AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!
 /   /  /  / Kiintolevyn alustus + Windows 7:n asennus

Kiintolevyn alustus + Windows 7:n asennus

14 Vastausta 5 989 Lukukertaa
Yritän siis alustaa koko kiintolevyä ja sen jälkeen asentaa windows 7:n uudelleen. Eli haluan koneen täysin tyhjäksi ja aloittaa ihan alusta koko roskan. Olen yrittänyt löytää ohjetta aiemmista keskusteluista mutta ei ole onnistunut löytämilläni ohjeilla. Pelkkä win7 asennuslevyn käyttäminen ei onnistu, koska se ei alusta kovalevyä vaan sieltä löytyy asennuksen jälkeen kaikki vanha materiaali (ei ohjelmia) vaikken ole tehnyt niistä varmuuskopiota. Kokeilin myös jossain neuvottua "mukautettua" asennusta mutta se antaa vaihtoehdoksi kaksi asemaa joille windowsin voi asentaa ja toinen suljetaan pois koska siihen se ei mahdu. Ko aseman nimi on "järjestelmän varaama". viittaako se siihen että sieltä löytyy aiemmin ladattu järjestelmä.

Ongelma ei siis ole windowsin asennus (se onnistuu kyllä levyltä) vaan koneen formatointi. C-asemaa en pysty formatoimaan normaalin "alusta" painikkeen kautta koska "asema sisältää käyttöjärjestelmän". Ja minulla siis oli aiemminkin käytössä win7 joten samaa järjestelmää tähän asentelen. Ja selvennyksenä: tietokone tulee pysymään minulla, joten en tarvitse mitään über-tarkkaa tiedostojen hävittämistä. Kunhan vaan kovo tyhjenee.

Kiitos vastauksista!
Jos sinulla ei kerran ole Windowsin omaa asennuslevyä, vaan laitetoimittajan palautuslevy, on varmaankin helpointa osioida ja alustaa kiintolevy jollain Live Linuxilla. Tuohon suosittelen Knoppixia, jossa on kaikki valmiina, käytännössä GPartedilla osioit ja alustat kiintolevysi halutuksi.

Tuon imuroit levylle ja poltat levykuvana CD-levylle vaikka Nerolla tai ISOBurnerilla.

http://lame.lut.fi/linux/Knoppix/KNOPPIX_V6.7.1CD-2011-09-14-EN.iso
Kovalevyn alustamisen voi myös tehdä tällä ohjelmalla: http://www.dban.org/
"DBAN will automatically and completely delete the contents of any hard disk that it can detect, which makes it an appropriate utility for bulk or emergency data destruction."
"C-asemaa en pysty formatoimaan normaalin "alusta" painikkeen kautta koska "asema sisältää käyttöjärjestelmän"
C: asemaa ei voi alustaa jos olet käynistänyt normaalisti windows7 sehän on silloin käytössä.
Käynnistä tietokone windows dvd levy sisällä ja paina alussa vaikka välilyönti näppäintä niin asennus alkaa ja voit formatoida c: aseman ja muutkin asemat.
Jos ei asennus ala niin bios asetus pitää muuttaa että dvd on ensinmäisenä boot järjestyksessä.
siinä mukautetussa asennuksessa siinä kohti missä näkyy juuri tuossa kohti missä se antaa vaihto ehdoksi kaksi asemaa löytyy siitä alhaalta valikot millä voit alustaa halutun levyn/osion tai luoda uusia osioita.
ja se järjestelmän varaama on ainoastaan se mihin se asennus levy on purkanut tiedostonsa,sitä EI pidä alustaa,se poistuu kun win7 on asennettu.
win7 asennus ohjeet löytyy täältä-> http://keskustelu.afterdawn.com/t.cfm/f-61/windows_7_n_asennus-804865/
eli ohjeissa kohta 4, kohdassa valitset sen mukautettu asennus ja kohta 5. ekassa ikkunassa painat sitä "asema asetukset" aukeaa valikko missä voit suorittaa alustuksen.
Jep. kyllä sen sillä asennuslevyllä voi alustaa, menee vaan ajatuksen kanssa ne kohdat läpi.
Tietty voi noitten aikaisempienkin ohjeiden mukaan tehdä, jos haluaa vaikeimman kautta säheltää.
Joo, tätä kohtaa ei välttämättä ole helppo huomata, "asema asetukset", on avain levyn täydelliseen hallintaan. Sen nimi pitäisi olla "Levyn alustus ja osiointi hallinta", niin se huomattaisiin paremmin.
kiitos vastauksista. ongelma on se etten saa levyä käynnistettyä ennen järjestelmän käynnistystä. vaihtoehdoiksi tulee vain normaali käynnistys ja F8:lla saa lisää vaihtoehtoja. löysin ohjeen jossa neuvotaan valitsemaan "korjaa tietokone" ja sieltä "komentokehote" mutta mitä sitten? http://keskustelu.afterdawn.com/t.cfm/f-61/windows_7_n_asennus-804865

onko muuta tapaa saada asennus käyntiin ennen järjestelmän käynnistymist`ä?

(en siis saa näkymään tuota "asema asetus"-kohtaa ilmeisesti siksi että windows on käynnissä kun yritän aloitta asennuksen(?)
menet biossiin ja laitat sen DVD-aseman boottaavaksi,tallennat F10 ja kun kone käynnistyy niin se pyytää painamaan jotain näppäintä jos haluat käynnistää DVD-asemalta,painat jotain näppäintä niin asennus alkaa.
Sama ongelma. Mitä minun pitää tarkalleenottaen tehdä/kirjoittaa(?) biossiin sinne päästyäni että kone käynnistää levyltä eikä käynnistä ensin Windowsia? Olen yrittänyt etsiä googlen kautta vastausta, mutten löydä mitään. (En ole kauhean kokenut tietokoneiden kanssa, mutta samaa yritän kuin AP)
Kiitos vastauksista! Sain lopulta homman rullaamaan. Oli vielä pientä hakemista lopussakin, kun koitin tajuta miten tuolla biossissa se järjestys vaihtuu. tätä se on tää nykynuorison uusavuttomuus. ei osata edes tietokoneita käyttää. :P
Eipä se sun vikasi ole. DOS-aikoihin kaikki osasi tehdä rutiinijuttuja, mutta nykyään ne rutiinijutut on piilotettu graafisten kilkkeiden taakse ja yritetään estää ihmisiä mokailemasta.
No älä yleistä, normaaliälyiselle nämä on ihan iisejä juttuja. Kaikki tieto on jo ennestään löydettävissä joten et ole edes omillasi.
On tuo Windowsin kanssa säheltäminen sellaista rakettitiedettä että täytyisi olla atk-insinööri. Miten uudelleen asentaminenkin voi olla noin saatanan hankalaa?
 /   /  /  / Kiintolevyn alustus + Windows 7:n asennus

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta