Mitenkähän mahtaa mennä?

Kertapalkkio

Eräs yritys on pyytänyt minua kirjoittamaan historiikkinsa. Toimitusjohtaja joka historiikin minulta tilaa sanoi että he maksavat sitten työn valmistuttua minulle jonkun sopivan kertakorvauksen.
Minullahan on aikaa kirjoittaa, koska olen akateeminen työtön kelan peruspäivärahalla.

Mitenkähän siis kela suhtautuu tulevaan hakemukseenni työttömyyskorvauksesa? En siis merkitse hakemukseeni mitään työtunteja, kuinka monta tuntia päivässä työtäni kirjoitan, vaan vasta palkkion maksun jälkeen joudun tietysti ilmottamaan saamani summan. Sehän kait vähentää korvausta, mutta ei kait sentään kovin pitkän kuitenkaan.

Onko asiassa jotain muuta muistettavaa ja ilmoitettavaa? Työkkäriin minun ei kait tarvi asiasta ilmoittaa, sillä kotona ja kirjastoissa kirjoittelu ei vaikuta työnhakuuni eikä estä töihin lähtemästä, jos sellaisia tarjottaisiin.

4

153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Weroztaja

      Niin että mitenköhän meinasit sitten tehdystä työstäsi verot maksaa?? Vai etkö maksa ollenkaan? Pimeetä duunia vaan, niin ne tavan duunaritkin tekee.
      Jään mielenkiinnolla odottamaan kelan ja työkkärin vastausta tähän palkkiokeikkaan.

    • kela

      Hei,

      Kiitos kysymyksestäsi! Peruspäivärahan saajana sinun tulee ilmoittaa Kelaan etuuden määrään vaikuttavista muutoksista kuten työskentelystä. Voit ilmoittaa työskentelystäsi työttömyysajan ilmoituksessa siten, että työpäiville kirjoitat työssä ja perään kuinka monta tuntia työskentelit kyseisenä päivänä. Työtulosta tulee lisäksi toimittaa Kelaan työnantajan todistus.

      Työtulosi sovitellaan yhteen peruspäivärahan kanssa 4 viikon välein. Peruspäiväraha voidaan maksaa myös kalenterikuukausittain, jos teet osa-aikatyötä, jonka palkka maksetaan kerran kuukaudessa. Työtulo vaikuttaa peruspäivärahaan siten, että jokainen palkkaeuro vähentää peruspäivärahaa 50 senttiä. Soviteltavaa työtuloa ovat rahapalkka, palkkiot, verolliset kulukorvaukset, luontoisedut jne.

      Voit lukea lisää työtulon vaikutuksesta peruspäivärahaan linkistä:

      http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/120202145521EH?OpenDocument

      Työskentelystä tulee myös aina ilmoittaa TE-toimistoon.

      Ystävällisin terveisin,
      Kirsi Kelasta

    • Hejkomochhjälpmig!

      Mitä markan asiantuntemusta tältä palstalta oikein saa?? Onko kela ja työkkäri siis yhteistuumin sitä mieltä, että kelan perspäivärahalla työttömänä oleva voi vaan tehdä vähän hommia, ottaa siitä kertasumman palkkiona ja kirjata vaan päivän hommat kelan hakemukseen ja siitä sit vaan odottelemaan soviteltua päivärahaa!?

      Kysyjä ei katso tekevänsä työtä, eikä siis aio merkitä mitään päivittäisiä työtunteja hakemukseensa. Hän ei ilmoita työkkärille tietenkään olevansa työssä, koska hän ei sitä ole.
      Työn tilaaja ei maksa tekijälle palkkaa: eli EI vakuutusta, ei eläketurvaa, ei korvausta tehdyistä tunneista, esim. taustatyöstä. Maksaa ainoastaan könttänä summan valmiista työstä.
      Kuka miten maksetaan verot palkkiosta? Eipä tullut se vielä selväksi mistään?

      Herran jestas.

      Jos näillä säädöillä toisiaan työttömyysturvaan saa vastauksen oikein asiantuntijoilta, ei hyvin mene. Nimittäin asiantuntijoilla itellään eikä työttömillä kysyjillä.

      Itse en tietenkään ole kelan enkä työkkärin Asiantuntija, mutta oma järkeni kertoo kysyjälle, että ihan näin niinku sulle on vastattu ei asia mene.

      Joudut ilmoittamaan työkkäriin, että olet ottanut vastaan toimeksiannon. Koska sulle ei makseta palkkaa, vaan vain palkkio, hoidat itse omat vakuutuksesi, eläkkeesi ja verot. Työkkäri katsoo aivan oikein että olet yrittäjä. Tiput pois kelan korvauksilta, koska "yirittäjän riskiä ei kateta työttömyysturvalla." Päästäksesi takaisin kelan korvauksille hakemuksia laittelemaan, on pitkä ja kivinen tie.

      Että kiitti vaan Kirskelalta. Ei auta kirjoitella hakemuksen, että "2 tuntia kirjastossa taustatyötä" ja "4 tuntia kirjoitustyötä kotona". Sekä viimeiseen hakemukseeen että 5000 palkkio. Ei todellakaan.

    • tyokkari

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      71
      1388
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1237
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1175
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      74
      1099
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      69
      967
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      772
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      722
    8. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      373
      713
    9. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      711
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      666
    Aihe