Lomapalkan vaikutus ansiosidonnaiseen

Kohta työtön

Hei, miten lomapalkka vaikuttaa ansiosidonnaiseen? Olen vuokratyöfirman kautta töissä ja lomapalkka maksetaan joka tilin yhteydessä, palkan maksu on 2 krt / kk. Miten lomapalkka jaksotetaan kun työt loppuu ja menen työttömäksi työnhakijaksi?

5

265

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyottomyyskassat

      Hei

      Kiitos kysymyksestäsi. Lomakorvauksen jaksottamiseen liittyy olennaisesti se, teetkö kokoaikaista työtä vai osa-aikasta työtä tai kestääkö työ yli vai alle kaksi viikkoa.

      Jos oletamme, että olet kokoaikaisessa työssä ja työsi on kestänyt yli kaksi viikkoa, niin jaksotuksen tekeminen riippuu työehtosopimuksesta seuraavasti:

      Jos alalla sovellettavassa työehtosopimuksessa on maininta, että lomakorvaus maksetaan jokaisen palkanmaksun yhteydessä, niin työsuhteen päättyessä vain viimeisen palkan lomakorvaus jaksotetaan työsuhteen päättymisestä lukien.

      Jos sovellettavassa työehtosopimuksessa ei ole tällaista mainintaa, niin maksetut palkkatodistuksen ajanjaksolle sisältyvät lomakorvaukset lasketaan yhteen ja koko summa jaksotetaan työsuhteen päättymisestä lukien.

      Ystävällisi terveisin
      Tiina työttömyyskassasta

    • Piiiitkä kesis?

      Entäs lomaraha? Vaikuttaako siihen milloin korvaus alkaa juosta kun joutuu työttömäksi. Olen määräaikaisella sopparilla joka loppuu tammikuun lopussa ensi vuonna. Meillä on ollut mahdollista muuttaa lomaraha vapaaksi ja nyt mietin olisiko parempi vaihtoehto lomailla pitkään kesällä kuin pakosta helmikuussa. Kertyvää lomaa pidän lomana työsuhteen aikana.

      • tyottomyyskassat

        Hei,

        Lomarahaa ei jaksoteta työsuhteen päättyessä. Lomakorvausta ja lomarahaa ei oteta huomioon ansiopäivärahan perusteena olevaa palkkaa määriteltäessä. Mikäli vaihdat lomarahan vapaaksi, vapaan ajalta maksettu palkka otetaan huomioon päivärahan määrittelyssä.

        Ystävällisin terveisin
        Tiina työttömyyskassasta


    • toivo-orvokki

      Hei,

      Mitenkähän osa-aikatyön loppuessa maksettavat lomarahat vaikuttavat sen kuukauden ansidonnaiseen. Minulla loppuu puolen vuoden osa-aikainen työsuhde kesäkuun ensimmäisellä viikolla ja lomarahat maksetaan viimeisessä tilissä. Osa-aikatyön lomarahahan otetaan mukaan soviteltua päivärahaa määriteltäessä.? Mutta vaikuttaako se alentavasti myös kesäkuun lopun työttömyyskorvaukseen vai ulottuuko vaikutus vain kesäkuun ensimmäisen viikon soviteltua päivärahaa määriteltäessä?

    • tyottomyyskassat

      Hei

      Kiitos kysymyksestäsi ”toivo-orvokki”.

      Osa-aikatyön lomarahaa ei oteta huomioon ansiopäivärahan perusteena olevaa palkkaa määriteltäessä. Lomaraha ei siis vaikuta ansiopäivärahan perusteena olevaan palkkaan oli kyseessä kokoaikatyö tai osa-aikatyö.

      Lomaraha voi kuitenkin vaikuttaa vähentävästi ansiopäivärahan suuruuteen siten, että se otetaan huomioon sovittelussa tulona. Ansiotulot otetaan pääsääntöisesti sovittelussa huomioon ansainta-ajan mukaan, mutta lomaraha sovitellaan ansaintasäännöstä poiketen maksupäivän mukaan, jos kyseisellä jaksolla on sovitteluperuste. Sovitteluperuste tarkoittaa, että jaksolla on työtä tai työtuloa / yritystoiminnantuloa, joka aiheuttaa sovitteluperusteen.

      Ystävällisin terveisin,
      Tiina työttömyyskassasta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1305
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1217
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      58
      880
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      751
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe