Mehiläinen (lastensuojelu) työpaikkana?

Meh1980

Hei! Olen hakemassa Mehiläiselle lastensuojeluyksikköön töihin. Onkohan palstalla ketään ollut k.o paikoissa töissä ja voisiko jakaa kokemuksiaan.

Onko meininki että minimi palkalla liian vähän työntekijöitä ja liian paljon vaikeita nuoria ja kaaos sitten sen mukaista. Ja joka asiassa säästetään ja minimoidaan kulut ja maksimoidaan voitot.

Hyvät edut? Palkkaus?

27

7974

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ala-arvoista

      Voi olla että ehdit jo nähdä Mehiläisen homman lastensuojelussa mutta kirjoitanpa silti jos joku vielä miettii Mehiläisen lastensuojeluyksiköihin töihin hakemista. Älä missään nimessä hae! Palkka on pienempi, koulutusta huonosti tarjolla verrattuna esim. kuntapuolelle ja suurin osa kasvattajahenkilökunnasta alhaisesti koulutettuja ja monet kokemattomia. Yksikkö missä itse olin suurin osa oli lähihoitajia tai vielä matalammalla koulutuksella ja nuoret todella vaikeita psykiatrisia tapauksia. Henkilökunnalla ei ollut mitään otetta nuoriin eikä kunnollisia kasvatusmenetelmiä käytössä. Esim. muilla vastaavilla toimijoilla ei lähihoitajia edes oteta töihin. Myöskään mitään perehdytystä en saanut. Oli kuulemma niin kiirettä ja pahoiteltiin kyllä kovasti. Mehiläisessä palkkani oli yli 200e pienempi kuin aikaisemmassa vastaavassa hommassa. Vaikka lapset olivat todella haastellisia ja vaikeista psykiatrisista ongelmista kärsiviä oli heitä yksikössä 12. Aika tavallistahan muualla on että vaikeahoitoisia on yksikössä vain esim. 5-6. Törkeää rahastusta mielestäni. Lähdinkin pikaisesti pois heti löydettyäni kunnollisen työnantajan, joka toimii myös eettisesti oikein ja nuorista pidetään hyvä huoli. Etuina oli mm. perus työterveyshuolto Mehiläisessä ja liikuntasetelit eli ihan samat kuin muuallakin. En voi ikinä suositella kenellekkään alalla toimivalle ja se tiedän että esim. ko. yksiköllä on huono maine alalla toimijoiden kesken.

      Olisi mielenkiintoista kuulla mitä kokemuksia muilla on Mehiläisen lastensuojeluyksiköistä? Toivottavasti jollain on hyviäkin kokemuksia!

    • ei kokemuksia

      YLE:n Silminnäkijä-ohjelmassa viitattiin tähän yksikköön. Googlatkaa "Silminnäkijä: Huostaanotettu bisnes". Se taitaa myös olla edelleen Yle Areenassa katsottavissa, koska se näytettiin ensimmäistä kertaa muistaakseni viime viikolla.

      Lainaus Karjalainen-lehdestä: "Tv2:n Silminnäkijä-ohjelmassa kerrottiin huostaanottojen epäkohdista Suomessa."

      "Huostaanottojen kasvava määrä on lisännyt kehitystä, että huostaanotetut ovat rahasampo joillekin yrityksille. Huostaanotot alkavat olla suurbisnes. Mukana ovat Attendo Medone, Mehiläinen ja amerikkalaisia firmoja. Bisnes ja lastensuojelu eivät saisi liittyä toisiinsa."

      • Anonyymi

        Tähän lisäisin vielä Humana Kallion, joka laajentanut Suomessa toiminta. Palkat eivät kilpailukykyisiä, esihenkilötoiminta ammattitaidotonta. Työntekijä heitetään ns bussin alle. Työntekijät liian huonosti koulutettuja. Miten AVI hyväksyy tällaisen, koska kyseessä on kuitenkin lapset ja heidän hyvinvointinsa. Yt sosiaaliohjaaja. Ei enää Humanan palveluksessa


    • lasten puolesta

      ollaanko asiasta edelleen samaa mieltä, ettei tuollaiseen paikkaan töihin kannata hakeutua? uusia kokemuksia, kommentteja?

    • Tiisu-78

      Nostan vanhaa ketjua. Hoitoalalla ja lastensuojelussa työkokemusta yli 10 vuotta takana, ja tänä vuonna aloittanut Mehiläisen lastensuojelussa, ja SUOSITTELEN! Edellinen työpaikkani kuntasektorilla ja nyt parempi palkka. Ilmapiiri on kehitysmyönteistä. Koulutuksiin olen päässyt. Liikuntasetelit ja työterveyshuolto Mehiläisellä plussaa.

      • Anonyymi

        kehitysmyönteisyydestä ei ole tietoakaan. Johtopaikoille palkataan johdon kavereita eikä oikeita johtajia.Johtajana myös kouluttamattomia.
        Työntekijän selkänahasta revitään kaikki mitä mahdollista, ilman mitään kiitosta.
        Nimiäkin voisin tähän laittaa, mutta....!
        ÄLKÄÄ MENKÖ SINNE TÖIHIN!!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kehitysmyönteisyydestä ei ole tietoakaan. Johtopaikoille palkataan johdon kavereita eikä oikeita johtajia.Johtajana myös kouluttamattomia.
        Työntekijän selkänahasta revitään kaikki mitä mahdollista, ilman mitään kiitosta.
        Nimiäkin voisin tähän laittaa, mutta....!
        ÄLKÄÄ MENKÖ SINNE TÖIHIN!!!!

        Pelkkää rahastusta lapsilla ja pikkupomoilla oman aseman pönkitystä valehtelun ja kieroilun kautta! Maksajana lapset sekä lapsia aidosti rakastavat työntekijät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kehitysmyönteisyydestä ei ole tietoakaan. Johtopaikoille palkataan johdon kavereita eikä oikeita johtajia.Johtajana myös kouluttamattomia.
        Työntekijän selkänahasta revitään kaikki mitä mahdollista, ilman mitään kiitosta.
        Nimiäkin voisin tähän laittaa, mutta....!
        ÄLKÄÄ MENKÖ SINNE TÖIHIN!!!!

        Kaikki koulutetut, vastuulliset sieltä potkitaan pois tai lähtevät itse! Vain rahanahneet, tittelinmetsästäjät siellä tärkeilevät! Firmasta ei saa sanoa mitään negatiivista, mutta valehteluillaan tuhoavat lasten ja heitä hyvin hoitavien työntekijöiden maineen!! Toimivat mielestään oikein., kunhan vaan rahaa putoaa kirstuun rekka-autoittain!! Pysykää kaukana!!


    • että sellasta

      En voi suositella, työntekijät ovat pelinappuloita, joilla tehdään rahaa.

      • Anonyymi

        Nosto! Onko tilanne muuttunut uusien yksiköiden myötä, kokemuksia?


    • sipsukka1

      vuoden alusta työskentelin kolme kk uudessa vasta avatussa mehiläisen lastensuojelupaikassa ja kiitän luojaani, että älysin lähteä pois. ei tietoakaan esimiestyöstä. jokainen palloili (niin lapset kuin aikuisetkin) oman mielen mukaan missä sattui. ei mitään käytänteitä, ei struktuureja.
      en siis todellakaan suosittele työpaikaksi.
      aivan liian monta yötä valvoin ennenkuin uskalsin tehdä päätökseni, vaikka työttömäksi jäinkin toistaiseksi.
      olen aiemmin työskennellyt mm niuvanniemessä, siellä ei koskaan tarvinnut pelätä, mutta mehiläisessä sekin tuli tutuksi kun nuoret järjettömät nuoret jannut tulee rautaputkien kanssa päälle eikä mitään keinoja puolustautua paitsi juosta karkuun. myöhemmin tämäkin episodi käännettiin henkilökuntaa vastaan.

      • jeps3

        jotenkin en ole yllättynyt siitä mitä kirjoitit.


      • kärpänen

        ettet vain olisi potkuja saanut ;) ?


    • sipepukki

      tässä hyvä vertaus miten rahaa mehiläisessä käytetään.
      joensuuhun avattiin viime syksynä ns. erityistason lastensuojeluyksikkö. koko ajan kaikki ruuanlaitto,kaupassa käynti, pyykinpesu ja siivoustehtävät ovat kuuluneet henkilökunnan tehtäväksi varsinaisen hoivatyön ohella. toiminta on ollut todella sekasortoista.

      nyt joensuuhun ollaan avaamassa kilpailevat firman samankokoista palveluasumista kehitysvammaisille. huomasin, että sinne palkataan heti alussa pari kokkia ja siivojia ja vapautetaan samalla hoitajat/ohjaajat asiakastyöhön.
      asioita voi tehdä niin monella tavalla ja mielestäni tämä kertoo siitä miten työtä priorisoidaan.

      • Poppeli98

        Tietääkö kukaan miten savonlinnan yksikkö toimii näissä asioissa? Siellä paikka auki sairaanhoitajalle? Kokemuksia??


      • täysiintynyt

        Voisin sanoa molemmista sanansen.

        Olen lähäriopiskelija ja kehari yksikössä oli opiskelijatoveri ensin työharjoittelussa a tykkäsi kovasti kunnes päätti että haluaa sinne oppisopimuksella.Sai oppisopimuspaikan ja mitäen sitten kävikään.Hän oli siellä pari kuukautta ja kertoi meille muille että kun titteli muuttui oppisopimukseksi hän ei enää saanutkaan ohjausta ja hänen vastuulla siis vielä opiskelijan oli erittäin vaativahoitoista asiakasta yksin koko osastollinnen.Ei hän jaksanut kuin ne muutaman kuukauden ja sanoi että otti loparit heti loman jälkeen.

        Itsekkin metin sitä paikkaa ja tuo oppisopimus vaikutti ja kuulosti hyvälle.Ilmeisesti toimitusjohtajanakin oli huhujen mukaan vasta lähäriksi opiskeleva nuorempi ihminen.Näin ainakin sanoi erään sairaanhoitopiirin entinen työntekijä joka tekee vielä keikkaa ja kertoi että heiltäkin lähti sinne pari työntekijää jotka tulivat todella nopeasti takaisin sairaanhoitopiirin omistamaan entiseen työpaikkansa.


        No tästä toisestä on tullut läheltä seurattua tätä lastensuojelun yksikköä.Laitoksen penskat jotka on jo melkein aikuisia istuu läheisten kerrostalojen pihoilla polttaen tupakkia, juoden kaljaa, töherrellen seiniin ja bussipysäkeille kirjoituksia.Isot sylkilammikot on kiveyksillä ja huuto on sen mukaista.Talvellla kyseiset ihmiset oli paikallisten kanssa rappukäytävässä josta ajoin ne ulos sinne kuulumattomina.Jälkeensä jättivät tyhjän ufo shottipullon ja kasan geisha karkkipapereita.

        Naapurin parvekkeelta varastivat sytkärin ja ainakin kolme asukasta on valittanut näistä lapsukaisista itse hoitolaitokseen ja mitään ei ole tapahtunut.

        Onko ensinnäkin järkeä laittaa tuollainen laitos keskelle kaupungin taajama asutusta jossa on kaikenlaista ilkityön houkutusta.

        Maalla tälläisille lapsille ei ole ylimääräisiä ärsykkeitä ja luonto ympärillä missä ns. tervelliset luonnon harrastukset.Siis jatkossa tälläiset laitokset ja ongelmaihmiset jonnekkin korpeen rauhaan miettimään ja rauhoittumaan.

        Ja kaupunki teki taas rahaa tälläisellä paikalla ja pihalla seisoo aika kallista menopeliä kenelle sitten kuuluvatkin.Naapurusto miltei arvasi että rauha on ympäristöstä mennyt kun kyseinen pulju siihen perustettiin.


    • Tolukunimmeinen

      Onko kysessä Joensuussa toimiva familar ? Nyt kun yksikkö on ollut siellä jo useita vuosia, niin onko mikää muuttunut parempaan suuntaan ?

      • tolkunimmeinenmyöstäällä

        Onko kellään kokemuksia?


    • Anonyymi

      Porin familarista kokemuksia kellään?

      • Anonyymi

        En hakisi töihin


      • Anonyymi

        Miksi et?


      • Anonyymi

        Hae niin tiedät, ylempänä kirjoitettu jo asiasta


    • Anonyymi

      haha, noi on kyllä paperista tehtyjä Crim of the Crononon Cronings Trololols.
      Niitä sai Bengalianlahden marketeilta, joissa hyönteisiä myytiin purkeissa. Sanonta zombieksi tuli siitä, kun Bengalialaiset luopuivat sielustaan tahallisesti ja kärpäset valtasivat heidän viljelmänsä sekä toinen lajike söi lihaa. He tulivat niin sokeiksi luonnolle, että eivät erottaneet lihaa syövää ampiaista kasveja syövästä siiraimesta (kärpäslajike, syö reikiä vihreisiin lehtikasveihin, elää parveissa ja syö myös puiden ja kotikasvien lehtivihreät. Erityisesti kaalin ja mansikan kimpussa aina). Käytän Raidia heti tämmöisen parvin nähdessäni. AmpiaisRaid tappaa kaikki loisHyönteiset eli ympäristö on hyönteisetön koko kesän, jolloin myös sairaat loisten valtaamat linnut kuolevat "toimittajareportteribashkasuungusiGielelle".
      Sieluttomat, olette historiaa, teidät haudataan elävältä Suomen luonnon toimesta.
      - Mustanaamio
      Vanha viidakon laki

    • Anonyymi

      Kellään kokemuksia Nokian familarin lastensuojelu yksiköstä?

    • Anonyymi

      Onko kellään tietoa Desiker oy:stä Familarin yksiköistä mäntsälästä?
      Palkat?,Johto?henkilökunta?

    • Anonyymi

      Moi! Olen ollut Familarilla lastensuojeluyksikössä töissä kolme vuotta ja nyt avopuolella.

      Sairaanhoitajana vastasin lääkkeistä ja lasten terveydenhuollosta, lisäksi muita tehtäviä. Työ haastavaa, mutta hyvin mielekästä. Itse pystyy hyvin paljon vaikuttaa työhön.

    • Anonyymi

      Juuri tommosia työntekijöitä siellä on! Ei niitä kiinnosta lapset, vaan oman palkan suuruus, sekä muut edut!! Hyi …ttu!!!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8346
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2545
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1929
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1664
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe