Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ruotsitus KIIMA jatkuu

taas sensuuri iski ?

Vallan huumassa Suomalaisuutta vastaan.

Pitää muistaa että VIRKAMIESRUOTSI tulee ensin ( töitä ruotsinkieliselle VÄHEMMISTÖLLE )
PAKKORUOTSIN avulla pidetään yllä tulonsiirtojärjestelmää RUOTSINKIELISILLE väestölle. Miedän lapset ei tässä paina mitään se on vain työkalu asemien säilyttämiseksi.
Myös mamujen Ruotsittaminen on lähestulkoon rikollista toimintaa.Koskahan Ruotsissa aletaan opettamaan pakolla Suomea no ei ikinä, eiväthän ruotsalaiset hulluja ole.

Ylen budjetti on 2011 n 540- miljoonaa € josta FSTV Radion osuus on n.100- miljoonaa € eli 17 % kun RKP- läisiä on 3-4 % ja Suomea osaamattomia alle 0.1 % jos sitäkään.
Tuosta edellisestä voi päätellä että Ruotsittajille maksetaan n.80-miljoonaa liikaa jota voidaan pitää erittäin VÄÄRÄNÄ.Katainen on innoissaan kun Persut erertyi luulemaan
rahoituksen tulevan Valtion budjetista kun se tulee lupamaksuista eli lupamaksuja voitaisiin pienentää n.15 %.
NO KATAINEN TASAVEROMIEHENÄ ei tietenkään voi kannattaa että otettaisiin rahat Valtion budjetista koska siellä progressio pääsee vaikuttamaan.

Ylen hallintoneuvosto on miehitetty RKP-läisillä / Sopuleilla / Soluttautujilla esim. Sasi on pahin.

7

145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Asialinja

      Se on kato niin, että Suomen ruotsinkielinen TV-kanavan ylläpitäminen maksaa. Yhden kanavan kustannukset ovat isommat kuin monen (suomenkieliset) kanavan kustannukset/1kanava. Vai ajatteletko että ruotsinkielisillä ei pitäisi olla samoja palveluja kuin sinulla? He maksavat veroja ja TV-lupia kuten muutkin. Toinen vaihtoehto olisi että oma kanava ei olisi, eikä lupamaksujakaan.
      Kirjoitat että RKP:läisiä on 3-4 % (tarkoitat ehkä Suomen kansasta). Lähempänä totuutta on 0,02 %. Jos taas tarkoitat että ruotsinkielisiä on 3-4 % Suomen kansasta, niin luku olisi syytä tarkistaa.

      • 24

        Erilliset ruotsinkieliset palvelut eivät saa maksaa enempää kuin on ruotsinkielisten väestöosuus, n 5%. Silloin kaikki kansalaiset saavat etuja tasavertaisen määrän per kansalainen.

        Ruotsinkieliset maksavat verojakin vain n 5%, joten heillä ei ole oikeutta saada millään hallinnon sektorilla sen enempää julkista rahaa käyttöönsä.


      • Asialinja
        24 kirjoitti:

        Erilliset ruotsinkieliset palvelut eivät saa maksaa enempää kuin on ruotsinkielisten väestöosuus, n 5%. Silloin kaikki kansalaiset saavat etuja tasavertaisen määrän per kansalainen.

        Ruotsinkieliset maksavat verojakin vain n 5%, joten heillä ei ole oikeutta saada millään hallinnon sektorilla sen enempää julkista rahaa käyttöönsä.

        Haluat näköjään ihmisten etninen tausta ohjautuvan yhteiskunnallisia asioita enemmän Suomessa. Sehän on kyllä harrastettu muuallakin Euroopassa. Tulee mieleen entinen Jugoslavia, Pohjois-Irlanti ja jossakin määrin myös itänaapurimme, varsinkin Neuvostoliiton aikana. Tapahtumat ovat silloin herättänyt paheksuntaa maassamme, varsinkin kun joku Suomen sukulaiskansa on etnisen taustansa vuoksi joutunut vainotuksi. Vastaavanlaiset populistiset voimat ”kotikentällä” taas tuetaan, koska silloin tullaan usein sokeaksi todellisiin tapahtumiin ja nähdään vain osa totuutta.
        Maahanmuuttajalle, joka asuu ruotsinkielisellä alueella, opetetaan ruotsia, sehän on minusta luonnollista vaikka sinä puhut ”rikollisesta toiminnasta”. Unohdat tyystin että me emme ole ruotsinkielisten ”yläpuolella” vaan olemme tasavertaisia.
        Suomen kielen status Ruotsissa ja ruotsin kielen status Suomessa ovat taustaltaan sangen erilaisia. Ruotsinsuomalaiset muuttivat Ruotsiin 1960-luvulla ja sen jälkeen, ovat edelleen suhteellisesti hyvin pieni määrä ruotsalaisista.
        Suomenruotsalaiset muuttivat Suomeen 1400-luvulla (Suomi oli silloin osa Ruotsia) ja sen jälkeen. He ovat olleet mukana rakentamassa tätä maata tämän päivän hyvinvointivaltioksi meidän suomenkielisten rinnalla. Vielä 1800-luvun alussa esim. Helsingissä ruotsinkielisten osuus asukkaista oli 42 %, venäjänkielisten määrä Helsingissä oli silloin myös huomattava.
        Jos olet tyytymätön ruotsinkieltä koskevien lakien kanssa, kritisoi maamme päättäjiä älä ruotsinkielisiä taviksia. He ovat meikäläisiä ja poliitikot säätävät lait.


    • 28

      Nimimerkki Asialinja haluaa itse etnisen taustan ohjaavan yhteiskunnan asioita, niin että ruotsinkieliset kansalaiset ovat muita suomalaisia tärkeämpiä ja heillä on oikeus saada suurempi osuus julkisista varoista kuin muilla suomalaisilla.
      Se on kuin apardheid Etelä-Afrikassa.

      Nimimerkki ei myöskään myönnä, että suomenkielisiä on asunut nykyisen Ruotsin alueella satoja vuosia, mm Pohjois-Ruotsissa, Taalainmaalla ja Tukholmassa.Silti suomenkielisille ei Ruotsissa ole annettu mitään omakielisiä palveluja, vaikka he ovata myös olleet rakentamassa Ruotsin valtakuntaa ruotsalaisten rinnalla.

      Pahinta rasismia ja sortoa oli se kun suomenkieliset suomalaiset joutuivat satojen vuosien ajan omassa maassaan Suomessa tulemaan toimeen pelkästään ruotsinkielisen hallinnon varassa. Meille ei sallittu suomenkielistä virkamieskuntaa, ei suomenkielisiä kouluja eikä yliopistoja, ei suomenkielistä kirjallisuutta, ei mitään!

      Satojen vuosien ajan jouduimme maksamaan veroja ja taistelemaan ja menettämään henkemme ruotsalaisten sodissa, mutta mamme ruotsinkieliset eivät halunneet opetella suomea. Ja edelleen heillä on röyhkeyttä vaatia, että meidän pitää opetella heidän kieltään ja uhrata omat etumme ja kustantaa heille kalliimmaksi tulevia ruotsinkielisiä palveluita. Se on järkyttävää härskiyttä.

      • pyyd.rakent.keskust.

        Huomasin kyllä, että kirjoituksesi on kirjoitettu jo kuukausia sitten. Haluaisin kuitenkin kommentoida joitakin kohtia tekstissäsi, koska mielestäni pitää pysyä faktassa.
        Ensin, ruotsinkielinen TV-kanavan olemassaolo ei ole apartheidia. Voisit halutessasi käyttää sana populismia (minusta ei ole kysymys siitäkään, koska YLE ei ole ruotsinkielinen) mutta rotuerottelusta ei ainakaan ole kysymys, kanavan ylläpitokustannuksia ei siihen vaikuta.
        Onhan Ruotsissa asunut suomenkielisiä kauan, kuten kirjoitat. Määrä on kuitenkin ollut mitätön verrattuna Suomessa asuvien ruotsinkielisten määrään 1400-luvun jälkeen.
        Kirjoitat että ”maamme ruotsinkieliset eivät halunneet opetella suomea”. Historiassa Suomen etelärannikko Hangosta lähes Kotkaan asti oli täysin ruotsinkielinen. Länsirannikko Hangosta pohjoiseen, Pietarsaareen asti oli myös ruotsinkielisten asuttama, lukuun ottamatta joitakin pienempiä alueita. Vielä pari sataa vuotta sitten Helsingissä oli ruotsinkielisiä suunnilleen saman verran kuin suomenkielisiä. Tänään ruotsinkielisiä Helsingissä on enää n.6%. Mihin he ovat hävinneet? Eivät mihinkään, he ovat ruvenneet puhumaan suomea. Sen meidän kaikkien pitäisi ymmärtää.
        Kieliriitojen lietsojien toimesta voimme välillä lukea keskustelupalstoilla satoja vuosia vanha historia, miten suomalaiset olivat sorrettuja Ruotsin vallan aikana. Eikö olisi jo aikaa ryhtyä rakentavampaan keskusteluun? Tämän päivän Suomen ruotsinkielinen ei liity enää millään muulla tavalla niihin historiallisiin tapahtumiin, vain ja ainoastaan kielen kautta.
        ”Pakkoruotsilaki” ja muita epämiellyttäviä lakeja ovat tällä hetkellä ja aikaisemmin vallassa olevien poliitikkojen aikaansaamisia, ei tavallisen kansalaisen, kielestä riippumatta.


    • olet väärässä

      Mistä Asialinja on saanut tilastot, 42%? Helsingissä on suomenruotsalaisia vain 6% ja muita vieraankielisiä jo enemmän, 8%.

    • TYUMYUTYRTN

      Ei enää pakkoruotsia


      Aloita elämä suomenruotsalaisena ja saat uskomattomia etuja:

      * Ei enää koskaan pakkoruotsia
      * Paremman ja onnellisemman elämän
      * Takuuvarman hallituspuolueen
      * Rahaa tyrkyttäviä säätiöitä
      * Ohuemman sanomalehden tuoman ajansäästön
      * Maamme-laulun alkuperäiskielellä
      * Täyden hyödyn kaksikielisistä katukylteistä

      Tarjoan sinulle helpon tavan tulla suomenruotsalaiseksi.
      Mene http://hurriksi.fi/vaihda-parempaan/ ja muuta äidinkielesi ruotsiksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2184
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2013
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1632
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1460
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      75
      1420
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1347
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 50
      1215
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe