Psykoottisesta masennuksesta paraneminen?

passiivinen

Onko kukaan ollut harhainen,psykoottinen ja vakavasti masentunut ja parantunut siitä? Itse olen ollut varmaan lievästi/keskivaikeasti masentunut jo vuosia ja 3v sitten rakennusstressin ja työstressin ja parisuhdestressin takia olin 1kk sairaslomalla burnoutin takia. Sitten vaihdoin työpaikkaa ja aluksi kaikki oli ihan mukavaa. Ihastuin toiseen mieheen ja elämä heitti häränpyllyä. Olin hänelle kuitenkin liian epävakaa. Kävin pettymyksen jälkeen parisuhdeterapeutilla ja terapeutilla ja ryhmäterapiassakin olin varmaan 3 käyntiä ja sitten oli pakko lopettaa kovan ahdistuksen takia. Viime syksynä ajauduin sitten huomaamattani psykoosiin. Pelkäsin ihmisiä ja olin harhainen ja ajattelin että kaikki haluavat joko tappaa minut tai että tapan itseni. Myös hoitoa pelkäsin. Lopulta minut haettiin kotoa hoitoon ja halusinkin vapaaehtoisesti sairaalaan. Itkin koko matkan sairaalaan kun ajattelin että minut tapetaan.SE oli kamala kokemus. Olin 3viikkoa pakkohoidossa suljetulla. Se oli rankkaa. Pelkäsin myös potilaita vaikka yritin olla näyttämättä sitä. Heidän puheensa ahdisti minua. Myös lapsia en nähnyt niin usein kuin halusin. Lopulta pääsin kotiin ja vähän helpotti ja ajttelin että voisin parantuakin. Sisustin perheeni kanssa kotia ja hoidin pieniä askareita ja tunsin että minusta välitetään. Vanhempani kävivät alussa päivittäin katsomassa ja lopulta pari-kolme kertaa viikossa. Siitä oli apua. Sitten kävin kuntouttavassa harrastustoiminnassa, tein hopekoruja ja paperinaruryijyjä. Kävin depressioryhmässä ja tapasin samassa tilanteessa olevia. Kotona olo rupesi tylsistyttämään. Oli vain tietokone ja minä. Lopulta harhaisuuteni väistyi ja rupesin ajattelemaan työhön paluuta. Palasin töihin ja olen ollut nyt 1kk töissä. Sairaslomalla olin yli 6kk. NYt taas tullut ahditusta ja itkuisuutta. Etsin tietoa masennuksesta ja paranemisesta. Tuntuu että kohtalotoverit kaikki vaan on paranemassa ja itse menossa taas suohon. Työpäivinä väsyttää ja aamulla ei jaksa nousta ylös vaikka teen vaan 6 tunnin päiviä. Tunnen itseni epäonnistuneeksi. Etten selviäkään. Haluaisin olla töissä. Pelkään että joudun sairaseläkkeelle. Terapiaan en vielä kuulemma pääse kun psykoosista vasta 6kk. Lääkkeitä olen kokeillut efexoria,venlafaksiinia,cipralexia ja nyt menee ixel. Mikään lääke ei ole ollut tie ihmepelastukseen. Ja kaipaankin apua että voiko tästä parantua ja miten?

11

1991

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ................

      Kirjoituksestasi päätellen olet ainakin nyt ihan selväjärkinen. Eikö sekin ole jo paljon. Tietenkin, jos on ollut psykoosissa, aina saattaa mielessä kaihertaa pelko sen toistumisesta. Kaikenlaisia oireita saattaa pitää alkusoittona psykoosin uusimiselle.

      En ole lääkäri, mutta minä olen käyttänyt Ketipinoria masennuslääkityksen ohella kovaan ahdistuneisuuteen. Se on neurolepti, periaatteessa psykoosilääke, tosin en ole koskaan ollut psykoottinen. Oletko varma, että lääkityksesi on riittävä?

    • hysss

      Psykoottitasoista masennusta epäillään, on epäilty kohta jo puoli vuotta. Eri henkilöt tekevät eri diagnooseja, ja minulla on heitellyt vakavan masennuksen ja psykoottitasoisen vakavan masennuksen välillä. Tällä hetkellä "vähintään vakava masennus".

      Lääkkeet eivät auta, mikään ei auta. Harhoihin auttaa ketipinorit tällä hetkellä jonkin verran, mutta se sumentaa ajatteluni ja masennun siitä, että olen sumea ja tunteeton. Haluan takaisin normaaliin iloisen ja suruisen elämän tasapainoon, en halua olla elävä zombi. 8|

    • hhII

      Minulla on todettu vaikea psykoottinen masennus 10 vuotta sitten. Pahimpaan aikaan olin tosi huonona ja poissa työelämästä muutaman vuoden. Pikkuhiljaa olen kuntoutunut takaisin töihin. Sairaus on edelleen minussa ja elän päivän kerrallaan. Takapakkeja on tullut monen monta kertaa ja joka kerta on tuntunut etten enää selviä tästä. En tiedä paranenko koskaan täysin, lääkkeitä joudun syömään varmasti vielä monta vuotta. Tsemppiä vaan elämään, kyllä tästä aina eteenpäin mennään. Toiset saattaa mennä juoksujalkaa, mutta ei se haittaa vaikka me tullaan ryömien perässä. Yhtä hienot maisemat matkalla meilläkin.. !? :D :D !?

    • tuttu täältä

      Kyllä. On mahdollista parantua psykoottisesta depressiosta. Muutin asenteitani kokonaan, en enää välittänyt "elämän vaatimuksista" ja päätin että elän aivan omaa elämääni lapsilleni ja perheelleni. Opiskelin sosiaalialan ammattiin jota rakastan ja luin kirjallisuutta mt-ongelmista, se avarsi käsityksiäni ja periaatteitanu valtavasti.

      Suurin tekijä oli että lopetin lääkkeet ja kestin sen kauhean myllerryksen päässäni. Söin 8 vuotta lääkkeitä ja loppuvaiheessa minulla oli 11 eri lääkettä, unilääkkeitä, rauhottavia, neurolepteja, masennuslääkkeitä, lihasrelaksantteja, panacodia jne.

      • Anonyymi

        Suulla tehdyt diaknoosit paranee heti kun lopettaa niihin uskomasta!
        Pidän niitä langetettuina kirouksina jolloin ihminen alkaa toimia langetetun kirouksen mukaan.
        Oikea auttaja ei koskaan leimaa.
        -ei syötä pillereitä, jotka tekee kemiallisen epätasapainon ja niiden yhteisvaikutus psykoosia.

        en pidä psykiatreja auttajina, vaan päin vastoin
        big farman pilleri agentteina jotka manipulaatiolla tai pakolla syöttää niitä.

        nehän myrkyttää vain maksaa munusta ja haimaa ja tekee raskaan kemiallisen epätasapainon, joten varmaan on vaikea parantua jos syö niitä
        ja uskoo bisness psyykke satuja satoine tauteineen.

        näkymätön sisin on yhtä näkymätön myös psykiatrille!


    • passiivinen

      Miten muutit asenteitasi? Oliko se vaikeaa? Minusta tuntuu että unelmista päästäminen on vaikeaa. Ettei saakaan sellaista perhe-elämää kuin haaveili. Ei saa niitä lapsuuden ja nuoruuden haaveita häitä ym. NYt ollut todella ahdistavaa tämä viikko! Ja varsinkin tänään ja vielä riideltiin miehen kanssa ja hän sanoi ettei tiedä haluaako olla yhdessä. Olen eroakin kyllä ajatellut itsekin. En tiedä johtuuko tästä masennuksesta mutta juuri se että haluaisin mieheni olevan erilainen ja masennun kun hän ei ole sellainen. Mutta enhän tiedä saanko edes parempaa. Välillä tutnuu että itse olen antanut tähän suhteeseen paljon mutta mies ei juuri mitään eikä halua minua miellyttää mitenkään. En tiedä onko mies narsistinenkin. Aika pahoja riitoja on kyllä jossa hän kääntää kaiken minun viakseni. Lasten takia haluaisin olla yhdessä ja kyllä miehestä välitän vaikka kaikki loukkaukset ovat kovettaneet sydäntäni niin ero silti sattuisi. Mietin vain millaisen perheen mallin lapset saavat kun meillä ei mitään yhteistä ja molemmat lasten kanssa eri aikaan. Aivan kuin vahdinvaihto. Mutta miten pärjäisin yksin? Uusiutuisiko psykoosi? Haluaisin vain elämäniloni takaisin mikä oli vielä 3v sitten. Silloin jaksoin lasten kanssakin nauraa....nyt on harvoin nauruhetkiä. =( Surettaa, että etääntyvätkö lapset äidistään.
      mitä kirjoja suosittelisit? Ei kuitenkaan mitään kovin ahdistavaa luettavaa.

    • tuttu täältä

      kirjallisuutta "naimisissa narsistin kanssa" "itsetunto" "tunne itsesi" "masennuksesta eroon" "mieli keinussa" "on rakkautes ääretön" "vahvaksi rakastetut lapset" "Lasikellon alla" "Näkyvä pimeys" "en tahdo kuolla, en vain jaksa elää"

      googlen kautta löydät, kirjailijoita en valitettavasti muista :D

    • 100µg

      Nuorten todellisuus hämärtyy D-vitamiinin puutteen takia!

      Psykoosi, eli todellisuuden hämärtyminen, on hankala havaita rakkaassa ihmisessä. Erityisen vaikea sitä on hoitaa, jos kyseessä on teini-ikäinen lapsi.

      Lääkäri Barbara Gracious ja hänen kollegansa havaitsivat äskettäisessä tutkimuksessa, että D-vitamiinin puutoksesta kärsivien teinien psykoosiriski oli korkeampi kuin muiden. Tutkimukseen osallistuneista 104 teinistä 72 prosentilla oli D-vitamiinia vähemmän kuin 30 ng/ml (75 nmol/l) ja 34 prosentilla sitä oli vähemmän kuin 20 ng/ml (50 nmol/l).

      D-vitamiinin määrän merkitys ei ollut vähäinen. Jos teinillä oli alhainen määrä D-vitamiinia kehossaan, hänen psykoosiriskinsä oli lähes nelinkertainen muihin verrattuna.

      Toisessa, Ruotsin Karolinska-instituutissa tehdyssä tutkimuksessa havaittiin myös, että mielenterveyspotilaista teini-ikäisillä oli kaikista alhaisimmat D-vitamiinitasot. Murrosikäisillä tytöillä D-vitamiinia oli noin 20 ng/ml (45 nmol/l), kun murrosikäisillä pojilla sitä oli vain 10ng/ml (25 nmol/l).
      http://blog.vitamindcouncil.org/2012/05/24/study-vitamin-d-linked-to-psychosis-in-teens/


      Tutkimusten mukaan seerumin paras D-vitamiinipitoisuus olisi se, minkä auringon valo saa maksimaalisesti aikaan iholla, mikä vastaa seerumin kalsidiolipitoisuutta yli 100 nmol/l. Tähän pitoisuuteen päästään n. 100µg päiväannoksella aikuisella, eli nykysuosituksia tulisi nostaa kymmenkertaisiksi.

      USA:n Endokrinologiyhdistyksen S-D-25:lle antama viitearvo on 75–150 nmol/. Espanjassa laboratoriot antavat viitearvoiksi 75–250 nmol/l. Suomessa väestön keskiarvot ovat noin 43 nmol/l luokkaa, mikä on selvästi liian vähän, ja lisää sairastumisen ja kuoleman riskiä.

      D-vitamiini on välttämätön kasvulle, terveelle luustolle, aivojen normaalille kehitykselle, hermosysteemille ja normaalille sukupuoliselle kehitykselle.

    • VITTTUMITÄHULLUJA!

      UUSIMPIEN TUTKIMUSTEN MUKAAN C-VITAMIINI PARANTAA SYÖVÄN!

    • Anonyymi

      Vanha ketju, mutta kommentoin silti.

      Minulla on ollut vaikea psykoottinen masennus. Taustalla on myös somaattisia sairauksia, jotka ovat voineet toimia laukaisijoina tälle. On mennyt vuosia, joista en muista käytännössä mitään. Lähipiirille olen ollut aiempaa etäisempi ja enemmän omissa oloissani. Toipumisen tie on pitkä, mutta elämään tulee toipumisen myötä myös iloa. Syvällä kriisissä olisi hyvä löytää joku luotettu, joka kuuntelisi ja kysyisi / kyseenalaistaisi kuitenkin arvostaen sairastuneen toiminnan ja päätösten järkevyyttä. Sairastunut ei vain monesti kuuntele ja vastaukset voivat olla hyvin ympäripyöreitä. Oma puoliso voi olla siihen hyvä, mutta hän voi olla myös liian lähellä. Voimia kaikille tätä taistelua läpi käyville!

    • Anonyymi

      ihmisellä on ikuinen ylösnnouseva sielu ja Yksin jumala tuntee kipusi-tuskasi.
      häneltä voi kysellä apuja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      424
      4655
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1660
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      91
      1401
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      52
      1309
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      17
      1204
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1141
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1055
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      950
    9. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      829
    10. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      54
      827
    Aihe