Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Autoliikkeiden haukkujat

VAROKAA !!!

Yrityksen eli esim. autoliikkeen tai yrittäjän haukkuminen huijariksi voi olla törkeä kunnianloukkaus. Kannattaa siis olla varovainen. Saatat joutua maksamaan isot korvaukset yrittäjälle oikeudessa. Lisäksi sinulle voi tulla maksettavaksi monen tuhannen euron sakot.

Myös saman autoliikkeen jatkuva haukkuminen ja mustamaalaaminen voi johtaa syytteeseen. Kirjoittajan henkilöllisyys on helppo selvittää nykyteknologian avulla. Rikosta käsitellään kokonaisuutena, ja toistuvat yhden yrityksen liiketoimintaa haukkuvat viestit katsotaan järjestelmälliseksi ja rikolliseksi toiminnaksi.

Yksi esimerkki:

"Nettikeskustelijalle tuomio törkeästä kunnianloukkauksesta

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Tylyttäjä-nimimerkillä moottoripyora.orgissa tunnetun helsinkiläisen motoristin törkeästä kunnianloukkauksesta 1920 euron sakkoihin.

Lisäksi tuomittu joutuu korvaamaan asianomistajalle, eli Cycle World Oy:n entiselle toimitusjohtajalle, henkisestä kärsimyksestä 3000 euroa viivästyskorkoineen. Tuomittu velvoitettiin korvaamaan myös todistajien kuluja 1300 euroa ja asianomistajan oikeudenkäyntikuluja 5960 euroa korkoineen."

Yrityksen haukkujalle kertyi siis maksettavaa yhteensä yli 12 000 euroa.

"Syyttäjän mukaan syytetty oli esittänyt asianomistajasta ja hänen edustamastaan Cycle World Oy -nimisestä yrityksestä valheellisia tietoja ja vihjauksia www.moottoripyora.org -nimisellä internetin keskustelufoorumilla aiheuttaen asianomistajalle kärsimystä ja halveksuntaa sekä huomattavaa vahinkoa hänen liiketoiminnalleen.

Syyttäjän mukaan rikos on katsottava kohdennetuksi myös asianomistajaan, vaikkei häntä ole syytetyn kirjoituksissa nimeltä mainittu, sillä Cycle World Oy on pieni liikeyritys, joka henkilöityy omistajaansa."

Suosittelen kaikkia perusteettoman mustamaalaamisen uhriksi joutuneita autoliikkeitä tekemään herjaajista rikosilmoituksen.

http://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/suomi/rikosilmlomake

Voitte käyttää rikosilmoituksen tekemiseen esimerkiksi yllä olevaa linkkiä. Printatkaa talteen kaikki herjaavat viestit tulevaa oikeudenkäyntiä varten.

84

3325

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2000 € korvauksia

      Kajaanin käräjäoikeus antoi tuomion oikeusjutussa, jossa mieshenkilö esitti Internetin keskustelupalstalla väitteitä kajaanilaisen Radio Kajauksen omistajasta.

      Mies väitti Suomi24-keskustelupalstalla, että Radio Kajauksen omistaja Pekka Turpeinen olisi muun muassa jättänyt maksamatta palkkoja työntekijöilleen ja joutunut siitä tuomituksi oikeudessa. Turpeinen haastoi miehen oikeuteen, koska väitteet loukkasivat hänen kunniaansa sekä yrittäjänä että yksityishenkilönä.

      Mies kirjoitti viestinsä salanimellä kirjautumatta palstan käyttäjäksi. Poliisi sai kuitenkin miehen henkilöllisyyden selville.

      Käräjäoikeus määräsi syytetyn sakkorangaistuksen lisäksi korvaamaan Turpeiselle 2 000 euroa.
      Kaleva

    • Herjaaja vankilaan

      Internet-kirjoittelu vie herjaajan vankilaan

      Tampereen käräjäoikeus on tuominnut tamperelaisen Seppo Olavi Lehdon kahdeksi vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen useista törkeistä kunnianloukkauksista. Oikeus katsoi, että teoilla aiheutettiin suurta kärsimystä. Syytetty joutuu maksamaan myös useita kymmeniä tuhansia euroja vahingonkorvauksia.
      Helsingin Sanomat

    • Tuomiot kovenevat

      On hienoa huomata, että Oikeuslaitos on vihdoinkin alkanut antaa ankarampia rangaistuksia rikoksista kautta linjan. Esimerkiksi aivan tuoreella Oikeuden päätöksellä naisen raiskannut mies on saanut 8,5 vuoden ehdottoman vankeustuomion.

      "Vuonna 1986 syntynyt mies on tuomittu pitkään vankeusrangaistukseen tammikuun alussa Vihdissä tapahtuneesta raiskauksesta. Toni Otto Olavi Mielonen sai 8 vuotta 6 kuukautta ehdotonta vankeutta muun muassa törkeästä raiskauksesta ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta.

      Mielonen tunkeutui Vihdin Nummelassa rivitaloasuntoon lukitsematta jääneestä ovesta ja raiskasi meluun heränneen naisen. Mies ei tuntenut uhriaan ennestään.

      Poliisikuulusteluissa mies tunnusti myös toisen, vuonna 2008 Nummelassa tapahtuneen seksuaalirikoksen. Myös tässä tapauksessa hän oli tunkeutunut öiseen aikaan asuntoon ja käyttänyt seksuaalisesti hyväkseen nukkumassa ollutta naista. Tältä osin hänet tuomittiin törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

      Mies määrättiin maksamaan uhreilleen yhteensä 34 000 euroa.

      Mielentilatutkimuksen mukaan Mielonen oli teot tehdessään ollut täysin syyntakeinen eli hän oli ymmärtänyt tekojensa merkityksen."
      Nelosen Uutiset 29.08.2011

    • Rikosilmoitus heti

      Yrittäjän elinkeinon tuhoaminen on vakava rikos. Vaikka useimmat ihmiset ymmärtävät, että haukkujat ovat yleensä vakavasti henkisesti sairaita ihmisiä, joillekin lukijoille saattaa kuitenkin jäädä epäilys, että väitteissä olisi jotakin perää, vaikka oikeasti väitteet olisivat tuulesta temmattuja valheita.

      Jos yrittäjä joutuu mustamaalauskampanjan uhriksi, hänen kannattaa toimia heti, jotta hänen elämäntyönsä ei huuhtoutuisi rikollisen herjausten takia olemattomiin. Herjaaja yrittää aiheuttaa kohteelleen mahdollisimman suurta taloudellista vahinkoa sekä suurta henkistä kärsimystä saattamalla hänet aiheetta ihmisten halveksunnan kohteeksi.

