Haluaisin olla kiinnostuneempi ihminen

EuropeanRomance

Asiat jotka kiinnostavat ihmistä tuovat hänelle onnellisuutta. En ole kiinnostunut kunnolla juurikaan mistään. Se sattuu minua. Jätin Ellroyn romaanin kesken sillä se on niin pitkä. Haluaisin olla kiinnostunut runoudesta, kirjallisuudesta, tiedosta, sivistyksestä etc. Mutta minulla ei ole intoa mihinkään noista. Satuttaa se että menetän niin monet asiat tästä elämästä kun ne eivät kiinnosta. Istun illat vain tietokoneella addiktoituneena ruudun tuijottamisesta. Miten tulisin kiinnostuneemmaksi ihmiseksi?

96

4333

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AURINKOVOIDE34

      Ei varmaan oo syytä ottaa paineita tuommoisesta!Kyllä aivan varmasti joku asia sinua vielä alkaa kiinnostaa ja sen kyllä tulet vielä huomaamaan!!Vaikuttaa siltä että et vielä ole löytänyt asiaa josta innostuisit oikeasti...,mutta ole huoleti tulet varmasti löytämään sen jutun elämääsi joka todella kolahtaa ja josta et sitten pääse yli enää millään konstilla...Toivotan sinulle kaikkea hyvää;iloa ja rakkautta elämääsi jota todella tarvitset:)

    • Tanelorn

      Kysyt mielestäni erittäin tärkeän kysymyksen. Kiinnostuksen puute voi riuduttaa ihmisen. Toivottavasti joku viisas henkilö huomaa pian kysymyksesi ja osaisi neuvoa oikealle tielle. Auttakaa nyt joku ketjun aloittajaa.

    • pikkuhiljaa

      Itselläni on hieman samanlainen ongelma.. Olen kylläkin kiinnostunut asioista, mutta niin laiska etten saa mitään aikaan, luettua mielenkiintoisia tieteellisiä tekstejä tai opeteltua soittamaan kitaraa tms.

      Mutta nyt olen pikkuhiljaa alkanut huomata, että kiinnostus kasvaa kyllä, kunhan viitsii tehdä edes jotain. Puhu ihmisille, katso ympärilesi ja tee jotain erilaista! Jos aina vain tekee yhtä ja samaa, niin siihen turtuu, eikä ole ihme jos ei kiinnosta.. Kannattaa vaikka ruveta katsomaan säännöllisesti eihollywood elokuvia; ei tarvitse nähdä paljon vaivaa ja uusia näkökulmia & elämyksiä pitäisi löytyä :)

      • Laiskuus puuduttaa

        Mun mielestä sä vastaat tähän kysymykseen aivan juurikin täydellisesti "kiinnostus kasvaa kyllä kun viitsii tehdä jotain".
        Ja näinhän se on, passiivisuus kasvaa, ja tekemättömyys lisää passiivisuuta. On ihmisiä, jotka löhöää koko elämänsä tekemättä mitään, antaa kaiken mennä ohi, kun "mikään ei kiinnosta" ja kyse on siitä, ettei he edes tiedä, mikä voisi kiinnostaa, kun ei mitään kokeile eikä tee.

        Eihän ne ap:n runokirjat ja sivistys itsestään kaada itseään ap:n niskaan, vaan pitää lukea, käydä teattereissa, konserteissa ja tutustua sivistykseen, kulttuuriin ja runouteen. Kiinnostus tulee tekemisen kautta.
        Ei ne jumpat salilla mitään auta, ei niistä ole kiinnostunut, jos ei kokeile ja tee niin kauan että jaksaa jotain tehdä.
        Eihän autossa mitään kiinnostavaa ole, jos siihen ei perehdy eikä tajua siitä mitään. Eikä muussakaan.
        Se, että viitsii tehdä, osallistua ja opetella, on edellytys sille, että alkaa huomata missä on lahjakas, mikä oikeasti kiinnostaa, mitä oikeasti haluaa tehdä jne.

        Laiskuus on pettymyksen pelkoa (en osaakaan, enkä jaksakaan) ja sitoutumattomuutta (lopetan heti ensimmäiseen vaikeuteen).
        Jos luottaisi siihen, että tekemistään asioista saa jotain, onnistumisia, iloa, pääsee vaikeuksista yli, löytää omansa, tekisi, eikä laiskuutta olisi.
        Tekemättömyys on elämättömyyttä.


    • vapaaI

      No sit et ole Ihminen, etkä kasva, aivot kuivattu.. nettiuhri vaan. Mieti itse mitä teet orja!

    • laiska....

      No ei kai muakaa kiinnosta mikää ku kaikki mitä yritän nii aina menee pilalle.

      • Ei tyhmä jaksa

        olla kiinnostunut mistään. Tilanne syntyy usein kun lasta paapotaan pienestä saakka liikaa ja tuodaan kaikki valmiina eteen tai sitten on ns. peräkammarin poika tai tyttö. Luuseri mikä luuseri.


      • ihme ääliöitä
        Ei tyhmä jaksa kirjoitti:

        olla kiinnostunut mistään. Tilanne syntyy usein kun lasta paapotaan pienestä saakka liikaa ja tuodaan kaikki valmiina eteen tai sitten on ns. peräkammarin poika tai tyttö. Luuseri mikä luuseri.

        Tyhmä taidat olla itse, kun asioista sen paremmin tietämättä tuomitset.
        Itselläni on sama ongelma kuin aloittajalla, mutta opiskelen yliopistossa ja minut on todettu hyvinkin monella eri tapaa älykkääksi, eli tuskinpa johtuu kiinnostuksen puute tyhmyydestäkään. Ja minua ei muuten ole koskaan paapottu, muutin pois kotoakin 16-vuotiaana.


    • minuu

      kiinnostaa vain tietyt jutut. Liikunta voisi kiinnostaa enemmän jos olis esimerkiksi kiva ihminen seurana. Aika moni asia kiinnostaisi jos olisi samanhenkinen persoona seurassa. Yksin on hieman tylsää mutta parempi yksin kuin täysin erilaisen ihmisen kanssa....

      • Sinä vai muut???

        No mistä sä luulet tapaavasi niitä oikeita ihmisiä? Jos aina pitää olla kaveri jo valmiina, ei kyllä koskaan tule tehneeksi mitään. Et sä yksin siellä jumpassa/seurassa tms ole ja on täysin lapsellista laskea oma elämänsä muitten varaan: en mee kun ei kukaan muukaan kaveri. Onhan siellä niitä muita ihmisiä jo olemassa, ei ne seurat ja muut pyörisi muuten.
        Täysin erilaisia ihmisiä on suurin osa, harrastuksissa ja työelämässä ja kaikkialla, onneksi: olisi hemmetin tylsää, jos kaikki olisi samanlaisia. Ei se paras kaverikaan ole sinä eikä samanlainen, vaan ihan erilainen.

        Samanhenkisyyskään ei ole samanlaisuutta ja mielenkiintoa asioihin tuo erilaisuus, voithan sä puhua itsekin itsellesi yksin kuin papukaija peilin edessä, jos se samanlaisuus niin mielenkiintoista seuraa on! Tuskin jaksaa kauan kiinnostaa. Pitää oppia hyväksymään, että ihmiset on erilaisia ja että jotkut positiivisella tavalla ja jotkut negatiivisella tavalla, muttei sen voi aina antaa vaikuttaa tekemisiinsä.

        Sulta jää elämä elämättä ja omat ratkaisut tekemättä jos aina odotat että joku pitää kädestä kiinni. Kuka SINUN elämääsi elää?


    • azsxd34

      ala keräämään lp levyjä! niitä voi kuunnella samalla kun roikkuu huuto.netissä,kyttäämässä uusia.Ja tulee liikuttua kun joutuu noin vartin välein käydä kääntämässä puolta.Eikä ole ongelmia mihin kaikki rahansa saa uppoomaan.

    • taveoipgioep

      olisi hauska tietää aloittajan ammatti?

      • Luuletko että

        aloittaja olisi nähnyt niin paljon vaivaa että olisi hankkinut itselleen ammatin. Ei tietenkään, siihenhän joutuu näkemään niin paljon vaivaa. Paitsi tietenkin amiksessa, siellä ei tarvitse tehdä mitään.


    • Kaunotar jäässä

      no mulla on taas se että kiinnostais jotkut asiat mutta ei ole rahaa niitä tehdä..tosin olen kuollut seksille ja miehille täysin ei kiinnosta enää kumpikaan yhtään ja vielä kun ois ukkoja vaikka kuinka tarjolla ja kukaan ei tajua ,että en voi sille mitään kun ei vaan kiinnosta enää mikään tollanen...haluaisi vaan matkustella ja olla eläinten kanssa

    • EuropeanRomance

      Voi vitun vittu? Kuka ääliö muutteli juttuani?

      Joku älypuutto vastaaja? SAATANAN ÄÄLIÖT VASTAAJAT HYPÄTKÄÄ SILLALTA!

      • EL. a. K:IM

        EuropeanRomance

        Mut hei.

        Naruton Benji hyppy vaatii paljon enemmän boollsseja, kun naruliinen.


    • Equalizer

      Vähennä aikaa koneella niin jaksat keskittyä muihin asioihin..

    • Lass i
      • Vaari vain

        Näin syksyisin ammumme tyttärenpoikani kanssa pienoiskiväärillä pihan pihlajissa meuhkaavia tilhejä. Viime vuonna poika napautti muutaman, mutta tänä vuonna ei ole vielä yhtään kuollut.


      • zxz.

        Ei toinen voi sanoa toiselle, että ala tekemään jotain. Kiinnostus johonkin asi-
        aan tulee itsestään, tai kun on pakko ruveta tekemään jotain, niin siitä voi kiin-
        nostua, tai ei.
        Itselläni oli pakko ruveta korjamaan omaa autoa, kun ei ollut varaa viedä sitä kor-
        jaamoon. Korjaaminen alkoi kiinnostamaan, nuorempana sellainen ei kiinnos-
        tanut lainkaan. Ainoa ongelma siinä on ollut ja on vieläkin, että sitä sisätilaa
        ei vieläkään ole korjaamiselle löytynyt. Kaikki täytyy tehdä kesällä, vaikka talvi
        olisi juuri parasta aikaa kaikenlaiselle korjaamiselle.


    • Karju 6

      Alapas, lunttu, myymään itseäsi! Siinä tunnet itsesi tärkeäksi, sillä kiimaiset karjut ovat kiinnostuneita pillustasi.

      • bgtr

        Ihanko itse keksit tuon.


      • mistä teitä sikiää?

        Mistäs tiedät onko aloittaja mies vai nainen? Oletko mielestäsi hauska?


    • pieru77

      Ala dokaan, kännissä tyhmätkin asiat kiinnostaa ja mieleen tulee kaikenlaisia aivopieruja, joita voi kokeilla.

      • EL.a . K:IM

        pieru77

        :)

        Mut se dokaaminen ei ole mitään amatööriurheilua.

        Se pitää duunata oikeis.

        Niin tulee hyvä pössis, ja iloinen mieli :)


    • --m79--

      Kuulostaa tutulta. Elämässä on kaikki varsin hyvällä mallilla, urheilua tulee harrasteltua, kitaraakin olen opetellut soittamaan ja monenlaisia muitakin juttuja on tullut kokeiltua, mutta mikään ei ole lopulta oikein kunnolla iskenyt. Onhan urheilu toki kivaa ja siitä tulee hyvä olo, mutta silti sekin on lähinnä ajan tappamista kun en muutakaan tekemistä ole. Monesti olen itsekin miettinyt, että tulenko ikinä innostumaan oikeasti mistään?

    • Eräs.

      Tervehdys,

      Sinulla on asiat harvinaisen hyvin kun et ole kiinnostunut pintapuolisista asioista.


      Tuo ettet ole kiinnostunut mistään osoittaa sen, että et ole pinnallinen ja toivottavasti sinusta ei sellaista koskaan tulekkaan.

      Annan sinulle pienen vihjeen jolla voit tehdä elämästäsi mielekkään ilman pinnallisuutta.

      J.Krishnamurti
      Ramana Maharshi

    • hmm.

      Etkö sitten tajua valita jotain kiinnostavaa kirjaa tietokirjoista, eikä vääntää pitkää romaania, joka pitkästyttäisi kenet tahansa. Miksi et valitse itseäsi kiinnostavia aiheita, vaan näennäisesti kiinnostavia.. Ajan kanssa ne löytyy kun mietiskelee asiaa, vai mitä ikää olet? Ja miksi on sun olisi pakko olla mistään kiinnostunut? Etsi ruudun kautta sitten tietoa, mut käy välillä lenkillä vaikka. Tieto vaan auttaa joskus elämässä eteenpäin, mutta sinä voit valita itse ja suodattaa sitä. Eikö tieto herätä kysymyksiä ja ajatuksia. No ihan miten vaan.

      • hmm.

        Selaa sieltä täältä, ei ole pakko lukea alusta loppuun. Voi valita jos ei jaksa kaikkea lukea. Tai silmäillä nopeasti. Tai tehdä jotain ihan muuta! Ehkä koneella olosta saa joskus tarpeeksi vuosien saatossa ja muukin kiinnostaa..? Ei kai työ ole uuvuttanut kokonaan sinut.


    • eimainostyttö

      Jos istuu päivät naamakirjassa,niin oma elämä alkaa tuntua tylsältä,kun toiset ovat menossa milloin missäkin.Facebook ei tee hyvää mielenterveydelle,koska siellä kehutaan illallisilla,ulkomaanmatkoilla,juhlilla jne.Kuka jaksaa kehua eniten,sen elämä on tuntuu muista mageelta! Mullakin olisi kehumista:vihdoinkin mukava koti,ihana mies,fiksu tytär ja kaunis,mutta olen vaatimaton enkä jaksa mainostaa itseäni.Elämä ei ole mainos.

      • turhautunut +1

        facebook on täysin sairas paikka tuosta edellämainitusta syystä. sosiaalinen media muka ajaa ihmisiä yhteen ja lähentää ihmisiä, mutta totuus on päinvastainen. kehuminen, narsismi, "menemisen" ihannointi, materialismin ihannointi, kaikenlaisen haalimisen ihannoinnointi vain kiilaa ihmisten väliin isompaa railoa. useat teeskentelevät olevansa jotain ihan muuta kuin ovat, luodaan hohdokas kuva itsestä sosiaalisen paineen alla.

        facebook on pahinta huumetta ja sosiaalista pakottamista mitä on olllut pitkiin aikoihin. älyllisesti taantumuksellista.


      • niin no
        turhautunut +1 kirjoitti:

        facebook on täysin sairas paikka tuosta edellämainitusta syystä. sosiaalinen media muka ajaa ihmisiä yhteen ja lähentää ihmisiä, mutta totuus on päinvastainen. kehuminen, narsismi, "menemisen" ihannointi, materialismin ihannointi, kaikenlaisen haalimisen ihannoinnointi vain kiilaa ihmisten väliin isompaa railoa. useat teeskentelevät olevansa jotain ihan muuta kuin ovat, luodaan hohdokas kuva itsestä sosiaalisen paineen alla.

        facebook on pahinta huumetta ja sosiaalista pakottamista mitä on olllut pitkiin aikoihin. älyllisesti taantumuksellista.

        Onneksi sieltä näkee kuka on pinnallisempi ja kuka ei. :D Tai no ei aina.
        On siitä siis hyötyäkin!


    • onnea yritykseen

      Kirjoita itsellesi ylös ihan vapaasti virtaavana ajatuksena ihan mitä sattuu tulemaan mieleen eli kirjaa ylös sellaisia juttuja vaikka 10-15 min ajan, että mitä haluaisit tehdä tai mikä kiinnostaa sua. Ne voi olla tyyliin: benjihyppy, museo, hyvä ruoka, Vanessa Hudgensin hiukset, kitara, italian kieli jne.

      Kun sulla on jotakin konkreettista kirjoitettuna ylös paperille niin mieti, että mikä niistä asioista olis helpointa saavuttaa. Jos et ole esimerkiksi koskaan matkustanut junalla tai et ole käynyt naapurikaupungissa tai haluaisit käydä elämäsi eka kertaa museossa, niin sellaisesta on helppo aloittaa.

      Yksi helppo keino on myös se, että ala seuraamaan uutisia. Valitse vaikka YLE1-kanavan uutiset joka päivä klo 20.30 tai MTV3-kanavan uutiset klo 22. Kun seuraat, mitä maailmalla tapahtuu, niin se on jo iso askel, että et ole koko ajan ihan pihalla siitä, mitä maailmassa tapahtuu.


      Tietokone addiktoi ja laiskistaa tosi helposti. Jos et pysty pitämään tietokoneetonta päivää, niin kokeile, että teet esim. koulun/työn jälkeen heti jotakin, mitä suunnittelet esim. käyt juoksulenkillä, soitat kaverillesi, käyt uudessa kaupassa. Mene koneelle vasta sitten, kun olet tehnyt ne asiat, joita olet suunnitellut. Voit myös miettiä, että montako tuntia päivässä olisi kohtuullinen määrä tietokoneella olemista. Jos omistat keittiössä munakellon, niin laita se soimaan puolen tunnin tai tunnin kohdalle, niin tajuat, että paljonko sitä aikaa oikeasti menee. Jos päätät, että olet koneella vain tunnin ja olet koneella vielä kahden tunnin päästäkin, niin se on merkki, että olet riippuvainen, koska et pysty lopettamaan.

      Jos sinulla asuu kaveri toisella paikkakunnalla tai jos vanhemmillasi on mökki, niin tietokoneeton viikonloppu vois olla hyvä idea. Jos kaverisi on samassa tilanteessa kuin sinä, niin ehdota, että vietätte yhdessä tietokoneettoman viikonlopun ja teette jotakin uutta. Uuden ei ole pakko olla kallista ja radikaalia, vaan riittää, että avaat itseäsi tietokoneympyröistä kohti laajempaa reviiriä. Kävely syysmetsässä voi jo olla iso eksoottinen kokemus joillekin:)

      • it's my life!

        Tästä seuraava askel voi olla se, että kokeilepa tietokoneellakin tehdä jotain muuta kuin vain sättäillä. Esimerkiksi Youtubessa kuuntelepa joskus huviksesi klassista musiikkia. Samalla kun kuuntelet, voit vaikka Wikipediasta lukea kyseisestä säveltäjästä perustiedot. Keitä olikaan Bach, Beethoven, Mozart tai vaikka Sibelius...

        Samoin kun kuuntelet ihan vaikka listahittejäkin, niin ruoki kiinnostustasi sillä, että googletat artistista jotain muuta. Entä opetteletko ikinä biisien sanoja? Se on mainiota muistijumppaa ja vieraskielisistä biiseistä tulee tietty kieliharjoittelua samalla. Jos et tunnista jotain sanaa, sen sanan voi katsoa sanakirjasta. Silloin opit uuden sanan ja tiedät, että mistä se biisi itse asiassa kertookaan.

        Musiikin osaltakin voi kuunnella vaikka jatsia, bluesia ja soulia. Entä kotimaista iskelmää? Keitä olikaan vaikkapa Reino Helismaa, Laila Kinnunen tai Tapio Rautavaara? Tai kävisitkö katsomassa netistä Billboard-listaa, että mikä biisi oli listaykkösenä syntymäviikollasi? Entä mikä sinkku tai LP-levy oli listaykkösenä Suomessa silloin?

        Samoin voit perehtyä vaikka oman kotikaupunkisi/kotikuntasi nettisivuihin. Minä vuonna kaupunki on perustettu? Kuka on nykyinen kunnanjohtaja?

        Aina ei siis tarvitse lähteä heti perehtymään Nietzchen tuotantoon tai lähteä 3,5 tuntiseen oopperaan, jollaiset saattavat tyrehdyttää orastavan tiedonjanon. Siksi kannattaa aloittaa omaksuminen vähän lähempää.

        Älä unohda nukkua hyvin, liikkua ja syödä terveellisesti. Ne auttavat jaksamaan. Itse vaihdoin 2-3 vuoden nuoruuden bilettämisen nimenomaan ns. järkevämpään elämään ja nautin tosi paljon aktiivisesta elämästä, jossa opin koko ajan uutta. Muista, että kukin meistä tekee omat valintansa, että miten elämää haluaa elää.


    • pro-vo

      Nää on näitä suomi24:n ylläpitäjien avauskeskusteluja...hohhoijaa...:/

    • ihh8g7g

      Miksi tarvitsee olla kiinnostunut noin tylsistä aiheista. Juu runoutta ja punaviiniä. Hyi vittu. Ala seuraamaan jotain väkivaltaista lajia, esim nyrkkeily, niin kuin normaalit ihmiset. Tai sitten alat tiirailemaan tähtiä.

    • no proplematica

      Ei minuakaan kiinnosta nuo maitsemasi asiat patkääkään. Ovat veen tylsiä.
      Sensijaan harrastan tanssia, ruuanlaittoa ja leipomista. Puutarhatyötkin on kivoja silloin tällöin. Jos nurtsi kasvaa liikaa, niin mitä väkiä.

      Teen sitä mitä minua huvittaa ja joitain pakollisia systeemejä tietty. Otan rennosti ja oon ihan pirun onnellinen.

      Näin tekevät myös suurin osa ystävistäni.

      Joku romsku kun pitäis lukea ... voi veee ... mieluummin annan herran taivuttaa pääni lattiaan tangossa. Se vasta on elämää ja liikunnan iloa ja seksikästä.

      Olen kyllä opiskelut itselleni työllistävän hyvän ammatin. Luin niitä kirjoja 4,5 vuotta ja se piisasi. Toki oli meillä käytännön harjoituksiakin ;))

      • sosionomi

        Annas kun arvaan, olet sairaanhoitajakso opiskellut sen 4,5v? Ne kun yleensä ovat tollasia pintaliitoidareita joilla ei sivistys kiinnosta- vain raha. Pthyi!


    • Terässeinä

      Kirjoita kirja. Siinä on sopivasti haastetta.

    • kotosalla istuva

      Myöskään minä en ole juurikaan kiinnostunut paljoa mistään muusta kuin tietokone ja tv.

      • zxz.

        Sekin riittää....


    • Haluaisit olla kiinnostunu runoudesta ja kirjallisuudesta miksi? Siksi että saisit sanoa olevasi kiinnostunut? En keksi oikein muuta syytä, koska jos aihepiiri kiinnostaa niin siitä hakee lisää tietoa netistä, kirjoista, julkaisuista jne.
      
      Runoista varmaan joko on tai ei ole kiinnostunut. Oon tykästyny Edgar Allan Poen runoihin, mutta jotku hyviksi todetut (The Raven) on mun mielestä kuraa, ja kurat (Spirits of the Dead) taas aivan mainioita.

      Älä tykkää elitisti-/statustrendeistä tykkäämisen vuoksi. Jos runojen lukeminen tuntuu hölmöltä ja tunnet vain myötähäpeää kirjoittajaa kohti, älä tao päätä seinään. Sekin on itsekehitystä: Opit hyväksymään asioita jotka eivät ole osa sinua.

      • tai näin

        mitä vikaa runoissa on?
        Ei niistä tarvitse tykätä hulluna, mitta onhan se ylissivistystä tutustua asiaan. Jokainen opeteltu taito auttaa myöhemmin. Jos ei muuta niin opettaa tutustumaan eri näkökulmiin.

        Aloittaja on oikealla tiellä. Nyt ylös sohvalta ja aloita tutustumalla yhteen uuteen asiaan päivässä. Etsi mieleisä aihepiirejä ja tee niistä kokonaisuus.

        Hyvä AP


      • tai näin kirjoitti:

        mitä vikaa runoissa on?
        Ei niistä tarvitse tykätä hulluna, mitta onhan se ylissivistystä tutustua asiaan. Jokainen opeteltu taito auttaa myöhemmin. Jos ei muuta niin opettaa tutustumaan eri näkökulmiin.

        Aloittaja on oikealla tiellä. Nyt ylös sohvalta ja aloita tutustumalla yhteen uuteen asiaan päivässä. Etsi mieleisä aihepiirejä ja tee niistä kokonaisuus.

        Hyvä AP

        Tuliko mun viestissä ilmi että runoissa on vikaa? Sanoinhan tykkääväni Edgar Allanin runoista? Tässä näkee, että mikään runoilusta tykkääminen ei ole mitta tuosta yleissivistyksestä(tm). Kelaa mun viesti uudestaan vaikkapa. Mitä koitin ilmaista on että on turha syödä mämmiä joka vuosi sen takia että muutkin syö, jos joka kerta se maistuu yhtä pahalle. On turha lukea runoutta jos se aiheuttaa myötähäpeää tai tuntuu muuten tyhjänpäiväiseltä. Ellei se selkeesti tuo jotain kivaa fiilistä, niin miksi tehdä sitä?

        MIksi tehdä mitään harrastetta/vapaa-ajan touhua sen takia että se kartuttais jotain yleissivistystä? En ole lukenut talvisodasta. Olen vissiin sivistymätön moukka.


    • Voisin sanoa että kulttuuri missä muodossa hyvänsä on omiaan ruokkimaan omaa kiinnostustasi. Lähde ihmisten pariin konsertteihin , näyttelyihin, vaikka vaan kirjastoissa pidettäviin runoiltoihin. Kun liikut muilla paikkakunnilla ota selvää etukäteen mitä tuolla on järjestettyjä tilaisuuksia, poikkea ihmettelemässä jos ehdit. Älä ota stressiä. Henkinen kasvu eri asioihin on hieno juttu, nauti siitä.

    • vaikka näin

      Tietokone kasvattaa passiivia kädettömiä ihmisiä.
      Mitä ihmiset teki ennen tietokonetta? Harrasti, teki, kävi kirjastsossa, etsi tietoa ja jalosti sitä itse.
      Käsillään, aivoillaan, koko tiedollaan ja taidollaan.

      Aloita vaikka hapenotosta ja liikunnasta. Käy kirjastossa ja kátso mitä ideoita sieltä saa. Etsi kaveri liikuntaan tai vaikka pajukorin pudontaan. Kehitä sosiaalisia taitojasi. Oikeassa elämässä.
      Opettele sanomaan ei ja kasvata itsellesi moraalinen selkäranka.

    • ehdotuksia.

      Jos on tylsä kirja, ei sitä saa luettua. Lainaa vaikkapa Alicia - Juutalaistyttö, Appleman-Jurman. Siinä tapahtuu ja tosiasioihin perustuva kirja. Se on kiinnostava kirja.

      Ja runoutta voit harrastaa itse kirjoittamalla. Laitat vain sanoja pötköön, voit etsiä jonkun runopalstan. Esim. suomi24:n rakkausrunot-palsta on yksi, mistä voisit aloittaa.

    • Lukijakokijanäkijä

      Ensinnäkin...tietokone ja netti ovat HARRASTAMISEN välineitä. Samoin se voi olla väline sosiaalisuuteen.

      Tämä tulee sitten ihmiseltä joka tekee tietokoneella jotain mutta suurin osa ajasta kuluu ulkoillessa, lukiessa, kaupungilla käydessä (näyttelyissä, elokuvissa jne.).

      On todella TYPERÄÄ kuvitella että tietokone passivoi ihmisiä. Tosiasiassa se voi AKTIVOIDA ihmistä jos tekee muutakin kuin töllöttää ruutua kuten televisiota.

      Se MITEN sitä käytetään on avain asemassa.

      Joten lopettakaa tuo "tietokone ja netti pilavaat ihmisen" paska jos itse kirjoitatte juuri tänne palstalle kaiken hyvän lisäksi.
      Ei elämää ole yhtään sen enempää tuolla jossain muualla. Osa istuu (jota olen minäkin tehnyt) vaikkapa baareissa tai turuilla ja toreilla vain jorisemassa. Onko se sitä elämää sitten?

      Aloittajalle suosittelen että lähdet siitä mistä aita on matalin ja etenet sitten korkeampia aitoja ylittäen.
      Esimerkiksi valitse aihealue mistä olet kiinnostunut tai joku aihe joka sattuu inspiroimaan. Käy hakemassa siitä se kirja.
      Jos olet visuaalinen ihminen niin katso elokuvia ja lue kirjoja joissa on elokuvamaista tunnelmaa.

      Yksi kirja vaikkapa Elroyn kirja ei kerro vielä mitään jos et jaksa sitä lukea loppuun. On paljon kirjoja joita en yleensä jaksa lukea loppuun (taisi olla joku Elroynkin kirja joukossa) ja moni niistä on mm. suomalaista sontaa.

      Elämässä usein on sen elämän "etsimisestä" tai "itsensä etsimisestä" joka tarkoittaa että löydät niitä asioita joita voit pitää omina ja joista tulee ajan kanssa osa sinua. Mikään pakko ei ole lukea mm. kirjallisuutta, mutta uskon että moni voi löytää sitä kautta osia itsestään jos keskittyy niihin kirjoihinn jotka kiinnostaa.

      Mutta rehellisesti sanottuna veikkaisin että sinun ongelmasi voi olla tällä hetkellä keskittymiskyvyn puute, vähäinen tietämys siitä mitä kaikkea maailmassa on koettavana (sekä myös luettavana) ja ehkä jonkin asteinen masennus.

      Lopulta usein joutuu inspiroimaan itseään ja maistelemaan erilaisia makuja maailmasta kuin buffetissa ikään eri ruokalajeja. Jos et pidä jostakin niin älä kuvittele että siinä oli koko buffet. Toisaalta jos sinusta tuntuu ettei sinulla ole lainkaan nälkä niin tarvitset hieman rentoutumista ja energiaa jostakin.

      Myös luonteita on erilaisia, osa on uteliaampia, kiinnostuneempia ja innostuneempia kuin toiset.

      • qwqqqqqqqq

        Totta.


      • Karjalan käki

        Näin se tuntuu myös itsessänikin välillä. Uteliaisuuteni kiinnittyy lähiympäristöön, luontoon (metsä, meri, järvi, lampi...), sitä kautta kirjoihin (tietokirjat, dekkarit, romaanit) ja alati kauniiseen melankoliaan.

        Miksi todellakin toiset meistä nauttivat säännöllisistä kahvilakäynneistä tai ajan tappamisesta jatkuvassa puheensorinassa (voi, sekin olisi ihana elämys kiinnostavan ihmisen kanssa, kerta puolessa vuodessa riittäisi) ja joskus ennen, vanhaan hyvään aikaan saattoi myös nähdä, haistaa ja jopa maistaa tupakan savun (en muuten polta).
        Mutta se tunnelma (varsinkin laadukkaassa kuppilassa), ja siihen sopiva musiikki, jazzaaah.

        Eikä punaviinilasillinen ole mitään elitististä hapatusta, luomupunkkuun on minullakin varaa ja se vie minut nautintoon heti syksyn alkaessa. Voihan se olla elitistinen nautinto ja jos haluan olla itseironinen niin olenhan sitten sellainen, hyvällä maulla, itseriittoinen kuin vähän vaan.

        Tietyn bändin (Amorphis) konsertissa täytyy käydä vähintään pari kertaa vuoteen ja sallia itselleen väliaikainen vapautuminen elämän kurjien puolien sopukoista ja saada energiaa jotta jaksaa.

        Tällä seudulla jolla asun, ei ole kovinkaan toimivia julkisia kulkuyhteyksiä, mutta nautin myös kotona oleilusta (nyt on pakko mainita tämä ärsyttävä trendisana: KOTOILU! x) ja koska olen valinnut asumismuodoksi ok-talon, niin kaipa sitä pitäisi suorittaa välillä pihan kunnossapitoa ennen talven tuloa.

        Ensi talvena olisi tarkoitus lähteä etelän lämpöön, ei minnekään turistimestaan, mutta erääseen pieneen saareen Atlantilla. Viimeksi 20 v sitten istuin lentokoneessa..

        Silti joitakin asioita kaipaa ja joihinkin riittää rahkeet, joistakin nauttii, joistakin haaveilee ja joitakin näistä toteuttaa.


    • JK

      ET M ITENKÄÄN

    • hombre 2

      Aseta pieniä tavoitteita, kuten : lainaan runokirjan kirjastosta ja luen sen kuukauden sisällä

      Sitten jokin toinen pieni tavoite, ja niin edelleen.

      Jos ei tunnu että aika ei riitä, varaa tälle ensin vaikka 15minuuttia, ja laita kirja pois. Sitten myöhemmin nosta aikaa 30minuuttiin ja niin edelleen.

      Niin ja palkitse itsesi kun pääset asettamaasi tavoitteeseen.
      Esim. suklaalevy lukemasta 1000sivun kirjasta.

      Lisäksi kannattaa suunnitella myös se mihin tahtoo perehtyä. Usein mielenkiintoisimmat jutut vie nopeammin kaiken ajan.

      Aijuu ja tee muistiin panoja, sanelulaitteella tiivistelmää tai pieni vihko johon keräät 'uudet asiat' jotka opit.

    • Leenamaaria

      Se, että ei ole kiinnostunut juuri mistään, voi olla myös masennuksen merkki.

      Minulla on myös ollut aikakausia, että olen "teoriassa" kiinnostunut yhdestä sun toisesta, mutta en saa aikaiseksi tarttua asiaan. Minulla on toiminut tällainen. Päätän, että teen kerran (tai kolme tai viisi kertaa) viikossa (riippuu siis siitä, miten täyttä elämä muuten on, kuinka paljon on vapaa-aikaa) jotain kivaa. Mitä tahansa tekeekin mieli tehdä. Mielellään jotain sellaista, mitä en ole ennen tehnyt tai ainakaan pitkään aikaan. Se voi olla siis ihan mitä tahansa. Kunhan vaan tekee. Käy vaikka taidenäyttelyssä tai rautakaupassa, opettelee tekemään ranskalaista ruokaa tai leipoo pullaa, lainaa kirjastosta klassikkoelokuvan tai pyöräilee johonkin uuteen paikkaan. Mieli virkistyy ja keksii uusia kiinnostavia asioita.

      Jos kirjat tuntuvat liian raskailta, lue kirjastossa lehtiä, joka alalla on omansa.

      • Takunen

        Minusta tuo tuntuu - päinvastoin - siltä, että ko. henkilö ON KIINNOSTUNUT KIINNOSTUMISESTA...(!) Eli että vaikka hänellä ei ole oikein näköpiirissä kiinnostuksen kohteita, hän etsii niitä. Harvinaisen aktiivisen ja masennuksettoman ihmisen merkki!

        "Keittiöpsykologi Takunen"


      • OpiMietiPohdiskele

        Eikö joku taas keksinyt 'masennuksen' uudestaan. Hohhoijaa. Jos laktoosi-intoleranssi olisi PIERUTAUTI ei sitä kovin moni sairastaisi ja sillä on sentään biomolekuraaninen perusta, eikä mikään psykiatrian pseudouskonnon diagnoosi.
        Kas kun et sano, olet surullinen. No mitä sitten. Hölmö medikalisaation aika. Lääkkeet vain pahentavat tilannetta ja vievät loputkin tunteet, tuhoavat asteittain elimistön, jotta leikkureille riittää leikeltävää ja voivat katsoa elimistä palaset mitä kertyi minnekin.
        Lue ensinnäkin muita kieliä ja lue vain ulkomaiset tiede tms. tietosanakirjat. Kotimaiset ovat täysin ajanhukkaa ja suoraan hölmölästä. Suomalaisille opetetaan kaikki pienestä pitäen väärin, joten voisit alkaa ottamaan maailmasta oikeasti selvää. Katsopas vaikka mitä eri tiedemiehet ovat keksineet eri aikakausina. Kvarkit 1964, 1933 0,1K lämpötilan jne. Suomi-hölmölä, kivikauden kylä, jossa ei saa mitään oppia.


    • dreamingmylifeaway

      Olen ollut hyvin pitkään samassa tilanteessa. Itse tulin siihen lopputulokseen, että tämä kone ei käy ilman rakkautta, eli tarvitsisin jonkun, joka rakastaisi ja jota saisin rakastaa sydämeni pohjasta takaisin.

      Tiedän, että Jumala rakastaa minua, mutta kuitenkin jaksan vain toivoa. :)

      • tässä ehdotuksia

        Entäpä jos tekisit vaikka huomenna jotain konkreettista - vaikka suklaakakku. Tilaa itsellesi joku lehti. Lukemisen ei tarvitse olla pelkästään kirjojen lukemista. Tieteen kuvalehti on kallis, mutta mielenkiintoinen. Minäkään en ole koulujen jälkeen paljoa kirjoja aukaissut. Lehdet ovat kevyttä lukemista. Sieltä saattaa tarttua ideoita. Minä innostuin aikoinani leipomisesta. Kaikki käsityötkin ovat kivoja. Vaikka neulominen.


      • EL.a . K.IM

        dreamingmylifeaway

        Sellainen rakkaus on mahtavaa, että voi luottaa toiseen. Että voi avata vähän omaakin sydäntään.

        Enkä mä tarkoita mitään arkisia juttuja.

        Mut on ikävä kyllä tallottu niin moneen kertaan, että se on ainakin mulle vaikeata.

        Moni mimmi luulee sen olevan heikkoutta, jos avaa sieluaan.

        Sitten parkuu, ettei mikään mies ole.

        Mä en tajuu pitäiskö mimmejä vetää turpaan, todistaakseen olevansa mies.

        Mun mielestä se ei ole hyvä ratkaisu.


    • *

      Olisitko masentunut?

    • internet on paskasia

      Itselläkin sama juttu vieläkin, vähentynyt kylläkin. Se vain on itsestä kiinni. On vain katsottava peiliin ja sanoa ''nyt perkele TEEN JOTAIN JOKA OLISI MUKAVAA''

    • Todellisuudessa.

      Sinua ei kiinnosta kirjallisuus tai runous,koska silloin lukisit niitä. Eli voit unohtaa lukemisen ja keskittyä vaikka liikuntaan tai leipomiseen. Ei kaikkien tarvitse olla järjen jättiläisiä,voit olla onnellinen taviksena. Tulevaisuudessa voit etsiä itsellesi puolison joka on myös tavis,silloin et tunne itseäsi tyhmäksi hänen seurassaan. Pallo on sinulla ja vain sinulla eikä kenelläkään muulla,sinä itse päätät millaista elämää haluat viettää.

    • EL.a . KL:IM

      EuropeanRomance

      Pane enemmän.

      Se on tutkittu juttu.

      Spermassa on sellaisia proteiineja, jotka lisää tiettyjä hormooneja naisen elimistöön.

      Ne antavat iloa elämään, ja kiinnostusta :)

    • Takunen

      Luin nuo kaikki yllä olevat vastaukset - ja siellä oli kaksi, jotka vastasivat omia ajatuksiani.

      Yksi oli sellainen, jossa sanottiin, että ei kannata yrittää kiinnostua mistään pelkästään kiinnostuksen haluamisen takia. Siinä mielestäni on perää. Pikkunen epäilys herää, että haluaisitko "esittää" jotain muuta, jota et oikeesti ole...(!) Voin toki olla väärässäkin(!)

      Toinen juttu oli rakkauden voiman hyväksikäyttäminen. Ehkä tässä niin, että rakasta itseäsi. Tee mitä haluat. Mikä on sinulle hyväksi. Mitä osaat. Mikä sinua kiinnostaa. Oikeesti.

      Ja nyt sanon sinulle ihan minun oman ajatukseni. Minusta on hienoa, että olet kiinnostunut kiinnostumisesta. Että arvostat uteliaisuutta.

      Maailmassa on loputtomasti kiinnostavaa. Tuo asenteesi mielestäni on tärkein. Loppu sujuu kyllä - jossain vaiheessa - itsekseen, kun vaan jaksat påysyä kiinnostuneena kiinnostuneisuudesta.

      Itse aloitin juuri Espanjan kielen opiskelun: Näin pääsen oikeastaan suoraan noin 500 miljoonan ihmisen, ympäri maapallon, kulttuurin sisään.

      • EL.a .K. IM

        Takunen

        Gracias. No. Sí. No, gracias. Sí, por favor. Muchas gracias. Mercados haciendo bastante bien a la cima en España.


      • EL.a . K.IM
        EL.a .K. IM kirjoitti:

        Takunen

        Gracias. No. Sí. No, gracias. Sí, por favor. Muchas gracias. Mercados haciendo bastante bien a la cima en España.

        Takunen

        Niin joo.

        Ja jos vedät siel bisseä.

        Niin Sol on ihan hyvä vaihtoehto.

        Mut tuuttaa sine lime viipale sisään.

        Se on muuten aika makeata litkua.


      • n3k39

        Yks hyvä keino on selata työväenopiston kurssitarjontaa. Omassa 30.000 asukkaan kotikunnassani tarjontaa on esim. avoimessa yliopistossa, kieliä, maksuttomia luentoja, ATK:ta, liikuntaa (zumbaa, pilatesta, joogaa, kuntojumppaa, tanssia), taidetta (savitöitä, korukurssia, taontaa, piirtämistä , maalaamista), kokkauskursseja jne.

        Itse käyn joka vuosi 1-2 kurssilla, joista osa kestää koko vuoden (esim. kielet) tai vain yhden illan/viikonlopun (esim. ruoanlaittokurssi). Sillä tavalla oppii koko ajan jotain uutta ja valmis opettajan johdolla tapahtuva opetus on helppoa eikä vaadi liikaa ponnistelua


    • Lueppas steinbekin ystävyyden talo tai hyvien ihmisten juhla,mä ainakin sain niistä sellasen ahaa elämyksen,miten pitäis elämään suhtautua...En tiedä,mut ne vaan kosketti ja nykyään ajattelen aivan eri tavalla kuin ennen kirjojen lukemista!! Ja tietenkin jos lähdet ulos sieltä tietokoneen äärestä,niin saatat löytää jotain uutta ja ihmeellistä luonnosta.Mene ulos metsään ja avaa mielesi ja aistisi kaikille ympärilläsi oleville äänille ja tuoksuille ja voit huomata,että on muutakin tuo tietokoneen näyttö.!

    • öp

      No kai sä nyt jostain oot kiinnostunut! Selaa sivuhistoriaa ja katso, millä sivustoilla olet viihtynyt ja aina uudestaan käyt koneella ollessasi. Niistä asioista olet kiinnostunut. Paneudu sitten niihin olivatpa ne julkkisuutisia tai muita hömppäjuttuja. Jos viihdyt suomi24 -sivustolla, sinua kiehtovat ihmissuhdeasiat. Ala lukemaan siitä aiheesta kirjoitettuja kirjoja, psykologiaa jne.

    • Minujajja

      Katso jotain kursseja vaikka kirjallisuudesta. Kun on jokin mikä pakottaa tarttumaan ja keskustelemaan niin siitä saa enemmän ja se syventää omaa tuntemustaan.

    • dirloadoema

      Ensimmäisenä kannattaa laittaa kone kiinni. Olet huomannut ihan oikein, se saattaa addiktoida (olen itse sitä sorttia). Sitten sitä jonkinmoisen puolityytymättömän "en oikein tiedä mitä etsin" fiiliksen parissa menee ilta toisensa perään saitteja seilatessa. Eli kone kiinni ja sopii itsensä kanssa, että käyn vaikka fb:ssä aina vasta illalla viimeksi (ei hetken piipahduksia pitkin päivää). Itse oli pois fB:stä kuukauden päivät ja se oli tosi virkistävää. Niitä innostuksen kohteita alkoi löytyä ja päivän ns. tyhjiin hetkiin muutakin täytettä. Tein mm. ovikranssin. Tarvikkeet on olleet olemassa jo iät ja ajat , vaan homma jäänyt ja jäänyt. Niihin tyhjiin hetkiin oli aina fb-päivitykset tms.
      Mun neuvoni siis on, että hae kiinnostuksen kohteita jostain muualta kuin koneelta, kyllä niitä alkaa tulla. Usko pois! Kivaa syksyn jatkoa :)

    • Piti vaa kommentoida

      Miust kans tuntuu että ap yrität kurkottaa liian korkealle - tuntuu et pitäis olla semmonen intressantti ihminen, ja ehkä liian selvänä kuva siitä, mikä sellaista intresanttia ihmistä kiinnostaa(?).
      Toisaalta miul on kans semmonen ongelma, että kun aiemmin tein kovalla temmolla kaikkee, opiskeluja ja töitä samaan aikaan, olin mielestäni kuitenkin tosi hyvässä kunnossa kuitenkin. No nyt en tahdo jaksaa edes vaikka vaatimukset ei oo läheskään samaa tasoa kuin silloin aiemmin. Uskon että johtui ylirasituksesta, yritin pakottaa itseni takomaan opintoja jotka ei kiinnostaneet ollenkaan. Oon lukenut että masentuneen (laajennetaan: ylirasittuneen) pitäis opetella hemmottelemaan itseään ja tahallaan etsiä kaikkea kiinnostavaa, kokeilla uutta. Oon yrittänyt tätä itsekin, taitaa olla että vähitellen voimat ja kiinnostus palaa jokseenkin. Ehkä oon kans tätä myötä tajunnut, että tässä on koko elämä aikaa, enää aloitan harvemmin ikävistä asioista, ja jätän paljon aikaa ihmisten kanssa jutustelulle.
      Juu ap, pistä tietokone kaappiin ja tee varmistuslappu seinälle, ettet vaan ota sitä esille :)

    • vernanen

      Tiedän mitä se on, kun ei ole intoa mihinkään, monta kertaa on tullut koettua. Itselleni antama diagnoosi on, että elämänenergia ei tuolloin virtaa ja silloin on etsittävä keinoja miten energian saisi taas liikkeelle. Omat keinoni: luonnossa liikkuminen hitaasti katsellen ja kuunnellen, virtaavan veden äärellä oleminen, eläinten tai pienten lasten seurassa oleminen, kulkeminen eri reittiä kuin yleensä ym rutiineista poikkeaminen, tunteisiin vetoavan musiikin kuuntelu, luova toiminta kuten vesiväreillä maalaaminen mm. Terveellinen ravinto myöskin. Jos nämä keinot eivät auta tarpeeksi, on parasta etsiä ulkopuolista apua kuten joku luontaishoito, jossa tukokset lähtevät/sulavat ja olo kevenee, puhdistuu pintaa syvemmältä ja energiavirta lähtee näin liikkeelle.
      Silloin tuntee taas elävänsä, asiat alkavat kiinnostaa eikä vain katsele elämää sivusta seuraajana. Osaan hoitaa näin itseäni, kauan opettelu kesti, olen nyt nelikymmppinen ja elämä monin verroin parempaa kuin nuorempana :) Parempaa jatkoa aloittajalle!

    • Kallorumpu

      Käy vaikka alkajaisiksi katsomassa Lahden Teatteri Vanha Jukon näytelmä Muoviukkeli eli veteraani Johanneksen ilmestys. Se voisi räjäyttää tajunnan, jonka jälkeen ryhtyisit toden teolla etsimään elämästä muuta kuin mitä se nyt on. Onnea matkaan!

    • t:¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

      munan puutetta,,,,....

    • Trolliliini

      Miten pääsee Suomi24 etusivulle? valitaanko paras aihe ihan satunnaisesti vai miten homma toimii..? Anteeksi trollaus..

    • Smurffiina....

      Ajoin sinisellä autollani taidenäyttelyyn, enkä nähnyt kuin katuporaajia ja kaivinkoneenkuljettajia. Hommet meni niiltä täysin puhin. Tekivät kyllä vaikutuksen tyttöihin muihin, mutta Smurffiinaa ne ei vaan saa.

    • Ei ole konstia lisätä mielenkiintoa. Mielenkiinto, eli elämäntarkoitus, lähtee mukaan synnytyslaitokselta. Mielenkiinto keskimäärin heikkenee iän myötä.

      Yleensä ongelmana on se ettei ihminen ehdi keskittymään mielenkiinnon kohteisiin silloin kun on parhaat mielenkiinnontäyteisimmät vuosikymmenet menossa.

      • Smurffiina....

        Minulla ainakin on ollut runsaasti aikaa keskittyä yhteen ja toiseen asiaan, mutta niitä muiden kiireitä on minulle tupuutettu ihan laittominkin keinoin. Koska ainut laki on täällä viidoakonlaki, niin tästä hyvästä teitä "verotetaan" yksi joka vuoden osalta korot.


    • Jan_uusimaa

      sama juttu, ei huvita oikein mikään. jotain kiinnostavaa pitäs kehitellä. ehkä joku salarakas esmes.
      sinä kiva nainen, laita viestiä niin nähää.

    • bokki1

      Moikka EuropeanRomance! Asiasi ei ole varmaan niin huonosti kuin ne sinusta tuntuvat. Minullakin oli vaihe, että tuijotin vaan tietokoneen ruutua. Mistään muusta ei tullut mitään.
      Sitten päätin, että en voi olla tällainen lopun ikääni. Baby steps tyyliin otin vauvan askeleita. Ensimmäisenä lähdin lähimpään markettiin. Huomasin jo kuinka ihmisten näkeminen piristi.
      Ei kannata laittaa liian suuria tavoitteita kerralle. Hiljaa hyvä tulee ja voimia koitoksiisi.

      • Ihminen tavattavissa

        Tutustu Tommy Hellstenin sivustoihin Ihminen tavattavissa.

        Valtakunnallinen ohjelma, jonka tavoitteena on madaltaa avun hakemisen kynnystä ja tuea ihmisiä ja yhteisöjä sisäisen kasvun ja oman identiteetin löytymiseen.

        http://www.ihminentavattavissa.fi/
        ---


    • Omia kokemuksia

      Aihe on omalla kohdallani täydellisen ajankohtainen. Olen alkanut kiinnittää entistä enemmän huomiota oman yleissivistykseni huonoon tasoon ja vaikka olen ollut siitä aina tietoinen niin nyt vasta 18 vuotiaana heräsin, että asialle pitäisi tehdä jotain.

      Haluan siis kehittää itseäni ja tätä kautta kiinnostua asioista enemmän.

      Liikunta ei ole ollut minulle ikinä ongelma, rakastan liikuntaa ja harrastankin sitä yksin säännöllisesti. Nautin myös koululiikunnasta, mutta sitä on liian vähän. Suht pienen kaveripiirin ja perheen taloudellisen tilanteen takia en vain ole koskaan joukkuelajeja päässyt harrastamaan. Tässä voisikin olla yksi seuraava etappi eli aloittaa joku säännöllinen laji missä pääsisi tutustumaan uusiin ihmisiin ja kiinnostua sitä kautta uusista asioista. (Jalkapallo, salibandy, judo, tanssi, tms.)

      En ole koskaan pahemmin ollut teoriasta kiinnostunut koulussa, ellei aihe ole ollut mielenkiintoinen. Kaiken epäkiinnostavan tiedon olen sysännyt syrjään enkä niitä ole miettinyt sen enempää. Ainakin omalla kohdallani uskoisin että tässä on suurin kompastuskiveni.

      Nyt olen aloittanut lukemaan myös niitä uutisia mitkä eivät herätä juurikaan kiinnostusta, esim. politiikka. Myös jos en ymmärrä jotain sanoja ja niiden merkitystä niin olen alkanut kirjoittaa niitä ylös (joku taisikin mainita että muistio on hyvä apuväline) ja kun tulee sopiva tyhjä väli käytän googlea ja wikipediaa apuna tiedon etsimiseen aiheesta.

      Kuvioihin on tullut myös täysin uusi alue minulle elikkä ihmissuhteet (tyttöystävä). Tämä on uutta, jännittävää ja erilaista mihin olen tottunut. Huomasin että kaipaan paljon läheisyyttä ja hellyyttä ja kun näitä sai niin mieli on aivan uudella virkeysasteella. Kääntöpuolena tietysti on se että keskittyminen muihin asioihin herpaantuu, mutta nämä täytyy vain saada tasapainotettua itselleen sopivaksi.

      Kokeile vaikka ei kiinnostaisi ja koe uutta, näistä se kiinnostus lähtee.

      Vaikka ehkä enemmänkin sivuan aihetta viestilläni niin puute sivistyksessäni johtuu isolta osin mielenkiinnon puuttumisesta nuorempana.

      ja tässä muuten ensimmäinen viesti minkä kirjoitan s24:n palstalle, on ainakin erilaista normaalin lukemisen sijasta.

    • yhteiskunta mädännyt

      jos on kokenut paljon turhautumista ja epäonnea eri elämän asioissa,kyllä siinä
      turhuuden pukkaa automaattisesti.

      ihmisen tulee saada tehdä niitä asioita,joista pitää tai toivoo,mutta eihän niitä automaattisesti ole kaikille,eikä aina mahdollista. on monesta kiinni ja raha on liian monesti jarrumies monessa asiassa. rahaa ei ole,ei tule,ei töitä,asunto surkea tai paikkakunta ei miellytä yhtään.mitä jää käteen,vain toimettomuus ja inho koko järjestelmää kohtaan.
      jatkuva sopiva ja innostava työ on varmasti yksi parhaita innoittajia työkavereineen.
      jos vuosikausia vain pätkiä tai ei mitään koulutuksesta huolimatta,en ihmettele ollenkaan ihmisen muuttumista täysin passiiviseksi.

      yhteiskunta paapoo kyllä mamuja joka hetki,mutta omista paskat välittää.
      yhteiskuntajärjestelmä ja kisa työpaikoista,asunnoista on monilta osin läpimätä,ei ne auta alkuun...vain loppuun niiden apueväät riittää.

      rahalla on ainoastaan merkitystä ja sitä on pakko olla toimiakseen edes jotenkin.
      ihmisyyttä ei ole ollut enää 20 v.,joten jatko tulee olemaan hyvin pahaa aikaa
      aivan liian monelle.

      herrojen kiireet ja apu menee kaikkialla omaan taskuun,ei niitä riitä muille.

    • relaxed carefree

      Tietokone on vain väline, käytät sitä vierailuun niillä internet-sivuilla mitkä kiinnostaa, et siis voi väittää että mikään ei kiinnosta.
      Ilmeisesti joku toinen yrittää syöttää sulle ajatusta että sinun pitäisi olla kiinnostunut runoudesta ja muusta mikä ei sinua aidosti kiinnosta. Kaikki eivät ole samanlaisia.
      Kukaan ei varmaan kerkeä elämässään kokea kaikkea mitä maailmassa on joten siitäkään ei kannata turhaa stressata.

    • Totuus....

      Se mitä ei kukaan koskaan tajua tai sano on että toiset ihmiset ovat motiivi tehdä asioita.

      Jos olet "tietokoneen ruudulla" luultavasti olet yksinäinen. Jos olet yksinäinen sinua ei kiinnosta mikään koska toiset ihmiset eivät motivoi sinua mihinkään, tämä motivointi ei ole "suoraa kehoittamista" vaan syntyy sosiaalisessa kontekstissa pienenä kilpailunhaluna tai yksinkertaisesti haluna olla tärkeä.

      Nykyaika on riistänyt meiltä ihmiset ympäriltämme monesti. Yksin kukaan ei jaksa tai kiinnostu kovinkaan paljoa mistään, vain velvollisuuksista ja tavoistaan jos niistäkään. Poikkeuksiakin on mutta nämä poikkeukset ovat juuri niitä ihmisiä joiden pitäisi olla yksi alkuunpaneva voima toisille ihmisille.

      Se mitä ei tajuta tai tunnusteta on että IHMINEN ON RYHMÄDYNAAMINEN OLENTO ja meidän aktiivisuutemme ei ole omaamme, vaan se on usein ryhmätoiminnan tulosta.

    • depressiivinen

      Oletko tehnyt BDI-kyselyn, eli depressiotestin. Sellaisen löytää Duodecimin sivuilta. Tuloksen saatuasi hae apua...

    • Hömperö..

      Sama juttu kuin aloittajalla. Mikään ei sytytä, ei netti, ei elokuvat, ei toiset ihmiset, työ menettelee , mutta siitäkin on hohto lähtenyt. Kiehtovinta olisi vapautua kaikesta, lento tuntemattomaan, mutta arjesta ja vastuusta ei voi ottaa pesäeroa.
      Kun on mielestään kaiken nähnyt ja monenlaista kokenut, eikä mikään enää tuo mitään uutta, ei sen paremmin ihmissuhteissa kuin matkustelussakaan niin tuntuu, että kai se silloin on aika tutustua omaan itseen tai etsiä maailmasta joku piste mihin matkustaa ja kävellä sieltä takaisin ja kokea sen ihanuus ja kurjuus..

    • japatuinen

      Hei,

      Olen käynyt läpi kakenlaista elämässäni, eikä yksin omaan positiivisia asioita. Negatiivista on ollut suurin osa. Olen ollut masentunut kaikesta ja kaikkeen, ja täysin aloituskyvytön mielenkiinnon menettäneenä. Onneksi minulla on ollut liuta koiria jotka on vienyt minut säännöllisesti ulos, muuten olisin varmaan lahonnut sängyn pohjalle. Oli aikoja, että ei ollut varaa juuri mihinkään ja jos jotain halusin sain säästää siihen tovin. Olin asuinpaikkani vuoksi paitsiossa kavereista ja en tavannut ihmisiä viikkokausiin, en edes naapureita. Koirat pakottivat ulos ja se oli parasta. Kaipasin ihmissuhteita, mutta töllistäni en voinut niin vain lähteä. Sairastan paniikkihäiriötä ja senkin takia olisi välttämätöntä liikkua ihmisten ilmoilla. Katsoisinkin välttämättömäksi liikkua paljon ja harrastaa jotain. Ihmistenilmoilla saattaa löytyä hyvinkin inspiroivia tuttavuuksia. Ja toinen on harrastepiirit ja vertaistuki sekä kurssit. Olen käynyt sellaisia lyhyitä (10 krt) terapiatyyppisiä taide- ja musiikkikursseja ja ne ovat olleet hyvin antoisia. Tietokone ei käy kaikille, ei ainakaan minulle, sieltä voi saada hyvinkin tylyä palautetta. Olen sitäkin saanut maistaa. Se on minella tapaa kylmä ja arvoton foorumista riippuen eikä lainkaan paras väylä haavoittuneessa tilassa olevalle ihmiselle varsinkaan. Kirjat n hyvä harrastus, mutta siinä jää usein yksin. Laumaeläimenä ihminen kaipaa toisia ihmisiä ympärilleen. Elämässä on pyrittävä etsimään sellaisia kannattelevia ja piristäviä voimia. Vaikka ensin yksi ja myöhemmin useampi, mut taakaksikaan niitä ei sovi kerätä. Ei pidä juuttua yhteen tai kahteen "harrastukseen", missä jäät yksin. Siinä erakoituu ihan varmasti.

      • vielä harrastuksia..

        Minä innostuin tekemään sukulaisille ja tuttaville joululahjaksi ovikransseja. Tarvikkeet löytyy luonnosta ( pajuista pohja, havuja, koivunoksia, lehtiä, käpyjä jne..), koristeita voi lisätä myös kauppojen ihanista koristeista. Ei maksa paljon ja hyvä mieli tulee antamisen ilosta. Luovuus pääsee kukoistamaan. Kaikenlaisia kurssejakin on, mutta itse opettelin lähinnä lehdistä lukien. Myös vanhojen tavaroiden tuunailu on mukavaa. Hyviä lahjaideoita.


    • kone kiinni

      Laita tietokone kiinni, ota vaikka, että viikkoon et avaa konetta ja katso mitä tapahtuu. Viikon jälkeen katsot mitä olet tehnyt ja minkälaiset fiilikset ovat.

    • Lasi orava

      Sullahan helppoa on, kun harrastuksesi ei vaadi edes harratus tiloja, vaan voit siinä sohvalla toteuttaa harrastustasi.
      Ei ole pitkää pinnaa tuollaisella ihmisellä, joka luovuttaa noin helposti.

      Ihan toisenlainen tilanne on niillä ihmisillä, joilla on joku toisenlainen harrastus, joka vaatii erillisen harrastustilan ja jos ei ole tilavaa asuntoa, niin harrastukseen ei ole mahdollisuuksia.
      Se on paljon vakavampi tilanne ja silloin tulee hyvinkin tunne, että mikään ei kiinnosta, kun joutuu luopumaan olosuhteiden pakosta jostakin harrastuksesta mikä todella kiinnostaa.

    • tuota,tuota

      ♀♪ vaikka uudenlainen malli hiuksiisi ensin
      tanssimaan ja puhumaan toiselle...kyselemään...mitä hän harrastaa..
      sulkapallo on kivaa...otat selville missä pelataan ja sinne ♪
      kävelemään luontoon..raikastumaan...käveleminen pistää veret kiertämään

    • Itsellä oli useita vuosia sama ongelma. Yksi tapa, jonka sattumalta keksin on tosiaan pysyä pois koneen äärestä. Se pakottaa keksimään jotain tekemistä, ja se pakottaa miettimään. Ei tämä välttämättä toimi, sillä netistä voi löytää kiinnostuksen kohteita, mutta kannattaa kokeilla olla ilman konetta joitain päiviä kokonaan, 100%.

      Minua kiinnosti monet asiat lapsena, mutta täysi tyrmääminen vanhempien ja yleisesti maailman taholta sai minut luopumaan itsestäni ja kiinnostuksistani. Lapsenakaan minua ei pahemmin kiinnostanut perus jääkiekkokortit sun muut, joten minua oli ehkä vaikea miellyttää.

      Tutustuin velipuoleeni varhais teininä, ja hänen kanssaan vietin öitä keskustellessa hänen ollessa noin 9 vuotias ja minun ollessa 11 muistaakseni :D Olimme ulkomailla, hotelleissa ja meitä ei kiinnostanut oikein mikään, ja kun vanhempamme menivät tekemään kaikkea "typerää", kuten ratsastamassa norsuilla sun muuta, me istuimme yöt myöten juttelemassa filosofiasta ja muusta sellaisesta :D

      Sitten aikaa meni emmekä enää tavanneet pitkiin aikoihin, jouduin elämässäni kovaan myllerrykseen, mutta lopulta filosofiaa opiskellessani aikuislukiossa elämäni sai jostain kiinni, se oli se jota olin halunnut. Kuin olisin syntynyt uudelleen. Koulu menestykseni oli ollut aiemmin ala-arvoista, ja nyt aloin saada kymppejä, lukemattakin.

      Mutta tosiaan, en usko, että se on varmaa, että mielenkiinnon kohde löytyy. Se ei ole kirjoitettu mihinkään. Mutta voisin uskoa, että sellainen löytyy jos tarpeeksi etsii. En usko myöskään, että asiasta ressaaminen auttaa, pitää ekhä enemmänkin maata vain paikoillaan ja miettiä asioita, ja tajuta mitä sitä oikeastaan elämältään edes haluaa, ja sitten mennä sen mukaan. Vihaamat asiat voi käydä mielenkiintoisiksi, lukeminenkin aklaa yllättäen innostaa kun siitä tuntuu olevan jotain hyötyä.

      Kyllästyminen on jonkinlaista jumissa olemista, ainakin joissain tapauksissa, sitä tuntee tietävänsä tarpeeksi, ettei oikein tunnu että mikään tieto enää miellyttäisi samalla tavalla. Sellaista se on, mutta tästäkin aiheestä löytyy paljon hyvää kirjallisuutta.

      En myöskään koskaan pitänyt lukemisesta, en yhtään. Kunnes aloin lukea minulle sopivia kirjoja sopivista aiheista. Ei kannata muiden mukaan ottaa kirjoja, kun niistä voi tulla kovinkin työlästä lukea loppuun.

      Enempää en nyt keksi..

    • EuropeanRomance

      "Hanki moraalinen selkäranka."

      Eli se että harvat asiat kiinnostavat ja sen takia on tylsää johtuu siitä ettei omaa moraalista selkärankaa. Onpa hienoa logiikkaa. Mistä sinä tiedät että minulla ei ole moraalista selkärankaa kun et ole ikinä tavannut minua? Ja mistä tiedät että sinulla on moraalista selkärankaa. Johtavatko sosiaaliset ja sen sellaiset lahjat siihen että omaa moraalisen selkärangan? Sehän tarkoittaa sitä että mitä siunatumpi on sitä suurempi selkäranka. Vain sosiaalisilla ja kiinnostuneilla ihmisillä on selkäranka. Heikot ovat luusereita. Haluaisin tähän sanoa että aloitusviestini ei kerro kaikkea minusta. En ole mikään laiska, saamaton internet-kuolaaja. On tosi helppoa tuomita toinen yhden ongelman, yhden kirjoituksen perusteella.

      En tiedä pitäisikö minun mennä yökerhoon tapaamaan ihmisiä. Jotenkin tuntuu että yökerhoissa on tarjolla vain lihatiskimaailma. Ja sitäkin saa vain osallistumalla itseään ja muita osapuolia alentavaan viettelypeliin. On tosi helppoa sanoa toiselle että saahan sitä naista kun menee yökerhoon iskemään sellaisen. Se ei ole niin helppoa ja yksinkertaista.

    • kiinnostaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 122
      2986
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      84
      2731
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2188
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      20
      1763
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1668
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1499
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1469
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1417
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1312
    Aihe