Alexandrian loppu tuli

Bonlife

Vihdoinkin.

Skandia myytiin osuuspankille joka tulee siirtämään kaikki vakuutuksissa olevat varat omiin rahastoihinsa seuraavan 2 vuoden aikana -> alexandrian rahastot ja rahastoista tulevat palkkiot loppuvat.

Asiamiessopimus irtisanotaan -> vakuutuksista tulevat palkkiot loppuvat 6kk kuluttua.

Vaikka nyt koitettaisiinkin raiskata kanta ulos skandiasta on suurin osa rahasta joko eläkevakuutuksissa joista sitä ei saa tai sitten kusettamalla tehdyissä säästövakuutuksissa 20 vuoden maksusitoumusajalla.

Yksittäiselle myyjälle tämä ei tietysti paljoa tee koska nytkään ei skandiaa enään myydä. Firman tasolla toki kalkkunalla ja öykkärillä lienee mielenkiintoista laskeskella millä kiinteät kulut maksetaan ja firma pidetään pystyssä jatkossa.

Hauskinta on tämä pohjoiskorealainen aivopesu jonka mukaan mikään ei muutu ja on vain positiivinen asia että skandialla on suomalainen omistaja ja op-pohjola tekee jatkossa tiiviisti töitä alexandrian hyväksi...

Mieleen juolahtaa vain että oliko syy siihen että Suomen toiminnot myytiin erikseen eli ne eivät kelvanneet isossa kaupassa kenellekään vain se, että juuri alexandrian takia kanta on hirveä pommi ja bisnes täynnä ongelmia. Koko firman toiminta-ajanhan on myyty vain myyntilukuja ajatellen asiakkaille valehdellen kunhan saadaan omistajille maksimaalinen nopea rahastus...

76

5172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Bonbon77

      https://www.op.fi/op/op-pohjola-ryhma/media?cid=-3770&srcpl=4

      "Jatkossa Skandia Lifen asiakkaat saavat käyttöönsä OP-Pohjolan laajan palveluverkoston, sekä mahdollisuuden hyödyntää kattavia finanssipalveluja ja monipuolista keskittämisetukokonaisuutta."

      Eli tässähän se on sanottu, fyrkat lähtee alexandriasta

      "Kuultuamme Skandia Lifen suunnitelmista vetäytyä Suomen markkinoilta kiinnostuimme asiasta, sillä näimme tilaisuuden laajentaa palvelujemme tarjontaa suomalaisille asiakkaille. Panostukset varainhoito-liiketoimintaan ovat ryhmämme strategian mukaisia. Lisäksi saamme kaupan myötä paljon uusia asiakkaita, OP-Henkivakuutuksen toimitusjohtaja Jarmo Kuisma sanoo."

      Hienoa.

      • tik, tok, kello käy

      • Heipä hei.

        MInulle soitti Alexandrian geelitukka. Vastasin ja pyysin kertomaan palveluistaan oikein perusteellisesti. Laskin luurin pöydälle, kävin paskalla ja keitin kahvit. Tulin viiden minuutin päästä takaisin, pulina luurissa jatkui yhä. Sanoin: "En minä teidän asiakkaaksenne rupea, sen verran huonoja kokemuksia olen kuullut teistä. Olen Seligsonin asiakas ja suosittelen sitä teillekin. Sitten, kun teidän palkkionne ovat luokkaa 0,45 %, kuten Seligsonilla, voitte palata asiaan. Kuulemiin".


    • Kutter1

      Ei kai kukaan tosissaan usko että OP tekee yhteistyötä Alexandrian kanssa. Pientä rajaa !

      • Hyvää Joulua

        OP:n hallituksessa tehtiin päätös muutama vuosi sitten ettei ulkopuolisia jakelijoita käytetä. Usko omaan kenttään on niin vahva ettei tätä ole tarvetta muuttaa.


    • ooken palli

      Muistan kun OPlle siirtyi aikanaan suomi yhtiön eläkkeet ja niissähän oli mm. FIM, Evli, Fidelity yms jotain muitakin rahastoyhtiöitä mukana valikoimassa. Sitten tuli noin 6kk kaupan toteutumisesta asiakaskirje, jossa kerrottiin että tässä vakuutukseesi valittavissa oleva uusi rahastovalikoima ja ylläri pylläri se oli OP Rahastoyhtiön oma lista. Ja näin käy myös Skandian kohdalla.

      Kyllä taitaa sveitsin pojat ottaa kierroksia kun aumit lähtee.

      Että hyvää joulua vaan =)

    • Hyvää Joulua

      Tämä oli odotettavissa viime viikon Skandia kaupan jälkeen. Selvää on että nykyiset jakelijat menettävät kantapalkkiot ja heidän asiamiesrahastonsa irroitetaan Skandian tuotevalikoimasta. Miksi muuten OP olisi kannan ostanut? Se tuottaa hyvin kun varat saa ohjattua OP rahastoihin. Ainoa kysymys on vain kuinka nopeasti tämä muutos pystytään toteuttamaan. 100 000 siirtoasiakasta on iso urakka OP:n konttoreille siirrettäväksi.
      Kannan raiskauksen suunnittelijoiden kannattaa lukea vakuutussopimuslain 12 pykälästä eteenpäin mitä mahdollisuuksia se antaa. Samoin on hauskaa tässä markkinatilanteessa asiakkaille selittää miksi sanktiot syövät takaisinostossa kapitaalia, etenkin esim. A-liikkeen säästövirityksellä. Möimme teille paskan tuotteen ja nyt yritetään myydä yhtä huono tai huonompi!
      Summa summarum, kohta testataan sopimuslakia ja asiamiesten moraalia. Sijoitusneuvontakenttä muuttuu pysyvästi ja moni jakelija kokee kuolinkorinoita kun palkkiovirrasta reilusti puolet häviää. Joskus kirjoitin vuosia sitten että olisi pitänyt Esan ja Janin myydä putiikkinsa kun siitä olisi saanut 10-15 milliä, nyt se on hiukan vaikeaa. Mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuu ja missä aikataulussa. Skandia on terveisensä laittanut, OP yrittää hiukan lausunnoillaan sitä pehmentää mutta synkkä lopputulos odottaa. Terveisistä voisi jopa luulla ettei asiamiehet olekaan valkoihoisia heteroita.

    • Basel II

      Heh, heh,näimpä. OP on niin fiksu että ottaa a:n pojat ja tytöt töihin kovalla kiinteällä palkalla sen sijaan että siirtäisivät koko kannan jo olemassaolevalle kentälleen. Näin on kannattavinta toimia ja kulukuurillahan ei nykypäivänä ole mitään väliä.

    • esavaalenberg

      Eipä siinä, alexandrian myjät onkin eläneet viimeajat lähinnä vipusertifikaateja/warrantteja myyden. Ennen kusetettiin eläkevakuutuksilla, nyt strukturoiduilla tuotteilla.

    • rungguååkke

      Pannaas veikkaus pystyyn: milloin lähtee skandian kanta alexandriasta..

      Kyllä siinä sveitsissä naama punottaa...

    • beba punasena kans

      Oma arvaukseni on että kanta 30.6.2012 mennessä.
      Hoitopalkkiot ja asiamiesrahastot loppuvat 31.12.2012 mennessä.

      Sitten vaan jatketaan vanhalla linjalla. Klassikkojuttu verkossa.
      http://www.youtube.com/watch?v=vF1jpB0PiY4

    • hommanousuun

      Kyllä te ootte tutkalla. Ei omistajavaihdos voi kävellä sopimusten yli. Luuletteko että asiamiesyhtiöt jotka sen kannan ovat tehneet, jätettäisiin nuolemaan näppejään.

      Tämähän tarkoittaisi käytännössäkin kannan ripeää siirtoa pois skandian tuotteista jolloin OP olisi ostanut tyhjää.

      Nyt käydään neuvotteluja vain siitä millaiselle jakosuhteella asiakkailta perittävät palkkiot jaetaan -> esim siirretään OP rahastoihin jolloin Op tienaa mutta alexandria saa vakuutuksen hoidosta palkkiot koska Op ei pysty hoitamaan asiakkaita yhtä hyvin kuin alexandria.

    • Hae töitä OP:sta

      Lue joskus se sopimus, siinä on irtisanomisajat yms. määriteltynä. Samoin kun kaikki meklarit irtisanottiin, tuli vain ilmoitus että näin tehdään. Sama tulee tapahtumaan asiamiehille, siellä ole mitään neuvoteltavaa, piste. Skandia on rehellisyytensä näyttänyt eikä enää välitä pas..n vertaa, he saavat rahansa.

      OP on riskinsä kannansiirrosta laskenut ja jokin tuhat kpl tulee kikattua mutta aika moni on jumissa sanktioiden ja eläkeiden ehtojen kanssa, osa ei ymmärrä miksi aiemmin PARAS vakuutus onkin nyt kurssilaskun jälkeen surkea ja pitää vaihtaa esim Mandatumin vastaavaan viritykseen huonommilla ehdoilla. Taitaa säästäriviritykset paukkua kun asiakkaille kerrotaan miten on kulujen laita, saatte takaisinostossa 75 % takaisin miinus turskat. Muistakaa vielä kertoa ettei tappio ole vähennyskelpoinen, KOSKAAN.

    • vähäinen muutosko?

      Suurin osa Skandian vakuutuksia on eläkevakuutuksia, ja niistä asiakas saatikka myyjä ei parhaallakaan tahdolla voi varoja pois siirtää ilman asiakkaan pitkäaikaista työttömyyttä, työkyvyttömyyttä, avioeroa tai kuolemaa. Säästö- ja sijoitusvakuuutukset toki on milloin vain päätettävissä kunhan muistaa sen, etttä mahdollisesta tuotosta pitää maksaa tuolloin verot.

      Rahastovalikoiman muuutoksesta vakuutuksen purkuoikeus?

      Eri asia on sitten se, olisiko esimerkiksi rahastovalikoiman radikaali muuutos esimerkiksi Skandian hyvin laajasta kansainvälisestä rahastovalikoimasta vain OP-Pohjolan rahastoihin sellainen "ei vähäinen" ehtomuutos, joka antaisi asiakkaalle oikeuden vakuutuksen päättämiseen ja sitä kautta esimerkiksi eläkevakuuutuksen takaisinostoon. Toki veroseuraus tästäkin tulisi.

    • aknevalli

      Nyt jo työntekijöitä uhkaillaan että tänne ei saa kirjoittaa eikä lukea. Suomi24.fi on estetty alexandrian koneilta samoin kuin MOL sivut.

      Hyvä pohjoiskorea !

    • Päät puskaan

      Kukaan asiamiehistä ei uskalla laittaa verkkosivuilleen edes mainintaa muutoksesta, luulisi että asiakkaille kannattaisi sanoa kaiken jatkuvan ennallaan. Paikka johon asiakas ensimmäisenä menee, luulisi kiinnostavan omien ansioiden varmistaminen ja jatkuminen. Jos näin siis olisi.

      • Postmyyntivaimo

        Uskokaa tai älkää niin asiamiehet ei edes tiedä kaupasta.

        Alexandriassa on kielletty kertomasta asiakkaille tästä, samoin bookkareille. Kun tämä on kielletty puheenaihe niin se lakkaa olemasta kuten fakta että kaikki osaavat ja osaamattomatkin kaverit ovat jo firman jättäneet jos vain ovat uuden paikan löytäneet.

        Sitä saa mitä tilaa, eräille vakavista persoonallisuushäiriöistä kärsiville liinatukille tämä on vaan ihan oikein.


      • kaikkikos
        Postmyyntivaimo kirjoitti:

        Uskokaa tai älkää niin asiamiehet ei edes tiedä kaupasta.

        Alexandriassa on kielletty kertomasta asiakkaille tästä, samoin bookkareille. Kun tämä on kielletty puheenaihe niin se lakkaa olemasta kuten fakta että kaikki osaavat ja osaamattomatkin kaverit ovat jo firman jättäneet jos vain ovat uuden paikan löytäneet.

        Sitä saa mitä tilaa, eräille vakavista persoonallisuushäiriöistä kärsiville liinatukille tämä on vaan ihan oikein.

        onko tosiaan kaikki?


    • nilkkijamppu

      terveisiä vaan alexandriasta.

      täällä jo konttorinjohtajatkin tappelee keskenään työntekijöistä kun talon ulkopuolelta ei saa rekrytoitua ketään ja vanhat katoaa kuin pieru saharaan...

    • läheltä seurannut d

      Mielenkiintoinen juttu. Aikoinaan Skandian vakuutuksen myyntikriteerinä oli paras rahastovalikoima joka kompensoi kalleimmat maksut. Nyt jos asiakkaiden rahat siirtyvät OP-rahastoihin, niin tulee tilanne jossa maksetaan OP-n rahastoista Skandian törkyhinta.

      Tuo ei ole kuitenkaan sopimuksen purkuperuste, koska rahastovalikoimaa ei ole missään vaiheessa liitetty vakuutuksen ehtoihin. Siellä lukee vain, että kulloinkin käytössä oleviin rahastoihin. Piste.

      OP saa vihaisia asiakkaita, mutta paljon kantaa. Alexandria ennakoi tämän tilanteen perustamalla oman rahastoyhtiön jossa suurin osa asiakkaiden rahoista loppupeleissä on. Alexandria nimikkorahastoissa.

      Jos rahat otetaan tuolta OP:n rahastoihin se maksaa, jos ne jätetään sinne se maksaa. Ja sveitsin pojat voittaa. Rahantekokone hyytyy, mutta rahaa tulee tarpeeksi. Ei tässä huonosti käynyt kuin työntekijöille.

    • Hei hei vaan

      Pieni korjaus, aikoinaan myyntikriteeri oli paras rahastovalikoima ja pienimmät kulut. Sitten kun tämä korjattiin niin kaikki lähti lapasesta lainsäädännön kanssa.

      Rahastovalikoima ei ole purkuperuste mutta kannansiirto on. Alexandrian nimikkorahastot lähtee per heti kun OP pääsee kahvaan kiinni. Huhun mukaan OP yrittää torpata kannansiirtoa asiakastiedotteella yhdessä Skandian kanssa ja ehkäpä muutakin on tekeillä.......
      Rahantekokone sammuu ja työntekijät häviää, se on totta.

    • läheltä seurannut d

      No kellä oli ja kellä ei. Perusteluthan vaihtuivat aina vuoden ja tilanteen mukaan. Kuluilla ei ole väliä vaan tuotolla, oli se suosituin jingle.

      Mielenkiintoiseksi asian tekee myös se, että työntekijöillä on kiire pois jotta clawbackkiä ei ehdi tulemaan kun siirtorumba alkaa ja jos purkuperusteita on, niinkuin sanot (en tiedä varmaksi), niin purkuja varmasti tulee roppakaupalla ja juuri niissä tuoreimmissa tapauksissa.

      • Hei hei vaan

        Vakuutussopimuslain mukaan asiakkaalla, myös eläkevakuutus, on yksiselitteinen takaisinosto-oikeus jos yhtiö siirtää kannan toiseen yhtiöön. Ettekö te yksityispankkiirit tunne edes alanne perusasioita? Lukekaa vaikka alkuun fine.fi sivuilta eläkevakuutuksen uusittu opas, se opastaa samalla myös ps-tilien toimintaan. Siellä kohta 6.1 kannattaa myös vilkaista.
        Toisekseen, kuka on niin idiootti toitottamaan ettei kuluilla ole väliä, toinen idiootti vielä se uskomaan. Eli Skandian vakuutus noilla argumenteilla oli kahden debiilin kohtaamisen tulos.


      • Huooooo
        Hei hei vaan kirjoitti:

        Vakuutussopimuslain mukaan asiakkaalla, myös eläkevakuutus, on yksiselitteinen takaisinosto-oikeus jos yhtiö siirtää kannan toiseen yhtiöön. Ettekö te yksityispankkiirit tunne edes alanne perusasioita? Lukekaa vaikka alkuun fine.fi sivuilta eläkevakuutuksen uusittu opas, se opastaa samalla myös ps-tilien toimintaan. Siellä kohta 6.1 kannattaa myös vilkaista.
        Toisekseen, kuka on niin idiootti toitottamaan ettei kuluilla ole väliä, toinen idiootti vielä se uskomaan. Eli Skandian vakuutus noilla argumenteilla oli kahden debiilin kohtaamisen tulos.

        "Yksityispankkiirit". Hohohohohohohoooooo!!!


      • asiakas-saa-mitä-til
        Huooooo kirjoitti:

        "Yksityispankkiirit". Hohohohohohohoooooo!!!

        pankkiiri = henkilö jolla on puku päällä ja jolle annat rahasi.


    • akneesko

      Mikä fantasia saa ihmisen uskomaan että jos rahayt otetaan pois alexandrian paskoista rahastoista niin alexandria tienaisi siitä ja omistajat hyötyisivät ?

      Todennäköisesti nyt on hyvä hetki myydä firma työntekijöille ylihintaan ja rahastaa myyjät vielä kerran kun ensin on raiskattu ne alan huonoimmilla soppareilla...

    • vankkurulli

      Valetta. Kaikki on valetta.

      Mikään ei muutu, itseasiassa moni aiemmin lähtenyt on pyydellyt takaisin töihin...

      • virtakäyttönen kettu

        Ei siellä mikäään ole koskaan aiemminkaan muuttunut, sama ilmapiiri, pomotus ja asiantuntemattomuus jatkuu. Eläköön, OP, tule ja pelasta meidät.


      • Kossu Pasi

        Pitää laittaa joka Jormalle soittopyyntö RVM:ään keskuksen kautta. Silloin putiikki on tyhjä viikossa. Sitten vain soitto liittoon niin yhtiö on tyhjä rahasta. Lopputulos on kuitenkin sama, vain nopeutettuna.


    • Aksula

      Kun Aleksandia on Oyj eli julkinen yhtiö niin missä osakkeet on noteerattuina? Käydäänkö niillä mitään kauppaa, missään? Tekisi mieli nimittäin ostaa puttia ihan perkuleesti.

      • jurpelot

        Julkinen yhtiö on eri kuin listattu yhtiö. Opettele sijoitusneuvoja perusasiat.


      • Aksula
        jurpelot kirjoitti:

        Julkinen yhtiö on eri kuin listattu yhtiö. Opettele sijoitusneuvoja perusasiat.

        Julkisen yhtiön osakkeilla voidaan käydä julkisesti kauppaa,eli missä on kauppapaikka? Myös tilinpäätökset pitää julkaista 2xvuodessa jos on Oyj.
        Totta helvetissa listattu yhtiö on erikseen mutta jos A on Oyj, niin kysymys on täysin relevantti. Mistä saa puttia, olisiko joku niin hullu että tekisi johdannaisen tuolle? Sillä tienaisi.


      • Opiskelija_kolmonen
        Aksula kirjoitti:

        Julkisen yhtiön osakkeilla voidaan käydä julkisesti kauppaa,eli missä on kauppapaikka? Myös tilinpäätökset pitää julkaista 2xvuodessa jos on Oyj.
        Totta helvetissa listattu yhtiö on erikseen mutta jos A on Oyj, niin kysymys on täysin relevantti. Mistä saa puttia, olisiko joku niin hullu että tekisi johdannaisen tuolle? Sillä tienaisi.

        Siitä vaan ottamaan yhteyttä omistajiin jos haluat pienen palan Alexandriaa. Oyj:n ei tarvitse tulla noteeratuksi Helsingin tai muuhunkaan pörssiin lainkaan. Kaikki pörssiyhtiöt ovat OYJ:tä, mutta kaikki Oyj:t eivät noteeraudu pörssissä.


      • Aksula
        Opiskelija_kolmonen kirjoitti:

        Siitä vaan ottamaan yhteyttä omistajiin jos haluat pienen palan Alexandriaa. Oyj:n ei tarvitse tulla noteeratuksi Helsingin tai muuhunkaan pörssiin lainkaan. Kaikki pörssiyhtiöt ovat OYJ:tä, mutta kaikki Oyj:t eivät noteeraudu pörssissä.

        Koska oyj:llä pitäisi käydä kauppaa niin kiinnostaa missä. Ei tietenkään pörssissä mutta eipä ole first nord tai muillakaan vaihtoehtoisilla kauppapaikoilla kuten burgundissa. Omistajat varmasti haluavat myydä, niin minäkin, myyntioptiolla. Yhtiö jonka liikevaihdosta häviää valtaosa on parhaita putti kohteita ja varmaa on että alexandrian liikevaihto droppaa rankasti.


      • vcvcvcv
        Aksula kirjoitti:

        Julkisen yhtiön osakkeilla voidaan käydä julkisesti kauppaa,eli missä on kauppapaikka? Myös tilinpäätökset pitää julkaista 2xvuodessa jos on Oyj.
        Totta helvetissa listattu yhtiö on erikseen mutta jos A on Oyj, niin kysymys on täysin relevantti. Mistä saa puttia, olisiko joku niin hullu että tekisi johdannaisen tuolle? Sillä tienaisi.

        älä tule opettamaan. ei ole relevantti kysymys. Lue: "voidaan käydä". se on eri asia kuin että käydään. eli Oyj:llä ei välttämättä ole kauppapaikkaa.


    • vankkurulli

      Kuulemma toimitusjohtajan irtisanominen on laiton eli käräjille menee...

    • minäkin brutukseni

      Se mihinkään käräjille mene. Aina ne pojat loppupeleissä maksaa hiljaiseksi. Mutta tyypilliseen tapaan se pitää tehdä vaikeimman kautta ja venyttää vihoviimeiseen asti. Homma sovitaan 5 minuuttia ennen ensimmäistä istuntoa.

    • ukrainanhuora

      Nyt firmassa on noitavainot käynnissä.

      Kun kiinteitä kuluja pitää karsia niin karsitaan kiinteäpalkkaiset henkilöt ulos. Harmi että se tehdään vanhaan psykopaattiseen ja luonnehäiriöiseen tapaan vainoamalla ja syyllistämällä ja vittuilemalla esimerkiksi normaalin YT-menettelyn sijaan...

      • Joukot rvmään

        Ei ihme että kaverit soittelee muualle ja hakee töihin. Hki on jo ilmeisen tyhjä mutta nyt lähtee jo muistakin konttoreista väki. Näin ne kulut pienenee, uusmyynti loppuu ja hallinto räjähtää käsiin. Pikaista kikkausta päälle ja massit talteen ennen lähtöä.


    • muualla jo kauan

      No eihän ne kulut siitä pienene jos provikkapojat muualle lähtee. Pitäis vielä saada savustettua ulos ne sihteerit ja muut kk-palkkalaiset.

      Kikkaukset ei enää onnistu kun ei ole tarjota vaihtoehtoja. Lapaset tippuu...

      • niin ketkä

        mistä firmasta tässä puhutaan?


    • once upon a time

      Paniikihan siellä on päällä. Missääs lehdessä tuo haastattelu muuten oli. Olis mukava katsella mitä pojat selitteli.

    • paparazzi

      Linkin takaa löytyy osoitteet ja google mapistä näkee kivan kämpän Zurichin lähistöllä. On se nykytekniikka ihmeellistä!

    • savonmiäs

      no jaa onhan tuossa järvi, mutta tie ja junarata välissä. Ja talot ihan peruskamaa. Meillä kuopiossa järvi on ihan rannassa.

    • narkkiesco

      alexandria on suuri kansansuosikki :)

    • en ole katkera mutta

      Taisit sitten saada potkut, kun katkerana käyt jokaisen A-ketjun nostamassa. Ole rauhassa, kyllä sinä vielä töitä saat. Sivan kassoilla on aina tilaa.

    • Tappiolla ollaan

      Tässä kaupassahan on kyse paljon muustakin kuin vain Alexandriasta, joka on yksi asiamies yrityksistä:

      Etelä-Suomessa:
      Afondo Consulting Oy
      Alexandria Pankkiiriliike Oyj
      elina Pankkiiriliike Oy
      Elite Life Oy
      Finanssimaailma Oy
      Finlandia Group Oyj

      • OP ottaa pokat

        Kaksi noista selviää, muut kuolee tai kuihtuu hitaammin pois.


    • karvakämmen

      tokihan Alex on ajanut itsensä nurkkaan jo aikoja sitten keskittymällä pääosin noihin Skandian kovapalkkaisiin tuotteisiin. Mutta aika moni myyjä on tehnyt jo kovan tilin noilla kiskurivakuutuksilla ja hieroo karvaisia kämmeniään. Jättävät uppoavan laivan. Siis ne jotka eivät jo ole jättäneet. Mutta dynaaminen duo kyllä keksii jonkun uuden systeemin, siinä ne on lahjakkaita. Kulut minimiin, ei jätetä kk-palkkalaisia, toimistot halvempiin osoitteisiin.

      mielenkiintoista olisi tietää, että milloin ja miten Sk on jobbareitaan valistanut asian suhteen. liittyykö asian jonkinlaista sopimussakkoa ja onko varojen siirtoa rajoitettu tietyn ajan verran vai lähteekö koko paketti kerralla liikkeelle kunhan kauppa varmistuu.

      elämme jännän äärellä...

      • OPvsAlexandria

        OP veti koko jutun julkiseksi kun Alexandria ryhtyi siirtämään Skandian vakuutuksia SEB:hen. Sopimusrike on selvä mutta saas nähdä mitä tapahtuu jos oikeuteen menee. Koko Alexandrian businessmodelli kaatui alta ja jotain hätäistä on keksittävä ettei kaadu koko firma. Oletteko Jan ja Esa koskaan kuulleet hajauttamisesta? Ai niin, eihän teillä ole hajuakaan edes sijoittamisen perusasioista, nyt tuli tyhmyys omille nilkoille.......

        Siirto ei ole kyllä vakuutuslain pohjalta millään muotoa perusteltavissa, siihen liittyy usein vielä purkusanktioita, verovaikutuksia yms. eli valitusinstansseissa tavataan. Sitten vielä kelataan alkupalkkiot uudestaan asiakkailta, eli kivasti menee, Alexandrialla.


    • nej2

      voisi SEB kyllä hieman katsoa kenet ottaa asiamiehekseen tai pian menee maine ja kunnia......

    • Geelipää

      Huvittaa ja jopa säälittää tuo pilapiirroksen näköisen tj:n vuodatus Aurumia kohtaan. Yhteistyön piti olla entistä hedelmällisempää Aurumin alennettua järkyttäviä Skandian kuluja, siitähän kyseinen tj. jopa Aurumia kehui. Nyt Aurumin lopetettua yhteistyön kokonaan, onkin luonnollisesti haukkumisen vuoro Alexandrian suunnalta. Totta helvetissä OP ottaa kannan haltuunsa, tuskin Skandian ostoa on huvikseen tehty. Eikä vakuutusten sisällön "monipuolisuus" huonompaan suuntaan muutu. Jos vaihtoehtoina ovat Pohjola-varainhoito tai Alexandrian asiamiessalkut, niin valitkaapa siitä:) Sitäpaitsi A on itse itsensä paskaan tunkenut. OP:n kannan "raiskaus" ei jatkolle hyvää lupaa..tai oikeastaan lupaa A:lle oikeinkin hyvää. Ennen niin suuri, ylimielinen ja mahtava Alexandria, HYVÄÄ YÖTÄ:):):)

    • Pekku3

      Alexandria tekee nyt niin kovaa tulosta, että ei tuolla Aurumilla ole väliä. Viime vuonna myytiin yli 100 miljoona struktuureihin ja tänä vuonna parhaat myyjät on jo alkuvuodesta tehneet satojen tuhansien tulot. Paras vuosi tulossa ikinä. Ihan turha kateellisten valittaa. :)

      • Kuule hei, Make,..

        Kovaa tulosta siis. Kumma juttu. Kyseisen paskaputiikin meklarit tekivät tasaisella kymmenen vuoden eläkesäästämiselläni rahastoilla tappiota!

        Arvaatte varmaan, mikä oli yhä aina yllättävä suositus asiakastapaamisissa? Kannattaa ostaa lisää ja tehdä ylimääräisiä sijoituksia. Onneksi en ylimääräisiin lähtenyt, jäivät tappiot siedettäviksi.

        Lätinää riitti. Ei tekoja.
        Jos muilla sijoittajilla on parempi tilanne, onnea heille. Olisi pitänyt itsekin päästä siihen paremmin palveltavien segmenttiin. Ans kattoa mitä OP rahoillani tekee..


      • gwgwegtwgtwt

        "satojen tuhansien tulot" :D kovapalkkaista eläkevakuutusmyyjää on kyllä... lol


      • Näin se on
        Kuule hei, Make,.. kirjoitti:

        Kovaa tulosta siis. Kumma juttu. Kyseisen paskaputiikin meklarit tekivät tasaisella kymmenen vuoden eläkesäästämiselläni rahastoilla tappiota!

        Arvaatte varmaan, mikä oli yhä aina yllättävä suositus asiakastapaamisissa? Kannattaa ostaa lisää ja tehdä ylimääräisiä sijoituksia. Onneksi en ylimääräisiin lähtenyt, jäivät tappiot siedettäviksi.

        Lätinää riitti. Ei tekoja.
        Jos muilla sijoittajilla on parempi tilanne, onnea heille. Olisi pitänyt itsekin päästä siihen paremmin palveltavien segmenttiin. Ans kattoa mitä OP rahoillani tekee..

        Asiaa puhut, kuralle meni koko homma.


      • Jatkoa odotellessa
        gwgwegtwgtwt kirjoitti:

        "satojen tuhansien tulot" :D kovapalkkaista eläkevakuutusmyyjää on kyllä... lol

        No on ainakin Helsingin toimistolla joku tehnyt 100k tic (total income to company), kun kaikille aurumin asiakkaille on sanottu, että et voi enää pitää rahoja täällä vaan ne pitää siirtää tähän uuteen SEB:n vakuutukseen. Sen kummempia selittelemättä takaisinostosta aiheutuvia kustannuksia tai aiheutuvia verokustannuksia (niille muutamalle, jotka ehkä on voitolla). Tästähän sen OP:n henkivakuutuksen (tjsp) TJ:kin älähti Kauppalehdessa kutsuen Alexandria alan häpeätahraksi. Aika varovainen julkilausunto...

        Alexandrian porukka tuskin edes tietää, mitä kaikkea SEB:n vakuutuksella voi tehdä. Tai jos tietää, niin on kielletty käyttämästä mitään muuta, kun alexandrian omia rahastoja, joissa valtavat kulut ja nollahoito.

        Esa ja Jan rupeaa rakentamaan samaa sontaa uuden vakuutuksen alle ja myyjille ei anneta mitään vaihtoehtoja. Kulut tapissa ja vaihtoehtoja vakuutukseen, jossa voidaan käyttää jotakuinkin mitä tahansa sijoituskohdetta maailmassa, annetaan tasan viisi.

        SEB:iä ei kauheasti kiinnosta, mitä A-liike tekee, kun sieltä tulee niin pirusti volyymiä. Oikeudessa on sitten kuitenkin vain Alexandria ja sen "private banker":it, jos/kun asiakkaat tarpeekseen kusettamisesta saa. Nyt sentään hoitavaa yhtiötä vaihtamalla asiakkailla on mahdollisuus saada sijoitukset tuottamaan...


    • MarskinLinja

      Mielenkiintoista että suurinpiirtein kaikki alan yhtiöt haukutaan järjestelmällisesti tällä Suomi24:n palstalla. Ihmettelen miksi, mutta epäilen että firmat haukkuvat täällä toisiaan? Kilpailu lienee kovaa.

      Itse olen riskihajautusmielessä jakanut oman salkkuni aina eri taloihin, pääosin olen tyytyväinen ja Alexandrian osalta olen toistaiseksi hyvin tyytyväinen, sijoitukseni siellä muutamassa talon struktuurituotteessa, jotka kummatkin menestyneet todella hyvin ja firman Growth Manager rahastossa, joka tuottanut vielä paremmin, paremmin kuin Nordeassa vastaava varainhoitorahastoni. FIMin Ukraina rahastosta on toistaiseksi sijoittajaurani heikoin kokemus, mutta onneksi hajautin sinne vain pienen osan, enkä ole enää sen talon asiakas. Suosittelen samaa hajautusstrategiaa muillekin, testatkaa ja katsokaa kuka hoitaa rahojanne parhaiten, ainahan voi vaihtaa jos palvelu ei miellytä tai muuta häikkää ilmenee.

      • €lina

        Siellä taitaa taas yksi Alexsanterilainen kirjoitella. Growth Manager rahasto on noussut viimeisen parin vuoden aikana noin 5% yhteensä, joten todella heikko riskiin nähden.


      • Tarkennus
        €lina kirjoitti:

        Siellä taitaa taas yksi Alexsanterilainen kirjoitella. Growth Manager rahasto on noussut viimeisen parin vuoden aikana noin 5% yhteensä, joten todella heikko riskiin nähden.

        €lina voisi hieman tarkistaa faktojaan, kyseinen rahasto on välillä 24.10.2011 - 24.10.2013 noussut yhteensä 28,6%. Ja ei, en ole kyseisen yhtiön työntekijä. Asiakas kylläkin.


      • onpas hywin

      • ffqwfqwqwf

      • fasafsafsfasfasfsa
        Tarkennus kirjoitti:

        €lina voisi hieman tarkistaa faktojaan, kyseinen rahasto on välillä 24.10.2011 - 24.10.2013 noussut yhteensä 28,6%. Ja ei, en ole kyseisen yhtiön työntekijä. Asiakas kylläkin.

        ja maailmanindeksi aika paljon enemmän samassa ajassa. kuka vetää välistä?


    • jackson4

    Ketjusta on poistettu 25 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      362
      4399
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1839
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1580
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1546
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1380
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1351
    7. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      205
      1345
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      53
      1333
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1225
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    Aihe