Syysleimulle kaveri?

eiviherpeukalo

Hei!
Kertokaapa harrastajat mitkä perennat mielestänne sopivat syysleimujen kanssa samaan kukkapenkkiin. Itse en oikein osaa asiaa hahmottaa, mutta haluaisin penkistä näyttävän, ja koko kesän kukkivan.
Mitkä ovat mielestänne olleet onnistuneita ratkaisuja omassa puutarhassanne?

3

4638

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maa - Tiainen

      Syysleimu taitaa olla yksikseen niin kaunis kokonaisuus, että on vaikeaa keksiä sille kavereita. Kuten jo aijemmassa keskustelussa totesin, en ole mikään osaaja asiassa, mutta miksi meidän pitäisi saada tunkea syysleimulle jokin kauneuskilpailija.
      Minkälainen kukkapenkki sinulla on syysleimuille? Miksi sinun mielestäsi se tarvitsisi ympärilleen "napureita"?? Minkä värinen kukinto syysleimullasi on? Onko niitä monenlaisiakin. Ota aina mm. kasvupaikkavaatimukset, kukintojen värit ja lehtien muoto- ja sävyt huomioon ratkaisujasi tehdessäsi.
      Itse laittaisin jotain vaatimatonta ikään kuin täytekasveja tai prinsessalle hovia, tietysti riippuen miljööstä ja monista muista seikoista kiinnii olevia ja mieltymyksiäni vastaavia. Kauneushan on katsojan silmässä ja tietokin voi luoda tuskaa. Ole oma itsesi, jos tiedät mitä tahdot.
      Haet koko kesän kukkivia tai siis varmaankin jotain sellaisia jotka kukkivat vuorotellen... Kaiketi syysleimu on se pääasia????
      Jaahas! Mietitääs kansalaiset!
      Minä mitään tietämätön edes omista mieltymyksistäni, laittaisin matalia havukasveja... Ei kun en kyllä laittaisikaan tähän omaani niin vehmaaseen pihaani. Tosin eipä täällä ruohikon seasta ole syysleimua ainakaan vielä ilmaantunut.
      Ootellaanpas mitä muut sanovat aloitukseesi! Sillävälin tutustun syysleimun sielunelämään ihan salaa ja läiskin hyttysiä ihan julkeasti.

    • tipitii..

      no miulle tuli mieleen, jotta siihen vois käydä valko-vihreä kuunlilja, lajiketta en siis muista. on matalampi, tukis hyvin leimua kun ne tuppaa kaatuilemaan. lehdet on ihanat just siinä valkovihreässä, tois ikäänkuin valoa sinne juureenkin sitten.

      itse tykkään kovasti loistosalviasta. kukkii parhaillaan tuolla minun kukkapenkissäni, on sellanen sinivioletti, himpun matalampi kuin syysleimu.

      ihana olis myös morsiusharso. kasvaa aika korkeaksi (1m) ja pensasmaiseksi., sopis ehkä taka-alalle? valkoisin kukin, tuolla aloittelee juuri kukintaansa.. leimut näyttäis komeilta valkoista taustaa vasten..

      valkoiset suuret päivänkakkaratkin vois olla sopivia kavereita leimulle. mielestäni kannattaa kuitenkin valita AINAKIN jotain matalampaa eteen kaveriksi tukemaan.

      tässä pari ehdotusta. makuja on monia, kokeilemalla selviää mikä olis paras yhdistelmä :) kolme vuotta meni minun perennapenkilläni, että siitä tuli tuuhea ja runsaskukkainen.

    • Kukkia rakastava

      Jaloangervot käyvät lähistölle. Kukkivat heinäkuussa ennen syysleimua.
      keväällä lyhyen aikaa isoilla oransseilla kukilla on unikko. Se leviää. Lehdistö kuihtii kukinnan jälkeen ja sen voi riipiä pois.
      Palavarakkauskin on sitkeä tulenpunainen väriläiskä. Syksyyn syysasteria.
      Pioni käy myös ja värejä on monia. Kukinta heinäkuussa. Sen lehdistö on kaunis, kun poistaa kuihtuneet kukat varsineen. Pioni ei pidä siirtelystä, joten harkintaa.
      Omassa penkissäni on syysleimun vieressä pionit ja sen edessä jaloangervot.
      Kaunis lehdistään ja jatkuvasti kukkiva on päivänlilja. Niitäkin on monen värisiä. Se on hyvin talven kestävä. Sekin vaatii oman tilansa.
      Yksi matalampi jatkuvasti kukkiva on kesäpikkusydän. Kukintaa on toukokuusta lokakuuhun pakkasiin asti. Sekin leviää hitaasti. Kukka on vaatimaton, ei suuri.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5225
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3267
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1847
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1820
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1395
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1287
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe