Missä ohjelmointiaiheiset keskustelut ovat nykyään?

Viivavakoodit 2 ja 4

Tsekkasin useiden eri ohjelmointikielten alueita täällä Suomi-24:ssä. Kaikki tuntuvat olevan melko lailla kuolleita. Vain muutamia viestejä koko alkuvuoden aikana, ja joissakin ryhmissä ei yhtään.

Vanhalla NNTP-News keskusteluiden puolella ainakin kotimaiset keskusteluryhmät ovat vieläkin tyhjempiä. Ulkomaisilla saiteilla toki on enemmän liikennettä.

Missähän softankehittäjät nykyään keskustelevat? Onkohan jossakin Facebookissa tai Twitterissä tms. jotakin tällaisia keskusteluita menossa?

_a~_
Olisin ihan yleisenä kysymyksenä halunnut kysäistä kaikkien ohjelmointikielten ylitse, että miten eri kehittäjät meinaavat ottaa tuon uuden SEPA-pankkiviivakoodin käyttöön ensi marraskuussa?

Uusi viivakoodihan alkaa 4-numerolla jos tilinumero viivakoodissa on SEPA muodossa, ja 2-numerolla jos tilinumero on nykyinen 14-numeroinen tilinumero. Muuten tietosisältö viivakoodeissa niissä on 1:1:een sama. SEPA-tilinumerossa on tosin alussa ne 2 tarkistenumeroa lisää, mutta oikeasti, se perässä oleva 14-numeroinen tilinumero edelleenkin riittää identifioimaan tilin täydellisesti.

Tämän vuoksi vaikuttaa että FKL:n teki täysin tarpeettomasti koko tämän muutoksen _kotimaan viivakoodin_ spekseihin. Tarpeetonta sekaannusta vaan, eikä mitään hyötyä kellekään osapuolelle.

Omassa softassamme teemme niin että softamme tunnistaa ongelmitta viivakoodilukijalta tulevat sekä 2 että 4-numerolla alkavat viivakoodit. Kysymykseni lähinnä kuuluu, että aikovatko muut softantekijät kuitenkin tehdä niin että "eivät enää tunnista" nykyisiä 2-numerolla alkavia viivakoodea lainkaan? Ruudulla vaan ilmoitus että "virheellinen tilinumero" tms.

Ajatuksenamme oli että laitamme oman softamme tulostamaan laskuille vielä jonkin aikaa Marraskuun jälkeenkin nykyistä 2-numerolla alkavaa viivakoodia. Sillä kuitenkin taataan se että hiukan vanhemmatkin ohjelmat asiakkailla osaavat tulkita viivakoodin, ja homma toimii.
Ehkä tuohon 4-alkuiseen numeroonkin jossakin vaiheessa on pakko siirtyä, mutta mikähän olisi se paras ajankohta?

4

136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fg9vwc

      "Missähän softankehittäjät nykyään keskustelevat?"

      Olisi hyvä tietää onko joku parempi. Tai ehkä pitää houkutella eri puolilta väkeä osallistumaan tänne suomi24:lle. Voihan sitä kopioida samoja aloituksia monen yhtiön / tahon palveluihin.

      Joistain matemaattisista ohjelmointiasioista voi keskustella täällä:

      http://keskustelu.suomi24.fi/debate/3641

      Tämä alue kuuluu myös kaikille teknologia-aiheille yleistieteellisyyden lisäksi:

      http://keskustelu.suomi24.fi/debate/3370

      Silloin tällöin missä tahansa voi tulla ohjelmointi-aihe:

      http://keskustelu.skepsis.fi/html/KeskusteluViesti.asp?ViestiID=335483

    • Ikiwanha nörtti

      Ohjelmointiputkasta ja murobbs:stä löytyy jonkin verran ohjelmointikeskustelua mutta aika hiljaisia paikkoja nuokin ovat.

      Hassua että Suomessa on tänä päivänä enemmän ohjelmointitaitoisia kuin koskaan mutta suomenkielinen keskustelu näyttää hyytyneen lähes olemattomiin.

      Suomi24:n palstaa käytän vain pitkin hampain lukuisten käytettävyysongelmien vuoksi joista vähäisin ei ole se että ohjelmakoodin kirjoittaminen täällä on jokseenkin mahdotonta.

    • Puhaltais eloon

      > Hassua että Suomessa on tänä päivänä enemmän ohjelmointitaitoisia kuin
      > koskaan mutta suomenkielinen keskustelu näyttää hyytyneen lähes
      > olemattomiin.

      Itse olen aika pihalla kaikista Facebook-puolen jutuista. Vaikka joskus jonkun testitunnarin olen sinne uteliaisuuttani avannutkin. Epäilin että olisiko suomenkieliset(kin) ohjelmointikeskustelut siirtyneet jonnekin Facebookin tai Googlen ylläpitämiin juttuihin? Mutta ei kai niitä sitten ole sielläkään vai?

      Nuo ehdotetut Matematiikan alueen ryhmät sopinevat niilel jotka koodaavat juuri tuon tyyppisiä hommia. Itsellä on nämä ERP-suuntaiset ja hallintopuolen liitännäiset asiat enemmän pinnalla, että tuo tai joku Skepsis-ryhmäkään ei oikein kolahda.

      Näillä Suomi-24:n foorumeilla on tosiaan melko mahdotonta esittää ohjelmakoodien listauksia. Koodissa ei tarvii olla kuin "suurempi/pienempi kuin" merkki ">" eli "03H", niin sellaiset suodattuvat pois, koska se tulkitaan HTML:ksi.

      Jotakin tiettyä ohjelmointifoorumia voisi alkaa vaikka tosiaan virkistelläkin. Mutta todennäköisesti se pitää olla jossain muualla kuin Suomi24:ssä. Onko ehdotuksia?

    • Hrtme

      Monelle asialle paras paikka on suomenkielisen tai englanninkielisen wikipedian ohjelmointiaiheiset artikkelit ja niiden artikkeli- tai luokkakohtaiset keskustelusivut. Siis kannattaa tehdä ja parannella suomenkielisen wikipedian c luokan ja muiden ohjelmointiluokkien artikkeleita. Se voi aiheuttaa myös hidasta keskustelua.

      Voi tehdä esim. artikkeleita otsikkotiedostoista kuten cstdlib ja iostream ja niihin mm. luettelot varatuista sanoista linkki-notaatiolla. Sitten voi tehdä joitain artikkeleita niistä funktioista, luokista ym.

      Wikipedian näkökulman niihin header-tiedostoihin ja funktioihin pitäisi olla eri kuin opaskirjan näkökulma, mutta sekin käy.

      Wikipediassa headerista tai funktiosta voi kertoa myös esim. milloin se on tullut standardiin, ketkä sen teki, paljonko sitä käytetään, mikä on sen henki(mitä se tarkoittaakaan...).

      Voi valita artikkelin aiheita myös sillä perusteella mikä ehkä herättää eniten keskustelua ja editointia.

      Tai voi keskittyä aiheisiin jotka eivät ole mitenkään kielikohtaisia, kuten kuvankäsittelymenetelmät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5065
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1305
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe