Matkustaminen maitoallergisen vauvan kanssa

Veeni

Moikka!
Olisiko täällä kenelläkään antaa vinkkejä, miten maitoallergisen vauvan kanssa olisi helpointa matkustaa. Meillä on maitona käytössä Almiron Pepti ja sitähän ei saa kuin jauheena ja se pitää sekoittaa keitettyyn veteen. No, miten me selvittäisiin useamman tunnin automatkasta vauvan kanssa? Otanko ison pullollisen keitettyä vettä mukaan? No tää pullohan pitäisi sit myös saada keitettyä, että vesi säilyy hyvänä, eikä mulla oo niin isoo kattilaa... Valmista maitoakaan ei voi tehdä, kun ei sitä valmistajan mukaan saa tehdä valmiiksi ja toisekseen en saisi pidettyä sitä kylmänä autossa. Onko pullotettu lähdevesi yhtä puhdasta kuin keitetty vesi?

Olisi niin helppoa, jos voisi käyttää vaan normi tutteleita ja lämmittää huoltoasemalla...

Vinkkejä kaivataan

4

273

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • allergisen äiti

      Minkä ikäinen lapsesi on? Jos lapsi syö jo kiinteitä ruokia niin vettä ei tarvitse enää keittää, vaan ihan tavallinen kylmä hanavesi käy (se sitten lämmitetään sopivaksi mikrossa tms.).

      Pienemmälle vesi kannattaa keittää ja laittaa jäähtymään valmiina annoksina keitettyihin tuttipulloihin. Ja sitten jäähdytä. Matkalla lisää korvikejauhe tuttipulloon ja lämmitä korvike.


      Pitkässä säilytyksessä bakteerit alkavat lisääntyä keitetyssäkin vedessä (saavat sen ekan bakteerin aina jostain, vaikkapa ilmasta). Joten jos matka-aika on muutamaa tuntia pidempi niin on turvalisempaa käyttää hanavettä, kuin tätä tuntitolkulla lämpimässä säilytettyä keitettyä vettä. Kaupan pullovesi on huonoin vaihtoehto. Monissa testeissä on huomattu, että siinä on monikymmenkertaisesti bakteereja verrattuna hanaveteen. Ainoa täysin sterilli vaihtoehto on apteekista saatava sterilisoitu pullovesi, mutta jos lapsi terve (ei siis mitään autoimmuunisairautta) niin järki käteen ja kylmää hanavettä käyttön.

      Hyvää Matkaa.

    • Veeni

      Kiitti vastauksesta! Meillä on kuuden kuukauden ikäinen vauva. Itseasiassa onkin hassua, että vaikka lapsi olisi jo siirtynyt kiinteisiin, suositellaan maidonvalmistukseen keitettyä vetttä. Pulloja ei enää kiinteisiin siirtymisen jälkeen tarvitse keittää. Mun mielestä on ihan sama käyttääkö kylmää hanavettä, jos pulloja ei kuitenkaan ole keitetty, mutta me ollaan nyt kuitenkin menty ton maidonvalmistajan ohjeen mukaan ja käytetty keitettyä vettä.

      Mä luulen, että me suositaan matkalla tuota kylmää hanavettä. En usko että siitä mitään tulee, tyttömme on kuitenkin ihan perusterve (astman tyyppisiä mystisiä hengitysoireita lukuunottamatta).

      Lisäänpä vielä tähän kohtaan, että voi miten toivon, että seuraavassa maitoaltistuksessa allergia olisi jo väistynyt :)

    • allergisen äiti

      Meilläkin kokeiltiin ensin Almiron peptiä ja siitä tuloksena on Almiron Peptin opaskirja (saatiin sairaalan maitoaltistuksesta). Siinä sanotaan selkeästi: "Kiehauta kylmä vesi. Jäähdytä se noin 40-asteiseksi. Voit luopua veden keittämisestä, kun lapsi sirrtyy lisäruokiin 4-6 kuukauden iässä" (Nutricilia Almiron Pepti 1 ja 2 opas käyttäjälle 12/2008 sivu 15).

      Itsekin pikkutarkkana kysyin allergiahoitajalta, miksi purkin kyljessä oleva ohje ja opas antaa eri ohjeen keittämisestä. Hoitajan mukaan ero johtuu siitä, että purkin ohje on suora käännös kaikissa maissa. Sen sijaan opas on sovellettu suomen oloihin ja täällä hanavesi on riittävän puhdasta vauvalle ilman keittämistä. Sen sijaan kaivovesi suositellaan keittämään vuoden ikään saakka, jos laadusta ei ole ihan varma.

      • hyykeenniemi

        kaikille joita vaivaa epätietoisuus kaivoveden bakteerien suhteen,niin kannattaa hankkia Aqvatest kaivoveden bakteeritesteri.Se on tarkka,helppokäyttöinen omavalvontatesteri.sairaalat ympäri maailman käyttää samoja.
        Kuluttajamyynttiin ne tuli Suomessa pari vuotta sitten.Nyt niitä Myy ainakin:Puuilo-ketju,varaosamaailma-ketju,HongKong Tavaratalot sekä tokmanni konsernin myymälät (95 kpl) eli ei aivan kaikissa mutta melkein.
        Testi on halpa terveysvakuutus esim lomalle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      187
      12004
    2. Valkeakosken sekopää murhaaja.

      Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
      Valkeakoski
      167
      2525
    3. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      253
      1550
    4. Sille yhelle vaa

      Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
      Ikävä
      71
      1120
    5. Kiitos kun annoit värejä elämääni

      Edes pienen hetken. Sellasiakin mitä en muuten näe ;) ❤️
      Ikävä
      53
      940
    6. Hiljaista on

      Ei kuulu viestiä 😘 pallo on sinulla Mies, odotan!
      Ikävä
      61
      882
    7. Nainen, se kun olit joskus niin vakavana

      ja naama peruslukemilla, toisinaan silloinkin kun kuuntelit juttujani. Se ilme on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Mitäh
      Ikävä
      41
      784
    8. Olen ylpeä sinusta

      nainen. Vaikutat "vanhalta" tekijältä. Olet aarre tälle touhulle ja uskon että pääset vielä pitkälle jos haluat. Ehkä sa
      Tunteet
      29
      749
    9. Onhan sulla

      Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
      Ikävä
      52
      739
    10. Kysymys iltaan

      Kuinka kuuma kaivattusi on celsius-asteikolla?
      Ikävä
      42
      699
    Aihe