Lavatanssien käyttäytymissäännöistä

Kaaaatri

Aloitin lavatansseissa käynnin kesällä 2010 ja olen viihtynyt tansseissa noin yleisesti todella hyvin; nauttinut tunnelmasta ja saanut nähdä aivan upeita suomen kesäisiä tanssilavoja, joiden olemassaolosta en aikaisemmin edes tiennyt. En yleensäkään nyrpistele miesten tullessa hakemaan, vaan olen tanssinut ns. laidasta laitaan lähes kaikkien minua hakeneiden kanssa.

Siltikin, viime aikoina on todella alkanut ottamaan päähän se, että vaikka omaan melko pitkääkin aikaisempaa tanssitaustaa ainakin lattareiden osalta ja omaksunut peruslavatanssit suhteellisen nopeasti, en KOSKAAN pääse tanssimaan näiden ns.pro-herrojen kanssa. He hakevat kerrasta toiseen aina näitä samoja tuttuja daameja, vaikkakin toisaalta ajoittain huomaan, etteivät nämä daamit selkeästikään välttämättä osaa tanssia esim. lattareita kovinkaan kummoisesti . Ts. tämä lavatanssien yleinen käyttäytymiskoodisto tulee siis ikuisesti estämään minulta pääsyn pro-herrojen daamiksi, koska herrojen on haettava järjestäen kaikki niitä, jotka taas ovat viimeiset puoli vuotta tai kymmenen vuotta hakeneet heitä naisten haulla.

Ja selvennykseksi, en todellakaan vaadi, että aina pitäisi tanssia jonkun ns.teknisestä taitavan viejän kanssa, vaan nautin kaikenlaisista viejistä. Silloin tällöin olisi kuitenkin kiva päästä juuri nyt esimerkiksi lattareita tanssimaan jonkun kanssa, joka on ehkä tanssinut ko.tansseja yhtä kauan kuin minä. Peruslavatansseissa olen todellakin edelleenkin aloittelija. Ja tämä mainitsemani ongelma taitaa kyllä olla aika yleinen ongelma, mutta silti se ajoittain turhauttaa...

22

798

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hakemaan naistenhaul

      Hae näitä ns.pro-tanssijoita naistenhaulla , niin tulet tutuksi ja taitosi tunnetuksi, sitten vientiä riittää.turha on turhautua jos et itse tee mitään asian eteen.

    • Useita vuosia käyty

      "Ts. tämä lavatanssien yleinen käyttäytymiskoodisto tulee siis ikuisesti estämään minulta pääsyn pro-herrojen daamiksi, koska herrojen on haettava järjestäen kaikki niitä, jotka taas ovat viimeiset puoli vuotta tai kymmenen vuotta hakeneet heitä naisten haulla. "

      - äkkiäpä olet tällaisia kommentteja heittämässä, kun vasta vuosi sitten olet aloittanut lavoilla käynyt.. Kannattaa olla tyytyväinen tämänhetkiseen tilanteeseen, jos kerran hyvin pääset tanssimaan. Sinne nirppaosastolle nirppamiesten haettavaksi kun on sen verran tunkua ja ylitarjontaa, että pahan mielen siitä vaan, jos sieltä nirpasta ei sitten haetakaan. Nälkähän toki kasvaa syödessä ja moni vasta tanssinsa aloittanut hivuttautuukin jo vuoden jälkeen sinne nirppaosastolle ja turhautuu, kun eivät ne taitavat hae. Jokaisella on toki vapaus sijoittautua sinne missä haluaa olla haettavissa. Taitotaso vaan ei aina siellä nirppaosastolla kaikissa lajeissa ole kummoinen. Mitä tulee taitavien miesten hakujen odotteluun, niin tarjontaa näillä taitavilla nirppamiehillä on sen verran runsaasti, että heillä ei välttämättä ole tarvetta laajentaa hakupiiriä tai edes velvollisuutta siihen, jos ovat tyytyväisiä näihin tuttuihin daameihin.

    • testing 22

      Jostain syystä tanssitaito, hyvä tai huono, nostetaan jatkuvasti ainoaksi hakukriteereiksi. Joskus on jopa päinvastoin eli hyvä tanssija hakee tarkoituksella vähemmän tanssineita koska ei jaksa joka kerta tanssia "täysillä".

      Usein haetaan myös muita tuttuja työkavereista alkaen, ja oikein hyvä ja melkein unohdettu keino tutustua ihmisiin on mennä juttelemaan vaikka juomapisteellä tai ulkona jäähdytellessä. Tanssipaikka ei ole muilta kontakteilta suljettu paikka.

    • 4

      Kyllä itse ainakin tanssin mieluummin sellaisten kanssa joilla liikekieli natsaa.

      Perusköppäsy nyt onnistuu muidenkin kanssa mutta ei siinä paljoakaan musiikin tulkinnasta ja tanssin nautittavuudesta puhuta, tulee vain paha mieli.

      Näin se vain on.

    • Näin se menee

      "..koska herrojen on haettava järjestäen kaikki niitä, jotka taas ovat viimeiset puoli vuotta tai kymmenen vuotta hakeneet heitä naisten haulla. "

      - mielestäni se ei mene noin. Kiitoshakuja tuskin järjestäen tekevät velvollisuuden tunnosta kyseiset pro-miehet, jos eivät koe sitä mieluisaksi. Useimmiten noita taitavia miehiä ei edes näy naistenhaulla, koska eivät halua kenen tahansa hakevan. Itse en viitsi ketään pakoilevaa miestä edes lähteä mistään piilosta hakemaan varsinkaan sellaista, jonka haettaviin en kuulu. Kyllä heille mieluisat tutut daamit tietävät mistä heidät tavoittaa, joten tanssia saavat myös naistenhaulla, mikäli haluavat.

      • Minna-mari o

        Tanssipaikoilla käy jokseenkin omituista väkeä. Miehillä varsinkin on jotenkin ihan outo suhtautuminen vastakkaiseen sukupuoleen.


    • ProoooooMAN

      Pro -miehet eivät hae sinua lattareihin.

      He kyllä hakisivat sinua jos olet nätti JA hoikka. Korostan JA sanaa tässä yhteydessä.

      Kasvoillesi tuskin voit mitään, mutta kuulostaa tekstistäsi siltä että varaa tiputtaa painoa olisi useampikin kilo.

      Ihan vain vinkkinä vain

      • voi itku ja idiootti

        No voi pyhä jysäys! Miten sinä voit " kuulostaa tekstistä", että pitäisi painoa tiputella?Menee jo överin puolelle nuo juttusi.


      • Eiprooo
        voi itku ja idiootti kirjoitti:

        No voi pyhä jysäys! Miten sinä voit " kuulostaa tekstistä", että pitäisi painoa tiputella?Menee jo överin puolelle nuo juttusi.

        Pro-miehet taantuvat todellakin ajattelultaan kun keltainen liemi nousee kupoliin ja muhii siellä aikansa.


    • Tanssi tyttö

      Ei ne ns. pro-miehet välttämättä ole niin hyviä kun esittävät (luulevat), mutta joillakin on pokkaa. Olen paljon tansseissa käynneenä huomannut, että oikeasti parhaita ovat miehet, jotka eivät esitä mitään, vaan nauttivat tanssista koko sydämestään. Hakevat kyllä tietysti parhaimistoa, mutta uskaltautuvat hakemaan myös uusia tulokkaita, eivät pakoile naisten hauilla ja ottavat huumorilla jos joku kuvio ei onnistukaan. Itse tanssin mieluiten näiden osaajien kanssa ja he myös hallitsevat vakio tanssit hyvin. Nämä ns. pro-tanssijat hallitsevat useimiten vain nämä lattarit. Tanssipaikoilla kiertää näitä "huippuja" ja ovat niin ollakseen, että hyvä kun lattialle mahtuvat. En hae heitä naisten haulla, enkä myöskään kaipaa heidän hakujaan. Tansseissa on mukavinta iloiset, huumorintajuiset miehet jotka osaavat, mutta eivät esitä ja onneksi hakevat. Sinulle, viestiketjuan aloittaja sanoisin, että hae naistenhaulla näitä hyviä, erotat heidät kyllä näistä ylimielisistä pro-tanssijoista. Mukavia tansseja kaikille niille jotka nauttivat siitä täysillä, eivät nirsoile liikaa ja ovat ihmisenä avarakatseisia. Tuo ProoooooMAN on juuri noita tyyppejä jota ei kannata hakea.