      Tehkää siis välittömästi rikosilmoitus, jos huomaatte jonkun yrittävän aiheuttaa vahinkoa liiketoiminnallenne ja maineellenne.

      Esimerkiksi Cycle Worldin haukkuja joutui maksamaan yhteensä yli 12 000 euroa sakkoja sekä korvauksia uhrilleen.

    • Tällä palstalla

      "Nettipalstalla herjanneille rapsahti isot sakot

      Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Suomi24-keskustelupalstalla autoliikettä ja sen työntekijää herjanneet kaksi miestä tuntuviin korvauksiin törkeistä kunnianloukkauksista. Miehet joutuvat maksamaan autoliikkeelle, yrityksen omistajalle sekä sen työntekijälle korvauksia yhteensä 2 400 euroa.

      Tämän lisäksi kummankin maksettavaksi tuomittiin sata päiväsakkoa, yhteensä 3100 euron arvosta. Maksettavaa nettiherjoista kertyi kaksikolle siis yhteensä 5500, jonka päälle lasketaan vielä korot.

      Toinen tuomituista miehistä oli vihjaillut keskustelupalstalla helsinkiläisen autokaupan toiminnassa olevan jotain hämärää, ja että yritys olisi menossa konkurssiin, minkä syyttäjä kertoi vähentäneen yritykseen tulleiden yhteydenottojen määrää. Oikeus katsoi, että yhden ihmisen omistamaan yritykseen kohdistamat herjaukset kohdistuivat myös yrityksen omistajaan.
      Uusi Suomi

      PS.
      Hovioikeudessa toisen tuomitun sakot nousivat vielä tuntuvasti, koska hän oli valehdellut tulonsa käräjäoikeudessa.

      • siviilituomari.

        "PS.
        Hovioikeudessa toisen tuomitun sakot nousivat vielä tuntuvasti,"

        Niin mikä oli ???????

        Diaarinumero:
        Antopäivä:
        Ratkaisunumero:

        Anna numeroita, jotta voin tarkista uhkauksesi, Kiitos.


      • Mikä uhkaus?
        siviilituomari. kirjoitti:

        "PS.
        Hovioikeudessa toisen tuomitun sakot nousivat vielä tuntuvasti,"

        Niin mikä oli ???????

        Diaarinumero:
        Antopäivä:
        Ratkaisunumero:

        Anna numeroita, jotta voin tarkista uhkauksesi, Kiitos.

        Oikeuden asiakirjat eivät ole nimien osalta vapaita julkaistaviksi keskustelupalstalla. Voit tarkistaa yksityiskohdat Helsingin käräjäoikeudesta ja Helsingin Hovioikeudesta käräjäoikeuden tuomion ajankohdan mukaan. Uuden Suomen uutinen on julkaistu 21.05.2008. Tulonsa käräjäoikeudessa valehdellut autoliikkeen haukkuja oli toisen autoliikkeen palveluksessa, mutta sai sieltä välittömästi potkut, kun tapaus selvisi.


      • Luki Luki
        Mikä uhkaus? kirjoitti:

        Oikeuden asiakirjat eivät ole nimien osalta vapaita julkaistaviksi keskustelupalstalla. Voit tarkistaa yksityiskohdat Helsingin käräjäoikeudesta ja Helsingin Hovioikeudesta käräjäoikeuden tuomion ajankohdan mukaan. Uuden Suomen uutinen on julkaistu 21.05.2008. Tulonsa käräjäoikeudessa valehdellut autoliikkeen haukkuja oli toisen autoliikkeen palveluksessa, mutta sai sieltä välittömästi potkut, kun tapaus selvisi.

        "Oikeuden asiakirjat eivät ole nimien osalta vapaita julkaistaviksi keskustelupalstalla".

        onko joku pyytänyt nimiä,
        numeroita tuossa joku pyysi.


        kerro vielä lisää selityksiä, satuja.


      • Tilaa asiakirjat
        Luki Luki kirjoitti:

        "Oikeuden asiakirjat eivät ole nimien osalta vapaita julkaistaviksi keskustelupalstalla".

        onko joku pyytänyt nimiä,
        numeroita tuossa joku pyysi.


        kerro vielä lisää selityksiä, satuja.

        Uuden Suomen artikkelissa ei ollut mitään numeroita, mutta ne löytyvät käräjäoikeudesta ja hovioikeudesta tuomion ajankohdan mukaan. Uuden Suomen uutinen on julkaistu 21.05.2008.

        Oletko sinä se autoliikkeen haukkuja, joka valehteli tulonsa käräjäoikeudessa, ja joka sai tapauksen vuoksi potkut toisesta autoliikkeestä, jossa olit siihen aikaan töissä?


    • Lähes 5000 € lasku

      "Mies haukkui toista netissä, tuomittiin kunnianloukkauksesta

      Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut 26-vuotiaan salolaismiehen internetissä tehdystä kunnianloukkauksesta ja maksamaan sakkoa 810 euroa. Sen lisäksi mies joutuu maksamaan asianomistajalle 2 000 euroa kärsimyskorvausta, 150 euroa muita kuluja ja runsaat 1 800 euroa oikeudenkäyntikuluja.

      Vastaaja oli esittänyt Suomi24.fi keskustelupalstalla väitteitä asianomistajasta. Niiden mukaan asianomistaja olisi syyllistynyt rikoksiin ja toiminut eri tavoin vilpillisesti armeija-aikanaan.

      Vastaaja myönsi kirjoittaneensa kirjoitukset, jotka perustuivat myös omakohtaisiin havaintoihin armeija-ajoilta. Hän katsoi asianomistajan julkisuuden henkilöksi, joka oli pyrkinyt julkiseen luottamustehtävään. Syytetyn mielestä asianomistaja ei voinut vaatia samaa julkisuuden suojaa kuin ns. tavallinen ihminen.

      Asianomistaja toimii Turussa kunnallisissa luottamustoimissa ja oli ehdokkaana eurovaaleissa. Hän katsoi kirjoitusten ajoituksen vaalien alle osoittaneen vastaajan halunneen vahingoittaa hänen mainettaan tahallisesti.

      Käräjäoikeuden mukaan vastaaja esitti vihjailuja, jotka aiheuttivat asianomistajalle vahinkoa ja kärsimystä. Halventavan vihjauksen tai valheellisen tiedon esittäminen toisesta henkilöstä ei ole oikeutettua edes politiikan teossa.

      Korvauksen määrää korottavaksi tekijäksi käräjäoikeus katsoi sen, että kirjoittelu oli tapahtunut internetissä, missä sitä on voitu kopioida ja siirtää muille sivuille niin, että se on nähtävissä rajoittamattoman ajan."
      Turun Sanomat

    • Mcs99s

      Olen sitä mieltä myös että asiattomasta herjaamisesta yrittäjän
      pitääkin tehdä rikosilmoitus. Muutenhan kuka vaan voi herjata jotain
      firmaa ja pahimmillaan se voi menettää vaikka asiakkaat ja silloin
      ei se ole enää mikään pieni pila jos jollain kaatuu firma/ylivelkaantuu.

      Vaikka olisikin oikeassa kun moittii firmaa niin silti sanomistaan
      voi joutua vastuuseen koska se epäkohta minkä on kokenut
      ei silti oikeuta siihen että voit pilata yrityksen maineen!
      Se on vain sinun ja yrityksen välinen asia.

      En tätä kirjoita puolustellakseni mitään osapuolta että varmasti
      autoliikkeissä riittää niitä epärehellisiäkin yrittäjiä monennaisia.

      • esko11111

        En käytä alppilan autohuollon palveluja!


      • Pysy esko poissa
        esko11111 kirjoitti:

        En käytä alppilan autohuollon palveluja!

        Eskoa ei edes huolita asiakkaaksi. Vain maksavat ja fiksut asiakkaat kiinnostavat.


    • Liike-elämän lait

      Mikään epärehellinen yritys ei voi toimia kauaa. Sellainen kaatuu nopeasti ilman herjaamistakin. Jokaisen yrityksen etu on saada sama asiakas tulemaan uudestaan ja kertomaan yrityksestä eteenpäin positiivisia asioita. Huono sana kiirii tunnetusti maailmalle kymmenen kertaa tehokkaammin kuin hyvä viesti. Siksikin aiheeton mustamaalaus on erittäin haitallista yritysten toiminnalle. Onneksi siitä saa nykyisin myös tuntuvan rangaistuksen.

      • Markkinatalouden lai

        Miten teoriasi selittää venäläisen kuljetusyrittäjät ja virolaiset rakennusmiehet? Ovat tulleet Suomeen jäädäkseen, eikä suinkaan siitä syystä että tekisivät suomalaisella palkkatasolla suomalaista nopeammin tai laadukkaammin.


    • Tämä on autopalsta

      Voit mennä keskustelemaan kuljetusalasta tai rakennusalasta niitä käsitteleville keskustelupalstoille.

    • ei kannata pelätä

      No tuossa ensimmäisessäkin esimerkissä kilpailija levitteli valheita. Sen sijaan tositapauksen kuvaamisesta ei ole mitään vaaraa saada tuomiota. Se kun ei ole herjaamista vaan ihan totuus.

    • piste.

      turhaa peloitelua,
      jos joku sanoo huijariksi, muutaman kerran, ei ole mikään rikos,

      vasta jos se on jatkuvaa ja toistuvaa, se voi olla,
      yhdessä tapauksessa 10 000.

      usei myös pystyy todistamaan että autokauppa on huijannut,
      aina sellaisia auton ostajia löytää.

    • Yksi kerta riittää

      "tositapauksen kuvaamisesta ei ole mitään vaaraa saada tuomiota."

      VÄÄRIN!

      Jos tiedon levittäminen tapahtuu tarkoituksena yrittää mustamaalata ja vahingoittaa yritystä/yrittäjää, teko voidaan tuomita oikeudessa kunnianloukkauksena tai vahingontekona.

      "jos joku sanoo huijariksi, muutaman kerran, ei ole mikään rikos"

      VÄÄRIN!

      Vaikka haukkuisit jotakin yritystä/yrittäjää huijariksi vain kerran, voit saada oikeudessa tuomion kunnianloukkauksesta.

      Jos sinulla on erimielisyyttä esim. jonkin autoliikkeen/yrityksen/yrittäjän kanssa, se on sinun ja hänen välinen asia. Haukkumalla toista julkisesti voit syyllistyä rikokseen.

      Muistakaa myös se, että oikeudessa joudutte sakkojen lisäksi maksamaan myös korvauksia haukkumisenne kohteelle.

      • Tee rikosilmoitus

        Vertaa lainkohtaan:

        "Yksityiselämää loukkaava TIEDON levittäminen,

        joka on Suomen rikoslaissa rangaistavaksi säädetty teko, ja josta voi seurata kaksi vuotta vankeutta."

        Siinäkin tapauksessa levitetty TIETO saa olla totta, mutta tiedon levittäminen voi aiheuttaa kohteelle vahinkoa ja kärsimystä.

        Huijariksi haukkuminen ei ole koskaan asiallista eikä laillista.

        Jos tunnet, että sinua on huijattu, niin silloin

        TEET RIKOSILMOITUKSEN

        etkä hauku muita nimettömänä keskustelupalstalla. Sitten JOS ja kun Oikeus on todennut, että huijaus on oikeasti tapahtunut, voit tulla kertomaan asiasta uudestaan, JOS Oikeuden pöytäkirjat ovat myös nimien osalta vapaita julkaistaviksi.


    • Keskisormen näyttö

      Aamulehti 23.08.2010
      Älä näytä keskisormea – Voit saada tuomion kunnianloukkauksesta

      Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi autoilijalle keskisormea näyttäneen miehen kunnianloukkauksesta. Kunnianloukkauksesta määrättiin sakkoa 200 euroa.

    • Yksi sähköposti

      Keskisuomalainen:
      Jyväskylän kaupunginvaltuutettu Lea Leppänen tuomittiin Jyväskylän käräjäoikeudessa 660 euron sakkoon kaupunginvaltuutettu Jaana Haapasalon kunnian loukkaamisesta. Lisäksi Leppänen määrättiin maksamaan Haapasalolle tuhannen euron korvaus henkisestä kärsimyksestä.

      Leppänen loukkasi Haapasalon kunniaa nimittämällä tätä psykopaatiksi sähköpostiviestissä, jonka hän lähetti Jyväskylän kaupunginhallituksen puheenjohtaja Veijo Koskiselle. Koskinen näytti viestin Haapasalolle.

    • KAUPPIAIDEN P:LSTA

      Erittäin hyvä, että näihin netti-suolto-palstojen solvauksiin puututaan ja riittävän kovalla kädellä.

      Liian helposti lipsahtaa tuohtuneelta kuluttajalta sanat "huijari", "kusettaja", "paska-kauppias", "jobbari-yrittäjä" jne. solvauksia, usein täysin vailla LAILLISTA perustetta.

      Kuluttaja kun kuvittelee, että käytetyssä autossa olisi "TAKUU" tmsv. täys-vastuu ja kun liike ei omalla kustannuksellaan vaihtelekaan uutta pakoputkea, jarrupaloja ja laakereita, niin huijarihan se on!

      Näitä itkupillejä on tämäkin palsta turvoksissa.
      Tällä(kään) palstalla ei yhdenkään rehellisesti toimivan autoliikkeen kannata omalla nimellään kommentoida, ei edes puolustautua aiheettomia solvauksia vastaan, vaan yksiselitteisesti kerätä vain aineisto kasaan solvaajista ja viedä asia oikeuteen.

      Näin ja vain näin yrittäjä saa oikeutta.

      • Tietoa vailla

        Jos myyjä kirjoittaa sopimukseen että, autolla 12 kuukauden takuu!! niin kerroppa mitä se tarkoittaa? onkose tyhjä lupaus joka on vielä kaiken mukaan laillinen? Meille tämmöinen annettiin, mutta itse jouduttiin maksamaan kun kone särkyi n. 3 kuukauden kuluttua remontista n. 80% että se siitä takuusta jonka "rehellinen kauppias" antoi.


    • Viranomaiset hoitaa

      Jokin aika sitten oli se Vaasan tapaus. Siinä kirjoittelulla loukattiin erään lääkärin kunniaa. Lääkärin nimeä ei mainittu, mutta lääkärin työkaverit pystyivät kirjoituksesta päättelemään, kenestä on kysymys. Kirjoittaja tuomittiin törkeästä kunnianloukkauksesta.

      Netissä tapahtuvat kunnianloukkaukset ovat yleensä törkeitä, koska kyse on joukkotiedotusvälineestä. Hullua ei saa nimitellä julkisesti hulluksi, eikä varasta varkaaksi, eikä huijaria huijariksi.

      Nimittely varsinkin netissä aiheuttaa aina kohtuuttoman suurta kärsimystä loukatulle. Jos joku on joskus tehnyt jonkin rikoksen, niin hän on siitä jo tuomionsa saanut käräjillä. Häntä ei saa enää uudestaan rankaista samasta asiasta, ei viranomaisten eikä siviilien toimesta.

      Jos tunnet joutuneesi huijauksen tai muun rikoksen kohteeksi, niin mene kertomaan siitä viranomaisille, äläkä toimi omavaltaisena tuomarina nimettömästi netissä. Silloin syyllistyt itse rikokseen.

    • Oli totta tai ei

      Kunnianloukkauksessa ydinkysymys on siinä, onko asia lausuttu tai kirjoitettu loukkaavassa sävyssä. Sillä ei ole merkitystä, onko kerrottu asia totta vai ei. Pointti on se, että asia on saatettu siitä kertomalla muiden ihmisten tietoon.

      Kunnianloukkaukseen syyllistyy henkilö,

      1)
      joka esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle tai häneen kohdistuvaa halveksuntaa

      TAI

      2)
      joka muulla kuin kohdassa 1 kerrotulla tavalla halventaa toista.

    • huijarit kyykkyyn

      Huom. "VALHEELLISEN" tai VIHJAUKSEN.

      Eli esim. autoliike se ja se myy pimeää viinaa.

      Kun taas ei tämä:

      Ostin auton autoliikkeestä kuukausi sitten ja moottori hajosi. Autoliike ei korvaa mitään eikä vastaa puheluihin.

    • Lue loppuun

      Kunnianloukkaukseen syyllistyy henkilö,

      1) ...

      TAI

      2)
      joka muulla kuin kohdassa 1 kerrotulla tavalla halventaa toista.

      Kunnianloukkauksessa ydinkysymys on siinä, onko asia lausuttu tai kirjoitettu loukkaavassa sävyssä. Sillä ei ole merkitystä, onko kerrottu asia totta vai ei.

      "Ostin auton autoliikkeestä kuukausi sitten ja moottori hajosi. Autoliike ei korvaa mitään eikä vastaa puheluihin."

      Jos noin olisi käynyt, sinun pitäisi ottaa yhteyttä kuluttajaviranomaisiin, jotka voivat ottaa yhteyttä liikkeeseen.

      Voit myös lähettää liikkeelle reklamaation kirjattuna kirjeenä, jolloin he ovat todistettavasti saaneet sen.

      Voit myös soittaa kaverisi puhelimesta, jos eivät halua vastata sinulle.

      Jos sen sijaan haukut autoliikettä/yrittäjää keskustelupalstalla huijariksi, syyllistyt itse rikokseen.

      Yrittäjä on esim. voinut joutua sairaalaan, tai hän on voinut kadottaa tai rikkoa puhelimensa vahingossa.

      • Kuten tuossa

        Jos haukut n e e k e r i ä sanalla n e e k e r i, niin sekin on totta, mutta silti se on kunnianloukkaus.


      • paha kello

        >>"Ostin auton autoliikkeestä kuukausi sitten ja moottori hajosi. Autoliike ei korvaa mitään eikä vastaa puheluihin."

        Jos noin olisi käynyt, sinun pitäisi ottaa yhteyttä kuluttajaviranomaisiin, jotka voivat ottaa yhteyttä liikkeeseen.>>

        Niin tai sitten vaan kirjoitan internettiin usealle palstalle varoituksen ko. liikkeestä ja parhaassa tapauksessa sen myynti vähenee niin paljon että poistuu pilaamasta markkinoita! Esimerkkinähän käy hyvin mittarin ruuvaajat Riku ja 3.s auto tmi!


    • YRITTÄJIEN P:LSTA

      Hyvä!
      Herjaajat ja solvaajat tilille tekosistaan!

      Aivan liian höveliä on mm. suomi24-palstalla solvausten läpimeno ja niiden poistamista pitää erikseen pyytää.
      Tällaiset valvomattomat sivustot joutaisi kokonaan lopettaa.

      Kuinka helppoa onkaan kirjoitella mitä sattuu ja heitellä solvauksia, vihjailuja ja muuta yrittäjän elinkeinoon kohdistuvia herjauksia, ilman minkään valtakunnan rajaa.
      Kuka tahansa sekopää voi ottaa "jahdattavakseen" minkä tahansa yrityksen ja yrittäjän, täysin perusteetta solvata ja pahimmassa tapauksessa pilata ihmisen/yrityksen maineen lopullisesti.

      Mikä hinta on yritystoiminnan, itse yrittäjän ja perheensä toimeentulon pilaamisella?

      Ei edes oikeuden kautta saatava vahingonkorvaus korvaa koko elämänuran menettämistä.

    • turha piilotella

      Mitä jos jobbariliikkeitä arvostelee, sehän on kaikkien etu, että veronkiertäjät ja huijarit joutavat telkien taakse, kaikkien etu on se, etttä jos joku liike myy paskaa niin oikeasti kerrotaan julkisuuteen totuuksia!

    • näin suomessa

      siitä saa kunnianloukkauksesta syytteen.

    • Jobbari = yksityinen

      Jobbariliike on yhtä lailla epäsana kuin esim. ilmaus tumma blondi.

      Jobbari on aina pimeää kauppaa (esim. autoilla) tekevä rikollinen yksityishenkilö. Jobbarilla ei ole koskaan Y-tunnusta, eikä näin ollen myöskään minkäänlaista yritystä/liikettä. Jobbari pyrkii verottajan lisäksi huijaamaan myös autojen ostajia kaikilla keksimillään tavoilla maksimoidakseen voittonsa.

      Jos huomaat jonkun tekevän rikoksia, esim. veropetoksia, ja sinulla on todisteet asiasta, sinun kannattaa ottaa yhteyttä viranomaisiin. Jos sen sijaan alat väittämään esim. jotakin autoliikettä/yritystä/yrittäjää veronkiertäjäksi tai huijariksi tms., syyllistyt itse kunnianloukkaukseen, eli olet itse rikollinen.

    • totyydentörvi

      Aiheettomasta ja asiattomasta herjaamisesta olen samaa mieltä useimpien kanssa, se on tuomittavaa, mutta etenkin aloittajan hyvin pelotteleva sävy on anteeksiantamatonta. Jos olet saanut huonoa kohtelua jossain liikkeessä/yrityksessä, ketotan kertomaan siitä julkisesti, ilman tunteenpaloa, pelkät faktat, herjaamatta, etenkään ketään henkilöä.

      Jos ei asioista asioina voi puhua suoraan, voisemme yhtä hyvin olla yhä osa Neuvostoliittoa. Mitään kunnianloukkaus syytteitä ei varmasti tule, jos kertoo asiallisesta faktat, joille on vielä olemassa selkeä näyttö, esim. sähköpostivaihto ko. firman kanssa tms. Kokemusta on, niin autoliikkeen kuin vaikkapa huonekalukaupan puolelta. Varoitan aina kaikkia käyttämästä ko. yritysten palveluita, kun aikaa ja tilaisuus siihen on. Kehotan kaikkia muitakin toimimaan niin.

      PS. Ei ole tullut syytteitä, eikä tule ja jos tulee, saapahan maksella vastapuoli kulujani itsensä kipeäksi. Se oli lupaus, ei uhkaus.

      • totyydentörvelle

        Tuntuisiko totyydentörvesta mukavalta, jos joku täysin tuntematon ottaisi hänet silmätikukseen, ja alkaisi haukkua häntä netissä nimettömänä? totyydentörvi saisi joka päivä pelätä, että kyseinen häiriintynyt ihminen kirjoittelisi, että totyydentörvi (mutta oikealla nimellä kerrottuna) on huono ihminen, ja että hänen eikä hänen yrityksensä kanssa kannata olla missään tekemisissä.

        Yrittäkää edes asettaa itsenne herjaamanne kohteen asemaan ennen kuin puratte omaa pahaa oloanne haukkumalla muita nimimerkin takaa. Nykyteknologialla kirjoittajan henkilöllisyys on helppoa ja nopeaa selvittää.


      • toinen torvi
        totyydentörvelle kirjoitti:

        Tuntuisiko totyydentörvesta mukavalta, jos joku täysin tuntematon ottaisi hänet silmätikukseen, ja alkaisi haukkua häntä netissä nimettömänä? totyydentörvi saisi joka päivä pelätä, että kyseinen häiriintynyt ihminen kirjoittelisi, että totyydentörvi (mutta oikealla nimellä kerrottuna) on huono ihminen, ja että hänen eikä hänen yrityksensä kanssa kannata olla missään tekemisissä.

        Yrittäkää edes asettaa itsenne herjaamanne kohteen asemaan ennen kuin puratte omaa pahaa oloanne haukkumalla muita nimimerkin takaa. Nykyteknologialla kirjoittajan henkilöllisyys on helppoa ja nopeaa selvittää.

        Et tainnut lukea tuota viestiä johon huutelit vastauksesi...


    • Maksat kohta paljon

      "Varoitan aina kaikkia käyttämästä ko. yritysten palveluita"

      Ja sinun yksi kokemuksesi kertoo kaiken kyseisen yrityksen toiminnasta?

      Juuri sinun kaltaisesi luulottelijat löytävät itsensä aina ennemmin tai myöhemmin käräjäoikeudesta selittelemästä rikoksiaan. Valitettavasti selittelyt eivät enää auta. Olet kertonut oman subjektiivisen näkemyksesi tapahtumista täällä, ja se on lähes aina erilainen kuin vastapuolen näkemys ja totuus.

      Jos sinussa olisi oikeasti miestä, NIIN SILLOIN HAUKKUISIT MUITA OMALLA NIMELLÄSI, etkä typerällä nimimerkillä "totyydentörvi". Jos haukut toista osapuolta, eli esimerkiksi autoliikettä nimeltä, niin oman nimesi kertominen on vähintä mitä voit tehdä. MUUTEN OLET PELKKÄ PUSKISTA HUUTELEVA PELKURI.

      Oikeuskäytännön mukaan yrityksen haukkumisen netissä katsotaan kohdistuvan suoraan yrittäjään henkilönä, ja silloin kyseessä on aina törkeä kunnianloukkaus.

      Huijariksi haukkuminen ei ole koskaan asiallista eikä laillista.

      Jos tunnet, että sinua on huijattu, niin silloin

      TEET RIKOSILMOITUKSEN

      etkä hauku muita nimettömänä keskustelupalstalla. Sitten JOS ja kun Oikeus on todennut, että huijaus on oikeasti tapahtunut, voit tulla kertomaan asiasta uudestaan, JOS Oikeuden pöytäkirjat ovat myös nimien osalta vapaita julkaistaviksi.

      Kunnianloukkauksessa ydinkysymys on siinä, onko asia lausuttu tai kirjoitettu loukkaavassa sävyssä. Sillä ei ole merkitystä, onko kerrottu asia totta vai ei. Jos haukkuminen aiheuttaa kohteelleen taloudellisia menetyksiä ja henkistä kärsimystä, sinä olet se maksumies.

      • puskistahuutelija

        Ja sinä kirjoitat tuota kiihkoilevaa roskaasi täällä omalla nimelläsi, oletan? Sinun nimimerkkisi ei tosin kuulosta ainakaan kovin suomalaiselta nimeltä.

        PS. Niin maksat sinäkin, tuo kirjoituksesi on aika vahvasti jo herjaava. Pata täällä kattilaa soimaa.


    • tämä on tosi

      loppujen lopuksi automyyjät kusevat omaan nilkkaansa. hyvä olisi paikka, jossa jakaa kokemuksia kaupoista.

      • KAUPPIAIDEN PUOLESTA

        Mitä?
        Miksi automyyjät, autoalan yrittäjät kuseksisivat kenenkään nilkoille? Ja vielä omille nilkoilleen?
        Tyhminäkö meitä pidät?
        Älä hyvä mies ainakaan selvinpäin moisia latele...

        Autoliike, pienikin sellainen, myy satoja autoja vuodessa. Takuu-varmasti (valitettavasti) kohdalle osuu muutama huono yksilö, ihan jokaiselle liikkeelle.

        Normaali kuluttaja vaihtaa autoa kerran kolmessa vuodessa.

        Autoliikkeen kokemus 1000autoa/3-vuotta, kuluttajan kokemus 1auto/3-vuotta.

        Vertaa. Laske. Tee yhtälö. Pohdi.

        Kummalla se yksi epäkurantti auto tuntuu pahemmalta?
        Kumpi on kokeneempi ja asiallisempi (lue: ottaa asian asiana ja rauhallisesti), kun vika sattuu kohdalle?

        Onko autoliike, yhden huonon yksilön perusteella heti ansainnut nettipalstoille kirjoittelut; "täys-huijari", "p*skaliike" tmsv. ?

        Ei.

        Sen 1.auton /3-vuotta ostavan pitää vain asiallisesti omalta osaltaan hoitaa kaupanteko, heti koeajosta lähtien. (Siihenkin on omat ihan lakisääteiset velvollisuudet ostajallekin!)

        Vian sattuessa, pitää ymmärtää autoliikkeen velvollisuudet. (Ei niin, että autoliike automaattisesti olisi joku rahasampo-korjaa-kuluitta-kaiken automaatti. Tähänkin on laki. Kuluttajansuojalaki/virhevastuu käytetyn auton kaupassa.)

        Tuon lain mukaisesti toimivat lähes kaikki autoliikkeet. Ei yleensä sen yli, eikä alituksiakaan; vaan juuri niinkuin laki velvoittaa. Ei suinkaan yhden suivaantuneen ostajan pillin mukaan.


        "Musta Lista"
        Ok, ihan hyvä lista... moniko tietää, että siellä vilahtaa muutama autoliike/vuosi?
        Autoliikkeitä on Suomessa tuhansia... lienee n.3000kpl aika lähellä totuutta.

        Eli n. promillella liikkeistä on ollut pitkälle vietyjä/sopimattomia hankaluuksia ostajien kanssa.

        Promille on känninä jo kohtuullinen, tässä tapauksessa laskisin kuitenkin, että promille on vähän. Tarkoittanee sitä, että lähes kaikki autoliikkeet toimivat lakien mukaisesti.


    • Parhaat palat

      "Varoitan aina kaikkia käyttämästä ko. yritysten palveluita"

      Ja sinun yksi kokemuksesi kertoo kaiken kyseisen yrityksen toiminnasta?

      Olet kertonut oman subjektiivisen näkemyksesi tapahtumista täällä, ja se on lähes aina erilainen kuin vastapuolen näkemys ja totuus.

      Jos haukut toista osapuolta, eli esimerkiksi autoliikettä nimeltä, niin oman nimesi kertominen on vähintä mitä voit tehdä. MUUTEN OLET PELKKÄ PUSKISTA HUUTELEVA PELKURI.

      • Miksi et

        näytä itse esimerkkiä? vaan kirjoitat itse myös muuta kuin omalla nimelläsi!!


    • Carfox

      Autoliikkeiden kannattaa julkistaa nettikirjoittajan henkilöllisyys- ja yhteystiedot aina! Sieltä vaan kauppasopimuksista tai koeajolapuista tai puh.numeroiden kautta tiedot esille, niin tietää lukijat sitten ketkä kyseessä ja reilu peli siltä osin.

    • Kiitos vinkistä

      Jos joku alkaa täällä haukkumaan minua ja liikettäni meidän kahden välisestä kaupasta, niin laitan tasapuolisuuden nimissä myös haukkujan tiedot tänne näkyviin. Erimielisyydet pitää selvittää kasvotusten, tai viime kädessä kuluttajariitalautakunnan kautta. Netissä nimettömänä huuteleminen on todella raukkamaista, ja se voi tulla haukkujalle kalliiksi.

    • CarViaDolorosa

      Autoliikkeiden ja yrittäjien sekä alan työntekijöiden tulisi nousta vastarintaan tätä yleistä "huijari" mielipidettä vastaan. Nykyaikana netti määrää hintatason ja kuluttajasuoja turvan, joten yksittäiset kiistatilanteet leimaa aivan turhaan koko alaa. Jos joku haluaa julkista käsittelyä ja leimaamista niin oma nimi myös esille!

    • 2011bb

      "Myös jos haukut toista huoraksi, hulluksi tai huijariksi tms., voit syyllistyä kunnianloukkaukseen."

      No siinä tapauksessa se Norjan Breivik tulee saamaan hemmetinmoiset rahalliset korvaukset jo pelkästään Suomesta.

      Häntä on haukuttu kaikissa medioissa hulluksi ja vielä pahemmaksikin, vaikka hänen syyllisyyttä ei ole vielä edes todistettu tuomioistuimessa. Breivik on tälläkin hetkellä syytön kunnes toisin todistetaan.

      Eli jos sanot Breivikiä hulluksi tai joukkomurhaajaksi, syyllistyt törkeään kunnianloukkaukseen.

    • Älä höpötä

      Breivikillä on varmasti tällä hetkellä paljon suurempia murheita kuin miettiä kunniansa tasoa Suomessa. Kunnianloukkaus on asianomistajarikos, eli se vaatii, että kohde itse tekee rikosilmoituksen. Yritetään nyt edes pysyä aiheessa, eli Suomessa toimivissa autoliikkeissä ja niiden pääasiassa suomalaissa asiakkaissa.

    • LarryDallas

      "Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi"

      Tuokin hyvä ohjeistus nettikirjoitteluun...

    • Äänestän rahoillani.

      Tämähän tuntuu olevan oikea pro autokauppiaat -keskustelupalsta. Omasta puolestani ja kokemuksestani totean vain, että takuuvarmasti on olemassa umpisurkeita ja epärehellisiä autokauppiaita, niin isoja kuin pieniä, samoin erittäin hyviä ja rehellisiä. Arvatkaapa kumman tyyppiset täällä huutele.

    • Sovitaanko näin?

      Seuraavan kerran, kun aiot haukkua jotakin autoliikettä, teet sen omalla nimelläsi. Liitä viestiin myös puhelinnumerosi, niin voimme tarvittaessa kysyä lisätietoja. Ovathan haukkumasi autoliikkeenkin yhteystiedot kaikkien nähtävillä. Jos sinussa ei ole miestä haukkumaan muita omalla nimelläsi, niin olet pelkkä säälittävä puskista huuteleva pelkuri.

      • Äänestän rahoillani.

        Minkä ihmeen seuraavan kerran. Ei ole ensimmäistäkään, eikä tulekaan toivottavasti. Koira haukkuu täällä nyt ihan olematonta puuta... Miksi? Laitapa nimesikin, on mukava kuulla, kuka autokauppias noin agressiivinen ja herkkähipiäinen on.


    • Sulla ei ole rahaa

      Keskustelun otsikko on: Autoliikkeiden haukkujat. Tällainen aihe kiinnostaa enimmäkseen autoliikkeitä ja niiden haukkujia. Jos et kuuluu kumpaankaan ryhmään, niin sitten olet perverssi sinulle kuulumattomien asioiden tirkistelijä.

      • 1uninen

        Minä olen tirkistelijä, mutta kyllä minua kiinnostaa aina kuulla, kuinka kukakin kauppias toimii. Siitä näet on hyötyä minulle joskus. Uutinen; Näitä keskusteluita saattaa lukea muuten ulkopuolisetkin joskus, ihan vain kommentoimatta tänne mitään, nämä kun ovat julkisia ja sanomalehtiäkin luetaan kuulemma ihan vaan mielenkiinnosta, kuten minä nyt tätä keskustelua. Asiasisältö nyt tosin tässä(kin) keskustelussa jäi osaltani valitettavasti lähelle samaa , kuin iltapäivälehtien asiasisältö. Ihan hauskoja kommenttejahan täällä oli toki pari. Kiitos nauruista. Öitä.


    • Intramusculaari

      Otan riskin ja sanon julkisesti että, en osta ikinä enää autoa Rinta Joupin autoliikkeestä.

      Rikonko tuolla lausella lakia?

      • PUHUASAA

        JUMANKAUTA!ONKO SUOMI NYKYÄÄN NIINKUIN VANHA NEUVOSTOLIITTO?
        VAROKAA ISO PAHA KAUPPIAS TULEE JA SUUTTUU,JOS SANOT MIELIPITEES!


      • Halpa Rintajouppi

        Rintajoupilta voit ostaa yhden auton kahden hinnalla.

        Esimerkki:

        188 tkm ajettu VW Golf 1,4 farmari vm. 2000 Rintajoupilla 7900 euroa.

        www.nettiauto.com/volkswagen/golf/3966071

        180 tkm ajettu VW Golf 1,4 farmari vm. 2000 TOISESSA LIIKKEESSÄ 3750 euroa.

        www.nettiauto.com/4147083

        Vaikka saisit Rintajoupilla autostasi vaihdossa 4000 euroa, niin joutuisit silti maksamaan siellä välirahaa 3900 euroa.

        Toisesta autoliikkeestä saisit samanlaisen auton kokonaishintaan 3750 euroa (miinus alennukset). Sen jälkeen voisit myydä oman autosi vielä käteisellä vaikka 2000 eurolla. Muualta ostaessasi voittaisit siis monta tuhatta euroa.


    • Mieti sitä itse

      "en osta ikinä enää autoa Rinta Joupin autoliikkeestä."

      - Rikonko tuolla lausella lakia?

      Kunnianloukkauksessa ydinkysymys on siinä, onko asia lausuttu tai kirjoitettu loukkaavassa sävyssä. Sillä ei ole merkitystä, onko kerrottu asia totta vai ei. Pointti on se, että asia on saatettu siitä kertomalla muiden ihmisten tietoon.

      Kunnianloukkaukseen syyllistyy henkilö,

      1)
      joka esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle tai häneen kohdistuvaa halveksuntaa

      TAI

      2)
      joka MUULLA KUIN KOHDASSA 1 KERROTULLA TAVALLA HALVENTAA TOISTA.

    • Carfox

      Omistajavetoisten yritysten herjaaminen kohdistuu henkilökohtaisesti yrittäjään ja loukkaa siten heidän kunniaa sekä voi haitata elinkeinon harjoittamista. Syytekynnys ylittyy jo nettikirjoittelun perusteella helposti.

      Suuryritysten herjaaminen ei henkilöidy samanlailla joten syytekynnyksen ylittyminen niiden herjaamisessa vaatii enemmän kuin nettikirjoittelua tms.

      • Hyvä tietää

        Tästäkin kyseisestä liikkeestä josta juttu sai alkunsa niin täällä on kirjoitettu vain pelkkää asiaa, ja hyvä niin. Esimerkikksi jos laitat Keltaiseen pörssiin jotain myyntiin niin siellä kehoitetaan varomaan ostajia jotka vaativat rahaa etukäteen!!
        Näistä kirjoituksista päätellen kyseinen liike kuuluu tähän ryhmään, eli hyvä että varoitetaan muita.


    • Haloo!

      "siellä kehoitetaan varomaan ostajia jotka vaativat rahaa etukäteen!!
      Näistä kirjoituksista päätellen kyseinen liike kuuluu tähän ryhmään"

      Mikä kyseinen liike?

    • Carfox

      Jos ostat auton ja tulee ongelmia niin sovi asiat myyjän kanssa. Jos et pääse sopimukseen, valita kuluttajariitalautakuntaan ja he päättävät mikä on oikeus ja kohtuus. Älä herjaa netissä, koska silloin syyllistyt rikokseen. Jos herjaat julkisesti, ole valmis siihen että autoliikkeet julkistaa myös henkilöllisyytesi asiassa. Suosittelen kaikkia käyttämään Suomen lakien tarjoamaa kuluttajasuojaa ja unohtamaan vihamieliset nettikirjoittelut. Sopikaa asianne, autoliikkeet ja asiakkaat tasapuolisesti. Parempi laiha sopu kuin lihava riita!

    • pokeli

      Täällähän on vilkas keskustelu. Palsta täynnä automyyjiä? Ainakin kovasti muistutellaan herjaussyytteestä. Herjauksella ja huonoilla omakohtaisilla kokemuksilla on selvä ero. Jos myyjä toimii epärehellisesti, niin siitä voi kyllä kertoa julkisesti. Se ei ole herjausta. Jos myyjät vaan toimisivat rehellisesti, ei tällaisia keskusteluita edes syntyisi...

    • Haukkujat käräjille

      Jos kerrot oman subjektiivisen näkemyksesi tapahtumista täällä, se on lähes aina erilainen kuin vastapuolen näkemys ja totuus.

      Jos haukut toista osapuolta, eli esimerkiksi autoliikettä nimeltä, niin oman nimesi kertominen on vähintä mitä voit tehdä. MUUTEN OLET PELKKÄ PUSKISTA HUUTELEVA PELKURI.

      Tehkää aina rikosilmoitus haukkujista.

      http://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/suomi/rikosilmlomake

      • puskien takaa

        Sinähän oletkin aktiivinen kaveri täällä automyyjien puolustuksessa.
        Eikö käy asiakkaita tarpeeksi? hah hah


    • Hauhauhau

      Jobbariliikkeistä tonne voi ilmoittaa, mitkä myyvät romuja hyväkuntoisina yksilöinä hyväuskoisille ostajille.

    • Jobbari = yksityinen

      Jobbariliike on yhtä lailla epäsana kuin esim. ilmaus tumma blondi.

      Jobbari on aina pimeää kauppaa (esim. autoilla) tekevä rikollinen yksityishenkilö. Jobbarilla ei ole koskaan Y-tunnusta, eikä näin ollen myöskään minkäänlaista yritystä/liikettä. Jobbari pyrkii verottajan lisäksi huijaamaan myös autojen ostajia kaikilla keksimillään tavoilla maksimoidakseen voittonsa.

      • Ajatus uupuu Teiltä

        Miten tuo teidän ajatus tuossa kohti kulkee kun sanot; maksimoidakseen voittonsa.
        Tavallisestihan te väitätte ettei jobbarit tee voitto.
        Ja siiinäkin kohti teidän ajatus pettää, kun väitette ettei jobbarit tee voittoa ja samalla vaaditte niitä maksamaan veronsa.
        Ja kas kummaa verojahan ei makseta jos toiminta on tappiollista.
        Joten olisitteko hyvä ja koittaisitte kerrankin pitää ajatuksenne kasassa
        ettei jutut olisi kokoajan naurettavia


    • Iltasanomat 9.9.2011

      Herjaaminen Suomi24-palstalla kävi kalliiksi Varsinais-Suomessa vaikuttavalle yrittäjälle, joka kirjoitti halveksivasti kilpailijastaan.

      Kilpailija oli sitä mieltä, että hänet tunnistettiin tekstistä ja hänen bisneksensä kärsivät perättömistä väitteistä. Tekstissä ei kilpailijaa mainittu nimeltä, mutta hänen asiakkaansa olivat tunnistaneet miehen.

      Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi yrittäjän maksamaan 4000 euron korvaukset kunnianloukkauksesta kritiikin kohteelle. Mies joutuu maksamaan myös 360 euron sakot.

    • Carfox

      Miksi julkisesti haukkua jotain tai ketään? Lapsellista touhua. Pahansuopaiset ihmiset haukkuu muita ja aina! Normaalijärkinen sopii asiat, aina.

    • Biliaboys

      Voiko autoliike kertoa julkisesti asiakkaan nimen jos hän on yrittänyt tarjota vaihdossa viallista autoa?

    • Siitä vaan...

      Uppista keikkaa...

      Harkintaa niihin itkuihin sitten!

      Tai siitä vaan solvaamaan, jos lompakossa liikaa painetta...

    • Johan nyt

      Mikäs polliisi sinä luulet olevas!

      • A.P.Roininen

        Vanhempi onstaapeli, talousrikososastolta... mutta mitä se tähän kuuluu?


      • A.P.Roininen
        A.P.Roininen kirjoitti:

        Vanhempi onstaapeli, talousrikososastolta... mutta mitä se tähän kuuluu?

        Siis vanhempi konstaapeli.
        Ja kyllä; olen se pari, joka osaa lukea, en kirjoittaa... heh.


    • Haukkujat käräjille

      Jos kerrot oman subjektiivisen näkemyksesi tapahtumista täällä, se on lähes aina erilainen kuin vastapuolen näkemys ja totuus.

      Jos haukut toista osapuolta, eli esimerkiksi autoliikettä nimeltä, niin oman nimesi kertominen on vähintä mitä voit tehdä. MUUTEN OLET PELKKÄ PUSKISTA HUUTELEVA PELKURI.

      Tehkää aina rikosilmoitus haukkujista.

      http://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/suomi/rikosilmlomake

      • ei passaa uhkailla

        Mistäs autoliikkeestä tämä uhkailija on. Viattomia kirjoittelijoita täällä uhkailee..


    • Mitä sekoilet?

      Mikä se uhkaus oli?

      En löytänyt mitään sellaista tästä viestiketjusta.

      Voitko laittaa sen "uhkauksen" sen tänne lainausmerkeissä?

    • Joku raja...

      Tänään lähti rikosilmoitus eräästä asiattomasta kirjoittelusta täällä Suomi24.fi sivustolla joka täyttää herjauksen ja kunnianloukkauksen merkit selvästi.

      Sama kaavio kuin muillakin täällä kitisevillä höpöttäjillä eli vääristelevät ja yleistävät sekä mustamaalaavat yrittäen kostaa kokemaansa "vääryyttä"...

      Terveisiä tässä samalla muille autoliikkeille, kaikkea asiatonta ei kannata sietää.

      • asiatjulki

        Tämähän oli odotettavissa. Kaikki on todistettavissa.


      • SSSSSx
        asiatjulki kirjoitti:

        Tämähän oli odotettavissa. Kaikki on todistettavissa.

        Näyttäisi vihdoin kääntyvän oikeudenmukaisempaan suuntaan asiat näissäkin.
        Asiattomat herjaajat, liikkeen tai omistajan mustamaalaajat käräjille aiheettomista sanomisistaan ja myös petoksellisesti piilovikaisia autoja vaihdossa tuoneet joutuvat pikku hiljaa enemmän ja enemmän vastuuseen petoksistaan. Oikeudenmukaisia päätöksiäkin on jo oikeusasteista saatu; liikkeen ja sen omistajan eduksi. Hieno suuntaus, autoalan yrittäjää ei sylkykuppina pidetä!


    • Anonyymi

      aiheellnen asia nostaa kartalle tämmöinen seikka

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2317
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1728
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1530
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1457
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1429
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      68
      1241
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe