minne kuubassa havannan lisäksi?

kertokeee

Mihin Havannan lisäksi Kuubassa kannattaisi suunnata? Haluaisimme rantakohteeseen mutta ei mielellään turistirysään kuten Varadero.
Ja olisiko hotellisuosituksia Havannasta muualta?
Kiitos!

8

943

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Zede

      Haluamanne yhdistelmä on enemmän kuin haasteellinen, koska rantakohde on yleensä yhtä kuin turistirysä. Mielenkiintoisia kaupunkeja vierailla ovat Santiago de Cuba, Baracoa ja Trinidad. Cayo Cocon halusin itse mennä, joten sitä kannattaa harkita. Paikassa käyneet voisivat kommentoida.

    • yuma80

      Trinidadin ulkopuolella (n. 10 km) on Anconin niemi, jossa hienoa hiekkarantaa ja all inclusive -hotelleja. Samalla niemellä pienenpieni kylä Playa la Boca, siellä tarjolla mukavaa kotimajoitusta ja aitoa tunnelmaa. Suosittelen!

    • Demokratia Kuubaan

      Viisaampaa lienee olla menemättä ollenkaan Kuubaan niin kauan kuin siellä castrolainen diktatuuri (kommunismi/sosialismi) hallinnassa. Maa on ränsistynyt ja rutiköyhä ja palvelu on yhtä huonoa kuin entisessä Neuvostoliitossa (tyhjiä tai melkein tyhjiä kauppoja, jonotusta). On syytä odottaa, kunnes maahan saadaan demokratia ja ihmisoikeudet (nämä oikeudet myös käytännössä). Nythän sitä kutsutaan vankilasaareksi, diktatuurin vastustajien (joita on 2-3 miljoonaa kuubalaista, monet paenneet jos eivät kuolleet pakomatkoillaan)
      Suomessa esiintyvään ylipositiiviseen matkailumainontaan tottuneelle Iltalehden sivu Havannasta on hyvä rehellisyydessään: "Surkea, ränsistyvä nykytila. Paikallinen lentoyhtiö alueen onnettomuustilastojen ykkönen. Ravintoloiden ja baarien tarjoilu äärimmäisen hidasta. Ruoka näissä paikoissa (international cuisine) on mitä sattuu."
      Suomalainen kirjailija H. J. Eskelinen kuvaa kokemustaan turistina, mentyään sinne pää täynnä ihanteellistettua käsitystä maasta. Pian saavuttuaan maahan hän meni hotellin pihalle kävelemään. Paikalle ryntäsi vihainen nainen, joka sanoi ettei siellä saa kävellä. Kun kirjailija kommentoi hieman ironisesti, paikalle kutsuttiin poliisi, joka löi nyrkillä turistin naaman verille. Kuuban poliisit eivät ole kuin länsimaiset, ainakin suomalaiset, jotka käyttäytyvät yleensä kohteliaasti. He ovat brutaaleja militantteja, ja hakkaavat joka päivä toisinajattelijoita ja näiden vaimoja ja tukijoita, Damas de Blanco eli Naiset valkeissa, jos nämä pitävät rauhanomaisia mielenosoituksia tai kokoontumisia. Sellainen kun on Kuubassa kielletty, kuten Pohjois-Koreassa. Sananvapaus on maailman huonoimpaa tasoa. Siksi eräs suomalainen nainen kertoi, että hänen ystävänsä seurustelukumppani, suomalainen turisti, pidätettiin. Kuubassa ei saa puhua politiikkaa, siellä voi kuka vaan joutua häkkiin siitä asiasta, myös ulkomaalaiset. Samainen kirjailija kuvaa miten myös esim kaupoissa palvelu oli töykeää. Kuubalainen tienaa vähän, noin puoli euroa päivässä, kuubalainen sosialismi opettaa inhoamaan "imperialisteja" eli länsimaalaisia. Kateutta se on..
      Kulkuneuvot voivat olla täpötäynnä, tienviitat saattavat puuttua. Voit joutua roikkumaan bussin ulkopuolella, jos sinne asti edes pääset ulkomaalaisena.
      Valtion hotellien hyöty menee sotilasjunttajohdolle, ei tavallisille kuubalaisille.
      Viisaampaa on mennä esim. Dominikaaniseen tasavaltaan, jos haluaa Väli-Amerikkaan, tai Karibialle, se on kaunis trooppinen saari, mutta ei mikään Gulag satoine vankiloineen. Myös kommunistista Venezuelaa on hyvä välttää.
      Kuubassa on seksiturismia, joka on häpeäksi länsimaalaisille, varsinkin lapsiseksiturismi. Prostituutio ja siihen liittyvä rikollisuus sekä varastelu on yleistä, kuten sosialistisissa diktatuureissa on asia, ja on aina ollut. Länsimaista mediaa siellä ei näy, esim. sanomalehdet ja kirjat ovat täynnä tympeää kommunistista, onttoa ja valheellista fraseologiaa täynnä.
      Todennäköisesti käy niin, että kun julma diktatuuri sortuu, maa alkaa pikku hiljaa kukoistaa kuten kävi Venäjällä kun se avautui Gorbatshovin aikaan länsimaisille vaikutteille ja markkinataloudelle.
      Netissä on paljon demokratiaa vaativia ulkokuubalaisia ja kansainvälisiä ryhmiä, jotka kehottavat boikotoimaan Kuubaan matkustamista tässä vaiheessa, koska se olisi maan diktatuurin ja sen sortokoneiston tukemista.

    • Kuubassa 2011 käynyt

      Hieman taas sama nettikirjoittelija purkaa pahaa oloa. Löytyy tältä palstalta useista kohdista saman tekijän propaganda -tekstejä.

      Muutama tökeröin osuus tekstistä täytyy silti korjata:
      - Turistit saavat olla rauhassa, tuovat maahan tärkeitä tuloja
      - Katukuva ei ole sen ränsistyneempää kuin muuallakaan saman tulotason alueilla. vrt. Brasilia
      - Kulkuneuvot ovat täynnä, kuten esim. Japanissakin. Tosin turisteille varaissa linja-autoissa tilaa riittää ja tietysti taksit (yksityiset yrittäjät) kuljettavat minne haluat.
      - Kuuban kansa ei vihaa länsimaalaisuutta, eikä sitä koulussa opetetakaan.
      Pikemminkin haluasivat itsekin siirtyä vapaaseen markkinatalouteen, kun kuitenkin amerikkalaiset ihanteet/mainokset leviävät.
      - Prostituutio on samalla tasolla kuin muissakin Etelä-Amerikan maissa.

      • ignodia

        Katsoin aivan samaa asiaa.Eskelinen ja Iltalehti ei ehkä ole puolueettomia lähteitä. Kannattaa tutustua WWF:n ja Unescon raportteihin.Nämä järjestöt antavat kiitokset todellisten saavutusten mukaan.Kuuba on saanut lyhyessä ajassa USA:n laittomasta kauppasaarrosta huolimatta valtavasti hyvää aikaa eikä vain omalle kansalle.Kuuba kouluttaa terveydenhuollon ammattilaisia kehitysmaihin ilmaiseksi ja lähettää lääkäreitä auttamaan köyhiin maihin enemmän kuin muut maat yhteensä.Tässä vain muutama asia tietämättömille tiedoksi.


      • Cuba No Es Libre

        Asia josta puhun on täyttä faktaa ja totuus tulee varsinkin Kuubasta paenneiden keskuudesta, eri maista, sillä vasta siellä voi puhua vapaasti. Propagandaa puhut sinä, koska et kestä tosiasioita, vaan yrität antaa kaunistellun kuvan maasta aivan kuin Inturist-oppaat Neuvostoliitosta, heidän bussinsa eivät pysähtyneet yleensä typötyhjien kauppojen kohdalle tai ränsistyneille alueille, mutta totuus tuli ilmi, kun NL alkoi vapautua kommunismista. Turisteja varoitellaan, jos sinä olet saanut kulkea rauhassa, koko totuus on erilainen. Varkaita ja rikollisuutta on paljon, prostituoituja tungeksii turistien tiellä, huijaus on yleistä. Ulkomaalaisia on vangittu kuten kuubalaisiakin, epämääräisin verukkein. Esim kaksi poikaa joutui rikollisten uhriksi, heidän lasiinsa kaadettiin huumaavaa ainetta. Nämä italialaispojat joutuivat vankilaan, eivät kuubalaiset varsinaiset rikolliset. Kuubalaiset ovat hyvin köyhiä. Keskitulo on n 15 dollaria kk. Esim lääkärit joutuvat tekemään siivoojan töitä selvitäkseen hengissä. Harmaa talous rehottaa. Tällaista sosialistinen diktatuuri luo muissakin maissa. Kuubassa on myös pimeää turismia: autonkuljettaja "lainaa" bussin ja vie turisteja vapaa-aikanaan, karttaen poliiseja, jotta saisi muutaman peson lisää. On selvää, että mitä enemmän kuubalaiset saavat tositietoa länsimaista, sitä enemmän he haluavat irti castrolaisesta orjuudesta. Castro-kommunismi jota he nykyään kutsuvat sosialismiksi, on sortopolitiikkaa joka vainoaa ja vangitsee joka päivä niitä jotka haluaisivat vapaan, demokraattisen maan ja uusia puolueita. Se yritti kovasti opettaa länsimaiden vastaisuutta. Vain puolueen sanomalehdet ovat sallittuja. Internetiin pääsyä yritetään taas rajoittaa siellä ainakin kuubalaisilta. Tosin heillä ei ole juuri varaakaan. Tunti netissä hotellissa maksaisi noin 10 päivän palkan. Yleensä se on sallittua vain turisteille. Harmaa talous rehottaa. Tässä ei ole minun olostani kyse, vaan Kuuban todellisuudesta, yhteiskunnan alennustilasta, jota sinä yrität puolustella vaikka reilumpaa olisi myöntää miten huonosti asiat ovat Kuubassa, ja että sinne tarvitaan Suurta poliittista muutosta, eli vapautumista sosialistisen diktatuurin orjuudesta ja uudet päättäjät johtoon, monipuoluejärjestelmä, demokratia. Ja ihmisoikeuksista tärkeimpiä on Sananvapaus. Maassa ei voi julkaista erilaisia sanomalehtiä, kirjallisuutta jne. Kaikki on samaa punaista puppua.


      • Right minded
        Cuba No Es Libre kirjoitti:

        Asia josta puhun on täyttä faktaa ja totuus tulee varsinkin Kuubasta paenneiden keskuudesta, eri maista, sillä vasta siellä voi puhua vapaasti. Propagandaa puhut sinä, koska et kestä tosiasioita, vaan yrität antaa kaunistellun kuvan maasta aivan kuin Inturist-oppaat Neuvostoliitosta, heidän bussinsa eivät pysähtyneet yleensä typötyhjien kauppojen kohdalle tai ränsistyneille alueille, mutta totuus tuli ilmi, kun NL alkoi vapautua kommunismista. Turisteja varoitellaan, jos sinä olet saanut kulkea rauhassa, koko totuus on erilainen. Varkaita ja rikollisuutta on paljon, prostituoituja tungeksii turistien tiellä, huijaus on yleistä. Ulkomaalaisia on vangittu kuten kuubalaisiakin, epämääräisin verukkein. Esim kaksi poikaa joutui rikollisten uhriksi, heidän lasiinsa kaadettiin huumaavaa ainetta. Nämä italialaispojat joutuivat vankilaan, eivät kuubalaiset varsinaiset rikolliset. Kuubalaiset ovat hyvin köyhiä. Keskitulo on n 15 dollaria kk. Esim lääkärit joutuvat tekemään siivoojan töitä selvitäkseen hengissä. Harmaa talous rehottaa. Tällaista sosialistinen diktatuuri luo muissakin maissa. Kuubassa on myös pimeää turismia: autonkuljettaja "lainaa" bussin ja vie turisteja vapaa-aikanaan, karttaen poliiseja, jotta saisi muutaman peson lisää. On selvää, että mitä enemmän kuubalaiset saavat tositietoa länsimaista, sitä enemmän he haluavat irti castrolaisesta orjuudesta. Castro-kommunismi jota he nykyään kutsuvat sosialismiksi, on sortopolitiikkaa joka vainoaa ja vangitsee joka päivä niitä jotka haluaisivat vapaan, demokraattisen maan ja uusia puolueita. Se yritti kovasti opettaa länsimaiden vastaisuutta. Vain puolueen sanomalehdet ovat sallittuja. Internetiin pääsyä yritetään taas rajoittaa siellä ainakin kuubalaisilta. Tosin heillä ei ole juuri varaakaan. Tunti netissä hotellissa maksaisi noin 10 päivän palkan. Yleensä se on sallittua vain turisteille. Harmaa talous rehottaa. Tässä ei ole minun olostani kyse, vaan Kuuban todellisuudesta, yhteiskunnan alennustilasta, jota sinä yrität puolustella vaikka reilumpaa olisi myöntää miten huonosti asiat ovat Kuubassa, ja että sinne tarvitaan Suurta poliittista muutosta, eli vapautumista sosialistisen diktatuurin orjuudesta ja uudet päättäjät johtoon, monipuoluejärjestelmä, demokratia. Ja ihmisoikeuksista tärkeimpiä on Sananvapaus. Maassa ei voi julkaista erilaisia sanomalehtiä, kirjallisuutta jne. Kaikki on samaa punaista puppua.

        Turistina sitä voi olla mukavaa, kun on rahaa enemmän kuin alkuasukkailla ja voi kuvitella kaikenlaista hauskaa paratiisista, jossa palmut huojuvat ja on niin mukavaa, salsan soidessa. Minäkin pidän kuubalaisesta musiikista ja maisemista, niistä, joita ei Castro ole turmellut. Turisteille ei näytetä tieten tahtoen satoja, satoja vankiloita, joita saarella on joka puolella. Kun on viikon hotellissa ja rannalla ja katselee turisteille suositeltuja alueita niin näyttäähän ne paremmilta. Ne jotka puolustelevat Kuubaa matkailumaana, ovat yleensä henkilöitä, jotka on uitettu jo nuorena kommunismipropagandassa, he ovat olleet turistivaihdossa, ns. kulttuurivaihdossa, jossa tietyt ulkomaalaiset nuoret ovat kohderyhmä: heille näytetään vain se koreampi puoli sosialistisesta maasta. Kuuban yhä voimistuva oppositio maan sisällä ja ulkopuolella vastustaa tuota falskia kulttuurivaihtoa. Näin myös Suomeen tuotiin aikanaan tanssijoita ja laulajia NL:sta, koska kommunismi halusi kiillottaa julkisivuaan ulospäin.Kansalaiset eivät saaneet matkustaa ulkomaille, sama pätee myös monien kuubalaisen suhteen. Kommunistiset taitelijat saivat, koska he muokkasivat kuvaa, he olivat propagandan lähettiläitä. Jotkut loikkasivat länteen kun näkivät huikean elintasoeron ja kokivat vapauden tunteen, hyvän palvelun ulkomailla, jne. Fasadin takana oli paljon saastaa ja rikollinen valtiojärjestelmä: vankileirien saaristo, masentuneita, apaattisia kansalaisia, suuri köyhyys, tyhjät kaupat. Kuubassakin on tyhjiä kauppoja ja nälkiintyneitä ihmisiä, varsinkin turistialueiden ulkopuolella. Jotta voisi auttaa heitä, pitäisi tukea niitä ihmisiä, jotka haluavat modernisaation kuubalaisille: irti kommunismista ja paremmat arvot tilalle.


      • Zede
        Right minded kirjoitti:

        Turistina sitä voi olla mukavaa, kun on rahaa enemmän kuin alkuasukkailla ja voi kuvitella kaikenlaista hauskaa paratiisista, jossa palmut huojuvat ja on niin mukavaa, salsan soidessa. Minäkin pidän kuubalaisesta musiikista ja maisemista, niistä, joita ei Castro ole turmellut. Turisteille ei näytetä tieten tahtoen satoja, satoja vankiloita, joita saarella on joka puolella. Kun on viikon hotellissa ja rannalla ja katselee turisteille suositeltuja alueita niin näyttäähän ne paremmilta. Ne jotka puolustelevat Kuubaa matkailumaana, ovat yleensä henkilöitä, jotka on uitettu jo nuorena kommunismipropagandassa, he ovat olleet turistivaihdossa, ns. kulttuurivaihdossa, jossa tietyt ulkomaalaiset nuoret ovat kohderyhmä: heille näytetään vain se koreampi puoli sosialistisesta maasta. Kuuban yhä voimistuva oppositio maan sisällä ja ulkopuolella vastustaa tuota falskia kulttuurivaihtoa. Näin myös Suomeen tuotiin aikanaan tanssijoita ja laulajia NL:sta, koska kommunismi halusi kiillottaa julkisivuaan ulospäin.Kansalaiset eivät saaneet matkustaa ulkomaille, sama pätee myös monien kuubalaisen suhteen. Kommunistiset taitelijat saivat, koska he muokkasivat kuvaa, he olivat propagandan lähettiläitä. Jotkut loikkasivat länteen kun näkivät huikean elintasoeron ja kokivat vapauden tunteen, hyvän palvelun ulkomailla, jne. Fasadin takana oli paljon saastaa ja rikollinen valtiojärjestelmä: vankileirien saaristo, masentuneita, apaattisia kansalaisia, suuri köyhyys, tyhjät kaupat. Kuubassakin on tyhjiä kauppoja ja nälkiintyneitä ihmisiä, varsinkin turistialueiden ulkopuolella. Jotta voisi auttaa heitä, pitäisi tukea niitä ihmisiä, jotka haluavat modernisaation kuubalaisille: irti kommunismista ja paremmat arvot tilalle.

        Pari pointtia tähän jo humoristisia piirteitä saatuun kirjoitukseen.

        "Ne jotka puolustelevat Kuubaa matkailumaana, ovat yleensä henkilöitä, jotka on uitettu jo nuorena kommunismipropagandassa, he ovat olleet turistivaihdossa, ns. kulttuurivaihdossa, jossa tietyt ulkomaalaiset"

        Kukaan tuntemani, joka on käynyt Kuubassa ei istu tuohon kategoriaan. Itsekään en istu, vaikka olen Kuubassa käynyt ja sitä suositellut monille.

        "Fasadin takana oli paljon saastaa ja rikollinen valtiojärjestelmä: vankileirien saaristo, masentuneita, apaattisia kansalaisia, suuri köyhyys"

        Miksi täällä palstallakin jatkuvasti kirjoitetaan iloisista ja ystävällisistä kuubalaista. Niissä sentään kirjoittaja on eri kuin näissä kommunisimi-tuhosi-elämäni viestit.

        Kaupat ovat kyllä tyhjiä ja välillä kaipaa ravintolassa nopeampaa palvelua, mutta ei kukaan ole kieltänyt, ettei massa ongelmia olisi. Toki kärjistää saa, mutta joku raja siihenkin.

        Kiitos.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      329
      3061
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      107
      2261
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      87
      1675
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      195
      1596
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      68
      1398
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1283
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1104
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      21
      1098
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1059
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      931
    Aihe