Puumala pois maailman kartalta

Uppoava Puumala

Olisiko jo aika todellakin poistaa tuo tuppu kylä maailman kartalta,eihän siellä ole mitään muuta kuin alkoholisoituneita eläkeläisiä ja elin kelvottomia mansikan ja potaatin pyörittäjiä.Ei ihme että kansa sieltä pois haluaa,sikäli kun kukaan niitä riesakseen ottaisi.

69

1855

  Vastaukset

  • Höpö höpö. Puumala on ihana paikka. Harkitsen itse muuttoa sinne vaikka silläkin uhalla, että työmatkani pitenee.

   • Maisemat ovat maailman ihanimmat. Ja ihmiset niin fiksuja, että tietävät sinusta enemmän, kuin sinä itse. Ehdottomasti kannatan Puumalaan muuttoa!


   • Vai Puumala ihana paikka,hoh hoh.........kurjempaa saa etsiä.


  • Olen ollut paljon Puumalassa, nytkin vuokrasin mökin kokokesäksi ja harkitsen ihanoikeesti muutoa Puumalaan. Kauniit maisemat suht puhdas luonto, ihmiset ei sen kummempia kuin muuallakaan. Siis Puumala hyväpaikka.

   • Jonnin joutava kylä pahanen,paikka joka on kartalla ei missään.Välimatkat joka suuntaan älyttömät,ei kunnon työ paikkoja,ei kauppoja vaan hikinen kuppila keskellä kylää.No onhan siellä varmaan mukava keskaria ryystää päivät pitkät.Sinnehän se Puumalan porukka kyllä kuuluukin.Ei ihme että kunnon väki pois on muuttanut.Ei maisemissa mitään vikaa mutta ihmiset jostain syvältä.


   • keskitalon kuja kirjoitti:

    Jonnin joutava kylä pahanen,paikka joka on kartalla ei missään.Välimatkat joka suuntaan älyttömät,ei kunnon työ paikkoja,ei kauppoja vaan hikinen kuppila keskellä kylää.No onhan siellä varmaan mukava keskaria ryystää päivät pitkät.Sinnehän se Puumalan porukka kyllä kuuluukin.Ei ihme että kunnon väki pois on muuttanut.Ei maisemissa mitään vikaa mutta ihmiset jostain syvältä.

    Ettäs kehtaat ! Kyllä Puumalassa asuu ihan kunnon porukkaa, joilla on oman kotinsa lisäksi kesämökit maailman kauneimpien rantojen ja maisemien keskellä. Ei niitä saada keskaria ryystämällä, joten keskarit sinullekin!


   • Oottekee mie tuun taas enskesäks


  • onko puumalassa talvisin mitään toimintaa?? onko siellä jotain firmoja jotka työllistävät ihmisiä??

   • Talvella kuollut paikka,ei mitään elämää.Pitää sisällään eläkeläisiä ja työttömiä.Sitten joitakin maan viljelijöitä jotka tukien varassa pyörivät.Siksi sieltä pois koittavat muuttaa.Kesällä mökkiläiset ovat valta väestönä.Kohta kai koulutkin lakkautetaan siis ne vähät mitä siellä enää on.


   • rosa munda kirjoitti:

    Talvella kuollut paikka,ei mitään elämää.Pitää sisällään eläkeläisiä ja työttömiä.Sitten joitakin maan viljelijöitä jotka tukien varassa pyörivät.Siksi sieltä pois koittavat muuttaa.Kesällä mökkiläiset ovat valta väestönä.Kohta kai koulutkin lakkautetaan siis ne vähät mitä siellä enää on.

    Rosa munda perunaiseni.

    Onko rosa mundalla käsitystä miten paljon maksat Rosa Mundastasi maanviljelijälle.

    Rosa munda ei tainnut olla valveilla suomen kielen tunneilla.

    Mene vaikka Pietariin Moskovaan, Nyrokkiin tai vaikka Tukholmaan.

    Siellä on elämää eikä tarvitse kitistä.


   • Juhannusjäärä kirjoitti:

    Rosa munda perunaiseni.

    Onko rosa mundalla käsitystä miten paljon maksat Rosa Mundastasi maanviljelijälle.

    Rosa munda ei tainnut olla valveilla suomen kielen tunneilla.

    Mene vaikka Pietariin Moskovaan, Nyrokkiin tai vaikka Tukholmaan.

    Siellä on elämää eikä tarvitse kitistä.

    onhan teitä ollut ainakin kaksi oppilasta, jotka ovat nukkuneet suomenkielentunneilla.


  • Onpa juhannus jäärällä outo paikka tuo Nyrokki,eli et sinä taida tietää mitään oikein kijoituksesta.Mutta oletan että oletkin Puumalalaisia.Tiedoksi että minä en maksa koskaan mitään viljelijöiden tuotteista,en potuista tai mansikoista,saan kaikki ilmaiseksi.Miksi pitäisi junteille maksaa,kyllä ne mielellään pölyisessä kellarissa pottuja pussittavat,ei joo?

  • Ajoimme ystäväni kanssa Puumalan Rokansalossa ja katsastelimme ostettavia vanhoja kunnostus kelpoisia taloja,olen kuullut että tämä Rokansalon vanha koulu olisi menossa pakkohuutokauppaan,onko perää.Jos pitää paikkansa niin mistä saa tarkempia tietoja?Se olisi juuri ja juuri kunnostettavissa,mutta pikaisesti koska on aika huonossa tilassa.

   • PUUMALA ON IHANA PAIKKA ASUA, ON RAUHAA JA RAKKAUTTA


  • Niin,eihän siellä asukkaan kun vanhoja mummoja kun eivät sieltä enää pois pääse,sekä ns,eläkeläiset jotka sairasta leikkivät mutta kapakassa jaksavat kyllä istua.Mutta onhan siellä kulttuuri tarjontaakin esim; KARAOKE!!

  • Parasta Puumalassa on tie Sulkavalle.

   • Nii justiisa! Ja toiseksi paras Mikkeliin tai Imatralle. Mutta täytyy sanoa, että teitten kunnossa olisi parantamisen varaa.


   • Eikä ole, vaan Vennon komea kapteeni. Käypä tutustumassa.


   • ei savonlinnalainen kirjoitti:

    Nii justiisa! Ja toiseksi paras Mikkeliin tai Imatralle. Mutta täytyy sanoa, että teitten kunnossa olisi parantamisen varaa.

    Älkää vaan menkö pilaamaan sitä Sulkavan tietä. Se parasta mitä suomesta löytyy.


   • alle 60 kirjoitti:

    Eikä ole, vaan Vennon komea kapteeni. Käypä tutustumassa.

    Miten eksyinkään tänne. Onkos se Vennon kapteeni P.M ? Ensirakkaus ja vieläkin mielessä yli 40v takaa. Kokonainen sukupolvi ja ikuinen ikävä. Ei vain ollut tarkoitus, että meistä olisi tullut pari, vaikka toivoin sitä 10v. asti. Hassua tämä elämä. En kyllä mene tutustumaan komeaan kapteeniin, mutta sydämessäni säilytän hänen kuvansa kuolemaani asti. Onnea sinulle alle 60!


  • Hei köyhät kyykkyyn, ota huomioon, ett'ä vanhatkin voivat ajaa autoilla ja hyvillä sellaisilla

   • vanhalle mummelille,tottakai teillä olisi suotavaa olla sellaiset menopelit koska ei taida se korjaus oikein onnistua siellä tien poskessa.


  • Juu, kohta poistuu Puumala kartalta, ja han varmasti. Möin näes sen Venäjän armeijalle koe-alueeksi ydinpommien testausta varten.
   Kovia olivat kauppamiehiä ja hyvin osasivat tinkiä, mutta sain kuitenkin 20€, pullollisen vodkaa ja kartongin tupakkia sekä sangollisen hapankaalia.
   Mielestäni tein ihan hyvät kaupat siitä huolimatta.

   Tuota noin..kun en millokaa oo Puumalasa käyny, niin en oikee tiijä onko nimelle vastinetta. Kovasti kun nykyää puhutaa jostai puumanaisista, nii juontuuko se paikkakunnan nimi niistä?
   Mie kyllä vähä eppäilen että taitaa olla tosissaa varsinaisii puumanaisii sen kylän naiset noin niiku ikäsä puolesta, mutta sitähä tuollasella nimityksellä tarkotettaa, eli vanhempia naisimmeisiä jotka ehtii nuorempia miehiä.
   Ei muute, mutta ettei ikäluokaltaa olis 1920-luvulla syntyneitä..noi niiku enimmäksee.

   • Joo olet ihan oikeessa ovat lyhyen läntiä kynittyjä ns,punapäitä joita kesä heinä allergia vaivaa.Nenät punaisia kuin yli kypsä mansikka,miehet ripakinttu juntteja.Niin että sellainen se Puumalan puoli.


  • että se nenäpunotus ei johtus ihan muista asioista. Sellanekkii mahollisuus kun on olemassa..näillä nykyajan vanhuksilla, vaikka nuorisoo aina syytetää ettei ne tee mittää muuta kun juovat keskikaljaa.
   Että jotakuinki tämän näkösiäkö lyhyenläntiä kynittyjä punapäitä siellä sitten liikkuu:
   http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTNtwz_7K42R61A9s2-CwaiD-_kSZ80Ll2qPWhaLNVuzuAWTQes5w

   Ei vissii tarvii tänäkää kesänä tulla Puumalassa käymää jos nii on asiat...

   -Ai nii, tarkotitko että niiltä naisimmeisiltä on hiukset kynitty, vai onko ne ripakinttujuntit kyniny ne naiset.. niiku rahoistaa?

  • onko siellä puumalaas muuten yhtään sinkku naista. oon vähän kattellu

   • no partureissa löytyy


  • Jännä juttu seurata tätä Puumala keskustelua,joten sanonpa minäkin sanottavani.Vuokrasin tässä kesällä mökin ja olisin halunnut entisöittää sieltä ostetun vanhan tuolin,no sain tietää eräästä vanhojen huone kalujen korjaajasta,otin yhteyttä ja juteltiin.Mutta voi pyhä sylvi mikä kuvatus.Hinta laatu suhde aivan hakusessa,ei mitään käytös tapoja asiakasta kohtaan,yli mielinen eikä sellaisella naama värkillä kyllä siihen olisi ollut aihetta.Jos nyt pitää ihan rehellisesti sanoa niin kyllä niin sanotun artesaanin tai miksi nyt itseään kutsuikaan niin myös ulko asua olisi ollut suotavaa pitää edes hieman edustavana.Punertavat sekaiset hiukset, hoitamaton ulko muoto jne........ps.kyllä blondit on ihan eri rotua.Niin että tälläinen ikävä kokemus.


   • entisöijän kuva on jo valmiiksi linkitetty "onko nyt varma" otsikolla olevassa kirjoituksessa.


   • Tuollahan tuo kirjoitti:

    entisöijän kuva on jo valmiiksi linkitetty "onko nyt varma" otsikolla olevassa kirjoituksessa.

    Hauska kuva,tuo "onko nyt varma".mutta ei se ollut ihan noin tumma.Naamassa pisamia ja kuten sanoin suttuinen olemus.Eli ei ollut mikään miellyttävä kohtaaminen mutta onneksi ei taida asustella ihan kylän keskellä vaan jossakin syrjemmässä paikassa.


   • Hurja paikka Puumala kirjoitti:

    Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

    Lopettakaa ihmisten mollaaminen. Kaisa on ihan hyvä, oma persoonallinen ihminen. Tulkaapa perästä!


   • Vastine kirjoitti:

    Lopettakaa ihmisten mollaaminen. Kaisa on ihan hyvä, oma persoonallinen ihminen. Tulkaapa perästä!

    Eli siis henkilö on Kaisa,mutta voi surkeuden huippu.Olisiko aihetta sen kuitenkin mennä käytös kursseille ja opetella olemaan ihmisen oloinen,eihän kukaan tietenkään ulko näölleen mitään voi,mutta paljon olisi parantamisen varaa ennenkuin yrittää leikkiä korjaajaa.Eihän taida todellakaan enää kelvata edes kotioloissa.Sääli ihmis parkaa.Eli oli pettymys että edes kysyimme siltä mitään.Vaan luotimme kunnan henkilöön mikä suositteli,kannattaisi olla hänenkin enemmän tietoinen lähi piirinsä liikkeistä.


   • käy sääliksi. kirjoitti:

    Eli siis henkilö on Kaisa,mutta voi surkeuden huippu.Olisiko aihetta sen kuitenkin mennä käytös kursseille ja opetella olemaan ihmisen oloinen,eihän kukaan tietenkään ulko näölleen mitään voi,mutta paljon olisi parantamisen varaa ennenkuin yrittää leikkiä korjaajaa.Eihän taida todellakaan enää kelvata edes kotioloissa.Sääli ihmis parkaa.Eli oli pettymys että edes kysyimme siltä mitään.Vaan luotimme kunnan henkilöön mikä suositteli,kannattaisi olla hänenkin enemmän tietoinen lähi piirinsä liikkeistä.

    Onks kysymys henkilöstä millä on se syylä leuassa?


   • kasvohoitoon kirjoitti:

    Onks kysymys henkilöstä millä on se syylä leuassa?

    Eiköhän,ja pari mustaa karvaa kruuna koko komeuden.


  • Puumala on kaunis ja ihmiset ja palvelut hyviä, ajelimme kesällä sielläpäin ja ainakin teillä on vettä, hienot rannat.

   • Kyllä Puumala on kaunis maalais pitäjä,sitä ei voi kieltää mutta mitä olen nyt lukenut näitä kirjoituksia niin hyvin on negatiivinen olemus paikalla,eli taidamme kuitenkin pysyä täällä sivistyneemmässä paikassa,eihän sinne arvaa tulla ties mitä "karva naamoja siellä on"


   • ohi hurautamme kirjoitti:

    Kyllä Puumala on kaunis maalais pitäjä,sitä ei voi kieltää mutta mitä olen nyt lukenut näitä kirjoituksia niin hyvin on negatiivinen olemus paikalla,eli taidamme kuitenkin pysyä täällä sivistyneemmässä paikassa,eihän sinne arvaa tulla ties mitä "karva naamoja siellä on"

    "eli taidamme kuitenkin pysyä täällä sivistyneemmässä paikassa,eihän sinne arvaa tulla ties mitä "karva naamoja siellä on"

    Niin on viisainta, sillä vastaan saattaa kävellä jopa niin sivistymättömiä henkilöitä jotka osaavat kirjoittaa yhdyssanoja! Esimerkiksi käynee sana "karvanaamoja".


   • Just just.. kirjoitti:

    "eli taidamme kuitenkin pysyä täällä sivistyneemmässä paikassa,eihän sinne arvaa tulla ties mitä "karva naamoja siellä on"

    Niin on viisainta, sillä vastaan saattaa kävellä jopa niin sivistymättömiä henkilöitä jotka osaavat kirjoittaa yhdyssanoja! Esimerkiksi käynee sana "karvanaamoja".

    On tainnut tämä syylän leuassaan omistava nais ihminen tämän edellisen vastineen kirjoittaa,no onhan sekin nyt jotakin kun asiat sillä on mitä on.ps,oli muuten taas mukava kohtaaminen,erään kanssa.Milloinkohan huomaat mitä nenäsi alla tapahtuu,vai oletko todella niin tyhmä?


   • Just just.. kirjoitti:

    "eli taidamme kuitenkin pysyä täällä sivistyneemmässä paikassa,eihän sinne arvaa tulla ties mitä "karva naamoja siellä on"

    Niin on viisainta, sillä vastaan saattaa kävellä jopa niin sivistymättömiä henkilöitä jotka osaavat kirjoittaa yhdyssanoja! Esimerkiksi käynee sana "karvanaamoja".

    Oletko jus just se spurku ?


  • Haluaisin tulla joskus käymään Puumalassa, siltaa katsomassa ja muutenkin tutustumassa kun en ole koskaan käynyt. Kaikkihan haukkuvat omaa paikkakuntaansa, en usko että Puumala on sen huonompi oikeasti kuin mikään muukaan paikkakunta. jokaisessa asiassa ja paikkakunnassa kun on aina hyvät ja HUONOT puolensa. Sen sijaan että valitetaan niistä huonoista, ylistetään hyviä ja TEHDÄÄN huonoille puolille jotain :)

  • Puumala on ihana paikka! Kyllä sieltä löytyy nuorisoakin, eikä pelkästään "kamalia nykyajan nuoria", vaan ihan hyvätapaisia. Että turhaan mummojen paikaksi tai rumaksi paikkakunnaksi mollaatte, kateelliset ;)

   • Mikähän on Puumalan vuokra asunto tilanne,onko muita vuokra taloja kuin se Keskitalonkuja jonne ei kukaan kuulema halua jos ei muuta paikkaa saa.Enkä minnekkään syrjä kylälle halua koska eihän siellä ole kuin juntteja ympärillä eli ns,maanviljelijöitä sun muita tupajumeja.


   • tasokkuutta kirjoitti:

    Mikähän on Puumalan vuokra asunto tilanne,onko muita vuokra taloja kuin se Keskitalonkuja jonne ei kukaan kuulema halua jos ei muuta paikkaa saa.Enkä minnekkään syrjä kylälle halua koska eihän siellä ole kuin juntteja ympärillä eli ns,maanviljelijöitä sun muita tupajumeja.

    Luulisi Puumalasta vuokrattavia asuntoja löytyvän, koska silloin, kun muutin pois, oli asukkaita parituhatta enemmän. Ei pitäisi ketään juntiksi haukkua. Ja maanviljelijät sinunkin ruokasi eteen tekevät pitkää päivää. Hattua pitää nostaa heille, jotka jaksavat yrittää pienessä kunnassa elantonsa eteen. Sinulle, tasokkuutta nim.:lle sanoisin, että älä muuta Puumalaan, jos ylenkatsot siellä asuvia !


   • Mie taas kirjoitti:

    Luulisi Puumalasta vuokrattavia asuntoja löytyvän, koska silloin, kun muutin pois, oli asukkaita parituhatta enemmän. Ei pitäisi ketään juntiksi haukkua. Ja maanviljelijät sinunkin ruokasi eteen tekevät pitkää päivää. Hattua pitää nostaa heille, jotka jaksavat yrittää pienessä kunnassa elantonsa eteen. Sinulle, tasokkuutta nim.:lle sanoisin, että älä muuta Puumalaan, jos ylenkatsot siellä asuvia !

    Mie ootan kesää että pääsen taas Puumalaan, oikeeseen maalais elämään, mie tykkään.


  • loistava paikka! siis Puumala. Mikään ei ole niin ihanaa kuin se kun saa kesällä muutaman kuukauden olla älyttömissä ruuhkissa ja etsiä parkkipaikkaa. Talvella taas saa olla omassa rauhassa ja ajaa auton vaikka sivuittain parkkiin.
   Mikään ei ole niin hienoa kuin vuodenaikojen vaihtelu Puumalassa. Paikalliset eivät valita (ainakaan paljoa) mielettömistä ruuhkista ja uskomattoman tyhmistä kehäkolmosen sisäpuolella asuvista ihmisistä. Lähinnä vaan naureskelevat heidän toilailulleen.
   Jopa venäläiset käyttäytyvät paremmin kuin etelä-suomesta tulevat vuokramökkiläiset. Ne jotka omistavat mökin puumalasta ovat kyllä täysillä mukana meiningissä jotta asiat toimisivat. Vuokralaiset vain valittavat. Jos Puumalassa kerta on niin paska olla niin miksi te kaikki menette sinne uudelleen? Itse käyn mökilläni niin usein kuin mahdollista ja nautin siitä ihanasta ilmapiiristä mikä siellä on. kaupankassallakin osataan sanoa muutakin kuin vain päivää tai moi. Monesti nauranut heidän kanssaan mahakipeänä. Myös paikalliset roskakuskit ym. ottavat asiakkaan tarpeet huomioon aivan erilailla kuin kaupungissa. Puumalassa kuitenkin välitetään ihmisistä. Ei ainoastaan siitä että tuovatko he kuinka paljon rahaa vai ovatko he vain loisia.
   Kiitos puumalan asukkaat! Teidän ja maisemien takia palaan mökilleni mahdollisimman usein!

   • Lannalle haiseva pikku pitäjä,yäk !!!!!


  • Samoilla linjoilla!

   • Puumala täynnä juntteja, jotka eivät osaa mitään muuta kun heristellä nyrkkejään. Menneiden aikojen "Puumalassa viihtyy norppa, viihdy sinäkin" sloganin voisikin vaihtaa seuraavanlaiseksi: http://postimage.org/image/li1ckm3k9/


   • HeimoVesa_ kirjoitti:

    Puumala täynnä juntteja, jotka eivät osaa mitään muuta kun heristellä nyrkkejään. Menneiden aikojen "Puumalassa viihtyy norppa, viihdy sinäkin" sloganin voisikin vaihtaa seuraavanlaiseksi: http://postimage.org/image/li1ckm3k9/

    puumala on hyvä paikka.


   • HeimoVesa_ kirjoitti:

    Puumala täynnä juntteja, jotka eivät osaa mitään muuta kun heristellä nyrkkejään. Menneiden aikojen "Puumalassa viihtyy norppa, viihdy sinäkin" sloganin voisikin vaihtaa seuraavanlaiseksi: http://postimage.org/image/li1ckm3k9/

    Nyt puhut asiaa,voisiko tuon paremmin ilmaista,hyvä.


   • Ei juntti kirjoitti:

    Nyt puhut asiaa,voisiko tuon paremmin ilmaista,hyvä.

    No kyllä siellä ei viihdy kuin juntit ja alan porukat,kaikki kynnelle kykenevät muuttaa pois pois ja vielä kerran POIS.


   • Kuoleva pahanen kirjoitti:

    No kyllä siellä ei viihdy kuin juntit ja alan porukat,kaikki kynnelle kykenevät muuttaa pois pois ja vielä kerran POIS.

    Kylläpä kummallisissa piireissä liikut, jos et muita siellä viihtyviä ole nähnyt kuin "juntteja ja alan porukoita". Muuta sinä pois, Puumalaan ei tarvita enää yhtään negatiivisuutta.


  • Kyllä vaan Puumala on Puumala mitä useamman kesän vietän Puumalassa sitä enemmin sinne kiinnyn. Ei sitä tunnelmaa mikä on satamassa, sitä vilinää mikä on kirkolla käydessä ja niitä hyviä palveluja mitä on tarjolla, voita toinenpaikka. Me olemme ihastuneet Puumalaan ja vietämme kesämme siellä, toivottavasti niitä on monta monta.

   • Noin sanoo henkilö joka ei varmaan muuta ole nähnyt kuin maitokaupan ja PUUMALAN,hah hah....


   • Vilinää Puumalassa? Olen kyseisessä paikassa vieraillut muutamia kertoja kesäaikaan, minkäänlaista vilinää en ole koskaan havainnut. Autiota, kuollutta, kurjistuvaa, näitä havaintoja kylläkin. Itse olen kokenut vilinää esim Tokiossa tai Pekingissä. Luontoahan Puumalassa toki on, mutta sitä samaa luontoa on koko suomi ja pohjoismaat täynnä. Kaikkea hyvää kaikille.


  • Puumala on paska paikka, mutta käykääpä Hurissalossa! On nimittäin Suomen paras kyläkauppa, joka palvelee meitä mökkiläisiä läpi kesän!

  • Puumala on paras paikka mökkiläiselle kunhan ei myydä kauniita rantoja venäläisille. Nyt jo liikaa naapureiden ökymaastureita tulee puumalantiellä vastaan. Iivanat voi ostaa mökkitonttinsa laatokelta,ei heitä tänne kaivata.

   • Ja sekös vituttaa, kun omassa -88 corollassa ei oo edes ilmastointia :D


  • Kyllä sekin mättää ja puumalan kunnan sinisilmäisyys. Myydään hehtaarikaupalla maata näille Putinin agenteille ja nyt on vasta herätty asiaan,kun Supo puuttui peliin. Puumalassa on tontteja,joiden omistajista ei kellään ole tietoa. Rikollista toimintaa myydä venäläisille yhtään mitään. Autossani on muuten ilmastointi ja paljon muutakin. On ihan uusi mersu.

  • Tuli mieleen tapahtumat, jotka sattuivat aikoinaan Puumalan satamassa. Pysähdyimme veneellä satamaan tankkaamaan ja tauolle. Kassalla oli edellinen veneentankkaaja maksanut polttoaineensa luottokortilla, mutta kortti oli epähuomiossa jäänyt hetkeksi tiskille. Maksaja oli huomannut kortin unohtumisen hyvin nopeasti ja palannut noutamaan korttiaan. Mutta kortin oli ennättänyt napata paikallinen baarin puolella olutta ryystävä pallinaama, joka vaati kortista huomattavaa löytöpalkkiota. En tiedä kuinka tarina päättyi, koska jatkoimme lyhyen tauon jälkeen matkaamme. Poliisia paikalle jäätiin kaiketi odottamaan. Hiukan lähtömme jälkeen huomasimme vielä, kaiken huipentumaksi, veneestämme kadonneen tauon aikana videokameran.
   Tapahtumien jälkeen olemme ajaneet aina suoraan Puumalan ohi pysähtymättä.

  • Puumala on Saimaan kaunein! Ne, jotka haukkuvat Puumalaan, ovat vain kateellisia ruikuttajia, joilla ei fyrkat riitä hankkia täältä plantaasia. Täällä on hyvä olla ja asua! Peruspalvelut toimivat. Ihmiset ovat iloisia ja auttavaisia. Kylää kehitetään, nuorisolle ja muillekkin väestölle luodaan aktiviteetti mahdollusuuksia ja täällä kuunnellaan kesäasukkaita. Siltakemmakat ovat joka kesäinen festaritapahtuma, joka kasvaa vuosi vuodelta. Kiitos siitä kuuluu Pasille😃 Pistohiekan lavalla tanssitaan, Wennon ja Kaunis Veeran maisemat risteilyt, upeat luontopolut, joka kesäinen Sappulan uimakoulu ja paaaaaljon kaikkea muuta mukavaa. Kaikki Puumalan puolesta👍 ja te, jotka haukutte tätä paikkaa, niin älkää vaan tulkoon tänne saastuttamaan ilmapiiriä. Täällä on hyvä flow❤

   • Mutta kirjoitustaito ei ole vielä sinne saakka kulkeutunut?


  • Verohallinto karhuaa Sky Bar ravintoloilta yli 60 000 euroa! Miten käy kuppiloiden ja miten käy kemmakoiden???

   • Tsemppiä yrittäjälle. Ei ole herkkua pyörittää firmaa näivettyvässä pikkukylässä, jatkuva huoli tulevasta taakkana. Ihmettelen, että on jaksanut tähänkin saakka. Voimia ja jaksamista.


  • Onko siellä vielä se hollitupa?

  • Puumalassa on hyvät ruokakaupat - uusi nuori K-kauppiaspariskunta tuntuu pitävän kauppansa toimivana ja palvelu on mukavan kohteliasta.
   Alko löytyy K-kaupan vierestä ja tori on rannassa, josta löytyy ainakin kesäisin ravintolapalvelut ja terassit ja onhan siellä ihan ympärivuotinenkin (tanssi)travintola.
   Kesällä on mökkiläisiä ja turisteja Puumalan keskustassa, jos tarvitsee päästä ihmisten ilmoille.
   Ja mikä kauneinta, niin luonto ja vettä ympäriinsä. Puumala on ihan hyvin toimiva peruspalveluin varustettu kirkonkylä, talvisin hiljaista ja kesäisin välillä ihan vilkastakin.
   Minkähän takia Puumala pitäisi pois maailman kartalta ... eiköhän se lie helpompi lähteä sen moista pölhöyttä toivovan pois Puumalasta.
   Puumala on hyvä paikka, jossa sielu lepää ja mieli rauhoittuu ...

  • Eiköhän koko etelä savo poistu pian kartalta kainuun kanssa. Fyysisesti tietenkin jäävät, mutta porukka vähenee muuta maata nopeammin. Etelä savon kunnat jaetaan ympäristö pitäjiin ja alasajo on menossa jo. Pääsevät muut makselemaan etelä savon köyhien velkoja.

  • Kyllä Puumala on hieno paikka ja palvelut aivan äärellään.te jotka valitatte pysykää poissa.ihmeellisiä narisijoita ja kitisijöitä/uusavuttomia peukalo keskellä kämmentä.onneksi me lähialueen asukkaat nautimme tästä hienosta paikasta

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vuosi Tinderissä oli järkytys

   Ei mikään ihme. Tinder on ihan syvältä. https://yle.fi/uutiset/3-11212319
   Sinkut
   94
   5422
  2. Haavisto aikoo jatkaa

   ulkoministerinä ri­ko­se­päi­lyis­tä huolimatta https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/pekka-haavisto-kommentoi-esitutkintapyyntoa-aikoo-jatkaa-ulkomin
   Maailman menoa
   92
   982
  3. Maisa perhelomalla Levillä

   Mikko ilmestyi myös Leville odottamatta. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ystavanpaivana-avioitunut-maisa-torppa-koki-romanttisen-yllatyksen-per
   Kotimaiset julkkisjuorut
   59
   884