Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kansanedustaja: Paha, paha aseharrastus

Karvinen.

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen kirjoittaa asiaa aseharrastuksesta: http://www.forum24.fi/vieraskolumnit/paha,-paha-aseharrastus

"...Lisäksi poliisin tiedonsaantioikeutta aseluvan hakijan terveydentilan osalta lisättiin. Tämä saattaa tuhota lääkärin ja potilaan välisen luottamussuhteen sekä lisätä mielenterveysongelmia. Aseharrastajat eivät välttämättä enää uskalla kertoa mielenterveysongelmistaan lääkäreille aselupien menettämisen pelossa."

"...Uusi laki määrää poliisin suorittamaan luvanhakijoille soveltuvuustestit.
Lisäksi ampumaseuroista on löydyttävä jatkossa lain edellyttämät kouluttajat. Näitä kouluttajia puolestaan kouluttaa poliisi. Uudessa hallitusohjelmassa linjataan, että poliisin määrärahoja tullaan leikkaamaan seuraavan vaalikauden aikana yhteensä 10 miljoonalla eurolla. Kuulostaa mahdottomalta yhtälöltä lisätä poliisin jo ennestään suurta työtaakkaa ja samalla vähentää toiminnan määrärahoja. Kyseisellä lailla ei puututa todellisiin ongelmiin, vaan ainoastaan hankaloitetaan rehellisten kansalaisten aseharrastusta. Sillä ei esimerkiksi kitketä pois laittomia aseita tai vähennetä mielenterveysongelmista kärsivien määrää. Lisäksi laki kuormittaa kohtuuttomasti poliisin resursseja."

21

229

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näin se on

      Ollilta taas järkevää tekstiä. Äänestin kaveria viime vaaleissa eikä kyllä yhtään harmita! Miksi muut ku perussuomalaiset eivät pidä ääntä aselaista?

    • Populismia ?

      No koska perussuomalaiset (ja RKP) olivat ainoat jotka eivät syyllistyneet turhaan populismiin silloin kun aselaista äänestettiin edellisen hallituksen aikana.

      No ehkä eivät vihreätkään, sillä nehän muutenkin aina ovat vastustaneet aseita.

    • .30-06 Springfield

      Olli Immosen kirjoitus on selkeä ja puuttuu itse asian ytimeen.

      Ote on täysin päinvastainen kuin "sirkustieteellisessä tutkimuksessa" , joista alla olevassa osoitteessa löytyy taas yksi, josko olette jo lukaisseet, ja näitähän riittää Saurin ym. sepitteiden jatkoksi. On melko tuore julkaisu 2/2011 Tiedeakatemian Kannanottoja sarjassa. Sisällöltään siinä on hieman asiaa, asian vierestä ja täyttä pajunköyttä.

      http://www.acadsci.fi/kannanottoja/koulusurmat.pdf

      Itse kiinnitin huomiota käsitellyn asian lisäksi dokumentaatioon, lähdekritiikkiin ja miten johtopäätöksiä tehdään koko väestötasolla. Etenkin aseiden ja rikollisuuden välinen korrelaatio oli täysin sepitteellinen, vailla mitään dokumentaatiota vailla mitään näyttöä miten arvot oli sinne saatu, jotta niitä voisi pitää luotettavina tämä siis sivulla 28 (sähköinen versio)

    • pyssyt pois vain

      no toivottavasti aseet nyt kielletään, kun jo Norjassakin hullut ampuvat ihmisiä.
      Ei asekielto ainakaan murhia lisää ja näin se on hyvä asia.
      Liikaa hulluja maailmassa.

      • 3325235

        Voisit vähän perehtyä asiaan ennen kuin alat vaatimaan laillisten aseiden kieltämistä. Tiedätkö edes mitä siitä seuraisi?

        - Rehellisten ihmisen aseharrastus lakkautuu. Silloinhan saadaan terveitä ja tasapainoisia ihmisiä kun harrastukset viedään ja oikeuksia rajoitetaan.

        - Laittomat aseet lisääntyisivät, ja niitä olisi helpompi saada -> enemmän kuolonuhreja.

        - Rikolliset ja muut hullut ostavat laittomia aseita, joilla on usein helpompi tappaa kuin laillisilla aseilla. Laittomia aseita olisi huomattavasti vaikeampi saada, kun lailliset aseet veisivät niiden markkinat.

        - Lailliseen aseeseen tarvitaan poliisin lupa, laittomaan aseeseen ei.

        - Rehellisillä ihmisillä ei siis olisi aseita, mutta hulluilla, rikollisilla ja valitolla olisi. Kansalla ei siis ole mitään puolustuskeinoa rikollisia ja tarvittaessa omaa hallitustansa vastaan.

        - Suomessa tapetaan enemmän ihmisiä puukolla ja paljain käsin enemmän mitä aseilla yhteensä. On todennäköisempää että voitat päävoiton lotossa, kuin että sinut ammutaan.


    • nyt riitti jo

      Koska noita hulluja näyttää sikiävän nykyään aivan toista tahtia kun entisaikoina, niin myös joku harrastus on yhdentekevä ihmishenkien rinnalla.
      Kaikki mikä vaikeuttaa hulluja saamasta aseita, on siis hyvä asia.
      Se on sama mitä tilastot sanoo, mutta nyt alkaa olla aika sellainen, että aseet pitää saada pois tavallisilta ihmisiltä. Muitakin harrastuksia löytyy, sillä ei asiaa enää voi puolustaa.
      Kun ei ole laillisia aseita, on viranomaisten helpompi puuttua myös laittomiin aseisiin.

      • Miten niin?

        kerroppas se.


    • 3325235

      Uskoisit nyt, että aseiden täyskielto lisää uhreja, ihan täysi fakta. Rautalangasta vääntäen:

      - Einari on hullu joka halua tappaa ihmisiä. Koska aseet ovat laitettu täyskieltoon, hän ei voi hankkia sellaista luvallisesti. Mutta koska Einari on vähän kaheli, hän päättää hankkia konepistoolin luvattomasti. Eräänä kauniina päivänä Einari sitten aiheuttaa lisää kuolonuhreja.

      Mutta jos taas aseet olisivat osittain laillisia:

      - Einari on hullu joka haluaa tappaa ihmisiä. Koska aseet ovat laillisia, hän päättää hankkia luvan poliisilta. Poliisin testissä kuitenkin selviää, että Einarilla on mielenterveysongelmia, eikä hänelle anneta lupaa. Tästä huolimatta Einari yrittää hankkia asetta luvattomasti, mutta se on vaikeaa, koska laittomia aseita on vähän, sillä lailliset aseet vievät niiden markkinat. Ihmishenkiä säästyy.

      Entä jos aseet olisivat kaikkien saatavilla?

      - Einari on hullu joka haluaa tappaa ihmisiä. Koska aseet ovat kaikkien saatavilla, hän hakee itselleen K-kaupasta itselleen puoliautomaattipistoolin. Einari alkaa heti ammuskelemaan sillä paikallisessa ostoskeskuksessa, mutta Jaska, jolla on myös ase itsepuolustusta varten, ampuu Einaria ennen kuin hän ehtii tappaa ketään.

      Jokainen saa itse päätellä että mikä laki olisi kaikkien turvallisin kaikille. Aseiden kieltäminen kuulostaa ensiajatuksella kaikille parhaaksi vaihtoehdoksi, mutta asiaa pohdittua totuus on päinvastainen. Lisäksi uskon että ihmisillä pitää olla oikeus puolustaa itseään näiltä hulluilta, mutta myös mahdollisesti omalta hallituskeltaan. Puolustuskyvytöntä kansaa on helppo hallita.

      • kovin optimistista

        "Einari on hullu joka haluaa tappaa ihmisiä. Koska aseet ovat kaikkien saatavilla, hän hakee itselleen K-kaupasta itselleen puoliautomaattipistoolin. Einari alkaa heti ammuskelemaan sillä paikallisessa ostoskeskuksessa, mutta Jaska, jolla on myös ase itsepuolustusta varten, ampuu Einaria ennen kuin hän ehtii tappaa ketään. "

        Näinhän NRA-väki fantasioi pöksyt märkinä. Toinen "totuus" voisi olla tilanteessa tämän näköinen:

        - Einari alkaa ampua ostarilla
        - Jaska kaivaa oman aseensa ja ampuu Einaria, osuen siinä sivussa myös kahteen sivulliseen
        - Pirjo kaivaa aseensa ja ampuu Jaskaa, koska luulee tämän olevan spree-killer
        - Timppa näkee tilanteen niin, että Pirjo ampuu Jaskaa ja alkaa ammuskella kohti Pirjoa, osuen samalla sivulliseen; Pirjo vastaa hämmentyneenä tuleen
        - Ostarin vartijat saapuu viimein paikalle, näkee Pirjon ja Jaskan tulitaistelun ja ampuu molemmat

        Kaunista jälkeä, eikös vaan?


    • Tietokonepelit

      pitäisi kieltää. Kun pikkunaperosta asti tykittää ruudulla massoittain ihmisiä lakoon, niin tottakai se sitten isompana oikeasti onkin helppoa. Hermoradat ovat totutuksensa saaneet. Mutta kukaan ei käske kieltää väkivaltaisia tietokonepelejä, eihän toki, leikkiähän se vain on. Niin, mutta lapselle totisinta totta.

      • samaa mieltä

        Kyllä, kaikki väkivaltaiset pelit ja lisäksi väkivaltaiset TV ohjelmat pitää kieltää. On se kumma kun monelta kanavalta tulee joku rikossarja jossa ammutaan ja sarjan nimikin on monesti joku joka sisältää jo murha sanan, nykyiset lasten ohjelmatkin sisältää väkivaltaa, ainoa järkeviin kuuluva lastenohjelma taitaa olla kohta enää pikku-kakkonen? Meillä ei lapset pelaa pelejä eikä katso pöljiä lasten ohjelmia, meillä panostetaan lasten liikkuvuuteen, kesällä pyöräily, jalkapallo jne talvella hiihto, mäen lasku jne. ja toivottavasti aselaki pysyy sen verran järkevävä, että tulevaisuudessa pääsevät isän kanssa metsälle, jos vaan metsästys alkaa poikia kiinnostamaan, merkit kyllä viittaa siihen, että kiinnostusta on :)


    • .30-06 Springfield

      Ylen uutisoinnin tiimoilta muutama sananen, kun ovat poliittisesti korrektina mediana hypettäneet aselakiasiaa kaiken päivää. Eivätkä sanottavaani siellä julkaise.

      Eli tuskin on 13.6 voimaantulleesta laista muste edes ehtinyt kuivua, niin jo pitäisi edelleen vaikeuttaa aseenomistajien elämää. Tarkemmin linkissä.

      http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/07/suomen_aselaki_uudelleen_arvioitavaksi_2742935.html

      Taitavat unohtaa, että nykyisen aselain uudelleen arviointi voi kohdata odottamattomia vaikeuksia jo valmisteluvaiheessa. Kun laki oli ja on edelleen lähtökohtaisesti täysi susi. Sisäasiainministeri Päivi Räsänen näet äänesti jo nykyistä lakia vastaan, kuten perussuomalaisetkin. Jos jotain tapahtuu, niin asiantuntijoiden luulisi olevan niitä, jotka asiasta tietävät.

      Onneksi perussuomalaisilla on merkittäviä valiokuntaedustuksia. En myöskään usko, että mikä tahansa esitys menee enää äänestyksessä läpi edes kepun metsästäjäsiivessä, sikäli kun asia nyt tulee esille. Luulisi heilläkin olevan jonkinlainen intressi nostaa kannatustaan. Ainakaan suuri sali ei ole se paikka jossa p***aa esitystä korjataan. Toivottavasti oppositiossa PS-kepu-akselilla kehkeytyy hyvä yhteistyö, sillä intressi on molemminpuolinen.

      Kaiken kaikkiaan aseiden omistajien oikeuksien polkeminen ei noin yleisestikään ole järkevää, mikäli edustaja on kiinnostunut poliittisesta tulevaisuudestaan. Tai sitten vaalitulos on ehtinyt unohtua. Erkki Tuomioja ehti tulla jo ulos ja keräsi poliittisia irtopisteitä Oslon tragedian uhrien kustannuksella.

      • Vox Populi

        Valiokuntapaikoilla ei ole juuri mitään merkitystä silloin, kun hallitus ajaa lakiesitystä putkeen. Opposito saa rähistä valiokunnissa ja salissa, ei vaikutusta. Kuka sinulle on väittänyt, että opposition edustajilla valiokunnissa olisi muuta kuin korkeintaan pilkunviilaajan rooli?


      • .30-06 Springfield
        Vox Populi kirjoitti:

        Valiokuntapaikoilla ei ole juuri mitään merkitystä silloin, kun hallitus ajaa lakiesitystä putkeen. Opposito saa rähistä valiokunnissa ja salissa, ei vaikutusta. Kuka sinulle on väittänyt, että opposition edustajilla valiokunnissa olisi muuta kuin korkeintaan pilkunviilaajan rooli?

        Nimerkille "Vox Populi"

        Mainitsemillani asioilla nimenomaan on merkitystä. Ei siis kannata uskoa, mitä poliittisesti korrekti media ja Yle asioista levittää. Uutisoinneista saa sen kuvan, että aselakiasiassa päättävät vain virkamiehet ja poliisin johto.

        Yle välittää ja repii kaiken poliittisen hyödyn irti Oslon tragedian uhrien kustannuksella, tavalla joka demonisoi perussuomalaisia ja laillisia aseenomistajia ryhmänä. Tämä nähtiin jo kouluampumistapauksissa ja näyttää jatkuvan edelleen.

        Yle on tässä linjalleen uskollinen, onhan toimituskunnassa runsaasti vanhoja ja uusia punavihreitä. Tämä jos mikä on uhka median riippumattomuudelle ja avoimelle yhteiskunnalle. Median tulisi olla "neljäs valtiomahti" eikä mikään sylikoira kuten Yle.

        Aselakiasiassa Ylen tehtävänä on ainoastaan toimia hallituksen äänitorvena ja varmistaa mielipideilmasto poliittiselle jatkuvuudelle ja että Kataisen äärivasemmistolaisen hallituksen poliittis-idologinen agenda toteutuu. On näet niin, että punavihreille yksityinen aseenomistus on aina ollut ongelma. Vai mitä? Tämä on tuttua jo edellisestä hallituksesta.

        Mitä suuren salin äänestykseen tulee, niin huono esitys palautetaan korjattavaksi, sikäli kun edustajat eivät ole totaalisia imbesillejä ja ymmärtävät, että napinpainaminen on kannanotto. Ikävä kyllä HE 106/2009 kohdalla näin ei tapahtunut. On kuitenkin niin, että nykyisen aselain muuttamisen kynnys voi tällä kertaa kohdata yllättäviä vaikeuksia. Perusteista mainitsinkin jo aikaisemmassa kommentissa.

        Kaiken kaikkiaan jokaisen tulee miettiä asiat ja tehdä johtopäätökset vain ja ainoastaan omista intresseistään käsin, eikä kritiikittömästä uskoa mediaa, muiden sanomisia, huuhaata, hallituksen esityksiä ja niitä perustelevia virkamiehiä. Sanottakoon vielä, että mikäli opposition mielipide-eron ilmaisu on mielestänne vain rähinää, kuten asian ilmaisette, niin mitähän edustuksellinen demokratia mahtaa Teille merkitä?


    • pyssyt pois hulluilt

      Aivan monenlaista olisi kiellettävä, mutta on hyvä aloittaa niistä aseista ja sitten edetä tuohon väkivaltaviihteeseen ja muihin juttuihin.
      Aseet pois vain kansalaisilta.

    • vanhanlainpuolustaja

      Ikävä sanoa, mutta oikeastaan odotan sitä päivää kun tapahtuu se seuraava joukkourha jossa onkin käytetty luvattomia aseita. Näinhän tulee ennenpitkää käymään, koska "hullu" keinot keksiin.

      Ja lannotteetkin kortille.

    • tiukka linja

      No eikös tuo hullu omannut aselupia, siinä sen näkee aseharrastajat ovat potentiaalinen uhka yhteiskunnalle, pyssyt vaan pois ja luvattomista kunnon ehdottomat tuomiot.

    • lainorja

      Jos suunnittelee rikosta josta saa yleensä ehdottoman tuomion (lähes kaikki aseelliset ryöstöt, murhat yms. tuomitaan ehdottomina), niin ei se kovempi tuomio luvattomasta aseestakaan ole mikään pelote jolla voisi luvattoman hankintaa estää.
      Myöskään ulkomaalaista luvattoman aseen myyjää ei yleensä saada tuomittua...

    • asehullut vankilaan

      Hirmu tuomio luvattomista aseista, koska näilläkin sivustoilla väitetään luvattomien aseiden lisääntyvän paljon, mikäli luvalliset kielletään.
      Sehän merkitsee vain, että nämä aseen omistajat eivät välitä laeista.
      Luvattomien aseiden määrän nousi, tapahtuu siis entisten aseiden omistajien parissa, heistä osa ainakin voisi kokea asian pelotteena, vai kuka haluaa esim. 6 vuotta linnaa, vain sillä että on kiva omistaa laiton ase?

      Eli ensin aseet kiellettävä ja sitten laittomille aseille hurja rangaistua.

    • vanhanlainpuolustaja

      Lain tiukentamisen hyötyhän perustuu puhtaasti siihen, ettei laiton tuonti tai asevarkaudet lisäänny eikä näin ollen aseita olisi kenelläkään jonka voisi ikimaailmassa kuvitella tekevän niillä rikosta. Mutta ollaanko liian sinisilmäisiä ja luotetaan tähän.

      Kuten jo monissa keskusteluissa on käynyt ilmi mm. Egnlannin tiukka aselaki ei ole vähentänyt aseilla tehtyjä henkirikoksia.

      On toki totta, että jokin mahdollinen nykyinen aseen omistaja tai "tuleva" aseen omistaja jolla iso hihna alkaa luistamaan, ei tee rikosta aseella jota hänellä ei enää ole tai jota ei ole saanut. Mutta todellisuudessa nämä lienevät marginaalitapauksia. Tietenkin yksikin uhri on liikaa.

      Lähdetäänköhän tässäkin tapauksessa puuttumaan vääriin asioihin ja ummistetaan silmät todellisilta syltä (mitä ne sitten lienevätkin).

      Kuinka moni kuolee tupakointiin, auto-onnettomuuksiin, leipäveitseen yms. eikä näitäkään olla kieltämässä.

      • 30-06 Springfield

        Vanha aselaki oli aivan riittävä. Mikäli poliisi lupaviranomaisena olisi noudattanut tuolloin edes voimassa olevaa lakia yhtenäistämisohjeen sijaan, niin Jokela ja Kauhajoki olisivat tällä hetkellä täysin tuntemattomia paikkakuntia.

        Punavihreät käyvät tällä hetkellä omaa likaista poliittista kampanjaansa Oslon tapahtumien kustannuksella. On vaikea välttyä vaikutelmalta, että joukkosurmat ja terroriteot ovat heidän politiikkansa käyttövoima, jonka avulla he perustelevat pyrkimyksensä sosiaali-ja punafasistiseen diktatuuriin.

        Kun Norjassa käydään keskustelua yhteisöllisyydestä ja toisista välittämisestä, niin meillä Suomessa kotoperäiset puniikit näkevät senkin valtion tehtäväksi, joka ratkaistaan aseiden totaliikiellolla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1995
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1410
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      60
      1317
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1273
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1201
    Aihe