Opetusministeri Jukka Gustafsson RUOTSITTAJA

toisaalta hyvä näin

Oliko tämä valinta Kokoomuksen RKP-siiven ja RKP:n yhteistuotantoa. Mistä näitä ruotsittajia oikein riittää...no lahjottuja soluttautujia vielä riittää mutta vähenee kiihtyvää vauhtia eli seuraavissa vaaleissa tulee läpilyönti !!!

14

135

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 8

      Gustafsson on hesarin vaalikoneessa ilmoittanut, että ruotsi voisi olla vapaaehtoinen.

      • Tosiaan!

        Olin positiivisesti yllättynyt, että opetusministeriksi valitttiin juuri Jukka.

        Olisihan ollut pilvin pimein kovia pakkoruotsittajia tarjolla.

        Onkohan kyseessä SDP:n halu lieventää pakkoruotsitusta?


    • riistäjä.

      Katainen on itsekin sanonut kannattavansa lievennyksiä pakkoruotsiin.

      • Niinkö tosiaan?

        Tuopa on uutinen, jos pitää paikkansa!

        Missä ja milloin Katainen olisi niin sanonut?


    • elämän koulu

      Ihmettelen Gustafssonin valintaa opetusministeriksi. Ei mielestäni ole pätevä virkaan ja muutenkin sopimaton.

      Mielenkiintoista nähdä, miten hän alkaa uudistaa opetussuunnitelmia.

    • Voi Jukka minkä teit

      Perästä kuuluu ja se alkoi nyt. Gustafsson pyrkii pidentämään alakoululaisten koulupäivää..? Onko pakkoruotsi suurin syy, työpäivien pidentämiseen..Nyt leikitään jo koululaisten tulevaisuudella..! Jos työpäivän pidentäminen johtuu pakkoruotsin aikaistamisesta, joku leikkii tulella. Muutenkin alakoululaisten työpäivä on raskas uusine ympäristöineen ,uusine kavereineen, uusine ympäristöineen, uusine ihmisineen jossa on säännöt..! Oiskohan aika jonkun viisamman pistää stoppi tuolle kieroilulle alakoululaisten avulla..!

    • 28

      Koulupäivien pidentäminen on itse asiassa pienten lasten opettajien työehtojen parannus. Nyt opettajilla on minimitunnit ja pieni palkka - hiukan lisää tunteja olisi heillä toiveissa. Kyse ei ole ainakaan suoraan kielten opetuksen lisäämisestä.

    • Voi Jukka minkä teit

      Vai niin on..? Opettajien etuko se on päälimäisenä.? Alaluokkalaiset ovat pelinappuloita opettajien ja politiikkojen omien etujen takia.! Niinkuin sanoin alakoululaisten asemaa ei paranna pidennetty koulupäivä , eikä koulu ole mikään päiväkoti töissä käyville vanhemmille. Lapsi tarvitsee lapsuuden, eikä kolumaailmaa..! Mites PISA Muissa maissa on pitemmät kolupäivät eikä ne pärjää PISA tutkimuksissa. Antakaa viisampien päättää kuin opttajien tai politiikkojen. Ennenkaikkea vanhempien sekä kasvatusalalla olevat ammattilaiset. Sitä paitsi opettajien ei tarvitse olla yksistään vain alakoulun opettaja. Eikö kieleen koske lainaan=" Koulupäivien pidentäminen on itse asiassa pienten lasten opettajien työehtojen parannus" Entä pienien kolulaisten työolojen parannus..?

      • 28

        Olet oikeassa siinä, että useimpien kohdalla koulupäivän pidennys ei ole oppilaan etu. Koulupäivää voisi pidentää esimerkiksi maahanmuuttajaoppilaiden kohdalla kunnon suomi2:n opetuksella ja järjestää sosiaalisesti haastaville oppilaille ohjattua itsesäätelyn opiskelua.

        Kommentoin edellä vain siksi, että monet eivät tiedä, miksi opettajat kannattavat pitempiä koulupäiviä. Opetushallinnolla lienee omat syynsä, eivät he pelkästään opettajien kannalta asiaa katso.


    • lapset kouluun

      Täällä Suomessa aloitetaan koulu vasta 7 v. Englannissa jo viisi vuotiaana ja tyttäreni aloitti yliopiston siellä 17 vuotiaana ja valmistui tohtoriksi 23 vuoden iässä.
      Mitä te oikein höpisette Pisa tutkimuksista, niissä ei ole mitään todellista arvoa. Muiden sivistysmaiden lapset oppivat elämäntapoja, kulttuuria ja sivistystä.
      Suomessa tankataan päähän paljon tarpeetonta jota moni ei koskaan elämässään tarvitse ja opiskellaan melkein keskiikään asti.

      Koulu pitäisi alkaa aikaisemmin sillä useat viisi vuotiaat osaavat jo lukea ja ovat uteliaita ja innostuneita uusista asioista.

      Pakkoruotsia vastustan ajan tuhlauksena.

      • Voi Jukka minkä teit

        Arvaa kumpaa kunnioita enemmän Suomessa vai Englanissa valmistunutta tohtoria.? 23-vuotias tohtori ei tiedä mistään mitään, paitsi väitöskirjastaan.
        PISA-tutkimus antaa todellista kuvaa mitä opetetaan mitä osataan, eli se siitä..!
        Yksikään muu asia mitä Suomen koululaitos opettaa, paitsi pakkoruotsi ei ole tarpeeton. Ainoastaan pakkoruotsilla ei tee mitään maailmalla. Osaa aineista mitä opetetaan , ei tarvitse loppuelämässään. Mutta kuka sanoo mitä ei kukin oppilas tarvitse, jossain elämänsä vaiheessa.! Lapsi tarvitsee lapsuuden kehityäkseen aikuiseksi. Lainaan="Muiden sivistysmaiden lapset oppivat elämäntapoja, kulttuuria ja sivistystä" Mitä sivistystä..! Jos ne ei tiedä Suomesta mitään ja suomalainen oppilas tietää niiden maasta kaiken oleellisen, kumpi on sivistyneempi. Vai eikö euroopan tunteminen ole sivistystä.


    • Huomio!

      Kokoomus-RKP kokosi hallituksen nimenomaan pakkoruotsitusmielessä. Siksi PS pelattiin ulos. Eli tuo pakkoruotsin lisääminen kouluissa kuului varmasti salaiseen hallitusohjelmaan. Ei siinä yhden ministerin mielipiteet paljoa paina.

      • Tuli mieleen,

        että miksikäs persut ei menneet hallitukseen? Hehän olisivat voineet siellä laatia oikein "persulain", jolla sivistaa suomalaislapsia omassa kulttuurissaan. Siis anniskeluoikeudet jo ala-asteelle ja kalja-automaatit koululuokkiin.
        Voi teitä, persuparkoja.


      • Niin minullakin
        Tuli mieleen, kirjoitti:

        että miksikäs persut ei menneet hallitukseen? Hehän olisivat voineet siellä laatia oikein "persulain", jolla sivistaa suomalaislapsia omassa kulttuurissaan. Siis anniskeluoikeudet jo ala-asteelle ja kalja-automaatit koululuokkiin.
        Voi teitä, persuparkoja.

        Kun un-pisa suru kirjoittaa persuista.Teksti on lähinnä säälittävää..! Perussuomalaiset ovat tyytyväisiä peruskouluopetukseen kaiken muun paitsi pakollisen ruotsinkielen osalta. Mee nyt vaan sinne svenskfinlandiin kattoo lokinpaskoja kivillä, tai juopottele. Mutta anna sivistyneiden ihmisten päättää omien lapsiensa tulevaisuudesta. ps. ne lapset ei haaveile pääsevänsä Volvolle, Saabille, siivoojaksi tai mihinkään muuhun ruotsalaiseen firmaan. Vaan paljon korkeammalle kansainvälisiin tehtäviin,kansainvälisiin firmoihin joissa tarvitaan kansainvälisiä kieliä esim.Englantia..Mutta ei missään nimessä ruotsin=muumimurretta. Ai niin Taitaa suapin , ja traktoorin=Volvo taru olla lopussa..Potkivat liikaa suomalaisia työntekijöitä pois, kukapa muukaan siinä maassa töitä olisi tehnyt, kuin suomenkielinen suomalainen


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      116
      9045
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2653
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      130
      2410
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2009
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1756
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1517
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1448
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1267
    Aihe