Tallennus ongelma Canalista Sonyyn

.-Janne.

Hei!

Hankittiin äskettäin Canal Digital perusboksi jossa on se 1 scartti liitäntä. Tänään kokeiltiin nauhoittaa canal kanavia Sony rdr-105v merkkiselle tallentimelle jossa on 160gb kovo. Kytkettiin siis canalin boksista scartti Sonyn ylimpään IN liitäntään ja alempi OUT liitäntä menee sonysta tv:lle.
AV1 kanava saatiin näkymään eli nauhoittamisen pitäisi siis onnistua.
No, painettiin rec nappulaa canalin kauko-ohjaimesta ja nauhoitus alkoi. Minuutin kuluttua tv-kuva pysähtyi mutta nauhoitus jatkui.
Canalin boksi meni siis jumiin. Ei auttanut muu kuin panna virrat poikki ja sitten taas virrat päälle että saatiin boksi heräämään.
Sama toistui uudelleen kokeillessa.

Mikä mahtaa olla ongelmana? Olisiko vika siinä ettei Sonyn boksi tykkää ?

MIksi sitten Viasatin boksin kanssa nauhoitus toimii hienosti? Viasatin boksissa on 2 scarttia. Siitä ollaan liitetty viasatin IN liittimestä scartti Sonyn IN liittimeen ja Viasatin OUT liitännästä toinen scartti johto TV:lle. Ei ole kuvat jumittaneet. Ei näytä oikein canal boksin ja sonyn yhteistyö pelittävän.

Kokeiltiinpa sitten seuraavaa:

laitettiin canalista piuhat semmoseen tallentimeen ku Procaster jossa on 80gb kiintolevy ja dvd tallennin. Tallennus onnistui. Ei pysähtynyt kuva.

Osaisiko joku kertoa miten saisin tuon Sonyn ja canalin toimimaan keskenään? Sonyssa kun paremmat editointimahdollisuudet kuin Procasterissa niin olisi parempi saada canalin leffat sen kiintolevylle talteen ja sieltä sitten pistän vielä eteenpäin dvd:lle.
Saman toki voin tehdä Procasterilla jos muuta vaihtoehtoa ei olisi.

10

182

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sony on páskáá

      Ongelma saattaa olla juuri tuossa Sonyssa, Sonyn vehkeet ei tunnu pelaavan myöskään mm. Elisa Viihde digiboksin kanssa (siis sen sinivalkoisen Pace-merkkisen romun kanssa) vaan tallennus tyssää siihen ilmoittaen virheestä.

      En kuitenkaan usko että Canal Digitalin purkki olis mennyt jumiin ainakaan tuon takia että yritit tallentaa siltä, pikemminkin Sony varmaan oli tossa se joka jämähti.

      Jos sulla kerran on Procasterinkin laite ja mahdollisuus käyttää sen kanssa ilman ongelmaa niin pidä ihmeessä se vaikka sen kovo onkin pienempi ja muita pikku puutteita mutta ainakin se sitten toimii.

      Sonyt pitäisikin heittää valtamereen (no ei kirjaimellisesti, ei ole luontoystävällistäkään), tuntuvat noi niiden laitteet olevan yliherkkiä ja jopa olettavan signaalissa olevan kopiosuojauksia vaikka niitä ei edes signaalissa olisikaan. Toisaalta, Sonyllahan on myös levy-yhtiö ja muutenkin viihdebisneksessä mukana joten niillä on oma lehmä ojassa joten tekevät siksi rampoja laitteita. Páskáá kalliissa paketissa ja rahastavat toimimattomilla laitteilla, ei ole Sonyn laatu enää sitä mitä se oli joskus ennenmuinoin ollut.

      • untamo68

        canasl digital on paska vehje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


      • tyytyväinen
        untamo68 kirjoitti:

        canasl digital on paska vehje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Olet tosiaan nimes veroinen (untamo...URPO...TYHMÄ). Canal Digital ei ole mikään vehje saati että olis páska. Niiden toimittamat HD-boksit kyllä on surkeita joten kannattaa mielummin ostaa jostain bokseja myyvästä liikkeestä oma boksi kuin ottaa boksi CD:ltä.

        Itelläni on CD:n tilaus mutta ei niiden HD-boksia vaan ihan muulla boksilla katselen ja tyytyväinen olen.


    • Siis miksi painoit Reciä Canalin boksista? Miksi? Sonyllahan se pitää tallentaa. Jos Canalin boksi menee hommassa jumiin, ei vika taida olla Sonyssa. Ei se boksi tiedä, mitä sen lähettämälle signaalille tehdään. Scartissa ei ole mitään kuittauksia. Osaatko valita Sonysta oikean tulon. Sen pitäisi olla Line 1. Onko liitäntöjen signaalit valittu oikein?

    • ................

      En usko että painoi Canalin boksista Recia, siinä PERUSboksissa kun ei ole tallennusta. Uskoisin että aloittaja hieman sekoili sanoissaan ja tarkoitti painaneensa recia nimenomaan Sonysta.

    • .-Janne.

      Jep, sekosin sanoissani elikkä Sonyn kaukarista painoin siis recciä.

      Se mikä tuossa on kummaa niin liitännät on ihan samat kuin ne nyt on tuon toimivan Procasterin kanssa, ei siis mitään eroa. Scartit menee ihan samalla tavalla.

      Mitä tarkoitat liitäntöjen signaalilla?
      Kyllä Sonyn tulo oli L1.

      Se tähän vielä voisin mainita että silloin kun canalin boksi on päällä ja kytkee Sonyn päälle, niin Canalin kuva jämähtää :) Joutuu painamaan laitteesta virrat pois ja päälle.
      JA sonyhan oli tuossa tilanteessa liitetty scartilla vain telkkariin.

      En voi siis avata muita laitteita jos canal on päällä ja jos sitä haluan katsoa.

      • Tarkoitin, että signaalityyppi (RGB, S-video, komposiitti) on asetettu oikein. Kun panet Sonyn päälle, niin läpivienti toki lakkaa. PItää valita Line 1 ja ehkä painaa myös TV/DVD:tä. Vaikuttaa, että tuossa Canalin boksissa on joku vika ja se ottaa häiriötä. Vika voi olla myös kaapeleissa. Toki Sonyssakin voi olla vikaa.


    • ................

      Eli selvästi Sony ei tykkää CD:n boksin signaalista. Suosittelen ihan suosiolla että käytät Procasteria koska kun kerran tuntuis siltä että kaikki ongelmat kiteytyy juurikin tohon Sonyyn eikä niinkään itse CD:n digiboksiin ja Procaster toimisi hyvin tuon kanssa. Varmaankin sen Procasterin puutteidenkin kanssa pystyisit elämään paremmin kuin tuon Sonyn joka ei suostu ilmeisesti yhteistyöhön lainkaan. Sonyn vehkeet tosiaan tuntuu näkevän Macrovisionia (analoginen kopiosuojaus) sielläkin missä sitä ei edes ole. :D Eipä ihme. Ryssivät Sonylla sen root kitinkin ja monen monen muunkin asian.

      En tiedä onnistuuko tallenteiden siirto Procasterin kiintolevystä tietokoneelle (editointia varten), mutta ainakin jos poltat dvd:lle sellaisenaan ilman editointia ja sit editoit tietsikalla dvd:ltä niitä juttuja niin se ainakin on toimiva systeemi. Avidemuxilla tai VirtualDubilla onnistuu editointi, Avidemuxilla tosin pitää editoida paloissa eli editointi on hankalampaa koska ei voi määrittää esim. useita kohtia esim. leffan keskeltä joita ottaa pois, mut voi määrittää A ja B kohdan elikkä voi ottaa sen itse leffan eli A ja B kohdan välissä oleva kohta otetaan mukaan (olipas tämä nyt monimutkaisesti selitetty mut kokeilemalla sen opit) niin ja sitten video ja audio kohtiin tallennusmuodoksi "copy" niin ei Avidemux pakkaa turhaan uudestaan sitä vaan kopioi sellaisenaan A ja B pisteiden välissä olevan. Sitten containeriksi valitaan MPEG-PS eli se mitä dvd käyttää.

      VirtualDubilla mielestäni voi sitten määrittää useampia leikkauskohtia, jopa leffan keskeltä mut en tunne tarkemmin tuota softaa enkä sitäkään onko siinä "copy"-muotoa elikkä ei pakattaisi uudestaan. Uudelleenpakkaus on turhaa koska se vain huonontaisi laatua.

      • Nuvvostoliitto

        Mistäs sinä sen tiedät?


    • -Janne.

      Huomasin muuten, että tekee saman kun kytkee Viasatin Samsung boksin päälle niin jälleen Canalin boksista jumittuu kuva.

      Näkyy tekevän samat temput millä tahansa laitteella jos on kytketty telkkariin.

      Procasterin kanssa olen nyt käytellyt ja toimii hyvin. Muita sitten kun canalista on virrat poikki, siinä se mun ratkaisu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      194
      1621
    2. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      33
      1424
    3. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      321
      1228
    4. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      138
      1179
    5. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      120
      1085
    6. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      93
      1065
    7. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      133
      1023
    8. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      234
      989
    9. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      62
      969
    10. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      89
      950
    Aihe