Syysleimulle kaveri?

eiviherpeukalo

Hei!
Kertokaapa harrastajat mitkä perennat mielestänne sopivat syysleimujen kanssa samaan kukkapenkkiin. Itse en oikein osaa asiaa hahmottaa, mutta haluaisin penkistä näyttävän, ja koko kesän kukkivan.
Mitkä ovat mielestänne olleet onnistuneita ratkaisuja omassa puutarhassanne?

3

4864

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maa - Tiainen

      Syysleimu taitaa olla yksikseen niin kaunis kokonaisuus, että on vaikeaa keksiä sille kavereita. Kuten jo aijemmassa keskustelussa totesin, en ole mikään osaaja asiassa, mutta miksi meidän pitäisi saada tunkea syysleimulle jokin kauneuskilpailija.
      Minkälainen kukkapenkki sinulla on syysleimuille? Miksi sinun mielestäsi se tarvitsisi ympärilleen "napureita"?? Minkä värinen kukinto syysleimullasi on? Onko niitä monenlaisiakin. Ota aina mm. kasvupaikkavaatimukset, kukintojen värit ja lehtien muoto- ja sävyt huomioon ratkaisujasi tehdessäsi.
      Itse laittaisin jotain vaatimatonta ikään kuin täytekasveja tai prinsessalle hovia, tietysti riippuen miljööstä ja monista muista seikoista kiinnii olevia ja mieltymyksiäni vastaavia. Kauneushan on katsojan silmässä ja tietokin voi luoda tuskaa. Ole oma itsesi, jos tiedät mitä tahdot.
      Haet koko kesän kukkivia tai siis varmaankin jotain sellaisia jotka kukkivat vuorotellen... Kaiketi syysleimu on se pääasia????
      Jaahas! Mietitääs kansalaiset!
      Minä mitään tietämätön edes omista mieltymyksistäni, laittaisin matalia havukasveja... Ei kun en kyllä laittaisikaan tähän omaani niin vehmaaseen pihaani. Tosin eipä täällä ruohikon seasta ole syysleimua ainakaan vielä ilmaantunut.
      Ootellaanpas mitä muut sanovat aloitukseesi! Sillävälin tutustun syysleimun sielunelämään ihan salaa ja läiskin hyttysiä ihan julkeasti.

    • tipitii..

      no miulle tuli mieleen, jotta siihen vois käydä valko-vihreä kuunlilja, lajiketta en siis muista. on matalampi, tukis hyvin leimua kun ne tuppaa kaatuilemaan. lehdet on ihanat just siinä valkovihreässä, tois ikäänkuin valoa sinne juureenkin sitten.

      itse tykkään kovasti loistosalviasta. kukkii parhaillaan tuolla minun kukkapenkissäni, on sellanen sinivioletti, himpun matalampi kuin syysleimu.

      ihana olis myös morsiusharso. kasvaa aika korkeaksi (1m) ja pensasmaiseksi., sopis ehkä taka-alalle? valkoisin kukin, tuolla aloittelee juuri kukintaansa.. leimut näyttäis komeilta valkoista taustaa vasten..

      valkoiset suuret päivänkakkaratkin vois olla sopivia kavereita leimulle. mielestäni kannattaa kuitenkin valita AINAKIN jotain matalampaa eteen kaveriksi tukemaan.

      tässä pari ehdotusta. makuja on monia, kokeilemalla selviää mikä olis paras yhdistelmä :) kolme vuotta meni minun perennapenkilläni, että siitä tuli tuuhea ja runsaskukkainen.

    • Kukkia rakastava

      Jaloangervot käyvät lähistölle. Kukkivat heinäkuussa ennen syysleimua.
      keväällä lyhyen aikaa isoilla oransseilla kukilla on unikko. Se leviää. Lehdistö kuihtii kukinnan jälkeen ja sen voi riipiä pois.
      Palavarakkauskin on sitkeä tulenpunainen väriläiskä. Syksyyn syysasteria.
      Pioni käy myös ja värejä on monia. Kukinta heinäkuussa. Sen lehdistö on kaunis, kun poistaa kuihtuneet kukat varsineen. Pioni ei pidä siirtelystä, joten harkintaa.
      Omassa penkissäni on syysleimun vieressä pionit ja sen edessä jaloangervot.
      Kaunis lehdistään ja jatkuvasti kukkiva on päivänlilja. Niitäkin on monen värisiä. Se on hyvin talven kestävä. Sekin vaatii oman tilansa.
      Yksi matalampi jatkuvasti kukkiva on kesäpikkusydän. Kukintaa on toukokuusta lokakuuhun pakkasiin asti. Sekin leviää hitaasti. Kukka on vaatimaton, ei suuri.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe