Kerrostaloihin kolmenlaiset järjestyssäännöt

Kerrostaloasumista voisi uudistaa, esimerkiksi näin:

Kerrostalot jaettaisiin ainakin kolmeen tyyppiin, asujaimistoltaan, jota kussakin suosittaisiin: Hissukat, tupruttelijat ja mökääjät. Hiljaisten taloissa olisi hyvin jyrkät säännöt meluamisesta ja tupakoinnista ja sieltä lentäisi häiriköt pihalle kiireesti ja siellä voisi olla hiukan korkeammat vuokrat ja asunnon ostajatkin joutuisivat maksamaan hiukan enemmän ja asuntojen arvo säilyisi paremmin.

Tupruttelijoiden taloissa sitten saisi tupakoida parvekkeilla rauhassa ja naapurit eivät valittaisi, koska itsekin olisivat ilmansaastuttajia. Asunnoissa tupakoinnista voisi kukin päättää itse. Parvekkeellakin tupakointihan haisee asuntoihinkin, joten tähän taloon ei muuttaisi raittiita. Paljolta riidalta säästyttäisiin, kun tupakoijat asuisivat omissa rakennuksissaan.

Mölyääliöiden lukaaleissa sitten saisi pitää virtahepojen tanssiaisia yökaudet ja kalisuttaa hetekaa ja vetää vessaa ja pitää televisiota auki yötä päivää. Siellä saisi öristä humalassa rappukäytävissä ja kiljua kumppanilleen estoitta. Näiden talojen järjestyssäännöt olisivat hyvin jyrkät melusta valittamisen suhteen; valittajat potkittaisiin pois. Vuokrataso luultavasti laskisi, mikä sekin auttaisi luonnollista meluajien ajautumista näihin rakennuksiin.

10

370

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pian pois

      Tuollaisiahan kerrostalot ovat jo nyt nuorisokodit ja kaupungin vuokra asunnot erikseen ns aikuisten omistusasunnoista.Sosiaalirajoitteiset jäävät vuokra asuinalueillensa.Järkevät hissuttelijat muuttavat pois tai ovat muuttaneet aikoja sitten mahd myyneet asuntonsa tai jättäneet sossuille vuokrattavaksi.

    • urrrrpot

      Suomalainen tapa: kuka sotkee ja möykkää, maksaa vähemmän...

      • epäurpooo

        Ei vaan ne, joita mölyäminen ei haittaa, ajaytyvat noihin alemmantasoisiin kerrostaloihin ja ne, joilla on kriteerit korkeammalla, ja jotka arvostavat hyviä naapureita, ovat valmiita maksamaan siitä hiukan enemmän. Jos jonkun kerrostalon omistajat haluavat pitää vuokratasoa korkeammalla, eli haluavat, että heidän omistamiinsa asuntoihin on pyrkyä nimenomaan parempien vuokralaisten puolelta, laativat järjestyssäännöt, jotka takaavat, että mölyäjät eivät siinä talossa kauan pärjää. Kukapa kiinteistönomistaja ei valitsisi mieluummin hiljaisia vuokralaisia, jos heitä on tarjolla!

        Sinäkö ajattelit juuri toisinpäin, eli että hyvin käyttäytyviä pitäisi palkita alemmilla vuokrilla ja mölyäjille laittaa vaikka meluvero? Minusta tuo aloittajan ehdotus toimisi paremmin, koska siinä tietyntyyppiset asukkaat hakeutuisivat itse tietyntyyppisiin rakennuksiin. Rankaisumentaliteetti on niin suomalaista, niin suomalaista. Kuka senkin valvoisi ja päättäisi?


    • nikkarinurkka

      Lisäisin vielä neljännen:

      Nikkaroijien talon. Niille, jotka haluavat tehdä itse eivätkä ostaa valmiina. Niille, jotka kuitenkin arvostavat yörauhaa eli yöllä pitäs olla hiljaa, mutta päivällä olis sallittua esim. nikkaroida parvekkeella, sahata ja harrastaa kädentöitä. Ja ne jotka ei kestäisi tuota, voisivat muuttaa "osta kaikki valmiina" -kolhoosiin.

    • raikasilma

      Viides talotyyppi vielä; ihmiset, jotka tykkäävät häränhäntäliemestä, kaalikeitosta ja muista vahvanhajuisista ruoista ja kokkailevat niitä yhtenään. No, ne voisivat asua niissä tupakoivien taloissa - haju kuin haju.

    • ddr talo

      Kuudes talotyyppi voisi olla kaikenlaisille stasin henkilöstön kopioille, eli tyypeille, jotka:

      - Käräyttävät ja valittavat porraskäytävän eteen väliaikasesti parkkeraatun toisen asukkaan autosta
      - valittavat kuraisesta porraskäytävän kuramatosta, jos pyyhkii saappansa siihen
      - päälle jätetyistä valoista kellarikäytävissä

      Yleeensä tällainen tyyppi kuulukin taloyhtiön hallintoon. Heille siis oma talonsa niin saavat kyttäillä rauhassa toisiansa.

    • talotoimik. nimissä

      Seitemäs voisi olla talo, jossa kaikki olisivat asuneet vähintään kaksikymmentä vuotta. He saisivat asumisensa aluksi päättää ihan itse pyykkivuorojen jakamisesta, kuivaushuoneen käytöstä ja laatia ihan omat kirjoittamattomat säännöt, joissa olisi tarkkaan määrätty, kuka saa mm. laittaa pyykkiään kuivumaan yleisissä tiloissa olevaan kuivaushuoneeseen ja milloin, eikä heidän tarvitsisi välittää normaaleista yleisistä hyvän vuokratavan mukaisista joustamisista enempää.

      Sitten he voisivat opetella tietämään, kuka pesee pyykkinsä minäkin päivänä, heillä voisi olla pesukoneen varausvihko, jossa ei olisi muita kuin heidän omia nimiään. He voisivat varata keskenään vapaasti vuoroja niin pitkälle kuin vihossa riittää sivuja.
      Ainut harmi, mitä tästä olisi kyseiselle seinioritalolle, on se, ettei silloin heidän keskuuteen muuttaisi koskaan ketään nuorta, jota haukkua ja ajaa märkien pyykkiensä kanssa muualle. Heidän sydän ei ehkä sykähtäisi yhteen tahtiin, kun ei olisi ketään kelle osoittaa pyykkituvan nokkimisjärjestystä.

      • matematiittista...

        Joo, ihan hyvä, mutta kuinkas järjestät asukkaat niin, että he ovat asuneet talossa kaksikymmentä vuotta? Ei auttaisi edes syntyä taloon, koska silloin ei täyttäisi ehtoja. Back to drawing board.

        Yksi talo voisi olla ihmisille, jotka eivät osaa matematiikkaa. Älykkyystesti; tietyn rajan alittavat vain pääsevät asumaan, älyköt painukoot muualle.


      • talotoimik. nimissä
        matematiittista... kirjoitti:

        Joo, ihan hyvä, mutta kuinkas järjestät asukkaat niin, että he ovat asuneet talossa kaksikymmentä vuotta? Ei auttaisi edes syntyä taloon, koska silloin ei täyttäisi ehtoja. Back to drawing board.

        Yksi talo voisi olla ihmisille, jotka eivät osaa matematiikkaa. Älykkyystesti; tietyn rajan alittavat vain pääsevät asumaan, älyköt painukoot muualle.

        Ei siinä mitään suurempaa matematiikkaa tarvita. Vaikka uskomattomalta tuntuu, on tosiaankin taloja, joissa ihmiset on asuneet ja maksaneet vuokraa jopa neljäkymmentä vuotta, ylikin. Tosin taitavat olla vähemmistönä, mutta sellaiset 20v asuneita löytyy kevyesti. Tästä meidän lähistöltä saisi ainakin yhden kaksi rappuisen talon verran moisia heti.


    • matematiittista

      Niin, joihinkin taloihin voisi laatia uudet järjestyssäännöt. Tarkoitin vain, että niihin taloihin ei sitten voisi ottaa uusia asukkaita, koska kukaan uusi asukas ei täyttäisi ehtoja. Ymmärrätkö?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5730
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3607
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      215
      1804
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1732
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1192
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1155
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      263
      910
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      867
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe