auto kortti 17-vuotiaana erityisluvalla

jaaa aa

millaisia perusteita tarvitsee olla jotta voisi suorittaa ajokortin jo 17-vuotiaana ja mistä erityislupaa voisi anoa?

35

16330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • :DDDDDD

      Jos sulla on jotain perusteluja, miksi kortti pitäisi saada nyt, niin lähetä se poliisille.
      Lyön kyllä pääni vetoa, että et ajokorttia saa ennen kuin täytät 18.

      • CP

        Sain itse 17-vuotiaana ajokortin, koska olen tason 17i2 CP-vammainen.


    • 87k

      "millaisia perusteita tarvitsee olla jotta voisi suorittaa ajokortin jo 17-vuotiaana ja mistä erityislupaa voisi anoa?"

      Kyllä AJOkortin voi saada jo 15 vuotiaana, se on taasen eri asia MITÄ sillä saa ajaa :)

      Eikä siihen mitään "erityislupaa" tartte, riittää että omat asiat kunnossa, ei kortitta ajamisia vähään aikaan yms

      • kortiton

        Voitko s a a tanan hintti olla siellä kotelossasi.


      • Anonyymi

        Kenen typerä idea oli 17 vuotiaille ajokortti


    • gregre

      No esim. jos asut maatilalla ja esim. molemmat vanhemmat vammautuu vakavasti ja tarvitset ajokortin toimeentulon takia, niin voit sen saada. Yhden poromiehen poijjaan tiiän joka tuolla perustella sai b-kortin 17 vuotiaana.

    • Trafi voi myöntää po

      Poikkeuslupa ikä- ja/tai terveysvaatimuksista

      Trafi voi tieliikennelain 82 d §:n mukaan erityisistä
      syistä myöntää poikkeuksen ajokorttilupaa ja ajo-oikeutta koskevista ikä- ja terveysvaatimuksista.

      Poikkeuslupaa voi hakea Trafilta vapaamuotoisella ja allekirjoitetulla hakemuksella. Hakemukseen on liitettävä lääkärintodistus hakijan terveydentilasta ja selvitykset ajokortin tarpeesta. Sekä myönteisestä että kielteisestä päätöksestä peritään maksu.

      Poikkeuslupia B-luokan (ks. ajokorttiluokat) ajokortin ikävaatimuksesta on annettu vain erittäin painavista syistä ja ainoastaan 17-vuotta täyttäneille. esim. Toni Nieminen. Jos poikkeuslupa myönnetään, siihen voidaan asettaa erityisehtoja matkojen tarkoitukseen liittyen, tai kuten
      gregre27.6.2011 09:32 kirjoitti
      >>jos asut maatilalla ja esim. molemmat vanhemmat vammautuu vakavasti ja tarvitset ajokortin toimeentulon takia, niin voit sen saada. Yhden poromiehen poijjaan tiiän joka tuolla perustella sai b-kortin 17 vuotiaana.>>
      Poikkeusluvan saatuaan poliisi voi myöntää ajokorttilluvan ja hakija voidaan hyväksyä normaalia aiemmin suorittamaan kuljettajantutkintoa.

      Älä välitä mitä 87k kirjoittelee, sen äitihän on poliisi.

    • jaaa aa

      asun kyllä maalla, mutta kuinkakohan kaukana tarvisi asua esim. lähimmästä kaupungista? syksyllä alkaa koulu johon on matkaa päälle 30km bussi kuljetuksen saisi 16km päästä. töissänikin tarvisin autoa kun tarvisi viedä mukana töihin työkaluja tai polttoainetta. molemmilla vanhemmillani on kyllä ajokortti.

      • rfefrefr

        Ei toivoakaan, että saisit. Ei ole pakottavaa tarvetta.


      • v76
        rfefrefr kirjoitti:

        Ei toivoakaan, että saisit. Ei ole pakottavaa tarvetta.

        Ellei sitten ole olympiamitalisti. Tuolla jaaa aa:n perusteella väitän että ei saa. Kun taas ylempänä oleva poromiehen pojan tapaus voi kortin antaa.


    • pappa kuskaa

      Pojalle yritettiin saada ajokortti 17 vuotiaana, koska koulumatka on yhteen suuntaan 20km, eikä julkisia kulkuneuvoja liiku ko.reitillä. Lupaa ei myönnetty.

      • Lupaa hakeva

        MItä tämän hakemuksen käsittelyn hinnaksi tulee? ajattelin etten turhaan tuhlaa rahoja jos hinta hipoo satasia.


    • mopopoikka

      muistelisin sillon kummää itte sitä muutama vuas takaperin hajin että oli 50€. Ei menny läpitte, vaikka koulutuspaikkaan oli 45km ja vanhemmat, joilla on ajokortti asuivat 150km päässä. Varmaan aattelivat että on oma vika kon oon lähtenä nin aikaseen kotoa. Mutta teki mieli lähteä muualle opiskelemaan, missä pysty ottamaan sitä mikä kiinnosti. Talvella tuli si kumminkin "muutaman" kerran kaatuiltua mopolla jäällä kummää sinne kouluun menin. Murtupa si kerran käsi, että jos auto oisi ollu nin tuskimpa vaan olis käsi murtuna...

      • mikko1234561

        Mistä poikkeuslupaa pitää hakea? Haetaanko sitä trafin pääkonttorilla vaiko pitäkäkö jotain postittaa johonkin ? Mitä asioita varsinaisen syyn lisäksi hakemuksessa pitää olla ?


      • Ijri
        mikko1234561 kirjoitti:

        Mistä poikkeuslupaa pitää hakea? Haetaanko sitä trafin pääkonttorilla vaiko pitäkäkö jotain postittaa johonkin ? Mitä asioita varsinaisen syyn lisäksi hakemuksessa pitää olla ?

        En tiedä onko se totta mutta hesarissa luki että seuraavana vuonna saa suorittaa auto koulu heti kun on täyttänyt 17 vuotta


    • 18v vasta

      Jep saa suorittaa koulutuksen mutta Inssi ja kirjallinen vasta 18v täytettyään.Ennen sai aloitta apuolivuotta ennen 18v ikää koulutuksen nyt saisi aloittaa jo 17v koska piteni niin paljon kortin hankinta.

      • Hol

        Kiitos vastauksesta


      • tämä muuttui

        kirjalliseen kokeeseen saa nyt uuden lain myötä mennä kuukautta ennen kuin täyttää 18 v.


      • Dakat
        tämä muuttui kirjoitti:

        kirjalliseen kokeeseen saa nyt uuden lain myötä mennä kuukautta ennen kuin täyttää 18 v.

        Hei te urpot jotka väittelee siellä että 17 v ei voi muka millään saada ajokortin niin vittu menkä takas päikkärin ja opetelka lukeminen esim monissa netti sivussa lukee että 17 v voi saada ajokortin erityisluvalla voi vittu näitä kusipäitä riittä paljonkin


    • Lupaa hakeva

      Eihän nämä etene haukkumalla... Itse asun noin 150km päässä vanhemmistani ja olen itse vasta 16v ja pelaan jääkiekkoa omaikäisten sm-sarjaa ja treenit ovat noin 30km päässä jonain päivinä enkä pääse treeneihin niinä päivinä. Ja kun talvi tulee niin ei mopollakaan pääse ja bussit kulkee juuri sillein että en letkeä treeneihin... Asiallinen sitä erityis/poikkeus lupaa?

      • LaD

        Ei. Harrastus ei ole pakottava tarve.


      • ---

        Osta nastarenkaat


      • mauto...

        Tästä syystä jäähallin piha on täynnä mopoautoja...


    • 16vtyttö

      onkohan tarpeeksi painava syy että koulu on toisella paikkakunnalla noin 25km päässä ja vaikka bussi menee aamulla 07.00 ja 08.05 talon edestä niin kaupungissa molemmilla busseilla olen vasta 1h ja 30min myöhemmin. ja juna asemalle on pelkästään 4km matkaa ja junia menee kerran tunnissa ja tuolla junallakaan ei pääse ajoissa kouluun vaan olisi joka aamu myöhässä tunneilta. asun maalla ja äidillä ja hänen miesystävällään on kyllä ajokortit mutta äiti käy helsingissä koulussa joka on täysin vastakkaiseen suuntaan kuin minun kouluni. ja mies ystävällä on työautoa koskeva laki ettei työpaikan ulkopuolisia henkilöitä saa kyydissä työmatkoilla olla. ja hänkin käy 70% päivistä jossain muualla töissä kuin opiskelu paikkakunnallani. isällänikin on ajokortti mutta en asu hänen luonaan tietyistä omista sairaudellisista syistä(masennus isän alkoholin käytöstä) en omista edes mopoa tai mopoautoa joten niilläkään en nyt pääse kulkemaan. autoja kyllä pihassa riittää mutta kortti on ongelma, niin onko nuo tarpeeksi painavia syitä?

      • heinäkuun1

        Ei valitettavasti riitä kortin saamisen perusteeksi vielä. Heinäkuun alusta tulee uusi laki ja siinä helpotetaan tätä mahdollisuutta aika paljonkin. Malta odottaa vielä siihen asti.


    • Logistiikka-opiskelija

      nyt kysyn myös mielipiteitä ihmisiltä poikkeusluvan suhteen. Olen 17-vuotias joulukuussa täytän 18 koulumatka yhteen suuntaan 60km ja päivinä jotka loppuvat klo 4 ei kulje julkinen oman kylän ohitse vaan pitää kulkea lähimpään kaupunkiin joka on 25km päässä kotoa, koulun asuntolassa olin ensimmäisen vuoden ja siellä en viihtynyt kun ei voinut opiskella rauhassa kun jumputus kuuluu stereoista ja paikka muutenkin ihan kuin eläintarha. Isä ja veli joilla on kortit eivät voi hakea sieltä kotiin koska ovat Ruotsissa töissä ja äiti on 60v ja ei ole korttia joten pitää turvautua kavereiden kyydikselle ja "bensarahojen" maksamiselle, on ollut päiviäkin kun on ollut pakko jäädä pois koulusta kun ei ollut mitään mahdollisuutta päästä kotiin ja pakkasta oli sen 25, käveleppä siinä 25km. Julkinen liikenne on erittäin huono 2 linja-autoa aamulla koulun suuntaan 6.30 ja 9.30 ja kotiin pääsee 11.45 ja 14.25 linja-autoilla. klo 4 päivinä pääsee siihen linja-autoon joka vie sinne lähimpään kaupunkiin ja sen auton pysäkille on 1.5km pikajuoksulenkki 10 minuutissa. opinnothan tässä häiriintyy ja pitäisi niitä ammattipätevyys tuntejakin kerätä. Kysyn siis teidän mielipiteitänne asiasta että onko tarpeeksi painava syy B-luokan ajokortin saamiselle aikaisemmin.

    • Lennuliina

      Ikäpoikkeuslupa myönnettiin pojalleni 17v. Isänsä sairastui vakavasti ja pojalle jäi iso maatila hoidettavaksi. Tein hakemuksen trafin kirjaamoon ja liitin mukaan isän lääkärintodistuksen.sekä 70km koulumatka. Noilla heltisi ja nyt ajelee.

      • Anonyymi

        Hyvä että sai. Nyt näitä 17-vuotiaiden ikäpoikkeusraja - kortteja on alettu myöntämään aiempaa enemmän ja löyhemmin perustein, eivätkä tulokset ole kaikin osin mairittelevia. Ainakin Lahdentiellä ovat jääneet kinni törkeistä ylinopeuksista ja nyt oli Turun seudulla oikea 17-vuotiaiden ryhmäkaajailu. Noista pitäisi seurata automaattisesti kortin peruminen 12 kuukaudeksi


    • Anonyymi

      Kaveri sai aikaistetu luvan koulumatkaan mikä on 13km ja treeneihin mihin on myös se yli 10km tarvitsee vaan kaikilta todistukset että on harrastus ja koulusta läsnäolo todistus.
      Ja nyt sain itsekkin luvan koulumatkaan mikä on 21km ja työssäoppi jaksoa ja oppisomusta varten (rakennus puolella opiskelen niin työmaa vaihtelee).
      Että todella outoa että joillekkin täällä kirjoittaneille ei ole hyväksytty vaikka on pidempiä matkoja paikasta a paikkan b :/

    • Anonyymi

      Ei mitään erikoislupia 17 vuotiaille vaan ajokortin saanti pitää nostaa 20 vuoteen,
      ihan tarpeeksi on nyt hulluja nuoria liikenteessä, kuinka monen nuoren on pakko lähteä ajamaan aikaisemmin?

      • Anonyymi

        Ja näitä hulluja ihmisiä ei ole koskaan ennen näkynyt? Ajokortin ikäraja on aina ollut 18 vuotta, miksi sen pitäisi nostaa 20 vuoteen? Nyt SINÄ vanhus sinne saatanan vanhainkotiin ja kännykkä jorpakkoon...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja näitä hulluja ihmisiä ei ole koskaan ennen näkynyt? Ajokortin ikäraja on aina ollut 18 vuotta, miksi sen pitäisi nostaa 20 vuoteen? Nyt SINÄ vanhus sinne saatanan vanhainkotiin ja kännykkä jorpakkoon...

        Ei kesken kasvuisille kortteja,sen kertovat jo poliisin onnettomuustilastotkin.Kuuluvat
        pahimpaan riskiryhmään.Eri asia,todella pakottavat tilanteet.Mutta niihin eivät huviajelut kuulu.Hyvä esimerkki tältä päivältä,
        kaksi nuorta kuoli Turussa kun auto lähti kaarteessa lapasesta ja törmäsivastaantulevaan
        yhdistelmäajoneuvoon,yksi kuolleista nuorista
        oli auton takakontissa.Turvavyötkään eivät
        olleet kytkettyinä.Ikärajan voisi tosiaan nostaa 20vuoteen siltä nykyään kyllä tuntuu,kun noita lehtiotsikoita lukee,onnettomuuksien osalta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja näitä hulluja ihmisiä ei ole koskaan ennen näkynyt? Ajokortin ikäraja on aina ollut 18 vuotta, miksi sen pitäisi nostaa 20 vuoteen? Nyt SINÄ vanhus sinne saatanan vanhainkotiin ja kännykkä jorpakkoon...

        20 -vuotiaskaan ei ole vielä niin älyllisesti kehittynyt että pärjäisi liikenteessä kuljettajana,
        asennevammaisuus ja piittaamattomuus sääntöjä ja muita ihmisiä kohtaan on erittäin yleistä Kuten kiukuttelevasta ja kakaramaisesta ulostulostasi voi helposti huomata


    • Anonyymi

      Tunnen kaksi joka ajoi itsensä ensimmäisen 4 vuoden aikana pyörätuoliin, auton kanssa. Kaksi omaa ikäluokkaa, siis 1940 luvulla syntyneitä ja jo 15 v kulleina olevia ja toiset kaksi lasteni ikäluokkaa, -70 luvulla syntyneitä. Toinen kuollut ja toinen hoitolaitoksessa kun tuli ero 24 vuotiaana ja lapsettomana.

      Tunnen myös kaksi joka ajoi itsensä noin 10 km nopeudessa mopolla invalidiksi joka rajoitti ja rajoittaa runsaasti liikkumista. Noin 58 vuotiaana tuli eläkeläiseksi ja joutui hoitolaitokseen. Oli lapseton ja vaimoton.

      Itse ajoin runsaan vuoden kuluttua 1 vuoden ikäisen auton aivan rusinaksia. Ei ollut kaskoa, kasko oli vain ekan 6 kk. Siinä meni 12 000 mk hetkessä 400 mk autoksi.
      Mutta ihmeellistä se ei harmittanut lainkaan, iskä osti heti uuden auton ja sanoi että seuraavan saat hankkia itse.
      Senkään jälkeen ei ole ollut koskaan kaskoa, jos olisi ollut, olisi mennyt yli 2 uuden auton hinta vakuutusmaksuihin.
      Työläisen vuosiansiot olivat silloin, tehtaassa 5000, hyvissä hommissa ja ylioppilas ja joku muu koulutus niin sai 10 000 mk.


      𝑲𝑶𝑬𝑻𝑻𝑨𝑲𝑨𝑨 𝒕𝒂𝒋𝒖𝒕𝒂, 𝒉𝒂𝒓𝒗𝒂 𝒐𝒑𝒑𝒊𝒊 𝒂𝒊𝒏𝒂𝒌𝒂𝒂𝒏 𝟓 𝒗𝒖𝒐𝒅𝒆𝒔𝒔𝒂 𝒂𝒋𝒂𝒎𝒂𝒂𝒏 𝒂𝒖𝒕𝒐𝒂, 𝒋𝒐𝒔 𝒔𝒆 𝒍𝒂̈𝒉𝒕𝒆𝒆 𝒂𝒔𝒇𝒂𝒍𝒕𝒊𝒍𝒍𝒂 𝒆𝒏𝒏𝒂𝒍𝒕𝒂 𝒂𝒓𝒗𝒂𝒂𝒎𝒂𝒕𝒕𝒐𝒎𝒂𝒔𝒕𝒊 𝒍𝒊𝒖𝒌𝒖𝒎𝒂𝒂𝒏.

      𝑯𝒂𝒓𝒗𝒂 𝒆𝒅𝒆𝒔 𝒑𝒚𝒔𝒕𝒚𝒚 𝒑𝒊𝒕𝒂̈𝒎𝒂̈𝒂̈𝒏 𝒓𝒂𝒕𝒊𝒔𝒕𝒂 𝒌𝒊𝒊𝒏𝒏𝒊, 𝒔𝒂𝒂𝒕𝒊𝒌𝒌𝒂 𝒐𝒉𝒋𝒂𝒂𝒎𝒂𝒂𝒏 𝒋𝒂̈𝒓𝒌𝒆𝒗𝒂̈𝒔𝒕𝒊..

      𝑶𝒏 𝒂𝒊𝒗𝒂𝒏 𝒉𝒆𝒍𝒑𝒑𝒐𝒂 𝒕𝒆𝒉𝒅𝒂̈ 𝒌𝒂𝒉𝒅𝒆𝒌𝒔𝒊𝒌𝒌𝒐𝒋𝒂 𝒂𝒔𝒇𝒂𝒍𝒕𝒕𝒊𝒊𝒏 𝒑𝒂𝒓𝒌𝒌𝒊𝒑𝒂𝒊𝒌𝒂𝒍𝒍𝒂,
      𝒋𝒐𝒔 𝒔𝒊𝒊𝒉𝒆𝒏 𝒗𝒂𝒍𝒎𝒊𝒔𝒕𝒖𝒖.

      𝑴𝒖𝒕𝒕𝒂 𝒋𝒐𝒔 𝒌𝒂𝒊𝒌𝒌𝒊 𝒕𝒂𝒑𝒂𝒉𝒕𝒖𝒖 𝒂𝒍𝒍𝒆 𝒔𝒆𝒌𝒖𝒏𝒏𝒊𝒔𝒔𝒂 𝒔𝒆 𝒐𝒏 𝟔𝟓 𝒗𝒖𝒐𝒕𝒕𝒂 𝒂𝒋𝒂𝒏𝒆𝒆𝒍𝒍𝒆𝒌𝒊𝒏 𝒑𝒂𝒉𝒂 𝒑𝒂𝒊𝒌𝒌𝒂.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2446
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      38
      1399
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      60
      1358
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1146
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1126
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1123
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      10
      1087
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1032
    Aihe