    • Kaaaatri

      Kiitos vastauksista. Täytyypä yrittää bongailla näitä mukavia herroja naisten haulla seuraavan kerran...Ja muuten, olen tietenkin jossakin vaiheessa YRITTÄNYT hakea myös näitä pro-miehiä noilla hauilla, mutta jostain kumman syystä aina joku muu nainen on ollut nopeampi. Itse, kun en viitsi aivan kynsin ja hampain näistä ns.pro-tyypeistä tapella, kun tosiaan muutenkin olen tansseissa viihtynyt...ja varmasti näitä edellisen viestin ketjun kirjoittajan nimeämiä "mukaviakin" herrasmiehiäkin on tanssittajiini mahtunut, vaikkei ehkä niin paljon kuin joskus toivoisi... ja totta sekin, että nälkä on kasvanut liiaksi tässä matkan varrella :) Täytyy vain jatkaa tansseissa käyntiä, niin ehkä sitä oppii myös tuntemaan ihmisiä näistä lavatanssipiireistä paremmin.

      ...Ja muuten, Prooooman; sydämellinen kiitos vinkistä. "Aina on vara tiputtaa", sano anorektikko punnituksessa :D Toisaalta, näin ihan kaikkien naisten puolesta sanon, että jos nuo mainitsemasi kriteerit ovat teillä pro-jätkillä ne tanssiinhakukriteerit, niin jääkää vaan sinne tuttuja tyttöjä tanssittamaan ja treenailemaan ainakin lantioliikettä (se näin vuosia lattareita tanssineen silmissä on teillä joillakin ns. pro-miehilläki näemmä ajoittain vähän hakusessa... :P)

    • Ihan tavallinen mies

      Ei ole olemassa mitään pro-herroja. On sellaisia vanhoja paapparaisia jotka tanssittaa tai oikeastaan riuhtoo teinityttöjä.

      Hyviä tanssimiehiä on porukassa paljonkin. Ovat vaan niitä jotka ei kohella niinkuin ne äijänkäppänät. Sun pitää vain löytää ne helmet. Ole kärsivällinen.

      Ärsyttää suunnattomasti koko sana "pro" tanssikirjoittelussa.

      • Tavallinen "tyttö"

        Ei niitä olekaan, ne vaan luulee olevansa. Ihan tavalliset on parhaita.


      • joskus nirppaileva:)

        "Ei ole olemassa mitään pro-herroja. On sellaisia vanhoja paapparaisia jotka tanssittaa tai oikeastaan riuhtoo teinityttöjä. "

        - en tiedä missä käyt tanssimassa, mutta lavoilla käy myös nuorempiakin taitavia miehiä joita ns. pro-miehiksi kutsutaan ja joita tässä käsittääkseni tarkoitettiin. Heidän hakuaan siis kai tässä pääasiassa toivottiin. Negatiivisessä mielessä toki halutaan näitä pappaikäisiä nuoria tyttöjä hakevia pro:ksi kutsua, mutta mielestäni silloin mennään metsään. Itse kutsun mieluummin näitä taitavia pro-miehiä nirppamiehiksi. :)


    • Yksflikka

      Kasvojensa tekeminen tutuksi kestää aika kauan, vuosi on lyhyt aika. Moni näistä osaavammista on käynyt kursseja ja tansseja vuosia ja tanssii niiden naisten kanssa jotka ovat tulleet tutuksi kursseilta ja lavoilta jo vuosia sitten. Se on tavallaan vallan luontevaa.. kai jokainen haluaa tuttujensa kanssa vaihtaa kuulumisia jne? Minullakin on monia tanssittajia joiden kanssa olen tanssinut jo vuosikausien ajan.. ihan aloittelijasta lähtien.. myös ne miehet ovat ajan kanssa kasvattaneet taitojaan ja ovat nyt osaavia.

      Osaavia naisia on moninkertainen määrä osaaviin miehiin verrattuna, monella "nirppamiehellä" on valtaisa tuttavapiiri eivätkä he ehdi kaikkia tuttujaan hakea joka ikinen ilta, puhumattakaan tuntemattomista.

      Olet myös oikeassa siinä, että esim. lattareita taitavat ovat harvassa.. vartalon käyttö on monella aika hakusessa lattareiden kohdalla. Johtunee siitä, että moni ns. nirppamiehistä on enemmän suuntautunut swingtanssin puolelle kuin lattareihin. Lattarit eivät siis välttämättä ole heidän mielilajejaan, vaikka nitä avoimessa oteessa tanssitaankin.. Koitapa esim. hakea jostain sambaa tanssiva mies, ei ole helppoa. Sambaswinginä menee moni, mutta varsinaisena sambana hyvin harva.

      Parasta on hakea heitä sitten itse naistenhaulla niille lajeille jotka itsellä ovat vahvoja. Käytännössä se on ainoa keino päästä tutuksi ja tulla haetuksi (ellei sitten satu olemaan poikkeuksellisen kaunis tai aivan poikkeuksellisen taitava). Hae heitä muutaman kerran, jotta osaamisesi tulee tutuksi.. jos vastahakua ei heti ensimmäisenä iltana tule, älä hermostu, haet vaan uudelleen. Luultavasti mies muistaa sinut muutaman haun jälkeen ja hakee sitten takaisinkin.

      Ja kyllä, parhaat viedään naisten haulla päältä, pitää olla nopea ja röyhkeä ehtiäkseen ajoissa!

    • Erittäin pro

      Ehkä et viehätä miehiä sillä tavalla. Kuten olet huomannut, niin nykyään lavoilla on miesten markkinat, eli naisia on monta kertaa enemmän tarjolla kuin miehiä. Miehet voivat parhaista valita tanssitaitoisimmat, ja itse olet kokemuksesi perusteella vielä kampurajalka. Hyvä kroppa ja ulkonäkö tosin komensoivat tanssitaidot, koska pukille pääsyähän sitä tansseista haetaan.

      Hyväksy tosiasiat ja nauti elämästäsi sellaisena kuin olet. Pro-miehiä ei riitä kaikille.

      • melkein pro

        Samaa mieltä. Pro-miehen hausta akan kuin akan tulisi olla kiitollinen. Se kun on niin harvinaista herkkua.

        Petikaveriksi pääsy pro-miehelle tulisi olla jokaisen lavalla käyvän tytön suurin fantasia.


      • Hupaisaa :DD
        melkein pro kirjoitti:

        Samaa mieltä. Pro-miehen hausta akan kuin akan tulisi olla kiitollinen. Se kun on niin harvinaista herkkua.

        Petikaveriksi pääsy pro-miehelle tulisi olla jokaisen lavalla käyvän tytön suurin fantasia.

        Hehehee, onkos miekkosella mennyt suosio päähän?
        sanoisin, että fantasiaa koko seuraava ajatus. :DD

        "Petikaveriksi pääsy pro-miehelle tulisi olla jokaisen lavalla käyvän tytön suurin fantasia. "


    • jivexet

      Ehkäpä jossain mielessä lavoilla on kuitenkin naisten markkinat. Sellaisella miehellä, joka hakee lavoilta vakavasti seuraa valikoimat ovat melko rajalliset:
      yli puolet hakurivissä olevista naisista on yli 50:n iältään ja nuorista naisista suurin osa tullut vain esittelemään tanssitaitojaan toisten tanssikerholaisten kanssa eivätkä juuri haluakaan tutustua ulkopuolisiin "taviksiin".
      Jos rivissä onkin sitten jokunen ns. "tavistyttö", jolle seura kelpaisikin, on tällaisesta heti kiinnostunut vähintään 4-5 miestä. Näistä sitten voi tyttö valita mieluisensa.

      • Seuravaaa n kertaan

        Onnneksi toit esille että kyseessa on "markkintavara". Tosiasioita on todellakin että on osa naisia jotak esittelee taitojaan tanssikerhojen kanssa ja eivät ns: halua mitään. No ne yli 50 kymppiset on tosiaan hakemassa hyvinkin monelaista vaihtoehtoa siihen omaan tarpeeseen. Lähinnä kai on se tyypillinen markkinarvon mittautus suhteessa toisiin naisiin ja ehkäpä sen ihastuksen aikaan saaminen. (suurin osa aviollisia ja varattua ns: )

        No rivissä on tosiaan varmaankin nainen joka haluaakin seuraa niin nämä kiinostuneet miehet onkin jokoa rivissä seisovien naisten kumppaneita tai muutoin varattuja "uusiosinkkuja". ja se harvinaisuus joka olisi seuraa vailla miehistä ei ehdi edes tunnistaa tätä seuraa hakevaa naista kun häntä viedään kiinostuksen syövereissä ja jopa kyytiä tarjotaan.

        Niin että markkinvoimat ne vain vie...


      • Tavallinen "tyttö"
        Seuravaaa n kertaan kirjoitti:

        Onnneksi toit esille että kyseessa on "markkintavara". Tosiasioita on todellakin että on osa naisia jotak esittelee taitojaan tanssikerhojen kanssa ja eivät ns: halua mitään. No ne yli 50 kymppiset on tosiaan hakemassa hyvinkin monelaista vaihtoehtoa siihen omaan tarpeeseen. Lähinnä kai on se tyypillinen markkinarvon mittautus suhteessa toisiin naisiin ja ehkäpä sen ihastuksen aikaan saaminen. (suurin osa aviollisia ja varattua ns: )

        No rivissä on tosiaan varmaankin nainen joka haluaakin seuraa niin nämä kiinostuneet miehet onkin jokoa rivissä seisovien naisten kumppaneita tai muutoin varattuja "uusiosinkkuja". ja se harvinaisuus joka olisi seuraa vailla miehistä ei ehdi edes tunnistaa tätä seuraa hakevaa naista kun häntä viedään kiinostuksen syövereissä ja jopa kyytiä tarjotaan.

        Niin että markkinvoimat ne vain vie...

        Suurin osa meistä yli 50:sistä on nauttimassa tanssin huumasta. "Nuoriso" luulee, että elämä on ohi meidän ikäisillä. Voin kertoa salaisuuden. Tämä aika on sitä parasta aikaa. Minulle henkilökohtaisesti tanssi on aina ollut suuri osa elämää. Tansseissa käy samanhenkisiä ja saman ikäisiä miehiä. Sillä ei ole väliä mitä sieltä loppujen lopuksi haetaan. Miehet ja naisethan on luotu hakeutumaan toistensa seuraan, mutta harvoin, tosi harvoin ne kemiat kohtaa ja se "oikea" sieltä löytyy. Tämän kun tiedostaa, tanssista voi nauttia täysin siemauksin eikä sinne lähdetä sitä oikeaa etsimään vaan odotus on aina siinä, että ne "oikeat" tansittajat hakevat. Tanssilavoille mahtuu nuoret ja vähän varttuneemmatkin siis kaikki jota tanssi kiinnostaa. Pitää muistaa, että nuoristakin tulee vanhoja. Ihmisiä on joka lähtöön ja ikävä kyllä noita "kusipäitäkin" on joille on noussut päähän se vähäinen tanssitaito ja ne jos ketkä hieman pilaavat sitä tanssilava tunnelmaa. Onneksi heistä ei tarvitse välittää, kun keskittyy vaan siihen omaan tanssiinsa. Itse olen aloittanut tanssimisen 14-vuotiaana ja olen elämäni aikaina tanssinut jos jokinlaisen taitajan kanssa. Vieläkin ne "oikeahenkiset" nuoret miehet tanssittavat, siis ne joille tanssi on tunne ja ilo siellä sydämen syövereissä.


    • Aikuistumis tanssi

      Turhauttavaa on lukea tuota "tilitystä" pro ja pro miehistä. Nimenhän on keksineet johonkin tarkoitukseen turhautuneet daamit ja heillä on sitä "kivaa" aiheen ympärillä. Olennainen puuttuu tanssista ja elämästä kun jaksaa jauhaa moista soopaa.

      Niin miehet kuin naisetkin tahtoo kehittyä ja onnistua ja pitää hauskaa niikuin sinäkin ja ole aidosti ja vilpittömästi tansseissa ja täysin ilman arvostelua niin on itsellä paljon helpompaa sekä kiinnittyy kiinnostuskin itse tanssiin ja sen tuomaan iloon.

      Olen pitkään tanssinut jo yli 10 vuotta ja aiheeseen PRO en todella halua osallistua enkä yleensäkkään jaotteluun hyvän asian yhteydessä. Sillä se ei ole oikea katekorisointi eikä käsitys ylensäkkään tanssia taitavasta vaan se on pelkästään erittely ja tunnistamis tarkoitus leimaamista varten.

      Naisena kun et lähde mukaan PROOTTELEMAAN niin varmuudella saat osaksesi juuri sitä hakua mitä toivotkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe