Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ihme vika

kumma homma

Mikä lie kyseessä, kun xp:hen tullut semmoinen vika, että kun esim. klikkaat jotakin kuvaketta työpöydällä, niin valitsee/maalaa myös kaikki muutkin kuvakkeet?

Yritän vielä täsmentää, että ymmärrätte yskän, työpöydällä vasemmasta ylänurkasta alaspäin on seuraavanlaiset kuvakkeet; Roskakori, oma tietokone, internet exploret, mozilla firefox ja mobiililaajakaista. Esimerkiksi jos klikkaan mozilla firefoxia kerran, niin sen jälkeen maalaantuu siniseksi kaikki mozilla firefoxia aikaisemmat kuvakkeet eli internet exlporer, oma tietokone ja roskakori.

Tuplaklikkaus aiheuttaa sen että kaikki ed. mainitut kuvakkeet aukeavat. Sitten jos painan hiiren vasen nappi pohjassa vaikkapa roskakoria siirtääkseen sen paikkaa, niin sen sijaan että se siirtyisi niin siitä tulee pikakuvake kun päästän hiiren vasemmasta napista irti.

Sitten kun sain lopulta mobile laajakaistan auki ja yritin näppäillä tunnusnumeroa siihen, niin valitti että vain numerot kelpaavat vaikka niitä yritin sille syöttääkin.

Kellään käryä mitä kummaa tämä on?

5

110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nasper

      Ehkä tässä vaiheessa - kun kukaan ei osannut sinua auttaa - voi olla hyvä muistuttaa miten parempiakin käyttiksiä on vaikka kuinka. Jos haluat pysyä Windowsissa, joutunet hankkimaan uuden koneen, mutta ilmaisella Ubuntulla tai vaikkapa Mintillä koneesi toimii varmasti paremmin kuin nykyään. Jos ehdottomasti haluat pysyä XP:ssä, voi olla uudelleenasennuksen paikka. Säätämisineen se vie tosin päivän tai kaksi, vähintään.

      • Ap.

        käytän pääsääntöisesti ubuntua, vistaa käytän lähinnä kun pelaan pelejä. Tarinan kone löytyy äidiltäni ja sanoinkin hänelle että itse vaihtaisin hänenä ubuntuun xp:n.

        Ainut ongelma mikä saattaa ubuntussa kohdata on se ettei äipän mokkula välttämättä toimi ubuntussa tai sitten se on hankala saada toimimaan esim. pelkkä usb-modeswitchin asennus ei riitä jne.

        Mokkuloista tosin on muutenkin ollut minulla paljon huonoja kokemuksia.


    • nyynny

      ..."Säätämisineen se vie tosin päivän tai kaksi, vähintään. "

      Noh huh huh. Aika kädetön saa olla, että XP:n kanssa saa tuhrittua päivän tai saati sitten kaksi, jotta sen saa turvalliseksi ja toimintaan. Noh, puheittesi perusteella et ole edes käyttänyt XP:tä tai sitten olet jo alusta asti toiminut sen kanssa päin prinkkalaa...mutta ei siitä sen enempää.

      Mitä kysyjään tulee, niin oletko ajannut kaikki virustutkat yms., että saat varmuuden, ettei koneella ole mitään pöpöä? Jos päädyt XP:n uudelleenasennukseen, niin http://www.markusjansson.net/fxp.html tuolta saa poimittua hyviä vinkkejä siihen, että miten tuo uudelleenasennus tulisi suorittaa ja miten XP tulisi säätää....kaikkia nuita toimenpiteitä en suorittaisi itse, mutta osan olen itsekkin tehnyt.

      Jah ihan offtopiccina, kun tuntuu, että nämä Linux jampat sysäävät paskaa Wintoosaan päin ja Wintoosa Linuxiin päin, niin yleensä, jos käyttis tai kone kusee, niin se on käyttäjän omaa tyhmyyttä. Kun käyttiksen asentaa ja säätää heti alussa turvalliseksi ja oikein ja pitää ohjelmat ajantasalla, niin ei sille uudelleen asennukselle ole edes tarvetta koskaan...

    • axer13+13

      Viittaa aika vahvasti siihen, että näppiksessäsi on jotain vikaa eli
      joku kontrollinappi makaa päällä.

      • Ap.

        se saattaa olla mahdollista, kun ei ollut tarinan kone eka meinannut hyväksyä salasanaa, caps lock oli kuulemma jotenkin temppuillut ja niinkuin alunperin sanoin kun kokeilin laittaa tunnusluvun numeroita mokkulan käynnistämisessä niin väitti etten ollut näppäillyt numeroita.

        No nyt toimii taas seuraavaan kertaan asti.. :D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1995
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1614
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1390
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      58
      1297
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1263
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1217
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe