Suomenruotsalaiset väittävät

pakkoruotsinet

ettei pakkoruotsi ole heidän syytään - etteivät he asioista päätä, kun heitä on vain 5 % - mutta mitä tällä hetkellä on tapahtumassa? RKP hu0raa hallitusneuvotteluissa ilman mitään omaatuntoa ja suostuu mihin vain, kunhan pakkoruotsi säilytetään. Ketkä äänestävät RKP:tä ja vaativat RKP:ltä sellaista linjaa, kuin sillä on? Emme ainakaan me tavalliset suomenkieliset. Jos ei olisi suomenruotsalaisia, ei olisi RKP:tä eikä pakkoruotsia.

11

181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllä.

      Vaaleja edeltävä mediakampanja, kyselytulokset ja hallitusfarssi ovat taas kerran osoittaneet, että Suomea hallitsee pieni valtaklikki.

      Tuosta valtaklikistä svekopiirillä on vahva ote, koska se myös kuuluu siihen. Kansaa ja kaikkia poliitikoita ei voi korruptoida, mutta pienen klikin hyvinkin.

      Tätä tosiasiaa ei kukaan tutkija tai toimittaja ole huomaavinaaan. Tosin ymmärrettävistä syistä.

    • rgwrwg

      Aloituksessa ei ole mitään järkeä. Muiden puolueiden ei ole pakko hyväksyä RKP:n vaatimuksia tai ottaa RKP mukaan hallitukseen.

    • pakkoruotsinet

      Valinnanvapaus ei muuten voi olla pakkomielle. Sen sijaan esim. oman kielen pakottaminen muille ihmisille ei voi oikein muuta ollakaan kuin pakkomielle, jota se RKP:läisille selvästi on.

    • Totuuden torvi

      Kyllä tuossa väitteessä on perääkin. Ns. pakkoruotsi on suhteellisen uusi keksintö 70-luvun peruskoulu-uudistuksen ajoilta. Sitä ennen ruotsia osasivat vain lyseon käyneet.

      Sotien jälkeen pohjoismaista yhteistyötä kannattivat poliitikot Kekkosen johdolla, jolloin se oli ainoa keino leimautua länteen. Luulen että ruotsin heikentynyt asema liittyy pitkälti kylmän sodan jälkeiseen muuttuneeseen geopoliittiseen asemaan. Nyt suomalaiset voivat asioida suoraan Brysselissä/Berliinissä/Washingtonissa, eikä "itäisessä" sijainnisakaan ole enää hävettävää. Miettikääs tätä kun syyttelette suomenruotsalaisia.

      • 30

        "Miettikääs tätä kun syyttelette suomenruotsalaisia."

        En toki kritisoi suomenruotsalaisia, joilla on oikeus elää ja kukoistaa Suomessa, vaan kritisoin heidän muodostamia järjestöjään ja säätiöitään ja muita toimijoita kuten RKP, Folktinget, Magma, jotka kaikki kiihkeästi vaativat pakollisen ruotsin jatkamista ja tuottavat uskomattomia lobbauksia, mainoslehtisiä, raportteja ja selvityksiä, joissa pakollinen ruotsi on suuri lahja suomenkielisille ja ikuinen osa Suomea.

        On todella sääli, että maailman paras kielivähemmistö pilaa maineensa näillä hankkeilla.


    • t.t.

      Minä taas luulen että ns. pakkoruotsi on aika pieni osa agendaa, jonka tarkoituksena on lähinnä tukea omaa kulttuuria. Lisäksi myös muilla ryhmillä on etujärjestöjä lobbaamassa haluamiaan asioita, kuten EVA, MTK, AY-liiike, sekä poliittisesti sitoutuneet taloudelliset tutkimuslaitokset.

    • 20

      "Minä taas luulen että ns. pakkoruotsi on aika pieni osa agendaa, jonka tarkoituksena on lähinnä tukea omaa kulttuuria."

      Toki näin. Mutta miksi täydellinen kyvyttömyys hyväksyä tilanteen kestämättömyys niin suomenkielisten kuin maahanmuuttajienkin kannalta ja muuttaa keinoja oman kulttuurin tukemiseksi?

    • Jottei totuus unohtuisi:
      Muistattehan, kuka oli ns. pakkoruotsin takana. Kyseinen herra oli keskustapuolueen tuolloinen puheenjohtaja Johannes Virolainen, joka toimi opetusministerinä Mauno Koiviston hallituksessa 1968 - 70.

      Hän teki esityksen, että toinen kotimainen kieli kuuluisi pakollisiin aineisiin vuonna 1972 aloittavassa peruskoulussa. Muu hallitus ja sitten eduskunta hyväksyi esityksen. Pelkillä RKP:n äänillä esitys ei olisi mennyt läpi.

      • ovrolainen

        Jussi Vorolainen eli Virovorolainen luuli että Ruotsin kalustolla Venäjä turjutaan. hahahah

        Idiootti Virolainen ei näköjään ollut tietoinen että Ruotsi ja Suomi eivät ole ydinasevaltioita kun taas Venäjä on. Jos Venäjä olisi esim. 70-luvulla halunnut tuhota Suomen ja Ruotsin niin Tukholma ja Helsinki olisivat hävinneet kartalta murtosekunnissa.


      • pakkoruotsinet

        "Jottei totuus unohtuisi: Muistattehan, kuka oli ns. pakkoruotsin takana. Kyseinen herra oli keskustapuolueen tuolloinen puheenjohtaja Johannes Virolainen, joka toimi opetusministerinä Mauno Koiviston hallituksessa 1968 - 70.Hän teki esityksen, että toinen kotimainen kieli kuuluisi pakollisiin aineisiin vuonna 1972 aloittavassa peruskoulussa. Muu hallitus ja sitten eduskunta hyväksyi esityksen. Pelkillä RKP:n äänillä esitys ei olisi mennyt läpi. "

        Katsokaa miten suomenruotsalainen yrittää taas väittää, ettei RKP ole pakkoruotsin takana. Jos RKP ajoi pakkoruotsin em. tilanteessa, on RKP myös omalta osaltaan vastuussa pakkoruotsista eikä tätä poista sitä, että pakkoruotsista olisi vastuussa lisäksi joku muukin. Totuus on kuitenkin, että pääsyyllinen on RKP eli millekään muulle puolueelle pakkoruotsi ei ole kynnyskysymys hallituksessa. RKP suostuu tukemaan kaikkia päähallituspuolueiden aloitteita, kunhan saa säilytettyä pakkoruotsin, joten voidaan näin ollen sanoa, että pakkoruotsi on RKP:n aikaansaannos eli pakkoruotsi on RKP:n syytä eli pakkoruotsi on ruotsinkielisten syytä eikä pakkoruotsia olisi, jos ei olisi RKP:tä eikä RKP:tä olisi, jos ei olisi ruotsinkielisiä.


    Ketjusta on poistettu 19 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 145
      4097
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      112
      3700
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      20
      2575
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1871
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1727
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1619
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1595
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1523
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      90
      1496
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1491
    Aihe