Hormonaalinen akne??

8+20

Olen 17-vuotias tyttö ja kärsinyt kohta pari vuotta suht. lievästä aknesta.
Ihoni alkaa kukkimaan aina muutamaa päivää ennen kuukautisia ja lähtee paranemaan heti niiden loputtua. Noin viikon ajan kuukaudessa ihoni on siis lähes täydellinen, mutta ei mene kauaa, että on taas otsa ja posket täynnä kivuliaita näppylöitä...

Ruokavalioni on hyvä ja liikun säännöllisesti, pesen ihoni aamuin illoin ja kuorin 3-4 kertaa viikossa. Olen ajatellut että kyse voi ainoastaan olla hormoneista, olisiko joillain siis kokemuksia hormonaalisesta aknesta? Millä olette ihoa hoitaneet ja auttaisiko esim. e-pillerit?

Wanhojen tanssitkin on tulossa helmikuussa ja olisi ihanaa saada iho kuntoon ennen niitä.. : (

14

2092

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sinkki riippuvainen

      suosittelen lämpimästi sinkkitabletteja ! itse olen finneihini sitä käyttänyt ja olen huomannut selkeän eron, suositus on 1 tabletti/pvä muttta kannattaa ottaa enemmän jos haluaa tuloksia. tabletit eivät ole kalliitta joten suosittelen että edes kokeilisit ! http://www.sinkki.com/

    • roan syönyt

      Hei, ongelmasi kuullostaa tutulta, itselläni iho oli aina pahimmillaan kuukautisten aikana. Olen kärsinyt aknesta melkein 12 vuotta ja vasta tänä syksynä löytänyt itselleni sopivan keinon pitää akne kurissa, hormonaalinen akne voi nimittäin jatkua myös murrosiän jälkeen, monilla loppuu lapsen syntymän jälkeen. Olen syönyt lukuisia lääkkeitä ja e-pillereitä, lääkekuurien aikana iho oli hyvä mutta akne aina palasi kuurien jälkeen ja pillerit ei sopinut. Mistään pesuaineista ja voiteista ei ollut ikinä apua, eikä ravintolisistä, joillakin se auttaa mutta veikkaan että pahaan hormonaaliseen akneen ei auta noin lievät keinot. Ongelma on siis siinä että kun verensokeri nousee erittyy testoseronia ja siitä syntyy finnejä. Ensin noudatin vähähiilihydraattista ruokavaliota mutta huomasin että omalla kohdallani sitä joutuu noudattaa erittäin tarkasti ja sorruin usein herkutteluun. Noin 2kk sitten rupesin käyttää Berberin nimistä valmistetta mikä toimii samoin kuin vähähiilihydraattinen ruokavalio eli tasoittaa verensokerin ja enää pitää välttää vaan sokeria ja valkoisia jauhoja ja niitäkin kun syön finnejä tulee paljon vähemmän kuin ennen ja pienempinä että ne ei niin paljon häiritse eli oon syönyt sokeriakin välillä. Suosittelen kokeilemaan sokerin ja valkoisten jauhojen poisjättämistä ja jos ei se pelkästään auta niin tuota Berberinia, itse olen ottanut pari krtaa päivässä aterian yhteydessä. Nämä on paljon terveellisemmat keinot aknen hoidossa ja hoitaa nimenomaan niitä syitä eikä seurauksia. Itse olisin toivonut että olisin saanut nämä tiedot jo 12v sit..

    • roan syönyt

      tuohon piti lisätä että ei kannata kuoria noin usein ihoa, kerta/ vko riittää, muuten iho muuttuu liian ohueksi.

      • Aquki

        tuohon piti lisätä että ei kannata kuoria noin usein ihoa, kerta/ vko riittää, muuten iho muuttuu liian ohueksi.

        Täh, mihin tuo perustuu, ihan kiinalainen homma toi, melkein yhtä paha kuin akupunktio?
        Kuinka moni selviää hengissä muuten akupunktiosta?


    • aloittaja_

      kiitos paljon vastauksista! Täytyy varmaankin kokeilla noita sinkkitabletteja ja vähähiilihydraattista ruokavaliota:)

    • kallen tyttö

      Jos finnisi alkaa olla monenlaisia kuten:,märkiviä.punoittavia,pieniä ja suuria jotka jäävät ihon alle kovana eivätkä tule pintaan suosittelen kyllä ihotautilääkäriä.Ei mitään terveyskeskusten lääkekokeiluja Nuorella ihmisellä saattaa olla kuuttakin eri tyyppistä finniä joista esimerkiksi kysta tyyppinen ei tule pintaan ollenkaan vaan aiheuttaa ihon alla koviakin kipuja.Ellet saa lähetettä keskussairaalan ihotauti osastolle terveyskeskuksesta,joskus se on taistelun takana niin sitten kannattaa satsata hyvän ihotauti lääkärin vasstaanotolle.. Tiedän tämän kokemuksesta oman nuoreni kanssa.
      Nyt on pojan tytölläni alkanut finniongelma.Tässä vaiheessa olemme hankkineet apteekissa myytävää Fichy sarjaan kuuluvia aineita.
      Kokemusta on sekä äitinä että mummina..

    • SERINELLA

      TYTTÄRELLÄNI OLI AIKOINAAN SAMA ONGELMA.HÄN SÖI LÄÄKÄRIN MÄÄRÄÄMIÄ ANTIBIOTTITABLETTEJA OLIKO NE NIMELTÄÄN ABOCYKLIN.KANNATTAA TIEDUSTELLA IHOTAUTILÄÄKÄRILTÄ.MYÖSKIN POJAN-POIKANI SÖI NIITÄ VAIKEIMMAT AJAT.

    • Liikaa ivulaatiota?

      Toivottavasti ei ole kyse siitä että olet joku sijaiskärsijä, vaikka onhan vasemmisto vielä vallassa muutaman kuukauden?

      Mutta ongelma on se, että ei naisellekaan runkkaus tee muutakuin lähes spitaalilebran tai finnaknen. Stä poistamaan ei aina riitä edes vaatteiden liika puhdistus ja suihku jokaisen ovulaation jälkeen, tiedän sen, minulle tulee ivulaatioita melko usein.

      • Siittiö = Sielu?

        Minulle sattui lapsena ihan oikea ihmeparaneminen, rukoilin Jeesukselta, että poistaisi rintakehäni finnit, ja Jeesus sanoi että mene suihkuun ja runkkaa vähemmän... Selässä on vielä ollut, koska himo ja synti ei päästä tekijäänsä vapaaksi Salomon mukaan, jos et kuole sitä aiheuttanutta asiaa pois. Mutta etupuoli mulla ihan hyvän näköinen, vaikka rintakarvoja ei ole kyin yksi ja se kasvaakin aina melko pitkäksi.... Jalkani on karvaiset ja olen siitä ylpeä, olenhan mies.
        Ja se rintakehä-akne parani nopeammin kuin tieteellisesti mahdollista, ihan parissa päivässä, iho tietysti voi parantua toisinaan normaalisti todella nopeastikin.....
        Saunominen tietysti auttaa, sain ne selkäfinnitkin välillä melkein sillä pois, mutta sitten taas turskahdin ja seuraavana iltana taas ihmettelin noin kymmentä uutta selkäfinniä, ei ne aina siittiöt vain kasvosoluista yritä ihmistä tehdä....

        Mitä teitä hyödyttää, vaikka baalillenne uhraisistte koko elämänne ja saisitte maailman mutta saisitte siittiöelukoille ja sielullenne ikuisen turmion?
        (Vaikeampi muutos Jeesuksen vastaavasta lauseesta)....
        Kyllä se jotain hyödyttää mutta mitä, keksikääpä se?


    • jenni__89

      DianeNova is the best! sen rinnakkaisvalmisteita en suosittele, niistä sain vakavia sivuvaikutuksia, mut dianenova oli ainut joka paransi minun osittain vakavan aknen!

    • kaiken kokeillut

      neuvoni on varmaan sinulle inhottava mutta... vähän taustaa, itse olen kärsinyt samasta vaivasta 20 vuotta saanut kaiken näköisiä hoitoja ja vain väliaikaisen avun. sitten luin virtsaterapiasta. ensin kauhistuin ja sitten ajattelin asiaa ,kun on tarpeeksi kauan kärsinyt ja kaiken kokeillut ilman apua, on valmis uuteeen yritykseen saadakseen apua.

      minun akneni oli kasvoissa ja nivuksissa. luin ruotsinkielisestä virtsa terapiasta ( suomeksi on tietoa vähän ) aamu virtsa otetaan talteen, pissataan puhtaaseen purkkiin, säilyy jääkaapissa pari vuorokautta. käytetään kuin kasvovettä. voi pestä pois kun se on imeyttynyt ihoon tai jättää jäljelle.

      huomasin eron viikossa ! nyt on kaks vuotta mennyt ilman aknea ja paiseita. mikä ilo että lääke on aina mukana ja ilmainen ! ei ole totta että virtsa haisee, se haisee vasta sitten kun tulee kosketukseen ilman kanssa.
      testasin ton perheeni kanssa ja kysyin jos haisen omituiselle, en haissut sit vasta kerroin..
      kun on tarpeeksi paniikissa on valmis vaikka mihin.

      iho on nyt hyvä ja pehmeä. voin myös sanoa että kun luet sisältöä esim, monesta ihovoiteesta niin ne sisältää karbamiidia joka on just se vaikuttava aine virtsasta. sitä ei moni tiedä!

    • Aila4o

      Hormonaaliseen akneen määrätään kyllä ihan e-pillereitäkin.
      Niitä minä sain jo aikanaan 15vuotiaana enkä ollut muuten e-pillereiden tarpeessa mutta se akne oli paha ja kun aloin e-pillereiden syömisen iho parani.

      • toumas d

        mull on ollu akne jo vuoden, vaikka olen vinninaama poika.Mut sain lekurilta estroceeni pitosta pillereitä ja kyllä maama jo nyt on vuoden syönnin aikana tasottunu. Tosin rinnat on hiukan kasvaneet mutta ei muuta .muuten olo on naamankanssa hyva.Äiti katto kerran vähän pitkää .luuli että olen salilla käynny .Jos ne viel muuttuu pitää vissiin käydä äidin kaapil alustoppia lainaamassa.


    • perkele

      pese persettä noin kerran viikossa ja huuliajarhpunsoitto on myös hyvä idea ja uudet verhot ja viinaan juonti ja huumeet auttaa uusi kaulaliina tietokone pois! oksat pois sieltä niin pillua etsimään

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      132
      2377
    2. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      284
      2275
    3. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      74
      1759
    4. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      119
      1452
    5. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      130
      1299
    6. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      64
      1298
    7. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      72
      1030
    8. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      1020
    9. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      47
      925
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      901
    Aihe