Miten päästä eroon tästä katkeruudesta?

noheipähei

kaipaisin toimivia vinkkejä, että miten pääsen eroon vihasta ja katkeruudesta exää kohtaan. tai yleensäkkin, miten pääsee ihmistä kohtaan jota vihaa ja jolle on katkera? olimme yhdessä 4 vuotta kunnes hän käänsi minulle selkänsä ja muuttui täysin ihmisenä, pisti aivan hajalle. petti ym. koskaan en ole kunnon anteeksipyyntöä päin naamaa saanut enkä sen kummemmin mitään selityksiä.

en vaan pääse tästä vihasta häntä kohtaan, ja siitä tunteesta että haluan että hän kärsii ja tietää miten teki mua kohtaan ja miten helvetin hajalla olin ja hajalla olen kai edelleenkin vuoden jälkeen. hän vaan elää onnellisenä uuden tyttöystävänsä kanssa, ilman minkäänlaista rangaistusta. pääsenkö ikinä eroon tästä katkeruudesta? olen aivan HELVETIN KATKERA. jotenkin myös koko ajan on tarve siihen, että hän tietäisi "miten hyvin mulla menee nykyään", mikä ei ole edes totta. kosto on mielessä koko ajan. en jaksaisi elää näin. haluisin vaan unohtaa koko tyypin, että häntä ikinä olisi ollut olemassakaan ja että hän oli minulle ihan yks ja sama. mua on vaan kohdeltu niin väärin, ja tuntuu etten koskaan enää voi elää onnellisesti, miettimättä mitä tapahtu... auttaako aika tähän? :/ vaikken häntä enää ikävöikkään, niin se viha ja katkeruus vaan on ja pysyy. kokemuksia...?

22

7493

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei ikuinen riesa

      Kyllä aika auttaa. Mikään tunne ei jää ikuisesti päälle, se on fakta.
      Katkeroitumisen estää ikävän asian perinpohjainen käsittely. Jossakin vaiheessa tunteiden tilalle astuu järki joka kykenee selittämään sen millainen valinta se "jättäminen" oli ja että se oli vain valinta siinä missä muutkin elämän tapahtumat. Jokainen meistä on kaikesta huolimatta myös yksilö joka elää omaa elämäänsä, päättää itse omista valinnoistaan ja suorittaa asioita siten kun kulloinkin osaa tai uskaltaa.

      Kun sen menetyksen kykenee itselleen järjellä selittämään - eikä vatvo asiaa jatkuvasti vain tunteella - se alkaa menettää pian otettaan. Siten sen voi jättää taakseen, lopullisesti, ja jatkaa elämäänsä menneestä vapautuneena.

      Aikansa se ottaa ennen kuin mieli rauhoittuu ja tunteet lauhtuvat. Kysehän oli epäoikeudenmukaisuudesta ja sellainen teko raivostuttaa kenet vaan.
      Mutta koska se pois lähtenyt ihminen ei ole enää läsnä arkipäivässä, se alkaa väkisinkin unohtua kun tilalle tulee muuta ajateltavaa, tekemistä ja uusia ihmisiä yms.

      Tietysti jokainen on myös vastuussa itse itselleen siitä, mitä mielessään kelaa ja kuinka kauan...
      Ei kukaan pakota sinuakaan ajattelemaan jatkuvasti vain olevasi uhri.
      Ja vihantunteella sinä teet vain itsellesi hallaa, koska se tyyppi on jo historiaa etkä sinä haluaisi edää edes ajatella häntä - saatikka kostaa hänelle. Kosto on selkeä merkki paikalleen jämähtämisestä ja niin säälittävä sinä tuskin haluat olla, vai mitä?

      Miksi siis "vaalisit" hänen "muistoaan" miettimällä häntä ja hänen tekoaa yhä vieläkin tunteella, niin että nykyhetkesi menee pilalle sen tähden? Mitä sellainen menneessä eläminen kertoo sinusta itsestäsi, sitäkin kannattaa analysoida.
      On kesä. Lähde ulos, tapaa ihmisiä, rakastu uudelleen. Se on mahdollista koska vain, ja etenkin sitten kun olet jättänyt menneen todellakin taaksesi ja uskallat katsoa tulevaisuuteesi auringonpaisteellakin ilman aurinkolaseja. ;)

    • wiuwau

      Mut myös petettiin ja jätettiin ja olimme sentään avioliitossa. Hirveä viha ja suru.
      Sitä vaan lisäsi se, ex-mies hylkäsi myös lapsemme. Ex-mieheni muuttui siis ihmisenä täysin. En myöskään saanut anteeksipyyntöä enkä selityksiä. Hänen
      elämänsä siis jatkui uuden naisystävän (nykyisen vaimon) kanssa.

      Käsittelin vihaa ja katkeruutta kymmenisen vuotta, ennen kuin pystyin jättämään asian taakse.Eli tiedän, ettei se lopu käskystä vaan siihen kypsyy vähitellen.

      Asiaa varmaan auttoivat muutamat todelliset läheltä piti -tilanteet liikenteessä, jolloin tajusin, että mun elämällä täytyy olla vielä joku tarkoitus, kun jäin henkiin. En tietenkään toivo näitä tilanteita sulle, mutta muista, että elämä on lahja ja kaikesta tapahtuneesta huolimatta olet arvokas ja terveys on arvokas lahja. Etkä todellakaan ole ainoa, joka on jotain tuollaista joutunut kokemaan.
      Elämässä voi todellakin tulla kohdelluksi niin helvetin väärin, mutta se ei tee susta huonoa tai epäonnistunutta ihmistä. Kai yrität vältellä eksääsi mahdollisuuksien mukaan, ettet vaan näe vahingossakaan missään? Täydellinen elämästä poissulkeminen on nähdäkseni välttämätöntä. Kyllä se siitä, joskus voit luultavasti vielä tajuta, miten paljon olet ihmisenä viisastunut ja saanut näkökulmia elämään. Kipu ja kärsimys siis myös opettavat.

    • gisillsg

      ¨Kylläpäs kuulostaa tutulta. Ainut vaan että olen mies, mutta muuten.
      Tästä omasta jutusta on jo reilut viisi vuotta, mutta vieläkin asiat palailee mieleen. ei tietysti yhtä voimakkaina, mutta tietynlainen katkeruus on ja pysyy.
      Siis vielä näinkin pitkän ajan jälkeen. Tunnen tulleeni jollain oudolla tavalla saastuneeksi. Oli niin paljon kaikkea sellaista. Tunteet on tietysti laimenneet, mutta jäljet jäi syvät.

      Niin aika auttaa sanotaan. Enpä tiedä. Auttaahan se jotain. Sinä voit löytää uuden rakkauden ja ehkä ymmärtää, että näinhän sen piti mennäkin. Ehkä et siihen vielä ole valmis, mutta jossain vaiheessa. Silloin se viha ja katkeruus unohtuu.

      Nämä on kuitenkin yksilöllisiä juttuja. Ihmiset kokee niin eritavoin asiat.

    • kyllä se katkeruus ajan myötä hellittää mutta voi aika ajoin tulla esille. näin ainakin mulla ja välillä päivätolkulla ajttelen asioita ja se ärsyttää. sit menee aikoja kun pystyn olla ajattelematta.

      ei kannata ajtella kostoa käytä " mottoa " sen minkä taakseen jättää sen edestään löytää. kaikki me saamme osuutemme tässä elämässä, tavalla tai toisella.
      mutta minkä tunteilleen ja ajatuksilleen voi ? itse luulen että ne on ne tunteettomimmat ihmiset jotka loukaa meitä joilla on vielä omatunto ja moraali jäljellä. tuo anteeksipyyntö on monelle vaikeaa ja en ymmärrä miksi tai että edes puhuisi asiat läpi antas jonkinlaisen selostuksen käytökselleen.

      kyllä sä vielä löydät jonkun johon opit luottaan. elämän kokemuksethan ne opettaa vaikka luottamus ja itsetunto saa nokilleen.. hurjaa on ihmisten elämä kun vain täältäkin lukee... saa siinä itsekkin ajattelemisen aihetta.

    • katja--

      Kyllä se katkeruus siitä ajan kanssa lähtee. Tilanne oli tietysti niin ikävä, että sinua harmittaa koko juttu ja et voi olla ajattelematta sitä. Muista kuitenkin, että niin kauan, kuin mietit exääsi ja hänen tekosiaan, et pääse elämässä eteenpäin.

      Yritä kehittää itsellesi mahdollisimman paljon tekemistä ja menemistä, käy ulkona, ala harrastamaan jotain ja yritä olla miettimättä koko asiaa. Kirjoita vaikka exällesi kirje, mitä et koskaan tietysti postita. Kirjoita siihen, kuinka paljon vihaat häntä ja pura kaikki vihantunteesi, jos se edes helpottaa oloasi?

      Itse olen vielä katkera omalle exälleni, mutta erosta on vasta 4 kuukautta, yritän kuitenkin mahdollisimman paljon olla ajattelematta häntä ja hänen tekojaan.

    • tyuijhnjiytg
    • ...

      Luulisi, että pettäjälle/jättäjälle tulee epäluottamusta suhteessa omaan itseensä, että pystyyköhän hän jatkossakaan pitkäaikaiseen ihmissuhteeseen. Luulisi.

    • antaja 777

      Mene terapiaan, pääset siitä katkeruudesta ja vihasta nopeammin ylitse.

    • Liekitsydämessä

      Sanotaan että on olemassa puhdasta vihaa mikä on niin puhdasta että se polttaa kaiken katkeruuden. Itse olen näitä vihaajia. Oikein liekehdin kun näen ihmisten ilkeyden, moraalittomuuden, halpamaisuuden, omaneduntavoittelun toisten kustannuksella, köyhien sortamisen, valtion temppuilun sortovallan lisäämiseksi, oman maan kansalaisten "kiduttamisen" virkailijoitten ylivallalla, lasten väärinkohtelun ja sen ettei yksilöä tässä maassa puolusta kukaan eikä mikään. Eniten liekehdittää nuo valehtelijat, ihmisten hyväksikäyttäjät oman kurjan egonsa pönkittämiseen ja se että kun saa itse jättää jonkun ja pettää häneen luottavan ihmisen on oma ego huipussaan: Näistä ihmisistä ei koskaan tule rehellisiä sillä he valehtelevat sekä itselleen että lähimmäisilleen. He pomivat ihmisiä kuin kukkia ja kun näkevät missä kohdassa heidän mahtinsa palkitaan taittavat kukan ja heittävät roskiin. Sitten he kurkistelevat kärsiikö kukka ja mitä enemmän kukka kärsii sitä mahtavampia heistä tulee. Älkää kärsikö, alkää olko katkeria sillä se on poisheittäjän ruokintaa. Vapautukaa heistä. Vääryyttää voi vihata mutta alistumatta kenenkään tai minkään kompostiksi eli elinvoimaksi ja egon kasvattajaksi. Hänellä on jo uusi kukka taitettavaksi, älkää sitä kadehtiko, säälikää jos se on tarpeellista mutta älkää katkeroituko.

    • Ainoa mitä voit tehdä on antaa Anteeksi, muuten kiusaat vain itseäsi katkeruudella :(
      Hyväksy elämäntilanne sellaisena kuin se oli.
      Helpommin sanottu kuin tehty.
      Tiedän kokemuksesta, että muuta tietä ei ole.

      • älä-kanna-mukanasi

        Meinasin kirjoittaa suunnilleen saman.
        Kun miettii, että millainen ihminen tuollaista tekee, niin ei ole menettänyt mitään.
        Pettäjästä on parempi päästäkin eroon. Ei ole yhteisen tien arvoinen.
        Tavallaan tyhmä ihminen tallainen pettäjä.
        Voikin siis ajatella :
        Annan anteeksi ja käännän selkäni. Sitä ei enää ole.
        Tämä helpottaa ja päästää irti.
        On kuitenkin ymmärrettävä, että asia olisi tapahtunut kuitenkin myöhemmin.
        Se että kurjuuden saa aikaisemmin on helpotus. Sen voi antaa anteeksi.
        Anteeksi sille typerykselle. Ei haittaa mitään enää sen jälkeen.
        Joskus ajatukset tietenkin palaa asiaan, mutta taas ne voi työntää pois.
        Oma elämä ei ole niin matalatasoista, että se kannattaa uhrata tyhmän katkeraan miettimiseen.

        Anna anteeksi ja käännä selkäsi. Lähde eri suuntaan.


    • Voimia.sinulle

      Aloittajalle. Ymmärrän, että tuon kokemuksen jälkeen nuo tunteet tulevat pintaan ja ovat voimakkaita. En osaa kertoa asiaa kuin kokemuksesta. Yritä ymmärtää, että hänkin on vain ihminen ja tee tämä itsesi vuoksi, koska tuolla vihalla ja vihaenergialla, sinä vahingoitat todellisuudessa eniten itseäsi. En halua, että vahingoitat itseäsi tietoisesti.

      Se on ikävää, että suhteenne ei ole toiminut, mutta käsittele nuo tunteet ja käy keskustelemassa ammatti-ihmisen kanssa, koska hän on kuitenkin vaitiolovelvollinen ja samalla sinä saat täysin ulkopuolisen, riippumattoman peilin, johon heijastat ajatuksiasi.

      Tuo prosessi on pitkä, mutta voimia sinulle ja jaksamista.

      Kun olet käsitellyt nuo tuntemukset ja saanut kerrottua ne ammatti-ihmiselle, se helpottaa sinun taakkaasi, jota kannat, todella paljon.

      Menneisyydelle me emme voi mitään, mutta tulevaisuuden sinä voit luoda mieleiseksesi. Tämän vuoksi näkisin tärkeänä, sinun oman eheytymisen ja sen kautta vahvistumisen. Hyvä asia on se, että sinä tunnet, eli et ole kovettanut sydäntäsi.

    • kai.ite.tilannut

      Ap:lle.
      Oletko kelannut asioitasi loppuun asti. Olisitko nyt tasapainoisempi ja onnellisempi ilman retkahtamistasi ns. väärään henkilöön?

      Kun en itse mitään osaa tehdä oikein, olen siis opettaja. Oppilas ap: olit henkilön, exsän, toisen vietävissä.

      Miehenä olisin ollut valitsijan asemassa. Minulla ei ollut itsetuntoa valita ketään. Uskoin ettei siitä tulisi mitään.
      Niinpä odotan hiljaista ja väistämätöntä nahistumistani kellarinnurkan jäännösperunana. Lykkään kyllä itua, mutta ensikeväänä minut nakataan kompostiin.

    • köyhätyötönyh

      Siitä pääsee kai yli vain menemällä sisulla ja rohkeudella läpi.. :D Tunteet pitää kohdata! ajan kanssa, ehkä terapeutin avulla, ystävät, muu elämä (harrastukset, ura)? Mulla mies petti ja jätti ja hylkäsi 3v lapsemme myös. Tästä on nyt puolitoista vuotta. Enää ei tuu ku hyvin harvoin vastaan tilanteita, joissa surkuttelen, jossittelen tai kyselen ,että miksi oi miksi.. Minä ansaitsen parempaa ja se oli hänen häpeä.

    • oppeliini1

      ymmärrä että viha ja katkeruus syovät VAIN sinua. Toinen osapuoli siitä viis veisaa, kuten ei kukaan muukaan!

      Joten jokaikinen aamu, heti herättyäsi, aloita aivopesu: minulle on annettu taas yksi uusi päivä. se on suuri lahja. käytän sen parhaalla mahdollisella tavalla itseäni kunnioittaen ja suunaten ajatukseni kaikkeen hyvään mitä minulla on ( lapseni, ruokaa, katto pään pällä, tyo/opinnot jne). kohotan ajatukseni korkealle tasolle koska minä olen sen arvoinen Luojan luomana yksilonä."

      ajatusmaailman VOI suunnata hyvään ja positiiviseen. Totta, se vaatii enemmän vaivaa, mutta todellakin on sen arvoista.

    • önhdduopönv

      Paras tapa on poistaa elämästä ikävät ihmiset. Älä ole tekemisissä ja keskity omaan elämään. Niin onnistut parhaiten saavuttamaan tasapainon, joka näkyy ulospäin. Ja viimein kantautuu oikeille korville :) Hyvää syksyä!

    • Muuttunut

      Oma miehenikin on täysin muuttunut siitä millainen hän oli kun tavattiin. Hän oli kohtelias ja me teimme sellaisiakin asioita joista minä pidin. Hän myös sanoi ettei voinut ymmärtää että miten joku mies voi pettää naista. Kun aloimme seurustelemaan niin ensin alkoi vittuilu. Me myös koko ajan teimme vähemmän sellaisia asioita joista minä pidin ja enemmän sellaisia joista mieheni piti. Hän ei enää kuunnellut minua ja kertoi asioista mieluummin joillekkin muulle kuin minulle. Hän myös jäi kihloihin menon jälkeen pettämisestä kiinni lukuisia kertoja.

    • Taomies

      Kaikista turhan tuskallista tunteista pääsee eroon kun kohtaa ne, toivottaa ne tervetulleeksi kotiin sellaisenaan. Ne vain tahtovat paikkansa, ei muuta.

      Kolme peruspilaria: voima, herkkyys, nöyryys. Voima on elinvoimaa. Herkkyys on haavoittuvaisuutta ja aistimista, itsetuntemusta. Nöyryys on pelkonsa ja omien rajojensa kohtaamista. Ole itsesi ja tunteidesi kaveri, myös niiden vaikeiden tunteiden.

      Vaikeudet on osa elämää.

      • puolenpäiväaikaan

        Kiitos sanoistasi, niitä tarvitsin juuri. Tänään katkeruuteni syy oli samassa kaupassa kanssani, tajusin sen Lidlin ovista ulostullessa. Menin tolaltani ja inho ja ahdistus vyöryi ylitseni, jäin istumaan ja rauhoittumaan autoon, jotta en olisi oksentanut. Olin niin hyvin toipunut, tukkakin kasvaa jälleen takaisin.
        Siinä istuessani mietin, että auttaisiko se kohtaaminen, mutta ei se onnistuisi edes julkisella paikalla. En pysty. Yritän unohtaa hänen kieroilunsa ja omaneduntavoittelunsa, pelinainen, todellinen oli hän.
        Jotenkin voimat niin vähissä, kuin olisi taas maahan lyöty. Miten minusta tuntuu, että muutto mahdollisimman kauas olisi paras vaihtoehto, mutta se on mahdottomuus muita läheisiäni kohtaan.


    • ex-katkera

      Parhaiten exää kohtaan tuntemasta katkeruudesta pääsee eroon, kun ajatelee ulostaessaan exää.
      Jo muutaman kerran jälkeen olo helpottuu merkittävästi. Noin kymmenennen kerran jälkeen ajattelee jo luonnostaan exää ulostaessaan.
      Itse pääsin näin katkeruudesta vapaaksi.

    • Seurailija__

      Katkeruus on inhottavaa. Nykyään kun sitä huomaan itsessäni, otan etäisyyttä ja tarvittessa katkaisen suhteen katkeruuden aiheuttajaan, kuitenkin ystävälliseen sävyyn. Omasta hyvinvoinnista on tullut tärkeä.

    • enkestäenään

      ihan liian vaikeata pidätellä viettejäni! En olekaan aiemmin ymmärtänyt miten tärkeää ......... minulle on. :[

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe