Työttömänä ilman työttömyysturva-rahaa!

Pienen lapsen isä

Jäin 13.5 työttömäksi, minut irtisanottiin koeajan jälkeen. Koeaika ei siis ollut enää voimassa. Menin heti ensimmäisenä työpäivänä ilmoittautumaan työttömäksi työnhakijaksi TE-keskukseen. Kuukauden kuluttua sain päätöksen että minulle ei makseta työttömyyspäivärahaa 3 kuukauteen. Täysin epäreilua, millä elän. Jokainen ymmärtää että tulee varmasti maksuvaikeuksia kun pitäisi olla noin pitkä aika ilman sentin senttiä. Irtisanominen ei johtunut itsestäni, vaan minut irtosanottiin, koska en en muka suostunut tekemään yli 8h päiviä, niistä ei myöskään maksettu ylityölisiä vaikka suostuin joustamaan ja tein pidempää päivää. Olen siis kokenut vääryyttä, ensin irtisanotaan työsuhteesta ilman lainmukaista perustetta ja sen jälkeen lyödään lisää lyötytä ja ilmoitetaan että 3kk karenssi. Missä on oikeudenmukaisuus? Haluan selvittäää asian ja tehdä valituksen. Ei ihmistä voi kohdella näin.

8

473

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ou jee, höm

      Ei ihmisiä voikaan, mutta työttömiä voi. Olet tosiaankin vielä aika uusi työtön.

      Kannattaisi hieman lueskella toisten kokemuksia, ennen kuin tekee kovin radikaaleja suunavauksia palkattomista ylitöistä yms. Tutkimalla muiden kertomuksia olisit tiennyt, että on olemassa työnantajan kanta ja sitten on olemassa työttömän kanta, ja asiaa tulkitaan aina niin, että työtön valehtelee. Säännönmukaisesti.

      Et ilmeisesti myöskään lukenut TEMin taannoista ulostuloa, jossa mainostettiin työllistymistä helpotettavan? No, sitä helpotetaan mm, sillä että vuodenvaihteen jälkeen työsuhteen katkeaminen johtaa aina karensiin, oli syy MIKÄ TAHANSA. Perusteluiksi mainittiin, että nyt kaikkia kohdellaan tasavertaisesti tjsp. Vastaavia helpotuksia olivay kaikki muutkin ja perustelut samaa luokkaa.

      Selvityksen uutisioinnista mm seuraavaa: "periaatteena on, että työtön ottaa vastaan kaikenlaista hänelle tarjottua työtä 80 kilometrin työnhakualueellaan. Työtä voidaan tarjota myös välityömarkkinoilta, joissa palkka voi jäädä työttömyysetuutta ja muita tulonsiirtoja pienemmäksi. Kieltäytymisestä tai työnhaun hankaloittamisesta rangaistaan"


      Oikeudenmukaista? Siitä vaan valittamaan. Tiesitkös muuten, että valitukset käsittelee näissä asioissa sama porukka, joka päätökset läiskii virakamiestyönä tahtiin 1,5 s. per asiakas, kuten taannoisissa toimikunnissa kerran mitattiin olevan, kun jaettiin esitykset kokousajalla?

      Samalla valituksen käsittelyaikana olet sitten ilman korvauksia, mikä entisestään lisää valittamishaluja.

      Työttömällä ei ole äänivaltaa, eikä sen koommin ihmisoikeuksiakaan, joten mietipä asiaa sen pohjalta.

      Itse asiassa työttömyys on määritetty, niin makaaberilta kun se kuulostaakin, sairaudeksi. Aikoinaan sillä oli tarkoituksena saada Kelan kuntoutusrahat käyttöön, ja nykyäänhän se mahdollistaa kuntouttavan työtoiminnan (=palkatonta orjatyötä) määräämisebn työttömälle. Tuossa em. TEMin raportissa verrattiin mm. työttömille annettavia sanktioita suoraan rikoksista annettuihin tuomiihin, joten työttömyys on nykyisellään ilmeisestikin mys rikos.

      Työkkäriä ei muuten kiiinnosta pätkääkään, millä tulet toimeen. Se on sille aivan epärelevantti asia. Sen tehtävänä on pienentää työttömyysprosenttia, valvoa työttömiä ja tehdä käytännössä kaikki mahdollinen tutkinta, että löydettäisiin perusteet sille, miksi korvauksia ei tarvitse maksaa.

      Ei voi ihmisiä kohdella näin? Kuten sanottu, työttömiä kyllä voi. Ja kohdellaan aivan normaalina virkamiestyönä ja olemassaolevana käytäntönä joka puolella Suomea ja koko ajan. Eikä koira perään hauku.

      Sitä paitsi, tulet tottumaan työttömyyden pidentyessä myös siihen, että niitä 8 tunnin päiviä ilman palkkaa erilaisissa harjoitteluissa sun muissa, ja joita lisätään koko ajan. Rahnaa tulee 9 euroa per päivä työttömyyskorvauksen päälle. Jos ei satu kiinnostamaan, seyraa 3 kk karenssi ja korvaukset pois. Jos tarjotaan toinen kerta, eikä edelleenkään kiinnosta, tulee 5 kk työssäoloehto, eli ennemmin ei korvaukset juokse, ennen kuin on tehtynä 5 kk kurssitusta (yleensä 2 viikkoa yhdentekevää jorinaa loput palkatonta harjoittelua) tai suoraan 5 kk palkatonta harjoittelua. Mielenkiintoisin yksityiskohta tuossa on se, että työkkäri ei tuossa vaiheessa useinkaan enää tarjoa sinulle yhtään mitään, joten saatat joutua odottelemaan sitä 5-kuuukautistasi ilman korvauksia eläkeikään saakka. Siitä nimi "ikikarenssi"

      Että tälleenhän nämä toimii. Jos laitat hanttiin, sinut tapetaan nälkään. Unohdinko mainita, että jos kieltäydyt orjatöistä, sossu vähentää vielä minimitoimeentuloturvasta 20% ja sillä toisella kieltäytmiskerralla 40%? Oikeuskäytäntöjen mukaanhan kaksoirangaistukset on kielletty, mutta ei koske työttömiä. Ai niin, jos sinulla on mitään omaisuutta, se on siten sytötävä, ennen kuin sossusta tulee mitään.


      Jotta tervetuloa nyt sitten vaan makamaan soffalle ja juomaan kaljaa, kuten töissäollessasi kavereiden kanssa kaffitunnilla melttosit.

      Työttömien kohtelu muuten paranisi vain, jos työssäolevat niin haluaisivat, työtön on paskakasa, jota ei noteerata.Mitäs teit asian eteen toukokuun alussa?

    • tyottomyyskassat

      Hei

      Kiitos viestistäsi.

      Muistathan että sinulla on aina valitusoikeus työttömyyskassan tai Kelan tekemiin päätöksiin. Saamasi päätöksen liitteenä on kirjallinen ohje valituksen tekemisestä.

      Tietoa myös:
      http://www.tyj.fi/default.asp?id=405

      Ystävällisin terveisin
      Tiina työttömyyskassasta

      • rahaa riittää muille

        valitusoikeushan lämmittää kovasti rahattomaa. Olisit kertonut samalla, kuinka kauan tämä valituksen käsittely kestää.

        parempi ohje on hukata passi ja molottaa perunasuussa. tippuu diskorahat ja vähän ekstraakin heti.


    • heh....niinpä...

      Valitus voi vaan, ikävä kyllä, viedä kokonaisen vuoden (joskus jopa enemmänkin, sanottiin Kelasta), että sinä aikana tämä henkilö on jo varmaan ehtinyt kuolla nälkään, ikävä juttu...

    • ....................
    • Kas näin..

      Tääl yks, joka tappeli työttömyysturvan muutoksenhakulautakunnalta ansiosidonnaiset itselleen. Puolisen vuotta siinä meni, mutta hahhah työkkäri, kehystin päätöksen mun seinälle :DDDD

      Alkuperäselle kyselijälle: liity liittoon, asiamiehistä voi olla yllättävä apu, jos irisanomisesta tulee sanomista!

    • 20

      Haet sossusta toimeentulotukea ja mietit sitten noita valituksia.
      Ikuisuus siinä menee ja jos saatkin jotain, niin sossuhan ne perii....

      Riippumatta siitä mitä sinulla on tilillä, niin hae toimeentulotukea jo kesäkuulle (ja heinäkuulle)
      Liitteitä ehtii toimittamaan myöhemminkin..

    • mietppa itekki

      no ei sulle ole voinu yllarina tulla 3kk karenssi!! silloin kun menit tyokkariin ilmottautumaan, sulta kysyttiin ja sulle annettiin viela kirjallinen kysymys ja mahdollisuus kirjallisesti kertoa, etta miksi tuli loparit.
      samoin sun tyotodistuksessa, joka sun on pakko nayttaa tyokkarissa kun ilmottauduit, lukee etta minka takia tyosuhde on paattynyt.

      naita ne sitten tyottomyysturva lain puitteissa lueskelee ja toteaa, etta onko lopputili annettu SINUSTA johtuvasta syysta vai TYONANTAJASTA johtuvasta syysta

      jos irtisanottiin siksi, etta olet itse tyopaikan kammannyt jollain tavalla, etka meinaa ammattiliittosi toimitsijan avulla asiaa riitauttaa,niin karenssi maarataan.

      jos syy on tyonantajasta johtuva, esim. tyon vahyys, tuotanall./taloudell, syyt, firman muutto muualle, lomautukset tai jotain muuta, mika ei ole sun syy, ei tule karenssia.

      nyt sitten lukemaan uudelleen sita sun tyotodistusta, etta mita siina lukee. ja sitten alat muistella, etta mita vastasit toimikuntakyselyyn etta miksi tyot paattyi.

      ei voi olla yllatys, etta tulee karenssi, jos on saanut lopputilin itse johtuvista syista.

      koeaika tai ei koeaikaa, niin jos itse mokaa tyopaikan, niin karenssi tulee aina.
      silla ei ole mitaan valia etta oliko koeaika loppu vai ei.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      78
      1510
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1267
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      120
      1227
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1166
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1024
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      82
      823
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      765
    8. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      762
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      380
      738
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      696
    Aihe