Suomen köyhille ei riitä rahaa

Harald Hirmunen

Kun Katainen aloittaa tänään vaativan ja hermoja hiertävän urakan kuuden puolueen toisistaan täysin poikkeavien vaatimusten yhteensovittamisen, niin voi vaan kuvitella sen rähinän ( Jollei hallituspaikka ole lumonnut hiljaiseksi ), mikä syntyy kun aletaan puhumaan Suomen velkaongelmista ja Suomen köyhistä ihmsistä. Ei kuulema riitä rahaa mittaviin perusturvakorotuksiin köyhimmille ihmisille ja samaan aikaan pitäisi västätä Eu alueen pummimaiden köyhien tukipaketti joten kuten kokoon.

Saa nähdä, lentääkö jokin Kataisen perheen jäsen kun leppäkeihäs ulos hallitusneuvotteluista vai käykö siinä niin, että kun ovet neuvottelusalista aukeavat toimittajien nenän eteen niin kaikki kuusi puoluetta on kokenut voimakkaan herätyksen ja muuttuneet yhdeksi ja samaksi puolueeksi. Sitä vain ei tiedetä, että ovatko muuttuneet punaisiksi vai sinisiksi vihreän värinkin haihtuvan tuulen mukana Brysseliin.

5

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuka tarvitsee apua

      Mistä löydän niin köyhän suomalaisen perheen että lapset näkevät nälkää?
      Ehkä vain juoppojen kodissa jossa juodaan ja unohdetaan laittaa ruokaa.

      Liikun näissä "köyhissä" perheissä mutta en koskaan ole nähnyt "todellista" köyhyyttä.

      Sosiaaliturva Suomessa on niin hyvä että sillä pystyy elämään. Ainoat tarpeessa olevat ovat eristäytyneitä alkoholinkäyttäjiä ja muutamia työttömiä nuoria jotka eivät saa apua, koska kiertelevät paikasta toiseen.

      • Ihanko totta

        En nyt tarkoittanut mitään nälkämaan köyhyyttä vaan yleistä köyhyyttä, joka on levinnyt räjähdysmäisesti ympäri maata. Oletko nähnyt Helsingin leipäjonoja ? Niihin ei kukaan mene huvikseen tai laiskuuttaan hakemaan ruokaa vaan sen takia, että RAHAT EI TOSIAANKAAN RIITÄ ELÄMISEEN. Itse kuulun pienyrittäjiin, joka yrittää sinnitellä pakollisista alveista, ennakkoveroista, yelistä, vakuutusmaksuista ym ym ja siihen päälle vielä oman asunnon menot plus muut laskut päälle. KELA lähetti ulosottokirjeen, koska en pystynyt maksamaan takaisin myönnettyjä asumistukia, jotka tulivat enemmän kuin tarpeeseen. Näitä karhuma- ja ulosottokirjeitä tipahtelee ihan säännöllisesti, koska rahat ei kertakaikkiaan riitä edes pakollisten laskujen maksamiseen ja velkaa en voi enää lisää ottaa.

        Sinä väität pokkana, että Suomessa ei ole köyhyyttä. Meneppä tuo sanomaan noihin leipäjonoihin tai riennä KELA.aan etsimään suomalaisia asiakkaita ja kerro heille, että Suomessa ei ole köyhiä.


      • ihan sama

        "Mistä löydän niin köyhän suomalaisen perheen että lapset näkevät nälkää?"
        Ei voi olla tuommoisia idiootteja enää Suomessa..! Onko uusi Kokoomuksen jäsen.? Avaa pahvi ovi, sen etemäksi ei tartte mennä..! Vai köyhien luona, kaikki juoppoja, haista vit..u, sinun lainen poskensoittaja kiertää kaukaa itä helsingin yms. lähiöt.. Parempi onkin niin, terveytesi ei olisi minkään arvoinen siellä , tuolla poskensoitolla..!


      • Ketjun aloittaja
        ihan sama kirjoitti:

        "Mistä löydän niin köyhän suomalaisen perheen että lapset näkevät nälkää?"
        Ei voi olla tuommoisia idiootteja enää Suomessa..! Onko uusi Kokoomuksen jäsen.? Avaa pahvi ovi, sen etemäksi ei tartte mennä..! Vai köyhien luona, kaikki juoppoja, haista vit..u, sinun lainen poskensoittaja kiertää kaukaa itä helsingin yms. lähiöt.. Parempi onkin niin, terveytesi ei olisi minkään arvoinen siellä , tuolla poskensoitolla..!

        Kontulassa asuu rakas ystäväperhe, joka ei saannut tukea mistään kun työttömyys vei perheen erittäin ahtaalle. Toinen " ystäväni" hienosta omakotitaloalueesta lähetti minulle ystävänpäivänä viestin, että " Oletko vetänyt herneet nenään kun ei olla pyydetty sua meille täyshoitoon " .......Käyn siis heillä kylässä korkeintaan kerran vuodessa viettämässä viikonloppuja ja sekin on heille liikaa. Sen viestin jälkeen menin kauppaan, ostin muovikassin täyteen ruokaan laatikollinen kaljaa ja pyysin taksikuskia viemään ne sinne ystävälleni. Sen jälkeen ei ole kuulunut mitään heistä. Ehkä vetivät herneet nenäänsä oikein kunnolla.

        Kontulassa asuvat ystäväni ovat ihmisiä aidoimmillaan ja jos voittaisin lotossa, ostaisin heille oman talon.


    • 7

      Kuka tarvitsee apua?

      Mene käymään vanhusten hoitolaitoksissa! Kysele ja katsele ja haistele. Vanhukset makaavat liikkumattomina sängyissään, heidät on siihen lääkitty hiljaisiksi.
      Makuuhaavoja.
      Ne jotka vielä jaksavat, huutavat apua, yrittävät päästä liikkeelle, kaatuilevat.
      Kukaan ei ehdi heitä kävelyttää, eikä viedä ulos.
      Pissavaippoja ei ehditä vaihtaa,

      Tuhansia vanhuksia asuu myös yksin kodeissaan, koska heille ei ole hoitopaikkoja. Monesti he ovat täysin heitteillä. Kun he kaatuilevat, he joutuvat makaamaan tuntikausia, jopa päiväkausia, avuttomina pääsemättä ylös.

      Kunnilla ei ole rahaa palkata riittävästi hoitajia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5022
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      16
      2332
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      42
      1553
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1185
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe