Kommunismissa suuret tuloerot

tuloerot.

Samalla kun köyhä kansa kuolee nälkään kommunistijohto ja puolue-eliitti elää yltäkylläistä elämää:

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2011/05/1329083/lehti-pohjois-koreassakin-tehdaan-kauneusleikkauksia

Rutiköyhässä Pohjois-Koreassa joillakin on varaa kauneusleikkauksiin. Paikallisia kirurgeja lahjotaan tekemään muun muassa laittomia luomileikkauksia, kertoo eteläkorealainen Daily NK -nettilehti.

Lehden mukaan kirurgit saavat luomileikkauksesta hieman enemmän rahaa kuin riisikilosta, joka maksaa 2000 Pohjois-Korean wonia.

8

134

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lklkjkjlkjlkjlkjlkj

      http://annaleena.puheenvuoro.uusisuomi.fi/76692-uudet-vaaralliset-parodiasarjan-ministerit

      Parodiaa paksuimmillaan:

      Työttömyyttä aiheuttavan ay-liikkeen edustaja valitaan työministeriksi.

      On vähintään ns. mielenkiintoista miten Lauri Ihalainen aikoo työttömyyttä poistaa ja työllisyyttä lisätä. Tuskinpa ay-pomo lähtee purkamaan ay-liikkeen "pyhää lehmää", työttömyyttä aiheuttavaa työmarkkinasääntelyä; yleissitovuutta ja minimipalkkoja.

    • liberalistien edstaj

      Sosialismi ei ole aitoa altuismia, vaan valtion pakotama rankaisemisen pelkoon perustuva teko.


      http://thomastaussi.blogspot.com/2012/02/egoismi-on-parasta-yhteistyota.html

      Markkinataloudessa yhteistyö ja oman edun tavoitteleminen eivät ole mitenkään ristiriidassa. Päin vastoin markkinatalous on vapaata yhteistyötä. Taloustieteen perusteisiin kuuluva suhteellisen edun periaate opettaa, että markkinoilla tehokkain tapa ajaa omaa etuaan on erikoistua ja täydentää omia puutteita vaihtamalla muiden kanssa.

      Kapitalistinen markkinatalous on järjestelmä, jossa ihmiset vaihtavat vapaasti omaisuuttaan ja kykyjään. Valtion kaltaisen kolmannen persoonan antamien käskyjen sijaan toimijat sopivat keskenään yhteistyösopimuksia. Ketään ei pakoteta. Vaihdanta tapahtuu, kun molemmat osapuolet kokevat hyötyvänsä vaihdosta.

      • liberalistien edyust

        Huomaa Thomas, että markkinataloudessa on myös hyväntekeväisyyttä.
        Kaikki vaihdanta, ei siis perustu hyötyajatteluun. Esimerkki kapitalistisesta pyytettömästä tulon siirrosta on perinnöt, mutta se on nepotistista. Kapitalismissa on myös aitoa pyytentöntä altruismia, eli hyväntekeväisyyttä. Ja se ei ole nepotistista.

        Kapitalistit/liberalistit eivät laske verotuksella luotuja tulonsiirtoja lainkaan hyväntekeväisyydeksi, vaan ne ovat osa kommunistista propagandaa ja sosialistista poliittista ohjelmaa johon ei tule ottaa osaa (jos ei pakoteta).


      • Lisäää

        http://thomastaussi.blogspot.fi/2012/06/kilpailu-on-vaistamatonta.html

        Kaikkein yksinkertaisimmillaan mystinen ja paha markkinakilpailu tarkoittaa vain yksilöiden vapautta tehdä omia valintoja. Kilpailuun liittyy myös mahdollisuus vertailla, eli hankkia tietoa sekä kehittää vanhaa ja luoda uutta. Vaihdanta, eli yhteistyö itselleen hyödylliseksi näkemien osapuolten kanssa on myös tärkeä osa maailmaa, jossa samanaikaisesti tapahtuu kilpailua.

        Materiaalinen omistusoikeus täydentää ihmisen mahdollisuudet osallistua kilpailuprosessiin. Koska kilpailun elementit ovat niin syvällä ihmismielessä, pelkkä usein ehdotettu materiaalisen omistusoikeuden rajoittaminen ei riitä poistamaan kilpailua. Kilpailu katoaa vasta kun ihminen katoaa. Onko hinta sittenkään kohtuullinen niin "jalon" päämäärän kuin kilpailun hävittämisen tähden?


    • punarahakkaat

      http://www.hs.fi/ulkomaat/Kiinan puna-aateliston lapset opiskelevat USAn eliittikouluissa/a1305564774965

      Yhdysvaltain eliittiyliopistoihin suorastaan tulvii Kiinan "punaisen aateliston" lapsia samaan aikaan kun Kiinan kommunistijohto arvostelee amerikkalaisia arvoja. Yksi opiskelijoista on Xi Mingze, jonka isä Xi Jinping on Kiinan varapresidentti ja mahdollinen uusi johtaja, The Washington Post kertoo.

      .. useimmat Yhdysvaltain huippuyliopistojen kiinalaisopiskelijat eivät tarvitse amerikkalaista stipendiä. Heillä on rahaa omasta takaa. The Washington Post sanoo heidän kuuluvan Kiinan "punaiseen aatelistoon".

      Kommunismin teoriaan kuulunut tasa-arvo on selvästi historiaa. Punaisen aateliston jälkikasvua ei lähetetä tavallisen amerikkalaiskansan yliopistoihin, vaan kaikkein kalleimpiin.

      Esimerkiksi Xi Mingzen lukuvuosimaksu on Harvardissa kaikkineen 42 000, jos hän muiden opiskelijoiden tavoin asuu kampuksella. Lisäksi tulevat henkilökohtaiset menot ja matkat.

      Myös Kiinan kahden entisen johtajan, Zhao Ziyangin ja Jiang Zeminin lapsenlapset opiskelivat Harvardissa, The Washington Post kertoo.

    • CB

      Yksikään näistä täällä luetelluista maista ei ole aito kommunistinen valtio. Vaikkakin valtion tiukka johto on usein assosioitu kommunismiin kiinteästi kuuluvaksi osaksi, on kommunismin tavoite synnyttää valtioton yhteiskunta, jossa kaikki perustuu yhteisomistukseen ja vapaaehtoisten kollektiivien itselähtöiseen organisoitumiseen.

      Markkinataloudessa yksi euro (tai dollari, tai jeni) on yksi ääni. Valtiollisissa vapaissa vaaleissa sen sijaan yhdellä henkilöllä on vain yksi ääni. Tämän takia valtio pystyy markkinoita paremmin ottamaan huomioon ihmisten preferenssit tasa-arvoisesti.

      On usein unohdettu tosiasia, ettei Marx, sen enempää, kuin hänen tunnetuksi tekemänsä aatteet, kannata diktatuuria valtiomuotona. Ainoa tapaus, jossa Marx ja Engels viittaavat diktatuuriin on se, kun he puhuvat proletaarien diktatuurista tarkoittaen yhteiskunnallista tilaa, jossa työväenluokka hallitsee maata. Sikäli, kuin kommunistisessa yhteiskunnassa ei edes ole muita luokkia, kuin työväenluokka, ei tätä voida pitää "aitona" diktatuurina.

      Se, miksi sitten monet "äärikommunistiset" maat, kuten Kiina (ennen 1990-lukua) ja Neuvostoliitto ovat diktatuureja selittynee sillä, että kommunismi tuli näihin maihin äärimmäisen kurjuuden ja epätasa-arvon keskelle ja näyttäytyi useille viimeisenä keinona päästä parempaan asemaan. Näin ollen näissä maissa Kommunismi pääsi toteutumaan väkivaltaisen vallankumouksen kautta ja kuten niin usein tapahtuu, söi vallankumous tässäkin tapauksessa lapsensa ja aidot tasa-arvosta hb

      • joopa joo.

        läpä läpä läpä


      • CB
        joopa joo. kirjoitti:

        läpä läpä läpä

        ^ You Sir, just proved my point


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9549
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      392
      4057
    3. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2825
    4. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      87
      2810
    5. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2574
    6. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      183
      2559
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      152
      1813
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      69
      1645
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1590
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1403
    Aihe