Uskonto itsensä vihollinen

Uskonnot ovat vuosituhansien kuluessa muuttuneet ja jalostuneet, kadonneet tai eheytyneet mitä erillaisimpien uskomusjärjestelmien ja yhteiskuntien mukana.

Ongelmista suurin kuitenkin uskonnoilla tuntuu olevan omista muuttumattomista opeista kiinnipitäminen, joka kuitenkin on tuhoon tuomittu yritys, pitää kiinni vuosituhansia vanhoista tavoista, jotka ovat muuttuneet edetessään sukupolvelta toiselle. Jolloin rituaalit, tavat ja dogmiset opit eivät enää ole samat kuin mitä oli esi-isillä. Näin etenkin kristinuskon kaltaisilla kirjauskonnoilla joissa oppi periytyy eteenpäin kirjallisessa muodossa. MUTTA:

Jos tarkastelemme esim Raamatun historiaa - On löydetty lukuisia ja taas lukuisia käännösvirheitä asiayhteyksissä joissa nykyiset Raamatun käännökset eivät enää vastaa sanomaa mitä Raamatut kertoivat 1000-vuotta sitten. Eli pyhien tekstien kopioimisessa ja tekstin kääntämisessä uudelle kielelle väkisinkin tulee käännösvirheitä samoin myös kirjoitusten päivitetyissä versioissa.
Jolloin kristinusko on enää pelkkä väärinymmärrys joista nykyiset vapaaseurakunnat - kirjaimellisesti leikkaavat ja liimaavat omat dogmansa. Joilla kuitenkaan ei enää ole "Jumalan muuttumattoman" sanan arvoa. Vaan joita voisi pikemminkin kutsua. "Jumalan korjatuksi sanaksi" joka kuvaa lähemmin mikä olisi totuus kirjoitusten alkuperästä.

Tämä ongelma ei käsitä enää vain Juutalaisuutta, Kristinuskoa tai Islamia. Vaan myös Hindulaisuutta ja Buddhalaisuutta ja kaikkia jolla on omat kirjoitetut oppinsa..

19

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "On naurettavaa, että ihmiset oikeuttavat tälläiset vapauden riistot perustuen ikivanhoihin kirjoituksiin ja myytteihin. Loputtomiin kieltoihin luulisi olevan joku aukoton ja looginen selitys - totuus. Totuutta pitää tietää, totuutta pitää etsiä ja lopulta totuus vapauttaa. Uskonnot eivät perustu totuuteen vaan tulkinnanvaraisiin "pyhiin" teksteihin, jotka sisältävät sellaisia asioita, että jos niitä ei perusteltaisi uskonolla useat tulkitsisivat ne mielisairaudeksi."

      http://punamanifesti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/29194-uskonto-maailman-suurin-huijaus

      "Uskonnot ovat aina olleet asenteiltaan taantumuksellisia ja kaikkia muutoksia vastustavia. Tieteenharjoittajista erityisesti luonnontieteiden tutkijoita on vainottu. Saattaa olla, että uskontojen avulla on viivästetty paljonkin kehitystä. Nyt onneksi jo olemme päässeet niin pitkälle, että tieteellistä työtä ja tulosten julkistamista ei enää uskontojen vuoksi pystytä estämään."


      http://tampere.vapaa-ajattelijat.fi/pakanasanomat/2002-2/huijausta.htm

    • .

      Ateismiuskonnon edustajat kiduttavat Pohjois-Koreassa vankeja. Vangit ovat etupäässä kristittyjä.

      • Muikkuinen

        Maassa jossa hallitsija on jumalan poika ei ole ateismia tai jos on he taitavat istua vankeina.


      • voi voi hihu!

        Huomaa taas miten uskovainen hyökkää ateisteja vastaan. kuitenkin se on kristityt jotka ovat tappaneet eniten maailmanhistoriassa.


    • Nina Sorry

      Jos NASAn asiantuntijat saisivat kommentoida tämänhetkistä tietoaan, ihan terävimmästä tieteellisestä näkökannastaan, niin ateismi lyttääntyy läjään, kuin pumpattava barbara omista ilmoistaan. Ateismilla ei ole muuta agendaa kuin uskonnot ja niiden vastustaminen sekä erittäin suuri ymmärryksen puute.

      • qfft ei kirj

        "'Jos NASAn asiantuntijat saisivat kommentoida tämänhetkistä tietoaan, ihan terävimmästä tieteellisestä näkökannastaan, niin ateismi lyttääntyy läjään, kuin pumpattava barbara omista ilmoistaan. Ateismilla ei ole muuta agendaa kuin uskonnot ja niiden vastustaminen sekä erittäin suuri ymmärryksen puute.'"
        Niinkö? Kiinnostaisi tietää mistä moisen tiedon olet saanut. Lieneekö Nasalla töissä vai lukeeko tämä heidän verkkosivuillaan?


    • Tosi tv:tä Jumalalle

      Jumala on luonut ihmiset omaksi huvitukseksi ja se seuraa mihinkä suuntaan apinat menee. Se naureskelee kun ihminen on tehnyt uskonnot ja kirjat jotka muka on hänen sanaansa täynnä.

    • O'ou

      "Jos NASAn asiantuntijat saisivat kommentoida tämänhetkistä tietoaan, ihan terävimmästä tieteellisestä näkökannastaan, niin ateismi lyttääntyy läjään..."

      Ahaa. NASA on siis löytänyt Jumalan ja piilottelee tietoa, samoin kuin niitä ulkoavaruuden alienien ruumiita. Mielenkiintoista.

      Onkohan ne jumalatodisteet myös tuolla:

      http://en.wikipedia.org/wiki/Area_51

    • Kuuhullu79

      Nasa ei kerro totuutta. Varokaa kuussa on Transformereiden tuki kohta.

    • arjuuna

      Aloittaja on oikeassa uskonnot ovat muuttuneet siitä alkuperäisestä mitä ne olivat syntyessään
      BUDHA EI OLLUT BUDHALAINEN EIKÄ JEESUS OLLUT KRITITTY VAAN TARKOITUKSEN MUKAISESTI HEIDÄN OPETUKSESTAA TARKOITUKSELLA MUUTETTUJA, JA JOHTUU SIITÄ ETTÄ EI YMMÄRRETTY TUOTA ALKUPERÄISTÄ

      Tästä väärinymmärryksestä, seurauksena syntyi tämä kaoottinen maailma
      kärsimyksineen väkivaltaisuuksineen ja sotineen
      Ei ymmärretty egon sielun todellista luonnetta, että se on kehityksen kautta materiasta syntynyt, eikä mitään jumalallista alkuperää

      Tätä asiaa ei ymmärretä vielä tänä päivänäkään, sillä ateistitkin ovat yhtä tietämättömiä kuin uskovaisetkin, sillä heillä on yhteinen psykologinen perimä
      eikä tuo perimä poistu kieltämällä jumalan olemassa olo
      Evoluutiokin on torso tässä asiassa sillä se ei pelkkien luiden ja käytettyjen esineiden perustalta pysty arvioimaan ihmisen henkistä kehitystä
      Ensinäkään se pysty toteamaan miten ajatus on syntynyt, ja ajatuksen tietämättään synnyttämä ajattelija on syntynyt

    • ateismi häviää
      • En nähnyt nähnyt vilaustakaan jumalastasi linkissäsi.


    • ?

      Pitikö sitten nähdä?

      Joh. 1:18 "Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt. Ainoa Poika, joka itse on Jumala ja joka aina on Isän vierellä, on opettanut meidät tuntemaan hänet."

      • "Joh. 1:18 "Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt. Ainoa Poika, joka itse on Jumala ja joka aina on Isän vierellä, on opettanut meidät tuntemaan hänet."

        No miten hän loi sitten ihmisen omaksi kuvakseen jos oli näkymätön?


      • atac kirjoitti:

        "Joh. 1:18 "Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt. Ainoa Poika, joka itse on Jumala ja joka aina on Isän vierellä, on opettanut meidät tuntemaan hänet."

        No miten hän loi sitten ihmisen omaksi kuvakseen jos oli näkymätön?

        Miksi emme sitten ole näkymättömiä kerta olemme jumalan näköisiä joka taas on näkymätön?

        Näkymätön eli munaton.


    • aina loppupeleissä

      Ateisti jäi sanattomaksi.

    • Jaakob itse luonnehti tapahtunutta: "Minä olen nähnyt Jumalan kasvoista kasvoihin, ja silti olen elossa."

      Jaakob rakensi tuon tapahtuman johdosta alttarin antaen sille nimeksi "El-Elohe-Israel" (1.Moos 33:20), "El, Israelin Jumala".

      "Joh. 1:18 "Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt. Ainoa Poika, joka itse on Jumala ja joka aina on Isän vierellä, on opettanut meidät tuntemaan hänet."

      Raamattu siis valehtelee?

    • Ei pidä paikkaansa

      Tämä ei ole ongelma varsinkaan kristityille taikka muslimeille, tai ainakaan niille kristityille ja muslimeille jotka ottavat oman uskonsa vakavasti.

      Syy edelliseen on se että niin islam kuin kristillinenkin usko pitää opillisesti sisällään käsityksen siitä että syrjityksi tuleminen, vainotuksi tuleminen sekä ns: syntiin houkutteleminen ovat osoituksia siitä että omaa vahvan ja hyvän vakaumuksen.
      Kun sitten elää oman päänsä sisällä maailmassa jossa näiden uskonnollisten käsitysten kritisoiminen ja pyrkimys osoittaa niiden epäpätevyys katsotaan jo itsessään olevan jotakin edellä mainituista, ei tällaisen katsomuksen omaava henkilö koe oman vakaumuksensa totaalista mielettömyyttä minkäänlaiseksi ongelmaksi.

      Tämä siksi että kaikki mahdolliset argumentit käännetään tämän katsomuksen sisällä osoitukseksi oman käsityksensä paikkansapitävyydestä, jolloin mitä enemmän uskonnollista asemaa kyseenalaistetaan sen paremmin elää uskossa ja mikäli joku on yhtä mieltä on tämä vahvistus sille että usko jonka omaa on oikeassa.

      Sisäisesti tämä toki toimii varsin hyvin puolustusmekanismina joka suojaa oman käsityksen kaikelta kritiikiltä, mutta ongelmaksi muodostuu se että tällaista asemaa voi ainoastaan perustella kehäpäätelmillä jotka esitetty käsitys itsessään sisältää. Toisin sanoen argumentointi tällaisen aseman puolesta lähtökohtaisesti olettaa mikä lopputulos on.
      Tämä siksi että kyseisen käsityksen ulkopuolelle meneminen osoittaisi varsin selvästi että vaikka se onkin sisäisesti pätevä on se täysin soveltumaton todellisuuden kanssa jonka me itseasiassa koemme.

      Ristiriitaisuudet, epäloogisuudet, mielettömyydet, soveltumattomuudet sekä täysin perustelematon ja epärationaalinen uskonnollinen dogma ei ole kuitenkaan ongelma uskonnollisille henkilöille, vaan tilaisuus osoittaa että kykenee hyväksymään kyseisenkaltaisen aseman ja puolustamaan sitä kritiikkiä vastaan siitäkin huolimatta ettei omaa alkukantaisintakaan syytä pitää omaa asemaansa todellisena.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      298
      3279
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1783
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      91
      1315
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1273
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1171
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1168
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      53
      1103
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      984
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      916
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      854
    Aihe