Omatekoisia virikkeitä hamsun häkkiin

Tänne kaikki kotitekoiset ideat !
Tänne voi myös lisätä pieniäkin ja huomaamattomia niksejä, joita hasterin häkkiä sisustaessa ei välttämättä muista/hoksaa.

Sitten ne, jotka etsivät vinkkejä sisustukseen löytävät täältä kaipaamansa tietoa.

Virikkeitä;
Ota pieni keitto kulho, jonka sisälle hamsteri mahtuu.
Kostuta astian ulko pinta ja lisää paperi (käsipaperi,verrapaperi,talouspaperi) astian päälle, kostuta paperia tarvittaessa ja lisää seuraava ja seuraava paperi ja lisää kosteutta tarvittaessa. Kun paperi kerros on noin sentti pari niin jätä astia papereineen päivineen kuivumaan n. Viikoksi (riippuu paksuudesta ja kosteudesta).
Kun keko on kuivunut niin irrota se varovasti astiasta ja leikkaa sille oviaukko.
Näin kiva pesä jota voi myös jyrsiä, on valmis!

-Sitten yksinkertainen juttu on että laittaa vanhoja vessa ja talouspaperi rullia hamsterin häkkiin ja halutessa voi leikata aukkoja putkiin joista hamsteri voi puikahdella. Tai, voi tehdä ihan minimaalisia reikiä putkeen vaikka saksen kärjellä ja sitten työntää niihin jotain erikoisia herkkuja jolloin hamsteri innostuu vetämään herkkuja putkesta.
Tästä tuli kiva aktivointi"putki"/ piiloutumis ja leikki putki.

- Voi etsiä käpyjä ja pajunoksia. Kävyn 'lehtien' alle voi työntää herkkuja jolloin hamsteri innostuu kaivamaan niitä ulos. Pajun oksia voi laittaa minne vain häkkiin, niissä hamsteri voi kiikkua ja teroittaa hampaitaan.

- Etsi sopiva kivi, jolla hamsteri voisi kiikkua ja keitä/paista sitä viisi minuuttia jolloin epäpuhtauksia ei ole.
Tästä tulee mainio virike hamsterin häkkiin. Sieltä hamsu voi tähystää ympärilleen.

Vinkki:
Laita suolakivi aina pystysuoraan, sillä hamsteri muuten yleensä kiikkuu vaakasuorassa olevan kiven päälle ja sattuu huomaamaan että tämähän on oivallinen pissa paikka ja alkaa siinä aina pissaamaan (tätä on sattunut kaikille ystävilleni). Tai sitten hamsteri vain kävelee siinä, mutta ajan mittaan huomaat että kivi alkaa kellastua.

Lisäilen myöhemmin lisää, mutta nyt on teidän vuoronne :)

48

6539

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hamsterlover

      Mie leikkasin vanhasta pahvilaatikosta kansiläpyskät irti ja aloin askartelemaan.. leikkasin pieniä oviaukkoja ja liitin paloja toisiinsa..
      Lopputulos oli labyrintti ja hamsteri tykkää juosta siellä.
      Laitan aina pieniä herkkuja labyrintin varsille jotta sillä olisi hauskempaa.

    • Snowballandme
    • Syyrialainen^^

      Tässä ihan toimivia ideoita:

      -kivi, sen alle voi laittaa palan näkkileipää ja hamsu saa sitten repiä sitä sieltä (oma syrkkini innoissaan)
      -vessapaperirullan sisään heinää niin että se on melko täysi, (heinä kuitenkin pysyy sisällä eikä heti liusu ulos), ja heinien joukkoon muutamia namupaloja
      -omenapuusta monihaarainen oksa, joka on ns. "käsitelty", niin hamsteri saa kiipeillä ja nostella itseään ylös oksiin..
      -kenkälaatikosta pelkästä kannesta ja 2x maitopurkista(leikattu se kohta pois josta kaadetaan maito) saa hauskan "talon", kun tekee viillon maitopurkkeihin (yksi viilto per purkki) ja 2 viiltoa k.l. kanteen melko reunoihin,, leikkaa 2 "lukituspahvinpalaa" joka liittää maitopurkin ja k.l.kannen kiinni toisiinsa(kannen reunat ylöspäin, jos on reunoja kannessa), samoin toinen purkki kiinni toiseen reunaan,, nyt ruokapurkki kanneen päälle sinne ylös niin saa hamsteri kiivetä sinne itse (jos on pieni hamsteri, pistää jonkin keinon, jotta voisi kiivetä sinne),, siinäpä on ns. talo jossa on yläkerros ja alhaalla omat "huoneet"
      -keksipurkista mökki johon pienet ikkunat ja kolot josta hamsteri pääsee kulkemaan myös

      tuossa muutama.^^

      hamsterlover

      • hamsterlover

        Oii.. Kivoja juttuja :)

        Liitin ne palat toisiinsa leikkaamalla siihen kohtaan, (mihin haluan yhdistää toisen palan,) puoleen väliin asti "viivan" (ylhäältä alas) ja sitten toiseen palaan jonka liitän tähän kyseiseen palaan niin siihenki puoleen väliin asti viivan (alhaalta ylös) ja sitten painoin sen josta leikkasin alhaalta ylös sen kappaleen päälle josta leikkasin ylhäältä alas. Siitä saadaan sellainen "risteys", ristikuvio kun ylhäältä katsotaan.
        Ja niin, ne saa irti toisistaan ja vievät vähemmän tilaa silloin.

        (en oo mikään paras selittäjä, mutta kumpa sait ees mielikuvaa tästä)
        :))


    • kr12t-98

      Tietenkin kaikista vanhoista keksipakoista, kaakaopakoista, kananmunapakoista, maito-,mehu-,piimäpurkeista voi askarella majan, ja voi tehdä myös vaikka maitopurkista kaivelu huvikkeen:
      Leikkaa maitopurkkiin avonainen katto ja leikkaa alakulmaan sopivan kokoinen reikä hamsterille ja leikkaa myös samanlainen toiselle puolelle. Tarvitset myös vaikka piparipakan. Leikkaa se vaakasuoraan kahtia niin että jäljellä on pohja jossa on n. sentin pituiset reunat.
      Aseta maitopurkki äskeisen piparkakkupakan päälle, keskelle.
      Sitten täytät maitopurkin purulla tai heinällä. Älä painele purua/heinää tiiviiksi vaan anna purun/heinän valua purkkiin omalla tavallaa jolloin se jää ilmavaksi.
      Purua/heinää alkaa pursuta alhaalla olevista rei'istä mutta sillä ei ole väliä koska allahan on piparipakan seinämä reunoineen.
      Sitten voit asettaa jotkin tikkaan maitopurkin yläreunalle.

      Tavoitteena oli:
      http://www.zooplus.fi/shop/jyrsijat/hakkitarvikkeet/majat/143068

      Mutta omatekoisena, niinkuin tässä palstassa on kyse.
      Hamsteri voi siis kaivella siellä ja pitää hauskaa :)

    • Gerbiilifan;)

      Voikohan noita käyttää gerbiileillä?

      • Gerbiilifani myöös

        Tottakai :))


    • Hyviä ideoita kaikilla :) Mutta maito- tai mehupurkkeja ei mielellään saisi laittaa, koska eikös niissä on hamsterille myrkyllinen pinta ? ): Springels purkkeja voi laittaa jos ottaa sen metallisen(?) osan purkin sisältä pois :)

      • springles * :D


      • joku hullu
        kinkkujuusto123 kirjoitti:

        springles * :D

        Minkä metallisen? Ja kun koitin pestä sitä niin siihen imeity vettä että se ei ollu enää käyttökelpoinen mutta muuten se olis ihana! :)


      • Anonyymi

        miten sen saa sieltä pois? Repimällä?


    • Mie vain

      Kangaskaupoista voi saada putkia, ne ovat pahvisia ja riittävän isoja syrkille. Tuollainen putki on siis kangasrullan sisässä. :)

    • Oviaukko

      lisään aloittajan tekstiin: Kun teette tota "paperimökkiä" jättäkää peittämättä kulhosta oviaukon kohta. Näin sinun ei tarvitse leikata sitä, vaan se on jo siinä valmiina! ;))

      • hamsterlover

        Siitä tulee siistimmän näköinen jos leikkaa :)


    • hamsunomistaja

      Ite oon ainaki tehny yksinkertaisen mökin ;) eli itse tein puhelinlaatikosta kääppärille, mutta tähän käy itseasiassa mikä vain laatikko (syrkille siis isompi). Eli leikkasin laatikon keskelle sopivan kokoisen reiän, ja samanlaisen myös reunalle. Tähän reuna-aukkoon laitoin pahviputken :) minun hamsuni ainakin on tykännyt. ja näitä koloja ja putkia voi laittaa useampiakin eri kohtiin.

    • Riippumatto

      Riippumaton voi väkertää myös hamsterille, parasta kangasta siihen on fleece.
      Ohje:
      -Leikkaa fleecestä neliö
      -Leikkaa joka sivulta suiru, mutta älä kuitenkaan leikkaa loppuun asti. Näitten avulla kiinnität riippumaton
      -Kiinnitä hamsun asumukseen

      Älä käytä kuitenkaan tee hamsullesi pehmustettua(laitettu pumpuli sisälle) riippumattoa sillä hamsteri voi saada suolitukoksen pumpulista ja kuolla siihen. Älä myöskään käytä kangasta josta riippuu lankoja, ne voivat aiheuttaa kuolion hamsun jalkaan tai kieleen(tulehdus, nälkä-ja janokuolema)

    • Mie vain

      Kannattaa katsoa myös rotille tarkoitettuja virikkeitä, hamsterit tuppaavat tykkäämään samoista asioista :)

    • Syrkin omistaja

      Mulla on tällä hetkellä 4kk vanha syrkki, jolle tykkään aina häkin siivoamisen yhteydessä askarrella kaiken näköistä. En omista minkäänlaista eläinkaupasta hankittua pesämökkiä, vaan teen sen aina itse esimerkiksi tyhjästä palasokeri pahvilaatikosta, isosta maitotölkistä tai jostain muusta pahvisesta, joka on noin 10-12 cm leveä, 6-8 cm korkea ja 15 cm pitkä. Kuitenkin yksi itsetehty pesämökki säilyy aina siihen asti juuri ja juuri kun häkki siivotaan eli noin viikon. Siihen mennessä mökki on jo revitty riekaleiksi. :-D Enpä tiedä taitaa olla vähän eriskummallinen maku syrkilläni, kun tuntuu viihtyvän paljon paremmin puoliksi revityssä pahvilaatikossa kuin ehjässä.
      Tälläkin hetkellä syrkkini häkistä löytyy pahvinen pitkä putkilo, joka on alunperin toiminut leivinpaperirullien koppana, talouspaperi putkilo, suuresta maitotölkistä askarreltu pesämökki ja muffinssivuokien säilytyskoppana toiminut pahvinen minimökki. Tottakai häkissä on myös (minun tapauksessani) juoksupallo, ruoka-astiat, muovinen pesämökki (joka on tullut häkin mukana), suola -ja kalkkikivi ja vesipullo.
      Varsinaisia askarteluvinkkejä ei minulla ole, mutta kaikennäköiset pahvilaatikot joissa on aukkoja ja "ikkunoita" tuntuvat miellyttävän tällä hetkellä minun hamsuani.

      En tiedä oliko viestistäni mitään hyötyä, mutta kunhan kirjoittelin! :--)
      PS. Kiitos kaikille kivoista vinkeistä, tulee varmasti kokeiltua!

    • Nice ihminen

      Laitamme hamsuni häkkiin pumpulia aina, kun siivoamme sen.
      Se vie ne omaan mökkiinsä ja nukkuu niiden päällä.
      Tämä ei ole varsinainen askartelu vinkki, mutta kannattaa kokeilla.
      Jos joku jollain heräsi kysymys minkä rotuinen hamsterini on niin se on syyrialainenhamsteri/kultahamsteri.
      Hamsteriterveisin: Nice ihminen.O___o

      • täh?..

        Eikö pumpuli ole vaarallista hamstereille? o.O


    • 1+2=3

      PUMPULI ON VAARALLISTA HAMSTEREILLE!
      vaikka sitä myydään eläin kaupoissa, se on silti vaarallista hamstereille.
      esimerkiksi hamsteri voi niellä pumpulia ja voi saada siitä suolitukoksen. Tai jos jalka jää pumpuliin kiinni, niin hamsteri yrittää kiemurrella siitä pois ja pumpulin pala voi kiertyä enemmän ja enemmän, kunnes jalka menee kuolioon.

      • Vessapaperilapsi

        Juuri tätä tässä pohdin lueskeltuani keskustelua läpi. Eli tosiaan pumpuli ei ole kamalan turvallista.

        Myös pisti mietityttämään noiden maito- ja mehupurkkien käyttö. Tietääkseni nestepurkkien sisällä oleva pinnoite on myrkyllinen hamstereille, enkä menisi ottamaan riskiä tämän kanssa. Eihän siitä välttämättä näkyviä oireita tule, mutta voi lyhentää elinikää tai muuten heikentää vastustuskykyä, mitä lie tököttiä kun on ettei neste kastelisi purkin kartonkia.

        Tällasia ajatuksia... Ei sen kummempaa. :)
        MUTTA:

        "Pulmatehtävän" saa helposti askarreltua vessapaperirullasta niin, että leikkaa rullan kumpaankin päähän kuusi n. 1,5cm mittaista lovea, jotka voi sitten taitella päällekäin niin että rulla sulkeutuu (eli siis taittaa ne näin syntyneet liuskat silleen, että edellinen menee aina seuraavan päälle ja viimeisen taittaa sinne ensimmäisen alle). Sitten sisälle jotain naminamiherkkua, toinen pää samalla tavalla kiinni ja ehkä joku pikkuruinen viilto/reikä kylkeen, josta herkullinen tuoksu leviää ympäriinsä. :D


    • >___<

      Heitä häkkiin vaa vessapaperi rulla >.

      • moimooi

        Repesin tälle!
        Ensin saa lukea hirveän asiallisia ohjeita ja kommentteja, kunnes >___< pääsi ääneen XD


      • >___<
        moimooi kirjoitti:

        Repesin tälle!
        Ensin saa lukea hirveän asiallisia ohjeita ja kommentteja, kunnes >___< pääsi ääneen XD

        Mut hei se toimii x)


    • Hamsurakas

      Minä otin häkistäni vähän purua pois ja laitoin yhden talouspaperirullan ja yhden vessapaperirullan yhdeksi pitkäkisi pötköksi.Eli laitoijn toisen "toisen sisälle" Ja leikkasin siihen yhden reijän josta hamsu pääse "kiipeämään ylös". Laitoin sen purun alle ja jätin kaikille reijille ei puruinen kohta. Voit myös laittaa monta rullaa ja tehdä samalla idealla ,muut kun laitat rullat toisiinsa laita ne hieman vinosti jolloin tulee mutkikas käytävä. Voit myös tehdä putkien sivulle reikiä johon voit myös kiinnittää vessa paperirullia jolloin syntyy sokkelo! :D Toivottavasti ymmärsitte edes jonkun verran... :))

    • hamsterr

      • Meillä hamsterit tykkää paljon, kun niille laittaa häkkiin vaan jonkun kipon, mikä laitetaan sinne kallelleen, siellä on sitten kuumana päivänä kiva vilvoitella;)

      • Sit mun hamstereilla on sellanen "heinäpallo", joka roikkuu katosta ja sinne laitan aina välillä tuoreruokaa, sit niitten pitää nähdä vähän vaivaa, et ne saa sieltä ruokaa.(se on kuitenki sen verran matalalla, että ylttää sinne ihan hyvin)

      • Meillä on myös sellanen juoksupallo, mitä en oo käytttäny niillä, niin oon tehny siitä sellasen pesän/mökin sinne häkkiin, minne oon laittanu paljon vessapaperia,purua ja heinää, tyttöhamsu tykkää kaivella siellä :)

      • Sit oon tehy mun hamstereille sellasen tunnelin vaneerista. Siinä on noin 15cm pitkä ne sivun ja katto saman mittane, sit ne toiset päät on ihan avoimet:)

      tällasta :D

    • Minävain:)

      Minä olen ainakin luullut, ettei heinäpalloa saa käyttää hamstereilla, koska ne voivat jäädä siihen kiinni.(?)

    • hamsterr

      ^nojuuu, mulla on neljä hamsteria ja sillä vanhimmalla on se heinäpallo, eikä se enää jaksa kiipeillä, nuorimmille en sitä laittais, kun ne on sellasii energiahamstereita!!! :)

    • >___< REPESIN

    • huom4

      mun hamsun häkis on ruokakuppi herkkutikku puumökki suola ja kalkkikivi muovimökki juolsupyörä iso putki ja heinätunneli jossa on reikiä mitä voisin laittaa lisää

      • Hamsuli

        Ei mielellään muovimökkiä! :( Kun omalla hamsulla Brutuksellani oli muovimökki,sen turkki alkoi tulla märän näköiseksi. Meinasimme viedä sen eläinlääkäriin,mutta tämä johtuikin muovimökistä sillä se keräsi KAIKEN kosteuden. Nykyään sillä on kookosmökki,puumökki,ja pahvinen mökki joka on tehty jäätelötuuttipaketista.(: Eli vaihda VÄLITTÖMÄSTI toiseen mökkiin eikä muovisia enään! :(


      • huom

        Muovimökistä hamsterin jyrsinnässä rtoavat palat voivat myös vahingoittaa sisäelimiä joten en suosittele askartele vaiks ite jokin kiva mökki vaan mielikuvitus on rajana ;) kunhan muistat hamsun turvallisuuden


    • hamsterinhoitokanava
    • hamsuliinin omistaja

      Toi iglu juttu on niin paras teen semmoisia monestikkin hamsulleni.

    • Hihi :)

      Hei kaikki! Luin näitä ideoitanne jotka ovat todella hyviä! Itse olen hankkimassa kahta kesyrottaa piakkoin, enkä oikein tiedä mitä voisin itse niille tehdä tai mitä kannattaisi hankkia... Jos tiedätte aiheisiin liittyviäsivustoja voisitteko linkata tai itten vaikka itse kertoa? Näitä teidän keksintöjä voi varmaan myös käyttää rotilla, mutta koko pitäisi olla suurempi :D

      Iloisin kysymyksin: Hihi :)

    • NAPPPPPP

      joo. kun te tiedätte näistä hamstereista nii paljon nii onks niillä kasvaimii?

      • saippuakupla14

        kyllä niillä voi olla kasvaimia. Kaikista varmimmin saat tietää kun viet hamaun lääkäriin.


      • saippuakupla14
        saippuakupla14 kirjoitti:

        kyllä niillä voi olla kasvaimia. Kaikista varmimmin saat tietää kun viet hamaun lääkäriin.

        itse olen tehnyt omalle hamsterille kookospähkinästä mökin :) sitten poikaystävä teki yhelle meijä hamsterille puusta oman mökin :)


    • HamsuFani

      nää olis ihan OK juttuja häkkiin. einiin askartelujuttui mut vinkkei

      .ETI ulkoa käpy pese se kotona työnnä sen kävyn väliin hamsterin herkkuja heitä häkkiin nii sillä hamsterilla on mietittää ja puremista saada herkut pois

      LAITA putkilo häkkiiin ja hamsterisi tykkää mennä läpi siiitä jossulla on syyriälainen UNOHDA koska mun syyrialaisen pääjäi sinne jumiin ja se käveli ympäri häkkii kunnes huomasi.

      laita paperia häkkiin niiin hamsterisi tykkää repiä niitä pieneks

      TÄSSÄNÄMÄ

      • Hamsuu♥

        Ite saan kohta talvikon nii oon tehny sille paljon erilaisii virikkeitä!:-)
        1. Tehkää pahvilaatikoista mökkejä.
        2. Tehkää vessapaperihylsyistä tunneleita.
        3. Liukumäet on myös kivoja... niitä voi tehä esim. Hylsyistä jotka halkaistaan.... olen myös tehny aitauksen pahvista. Siellä se voi sitten huitoa menemään:-D


    • XDDDDDDDDDDDDD

      Saako noiden virikkeiden.tekemisessä käyttää teippiä?

      • Nuorihamsterityttö

        Ei saa eikä myöskään liimaa:)


      • Anonyymi
        Nuorihamsterityttö kirjoitti:

        Ei saa eikä myöskään liimaa:)

        Jos on sellai lapsiystävällistä (siis ettei haittaa jos syö sitä) nii sellasta liimaa voi käyttää


    • Nuorihamsterityttö

      Oma ideani on iha se et perus vanerista tehä joku putki/mökki/ihan mikä vaa nii hamsteri (ja gerbiili) tykkää:) ja sit kaikki pahviset rasiat ja vessapaperirullat ja vessapaperi ja muuta semmosta

    • Keltanokka18

      Hiukan erikoisempi ehdotus/kysymys; omaa silmää kovasti miellyttää mahdollisimman "luonnonmukainen" asumus, eli kaikki oksat,kivet, heinät ja puiset rakennelmat ynnä muut miellyttää. Haluaisin myös häivähdyksen väriä asumukseen ja joskus näkee esim. Pinterestissä kun jotkut laittavat kasveja asumuksiin. Eli siis:

      Voiko asumukseen laittaa esim. ruohoa? Siis vaikka että laittaa johonkin matalaan ruukkuun multaa ja rairuohot kasvamaan? :'D

      Ja hei kumpi on parempi, iso juoksupyörä vai juoksulautanen? Lautasta ilmeisesti suositellaan nykyisin mutta onko sekin vähän epämukava, monesti näkee kierossa juoksevia hamsuja niissäkin?

      • Anonyymi

        Mun vanha hamsteri ei tykännyt semmoisesta lautasesta.


    • Anonyymi

      Saako hamsterin asumukseen laittaa teippiä?🐹

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    10. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    Aihe