikirjoituksista .

        Kirkkoraamatusta se on jätetty pois , kun sellaista kohtaa EI OLE ALKUPERÄISISSÄ käsikirjoitukissa , jotka löydetty ja tallessa vielä jälkipolvien nähtäväksi.

        No puuttuu tai ei niin eihän tuossa mikään sodi Raamatun muuta ilmoitusta vastaan.

        Siunaamisesta ei ole tuossa mainintoja


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No puuttuu tai ei niin eihän tuossa mikään sodi Raamatun muuta ilmoitusta vastaan.

        Siunaamisesta ei ole tuossa mainintoja

        Onkohan tuon pellen pää umpiluuta, kun hän kopioi tuota samaa väitettä viikosta toiseen:

        "Apt: 2 : 37 > "Filippus"
        on LISÄTTY raamattuun vasta jälkikäteen v. 500 Jkr. babtistien vaatimuksesta kirkolliskokouksessa.
        Jae PUUTTUU VANHIMMISTA käsikirjoituksista ."?????

        Baptismi syntyi vasta 1950-luvulla!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onkohan tuon pellen pää umpiluuta, kun hän kopioi tuota samaa väitettä viikosta toiseen:

        "Apt: 2 : 37 > "Filippus"
        on LISÄTTY raamattuun vasta jälkikäteen v. 500 Jkr. babtistien vaatimuksesta kirkolliskokouksessa.
        Jae PUUTTUU VANHIMMISTA käsikirjoituksista ."?????

        Baptismi syntyi vasta 1950-luvulla!

        Hyvä haukkua toisia pelleksi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onkohan tuon pellen pää umpiluuta, kun hän kopioi tuota samaa väitettä viikosta toiseen:

        "Apt: 2 : 37 > "Filippus"
        on LISÄTTY raamattuun vasta jälkikäteen v. 500 Jkr. babtistien vaatimuksesta kirkolliskokouksessa.
        Jae PUUTTUU VANHIMMISTA käsikirjoituksista ."?????

        Baptismi syntyi vasta 1950-luvulla!

        monenlaista eksyttäjää oli jo Apostolisena aikana,
        siitä Timoteus kirjoittaa:

        "kietovat valtaansa syntien rasittamia , monenlaisten oikkujensa riepottamia naisparkoja ,
        jotka ovat aina alttiita uusille opetuksille , mutta eivät koskaan voi päästä selville
        totuudesta ."
        2 Tim: 3: 6-7


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä haukkua toisia pelleksi

        No ei normaali ihminen kopioi samaa viestejä viikosta toiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei normaali ihminen kopioi samaa viestejä viikosta toiseen.

        Ei niin. Sinä teet niin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei niin. Sinä teet niin

        Niinkö sinä teet?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinkö sinä teet?

        Niin sinä teet


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei normaali ihminen kopioi samaa viestejä viikosta toiseen.

        eihän se näytä näille "aitolaisille" menevän perille , vaikka kopioisi oikein
        ALKUPERÄISET kirjoitukset ,
        ne , raamatun kirjoitukset kun ei merkkaa mitään helluntailaisuus -kasteessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei normaali ihminen kopioi samaa viestejä viikosta toiseen.

        Tarkoitatko että et ole normaali?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        monenlaista eksyttäjää oli jo Apostolisena aikana,
        siitä Timoteus kirjoittaa:

        "kietovat valtaansa syntien rasittamia , monenlaisten oikkujensa riepottamia naisparkoja ,
        jotka ovat aina alttiita uusille opetuksille , mutta eivät koskaan voi päästä selville
        totuudesta ."
        2 Tim: 3: 6-7

        Jopas sopii tämän ajan naisparkoihin tuo kuvays !

        Ei tarvi kuin vähän selata medioita niin tuo kaikki naisparoista pomppaa esiin joka paikassa !

        Mikähän se on tehnyt naisista parkoja, onko sakastissa asiaan paneuduttu miten syvällisesti @


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jopas sopii tämän ajan naisparkoihin tuo kuvays !

        Ei tarvi kuin vähän selata medioita niin tuo kaikki naisparoista pomppaa esiin joka paikassa !

        Mikähän se on tehnyt naisista parkoja, onko sakastissa asiaan paneuduttu miten syvällisesti @

        Vaariparkaan sopii paremmin

        Onko kellarissa huomattu?


    • Anonyymi

      Hippolytus taisi olla hevosmiehiä, nimi vähän viittoilee siihen suuntaan.
      Sakastissa mietitään, ellei juhannus ole lyönyt porukkaa.

      • Anonyymi

        Kellarissa ulistaan juhannuksena


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kellarissa ulistaan juhannuksena

        Totta. Siellä kirkon kellarissa.
        Viinikaappi pitää pitää lukittuna.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta. Siellä kirkon kellarissa.
        Viinikaappi pitää pitää lukittuna.

        Olisko hyvä laittaa rippipapin pyöräkin lukkoon .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisko hyvä laittaa rippipapin pyöräkin lukkoon .

        Ei juovuksissa saa ajaa pyörällä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei juovuksissa saa ajaa pyörällä!

        Mutta vaari ajaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta vaari ajaa

        helluntailaisuus AA-kerho .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        helluntailaisuus AA-kerho .

        Sielläkö sinä olet heitä tavannut?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sielläkö sinä olet heitä tavannut?

        siis siellä helluntailaisuudessako ?


    Ketjusta on poistettu 15 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      60
      4325
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      175
      2679
    3. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      159
      2468
    4. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      218
      2431
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      435
      1669
    6. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      169
      1537
    7. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      176
      1534
    8. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      101
      1338
    9. 79
      1291
    10. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      59
      1249
    Aihe