Keittiöjätin/Keittiö.netin ja asentajan väliin pudonnut asiakas

Pirita34

Varoituksen sana niille jotka aikovat tilata keittiön Keittiöjätistä tai Keittiö.netistä ja suostuvat sopimukseen että myyjä toimittaa keittiön mutta asiakas tekee erillisen sopimuksen jonkun asennusporukan kanssa. Lopputulos on helposti se, että sen paremmin myyjä kuin asentajakaan ei halua ottaa vastuuta ongelmista ja asiakas jää lopulta yksinään keskeneräisen keittiönsä kanssa.

Tilasin keittiön Espoon Keittiöjätistä (nykyään kyseinen myymälä kuuluu Keittiö.nettiin). Kauppaan ei kuulunut asennusta mutta myymäläpäällikkö antoi yhteistyökumppaninsa yhteystiedot että voisin itse tehdä hänen kanssaan asennussopimuksen. Mahdollisia asennusporukoita hänellä oli kaksi joista toisen kanssa yhteistyö vasta alkamassa – piti silti olla jo kokemusta hankkinut urakoitsija. Minä sain juuri tämän urakoitsijan tiedot. Myymäläpäällikkö lupasi itse seurata asennusta tavallistakin tarkemmin ettei yllätyksiä tulisi. Niinpä menin tekemään sopimuksen.

Keittiön asennus takkuili alusta loppuun, koko juttu olisi liian pitkä kirjoittaa mutta aikataulu syltti, työ vei siihen varatun maksimiajan eikä kaikki osat toimineet vielä silloinkaan. Lisäksi näytti että asentajat eivät ole tottuneet ottamaan muita tekijöitä kuten sähkömiehiä tai putkimiehiä huomioon. Esim. sähkömies antoi tarkat ohjeet miten sähköjohdot pitää vetää kaappien taakse mutta siitä huolimatta asentajat vaan laittoivat kaapit paikalleen eivätkä mitenkään varautuneet sähköjen vetämiseen. Periaatteena heillä näytti muutenkin olevan että heidän työnsä on vain laittaa toimitetut osat paikalleen siitä välittämättä tuleeko lopputuloksesta toimiva keittiö vai ei. Keittiömyyjää ei tässä vaiheessa saanut kiinni oikein mitenkään vaikka hän oli etukäteen luvannut miten apua olisi helposti tarjolla. Jo tässä vaiheessa tarvittiin huomattavasti apua toiselta urakoitsijalta joka teki samaan aikaan asunnossa kylpyhuoneremonttia. Asentajien lähdettyä jäi korjattavaksi toimimaton karusellikaappi, asentamattomat ledit kaappien alle ja muutamia pienempiä asioita. Keittiön myyjä pesi kätensä kaikista epäkohdista ja sanoi että keittiöfirma ei vastaa asennusongelmista. Asentajien olisi pitänyt keittiötoimituksen mahdollisista virheistä neuvotella keittiön myyjän kanssa silloin kun asennus oli meneillään. Niinpä, yritettiin kyllä mutta häntä vaan ei juuri onnistunut tavoittamaan sen runsaan viikon aikana, ja lisäksi asentajat eivät kokemattomuuttaan ilmeisesti tienneet milloin vika on toimituksessa ja milloin on kyseessä asennusongelma.

Keittiön puutteiden korjaamisesta tuli huomattavasti lisätyötä jonka kylpyhuoneen tekijä onnekseni sai tehtyä, tietysti lisämaksusta. Onhan esim. ledien asennus jälkeenpäin huomattavasti hankalampaa kuin kaappien asennusvaiheessa. Ilman tätä toista urakoitsijaa olisin jäänyt yksinäni keskeneräisen keittiöni kanssa kun sekä myyjä että asentajat olivat sitä mieltä että ovat tehneet oman osuutensa! Ja tämä keittiö oli suhteellisen pieni ja helppo asentaa.

Urakoitsijalla oli muuten näyttävät nettisivut joilla oli suuri määrä kuvia remontoiduista kodeista. Myöhemmin selvisi että nämä kuvat oli ilman lupia napattu mikä mistäkin eikä yrityksellä ollut mitään tekemistä kyseisten remonttien kanssa. Tämä on kuulemma yleinen käytäntö.

5

1013

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihan selvää

      Tämä on itsestään selvää, vaikka kalustemyyjä pilkkookin homman alihankintaan ei tilaajan tule itse sellaista koskaan tehdä. Järjen käyttö on siis sallittu.

    • PPP xx

      Halpa= Paska

      Ko. Seinäkaapit , missä taustalevy naputellaan nauloilla kiinni runkoon, on yksinkertaisesti huonoin vaihtoehto.
      Syvyys 288 mm ei riitä esim. kehyksellisille mikroaaltouuneille.
      Melamiini(= paperi) on heikoin vaihtoehto kestävyydelle runkojen etureunassa.
      Sidelista rungon sisäpuolella, ei anna mitään järkevää vaihtoehtoa viedä mmj-sähköjohtoja piilossa. Ilmankos asentaja oli avuton mahdottoman tehtävän edessä. Todennäköisesti kaikilta muilta tarjoajavilta saa paremman vaihtoehdon.

    • Pirita34

      No tehtävä ei ollut mahdoton ollenkaan ja jopa jälkeenpäin sai taitava asentaja tilanteen korjattua. Ja lopputulos oli hyvä, kiitos tämän kylpyhuoneurakoitsijan joka korjasi jäljet.

      Jos asiakas ei voi luottaa keittiömyyjän suosittelemaan yhteistyökumppaniinsa niin heikoilla on. Harvemmilla taitaa löytyä tekijä tuttavapiiristä. Tämän asetelman riskeistä, että kumpikaan osapuoli ei ota vastuuta, halusin varoittaa kun jouduin itse kantapään kautta ne kokemaan.

    • NäinMeillä

      Mitä minä olen kuullut, oikeastaan kaikki keittiöfirmat käyttävät asennusfirmoja jotka eivät ole suoraan kytkettyjä toisiinsa. Näin ne voivat aina pallotella ongelmia toisilleen ja asiakas on ihmeissään.
      Ainoa toimiva tapa tehdä onnistunut keittiöremontti, on hankkia sellainen asentaja joka on oikeasti ammattitaitoinen ja jolta onnistuu minkä merkkisen keittiön asennus tahansa ja jolla on takana myös tutut sähkö- ja putkimiehet jotka tulevat oikeaan aikaan. Näitä ei tietysti ole helppo löytää mutta "puskaradion" kautta usein löytyy. Onneksi itse löysin tuttavieni kautta yhden todellisen ammattimiehen joka onkin jo asentanut useita keittiöitä tuttavapiirissä ja sukulaisilla. Ja aina on kaikki toiminut ja onnistunut.

    • Pirita34

      Kyllä, mutta jotkut keittiötoimittajat ottavat silti kokonaisvastuun. Tällainen on suositeltava valinta mikäli ei ole tiedossa hyvää tekijää omasta takaa (paras ratkaisu).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1766
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1669
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1468
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1164
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1153
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1141
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1106
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1101
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1089
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1074
    Aihe