Kaupungin vuokrasunnoissa patterit kylminä

Paleltaa

Tekivät ison remontin ja vaihtoivat ikkunat. Isoissa ikkunoissa 2x40cm raot ulos.
Tehokas koneellinen ilmastointi vetää ulkoilmaa ainakin 11 tuntia vuorokaudessa.
Ei ole lämmön talteenottoa. Joten patterit pidetään kylminä.Pakkasten tultua alkaa patteritkin haaleaksi muuttumaan.
Jos ulkona on kostea ilma, niin sisätilojen kosteus on sitten omaa luokkaansa.
Sipulit mätäni keittiössä alkukuusta,
Öisin herää puolenyönjälkeen ja aamuyöstä, kun sisällä kylmenee monta astetta, kun tekeevät "huuhtelua".
Maalit hilseilee kosteuden vaikutuksesta.
Ihmisillä poskiontelotulehduksia, keuhkoputkentulehduksia ja keuhkokuumetta.

88

4808

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paleltaa

      Taas heräsin "huuhteluihin". Viimesen jälkeen ei enää nukuttanut.
      Patterit kylminä.

      • Avot000

        Joo, taidan tietää mitä AP kirjoittaja tarkoittaa.
        Mutta katsoppas huoneen lämpömittaria, älä niitä pattereita vahtaa.

        40-sentin rako ulko-ikkunan alatiivisteissä on kyllä liikaa, 10 senttiä riittää! Samat raot saa jättää sisäikkunan yläreunaan. Ja kyllä pitäisi ilman kiertää.

        Kylpyhuoneissa pitäisi olla lattialämmitys tai sitten se kylpyhuoneen seinäpatteri pitäisi olla yhdistetty lämminvesiputkeen. Meillä kylpyhuoneen (VVO) patteri toimii vasta kun muutkin patterit toimivat eli se ei ole yhdistetty lämminvesiputkeen.
        Tämä tarkoittaa sitten maalin rapisemista kylpyhuoneen oven sisäpuolella alhaalla!

        Ja kosteusongelma kerrostalossa on iänikuinen paitsi kovilla pakkasilla. Hanki sellainen kosteusvahti eli sellainen kone joka kerää ylimääräiset kosteudet sisäänsä, muistat vaan tyhjentää aina välillä. Tästä ei tosin ole kokemusta, mutta sellainen olisi hyvä olla olemassa meilläkin.


    • kbn öjk öl

      Nojoo.

      Ihan yleinen ongelma nykyaikana. Keksivät nuo ikkunanpokissa olevat venttiilit myytäväksi. Ennen korvausilma tuli tiivisteisiin jätetyistä raoista. Ei vetänyt ja melut pysyi paljon paremmin ulkona.

      Teillä on kyllä jokin pahasti pielessä. Kun on koneellinen ilmanvaihto, kyllä sen pitäisi tarkoittaa, että korvausilma tulee laitteiston kautta. Noita venttiileitä voi mun kärittääkseni itse säädellä ja jotkut tietenkin teippaa ne vaikka umpeen. Kone sitten imee, miten se on laitettu imemään. Teillä käytännössä ainoastaan huippiimiri, ei mitään ilmastointia.

      Meillä rivarissa painovoimainen ilmanvaihto. Aikansa kun noitui noita ikkunarempan myöten ilaantuneita venttiileitä, päädyin tulokseen, että venttiilit kiinni ja epähuomiossa katkon akkunoista tiivisteisiin katkoja. Meillä ongelmana oli melu, sitä vaan tulee avoimesta reiästä. Nyt on niinkuin ennenkin, kohtuullisen hiljaista ja sisäilma hyvä, kuten oli ennen niitä venttiileitäkin. Vedon tunne häipyi myös.

    • Lämmöt säätyvät

      Patterit säätyvät sen mukaan mikä on ulkolämpötila,Sisätilan lämmöksi säädetty ohje arvo 21-23 c on hyvä että lämmitysjärjestelmä auttaa ainakin ulkolämpötilan riittävästi laskiessa.Suomessa ei ole sellaista asumista tiedettäisiin jotai kylmistä huoneista.Toista on maissa missä ei ole asunnoissa mitään lämmitysjärjestelmää eikä taloissa eristyksiä.

      • Paleltaa

        Kyllä ne taitaa säätyä sen mukaan mitä lämmönjakohuoneessa on säädetty.Semmonen vipu, kun on kesäasennossa niin ei lämpöä tule.
        Patteriverkossa ei ole todellakaan vielä mitään elämää.
        Yleensä on alkanut haaleaksi muuttumaan, kun ulkona menee pakkasen puolelle.


    • efw

      Tähän aikaan vuodesta mitään pattereita tarvita. Pistä villasukat jalkaan ja vaatetta päälle jos paleltaa. Ihminen nukkuukin paremmin jos on hiukan viileää.
      Millainen on talo jossa ikkunat on niin vanhat että on pitänyt vaihtaa mutta tehokas koneellinen ilmastointi löytyy, ihmepaikka.

      • halpa ja hyvä

        Ihan normi kerrostalo, varmaankin tuolta 70-80 -luvulta. Plus tavan tallaaja, joka kutsuu painovoimaista poistoakin ilmastoinniksi.

        Etenkin nämä valkoisen maalin sijaan tummalla puunsuojalla käsitellyt lähiöikkunat ovat olleet lyhytikäinen ratkaisu ja niitä on jouduttu pistämään uusiksi jo 20 vuotiaina. Veto taas ei ole vika, vaan ominaisuus koneellisen poiston (50-luvun loppu ... 2000-luvun alku) taloissa. Tuollekin voisi jotain tehdä, mutku se maksaa. Niinpä ei tehdä mitään.


      • Paleltaa
        halpa ja hyvä kirjoitti:

        Ihan normi kerrostalo, varmaankin tuolta 70-80 -luvulta. Plus tavan tallaaja, joka kutsuu painovoimaista poistoakin ilmastoinniksi.

        Etenkin nämä valkoisen maalin sijaan tummalla puunsuojalla käsitellyt lähiöikkunat ovat olleet lyhytikäinen ratkaisu ja niitä on jouduttu pistämään uusiksi jo 20 vuotiaina. Veto taas ei ole vika, vaan ominaisuus koneellisen poiston (50-luvun loppu ... 2000-luvun alku) taloissa. Tuollekin voisi jotain tehdä, mutku se maksaa. Niinpä ei tehdä mitään.

        No ei ole mikään painovoimainen ilmastointi. Yks vuosi oli talvella muutaman viikon ihan siedettävää.
        Kävi ilmi, että motti oli kämähtänyt.


    • Vetoa on..

      Mihinkä tarkoitukseen nämä nykyiset rakennukset, ilmanvaihto ja uudet ikkunat on valmistettu. Asunnot on kylmiä, ilmanvaihdon säädöt p..., vetoa ja huonoa asumisviihtyvyyttä. Kiinteistön ylläpidosta maksetaan maltaita vuokrien ja vastikkeiden muodossa. Kukaan ei tunnu ymmärtävän, VETO mitä veto on.
      Sarkatakit, paksut pussihousut ja villasukat olivat tarpeellisia viimevuosisadan alkupuolen asunnoissa. Mutta käsittämätöntä että samoja pukeutumisohjeita tarvitaan vielä vuonna 2011? Motivakin ohjeisssa neuvotaan pistämäänn lämpöiset vaatteet ja villasukat jalkaan?
      Ihminen menee kuuhun mutta asunnoissa vain edelleen palellaan ja kärsitään vedosta.

    • oikeesti näin

      Pikkuisen väärin, koska uusissa asunnoissa ei ole noita vetoaa tuottavia ikkunakarmirakoja vaan uusissa asunnoissa alkaen viimeistään 2006 on lämmöntalteeotolla varustettu ilmanvaihto ja tiiviit ikkunat.

      • Lämmöt säätyvät

        Niipä niin imanvaitokojeet eivät monestikkaan toimi niin kuin pitäisi. Asialle otollisella ulkolämpötilalla sisälämpötila voi mennä kylmäksi.Argentiinassa missä siskoni asuu ihmiset kuolevat kylmään koska ei ole eristettyjä kunollisia asuntoja.


    • Paleltaa

      Edelleen patterit kylminä.
      Kyllä ne sen ilmastointikoneenkin uusi. Siinä ei vaan ole tarpeeksi säätöjä.
      Imeetodella tehokkaasti lämmön harakoille.
      Ja on 2villasukat ja tavalliset ollu jo montaviikkoo käytössä sekä toppahousut ja villapaidat.
      Kuumavesipulloja iltasin peitonalle vaan ei ne patjaa erityisemmin lämmitä.
      Niin ja termopeittokin on.
      Ihme miinustajia täällä?!
      Viimetalvena kuoli 3-4 ihmistä. Onkohan tehty tutkimusta kuolleisuudesta?
      Nytkin taitaa olla pari sairaalassa.

    • Veto on kylmää

      "oikeesti näin". Ne uudet ikkunat ovat näennäisesti "tiiviit". Ota ikkunoista lämpökamerakuvia niin yllätyt kuinka paljon lämpövuotokohtia löytyy.
      Uusienkin ikkunoidenkin tiivisteet on vaihdettava 5-10 vuoden välein.
      Huonelämmön viihtyvyysraja perustuu ilmankiertoon. Katso netistä;Veto mitä veto on.
      VEDOTTOMASSA asunnossa lämpötilan viihtyvyyden alaraja on n 21 asetta.
      Ikkunasäleestä suoraan ulkoa tuleva kylmä ilmavirtaus aiheuttaa vedontunnetta ja siitä johtuen huonelämmön viihtyvyyden alaraja on 24-26 astetta.
      Vanhaan kiinteistöön uudet korvausilmaventtiilillä varustetut ikkunat nostavat lämmityskustannuksia yli 10 %.

      • mitäihmettä???

        Tarkoittaako tämä, että kun on uudet korvausilmaventtiilillä varustetut ikkunat, niin voit tiivistää ikkunankarmit umpeen kokonaan eikä tarvitse jättää sitä 10-20 senttiä vajaaksi tiivisteissä?


      • Anonyymi

        Kysymyksessä voi olla myös ikkunalasi vaikka tiivisteet olisi laitettu ikkunanrakoihin. Huoneeseen hohkaa kylmyyttä. Etulasin pinta huoneen puolella on jäätävän kylmä ja kesällä aurongossa todella kuuma. Lasityyppi on huono valinta suomen ilmastolllisiin olosuhuhteisiin.
        Onko selktiivilasit olleet riittävän halpoja betonikerrostaloon. Samaa linjaa menevät muutkin materiaalit esim. hyvin ohut halppismuovi lattioissa suoraan kylmän betonin päällä. Kerrostenvenvälinen äänieristys olematon. Viemärityöt ovat kauhistuttavalla tavalla vääräkaatoiset. Toisiinsa epäsopivat liitokset eivät tuki paskaviemäriä. Ja niin haistelmme ja hengitämme koko kerrostalon jätöksiä. Iloinen ilto ilotulittaa bensankäryjä ja tehtaansavuja suoraan asuntoon. Porraskäytävän tuuletus tapahtuu kuulemma ihmisten asuntojen kautta!
        Joten kiitos vain vieraan asunnon hajusta. Jostain ilmestyy aina myrkytysten välissä pieniä vaalanpunaisia hyvin nopaliikkeisiä toukkia. Ylsisissä tiloissa jokin muu elukka "turkiskuoriainen"- luokittelu kyseenalainen. Tässä vain muutama asumisviihtyvyyttä lisäävä tekijä.


    • Paleltaa

      Fiksu tyyppi. Tule meille isännöitsijäksi.
      Otti ne heti remontin jälkeen pakkasilla kuvat. Kukaan ei ole niitä nähnyt.

    • Paleltaa

      Patterit edelleen kylmät.
      Poskiontelotulehdus iski eilen.
      Taisi nenäkannu auttaa, kun tuntuu paremmalta.

    • kuumaa,,

      Ota vielä kuppi kuumaa

    • Syy&seuraus

      paleltaa... katso nyt ihmeessä netistä Veto mitä veto on. Perusongelmasi, syyt sekä seuraukset niihin löytyy sieltä.

      • Paleltaa

        Kiitos, katson.
        Edelleenkään patterit ei tunnu lämpöisiltä.
        Kyllä osaan niitä venttiilejä säätää ja muutakiin tehdä.
        Mutta yleisesti ottaen taloissa asuu paljon ikäihmisiä, jotka ei edes lamppua saa vaihdettua ja jotka eivät nettiin pääse kirjottelemaan.
        Kaikkea muuta onkin jo tullut yritettyä.


    • Paleltaa

      Edelleen patterit kylmät.
      Hiustenpesu muuttunut haasteelliseksi.
      Nenäkannua käyttelen aamuisin, meinaa flunssa iskeä.

      • Lähdöt antanut

        Asunnosta voi muuttaa pois.


      • Paleltaa
        Lähdöt antanut kirjoitti:

        Asunnosta voi muuttaa pois.

        Satolla tuntuu olevan sama meininki.
        Ai sun mielestä epäkohtiin ei pidä puuttua?
        Tuhannet ihmiset palelee, kun ei osata laittaa ilmastointia kohdilleen.
        Tulee sairaspoissaoloja ym.
        Esim. vesimaksut tulee isoiksi, kun ihmiset lämmittelee suihkussa ja koittaa saada limat irti hengitysteistä.


    • Voiskohan aloittaja valittamisen välillä käydä katsomassa sitä lämpömittaria !!!!!
      Kauhea marmatus mutta lämpötiloista ei puhuta yhtään mitään.
      Meillä -52 rakennettu täystiilitalo painovoimaisella ilmanvaihdolla. Lämpö laitetaan päälle joskus marraskuussa. Eikä kukaan valita.
      Nytkin ulkona 4 astetta, sisällä 22. Tuossa kun heräsin niin nykäsin villasukat jalkaan ja kevyen fleecen niskaan. Ei paljon viittis mennä valittamaan kun samoilla vaatteilla tarkenee seistä tupakalla parvekkeella.
      Villasukat on aivan ehdoton mukavuus varuste. Lisäksi voi laittaa huopatossut jos haluaa. Muovimatto kun tuntuu kylmältä vaikka lämpöä olisi 25 astetta.

      • Paleltaa

        Niin, onhan se fiksua pukeutua kuin naparetkeilijä, kun tulee ulkoa sisälle.
        Tuntkailen juuri arktistenolojen telttaa, jospa semmosen laittais lattialle, ainakin nukkua tarkenis.


      • Paleltaa kirjoitti:

        Niin, onhan se fiksua pukeutua kuin naparetkeilijä, kun tulee ulkoa sisälle.
        Tuntkailen juuri arktistenolojen telttaa, jospa semmosen laittais lattialle, ainakin nukkua tarkenis.

        Et sitten vieläkään osaa kertoa asunnon lämpötilaa. Pitääkö tulla taluttamaan sinne mitarille.
        Autuaita ovat yksinkertaiset, heiltä ei mitään puutu. Ainut vaan että on myös vapautettu omasta ajattelusta.


      • Paleltaa
        aratus kirjoitti:

        Et sitten vieläkään osaa kertoa asunnon lämpötilaa. Pitääkö tulla taluttamaan sinne mitarille.
        Autuaita ovat yksinkertaiset, heiltä ei mitään puutu. Ainut vaan että on myös vapautettu omasta ajattelusta.

        25 on, mutta se on kylmää lämpöä !!!! Lisää pitää saada.


      • Paleltaa
        Paleltaa kirjoitti:

        25 on, mutta se on kylmää lämpöä !!!! Lisää pitää saada.

        Ohos, et sitten viittiny omaa nimimerkkiä keksiä?


      • asiantuntija.

        Ihme valittajia. Itse olen pelkästään tyytyväinen että saa olla asunnossa jossa on 22 astetta, vaikka ilmanvaihto aiheuttaakin vedon tunteen! Kun muistaa 29 asteiset kesät. Oleilen lyhyissä shortseissa ja jalat paljaana, eikä palella. 22 C on normaali sisälämpötila muutenkin!!

        Vittu.. kylmää oli kerran asunnossani kun kaukolämpösiirrin uusittiin, eli 17 C astetta. Silloin oli kylmää!!! Mutta ei 22 C ole kylmää.


    • Paleltaa

      Patterit edelleen kylmänä.
      Vaan jotain on tapahtunut uutta.
      Vessan rättipatterin lämpö lienee 50-55astetta, kun ei voi kättä siinnä pitää.
      Ne varmaan lämmittää sitten asuntoja rättipattereilla.
      No ainakin voi vessassa juoda aamukaffeet lämpösessä.:D

    • Et oo sattunu huomaamaan et rättipatteri on lämmin kesälläkin

    • outcider

      Se on ihan sama mitä mittari näyttää. Jos palelee niin palelee! Taidat aratus olla vähän kevyillä panoksilla varustettu.

    • sidukkapönttö

      Jos ihminen palelee n,21 asteessa ei ole kaikki "kotona" Se on normaali lämpötila. Tiedä sitten mikä on kysyjällä lämpötila huoneessa?

    • itse isännöitsiä

      Kannattais varmaan valittaa huoltoon tai isännöitsiälle? Tuskin tänne valittaminen auttaa asiaa.

      • Paleltaa

        Onhan sitä valitettu, mutta kun asiat ei muutu.Alkuaikoina yläkerroksen kulma-asuntoihin laittovat lisäpattereita, vaan eihän ne nyt auta, kun ei lämpöä ole.
        Kaikki talossa palelee.
        Keväät ja syksyt kamalimpia, kunnes avaavat kesäsulun syksyllä. En tarkemmin ole seurannut koska sulkeevat, mutta palelu yms. sama on ollut vakio keväisin.
        Ysti kävi pyhänä kylässä, vaikka oli villasukkaa ja toppapaitaa, niin ei kauaa viihtyny, kun paleli.Tarjosin kyllä makuusäkkiäkin.
        Sain käydä tukan pesemässä luonansa. Hällä lattialämmityskin kylppärissä.


    • lämmittää.......

      No täällä valittaminen ei auta senkään vertaa. Tietysti tietokone antaa lämpöä mutta sähkön joudut maksamaan.
      Kirjottele sinne huoltoon vaan.

    • Paleltaa

      Jippii!!!
      Patterit tuntuvat vihdoinkin lämpimiltä!!!
      Yöksi kumminkin tartti kuumavesipullot, ettei nyt silleen juhlaa vielä.
      Leikkasin 3mm sängen, niin tukankin voi pestä kivuttomasti.
      Kuivuu äkkiä.

    • heti pois sieltä

      Muuta, aloittaja, hyväihminen, POIS!

    • puis

      Ei nyt enää kannata, jos siellä pikkuhiljaa alkaa lämmetä!

    • Paleltaa

      Mielenkiintoista...en voi enää omalta koneelta osallistua keskusteluihin.


      Tulee texti:Keskusteluihin osallistuminen on estetty sääntöjen vastaisen toiminnan vuoksi.

      Kaipa tää valittaminen on sitten sääntöjen vastaista ....

    • Paleltaa

      Patterit haaleet ja 3. viikkoo ollu karsee yskä. Välillä menee pois ja sit tulee takas.

      No onneks on sähköt, kaikil ei ole, kun myrskyää.Saa ees kuumaa mehua.

    • Paleltaa

      Jeee, Järjenjättiläiset pisti sitten patteriverkon kesäsulun kii muutama viikko sitten.
      Kylppärissä pukkaa hometta. Nyt on uus tulokas semmonen vaaleenoranssinen.

      • Oranssi kerros

        Oisko kuitenkin ihan bakteeri, joka tulee kaikkiin kylpyhuoneisiin jos ei seiniä ja lattioita pese koskaan?


    • Paleltaa

      Taas on syyskuu kärvistelty kylmässä.
      Viimeyönä taisi lämpö laskea alle 5 asteen, kun patterit ei tunnu kovin kylmiltä.
      Loistavaa, että aikasemman 0 asteen sijaan patterit alkaa alle plus 5 lämpiään.

      Töissä on olleet patterit lämposenä jo monta viikkoa , siellä onkin lämmitysrajana 11 astetta.

      Juuresharja ja tiskiharja kasvaa hometta..on tainnut olla melkoset kosteudet ulkona...

      Flunssaakin on ollut jo kuukausia.

    • Näihänseon
      • Näihänseon

        "Vuokra-asuntoja ei lämmitetä ja vuokralaiset saavat
        usein värjötellä kylmässä. Ja jos joku "köyhä" uskaltaa
        asiasta urputtaa ja vaatia vuokra-asuntoonsa lämpöä,
        niin heti alkaa jokaisessa mediassa aggressiivinen
        ja laajamittainen vasta-todistelu siitä, kuinka kaikkien
        tilastojen mukaan enemmistöllä on viihtyisää - kylmässä,
        ja kuinka asiaa on tutkittu . ja mitä viisasta ko. asiasta
        kertoo ministeriön perustama energia-propagandavirasto
        Motiva.
        Kylmyyttä ihannoiva kirjoittaja on aina henkilö,
        jonka mielipiteille ei kenenkään täysjärkisen kannata
        antaa mitään arvoa, koska kirjoittaja ei koskaan itse asu
        kyseisessä vuokratalossa.

        Toisille on tosi kiva irvistellä - jopa julkisestikin -
        aina silloin, kun itse ei tarvitse asua samassa jamassa.

        Kenenkään muualla - lämpöisesti asuvan - ääliön
        päähän ei tietenkään juolahda lisätä paleleville asukkaille
        lämpöä, vaan kovaäänisesti voivotellaan ja päivitellään
        sitä kuinka lämmityskustannukset nousevat . jopa 5 %.

        Mitä ihmeen väliä sillä on kuinka suuria jonkun
        vuokratalon lämmityskustannukset ovat, kun huulet
        sinisenä hytisevä vuokralainen ne kuitenkin aina maksaa
        ... kiskuri-vuokrassaan. Mutta kun rikkaiden sikailijoiden
        ahneudella ei nykyisin ole enää mitään rajoja. Toisten
        (asumisenkin) kustannuksella on joidenkin näköjään
        kyettävä rikastumaan - ja mieluiten äkkiä.

        Vuokra-kerrostaloslummien asuntojen keskikoko on
        60 m2. Mokoman luukun lämmitys maksaa kaikkein
        kalleimmalla tuulisähkölläkin vain alle 2000 mk vuodessa.

        Hirveäksi katastrofiksi julkisesti maalailtu 5 %:n
        kustannuslisäys tuohon vuosikuluun tekee vain vajaat
        100 mk vuodessa, eli alle 8 mk kuukaudessa. Hui ... hui !

        Jokainen paleleva vuokralainen maksaa kiljuen tuon 8mk
        suuruisen vuokrankorotuksen kuukaudessa siitä lystistä,
        että asunnossa on aina - tai edes joskus - riittävästi
        lämpöä.

        Lämpöhanat auki vuokra-slummien pannuhuoneissa
        ... ja heti !!"

        Ja oli siellä paljon muutakin


    • Lämmöt säätyvät

      Meinaatteko idiootit tosissanne et talon lämmönsäätimet asetettaisi 30
      21-23 on vakio mihin ne asetetaan se on siinä sitten. Käytännössä lämpötilassa voi sit olla huoneisto kohtaisia erojakin. On sit aivan sama vaikka patterin säätimet olisi irti lämpöä ei tule enempää. Koska verkostossa kiertävä vesi ei lämpene sen kuumemmaksi.

    • Paleltaa
    • Paleltaa

      Patterit jo toistaviikkoo kylmänä. Välillä oli pakkasta, niin haaleeks muuttuivat.

    • Meillä näin

      Uuusin kaikkiin ikkunoihin tiivisteet ja ihmettelin, kun vetää vielä niin perk#¤eesti. Sitten otin ikkunakarmin listan pois ja huomasin , ettei ikkunan karmien ympärillä ole yhtään mitään eristettä, jatkuva veto.24h ja lattiat kylminä. Asunto 4huonetta ja 4 ilmanvaihtoihormia imee ulkoa koko ajan ilmaa sisään.
      Ikkunat uusittu n 4 vuotta sitten ja niihin on laitettu ylös sellainen tuuletus juttu, josta voi säätää kuinka paljon ilmaa tulee sisään, mutta mitä virkaa sillä on, jos ilma tulee ikkunan karmeista, säädä siinä sitten;)

      Lämpöpatteritkin on varustettu antureilla, jotka kyllä poikkasevat lämmityksen nopeasti ja lämmittävät vain patterit hiukan lämpimäksi. Laitoin verhot termostaatin eteen, että kylmä ilma menee suoraan termostaattiin, muttei siitä paljon ole apua.

      • Olalaaaaaaaaaaaaa

        No meillä oli pannuhuoneessa säädetty, että kaukolämpöö pukkaa patteriin vasta, kun ulkona on pakkasenpuolella.


    • poilwbxm

      Patterista tuleva lämpö vaikuttaa siellä verhon takana. Teoriasi on hieman virheellinen.
      Katso googlesta - lisää lämpöä 1-2 astetta. Ainakin minä sain hyviä lisätietoja.

    • kiihdytinviihdytin

      Patteriverkostoon on taidettu asentaa magneettinen hiukkaskiihdytin. Se rikkoo kristallit ja lämpöä tulee enempi.

      Nimittäin yhdessä yhtiössä yhden portaan kämpät olivat kylmiä ja jatkuva valitus. Asennuttivat ihmelaitteen patteriverkostoon ja puuhaihmiset ovat erittäin tyytyväisiä. Tosin kukaan puuhaihmisistä ei asu tuossa kylmässä portaassa. Palelu jatkuu siellä kuten ennenkin.

      • kirkoittaja

        Hei
        TUO ONGELMA ON TUIKI TUTTUA KYLMÄ ON TÄMÄ KERROSTALO ASUMINENKIN ,JA JOS SOITTAA ISÄNÖITSIJÄIN TOIMISTOON SANOVAT VAIN ETTÄ VIILEÄSSÄ ON PAREMPI NUKKUA ,TIETTY ON TÄSSÄ JOTAIN PERÄÄKIN MUTTA EI SITÄ VOI AJATELLA NOIN KUN ULKONA ON ESIM: 25C:TA PAKKASTA NIIN HYTISTÄÄN TÄÄLLÄ JA MITTARI NÄYTTÄÄ ETTÄ PITÄISI OLLA SISÄLLÄ HYVÄ OLLA MUTTA ARVATKAAPAS VAIN ETTÄ ONKO? SITTEN TOINEN KUMMALLINEN ILMIÖ ON SE, YÖLLÄ JÄTETÄÄN ULKO-OVI AUKI SIITÄ ON ERIKSEEN OMAT SÄÄNÖT MUTTA ON IHMISIÄ JOTKA EIVÄT YMMÄRRÄ SITÄ ETTÄ KUN HE JÄTTÄVÄT AUKI OVEN NIIN MONETKIN JOILLA EI OLE KATTO PÄÄNSÄ PÄÄLLÄ NIIN TULEVAT ULKOETEISIIN LÄMMITTELEMÄÄN KUN HEILLÄ ON KYLMÄ JA KUN EI HEISTÄ AINA TIEDÄ ETTÄ MINKÄ SORTTISIA IHMISET OVAT NIIN ON KAUHEAA NIILLE IHMISILLE OLLA SELLAISESSA TALOSSA MISSÄ OVAT SEPPOSEN SELÄLLÄÄN YÖLLÄ SEKÄ PÄIVÄLLÄ TALON ULKO-OVET VAIKKAKIN SIITÄ ON SÄÄNÖT MUTTA KAIKKI EI PIDÄ SÄÄNÖISTÄ. JA SITTEN KOLMAS PITÄÄKÖ VARSINKIN YÖLLÄ JOTKA TULEVAT KOTIIN 2 - 3 AIKAA NIIN PITÄÄKÖ SEN OVENSA HEITTÄÄ NIIN KIINNI ETTÄ SE HERÄTTÄÄ NAAPURIT ?TÄSSÄ ON SE PULMA ETTÄ IHMISET EIVÄT VÄLITÄ TOISISTA ihmisistä tai sitten he kiusaavat naapureita ja sitten jos valittaa isänöitsijäin toimistoon niin vaikka he tietäisivätkin miten asia on niin eivät sano mitään vain ihmettelevät ja voivat kysyä että oletteko nähneet sitten , no eihän kukaan viitsisi seurata kenenkään touhuja niin tarkaan että tietäisi milloin kukakin tulee himaansa. eiköhän tässä ollut tarpeeksi tekstiä.


    • kerrostalokellari

      Pahinta on kosteus ilman riittävää lämpöä. Lämpö ja kosteus tekevät kosteudesta miellyttävää kuten etelän lomakohteissa mutta kylmä ja kostea on kuin maakellari missä kosteus tiivistyy kaikiin pintoihin. Tervetuloa vain homesienet uusiin kerrostaloihin. Patterit ovat pahimman yökosteuden ajan jäätävän kylmiä. Vaateet vaatepuissa ovat kosteitta ja kylmiä. Vuode on kostea ja kylmä. Lattiat ovat jääkylmiä ja kosteita ja muovihuurut levittävät kosteaa yöilmaa hengitysteihin. Älyttömyyden huippu mutta eihän sitä kannata säästää rekenteita koska vuokrarahat tulevat joka tapuksessa eikä vuokralaisista ole pulaa, kun yksi lähtee toinen tulee. Eikä terveydenhoitomenot ketään kiinnosta ja vielä vahemmän ihmisten hyvinvointi, joten patterit vain kylminä ja kosteaa ilmaa sisälle. Kylmässä kellarisaunassa saunominen ei kuitenkaan ole kivaa vaikka vihta tuleekin mieleen.

      • Paleltaa

        Joo, meillä on ollut paljon keuhkokuumetapauksia ja keuhkoputkentulehduksia..

        Kaikki varrotaan pakkasia, että tulis sitä lämpöö ja raot jäätys.
        Ihmisiäkin kuollu jokavuosi.
        Meillä onneks pystyy töissä peseen tukan.
        Tuli lappukin, että 19 astetta on riittävä sisälämpötila.
        Lapun kirjottaja sais kyllä pariyötä koittaa asua jossain tyhjässä kämpässä.


    • asennekasvatus

      Ensinnäkin, uusissa kerrostaloissa on koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto eikä mitään moottorisahan laipalla ikkunan karmeihin sudittuja reikiä.

      Mutta kuten muutama kateellinen vajukki täällä nykyään opettaa, sinun pitää vain oppia olemaan tyytyväinen tilanteeseesi. Raakana sisään revittävän ulkoilman aiheuttama veto on sellaista luonnollista vetoa, joka itseasiassa tuntuu ihan kivalta, kun itsensä asiasta onnistuu vakuuttamaan. Saman asenteen voi ottaa myös korvausilman mukana tulevaan pölyyn ja saasteisiin.

      • Paleltaa

        No muuten on moottorisahalla vedetty muutamakin läpi yhteen karmiin...siin on pelti , johon liimattu muutama polyeteenin kappale. Jos vetää pellin pois, niin päivä paistaa ulkoo,
        Nyt on tänäsyksyny jo muutaman kerran ollut pattereissa jonkinverran haaleeta ja edellispäivänä ihan lämpösetkin jo oli. Yleensä hohkannu kylmää.


      • Paleltaa
        Paleltaa kirjoitti:

        No muuten on moottorisahalla vedetty muutamakin läpi yhteen karmiin...siin on pelti , johon liimattu muutama polyeteenin kappale. Jos vetää pellin pois, niin päivä paistaa ulkoo,
        Nyt on tänäsyksyny jo muutaman kerran ollut pattereissa jonkinverran haaleeta ja edellispäivänä ihan lämpösetkin jo oli. Yleensä hohkannu kylmää.

        Kyl on ollut kalseeta ja jatkuu edelleen...Keväät ja syksyt on pitkään kalseita..
        Yks silmätulehdus sairastettu tänävuonna. Näyttää nyt olevan joka keväinen ja syksyinen juttu. Kylmästä vedosta.


    • rakentajkin joskus

      Kummallista että yhtäkkiä nimittäin silloin kun siirryttiin euroon kaikki ihmisten aiheuttamat kulut pompahtivat pilviin Rakentamisen alamäki alkoi kun välistävetäjät astuivat kuvioihin. Jo pelkkä rakennusten sijoittelusuunnitelma maastoon maksaa miljardeja ja siitä rataa arkitehtuuri ja palapeliurakoitsijat sekä kouluttamaton työvoima. Nyt ihmetellään homeasuntoja mutta kukaan ei oikeasti välitä siitä mistä materiaaleista ja miten talot rakennetaan eikä koskaan oteta huomioon paikallisia ulkoisia tekijöitä kuten liikenne ja muita ilmansaasteita. Talot ovat poikkeuksetta vahvoja ja rakenteeltaan hyviä mutta sitten joukko kirjavia eri aljoen urakoitsijoita tekeekin kaiken muun ja tietysti jokainen laskee omalle urakalleen korkean hinnan ja käyttää mahdollisimman halpaa työvoimaa.Vastuu ei ole enää kenenkään.

    • Tutkimatta paras

      Ei talot ole valmistuessaan homeessa. Täysin taidoton sekä välinpitämätön kiinteistöhuolto aiheuttaa eniten kosteusvaurioita.
      Peruslämmön puuttuessa kosteus voi kertyä kaikessa rauhassa. Puutteellinen ilmanvaihto hoitaa lopullisesti rakenteiden kosteusvauriot.
      Missä ne isännöitsijät ja huoltomiehet luuraavat, kun niitä ei näe ainakaan kiinteistön alueella.

      • Saaastaaa

        Meillä huoltomies ajelee hiekotuskärryn kanssa kesät/ talvet,piha on siivoomatta ollut jo pitkään.Tämä on sitä Hekan työllistämistä.Asukkaat palelee ! Vois ne isännöitsijät joskus kuunnella asukkaitakin : (( mutta kun ei !


    • yli viiskyt kosteus

      liika kosteu tekee sen, et vaatteetkin alkaa haista

      • vaippaikäinen

        Kannattaa käyttää vaippoja, niin pysyy housut kuivina


    • Suu suppuun

      Jos asiasta ei ymmärrä alkeitakaan, kannattaako silloin paljastaa omaa tyhmyyttään.

    • Kylässä kävijä

      Jokaisen talon vuokratulot kattavat reilusti lämmitys ja ylläpitokustannukset.
      Miksi vuokratuloja ei käytetä riittävään lämmitykseen ja kiinteistön ylläpitoihin.
      Kylmät asunnot, tunkkaiset sisäilmat ja rapistuneet talot ovat toistuvia puutteita kaupungin vuokrataloissa. Mihinkä niitä vuokratuloja käytetään?

    • Häpeän asua

      Rakennuksen rapistuneesta tai nuhruisesta ulkonäöstä tietää parhaiten, että kyseessä on kaupungin omistama vuokrakiinteistö.

    • Rapistunut talo

      Onko mitään järkevää perustetta miksi vuokrataloissa saa olla?
      Kylmät asunnot.
      Vetoisat asunnot.
      Miksi asunnoista saa puuttua korvausilmaventtiilit.

    • Laita hki

      Missä vika? Asunnossa jatkuvasti ummehtunut, kostea ja pahan hajuinen ilma. Vain helteillä voin pitää ikkunoita auki.

    • Tuuleta

      Mikä ilmanvaihto? Koneellinen tai painovoimainen. Onko asunnossa tuloilmaventtiiliä. Minkälainen?

      • Rutinaa

        Ei Hekan vanhimmissa taloissa ainakaan ole mitään korvausilmaventtiiliä,kaikki paskanhajua myöten tulee asuntoon ,kun huippari menee päälle !


    • Stadilainen

      Helsingin kaupunki säästää väärästä päästä!
      Hieno sokeri paakkuuntuu kosteudesta kun lämpöä ei laiteta päälle ennen pakkasia.
      HeKa käy mittailemassa asuntojen lämpöjä, mutta eivät kylmää ja luihin käyvää kosteutta.
      Tämäkö säästöä?
      Taitaa olla hyvät sopparit rakennusfirmojen kanssa kun totuus tulee ilmi talojen purkamisina kosteuden takia kymmenen lämmönsäästövuoden jälkeen.
      Mikään käytetty rakennusmateriaali ei kestä moista useita vuosia.
      Herätys Helsingin kaupunki!

    • duuoda

      Minkä kaupungin vuokra-asunnoista on kyse? Ainakaan Helsingin kaupunki ei mitään remontteja tee, ainoat on itse luvalla tehnyt pienet pintaremontit. Kun talo peruskorjataan muuttuu kylmäksi asua, hyvä tietää. Kyllä varmaan espoossa tai vantaalla hoidetaan asiat paremmin ei ne siellä kylmyydestä kärsi peruskorjauksen jälkeen... myös sato ja vvo suunnittelee ja toteuttaa peruskorjaukset hyvin. Taitavat asukkaat olla jopa hievenen onnellisempia satolla ja vvo:lla kuin kaupunkien kämpässä asuvat.

      • Huii

        Satolla ja VVo:lla sikakalliit asunnot,ei niissä ole varaa asua köyhän,vaikka ovat valtion tuella rakennettu.Niitähän on nytkin vaikka kuinka paljon tyhjänä,käykäähän sivuilla katsomassa 2015 tilanne !


    • Tirlantaa

      Nyt on 26.10.2015 klo 15.52 patterit on ihan kylmät .Päivällä voi pienen hetken ihan aavistus haaleeta,mutta yöllä on ihan jääkylmät.
      Silmätulehduksen tuossa just sain pariviikkoa sitten ja jatkuu edelleen.Toinen silmä melkein muurautunut umpeen.Veto on kova ,kun huippari menee päälle.
      Vuokrat pitää kumminkin maksaa ajallaan ,eikä valituksia oteta tosissaan.
      Kalliiksi tulee sairastella.Täällä useammat valittelee samaa ! Meillä on vielä vanhat ovet ja ikkunat jotka lisää vedon tuntua !

      • Kattoeivuoda

        Pidä villasukkia jalassa ja jalat muutenkin lämpimänä. Mulle on nyt tullut ensimmäiset suonikohjut


    • pellepeloton988

      Meillä ollu jo kuukauden verran patterit tulikuumina joutui jo säätää pienemmälle makuuhuoneissa kun ei pysty nukkumaan. Tämäkin siis kaupungin vuokra-asunto stadis. Ympäri Helsinkiä tullu asuttuu mut ei missää muualla patterit olleet päällä näin ajoissa kaikkialla muualla saanu palella.

    • jääääääääää

      Patterit on ainakin Pasilassa kylminä vieläkin ! Vessan patteri on ainoa lämmin ,jotenka pitää istua vessassa ja nukkua ! Hekan asunto ! Mistäköhän sitä vuokraa maksetaan ???

      • Ketjunaloittaja

        Hekalla minäkin palelen(olen toi nimimerkki paleltaa, eli ketjun alottaja, mutta joku on rekistöröinnyt sen nimimerkin eli en voi enää käyttää sitä). Tänävuonna syyskuussa jo oli kylmää . Lämmitys laitettu silviisiin, että kun ulkona on alle 5 astetta laskeevat pattereihin lämpöä.
        Meillä on tommoset http://www.korvausilma.fi/index.php?page=karmiventtiilit
        Kuva Air-In 400 dB eli kaks tommosta 40cm pitkää /iso ikkuna.
        Huippuimuri imee ulkoilmaa noista räppänöistä semmosta 15tuntia vuorokaudessa. Että meillä verhot heiluu.
        Meilläkin vuokra nousee jokavuosi muutaman kympin.
        2015 tuli se uusi laki asuntojen lämpötiloista. http://www.hs.fi/koti/art-2000002922077.html
        Siinä kyllä puhutaan vain tavallisien asuntojen lämpötiloista. Tämmösessä karmiventtilitalossa pitäisi olla se 24 astetta, ettei se veto tuntuisi.
        Isolla rahalla kävi yksi firma säätämässä räppänät ja poistoventtiilit. Luulin, että samalla puuttuuva lämmitykseenkin, jota ei ollut. Eikö mitä, sisällä oli sitten yhtä kylmää kun ulkona ja pattereissa ei lämmön hiventä.
        Lehdissä lukee, että pitää ikkunoitten tiivisteet vaihtaa, vaan meilläpä onkin hervottomat lävet ulos asti, siinä tiivisteet on pikkujutttu.
        kuulin luotettavasta lähteestä, että joissain taloyhtiöissä isännöitsijät saa bonusrahaa, jos kestäävät asukkaitten kylmyysvalittelut lämpöjä nostamatta.
        Tiedä sitten kenen puolella noi terveystarkastajat on. Eiks heitinkin palkka tule kaupungilta.
        http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/353260-vuokra-asunnoissa-palellaan-lampotila-jopa-alle-15-astetta
        Tossa kuvassa on niin tuttua..
        Nytkin sormet puutuu, tätä kirjottaessa. Räpikkäät on keksitty, mutta pelaaminen on niillä hankalaa.


    • Porno-Jalmari

      Tee ihmeessä avotuli olohuoneeseen, se lämmittää, polta vaikka sohva.

    • voihhrr

      voikohan vuokrasopimuksen irtisanomisen perua?

    • Duunari2

      "Sisällä oli yhtä kylmää kun ulkona". Pitäisiköhän pitää pieni breikki siitä pelaamisesta ja palata todellisuuteen. Suositeltu huoneiston sisälämpötila on 21 ja se riittää varmasti. Aktivoidu ja laita kledjut päälle, niin kyllä tarkenee. Mikäli on massii, niin mitä budjaat stadin kämpässä, kelpais varmaan muillekin. Käy ottaa kunnon laina ja täräytä ostaen oma torppa. Sitten voit tohottaa kaminaa täysillä, eikä palele. Tosin voi olla ettei jää aikaa pelailla himassa ja valitella "kylmyyttä".

    • laariin

      "Sipulit mätäni keittiössä alkukuusta,
      Öisin herää puolenyönjälkeen ja aamuyöstä, kun sisällä kylmenee monta astetta, kun tekeevät "huuhtelua".
      Maalit hilseilee kosteuden vaikutuksesta.
      Ihmisillä poskiontelotulehduksia, keuhkoputkentulehduksia ja keuhkokuumetta."

      Tähän listaan pitäisi lisätä vielä työttömyys, sillä nähdäkseni sisätilojen jatkuva kylmyys lamaannuttaa silloin kun se ei ole vapaaehtoista ja sillätavoin se lisää syrjäytymiskierrettä.

      Sekin kysymys on esitettävissä, että onko huoneistojen lämpötilasuosituksilla tarkoituksellisesti haluttu passivoida tietty epäsosiaaliseksi leimautuva osa väestöstä, koska ne joilla on varallisuutta, eivät asu vuokra-asunnoissa ja voivat itse vaikuttaa huonelämpötilaan.
      Lisäksi alhaisella huonelämpötilalla voi olla yhteiskunnallisesti myös muita merkittäviä seurauksia esim. rikollisuuden tai kotiväkivallan kasvamiseen.

      Sietäisi tehdä tutkimusta tästä, sillä tutkivat ne hölmömpiäkin asioita kuten perustulon vaikutusta työllistymiseen. Meillä ei vaan osata, jos eivät Ruotsissa satu ymmärtämään ja niillä kuitenkin erilaiset asumisstandardit.

    • eisaasulkeaventtiilejä

      Lämpö mitataan huoneen keskeltä jos olohuone vaikka ja jos on 21 plussaa, se riittää ohjeiden mukaan vaikka kuinka vetäs. Tuo et sulkee venttiilejä haittaa muita asujia, ja rappukäytävässä haisee lemut sulkijan asunnosta.

      • Kattopitääsateen

        No meilla tuli lappu ilmotustaululle, että 19astetta on riittävä sisälämpötila. 2015 kun tuli se laki sisäilmasta ym..se lappu katos.
        Karmiventtiilitalossa, missä otetaan ilma asuntoon pjhalta, pitäisi olla ainakin 24astetta, ettei se veto tuntuisi.
        Ihmisiltä amputoidaan jalkoja , kotihoidon pyöriä ei enää näy seinustalla. Vanhimmat ovat kuolleet pois.
        Eikö kotihoidon pitäisi ilmoittaa kylmistä asunnoista?
        Kevään jälkeen on kerran ollut patterit lämpöiset. Nytkin on sormet kohmeessa.
        Ja oikeassa olet, passivoi ja paljon.
        Asukkaat lämmittää sähköpattereilla ja lämmittelee suihkussa.
        Sitten noi vielä ihmettelee, että lämpimän veden kulutus on noussut huomattavasti taloyhtiössä?!


      • lämpöä_harakoille

        Sitä vetoakin on monenlaista.

        Karmiventtiilien ja jopa koneellisen ilmanvaihdon (lämmitetty tuloilma!) vedosta jaksaa mummot itkuvirsiä laulaa. Mutta ikkunatuuletus on ok.

        Huonelämpötila 24, mutta patterit kylminä = vetää ja palelee.

        Huonelämpötila 20, mutta patterit hehkuu kuumina = ihan OK.

        Kun mummot tarpeeksi kitisee, väännetään lämmöt tappiin. Huonelämpötilat nouseva jopa liki 30 asteeseen -> olo on tukala ja sisäilma tuntuu tunkkaiselta. Onneksi narisijamummoilla on kaikenkattava ratkaisu molempiin ongelmiin = ikkunatuuletus!

        Todellisuudessa vetovalittajat kaipaavat "luonnollista" ikkunavetoa ja kylmiä lattioita. Pitää saada kämppä lämmitettyä saunaksi, jotta pääsee sitä jäähdyttämään ikkunatuuletuksella. Näin saa jotain tekemistä -> pysyy mieli virkeänä. Muutoin pitää kehittää harrastus sekä elämäntehtävä esim. vedosta valittamisesta.


      • kuulekovalvomo

        Valvomo pitaa huolta talontekniikan toimista asunnoissa.On sopiva huonelampo 20/21 . Vetoa on jonkun verran, jalat sattavat palella varsinkin jos on pakkasta tai ulkona tuulee. Melua on ennenman kuin aikaisemmin, paljon enneman. Unetkin katkeavat jatkuvasti. Mutta onneksi kukaan muukaan ei kuule sita melua.


    • Tukalat_olot

      Liiallinen lämpö pahempi kuin kylmyys. Isojen vuokrayhtiöiden taloissa saattaa patterit paahtaa lämpöä myös kesän helteillä, joten olo on hyvin tukala. Tätä ongelmaa ei taida olla taloyhtiöissä jossa vain omistusasuntoja, koska siellä lämmityskulut maksetaan itse. Vuokrataloissa pidetään myös rappukäytävän ulko-ovet auki ulos ihan jopa paukkupakkasillakin, ja oven vieressä olevat patterit paahtaa täysillä lämpöä harakoille. Että se siitä ilmastonlämpenemisestä, energiankulutus on varmaan melkoista. Itse en maksa paljon veroja, mutta ymmärrän harmin niille, joilla verorasitus suuri.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6510
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2624
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2200
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      74
      1876
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1661
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1447
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe