Äiti Uhkailee muudä koiran pois

koirta

Koirani on 11 kuukautinen saksanpaimenkoira narttu.Äiti 'ns' uhkailee myydä sen pois,koska en kuulemma lenkitä sitä tarpeeksi.Käytämme koiria yhdessä,äiti käyttää vanhempaa koiraa ja minä minun koiraa.Sunnuntaisin käymme aina 5,6 kilometrin lenkin ja koirani saa juosta metsässä vapaana.Tänään emme voineet tehdä sitä lenkkiä,koska minulla oli kurkku kipeänä.Sitten käytimme 1 kilsan lenkin,jossa koirani sain juosta myös metsässä,eli koirani saa hyvää liikuntaa,kun se hyppii ja pomppii metsässä.
Mitä minun pitäisi tehdä? Minula on 'ns' B Taktiikka,jos koirani myydään pois,sillä minulla ei ole muuta menetettävää.
Antakaa apuja.

20

486

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koirta

      Ja tuo *Muuta menetettävää* on liioittelua ^ __^

    • Raia

      Ensinnäkin, tuosta sun kirjoituksestasi ei saa yhtään mitään selvää.

      Käytkö siis lenkillä vain sunnuntaisin? Tuo 5,6 kilsaa ei ole edes pitkäkään lenkki, senhän kävelee 45 minuutissa ihan normaalihitaasti käppäilemällä. Kilsan lenkki taas ei ole edes lenkki vaan vartin pikakusetus.

      Sakemanni vaatii useita TUNTEJA liikuntaa päivässä, vähintään 2, todnäk enemmän. kotiuduttiin juuri omien käyttisten kanssa 15 kilsan hölkkälenkiltä jonka ne viilettivät kokonaan vapaana, pari tuntia huilataan ja käydään heittämässä vielä 8 kilsan metsälenkki tuolla erämaassa. Illalla sitten treenit (purut). Eikä nuo edes ole erityisen väsyneitä

      Ymmärräthän myös että se koira vaatii aivotyöskentelyä? Tätäkin ihan vähintään puolisen tuntia päivässä. Pelkkä lenkkeily ei riitä

      Jaa mitäkö sun pitäisi tehdä? HOITAA SE KOIRASI! Lenkkeile, kouluta, ja unohda se kavereiden kanssa viilettäminen

    • järkihoiii

      No tässä näkyy kaksi ääripäätä koiran liikuttamisessa,lieneekö kummassakaan järkeä..?
      Kenen tarpeita näissä tyydytetään, koiran vaan omistajan?
      Jos jokapäivä vedetään tuollaista 15 8 km settiä,niin eipä ole kumma jos
      koira loppuu ennen aikojaan..

      • koirallinenkin...

        Höpö höpö. Terve koira ei loppuun kulu, eikä monipuolinen todella runsas liikunta aiheuta terveelle koiralle muuta kuin hyötyjä. Oma erirotuiseni paimenkoira lenkkeili reippaat 15 km:n lenkit vielä 13-vuotiaana aivan vaikeuksitta. Ja sen loistava fyysinen kunto vanhoilla vuosilla oli vain ja ainoastaan sen ansiota, että se oli aina saanut liikkua paljon ja monipuolisesti. Toki meillä pidettiin kerta viikkoon vähintään lepopäivä, ja tosiaan liikkumistavoissa oli vaihteluita.

        Nykyinen, rakennevikainen koiramme on pian 12. Eikä tarvitse mitään huomiointia vielä arjessa. Kokoonsa nähden se urakoi valtavasti päivittäin, eikä tarvitse antaa tasoitusta verrattuna nuoreen hyvin aktiiviseen ja vilkkaaseen, neljä kertaa itseään kookkaampaan toiseen koiraamme. Ainoastaan fillarilenkeillä eivät käy yhdessä, muutoin ei tarvitse miettiä, että voiko iäkkäämmän ottaa mukaan. Liikkumattomuus ja huono fyysinen kunto sen koiran loppuun kuluttaa. Siihen mukaan vielä ihmisten tapa syöttää koiransa ylilihaviksi, olla antamatta niille oikeita hommia, niin kyllä se koiran elämänhalukin alenee.

        Hyvän fyysisen kunnon turvaamalla koiralleen, on ennuste pidemmälle iälle, ja sen lisäksi vielä ne "raihnaiset" vuodet ovat vähemmässä. Ei ole sattumaa, että joillakin omistajilla ne koirat tuppaavat olemaan yksi toisensa jälkeen sairaita ja lyhytikäisiä. Itse pidän normaalikoiralle kymmentäkin vuotta lyhyenä ikänä.


    • kipsuline

      Jep!! Koira tarvitsee toki liikuntaa ja kokoonsä nähden paljon, mutta mä en jaksa uskoa Raia että hölkkäisit 15kilometriä päivässä 8km. Niinkuin sanoin,sakemanni tarvitsee kokoonsä nähden paljon liikuntaa, mutta vähempikin tuosta riittäisi.
      Ja mitä rutiiniin tulee, on myös koiraihmisiä jotka lenkittävät esim. pieniä lenkkejä päivässä monta kertaa. Jokaisella oma tyylinsä. Se on ihan ok. Varsinkin NUORELLE koiralle.

      Ja "koirta"; Raia on oikeassa, ei oikein tekstistäsi saanut selvää, että käyttekö lenkillä vain sunnuntaisin? jos näin on niin se on tietysti ihan liian vähän...

      Toisena tulee se, että jos koira on 11kk, sitä ei missään nimessä saa rasittaa puhkipoikki! Liikunta on tärkeää, painotan sitä taas, mutta koira on vielä kasvavassa iässä ja luusto ja lonkat kärsii rasituksesta. Varsinkin sakemanni, kun ne on niin pirun jalostettuja jo valmiiksi että perse viistää maata...

    • Jeppep

      Tottumuksia on monia, ja jokainen lenkittää niiden mukaan. Tuo aloittajan 5,6 km ei kyllä kerran viikossa tehtynä riitä.
      Meillä on sakemannin puolikkaita, joiden kanssa liikun päivittäin VÄH. 2, MAX 3-3,5.
      Koirat on enimmäkseen irti, ja menevät omia reittejä, joten niille tulee kilometrejä enempi.
      Tyytyväisiä ovat, ikää toisella 6 ja toisella 9.

    • Sakemannin omistaja

      Ei riitä 5,6km sakemannille??No kyllä meidän sakemannille riittää varsin hyvin.Ei käydä edes joka kerta 5km lenkkejä

      • Juu ei riitä!

        KERRAN viikossa 5,6km.


    • laiskuuskoiski

      Nimim.Sakemannin omistaja..
      Meinaatko että koirallesi riittää tuo kerran viikossa vajaa 5km ??
      Eipä ole häävin paljon....

      • Sakemannin omistaja

        laiskuuskoiski: Missähän mun tekstissäni lukee,etten käytäö koiriani lenkillä kuin kerran viikossa??EI missään!Totta helvetissä mä nyt koirien kanssa lenkkeilen joka päivä & useamman kerran päivässä,MUTTA en joka kerta käy 5km lenkkejä.Jos vaikkapa tänään käyn 5km lenkin,niin en välttämättä käy huomenna tai ylihuomenna.Ja tuo on pelkkä hihnalenkki.Vapaana saavat juosta päivittäin monta tuntia kerralla.Olis näköjään pitäny kirjoittaa ihan kellon ajatkin,milloin käyn koirien kanssa lenkillä.


      • laiskuuskoiski
        Sakemannin omistaja kirjoitti:

        laiskuuskoiski: Missähän mun tekstissäni lukee,etten käytäö koiriani lenkillä kuin kerran viikossa??EI missään!Totta helvetissä mä nyt koirien kanssa lenkkeilen joka päivä & useamman kerran päivässä,MUTTA en joka kerta käy 5km lenkkejä.Jos vaikkapa tänään käyn 5km lenkin,niin en välttämättä käy huomenna tai ylihuomenna.Ja tuo on pelkkä hihnalenkki.Vapaana saavat juosta päivittäin monta tuntia kerralla.Olis näköjään pitäny kirjoittaa ihan kellon ajatkin,milloin käyn koirien kanssa lenkillä.

        Viittaan aloittajan kertomaan: "Käyn sunnuntaisin 5,6 km lenkin"
        ... Johon vastasit että "varsin hyvin riittää teidän sakemannille"..
        Äläpäs vedä hernettä!


      • Sakemannin omistaja
        laiskuuskoiski kirjoitti:

        Viittaan aloittajan kertomaan: "Käyn sunnuntaisin 5,6 km lenkin"
        ... Johon vastasit että "varsin hyvin riittää teidän sakemannille"..
        Äläpäs vedä hernettä!

        laiskuuskoiski : Niin,mitä sitten??Mikä ongelma tuossa on??


      • laiskuuskoiski
        Sakemannin omistaja kirjoitti:

        laiskuuskoiski : Niin,mitä sitten??Mikä ongelma tuossa on??

        ...no en viitsi alkaa vääntää rautalangasta....;)
        Hyvä kun lenkität koiraasi jokapäivä.


    • nkkn

      Kannattaa miettiä koiran parasta ja todellakin luopua siitä jos annat sille liikuntaa ainoastaan 5,6km koko viikossa.Muistahan että koirasi elää nyt ainakin vielä sen seuraavat 10-vuotta.

      Koira tarvitsee liikuntaa ja ulkona olemista useamman tunnin päivässä,meillä ollaan ulkona aikaisin aamusta,päivällä töiden jälkeen ja illalla ennen nukkumaanmenoa.

    • iloapitääolla

      Koiralle on tärkeää että se pääsee "nuuskutteleen" tienposkia/pyörätienvarsia jossa on kulkenut toisia koiria,siellä se saa lukea "päivänlehdet" ja terveiset toisilta koirilta..
      Meidän uros kyllä suorastaan vaatii että mennään "nuuskuttelulenkille" päivittäin.
      Ja kun näkee sen innon ja riemun mikä poitsulle tulee, kun laitetaan ne määrätyt lenkkivaatteet ja otetaan remmi ja panta , niin silloin mennään..
      Toinen asia mistä poitsu nauttii on pyörälenkit, kun otetaankin valjaat ja remmi, siinä riemunkiljahdukset alkaa.. :D
      Muulloin saa vaapaana juoksennella pihalla ja metsissä/pelloilla.

    • 20+16

      Jos minulla on kurkkukipeä niin minun täytyy silti hoitaa koirat ...jos olen kuumeessa minun täytyy hankkia joku muu hoitamaan koirat niin se menee jos on koiran ottanut että oma terveys ei ole syy jättää koiraa hoitamatta .

    • tulis unohdus

      aloittaja. Näytä tämä äidillesi. On törkeää kiristystä uhata myydä lapsen paras kaveri, jos lapsi ei tottele, tee sitä tai tätä. Muistan asian omasta lapsuudestani. Isä ukasi myydä koiran, jos en hoida pikkuveljeäni, jos en kitke kasvimaata, tiskaa astioita yms. Ja se synnytti jatkuvan pelon ieleen. Enkoskaan voinut olla koulusta tullessa varma, onko koira kotona1. JA VIHAN, JOKA KALVAA EDELLEEN, vaikka isäkin on kuollut.,eikä koiraa ei koskaan myyty, eli 15 vuotta. Sen sijaan mulle nimikoksi sanottu lehmä myytiin parin vuoden hoitamisen jölkeen., kun on 8v. (vasta vanhempana olen ymmärtämyt syyt, olisivat selittäneet eikä vain sanoneet että suu kiinni.)
      siis aloittajan äidille: LAPSEN LEMMIKILLÄ KIRISTYS on asia joka haavoittaa vuosikymmeniksi. olen 54 v, ja muistan! Enkä vieläkään pysty luottamaan kenenkään lupauksiin.

      Niin, minkä ikäinen aloittaja on. JoltAIN 10v on ihan turha vaatia täyttä vastuuta koiran hoidosta.

    • Niin tai näin..

      Aloittajahan kertoi viestissään että käy äitinsä kanssa lenkeillä, itse tästä päättelin että käyvät joka päivä lenkillä, toisina päivinä lyhyempiä ja toisina pitempiä. Ja jos oikein ymmärsin, niin käyvät joka sunnuntai 5,6km lenkin tai että ovat juuri viime sunnuntaina sen käyneet..
      Lenkin pituuksiin yms. en ota kantaa, sillä itselläni ei vielä sakua ole ollut.
      Ps. Kaikki koirat ovat yksilöitä rodusta riippumatta ja toiset tarvitsevat pitempiä lenkkejä kuin toiset.

    • NokkeliPokkeli

      Koirat todellakin ovat yksilöitä, ja tuskin kirjoittajan koiran on mikään huippukunnossa oleva käyttölinjainen tottisvalio. Kyseessä taitaa olla perheen lemmikki. Koiran kunto ja ruokavalio vaikuttavat sen liikunnan tarpeeseen(ruokavaliolla tarkoitan että extra-energiaruoat ovat tarkoitettu energian lisäämiseksi jne).
      11 kuukautinen koira on melko pentu vielä, ja nuoruudenvilliyttä varmasti riittää. Tämän ikäinen koira vaatisi muutakin tekemistä, kuin lenkkeily ja kouluttamisen muodossa sitä tulee.
      Nuorelle aloittelevalle kouluttajalle voi olla hyödyksi lainata kirjastosta vaikkapa jokin naksutinkoulutusta käsittelevä opus, ja löytyyhän siihen ohjeita internetistäkin. Suosittelen lämpimästi, sillä positiivisella vahvisteella kouluttaminen parantaa myös koiran halua työskennellä kouluttajan kanssa.
      Luulen että äitisi ei jaksa koiran keksimiä tapoja purkaa energiaansa kotona. Kannattaa kouluttaa sille vaihtoehtoisia tapoja(temppuja) energian purkamiseksi.
      Muista että myös aivotyöskentely kuluttaa koiran energiaa, ja oppiminen voi olla hyvinkin väsyttävää, sen ollessa kuitenkin samalla hauskaa yhteistä tekemistä :)

    • Shefu3

      Vastaava viesti julkaistu keskustelupalstalla 2009..

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      408
      1633
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1318
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1245
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      173
      1230
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      1007
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      916
    7. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      851
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      846
    9. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      840
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      192
      768
    Aihe