Mehiläinen rahastaa köyhiä kuntia

Mehiläinen rahastaa

Mehiläinen Oy on alkanut rakentaa osakkeenomistajille rahakasta businessta lastensuojelusta. Konserni omistaa peräti 11 laitosta, jossa "lastensuojelua" tarjotaan.

Haluan tietää, paljonko Mehiläinen laskuttaa suomalaisia kuntia alaikäisten ja kokonaisten perheiden (perhekuntoutus) hoidosta? Tietävätkö suomalaiset kuntapoliitikot lainkaan hintaa, kun he ovat virkamiestensä kanssa lähettämässä kuntansa lapsia Mehiläisen kitaan?

http://www.mehilainen.fi/lastensuojelu/toimipisteet?loc=52

Lastensuojelun erityisyksiköt

Mehiläinen Leivokoti
Mehiläinen Peiponpesä
Mehiläinen Kiljavan Majakka


Lastensuojelun perusyksiköt

Mehiläinen Pihapuu
Mehiläinen Pesäpuu
Mehiläinen Ilomantsi
Mehiläinen Wiljagård
Mehiläinen Sonetti
Mehiläinen Kaarisilta
Mehiläinen Lehtosara
Mehiläinen Saukkoranta

44

5028

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lapsibisnes.
      • ex-ohjaaja

        Olen ollut töissä Mehiläisen lastensuojeluyksikössä ja minulla ei ole siitä mitään hyvää sanottavaa. Olkaa vanhemmat tarkkana jos lapsenne sijoitetaan ko. tuottajan yksikköön. Kyselkää henkilökunnan koulutustasosta (kunnilla esim. vaaditaaan pääsääntöisesti joko opistotason- tai ammattikorkeakoulututkinto eli esim. sairaanhoitaja, sosiaalikasvattaja tai sosionomi(amk)), kasvatusmenetelmistä ja henkilökunnan määrästä jne. Myöskin Mehiläisen yksiköt näyttävän järjestään olevan liian isoja eli liian vaikeahoitoisia lapsia samassa paikassa. Liian isot yksiköt eivät ole lapselle hyviä kasvaa ja saada hyvää hoitoa. Tiedän myös että Mehiläisellä on huono maine alalla toimivien kesken. Rahastuksen makua sanoisin verrattuna aikaisempiin vastaaviin yksiköihin missä olen työskennellyt.


      • 7#&4kdl
        ex-ohjaaja kirjoitti:

        Olen ollut töissä Mehiläisen lastensuojeluyksikössä ja minulla ei ole siitä mitään hyvää sanottavaa. Olkaa vanhemmat tarkkana jos lapsenne sijoitetaan ko. tuottajan yksikköön. Kyselkää henkilökunnan koulutustasosta (kunnilla esim. vaaditaaan pääsääntöisesti joko opistotason- tai ammattikorkeakoulututkinto eli esim. sairaanhoitaja, sosiaalikasvattaja tai sosionomi(amk)), kasvatusmenetelmistä ja henkilökunnan määrästä jne. Myöskin Mehiläisen yksiköt näyttävän järjestään olevan liian isoja eli liian vaikeahoitoisia lapsia samassa paikassa. Liian isot yksiköt eivät ole lapselle hyviä kasvaa ja saada hyvää hoitoa. Tiedän myös että Mehiläisellä on huono maine alalla toimivien kesken. Rahastuksen makua sanoisin verrattuna aikaisempiin vastaaviin yksiköihin missä olen työskennellyt.

        Samoja kokemuksia täällä.
        Liian vähän työntekijöitä, nuoret käyttäytyvät todellla huonosti aikuisia kohtaan ja kunnon kuria ei voi laittaa työntekijöiden vähäisyyden vuoksi (koska jokaisesta kiellosta tulee vihanpurkaukset, joihin tarvitaan ohjaajia).

        Osa henkilökuntaa kiroilee nuorten kuulen ja samalla mietitään miten saadaan nuorten kielenkäyttö paremmaksi. Osa henkilökuntaa yrittää kyllä ohjata nuoria parempaan suuntaan mutta osa taas vastaa samalla mitalla takaisin.
        Säälittää ne ohjaajat jotka siellä yrittävät saada kuria ja käytöstä aikaiseksi.


    • Kokemusta on

      On totta että hoito on todella kallista mehiläisen yksiköissä, mutta siellä todella hoidetaan, verrattuna julkisen puolen laitoksiin.

      Minulla on kokemusta heidän toiminnastaan, se oli auttava linkki, ainoa sellainen. Muista laitoshoidoista ei ollut apua.

      Lastensuojelusta minulla on kyllä huonoja kokemuksia, ns. perhetyöstä yms. Oma lapseni oli mehiläisessä sairaanhoitopiirin lähetteellä, ei lastensuojelun kautta. Siinä on paljon eroa.

    • Mitä tarkoitat?

      Mitä ihmettä? Miten niin sairaanhoitopiirin lähetteellä? Niin minunkin lapseni sai lähetteen omasta sairaanhoitopiiristään, koska psykiatrisia sairaalapaikkoja ei ollut tarjota hänelle hoitotakuulain puitteissa.

      Lähete meni Hdl:n lastenkotiin, ja se laitos kyllä vaati huostaanoton tehtäväksi, vaikka sosiaalityöntekijät sanoivatkin, että kotioloissa ei ollut lainmukaisia huostaanottoperusteita. Surkeinta koko jutussa oli se, että lapsi ei olisi ollut psykiatrinen potilas ensinkään, hän olisi kuulunut neurologian puolen kuntoutukseen, mutta sinne meitä ei enää laskettu sen jälkeen kun emme osanneet edes pelätä mitään lapselle apua hakiessamme.

      Sossut sanoivat puun ja kuoren välissä ollessaan, että "On tehtävä hoidollinen huostaanotto lapselle terveydenhoidon saamiseksi." Hoitosopimus oli kahdeksi vuodeksi, mutta paikka oli niin hirveä, että sossutkin olivat järkyttyneen oloisia kun purkivat huostan jo muutamassa kuukaudessa, niin paljon lapsen vointi huononi laittoman huostan aikana. Hän pääsi onneksi kotiin, mutta monet sadat mut lapset eivät ole päässeet täsmälleen samassa tilanteessa.

      Mitähän siis kirjoittaja mahtaa tarkoittaa sairaanhoitopiirin lähetteellä?
      Minulle sanottiin vuonna 2005, että laitos ei ottanut vastaan muuta kuin huostaanotettuja lapsia, siksi yhteys otettiin ls-työntekijöihin, oli perheessä siihen lainmukaisia syitä tai ei. Ja laitoksen edustaja kiemurteli laittomasta toiminnasta eroon toteamalla: "Emmehän me sitä huostaanottoa tehneet, sen tekivät ls-työntekijät." Tällaista kieroilua meidän ja lukemattomien muiden kohdalla, ja laitos pääsi tietenkin lapsen pahoinpitelystä ja kaikesta laittomuudesta kuin koira veräjästä.

      Lasten psykiatrit keskussairaalasta olivat täysin liittoutuneet laitoksen laittomuuksiin. Kun sossu uhkasi purkaa huostan, hälytettiin keskussairaalan psykiatri selittämään näin: "Pahoinpitelyt ovat varmasti lapsen harhaisuutta, koska hän on selvästi psykoottinen. Ja lapsen oireita on tietysti pahentanut se, että äiti ei koskaan hyväksynyt huostaanottoa."

      Noin puhuttiin lapsesta, jota ei ikinä missään muualla ole nimetty psykoottiseksi, se oli vain noiden laitoksen laittomuuksiin liittoutuneiden psykiatrien aikaansaannosta. Kotiutumisen jälkeen lapsi saatiin oikeaan hoitoon ja kuntoutukseen, mihin hänellä olisi ollut täysi oikeus ilman laittoman huostaanotton pelleilyäkin. Ja sitä, miten huonokuntoisena lapsi kotiutui henkisesti ja fyysisesti pahoinpideltynä, en halua tänä päivänä enää muistella. Eikä halua lapsikaan, vaan sanoo huostaanotosta, että se on jotain hirveintä, mitä hänen elämässään on ikinä tapahtunut.

      Vaikka me emme ole ikinä saaneet senttiäkään korvauksia noista hirveyksistä, niin olisi silti tosi lohdullista kuulla, että edes Mehiläisessä ei syyllistytä laittoman huostaanoton vaatimuksiin. Mutta silti vastustan laitossijoitusta! Neurologisten oireyhtymien lapsilla on oikeus kuntoutukseen kotoa käsin käytynäkin, ei siihen lastensuojelua tarvitse sotkea ollenkaan, kun on hyvästä kodista kysymys.

      • korrptiota?

        Minkälainen korruptio lastensuojelussa vallitsee?

        Talouselämä lehti kartoi Medone yhtiöstä, joka rahastaa lastensuojelulla, huostaanotoilla ja vanhustenhuollolla.

        Rakennuslehti uutisoi 16.2.2012.

        Ara jakoi vastoin ministeriön ohjeita miljoona-avustukset Med One yhtiölle.

        Lue lisää.

        http://www.rakennuslehti.fi/uutiset/rakentaminen/27552.html
        -------------


      • Jorela

        Mehiläisen ainakin Kiljavalla oleva 14-paikkainen yksikkö on valitettavasti sieltä pahimmasta päästä mitä huostaanotetetuille lapsille voi tarjota.Ahtaat tilat,liikaa paikkoja
        ja kaiken lisäksi henkilöstö vaihtuvuus suurta.Asainmukainen hoito on kyllä kaukana tässä yksikössä.En ymmärrä millä tavalla yleensä Majakkaan yksikönjohtaja ja vastuu-
        johtaja voivat tarjota hyvää ja tasokasta hoitoa nuorille.Vanhemmille sanoisin,jotta jos
        eteenne sosiaalipuoli ehdottaa Kiljavan Majakkaa,niin käykää tiukkaa keskustelua paikan
        luonteesta ja kaikesta mitä se todella lapsellenne kykenee tarjoamaan.Vankilamaiset
        puitteet,suhteellisen kokemattoman henkilökunnan ja jne.Oma kohtainen kokemus kyseisestä paikasta oli kauhistuttava ja lähdinkin pois.Sääli vai niitä nuoria,jotka tänäkin
        päivänä siellä asuvat.Kuinka voi tällaista hyväksyä nykypäivän Suomessa?


      • Vainihminen

        Itse olen asunut kiljavan majakassa 3vuotta ja voin sanoa että kiljavan majakka oli parempi paikka kuin sen jälkeen tullut nevalanmäen perhekoti joka oli oikeasti kuin vankila eikä siellä osattu auttaa mua mun sairauden kanssa siihen verrattuna majakka oli erittäin mukava paikka


    • Perhe laitokseen

      Kuntien suorittamasta lastensuojelusta hyötyvät myös Mehiläisen kuntoutuslaitokset, joissa ei asuteta vain huostaanotettuja lapsia. Tällainen on esimerkiksi aloitusviestin luettelossakin mainittu Kaarisilta, joka sijaitsee Lapualla.

      http://www.mehilainen.fi/lastensuojelu/toimipisteet/mehiläinen-kaarisilta

      Laskimme tällä viikolla erään alaa seuraavan kanssa, mitä esimerkiksi Lapuan Kaarisillassa maksaa nelihenkisen perheen kuntouttaminen. Tiedän tapauksen, jossa nelihenkinen perhe oli Mehiläisen Kaarisillassa kolme (3) kuukautta. Meidän laskujemme mukaan sille kertyi hintaa vähintään 100 000 euroa.

      Emme ole lainkaan varmoja siitä, saako pieni kunta, joka joutui perheen lähettämään kuntoutukseen, valtionosuutta tuohon hintaan lainkaan. Kunta maksanee sen kokonaan itse. Hallinto-oikeus nimittäin määräsi, että kyseinen perhe on laitettava kuntoutukseen, koska hallinto-oikeus halusi näin suojata härskin huostaanottopäätöksen tehneitä sosiaalityöntekijöitä.

      Näin ikään kuin kuntoutuksen kautta vanhemmat saivat lapsensa takaisin, vaikka lapset olisi tietysti pitänyt luovuttaa vanhemmilleen ilman raskasta laitosjaksoakin. Mutta näin koneisto suojelee pikku virkamiehiään!

      Ja Mehiläinen surisee tyytyväisenä.

      Rahaa tulee!

      No, pääsihän hallinto-oikeuskin näin näpäyttämään kuntaa väärästä huostaanottopäätöksestä. Hallinto-oikeus hyvin tiesi, että koko perheen laitostamisesta koituu muhkeat kulut pikku kunnan maksettavaksi.

    • Markus Jussilan ilo

      Lastensuojelun sektorijohtaja Markus Jussilaa nauratti kovasti television Silminnäkijä-ohjelmassa, kun hän kertoi Mehiläisen jatkuvasti laajenevista (turpoavista) lastensuojelupalveluista. Tyyppi nauroi!

      Katso itse:

      http://areena.yle.fi/video/1328734769767

      Näytti siltä, että jäppisen oli vaikea pidättää naurua. Hän varmasti räjähti riemuun, kun haastattelunauhoitus oli ohi. Niin kivaa on, kun suomalaiset kunnat syytävät rahaa Mehiläiselle.

      http://www.mehilainen.fi/lastensuojelu

      Ja ne rahat Mehiläinen suojaa Suomen verottajalta.

      http://niklasherlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/89561-verorahat-veroparatiisiin-yleista-toimintaa

      • Sitra, Korona Invest

        HS :n mukaan Sitran johtajat olivat perustaneet sijoitusyhtiöitä, joihin investoitiin kymmeniä miljoonia Sitran julkisia varoja. Yhtiöiden (kuten Biofund, Eqvitec ja Korona Invest) kautta johtajat siis käytännössä käyttivät Sitran varoja oman rahantekonsa välineenä, sillä sijoitusyhtiöiden omistajina he pääsivät hyötymään yhtiöiden eteenpäin sijoittamien varojen tuotoista. Käytännössä tämä merkitsee, että sijoitusyhtiöiden tuottamaa kaikkea voittoa ei tilitetty Sitralle, vaan osa siitä jäi Sitran entisten pomojen omistamiin yhtiöihin."

        "Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra on ryhtynyt vauhdikkaasti yksityistämään maan terveydenhoitoa tukemalla ja rahoittamalla osaa yksityisistä lääkärifirmoista ja hoiva-alan yrityksistä. Sitra on toiminut perustamansa rahaston kautta.

        Eduskunnan alainen Sitra perusti muutama vuosi sitten erityisen Terveysrahaston, joka on rahoittanut yli kymmenen lääkärifirman ja hoiva-alan yrityksen kasvua. Sitran Terveysrahaston taustalla on pääomasijoittaja Korona Invest, jota hallinnoi kaksi Sitran entistä työntekijää.

        Sitra aloitti terveydenhuollon rahoittamisen terveystalo Mehiläisestä. Yhtiöön sijoitetuista rahoista saatiin myöhemmin tuntuva voitto.

        - Mehiläiseen sijoitettiin, Sitra Sitrana sijoitti ja se herätti jonkin verran keskustelua, että onko oikein sijoittaa yksityiseen terveyspalveluun. Vuotta myöhemmin Mehiläisestä luovuttiin, kuten alkuperäinen suunnitelma oli.

        Se tuotti tosi hyvin Sitralle. Vuotuinen korko oli muistaakseni 20 prosentin paremmalla puolella, kertoo Sitran toimialajohtaja Ilmo Parvinen"

        http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/02/sitra_tahkoaa_rahaa_yksityistamalla_terveydenhuoltoa_1471235.htm

        Korona Investin uusi Palvelurahasto tekee ensimmäisen sijoituksensa lastensuojeluun hankkimalla 49 prosentin osuuden lasten ja nuorten erityispalveluja tarjoavasta Care Componentista. Yhtiöllä on Lounais-Suomessa viisi lapsille ja nuorille suunnattua asumisyksikköä. Tarvasjoelle rekisteröity yhtiö tarjoaa yksiköistä siirtyville nuorille myös tukipalveluita. Lisäksi yhtiöllä on sijaisperhepankki.
        http://www.carecomponent.fi/web/page.aspx?refid=94
        http://www.carecomponent.fi/web/page.aspx?refid=113

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/10367684


    • HO pois huostista

      "Laskimme tällä viikolla erään alaa seuraavan kanssa, mitä esimerkiksi Lapuan Kaarisillassa maksaa nelihenkisen perheen kuntouttaminen. Tiedän tapauksen, jossa nelihenkinen perhe oli Mehiläisen Kaarisillassa kolme (3) kuukautta. Meidän laskujemme mukaan sille kertyi hintaa vähintään 100 000 euroa.

      Emme ole lainkaan varmoja siitä, saako pieni kunta, joka joutui perheen lähettämään kuntoutukseen, valtionosuutta tuohon hintaan lainkaan. Kunta maksanee sen kokonaan itse. Hallinto-oikeus nimittäin määräsi, että kyseinen perhe on laitettava kuntoutukseen, koska hallinto-oikeus halusi näin suojata härskin huostaanottopäätöksen tehneitä sosiaalityöntekijöitä.

      Näin ikään kuin kuntoutuksen kautta vanhemmat saivat lapsensa takaisin, vaikka lapset olisi tietysti pitänyt luovuttaa vanhemmilleen ilman raskasta laitosjaksoakin. Mutta näin koneisto suojelee pikku virkamiehiään!

      Ja Mehiläinen surisee tyytyväisenä.

      Rahaa tulee!

      No, pääsihän hallinto-oikeuskin näin näpäyttämään kuntaa väärästä huostaanottopäätöksestä. Hallinto-oikeus hyvin tiesi, että koko perheen laitostamisesta koituu muhkeat kulut pikku kunnan maksettavaksi."

      Kuntien kuluja ja lapsibisneslaitosten rahastusmahdollisuuksia vähentäisi, oikeuslaitoksen uskottavuutta lisäisi ja perheiden oikeusturvaa parantaisi se, että huostaanottoasiat käsiteltäisiin heti ammattitaitoisessa ja puolueettomassa fair trial- oikeudessa hallintovirkamiehiä viimeiseen asti puolustavan hallinto- oikeuden sijaan. Nyt hallinto- oikeuden ja lastensuojelun virkamiesten (satoja tuhansia euroja per laiton huostaanottotapaus maksavat)kasvojenpesuyritykset maksatetaan veronmaksajilla.

      • Korvaus lapsille!

        Korvaukset uhreille- ei rikollisille!

        Huomattavasti halvemmaksi tulisi jos laittomat huostat myönnettäisiin heti ja lapsille maksettaisiin kipukorvaukset Ruotsin malliin. Jos lapsille maksettaisiin laittomasta huostasta heti Ruotsin malliin 25 000 euroa per lapsi , kulu olisi vain 10% virkamiesten suojelemiseksi venytetyn huostan kuluista ja hyöty tulisi lapsille. Kunta säästäisi heti useamman sata tuhatta ja kansalaisten luotto oikeusjärjestelmään kohentuisi. Nyt turhien huostien ja virkamiesvirheiden peittelemiseksi naamioidut perheiden kuntoutusjaksot hyödyttävät vain Mehiläisen kaltaisia rahastajia.

        Mehiläinen ei ole muuten ainoa rahastaja. Uusia lastensuojelu- ja perhekuntoutuslaitoksia syntyy kuin sieniä sateella ilman , että kukaan valvoisi tai tutkisi laitosjaksojen syitä, laatua tai tuloksia.

        Näiden valvomattomien laitosten toimintalinajus kaataa vielä kansantalouden:
        Niissä voitot yksityistetään suomalaisen verottajan ulottumattomiin mutta tappiot sosialisoidaan kuntien ja veronmaksajien maksettaviksi.


      • Korruptiota?
        Korvaus lapsille! kirjoitti:

        Korvaukset uhreille- ei rikollisille!

        Huomattavasti halvemmaksi tulisi jos laittomat huostat myönnettäisiin heti ja lapsille maksettaisiin kipukorvaukset Ruotsin malliin. Jos lapsille maksettaisiin laittomasta huostasta heti Ruotsin malliin 25 000 euroa per lapsi , kulu olisi vain 10% virkamiesten suojelemiseksi venytetyn huostan kuluista ja hyöty tulisi lapsille. Kunta säästäisi heti useamman sata tuhatta ja kansalaisten luotto oikeusjärjestelmään kohentuisi. Nyt turhien huostien ja virkamiesvirheiden peittelemiseksi naamioidut perheiden kuntoutusjaksot hyödyttävät vain Mehiläisen kaltaisia rahastajia.

        Mehiläinen ei ole muuten ainoa rahastaja. Uusia lastensuojelu- ja perhekuntoutuslaitoksia syntyy kuin sieniä sateella ilman , että kukaan valvoisi tai tutkisi laitosjaksojen syitä, laatua tai tuloksia.

        Näiden valvomattomien laitosten toimintalinajus kaataa vielä kansantalouden:
        Niissä voitot yksityistetään suomalaisen verottajan ulottumattomiin mutta tappiot sosialisoidaan kuntien ja veronmaksajien maksettaviksi.

        Aamulehdessä on Blogi, jossa uutisia, kannaottoja Med Onen toiminnasta.

        Sivulla on myös sairaanhoitajien kokemuksia ja kertomuksia työpaikoista, potilashoidon riskeeraamisesta.

        Kytköksiä saattaa löytyä myös päättäjiin.

        http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blog/list?user=10vn0t0cww031
        -----------------


      • hoitajat.net
        Korruptiota? kirjoitti:

        Aamulehdessä on Blogi, jossa uutisia, kannaottoja Med Onen toiminnasta.

        Sivulla on myös sairaanhoitajien kokemuksia ja kertomuksia työpaikoista, potilashoidon riskeeraamisesta.

        Kytköksiä saattaa löytyä myös päättäjiin.

        http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blog/list?user=10vn0t0cww031
        -----------------

        Kiitos tuosta blogivinkistä!!

        Löysin sen avulla hoitajat.net -foorumin, josta löytyy aivan mielettömän kiinnostavia keskusteluja!

        http://hoitajat.net/

        Sinne voi rekisteröityä mukaan myös kaikki muut kuin hoitajat. Kirjoittamaan siis pääsee.


    • sorrettutaas

      mehiläinen hoitaa myös mielenterveyskuntoutujia, ja erittäin moraalittomasti hoitaakin. Käsittämätöntä että tälläinen on mahdollista nykypäivän suomessa.

    • lepu8966

      tämä nyt tulee ketjun ikää nähden vähän myöhään, mutta kuitenkin.

      onko kenelläkään mitään hyv'ää sanottavaa mehiläisen lastensuojelu perhetyöstä ?

      itse hain ja sain työpaikan itä-suomesta k.o.firmalta ja kyseistä työtä odottavana.onko homma siis niin hanurista vai saammeko jotain hyvää aikaiseksi ?

      • Lapsibisnes.

        Rikollisjengit levittäytyvät yhä pienemmille paikkakunnille.

        Jengeillä on myös yhteyksiä radikaalijärjestöhin.

        Onko tämä levinnyt myös lastensuojelu ibisnekseen?

        Yle uutiset / Ksml 12.8.2012

        http://yle.fi/uutiset/ksml_rikollisjengit_levittaytyvat_yha_pienemmille_paikkakunnille/6253054
        ---------.


      • lastenpsykiatria.
        Lapsibisnes. kirjoitti:

        Rikollisjengit levittäytyvät yhä pienemmille paikkakunnille.

        Jengeillä on myös yhteyksiä radikaalijärjestöhin.

        Onko tämä levinnyt myös lastensuojelu ibisnekseen?

        Yle uutiset / Ksml 12.8.2012

        http://yle.fi/uutiset/ksml_rikollisjengit_levittaytyvat_yha_pienemmille_paikkakunnille/6253054
        ---------.

        Uutiset

        Mehiläinen Kuntapalvelut avaa Suomen ensimmäisen yksityisen lastenpsykiatrisen sairaalan Hyvinkäälle
        28.05.2009

        Suomen ensimmäinen yksityinen lastenpsykiatrinen Sairaala Peippo avaa ovensa Hyvinkäällä 28.5.2009. Potilaspaikkoja on sairaalassa 8 ja palveluita tarjotaan 7-12-vuotiaille lapsille. Lastensuojelu- ja lastenpsykiatriatoiminta on organisoitu Mehiläisessä Leivoyhtiöt-nimen alle.

        "Sairaalamme tarjoaa pääasiassa pidempiaikaisia lastenpsykiatrisia hoito- ja kuntoutusjaksoja, mutta myös kahdeksan viikon tutkimusjaksoja. Peipossa toteutetaan kiireetöntä lastenpsykiatrista hoitoa, ja hoitosuhteen alkaminen edellyttää lähetettä erikoissairaanhoidosta", Sairaala Peipon toiminnanjohtaja Timo Hukka kertoo.

        "Sairaala Peipon osaajat muodostavat vahvan moniammatillisen tiimin kahden lastenpsykiatrian erikoislääkärin johdolla. Toiminta on ympärivuorokautista, ja hoidossa olevien lasten kanssa pyritään mahdollisimman kodinomaiseen, täysipainoiseen ja turvalliseen arjen elämiseen", Hukka jatkaa.

        Sairaala Peipon toimintaa varten valmistuivat täysin remontoidut uudet tilat. Sairaalan kanssa samassa rakennuksessa on tilat myös opetustoiminnalle, joka järjestetään yhteistyössä Hyvinkään sivistystoimen kanssa niille yksikön lapsille, joiden koulunkäyntiä ei ole mahdollista muutoin järjestää.

        "Lastenpsykiatriselle sairaalalle oli merkittävä tilaus Etelä-Suomessa. Hanketta on toteutettu kiinteässä yhteistyössä yliopistosairaaloiden ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa", Mehiläinen Kuntapalveluiden lastensuojelun sektorijohtaja Kari Niemi taustoittaa.

        "Sairaala Peippo täydentää oivallisesti jo olemassa olevia palveluitamme Etelä-Suomessa, jossa meillä on muun muassa kaksi lastensuojelun erityisyksikköä Peiponpesä Hyvinkäällä ja Kiljavan Majakka Nurmijärvellä. Tällä palveluvalikoimalla pystymme entistä paremmin olemaan kokonaisvaltainen kuntien yhteistyökumppani lasten- ja nuorisopsykiatriassa", Niemi iloitsee.

        "Sairaala Peipon avaaminen on jälleen konkreettinen osoitus julkisen ja yksityisen sektorin avoimesta ja toimivasta yhteistyöstä, jossa yksityiset palveluntuottajat voivat täydentää julkista palvelutuotantoa", Mehiläinen Kuntapalveluiden liiketoimintajohtaja Teemu Annala aloittaa.

        "Joustava palvelutuotantomme ja laaja asiakaspohja mahdollistavat kunnille ja sairaanhoitopiireille kustannustehokkaat ja laadukkaat palvelut juuri oikeaan tarpeeseen. Innovatiivisuus ja lisäarvoa asiakkaalle ovat Mehiläinen Kuntapalveluiden ohjenuorat kehittämistyössä - Sairaala Peippo on työlle upea lopputulos. Saamamme palautteen mukaan yksiköllä on suoraan oma paikkansa suomalaisessa terveydenhuoltojärjestelmässä.", Annala jatkaa.

        Lisätietoja:
        Toiminnanjohtaja Timo Hukka, p. 040 558 1020
        Sektorijohtaja Kari Niemi, p. 044 332 2021

        www.mehilainen.fi

        http://www.leivoyhtiot.fi/
        AjanvarausMehiläinen Jyväskylä
        010 414 9600
        Kauppakatu 35
        40100 Jyväskylä
        Aukioloajat »
        Varaa aika » Ajanvaraus laboratorioon »

        --------


    • leppu8966:lle

      Ei ikävä kyllä itsellä ole kokemusta Mehiläisestä, enkä tunnekaan ketään, jolla olisi. Mutta minusta kysymyksesi oli jotenkin niin ihana, että haluan vastata sen kokemuksen perusteella, mitä meillä on toisesta laitoksesta.

      Vaikka laitos olisi lapsen kannalta miten huono tahansa, mutta jos osastolla on edes pari työtään rehellisin ja vilpittömin mielin tekevää hoitajaa, jotka oikeasti välittävät lapsista, he voivat helpottaa lasten oloa jo paljon.

      Meidän kokemuksemme on HDL:n Pitäjänmäen lastenkodin psykiatriselta osastolta ja siellä hoitohenkilökunta on jakautunut kahtia toimintatavoiltaan. Pahimpia olivat muutama mieshoitaja, joiden kanssa oli klikkiytynyt ryhmä naishoitajia. Lapseni omahoitajaksi oli nimetty yksi miehistä, ja sain todisteita siitä, että hän pahoinpiteli ainakin minun lastani ja erästä pikkupoikaa, joka jostain syystä olikin siellä mieshoitajien silmätikkuna jatkuvasti.

      Vaikka jo todisteita oli, mutta en uskaltanut ottaa lasta sieltä vielä pois ihan vain omalla päätökselläni, koska sossut eivät olleet saaneet järjestettyä sinne vielä tarkastuskäyntiä, että olisivat tavanneet lapsen ja nähneet omin silmin, miten hänen vointinsa siellä ollessa laski voimakkaasti. Pelkäsin siis väkisin tehtyä poliisikyyditystä ja siksi pakotin lapsen sinne aina vkl:n jälkeen takaisin, vaikka 9-v itki ääneen ja tappeli sinne menoa vastaan. Hän nimittäin pelkäsi aivan hysteerisesti omahoitajaansa.

      Siltä loppuajalta on jäänyt mieleen eräskin surkea lomaltapaluu, jolloin lapsi itkien aneli eräältä kiltiksi kokemaltaan hoitajalta: "Ole sinä pliis, pliis minun hoitaja! Vaihtakaa vaikka vuoroja, pitää olla sääntö, että (hän veti viivan kädellä huoneensa oven kohdalla) tässä kulkee raja, Jukka ei saa tulla tätä pitemmälle, Jukka ei saa tulla minun huoneeseen."

      Sillä kertaa vuorojen vaihtaminen onnistui, lapsen kilttinä pitämä hoitaja jäi lapsen seuraan ja olin itsekin paikalla niin kauan, että lapsi edes jotenkin rauhoittui. Ja tämäkin minulle sallittiin ihan kuin armosta, koska jos lapsen näkökulmasta hoitajat olivat joko kilttejä tai hirveän pelottavia, ilkeitä ja pahoja, niin laitoksen silmissä kaikki vanhemmat olivat yksinomaan pahoja. Ja tosiaan lapsi rauhoittui pahimmasta sillä kertaa, mutta pelko oli koko ajan olemassa ilkeitä hoitajia kohtaan, joita kuitenkin näki osastolla. Ja sellaisiakin tilanteita siellä oli, että vuorossa olivat vain tuon ilkeän "klikin" hoitajat.

      Hoitajien kahtiajakoa kuvaa hyvin se, että lapsen kiltiksi nimeämät hoitajat puhuivat kanssani kuiskaten lapsen huoneessa, että 'se muu' henkilökunta ei olisi kuullut keskustelua. Noissa kuiskaten osastolla käydyissä keskusteluissa hoitajat olivat täysin sossujen ja minun kanssa samalla linjalla monesta asiasta, mm. siitä että laitos menetteli laittomasti vaatiessaan huostaanottoa tehtäväksi kaikilta sinne meneviltä lapsilta.

      Mutta kysymyksessäsi minua lämmitti se, että yleensä pohdit tuollaista kysymystä niin tarkkaan, että ihan laitat siitä kysymyksen nettipalstalle. Toivottavasti vastaukseni selvensi sitä, että oli laitos miten huono/huippu hyvä tahansa, niin vastuullisia, hyviä ja vilpittömästi lasten parhaaksi toimivaa henkilökuntaa sinne tarvitaan aina. Te olette korvaamattomia siellä oleville lapsille, oli heidän sijoituksensa syy sitten mikä tahansa tai vaikka laillista syytä huostaanottoon perheessä ei olisi olemassakaan.

      • Hoitajat.

      • lepu8966

        Oikein lämmin kiitos sinulle vastauksestasi. Toki tiedän, että aina löytyy toimioita ja toimintaa, mikä ei kaikkia voi miellyttää ja asiallinen kritiikki on paikallaan.

        Itse olen työskennellyt lasten perheiden ja nuorten kanssa kunta ja erikoissairaanhoitopuolella. Työntekijänä karsastan niiden laitosmaisuutta ja byrokraattisuutta. Lisäksi sitä, ettei yksittäisellä työntekijällä ole juurikaan vaikuttamismahdollisuusksia suurempiin kokonaisuuksiin.

        MM. näiden syiden vuoksi halusin hakeutua yksityisen työnantajan palvelukseen. Selvää lienee, että nämä firmat ovat ns. voittoa tuottavia verrattuna kuntapuolelle, mutta haluan uskoa, että silloinkaan ei välttämättä tarvitse tinkiä työn laadusta. Nähtäväksi jää minullekin.!

        Omasta puolestani haluan sanoa, että minulle on itsestään selvyys, että töitä mennää tekemään lasten ja perheiden hyväksi aikuisella ja ammatillisella otteella. Toivotaan, että työnantaja antaa siihen mahdollisuuden myös resurssien puolesta.


    • Suoraselkäinen

      Minä olen ollut koko urani töissä yksityisellä (terveydenhuoltoalalla) enkä kuuna kunnan valkeana vaihtaisi kunnan/kaupungin/kuntayhtymän hommiin!

      Meillä huolehditaan työntekijöistä, asiakkaista/potilaista ja heidän asioistaan sujuvasti ja täydellä ammattitaidolla eikä meillä hidastella :)

    • tyvärrr

      Ehkäpä se on lastensuojelun saralla erilainen juttu. Yksityisille firmoille tuntuu kelpaavan lasten sijoituspaikoiksi huonolaatuisetkin paikat.

    • vain firma sijoittaa

      Saattaa olla, että kunnat eivät sijoita huonolaatuiseen paikkaan, mutta firma sen kuin sijoittaa. Missä ovat lapsen oikeudet tällaisessa tapauksessa?

    • berge le

      sijoituksissa vaan raha vaikuttaa yhä enemmän ja enemmän. mehiläinen rakentaa / ostaa jo valmiita laitoksia, joissa on paljon paikkoja huostaanotetuille. mehiläisen hinta voi olla halvempi kuin toisen yksityisen mutta mehiläisen myymän palvelun taso onki sitte toinen juttu. vaikeahoitoisia nuoria pistetään liian suureen laitokseen, jossa on hurja meno ja minimimäärä työntekijöitä joista osalla ei koulutusta lainkaan.

      • Milloinka Suomessa?

        Tuhannet sairaanhoitajat ja lääkärit järjestivät mielenosoituksen Madridissa.
        Terveydenhuollon leikkauksista ja yksityistämisestä.

        Hallitus päätti yksityistää kuusi Madridin ja sen ympäristön 20 sairaalaa.

        Helsingin Sanomat 18.11.2012.

        http://www.hs.fi/ulkomaat/Tuhannet lääkärit ja sairaanhoitajat mielenosoituksessa Madridissa/a1305619369862
        -----------


      • Lastenpsykiatria.
        Milloinka Suomessa? kirjoitti:

        Tuhannet sairaanhoitajat ja lääkärit järjestivät mielenosoituksen Madridissa.
        Terveydenhuollon leikkauksista ja yksityistämisestä.

        Hallitus päätti yksityistää kuusi Madridin ja sen ympäristön 20 sairaalaa.

        Helsingin Sanomat 18.11.2012.

        http://www.hs.fi/ulkomaat/Tuhannet lääkärit ja sairaanhoitajat mielenosoituksessa Madridissa/a1305619369862
        -----------

        Keskisuomalainen Mielipide.

        Valviran tutkittava lastenpsykiatrian osaston tapahtumat
        Pertti Utriainen

        00:01 Entisenä Haukkalan sairaalan työntekijänä olen seurannut niitä muutoksia, joita on tehty Keski-Suomen sairaanhoitopiirin lastenpsykiatriassa.

        Tuleva oli aistittavissa jo 1,5 vuotta sitten lastenpsykiatrian uuden ylilääkärin valintaprosessissa, jossa pätevämpi ja kokeneempi hakija ohitettiin tylysti. Tämän jälkeen mitään hyvää Keski-Suomesta ei olekaan kuulunut.

        Lastenpsykiatrian hoitomuotoja on vähennetty, vaikka muualla maassa niitä käytetään niin erikoissairaanhoidossa kuin yliopistollisissa keskussairaaloissa.

        Keski-Suomen keskussairaalan lastenpsykiatrian johdon mukaan hoitomuotoja on haudattu, koska ne eivät täytä erikoissairaanhoidon kriteerejä. Ja mikä kamalinta, jotkut ovat voineet aiheuttaa lapsille jopa mielihyvää.

        Keski-Suomessa lopetettuja hoitomuotoja käytetään ainakin HUS:n vaikutusalueella.

        Työmuotojen moninaisuus vastaa myös lasten erilaisiin psykiatrisiin ongelmiin. Hoitotieteessä ymmärretään, että myönteisyys ja mielihyvä toimivat myös parantavana elementtinä, mutta lääketieteellinen näyttö mielihyvältä puuttuu, vai puuttuuko?

        Keski-Suomen sairaalajohto on julkisuudessa väittänyt, että aiemmat lastenpsykiatrian hoidot olisivat vaarantaneet potilasturvallisuuden.

        Käsittääkseni työntekijöiden aikaa Keski-Suomessa on kulunut ja kuluu yhä johdon määräyksestä vanhojen papereiden tutkimisessa, jos sieltä löytyisi jotain aiempia virheitä.

        Tämmöiseen Keski-Suomessa on kyllä aikaa. Eikö tämä vaaranna potilasturvallisuutta ja hidasta hoidossa olevien lasten ja perheiden tutkimusta ja hoitoa?

        Valvira on Suomessa näitä asioita tutkiva instanssi. Toivon, että Valvira tutkisi Jyväskylän viimeaikaiset tapahtumat tarkoin.

        Sairaanhoitopiirin hallitus voisi jo herätä ja nähdä, mitä vahinkoa on tapahtunut ja kuinka kauan kaiken korjaaminen vie. Jo sen tiedon ja taidon määrä, joka Keski-Suomesta on lähtenyt, pitäisi herättää päättäjät.
        ------------------


      • Rodun jalostusta?
        Lastenpsykiatria. kirjoitti:

        Keskisuomalainen Mielipide.

        Valviran tutkittava lastenpsykiatrian osaston tapahtumat
        Pertti Utriainen

        00:01 Entisenä Haukkalan sairaalan työntekijänä olen seurannut niitä muutoksia, joita on tehty Keski-Suomen sairaanhoitopiirin lastenpsykiatriassa.

        Tuleva oli aistittavissa jo 1,5 vuotta sitten lastenpsykiatrian uuden ylilääkärin valintaprosessissa, jossa pätevämpi ja kokeneempi hakija ohitettiin tylysti. Tämän jälkeen mitään hyvää Keski-Suomesta ei olekaan kuulunut.

        Lastenpsykiatrian hoitomuotoja on vähennetty, vaikka muualla maassa niitä käytetään niin erikoissairaanhoidossa kuin yliopistollisissa keskussairaaloissa.

        Keski-Suomen keskussairaalan lastenpsykiatrian johdon mukaan hoitomuotoja on haudattu, koska ne eivät täytä erikoissairaanhoidon kriteerejä. Ja mikä kamalinta, jotkut ovat voineet aiheuttaa lapsille jopa mielihyvää.

        Keski-Suomessa lopetettuja hoitomuotoja käytetään ainakin HUS:n vaikutusalueella.

        Työmuotojen moninaisuus vastaa myös lasten erilaisiin psykiatrisiin ongelmiin. Hoitotieteessä ymmärretään, että myönteisyys ja mielihyvä toimivat myös parantavana elementtinä, mutta lääketieteellinen näyttö mielihyvältä puuttuu, vai puuttuuko?

        Keski-Suomen sairaalajohto on julkisuudessa väittänyt, että aiemmat lastenpsykiatrian hoidot olisivat vaarantaneet potilasturvallisuuden.

        Käsittääkseni työntekijöiden aikaa Keski-Suomessa on kulunut ja kuluu yhä johdon määräyksestä vanhojen papereiden tutkimisessa, jos sieltä löytyisi jotain aiempia virheitä.

        Tämmöiseen Keski-Suomessa on kyllä aikaa. Eikö tämä vaaranna potilasturvallisuutta ja hidasta hoidossa olevien lasten ja perheiden tutkimusta ja hoitoa?

        Valvira on Suomessa näitä asioita tutkiva instanssi. Toivon, että Valvira tutkisi Jyväskylän viimeaikaiset tapahtumat tarkoin.

        Sairaanhoitopiirin hallitus voisi jo herätä ja nähdä, mitä vahinkoa on tapahtunut ja kuinka kauan kaiken korjaaminen vie. Jo sen tiedon ja taidon määrä, joka Keski-Suomesta on lähtenyt, pitäisi herättää päättäjät.
        ------------------

        Lasten huostaanotto on Suomessa noin 620 miljoonan euron liikeala.

        Alan markkinoista ovat nappaamassa entistä suurempaa siivua ulkomaiset sijoittajat.

        Helsingin Sanomat 22.10.2012.

        http://www.hs.fi/talous/Yksityiset hoivayhtiöt hakevat kasvua lastensuojelusta/a1305608892894
        ----------


      • Lastensuojelua?
        Rodun jalostusta? kirjoitti:

        Lasten huostaanotto on Suomessa noin 620 miljoonan euron liikeala.

        Alan markkinoista ovat nappaamassa entistä suurempaa siivua ulkomaiset sijoittajat.

        Helsingin Sanomat 22.10.2012.

        http://www.hs.fi/talous/Yksityiset hoivayhtiöt hakevat kasvua lastensuojelusta/a1305608892894
        ----------

        Tämä Mot ohjelma ei varmastikaan ole monelle tuttu, mutta siihen liittyy myös "lastensuojelubisnestä".

        Mot 17.10.2011. Kuka saa asua julkisella rahalla tuetusta asumisesta.

        Kässäriin liittyy myös kommentteja, jotka kertovat lastensuojelun historiaa.

        http://blogit.yle.fi/mot/kuka-saa-asua-julkisella-rahalla-tuetuissa-asunnoissa
        ---------


      • Lastensuojelelua?
        Lastensuojelua? kirjoitti:

        Tämä Mot ohjelma ei varmastikaan ole monelle tuttu, mutta siihen liittyy myös "lastensuojelubisnestä".

        Mot 17.10.2011. Kuka saa asua julkisella rahalla tuetusta asumisesta.

        Kässäriin liittyy myös kommentteja, jotka kertovat lastensuojelun historiaa.

        http://blogit.yle.fi/mot/kuka-saa-asua-julkisella-rahalla-tuetuissa-asunnoissa
        ---------

        Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, jotka hämmästyttää ja kummastuttaa pientä kulkijaa. Joskus vähän isompakin kulkijaa.

        Täytyy tuntea historiaa, jotta voi ymmärtää erilaisia asoita ja ilmiöitä

        Tässä ehkä löytyy vastauksia moneen kysymykseen.

        http://www.finnqueer.net/juttu.cgi?s=27_44_1
        ---------------


    • kukkahattusossutäti

      Hoitakaa kuulkaa itse ne kakaranne sen verran hyvin, ettei tarvitse laskeskella kateudesta vihreänä, että kuka kultaa vuoleskelee niillä teidän huonosti hoidetuilla perhesuhteilla.

      Että siitä vaan, niin muutama veroeurokin ehkä säästyis.

      • terveysennenkaikkea

        No hoida sinä ittes kuule kunnolla, ettet koskaan tarvitse lääkäriä, hammaslääkäriä, sairaanhoitajaa, linja-autoja, sairaankuljetusta tms. Miksi vanhempasi syöttivät sinulle niin huonoa ruokaa, että elimistösi prakaa kaiken maailman vyöruusuilla ja joudut sairaalaan tiputukseen. olisit syönyt terveellisempää ruokaa kuule. Haukkaa vaikka raakaa sipulia.

        Äläkä petä ukkoos, kun perheterapeutit maksaa.


    • Kokemusta on

      Joku kyseli (nim. merkki mitä tarkoitat?) miten lapseni oli Mehiläisessä sairaanhoitopiirin lähetteellä, jos ymmärsin kysymyksen oikein, niin yritän vastata.

      Lapseni tarvitsi tuolloin psykiatrista laitoshoitoa, eikä pidempiaikaista hoitoa ollut sairaalan osastoilla tarjolla, joten ehdottivat tuota Mehiläistä. Enisin mehiläisestä oltiin vastahangassa kun lapsi ei tullut heille sosiaalipuolen eli lastensuojelun lähetteellä, väänsin asiasta sitkeästi. Lopulta lastenpsykiatri heivasi sosiaalityöntekijät hoitotiimistä tarpeettomina pois ja hommat alkoivat sujumaan.

      Olen ollut erittäin tyytyväinen Mehiläisen tarjoamaan hoitoon, vielä näin vuosien jälkeenkin ajatus on vain vahvistunut!

    • huono vanhempi?

      Meillä on sairaanhoitopiiristä saatavat lähetteet kiven alla
      eli ei saa taas tällä hetkellä ollenkaan.

      Eli lapset jäävät ilman tarvitsemaansa erikoissairaanhoitoa,
      edes nimellistä sellaista, jota laitoksessa ehkä saisi.

      Ja koska ainakin yksi Helsingin sossutoimistoista on viime vuodet
      yrittänyt sitkeästi kieltäytyä tekemästä laittomia hoidollisia huostaanottoja,
      se vain vahvistaa lasten jäämistä tarvitsemansa erik.sairaanhoidon ulkopuolelle.
      Laittomuutta en tietenkään kannata, koska nehän eivät yleensä lapselle sitä
      hoitoa anna, jota hänelle ollaan laittomalla huostalla hakevinaan.

      Aikuisille on tarjolla paremmin erikoissairaanhoidon palvelujakin kuin lapsille, koska aikuisten tarjontaa ei ikinä lastensuojelulla lopullisesti sekoitettu.

    • Seppämen

      Itse vuosia Länsi-Suomessa Mehiläisessä työskennelleenä voin todeta, että tekisin mitä vain ettei omat lapseni koskaan joutuisi Mehiläisen LSY. Henkilökuntaa liian vähän (säästetään palkoissa että parempaa bisnestä), lapset säilytyksessä, ei hoidossa, hlökunta osaamatonta ja kouluttamatonta ym ym.
      Vaatikaa lapsillenne ja perheillenne asianmukaista apua vaikeissa tilanteissa, Mehiläinen ei sitä voi tarjota.

    • pössyttelijä

      joo ite olin vuosikymmenen alus tuol mehiläisen lastenpsykiatrisel peipos meinaa. ei jääny ku paska maku suuhun, nuoria kohdeltii ku kulkukoiria ja mitää apuu sielt ei saa. muistan vieläki ku yks ohjaaja potkas nuorta koska ei totellu et ei siin 0/5

      • ranets

        kukahan sä oot. määkin olin siel yli vuoden.


    • Jepsistäjee

      Kiljavan majakka. Ihan kamala laitos nuorille.

    • hgfjffjgj

      Niin siis koko Sote-uudistuksen ideahan on kipata verorahaa julkisen sektorin sijaan Mehiläisen kaltaisille firmoille. Suomalaiset kun halusivat oikeiston valtaan ja tällaisista varsin pysyvistä seurauksista kärsitään vuosikymmeniä.

    • Anonyymi

      Älkää päästäkö lastanne Kiljavan Majakkaan. Pahoinpitelyä, nälässä pitämistä ym. alistamista.

    • Anonyymi

      Nämä yksityiset firmat käyttävät omia lääkäreitään ja saavat sieltä haluamansa lausunnot nuorista.

    • Anonyymi

      Iso bisnes. Nyt pitäs tutkia ettei se vaikuta huostaanottoihin kerran ne vaan lisääntyvät.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2122
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1674
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1501
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      32
      1486
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe