Kaksisuuntainen ja DEPRAKINE!

vaimoke

Miehelläni todettiin juuri sekamuotoinen, mutta lievä kaksisuuntainen mielialahäiriö. Ylläpitolääkkeeksi määrättiin DEPRAKINEÄ 500mg päivässä. Millaisia kokemuksia täällä on ko. lääkkeestä? Mieheni on syönyt sitä nyt vähän päälle viikon ja masennus on pahentunut, ja motivaatio lääkkeen syömiseen katoaa sitä myötä..

Minkä aikaa lääkettä pitäisi syödä jotta näkisi onko sillä toivottuja vaikutuksia eikä liikaa epämiellyttäviä sivuvaikutuksia..?

Psykiatri määräsi lääkkeet tosiaan noin viikko sitten eikä määrännyt mitään jatkokontrollia yms.. Tuntuu että jäätiin ihan tyhjän päälle ja tästä nyt pitäis jotenkin vaan itse etsiä tietoa ja varata seuraava aika vaikka yksityiselle (onko parempia ideoita?). Vaikka ollaan tohon sairauteen tutustuttu (niin käytännössä kuin teoriassakin ;) niin olis niin paljon kysyttävää KAIKESTA MAHDOLLISESTA! Epätieto luo tuskaa.

43

14633

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bibon puoliso

      Puolisolleni ei sopinut tuo Deprakine, vei liian apaattiseksi. Käyttää nykyään lääkettä nimeltä Neurotol Slow, joka tuntuu sopivan. Lisäksi masennukseen on Seronil tarvittaessa.
      Kyllä jatkokontrolli täytyy olla ja muutenkin säännöllinen tapaaminen psykiatrin kanssa.
      Kärsivällisyyttä vaaditaan oikean lääkkeen löytämiseksi.

    • voimaa&pinnaa

      Sekamuotoisesta jaksosta minulla ei ole kokemusta, mutta masennusksesta ja maniasta kylläkin.

      Deprakine on mielialantasaaja, joka auttaa enemmänkin maniapuoleen, siis estää maniaa, eikä niinkään masennusta. Masennukseen sen sijaan auttaa sellainen mielialantasaaja kuin Lamictal (lamotrigiini). Tosin sen vaikutus on hidas, sillä sitä ei voi mahdollisen ihottumariskin takia nostaa heti sellaiselle tasolle, joka auttaisi masennukseen, vaan nostossa menee pari kuukautat. Eikä Lamictal taas ole kovin hyvä estämään maniaa. Monimutkaista. "Tavallista" masennuslääkettä taas bipon ei kannata syödä, koska ne voivat laukaista manian.

      Mutta jos ongelmana on masennus, niin mielestäni Deprakine on silloin väärä lääke. Itsekin söin aikoinaan Deprakinea, mutta koska biponi on masennuspainotteinen, niin mielialantasaajaksi vaihdettiin Lamictal, ja manian estoon syön Abilify-nimistä psykoosin- ja manianestolääkettä.

      • erään bibon läheinen

        Riippuu tosiaan miten sairausjaksot painottuvat. Sekamuotoiseen useimmiten deprakine auttaa hyvin, tosin annoksen nosto voi olla tarpeen jossain vaiheessa. Yli 1g /vrk annokset eivät ole poikkeuksellisia.

        Lääkeainepitoisuutta (valproaatti) pitäisi seurata verikokein alkuun ainakin oikean annoksen määrittämiseksi x1/kk ja jatkossa x1-2/vuodessa

        Ehdoton on myös kontrolli käynti mielenterveyspuolella joko sairaanhoitajalla tai lääkärillä. Yleensä biboa sairastavilla on pysyvä hoitosuhde ja hoito aloitetaan erikoissairaanhoidon puolella siellä pitäisi tehdä myös diagnoosi joka on kuitenkin elinikäinen ja varsin leimaava...


      • Henna

        Mulla on kanssa masennustaipumusta enemmän ja hypömaniaa. Kokeiltu on Lamictal, ei sopinut. en pystynyt olemaan töissä tuli ihme kohtauksia, en pysynyt pystyssä, tärisin ja kouristin. oli kuin olisin saanut epilepsia kohtauksen saattoi kestää tunninkin. Loppu heti kun lopetin lääkkeen ja nyt syön deprakinea 900mg ja ketipinoria 300mg ne on auttanut kumpaankin. Masennuslääkkeet ei sovi tulee liikaa vauhtia. >Laprakokeita täytyy ottaa aika ajoin että onko pitoisuus oikea veressa deprakinen takia. Kyllä myös pitää olla jatkotoimenpiteet. Itse käynyt jo psykiatria polilla yli kymmenen vuotta. En muuten pärjäisi.


      • hypo-Na
        Henna kirjoitti:

        Mulla on kanssa masennustaipumusta enemmän ja hypömaniaa. Kokeiltu on Lamictal, ei sopinut. en pystynyt olemaan töissä tuli ihme kohtauksia, en pysynyt pystyssä, tärisin ja kouristin. oli kuin olisin saanut epilepsia kohtauksen saattoi kestää tunninkin. Loppu heti kun lopetin lääkkeen ja nyt syön deprakinea 900mg ja ketipinoria 300mg ne on auttanut kumpaankin. Masennuslääkkeet ei sovi tulee liikaa vauhtia. >Laprakokeita täytyy ottaa aika ajoin että onko pitoisuus oikea veressa deprakinen takia. Kyllä myös pitää olla jatkotoimenpiteet. Itse käynyt jo psykiatria polilla yli kymmenen vuotta. En muuten pärjäisi.

        Deprakinesta tulee hyponatremia. Katso tarkemmin epilepsian keskustelupalstalta. Se on absenorin rinnakkaisvalmiste. Minulle Deprakine aiheutti epilepsiakohtauksia, joten varaudu siihen, vaikka se onkin tarkoitettu epilepsialääkkeeksi.


    • voi.................

      niin ja sinä just siinä läheinen näyt tietävän kaikki ja me muut ollaan leimattuja.
      Kiitos.

      • erään bibon läheinen

        Kummallinen kommentti, vaan meitä on moneksi... Kantapään kautta on tullut asioita opittua. Vaan jokainen ajattelee tavallaan.


    • liehuletti

      Deprakine vei minulta hiukset muutaman kuukauden käytön jälkeen. Karvakato oli totaalinen koko kehossa. Mieliala ei siitä ainakaan tasoittunut, eikä siitä että mthoitaja vain naureskeli ja vähätteli kaljuuntumista. Naisen, jolla pitkät kauniit puoliselkään ulottuvat hiukset jäivät tukkoina pestessä käteen...ei ollut ihan helppoa sopeutua. Jouduin hankkimaan peruukin.
      Muutenkaan lääke ei sopinut, eikä lukemattomat muutkaan lääkkeet rankkojen sivuvaukutusten vuoksi. Olen ollut lääkkeettä nyt pari vuotta, pärjäilen vaihtelevasti. Pysyvää hoitosuhdetta ei, koska itse päätin lääkkeiden lopettamisesta - en saanut siksi aikoja hoitajalle.En tiedä onko oikein...
      Tuo leimaamisasia on mielenkiitoinen - eihän nuppisairautta/terveyttä voi valita kuten ei montaa muutakaan vaivaa, joilla ihmistä elämä kolhii. Ja eihän diagnoosia tarvitse kaikille kertoa, ellei itse halua.

    • No monille mielensairaudet ovat varmasti vielä tabuja ja ehkä leimaaviakin, jos niistä yleisesti tiedetään. Mutta eihän kenenkään otsaan kirjoiteta, mitä diagnooseja heille on joskus annettu. Ja kyllähän diagnoositkin vaihtuu. Ehkä tuo leimaavuus alkaa olla katoavaa. Itse uskon, että mitä avoimempi on omien asioidensa suhteen, sen vähemmän muut ihmiset jaksavat olla niistä kiinnostuneita - ainakin ns. pitkällä juoksulla. Ihmisillä kun on kaikilla omiakin ongelmia ja jos ei ole, niin kyllä niitä kaikille tulee.

      • erään bibon läheinen

        Totta puhut. Onneksi mielenterveysongelmat alkavat olla sairauksia sairauksien joukossa eivätkä enää "leimaa" henkilöä samoin kuin vielä joitain vuosia sitten.

        Itse olen törmännyt tuohon ennakkoluuloisuuteen psykiatrin taholta. Hän oli sitä mieltä että diagnoosia ei kannata tehdä sen "leimaavuuden" vuoksi...koska kyseessä on nuori henkilö:/

        Onneksi oikeanlaisen lääkityksen saaminen painoi tässä vaakakupissa enemmän ja sairauden hyväksymisen prosessi pääsi käyntiin ja elänlaatu parani huomattavasti sekä sairastuneella että läheisillä.


    • nimimerkki_

      Mulla oli myös tuo Deprakine lääkkeenä, oli mania joten se otettiin hetkeksi siihen turvaamaan ja estämään maniajaksoja, kunnes se vaihdettiin pois sen takia että lääke oli lihottava ja sivussa aiheutti hiustenlähtöä myös ja oli maksassa jotain muutoksia.. Seuraavaksi laitettiin tilalle Lito, joka aiheutti kamalaa ihottumaa ja lääke lopetettiin. Väsymyksestä en muista Deprakinen käytön aikana mitään, päiväväsymystä mulla on ollut jo vuosia, koko ajan jonkunlainen masennusjakso päällä, jos ei maniaa. Maniaa tulee harvemmin, tuokin johtui siitä, kun diagnisoitiin kaksisuuntainen pois ja laskettiin Seroquel 400-600mg alas kokonaan. Siitä sitten pääteltiin, että ohhoh, minulla onkin kaksisuuntainen, oli vain oikea lääkitys joten sitä ei huomannut. Nyt on lääkkeenä Abilify, tasaava lääkitys joka piristää minua jonkun verran, Lamictal joka on turvaamassa masennusjaksoja, mutta siinäkin tarvitsee katsoa tuota ihottumaa sillä atooppinen ihottumani nousi uudelleen esiin sen noston aikana, joka on edelleen käynnissä. Seroquel laskettiin alas kokonaan, vaikka olisi ollut hyvä unta turvaamaan sekä tasaamaan, vaikka tasasikin vähän liikaa vai miten sen nyt sanoisi (teki latistuneen olon) ja lääke lihotti. Mutta nyt se on tarvittavana 25mg 3krt/pvä, jota olen tarvinnut vain harvoin.
      Mutta siis, en ole lääkkeiden asiantuntija, joten en osaa sanoa tuohon, että mikä sopisi. Mieleen tulisi esimerkiksi Lamictal, joka on kaksisuuntaisen masennusjaksoon tarkoitettu tasaava lääkitys, mutta kuten tuolla jo kirjoitettiin niin ihottumavaaran takia nosto tehdään hitaasti, 25mg kahden viikon välein,joten välitöntä apua siitä ei ole.. Ja onhan noita varmastikin muitakin lääkkeitä, joista en ole vain kuullut.
      Vinkki ;. Onko miehelläsi avopsykiatrian poliklinikalle paikkaa? Jos ei, niin kannattaa ottaa yhteyttä lähimpään lääkäriin joka laittaisi lähetteen sinne.(Ja jos on muitakin tapoja tiedossa muilla, niin kannattaa heittää) Siellä pitäisi olla asiantuntevia lääkäreitä (psykiatreja) jotka arvioi lääkityksen ja hoidon tarpeen. Jos on paikka sinne, niin en oikein osaa antaa auttavia vinkkejä. Joskus on ollut joillakin monimutkaista sielläkin (esim. huono hoitosuhde omaan terapeuttiin), mutta minulla on ainakin hyviä kokemuksia ja asiantuntevaa hoitoa siellä.
      TSEMPPIÄ!

    • Abilify+Lamictal

      Edelliselle kirjoittajalle: itsekin syön kaksisuuntaiseen Abilifyta Lamictalia, ja olisi kiinnostavaa tietää, mitä annosta itse syöt ja onko tuo kombinaatio auttanut estämään myös maniaa?

      Mulla menee Abilify 15 mg Lamictal 100 mg, mutta epäilen, että jälkimmäistä pitää nostaa, sillä biponi on masennuspainotteinen.

    • deprakine on myrkkyä

      Deprakine on paskaa. Itsellä aloitettiin ensimmäisenä lääkkeenä depra, mutta se syötätti ja vaikka söin ei nälkä kadonnut minnekään. Oli myös puistattava olo ja oksennusrefleksi tuli vähän väliä, tuntui että nyt lentää laatta ja aloin kakostelemaan ja piti oikeen pidättää oksennusta. Oli kokoajan epätodellinen olo, ihan kun en olisi olemassa ja joku muu ohjailisi ruumistani. Päässä ei pyörinyt ajatuksia ja huimaava, epätodellinen olo kokoajan. Sen jälkeen vaihdettiin Lito, joka on toiminut ilman sivuvaikutuksia.

      • BIBOLARIA

        Tosi kurjaa että eivät puhu ,mitään lääkkeiden sivuvaikutuksista,minusta se on aika törkeää.sain deprakineä ja onko niin että jos syön sitä kaksi kuukautta ,hiukset lähtee ,onko kaikilla käynyt niin?siis trakoitan lääkärit ei mpuhu.sivuvaikutuksista mitään.Mutta ehdottomasti pitää olla jokin lääkitys kETIPINOR AINAKIN JA JOKU ESTOLÄÄKITYS KAKSISUUNTAISILLA MIELILAA HÄIRIÖTÄ SAIRASTAVILLA,KOKEMUSTA ON MANIOISTA JA MASENNUSJAKSOISTA IHAN TARPEEKSI ,


    • Nainen 43.v

      Mä söin Depraa 1000mg/päivässä noin 5 vuotta ja nyt keväällä annostusta alennettiin ( 600mg/päivä). Mulla lääke on toiminut tosi hyvin, ei lihomisia eikä mainittavaa hiustenlähtöäkään. Mulla on hallitsevana mania, joten varmaan senkin takia Deprakine on toiminut mulla hyvin. Ainoa asia, minkä tajusin vähän sen jälkeen kun annosta oli pienennetty, että sellainen sumuinen ja vähän poissaoleva olo katosi.

      • Depra

        Sama kokemus täällä - kun aloitin sen se veti masennuksen puolelle, mutta kaikki tällaiset lääkkeet vaativat totuttelua, jopa viikko/kuukausitolkulla ennen kuin tietää, toimiiko vai ei. Usean vuoden käytön jälkeen toimii hyvin yhdessä masennuslääkkeen kanssa.


    • bibo2011

      Sekamuotoiseen kaksisuuntaiseen on minulla tehonnut deprakine lamictal seroquel prolong ketiapiini.

    • Atlanten

      Terve, Masennus ja deprakineä????Yli 2 viikkoa mennee ennen kuin voi tehdä siitä mittään johtopäätöksiä, varmaa on että tasaa "päätä" yhtä paljon kuin ulkoilu yms. piristymisen keinot.

    • jorte

      no höh...ja mulle kun sanottiin, että vaikuttaa 2-3 päivässä =/ ...sitä olen tosissaan odotellut. mulla on ollut huono ruokahalu aiemminkin, mut tuntuu, että tämän deprakinen aloittamisen jälkeen ruokahalu häipyi kokonaan, lähinnä etovaa oloa, liekö johtuu sairaudesta, vaiko lääkkeestä. Uneenkaan ei ole auttanut. Pitää varmasti sitten syödä toinenkin viikko ja katsoa, miten homma etenee!!!
      mulle ei ole tehnyt mitään väsymystä tms. tai sitten olin niin paskana aloittaessa, että en huomannu tätä oiretta, nyt olo hieman parempi...mutta mistähän näitäkin tietää, että onko lääke auttanut, vai sattuuko oma olo vaan olemaan parempi tänään =)
      ota näistä selvää!!!!!
      mutta mutta TOI TUKANLÄHTÖ KAUHISTUTTAA!

    • 20+17

      Depra on minulla ihan ok , vei sen pahimman terän pois vauhdista tosin kyllä tappoi kaikki seksihalutkin sekä kaiken miellenkiinnon ylipäätänsä mihinkään. tosin kesti joku 3 viikkoa ennen kun alkoi tehoamaan kunnolla.

      Masennus vaiheessa siitä ei minulle ollut tähän asti paljoa hyötyä
      toin kaikki ihmiseet ovat erillaisia ja ei se 500mg päivässä ole paljon

      mielestäni se on laimea annostus >.

    • Rekku321

      Depra poistaa maniaa. Vastaava tasaaja (epilepsialääke) masennukselle on lamictal (epilepsialääke). Yleinen yhdistelmä on antipsykootti (Seroquel, zyprexa, abilify,...) ja lamictal. Siis masennuspainotteisessa bipo II tyypissä. Varsinainen vahva maniapainotteinen on sitten eri juttu.

    • kevatnurmi

      avioeron jälkeen söin depraa 3v ,sitten päätin en tarvitse sitä ja lääke purettiin ,on ollut vaikeampia elämän vaiheita mutta en turvautunut enää siihen ,asun yksin ja käyn töissä toivottavasti vielä monta vuotta .en näe pahana sitä enkä ole leimaantunut ,enkä leimaa ketään jos siitä on apua niin syö pois ,mutta turhaa ei kannata syödä

    • IKUINEN SAIRAUS

      MINULLA OLLUT VrmN KOKO IKÄNI KAKSISUUNTAINEN MIELI ALAHÄIRIÖ JOSSA MASENNUS JA AHDISTUS VALLITSEVANA TEKIJÄNÄ. ELI ELÄMÄNI ON YHTÄ HELVETTIÄ.
      SANOISIN DEPRAKINESTA ETTÄ LOPETA HYVÄ IHMINEN. SE LIHOTTAA HETKESSÄ TOMMOSEN 30-50 KG JA MUUTENKAAN EI MINULLE AUTTANUT. TÄLLÄ HETKELLÄ TAUTINI VARMAAN VAIKEIMMILLAAN EIKÄ SOPIVAA LÄÄKITYSTÄ LÖYDY. OLEN KÄYNYT KOKO KIRJON LÄPI JA NYT KUULEMMA ALETAAN ALUSTA SAMOISTA LÄÄKKEISTÄ JOS SATTUISI JOKU AUTTAMAAN. YÖT ELÄN PAINAJAISISSA, NUKUN HUONOSTI JA PELKÄÄN MENNÄKIN NUKKUMAAN. PÄIVÄT AHDISTUNEENA JA MASENTUNEENA, ITKUISENA. EN JAKSA NOUSTA TAI TEHDÄ MITÄÄN.
      LÄÄKITYSHÄN ALKAA AUTTAA VASTA 3-4 VIIKON AIKANA JA JOKAINEN MEISTÄ ON ERILAINEN, KENELLE AUTTAA TOINEN JA TOISELLE TOINEN LÄÄKE. MUTTA MIELESTÄNI PAHIN ON DEPRAKINE.
      KOKEILEMALLA SELVIÄÄ JOS SELVIÄÄ

      • pipoo

        37-vuotias eläkeläinen entinen rakennus yrittäjä. Mulle määrättiin 1000mg depragiinia joskus 7vuotta sitten olin monta kuukautta väsynyt kävin kuitenkin väkisin töissä. Kyllä ne sitten rupes auttamaan ,joka syksy tuli kuitenkin mania ja painoin hullusti töitä ja vaihdoin autoa , sitte ne marraskuulla oppiki jo osastolla kysymään kun menin harjoittelemaan nukkumista että ootko vaihtanu autoa viimeaikoina. Vauihti oli niin kova ettei nukutuksi saanut kuin kolmen kympin pamin ja kahen 20mg tenoksin jälkeen. Jätin ne depragiinit kuitenkin pois ettei maksani poks poks däng däng kunne nykypäivänä vie sen ajokortin niin helposti jos maksa arvot kohoaa. C-KORTTI esimerkis otetaan pois vaikkei ois koskaan kärynny ratista. Yritän pärjäillä kofeiini tapleteilla mielialakaan ei niin heittele kun ei tarvii käydä kuin joskus töissä kun sattuu huvittamaan saan kuitenkin eläkkeen lisäksi tehdä 12000 vuodessa töitäkin


    • bob12341

      Deprakineä 2000mg/vrk ja ei mielestäni tehnyt mitään muuta kuin aiheutti yleistä apatiaa ja tunteettomuutta. Kyllähän se siinä mielessä poisti manian mahdollisuuden mutta ei se mielestäni ole oikea tapa, jotem lopetin syönnin. Parin viikon jälkeen oli heti "parempi" olo.

      • efrehtr

        Mulla ihan sama. Kamala tunteettomuus ja apatia. Lääke todettiin tehottomaksi jo sairaalassa ja annostusta vähennettiin. Nyt kuitenkin joudun ulkoskirjoituksen jälkeen odottomaan kaksi kuukautta psykiatrin aikaa. Tekisi mieli lopettaa lääke itse mutta en tiedä mitä tekisin, koska kuitenkin tarvitsen toista, toimivaa, lääkettä ja reseptejä siihen.


    • debragiin

      hiuksen lähtöä ja ennen näkemättömii painajaisia. painajaisissa heräsin hiestä märkänä. sitä tapahtu useita öitä.

    • attiir3

      minä olen syönyt debrakine 300mg 1 aamulla ja 3 illalla jo vuodesta 2006 ja se on mulle hyvä lääke ja viime syksynä sain lisäksi sepram 20mg kun oon syksyisin aina iin väsynyt..opamoxia on jos ahdistaa joskus.olen siis käyttänyt7v uotta tuota debrakinea ja mulle ollu hyvä lääke. kesä ja kevät on hyvää aikaa en oireile. syksy on pahinta on pimeää väsyttää...

    • Anska vaan

      Itse syön Deprakinea 3 x 300 mg päivässä ja 20 mg Sepram. Mitään tukanlähtöjä yms. ei ole ollut ja olen syönyt lääkkeitä vuodesta 2001 asti. Sairastan bipo II:sta.

      Kevät ja syksy ne mulla pahimmat ajat on, mutta olen oppinut elämään sairauteni kanssa ja kykenen keskustelemaan asiasta avoimesti.

      Tsemppiä kaikille.

    • hänen vaimo

      Mitä ihmettä, mielialalääkekö??? Miehelleni määrättiin sitä epilepsialääkkeeksi, joka aiheuttaa aivan hirveän kutinan, nyt en oikein ymmärrä onko lääke määrätty oikeaan tautiin.

      • keijukainen2

        Joo deprakinea käytetään epilepsiaan kuin myös kakssuuntaiseen.Minulla menee deprakine 3x500mg/vrk,joka määrätty kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön.Olen nyt syönyt lääkettä pari kuukautta.Vauhti on vähentynyt,mut vielä välillä tulee liikaa virtaa.Tarvittaessa otan ketipinor 25mg tai risperdal 0,5mg,jotka vähä rauhoittaa ja lievittää ahdistuneisuutta ja levottomuutta.
        Voimia kaikille!


      • Monta käyttöä

        Monet epilepsialääkkeet ovat myös psykiatrisiin sairauksiin. Deprakine ei ole ainoa.

        Voimakkaan allergian lisäksi Deprakine aiheuttaa hyponatremiaa. Seuratkaa verenpainetta ja pyörtymyksen tunnetta. Minulla se aiheutti myös ummetusta ja lisäsi kohtauksia tuplasti.


      • Depra ja raskaus

    • mania mamma

      Söin depraa 9vuotta,mutta sitte tuli uus depis,seroquel tällä hetkellä imovane.Että näillä mennään.Uutena löyty kilpirauhasen vajaatoiminta,thyroxinia 0,1mg tabletti päivässä.Olo parempi.

    • bipo

      Itselläni parhaiten toimiva yhdistelmä on Deprakine 3 x 300mg ja Peratsin 8mg vuorokaudessa. Manioita, sekamuotoisia tai syvempiä masennuskausia ei ole tämän jälkeen tullut. Lisäksi on unettomuuteen Melatonin 5mg, mikä useimmiten auttaa nukkumaan.
      Tämä vaati vuosien ja kymmenien eri lääkkeiden kokeilut, jossa mm. todettiin että mieliala lääkkeet aiheuttavat kohdallani maniaa. Nykyiseen lääkitykseen olen tyytyväinen, koska se ei aiheuta minulle edes minkäänlaisia sivu oireita.

    • mika741

      Deprakine 2000mg/vrk psykootista maniaa varten. Veti todella apaattiseksi mutta psykoosi hävisi. Ei muita havaittavia sivuoireita.

    • melba2

      Mä sain kanssa joskus Deprakinea , mutta tuli niin paha olo , että en voinut enää jatkaa vaan ymmärsin lopettaa vaikka sekaisin olinkin. Taitaa vaikuttaa aika eri lailla eri ihmisiin.

    • ahdistusäijä

      Mulle määrätty 600mg iltaisin deprakineä mielialaa tasaamaan (en ole bipo) ja lievittämään ahdistusta, ärtymystä ja agressiivisia ajatuksia. Otan välillä 450mg, koska en halua syödä mömmöjä enempää kuin on pakko. Syönyt nyt pari kuukautta. Sumuinen ja väsy olo siitä tulee, ehkä aivan pientä lievää pahoinvointia (ei välttämättä johdu deprakinestä). Tasottaa kyllä mieltä, en tiedä, johtuuko deprakinestä, mutta itsemurha-ajatukset vähentyneet. Vähän sellainen "hälläväliä"-olo enemmän kuin ennen asioiden suhteen. Ei välttämättä huono asia näinkin paskamaisessa elämäntilanteessa.
      Uskon ettei lihoamista tapahdu, kun pitää annostuksen tarpeeksi pienenä ja käy ahkerammin salilla/liikkumassa

    • mykkäotto

      Minulle määrättiin deprakine 500mg 1 o 2 risolid 1-4 vrk,tenox 1per vrk mirzapin 15 mg yöksi ja sertralin 15mg aamulla.Diagsoonini on kaksisuuntainen mielialahäiriö,paniikkihäiriö,narsistinen persoonallisuushäiriö.Lopettivat alpoxsiinit,diapamit jotka olivat tarv.Olen työkyvyttömyys eläkkeellä oleva lentäjä.Syön näitä paska lääkkeitä tarv.Minulla on osteoropoosi,välillä kivut helvetin moiset.Tarjosivat ketipinooria joka auttaa vaivaan kuin vaivaan.Sanoin psykiatrille että gooleta mitä Yhdysvaltojen lääkäriliitto sanoo serequellistä suomessa kauppa nimi ketipinor.Se saanoo että koko lääke pitäisi lopettaa.Se on täyttä myrkkyä ihmiselle.Nukun fyysisten kipujen takia hyvin huonosti mutta en halua olla zombie.Onneksi on ystäviä jotka tulevat hakemaan eri tapahtumiin.Kun ahdistus,tuska etc.paniikkihäiriön oireet on päällä nautin kotona musiikista ja juon pullon wsiskiä,ja matka jatkuu.

      • Anonyymi

        Itselläni vielä määrittelemätön kaksisuuntainen. Uusi läälärini halusi koittaa Deprakinetin rillalle (1500mg/vrk) ssri lääkettä ja kävi samanlailla kuin viime kesänä aiemmalla lääkärillä: todella paha mania putkareissuja surua ja murhetta. Sain olantsapiinin 10mg päivässä Deprojen kylkeen ssri mulle ei enää anneta, onneksi. Nyt viikon olatsapiinia syöneenä tuntuu, että meno tuntuu vähän rauhallisemmalta. Deprat ei pelkästään kyllä auttanu vasta Olantsapiini toi helpotusta, mutta kauanko kestää ja voiko silti puhjeta uusi paha mania? En tiedä sitten... ajan kanssa....

        Epäluuloinen ja epävakaa persoonallisuushäiriö on myös diagnoosina. Jotku pamit olisit juuri hyvä tähän unettomuutee.m ja agressioihin.


    • Anonyymi

      Deprakine on vaarallinen lääke. Minulle aiheutti ähes täydellisen Mikkeli katoamisen, eikä ole palautunut 8 kk. lääkkeen lopetuksen jälkeen. Käytin vain vähän yli 3 kk Deprakinea, aiheutti kivesten kutistumista, joten ei ihme että libido meni. En huomannut enkä tajunnut heti tätä haittavaikutusta. Monessa tieteellisessä artikkelissa kerrotaan, että näin käy. Lääkkeen pakkausselosteessa sitä ei kerrota. Aikamoinen haittavaikutus miehelle, on tunne että on joutunut rikoksen uhriksi. Myös monia muita vaarallisia haittavaikutuksia tällä lääkkeellä. En olisi siihen koskenut jos olisin tiennyt todelliset haittavaikutukset. Annos oli 1000mg iltaisin, yhden viikon ajan 1300 mg, kunnes tajusin lääkkeen lopettaa.

    • Anonyymi

      Tuli ihmeellinen painovirhe ekalle riville. Libidon katoaminen,. Sana Mikkelin ei kuulu siihen.

    • Anonyymi

      Kuinka moni lopetti kun annos laski 1000 tai 500 määrään?

      Siis vaan joku päivä lopetti ja pärjää vaikka diagnoosi ?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5055
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1295
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe