Peruspäiväraha tohtorikoulutuksessa

Jenni-Maria

Olen korkeakoulutettu työtön ja saan peruspäivärahaa. Olen hakenut jatko-opintoihin (tohtorikoulutusohjelmaan). Mietin, miten käy työttömyyskorvaukseni jos saan ja vastaanotan koulutuspaikan. Rahoitusta saan todennäköisesti jatko-opinnoille ensimmäistään tammikuussa 2012 (jos sittenkään), joten jollen löydä kesän aikana töitä, ei minulla ole työttömyyskorvauksen lisäksi muita tuloja syksyksi. Olen valmis opiskelemaan osa-aikaisesti tai lykkäämään jatko-opintojen aloittamista, mikäli saan työpaikan. Voinko siis saada työttömyyskorvausta jatko-opiskelijana?

8

210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eteenpäin vaan

      Menit sitten itse edistämään asiaasi?

      Pahoin pekään, että sitä ei hyvällä katsota;työttömän tulee työllistyä sattumalta, jumalan armosta, pitkän orjatyökierteen kautta tms. ulkoisesta, miellellään työkkärin kontrolloimasta syystä.

      Jos yrität tehdä jotakin itse, tulet huomaamaan, että sanktioidaan.

      Tässä käy nyt todennäköisesti niin, että sinut katsotaan täysipäiväiseksi piskelijaksi, luonnollisestikin, ja peruspäiväraha katkeaa.

      Lykkäykset eivät taida paljoa auttaa, jos olet kirjoilla yliopistossa. Työkkäriä kun ei kiinnosta sellaisset asiat kuin esim. miten tulet toimeen tai muut toissijaiset lillukanvarret, niitä kiinnosta ainaostaan saako sinut ulos työttömyysprosentista. Ja näyttää siltä, että saa.

      Takaisin päivärahoille pääsee, kun eroat yliopistosta, eli luovut jatko-opintopaikastasi. Takaisin yliopistoon pääsee, jos pääsee, tekemällä tutkimussuunnitelmat ja koko ruljanssi uudelleen. Jos proffa enää siinä vaiheessa suo.

      Siltkin paukkuu todennäköisesti työkkärissä vielä karenssi , eli lähinnä ranagaistus liiallisesta omaehtoisesta aktiivisuudesta sekä tottelemattomuudesta minkä-tahansa-viraliselta-näyttävän syyn nojalla

      Tai sitten haistatat työkkärille vitut sen jälkeen kun päiväraha katkeaa, varasta kaupoista, kerjäät, huoraat ja lainailet rahat elämiseen syksyllä. Kun jatko-opinnot alkavat, otat opintotukea niin kauan kuin saat, haet samalla kaikki mahdolliset apurahat ja käytät noita edellä mainittuja rahoitustapoja. Sitten kun valmistut, menet taas kortistoon ja erinäisten karenssien jälkeen alkaa päiväräha juosta. Sossussa voit käydä, jos sinulla ei ole omaisuutta, eri asia saako sieltä mitään.

      Hypoteettinen vaihtoehto on tietenkin palkkatyö, mutta tuskinpa olisit työmarkkintauella, jos töitä löytyisi. Niitä ei sitten muuten löydy jatko-opintojen jälkeenkään, työtön p*rsaukinen ei-kenennkään-tuttu ei siitä haluttavammaksi muutu, vaikka opiskelisi ja osaisi mitä tahhansa.

      Yksi vaihtoehtohan on tietenkin hankkiutua vankilaan, siellä saa työstäkin palkan, ruoan ja katon pään päälle.

      Tuossa nuo tosimaailman vaihtoehdot aika pitkälle. Tietenkin kannattaa elää toivossa, että mieletön tuuri käy ja saat hyvän työpaikan opisekelukaverrin tutuilta sattumalta, ritari ratsastaa valkoisella hevosella apuun jne., mutta tosielämässähän noin ei juuri käy.

    • keinot on monet

      Minulla olisi ollut parempi ehdotus tilanteeseesi ja opintojasi silmällä pitäen. Itse en ole ilmoittanut työvoimatoimistoon mitään jatko-opinnoistani. Tosin en ole myöskään kirjoilla yliopistossa. Eihän sinun tarvitse väitöskirjaa tehdäksesti kirjautua yliopistolle vaan teet sen kotona valmiiksi ja sen jälkeen viet hyväksyttäväksi. Siinä vaiheessa teet sitten muodollisen tutkimussuunnitelman, jonka jätät yliopistolle ja suoritat kirjatentit. Näin tein minä, enkä menettänyt työttömyyskorvaustani, jonka ehkä muuten olisin menettänyt. Tämä vaatii tietysti neuvottelua ja yhteistyötä yliopistolta. Tiedän, tiedän, tein homman ns. väärässä järjestyksessä, mutta samalla tavalla tein aikoinaan perustutkintonikin: ensin tein gradun ja sitten aloin suorittaa valmistavia opintoja, kieliopinnot ja kirjatentit.

      • ewgffwff

        Riippunee varmaan aineesta, mutta aika monet, esim. omani (kauppakorkeakoulussa, en yksilöi tarkemmin) vaatii kyllä mm. aktiivisen ohjauksen, useamman artikkelin, pakolliset opintosuoritukset, joissa paljon muutakin kuin kirjatenttejä.

        Sitten saattaa käydä niin, että tutkimussuunnitelmasi ei mene läpi ja jos meneekin, tehty työ vaatii huomattavat korjaukst jne...

        Joka tapauksessa, joudut väkisinkin olemaan kirjoilla hyvän aikaa, vaikka olist tehnyt paljonkin kotona.

        Kuinka usein opiskelijoita otetaan jatko-opisekelemaan yliopistossasi?. Aika monessa otetaan syksyllä ja alkuvuonnna. Voitko vetää hakemuksesi tohtorikoulutusohjelmasta pois ja hakea yksittäisenä hakijana sisään tammikuussa? Tosin sitten saatkin järjestellä ja tapella apurahasi ihan itse... :-)

        Omassa yliopistossani on muuten mm. yrittäjiä ja työssäkäyviäkin jatkamassa, ja rahoittavat osin/pääasiassa itse. Työttömiä ei ole yhtäkään. Olettaisinpa, että juuri siksi, ettei saa mätsäämään hengissäpysymistä ja opiskelua.


    • Onnistuneekohan väik

      Tuo taitaa olla ainoa keino suorittaa väikkäriä. Työkkäri voi katsoa ettei väikkärin vääntäminen tue työllsitymistä. Jotain muuta ammatillista opintoa voitaisiin tukea

    • Minttissss

      Heippa,
      väikkäriä tai lisuria voi toki tehdä vaikka ei ole kirjoilla. Itsellä hyväksytty opinto-oikeus ja otan aina vuodeksi kerrallaan ulos keskeyttämistodistuksen.
      Toki en puhu mitään työkkärissä, että teen myös opintojani eteenpäin.

      • rationalisoija

        Moi !

        Joo! Ei ole pakko ilmoittaa mihinkään, jos opiskelee. Itselläni jäi esimmäisessä tutkinnossa toisen tutkinnon (yht. maist.) syventäviä opintoja noin 15 opintoviikkoa gradu. Dekaani otti "armosta" takaisin ja paukutelin toisen tutkinnon valmiiksi työmarkkinatuella kysymättä työkkäriltä yhtään mitään.


    • Jenni-Maria

      Kiitos kaikille vastauksista! Voisiko työkkäri / kela antaa vielä selkeän vastauksen aiheeseen.

    • kela

      Hei,

      kiitos kysymyksestäsi Kelan puolesta. Työ- ja elinkeinotoimisto tutkii onko työttömyysetuuden maksamiselle estettä, eli he katsovat, ovatko opinnot sellaisia, että ne voi tulkita sivutoimisiksi eivätkä estäisi työttömyysetuuden maksamista.

      Oheisesta keskusteluketjusta saattaisi löytyä jotain vastauksia kysymykseesi:

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/9765505

      Sen lisäksi, että työttömyysetuutta on mahdollista saada opintoihin, jotka työ- ja elinkeinotoimisto on todennut sivutoimisiksi, voi työttömyysetuutta saada myös omaehtoisiin opintoihin. Voit saada työttömyysetuutta omaehtoiseen opiskeluun, jos

      ■olet työttömänä työnhakijana työ- ja elinkeinotoimistossa;

      ■olet täyttänyt 25 vuotta viimeistään opintojen alkamishetkellä;

      ■sinulla on työ- ja elinkeinotoimiston toteama koulutustarve;

      ■opiskelustasi on sovittu työllistymissuunnitelmassa ja

      ■opinnot ovat päätoimisia

      Ystävällisin terveisin,
      Kirsi Kelasta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikä on tulevan kevään teema?

      Sun kohdallasi
      Ikävä
      69
      2576
    2. Maisa Torppa

      Voitto oikeudesta. Tässä näkee miten huteralla pohjalla nuo syytökset ovat. Hyvä Maisa 💖. IL
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2523
    3. Kelpaisinko vielä?

      Huolisitko minut vielä vaikka olen ollut sen toisen kanssa?
      Ikävä
      85
      1451
    4. Martina, ero?

      Milloin erouutinen julki, veikkauksia?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      227
      1437
    5. Nainen, haluatko olla haluttava

      Miettinyt tässä salaisuutta sun vetovoimallesi. Kaunis? Kyllä. Kiinnostava luonne? Kyllä. Hyvä kroppa? On. Harrastukset,
      Ikävä
      44
      1161
    6. Olen niin pettynyt itseeni

      Että sait väärän kuvan minusta ja luulit etten ole kiinnostunut ja menit eteenpäin. Miten nyt käy jos vielä haluamme toi
      Ikävä
      40
      1110
    7. Ei ole yhtään

      Helppoa olla sinuun rakastunut
      Ikävä
      102
      1002
    8. Piuha poikki tällä kertaa Latvian ja Ruotsin välillä

      Kyseessä Ventpilsin ja Gotlannin välinen datakaapeli. On syytä uskoa, että "vauriot johtuvat ulkoisista vaikutuksista"
      Maailman menoa
      195
      960
    9. Mua kyl se

      Sun unettomuus vähän huolestuttaa. Mikä siihen auttais?
      Ikävä
      79
      846
    10. Työnantajan kustannus palkasta

      Palkka joka on brutto 3500,00 €/kk, joutuu työnantaja maksamme lisäksi 724,00 euroa työntekijän eläkemaksua. Vuosilomako
      Pyhäjärvi
      136
      739
    Aihe