Fischer Zero Vasa pitopohja

kuntohiihtäjä

Kerro kokemuksistasi. Tässä omat. Myyjän mukaan toimii -12 asteeseen asti.

-8 astetta suoraan kaupasta ilman toimenpiteitä. Tökkii pahasti - jalat ja nivuset tiukilla sekä meinaa kaataa nenälleen. Lisäksi ja ei pidä kunnolla

-8 astetta. Silikoni laitettu pitoalueelle lämpimässä, odotettu kuivuminen, jäähdytetty ulkona tunti ennen hiihtoa. Luisto töksähtelee edelleen mutta ei niin pahasti kuin alussa ja pitoa ei ole riittävästi.

-6 astetta. Suksien luistoalueet luistovoideltu, lisää silikonia pitoalueelle, kuivattelu jäähdytys. Ladulla luistaa jotenkin, hieman töksähtelee. Ladulta nouseminen tampatulle luistelu-uralle aiheuttaa vakavaa töksähtelyä = meinaa viedä nenälleen. Pito vaatimaton.

Jos lopputotuus on että sukset toimii vain plus asteisessa kelissä aion palauttaa kauppaan koska eivät vastaa myyjän kertomusta toiminnasta.

71

20721

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EK:

      Kokeilin Salomonin vastaavaa suksea ja pitoa ei saanut oikeastaan ollenkaan edes nollakelille,kyllä Zero on nollakelin suksi ja melko turhaa on luvata kenenkään että tuommoisilla pakkaslukemilla olisi toimiva.
      Palauta liikkeeseen ja kerro miten myyjä reagoi tilanteeseen.

    • #28

      Zero toimii -12 saakka, jos latu on vanhaa lunta. Ei toimi uudella lumella -12 vaan -1 ja lämpimämpi, pakkasella pitää olla kosteutta. Myyjä on ilmaissut itseään epäselvästi.

    • pakkaseenperinteiset

      älä palauta vaan käytä niissä oloissa, joihin suksi on tarkoitettu.

      Lue viimeinen TM, siellä testi kaikista markkinoilla olevista pitopohjista.

      Taitaa olla vielä niin, ettei liikkeellä ole velvollisuutta ottaa vastaan palautustasi.

    • Rdellinen

      Taitaa olle juuri niin kuin tuolla aiemmin sanottiin. Toimii nollan kahta puolen. Eräällä kaverilla on Fischerin pitopohjat. Kehui maasta taivaaseen kevät keleille kun aurinko lämmittää ja juuri tuolle nollan kahdelle puolen. Lisäbonuksena liisterisuksiin tulee vielä se että pohjiin ei tartu mitään roskia joita keväällä ladulle lentelee.
      Jos ei tykkää erityisesti voitelusta, niin silloin lienee paras kombinatio kahdet sukset Toiset tuollaiset zero tyyliset ja toiset joihin vetelee Roden Multigradea 0- -2. Niillä menee kaikki kelit mitä tavalliselle laduntallaajalle tulee vastaan. Itse en ole moneen vuoteen käyttänyt pakkasella mitään muuta pitoa kuin juuri tuota em. Rodea ja hiihdellyt olen pariinkymmeneen asteeseen saakka sillä ja hyvin on pelittänyt.

    • kuntohiihtäjä

      Myyjän luona suksia testattiin uudelleen lankulla. Nyt siteiden kera (ennen ostoa sukset katsottiin lankulla ilman siteitä). Sukset on hieman liian jäykät joten siitä johtuu pidon puute. Samalla siteitä siirrettiin noin 1cm eteenpäin ja kehoitettiin hiomaan kantit n:o 400 hiomapaperilla.

      -12 asteessa koehiihtotulos oli parempi kuin eilen -6 asteessa. Siis parempi, mutta edelleen purkkivoideltava suksi toimii paremmin = pitää ja ei töksähtele.

      Myyjä selittelee tilannetta osin "pöperöisellä kuivalla irtolumella". Samalla lupailee etsiä uudesta sarjasta hieman löysempää suksiparia, jotta saataisiin edes pito toimimaan. Mielenkiinnolla tutkimus jatkuu....

    • #0

      Zero-suksen pitää olla hiihtäjälle jäykkyydeltään sopiva eli yhden suksen liuku pitää onnistua niin, että pitoalue ei kahnaa eli ei kosketa latua. Vasta potkussa pitoalue tarttuu latuun. Liian löysä Zero-suksi ei luista.
      Toinen oleellinen seikka on pitoalueen karhennus. Karhennuksen karkeus pitää vastata lumen karkeutta. Tässä tapauksessa luultavasti nollakelin karhennus (#100) oli liian karkea hienolle pakkaslumelle. Liian karkea karhennus tökkii varmasti.

    • hiihtonoviisi

      Tällaisesta suksista mitään tietämättömänä tämä tuntuu jotenkin ristiriitaiselta. Ensin ei luista ja sukset tökkivät. Sitten myyjä toteaa että sukset ovat liian jäykät. Luulisi että asia on päin vastoin että sukset ovat liian löysät? Liian löysä suksihan juuri liukuvaiheessa painuu pito-osalta latuun ja aiheuttaa tökkimistä ja huonoa luistoa.

    • Zero#0

      Joku tässä tarinassa tökkii ja pahasti. Kanttien hionta #400 hiomapaperilla on aivan turhaa. Pitoaluetta karhennetaan tavallisesti #100 paperilla, mutta kantteihin ei kannata koskea. Kilpahiihdossa muutkin karkeudet ovat usein käytössä.
      Fischerin sivuilla kerrotaan suomeksi, että sukset on tarkoitettu nollakelille, mutta toimii pikkupakkasessa, jos on tarpeeksi kosteaa. Fischerin sivuilla ei väitetä, että Zero toimisi kuivassa pakkasessa -12.

    • kuntohiihtäjä

      Tuo ristiriitaisuus minua juuri eniten vaivaa. Luulisi juurikin niin, että jos suksi suksi on liian jäykkä niin ei sen sitten pitäisi "kahnata" tai "tökkiä" liukuvaiheen aikana, mutta kun se vaan kahnaa,,, voihan toki olla että kelin lämmetessä efekti helpottaa mutta kun väittämä on että -12 tai -15 ei ole ongelma!!!

      Järkeen käy sekin että kun suksi on liian jäykkä niin pitoalue ei ota kunnolla latuun ponnistaessa ja siten suksi lipsuu jonkin verran.

      Odotellaan kilometrejä ja kelivaihtelua. Mutta tyytyväinen en vielä ole.

    • kuntohiihtäjä

      -3 astetta ja sakea lumipyry. Umpeen satavalla ladulla sukset jarruttaa voimakkaasti liun aikana sekä alamäissä ja lipsuu jonkin verran nousuissa. Noin puoli tuntia hiihdon aloituksesta pitoalueelle kerrostuu lunta, eli pohjat jäätyy osittain. Pitoalueella START service silicon pitopohjasuksen jäänestoaine.

      Nyt kauppaan ja ostamaan SWIX Zero aineet. Katsotaan kuinka sitten käy

    • Zero#0

      Vaikuttaa siltä, että et ole karhentanut pitoaluetta keliin sopivaksi. -3 lumisade jäätää pohjan, jos karhennus on liian karkea. Silikoni toimii, jos se on oikein laitettu. Toinen vaihtoehto on fluorinesteet tai pikaluistot.
      Kuvailet, että suksi lipsuu, mutta kahnaa. Näin voi käydä, kun suksi on liian löysä, jolloin pitoalueen etureuna kahnaa kanden suksen liu'ussa ja kahnaa vielä enemmän yhden suksen liu'ussa, joilloin suksea ei saa helposti oikeaan potkukohtaan, mistä seuraa lipsahtava potku liian taakse. Sopimaton suksi voi aiheuttaa ongelman tekniikkaan.

    • kuntohiihtäjä

      Swix Zero paketti ostettu ja toimenpiteet tehty. Puhdistus, karhennus ja jäätymisen esto. Eilen -2 astetta ja kova pyry. Luisto kohtalainen, pito siedettävä mutta voimakasta jäätymistä. Tunnin hiihdon lopussa ylämäki haarakäyntiä ja 5cm jääpatti pitoalueella.

      Tänään -4 astetta ja pyry jatkuu, ladut ummessa aukealla. Hiihtäminen hankalaa ja se ei johdu suksista. Suksien pito kohtalainen, luisto huonohko, pito kohtalainen ja puolen tunnin lopussa pientä jäätämistä.

      Vertailun vuoksi toiset perinteiset Fischerit luisti hyvin, mutta pitovoitelu oli metsässä ja lipsui pahasti vaan eipä jäätänytkään.

      Lopuksi treeni päättyi luisteluhiihtoon kolmannella suksiparilla kuten kaikkina muinakin päivinä kun perinteinen tyyli ei ole sujunut miellyttävästi...

    • rasvaripoika

      Miksi yrität ajaa niin kuin käärmettä pyssyyn niitä zeroja väkisin sellaiselle kelille johon ne eivät ole hyvät, jos sinulla kerran on pakkakelille niihin sopivat perinteiset Fischerit?
      Jätä suosilla ne zerot sinne märemmälle kelilla ja hiihdä pakkaset niillä toisilla Fischereillä. Jos laitat pidoksi vaikka sitä Roden Violettia Multigradea niin johan on kumma jos ei pidä. Jos ei pidä, niin sitten ne sukset ovat sinulle liian jäykät tai sitten olet voidellut ne huonosti eli voidetta on liian ohuelti. Koetappa voidella ne siten että ensimmäinen kerros siihen voidepesän syvemmälle kohdalle ja pari seuraavaa aina hieman pidemmälle kerrosten välissä tasoittaen, niin johan on kumma jos lipsuu.

    • Hankin vaimolle samanlaiset Zerot kuin kysymyksen esittäjällä. Neljä hiihtolenkkiä on vasta takana.
      Ensimmäisellä reissulla oli nollakeli, pito oli hyvä ja luisto vähintään kohtalainen
      Eilen oli pakkasta 10 astetta. Laitoin pitovoidetta ( -2--8 astetta) noin 5 sentin matkalle pitoalueen molempiin päihin. Pito erinomainen
      Verrokkina oli omat kilpa-rossarit, eroa ei juurikaan
      Luistona molemmissa sinistä parkkua. Myöskin luisto oli lähes kilpa-rossarin tasoa. Mielestani suksi toimii kymmeneen asteeseen asti hyvin, varsinkin jos purkkipidolla vähän avittaa.... Ostoslistalla itsellekkin...
      Arvioisin että sinulla on liian löysä suksipari.

    • kuntohiihtälä

      Testasin Zeroja pakkasella, koska myyjän ja liikkeen lehtimainoksen perusteella ne pitäisi ko olosuhteissa toimia. JA uskoin myyjää ajatellen, että en enää tarvitse suksia voidella kun ostan Zerot !

      Ja halusin keskustelua, koska ajattelin että muilla voi olla erilaisia kokemuksia - - ja toisaalta jos muillakaan ei toimi niin vika on ainoastaan myyjässä jonka väite kaiken kelin suksista ei pidä paikkaansa.

      Joka tapauksessa sain toiset perinteiset Fischerit pitämään laittamalla Violettia Rodea pohjiin vaikka keli on -10 astetta. Hyvä pito, hyvä luisto, ei mitään ongelmia.

      Zeroja en haluaisi pitovovoidella vaikka "mullinmalli" ja myyjäkin sellaista ehdotteli. Odottelen siis plussakelejä ja hiihdän pakkaskelillä toisilla vehkeillä.

      Loppukaneettina tuntuu sille, että ostin Zerot turhaan.

    • rasvaripoika

      Enpä usko että ostit turhaan. Odottele niitä keväisiä kelejä kun aurinko lämmittää lumen siihen lämpötilaan mihin ne Zerot on tarkoitettukin. Eipä tarvitse sitten tuhrailla liisterien kanssa eikä puukolla kalvaa pohjaan tarttuneita neulasia ja kaarnanpalasia.

    • voi sian sorkat

      Ehdittekö koskaan nauttia hiihtämisestä vai kuluuko elämänne suksien säätämiseen? Ei ihme jos suuri osa ihmisistä ei nykyään piittaa hiihtämisestä, jos se on noin helkutin hankalaa. Hiki tulee jo viestejänne lukiessa. Saati sitten voidellessa. Ladulle päästessä onkin jo täysin hattuuntunut, kun suksi ei tänäänkään luista.

      • wqeqwewqe

        Aikaa on kulunut...mutta tämä on ihan totta. Jos haluat että pertsalla mennään hienosti kelillä kuin kelillä on lähtökohtaisesti suksen oltava ominaisuuksiltaan just eikä melkein ja voitelua muutettava koko ajan. Sopivasti väärä pari- keli ja voitelu- on luisto tai pito kateissa. Voitelu on työlästä ja aika kallistakin.

        Hoidapa sitten perheen kuudet perinteisen sukset....ja kuuntele valitusta.


    • hyvin toimii ?!?

      Itse tein 80-luvun Karhu EasyWax suksista pitopohjat karhentamalla pitoalueen.

      Toimii nollakeleillä mainiosti.

      Vielä en Zeroja hae, vaikka lähellä olikin.

    • -

      Normaalien suksien karhentaminen on vanha tapa saada nollakelin sukset.

      Tämä asia tuntuu leviävän lähinnä puskaradion kautta, vaikka on yksinkertainen toteuttaa.

      Jos siis ostaa uudet perinteisen sukset, voi vanhasta parista tehdä mukavat nollakelin sukset hiekkapaperilla karhentamalla. Kohtalaisen helppo juttu.

      • hiihtäjäkin

        Niin se karhennus tehdään näin; santapaperi 100 ,kaasuliekkipullo.
        Hiotaan pitoalue ensin poikittain,sitten ristiin 45 ast kulmassa,sitten edestä taakse ja lopuksi takaa eteen,sitten messinkiharjalla kannasta keulaan,että karvat nousee pystyyn ja lopuksi kaasuliekillä kärvennys karvat pyöreiksi,tulee hyvä matta pohja joka toimii nolla ja märillä keleillä loistavasti.


    • kuntohiihtäjä

      Sain lukea Tekniikan Maailma artikkelin suksitestistä uusimmasta lehdestä.

      No?

      Yhdyn tekstituloksiin täysin. F Zero suksilla ei voi hiihdellä rauhalliseen tahtiin puutteellisen pidon vuoksi. Vaatii kovempaa menoa ja kovahkoa potkua ylämäkiä juosten. Ainakin pakkaskelikokemuksilla ja niitähän täällä riittää kevättä odotellessa

    • kuntohiihtäjä

      Tänään ensimmäistä kertaa plussa kelillä hiihto. Pakkasmittari näytti 1 astetta illalla klo 20. Päivän oli pyryttänyt kovasti, mutta suositulla reitillä oli jonkinasteinen hiihdetty latu olemassa vaikka tamppari ei ollut käynyt muutamaan tuntiin.

      heti alusta alkaen sukset jarrutteli alamäessä ja tasaisella. Muutaman sata metriä nousua hiihdellessä sukset lipsui ja töksähteli entiseen malliin. Mäen päällä otin sukset jalasta ja totesin pohjat osin jäätyneiksi pitoalueelta.

      Rapsuttelin jäätyneet lumet varovasti kynnellä pois. Odottelin jonkun 5 minuuttia ja läksin alamäkeen takaisin. Muutaman kymmenen, ehkä alle 100m jälkeen vasen suksi tökkäsi kiinni rajusti. Menetin tasapainon ja meinasin lentää nokalleen. Käsi revähti kun otin sauvalla kovasti vastaan. Teki kipeää ja "v..tutti".

      Mikähän nyt oli kelissä vikana - millon on unelmakeli, jolloin suksi toimii ? ? ?

      • Tuplasukset

        Lueppa minun kertomukseni tuolta missä puhutaan Nanogrippien voitelusta. Hieman samanlaisia kokemuksia muttei kuitenkaan ihan.


      • luna zero

        Olitko laittanut anti-icing sprayta?

        Mä sain eilen kaupasta sukset (Fischerin naisten Zerto) ja testasin ne räntä- ja vesisateen jälkeen 1 kelissä. Ennen lenkkiä tein seuraavat toimenpiteet:
        - pitoalueen karhennus 100 hiekkapaperilla
        - swixin anti-icing spray pitoalueelle
        - plussakelin pikaluisto (en kerinnyt parafiinia laittamaan vielä eilen) luistoalueelle

        Pelittivät todella hyvin, ei mitään pahaa sanottavaa! Tänään lisää!


      • luna zero
        luna zero kirjoitti:

        Olitko laittanut anti-icing sprayta?

        Mä sain eilen kaupasta sukset (Fischerin naisten Zerto) ja testasin ne räntä- ja vesisateen jälkeen 1 kelissä. Ennen lenkkiä tein seuraavat toimenpiteet:
        - pitoalueen karhennus 100 hiekkapaperilla
        - swixin anti-icing spray pitoalueelle
        - plussakelin pikaluisto (en kerinnyt parafiinia laittamaan vielä eilen) luistoalueelle

        Pelittivät todella hyvin, ei mitään pahaa sanottavaa! Tänään lisää!

        Lisään vielä, että tosi rauhallisesti sai hiihdellä ja piti hyvin. Ettei sulla olis vaan väärä jäykkyys suksissa? Tänään laitan parafiinit niin saan varmaan luistonkin paremmaksi, jos tossa loskassa nyt mikään luistaa.


      • Tuplasukset
        luna zero kirjoitti:

        Lisään vielä, että tosi rauhallisesti sai hiihdellä ja piti hyvin. Ettei sulla olis vaan väärä jäykkyys suksissa? Tänään laitan parafiinit niin saan varmaan luistonkin paremmaksi, jos tossa loskassa nyt mikään luistaa.

        Eipä siellä oikein luista, sillä samoja kokemuksia oli minullakin kun pieneen tihkusateeseen lähdin. Ei se luisto nyt ihan kamalan huono ollut, mutta kuitenkin. Mutta pito aivan täydellinen. Kyllä oli ilo vedellä ylämäkiä kun ei yhtään lipsu.

        Sen minkä olen näillä parilla loskalenkillä pannut merkille on sauvojen toiminta. Tiistaina ihmettelin kun sauvat eivät oiken pitäneet siinä möhrökelissä, vaan luiskahtelivat taakse päin. Syynä oli se että minulla kun on sellainen hiihtosuunnistajien sompa, niin siihen alkoi lumi kerääntymään oiken lumipalloksi, joita sitten sai jatkuvasti kolistella pois.


      • Johan123
        Tuplasukset kirjoitti:

        Eipä siellä oikein luista, sillä samoja kokemuksia oli minullakin kun pieneen tihkusateeseen lähdin. Ei se luisto nyt ihan kamalan huono ollut, mutta kuitenkin. Mutta pito aivan täydellinen. Kyllä oli ilo vedellä ylämäkiä kun ei yhtään lipsu.

        Sen minkä olen näillä parilla loskalenkillä pannut merkille on sauvojen toiminta. Tiistaina ihmettelin kun sauvat eivät oiken pitäneet siinä möhrökelissä, vaan luiskahtelivat taakse päin. Syynä oli se että minulla kun on sellainen hiihtosuunnistajien sompa, niin siihen alkoi lumi kerääntymään oiken lumipalloksi, joita sitten sai jatkuvasti kolistella pois.

        Eilen Vantaalla aamupäivän pyrytti, illalla 2 seinä pito ja luisto ennätyshyvä.Lenkin lopussa oli kivaa potkia ylämäessä luistelijoiden ohi rennosti liukuen.Paremmat kuin liisterisukset,ei tökkimistä risuissa ja suksi alkoi toimia heti.


      • luna zero
        Johan123 kirjoitti:

        Eilen Vantaalla aamupäivän pyrytti, illalla 2 seinä pito ja luisto ennätyshyvä.Lenkin lopussa oli kivaa potkia ylämäessä luistelijoiden ohi rennosti liukuen.Paremmat kuin liisterisukset,ei tökkimistä risuissa ja suksi alkoi toimia heti.

        Eilen iltalenkki Espoossa, 2 ja latu ajettu pyryn jälkeen. En kerinnyt laittaa parafiineja vaan pikaluistolla menin ja suksi oli vielä parempi kuin keskiviikkona, sekä piti että luisti hyvin. Nyt voin sanoa, että loisto-ostos!


    • lkkfd57

      Ovatko Fischerin Zerot profiililtaan nollakelin vai vesikelin sukset vai pikkupakkasen sukset. Onko niissä karkea tehdashionta?

    • kuntohiihtäjä

      Toinen kerta vasta plussakelillä. Ilma 1 lumen lämpöä en tiedä. Zerot lipsahteli vain lievästi enää liippautuneella ladulla. Hiihtäminen oli jo hyväksyttävällä tasolla - ei loistavalla kuitenkaan.

      Muutaman sadan metrin jälkeen pitoalueelle alkoi kertyä vähän jäätä joka "jarrutti" suksia liukuvaiheessa - siis myös kahdella suksella alamäessä. 2km lenkin jälkeen sulatin pohjat autossa kuivasin jäähdytin ulkona. Sama juttu pohjiin kertyi paikoittain jäätynyttä lunta seuraavan puolen tunnin ajan.

      Ja kyllä pohjiin olen sprayannut Swixin aineet. Luistoalueella parafiinit. Tehdashionnasta ei ole tietoa.

      Näillä kokemuksilla odotan yhä kunnon plussa kelejä ja toivon että toiminta paranee lämpötilan kohotessa.

    • lhjkghkgfk

      MIllä pitopohjasuksien pitoalue puhdistetaan?

    • Pertsa

      Kokeilin kaverin pitopohja Fisherit alkutalvesta. Oli kallis kokeilu, sillä ostin samanlaiset paikallisesta suksikaupasta. Mittailtiin muutama pari kunnes löytyi minulle sopivat. Toimivat erinomisesta vielä -3:ssa asteessa. Toimivat erinomisesti -0,5:ssa asteessa. Toimivat erinomaiseta liippaantuneella ladulla.
      Järjetön pito ja hyvä luisto. Minun suksissani lukee Zero Classic ja ehkä se kertoo jotain niistä...;) Saa nähdä miten toimivat 5:ssä asteessa?

    • kilo

      Fisher zerot ovat toimineet loistavasti kaikilla keleillä. Hiukan hiomaparelilla karhennusta, anti ice sprayt perään ja ladulle. Ei minkäänlaisia ongelmia.

      Veikkaan, että niille joilla on pito ongelmia on suksi liian jäykkä. Itsellä painoa reilu 120kg joten jäykkyys ei tuota ongelmia.

      • kilo

        Unohtui mainita, että säilytän suksi ulkovarastoss, jossa lämpotila on noin 6 astetta, eli riittävästi suksen sulamiseen hiihdon jälkeen ja riittävän matala, että ei tarvi odotella ennen hiihdon aloittamista suksen jäähtymistä. Lämpimän suksen kun lyöt uudelle lumele niin taatusti jäätyy pohjat.


    • hiihtohemuli

      3 astetta tänään. Päivällä tampparilla ajetut ladut liippautuneet illaksi. Latujen vieressä pehmeämpää lunta. Liipatulla ladulla sukset edelleen lipsuu hiljaa hiihdellessä. Kun suksia jaksaa polkea tiukemmin / astua / hypätä sukselle niin pitoa löytyy nyt myös ladulla. Jos ja kun ei jaksa hypätä suksen päälle sukset pitää hyvin kun nousee pois ladulta ja hiihtää tampparin uralla / luistulusuksille tarkoitetulla osalla.

      Hiihdon lopuksi hengähdin hetken, ehkä 30-60 sekuntia paikallaan ladulta sivussa ja kun otin sukset pois jalasta niin molempien pohjissa oli pitoalueella hieman jäätynyttä lunta. Hiihdon aikana en jäätymistä huomannut ja hiihtoa kesti noin 45 minuuttia.

      ZERO on siis todellakin PLUSSA KELIN SUKSI näillä kokemuksilla.

      Suksipari todettiin TOISESSA MYYMÄLÄSSÄ liian jäykäksi minulle, mutta ALKUPERÄINEN MYYJÄ on eri mieltä eikä suksia suostu vaihtamaan ! ! ! Tosin jos sukset tuosta löystyy niin sitten varmaan pito paranee ja luisto huononee että enpä tiedä kannattaisko vaihtaakaan,,,,,

      • keväinen seikkailu

        Suksea ei tarvitse saunottaa, jotta se löystyy.

        Laita 20 kg rinkka selkään ja hiihdä n. 25 km lenkki johonkin autiotuvalle, jossa yövyt ja seuraavana päivänä takaisin. Sen jälkeen suksi on asettunut pysyvästi painoluokkaasi.


      • wqe3212wqwe

        Entäs jos tupa ei ole autio, asettuuko suksi silti painoluokkaan. Vittu mikä spede...


    • Zerot

      Itselläni ei ole ollut ongelmia, kun olen karhentanut 60 hiomapaperilla. Käytin tänään Swixin mukana tullut 120 paperia ja lipsui aivan tautisesti... Eli omat kokemukset hyvät, kunhan käytän karkeampaa hiomapaperia lipsumisen estämiseksi. Anti icing spray on ehdoton, muutoin jäätyy pitoalue.

    • hiihtohemuli

      3 astetta ja jäälle vedetty liippaantunut latu. Ensimmäistä kertaa sukset toimii nyt odotusten mukaisesti. Normikarhennus 100 paperilla ja anti ice spray.

      Liisterihiihtäjät valittelivat pidon puutetta.

      Zero on siis edelleen plussakelin suksi. Vesiloskaa ja liippaantunutta jäistä pintaa tasaisella jäällä oli mukava hiihtää.

      (jostain syystä menetin kuntohiihtäjä tunnuksen käytön - - - hiihtohemuli )

    • luna zero

      Nyt on ollut niin likaiset ladut, että suksi ei tahdo pitää enää niin loistavasti. Auttaisikohan pohjan puhdistus? Pitääkö se karhennus tehdä ennen jokaista kympin lenkkiä uudelleen? Ja pitääkö jäätymisenestosprayta laittaa myös 3 kelillä? Mielestäni pohja on vähän likainen eikä enää yhtä pörheä kuin uutena (vaikka oon siis karhentanut noin 10-20km välein). Hiihdetty jotain 100km.

      • Johan123

        Itse olen hiihtänyt 200 kilometriä ja olen kaksi kertaa karhentanut,toinen karhennus oli varmasti turha.En ole käyttänyt sprayta kuin satavalla lumella kerran ja jääti siloinkin vähän.Kokeile karhentaa vaikka 60:sellä jos lumi on mennyt karheaksi niin voi auttaa.Itsellä on pito ja luisto ollut kelillä aina loistava.Loisto ostos.


    • TP_K

      Pogostan hiihto näillä vedettiin läpi ja hienosti toimi! Nollakelissä huippuhyvä.

    • luna zero

      Pohja oli tosi likainen neulasissa hiihtelystä ja puhdistus ( karhennus) teki ihmeitä! Sukset muuttuivat ihan uuden näköisiksi taas ja pitokin palasi.

    • Kuusirinne

      Päädyin vielä tänä talvena ostamaan parin voideltavia perinteisen suksia, kun enimmäkseen pakkaskeleillä hiihtelen. Katsotaan sitten ensi kaudella, jos kukkaro antaa myöten hankkia myös zerot näitä ongelmakelejä varten.

      Onneksi täällä pohjoisessa saamme vielä hiihtää enimmäkseen pakkaskeleillä!

    • hiihtohemuli

      4 ja jäälle vedetyllä ladulla pehmeää, loskaa ja jopa lätäköitä. Zerot toimi hyvin, mutta monot alkoi kastumaan, heh :-)

      Samalla reissulla metsäosuudella hieman pehmeää, neulasia ladulla, jonkinverran liippaantuneet ladut. Hyvin toimi, roskista ei ollu haittaa.

      70kg puoliso kokeilu suksia jäällä lopuksi. Ei pitoa, vaan liian jäykät hänelle jopa tasaisella jäällä. Oma paino hieman auki 80kg.

      Aloitin tämän ketjun pakkasilla ja näitä plussakelin päiviä jolloin sukset toimii hyvin on ollut aika vähän.

      JOS olisin tiennyt ostaessa että pitää oikeasti olla kunnolla plussaa ennenkuin sukset toimii hyvin,,,,,, olisin luultavasti jättänyt ostoksen tekemättä.

      Ja JOS myyjä olisi kertonut ettei sukset toimi pakkasella en olis niin pettynyt kuin nyt olen ollut.

      Mukavaa kevättä kaikille ! ! !

    • Plussalle

      Aivan mahtavat sukset nollasta ylös päin! Oli Rajalta Rajalle hiihdossa moni pulassa kun taivaalta tuli märkää lunta ja metsässä kaarnaa. Ei haitannut kumpikaan ja pito oli hyvä ja luistohan on just sitä miten luistoalue on voideltu. Ei tartte läträtä liistereillä, jäänestoa vaan spraystä pohjaan. Pakkasellahan nämä eivät toimi, mutta siihen tarkoitukseen onkin 'tavalliset' voideltavat sukset. Jäänestoa reilusti ja hyvä jäähdytys. Jos et hiihdä nollakeleillä, niin ei kannata hankkia - nimensä mukaiset sukset, sanoo myyjä sitten mitä hyvänsä :) Minä tykkäsin.

      • -

        Jeps. Pitopohjasuksia ei ole vielä oikein pystytty kehittämään pakkaskeleille sopiviksi niin, että ne pidon ohella myös luistaisivat hyvin.

        Latupohjasta ja kosteudesta riippuen pitopohjat ehkä toimivat about -2 asteesta ylöspäin.

        Ehkä ne jokasään sukset kuitenkin vielä jonakin päivänä nähdään.


    • oijdewsksalö

      Fischer zero vasa ensilenkki, -6 vanha (karkeahko) ja hienojakoinen lumi, joka ikäänkuin puuroutui, ilmankosteus 97%. Luistaa kuin mikä tahansa voideltava suksi, pito hyvä, lipsumiset johtuivat enemmänkin "puurosta" liippaladun päällä. Pitoalueet karhensin 100:lla pyörivin liikkein ja sen jälkeen kunnon siliconit pintaan. Ei jäätymistä. Huomionarvoista, että luistoalue ulottui suksessa keltaiselle pitoalueelle noin 5 cm edessä ja 2 cm takana, ei muuta luistovoiteet rohkeasti oikeaan kohtaan.

    • oemwxd

      ...jatkoa edelliseen. -6, uusilumi, ilmankosteus 92%. Ja suksi lipsui jo ihan kunnolla, pitoa ei löytynyt kunnolla edes hypätessä ladulta pois. Ilmeisesti uusi lumi on näille zeroille myrkkyä.

    • Tyytyväinen

      Ostin Zero Vasat, kaupassa suksiin voideltiin luistot etuosan pito/luistoalueelle asti lisäksi laitettiin pikapito muuhun pitoalueeseen. Pari kertaa hiihdetty n 10 asteen pakkasessa 10 km ja toimii erinomaisesti. Ylämäessä aivan huippupito ja luistoakin riittää.

      • Ahaavoisentään

        Tällöin ollaan jo etäällä suksien varsinaisesta tarkoituksesta eli toimia voiteluvapaana suksena.


      • Tyytyväinen
        Ahaavoisentään kirjoitti:

        Tällöin ollaan jo etäällä suksien varsinaisesta tarkoituksesta eli toimia voiteluvapaana suksena.

        Totta. Vaiva on kuitenkin vähäinen n. 1min/suksi, kun sudin pikaluiston ja pikapidon pohjiin. Ja pito on "seinäpito" enkä luistostakaan löydä moitittavaa. Nyt n. 10 lenkkiä takana 2-12 asteen pakkasessa. Aevan ihanaa.Puolet olisi jäänyt tekemättä, jos olisi pitänyt voitelemaan alkaa.

        Kyllä pertsa on parasta!


      • ???????
        Tyytyväinen kirjoitti:

        Totta. Vaiva on kuitenkin vähäinen n. 1min/suksi, kun sudin pikaluiston ja pikapidon pohjiin. Ja pito on "seinäpito" enkä luistostakaan löydä moitittavaa. Nyt n. 10 lenkkiä takana 2-12 asteen pakkasessa. Aevan ihanaa.Puolet olisi jäänyt tekemättä, jos olisi pitänyt voitelemaan alkaa.

        Kyllä pertsa on parasta!

        Siis sudit sinne Zerojen pohjiin pikaluistoa sen kyllä ymmärrän mutta miksi vielä pikapitoakin, eikö ne muuten sitten pidä?


      • Tyytyväinen
        ??????? kirjoitti:

        Siis sudit sinne Zerojen pohjiin pikaluistoa sen kyllä ymmärrän mutta miksi vielä pikapitoakin, eikö ne muuten sitten pidä?

        En ole kokeillut. Kauppiaan mukaan pakkasilla kannattaa pikapitoa käyttää ja hyvin on pitänyt.


      • Ei zeroa pakkasille
        Tyytyväinen kirjoitti:

        En ole kokeillut. Kauppiaan mukaan pakkasilla kannattaa pikapitoa käyttää ja hyvin on pitänyt.

        Zeroissa ei ole uudella kuivalla pakkaslumella pätkääkään luistoa ja pitoa.

        "Tyytyväinen" teit zeroistasi pikapidolla ihan tavalliset pitovoideltavat sukset. Mutta käyhän se noinkin, sillä todellakaan pakkasella ei zeroista pitoa löydy. Oletettavasti pikapito kuluu pois jo yhdellä hiihtokerralla pitoalueelta.

        Mutta se märkä nollakeli vanhalla lumella. Kyllä toimii!


    • hiihtohemuli

      Aloitin tämän ketjun ja voin vain ihmetellä miten JO KAUPASSA ennenkuin sukset on edes viety ovesta ulos - - - - voitelemattomat sukset luisto ja pitovoidellaan ! ! ! No hyvä jos toimii noin mutta mikä se olikaan se ajatus ????

      Anyway Zeroja olen taas kokeillut muutamalla lenkillä ja suureksi ihmeekseni jopa -5 asteessa ne ovat toimineet ihan hyvin. Siis pitovoiteita en ole laittanut ja luistotkin viimetalviset.

      Plussa kelejä ei ole tänä talvena ollut yhtenäkään päivänä vielä, joten aika marginaaliin osuu tuo ZERO noin ajatuksena että montako käyttöpäivää näille tulee.

      Ainiin, hiihtokeskuksessa Zeroja oli vuokralla ja kysyin vuokraajalta kommentteja. Hän kertoi että asiakkaat tykkää ja sanoi samalla, että he lisäävät AINA pikapitoa vuokrattaviin suksiin :-)

      No jokatapauksessa Zero kelit on tulossa, tänään oli jo lumia sulanut tielle vedeksi. Joten mukavaa kevättä kaikille. T:Kuntohiihtäjä / Hiihtohemuli

    • Kepulikonsteja

      Joo Fischerin Zerot vaimolla. Luistovoide normaalisti, sitten pitoalueen karhennusta sinne ja tänne päin. Vielä vähän lisää.Ei pidä vieläkään, hiukka pitovoidetta j.n.e. Vanhat fisukat Rode-purkilla pitäväksi ja eikun menoksi. Oikein liipalle muutama tippa liisteriä. Aikaa ei mene yhtään enempää. Mihin niitä Zeroja tarvitaan? Roskainen latu asia erikseen, silloin purkkia liisterin päälle ja meno jatkuu.

    • zeroilija

      Olen hiihdellyt samoja latuja Zeroilla ja voidelluilla suksilla. Joka reissun jälkeen viime aikoina on voidelluista joutunut puukolla poistelemaan neulasia, kaarnaa ja muuta töhnää ja hiihdosta ei ole tullut oikein mitään kun jatkuvasti tökkii niin että naamalleen meinaa tuiskahtaa. Jos olisin eilen olllut voidellut niin takaisin olisin kääntynyt ensimmäisen sadan metrin jälkeen, sillä niin paljon oli neulasia laduilla. Zeroilla sentään pääsi jotenkin niiden neulaskasojen yli, mutta eipä ollut mitään erikoista herkkua sekään. Mutta eipähän jäänyt pohjiinkaan mitään kiinni. Koskaan en ole mitään pitovoiteita noihin Zeroihin laittanut enkä laita, sillä niihin keleihin minulla on ne voideltavat sukset.

    • Näin mulla..

      Kauden päätöslenkki tänään 4 asteen vesisateessa. Erinomainen pito! Luistamaan ei tällä kelillä pehmeällä ladulla saa mitään suksea...

      Parin talven omat kokemukset Zeroista on että selkeät plussakelin sukset. Lumen pitää olla märkää muuten ilmenee tökkimistä ja pohjan jäätymistä. Lumisateella jäätymisongelma on todella paha. En ole saanut ainakaan Startin tai Swixin jäätymisenestoaineista mitään apua. Tänä talvena ostin suosituksesta Vauhdin fluoripitoista hfc 1:tä mutta enpä tainnut ehtiä kokeilemaan toimisiko.

      Vähälle käytölle sukset on jääneet mutta märällä liisterikelillä ihan ehdottomat kun ei tartte tahrata liisterien kanssa eikä roskat tartu pohjiin.

      • Näkökulmia

        No mutta zerot kun nimen omaan ovat nollakelin lumisateen sukset, ainakin kilpahiihtäjillä. Ehkä olet käsitellyt pohjia liian karkealla hiekkapaperilla. Hio pitoalueet karkeutta 120-150 olevalla hiomapaperilla, niin uusi satanut lumi ei ehkä niin herkästi tartu kiinni.

        Itsekin hiihdin tänään itse karhennetuilla pitopohjasuksilla 1h 40 min lenkin tihkusateessa. Pito kohtuullinen ja luistokin oli vielä paikoin varsin hyvä, ja oli tosi virkistävä lenkki.


    • puijonpeikko66

      Aloitin tämän ketjun, nimimerkit vaan vaihtelee eri syistä.

      No tänä talvena kaksi hiihtokertaa Zeroilla. Eka kerta 1 ja märkä lunta. Pito erinomainen, mutta paakkuuntuu pohjaan nousuissa joissa pitää askeltaa. Luisto ok.

      Toinen kerta 4 ja tosi märkää, jopa vesisadetta. Lumi pehmeää ja joissain kohtaa taas jäätä jossa vesi kelluu pinnalla. Sukset toimii LOISTAVASTI.

      Kolmas kausi menossa ja olen ainakin itselleni todistanut, että ZEROT on PLUSSAKELIN SUKSET eikä niitä sitä varten tarvitse voidella vaan voitelemattomina toimivat loistavasti.

      Pakkasilla eivät toimi vaikka myyjät väittäisivät mitä tahansa.

      Joten jos ostat niin tiedät ostaessasi että kelialue on varsin rajattu.

      Tähän loppuun vielä Hyvää Joulua ja nautinnollisia hiihtoja kaikille !

      • hiihtäjä 81

        Palautin zerot kauppaan ja tilalle vaihdoin perusvoideltavat sukset. Myyjä pahoitteli,mutta myös ihmetteli kun suksi ei toiminut -4-(-9) -kelissä. En ostaisi zeroja/muitakaan pitopohjasuksia. Voitelu on loppujen lopuksi aika helppoa.


      • Hiihtäjä 71
        hiihtäjä 81 kirjoitti:

        Palautin zerot kauppaan ja tilalle vaihdoin perusvoideltavat sukset. Myyjä pahoitteli,mutta myös ihmetteli kun suksi ei toiminut -4-(-9) -kelissä. En ostaisi zeroja/muitakaan pitopohjasuksia. Voitelu on loppujen lopuksi aika helppoa.

        Kuntoilijan suksien voiteleminen pakkaskelille on todella helppoa. Purkki voidetta väliltä 0 - -4 ja sitä pitoalueelle vähintään kolme kerrosta, välillä hyvin tasoittaen. Jos lipsuu, lisättävä vain kerroksia. Tällä pärjää kun pakkasta on -3 tai enemmän. Kun mennään 0- keliin, niin sitten pitopohjat, jos ei jaksa paneutua hieman enemmän voitelun saloihin. Itse olen hiihtänyt 40 vuoden ajan noin 1000 km talvessa.


      • Hmmm...
        Hiihtäjä 71 kirjoitti:

        Kuntoilijan suksien voiteleminen pakkaskelille on todella helppoa. Purkki voidetta väliltä 0 - -4 ja sitä pitoalueelle vähintään kolme kerrosta, välillä hyvin tasoittaen. Jos lipsuu, lisättävä vain kerroksia. Tällä pärjää kun pakkasta on -3 tai enemmän. Kun mennään 0- keliin, niin sitten pitopohjat, jos ei jaksa paneutua hieman enemmän voitelun saloihin. Itse olen hiihtänyt 40 vuoden ajan noin 1000 km talvessa.

        Mutta jos hiihdetään tykkilatua, kuten nykyään paljon hiihdetään, tuo ohje ei yleensä päde. Pakkasellakin vaaditaan liisteriä, koska pohja on rakeisen jäinen.


      • voide
        Hiihtäjä 71 kirjoitti:

        Kuntoilijan suksien voiteleminen pakkaskelille on todella helppoa. Purkki voidetta väliltä 0 - -4 ja sitä pitoalueelle vähintään kolme kerrosta, välillä hyvin tasoittaen. Jos lipsuu, lisättävä vain kerroksia. Tällä pärjää kun pakkasta on -3 tai enemmän. Kun mennään 0- keliin, niin sitten pitopohjat, jos ei jaksa paneutua hieman enemmän voitelun saloihin. Itse olen hiihtänyt 40 vuoden ajan noin 1000 km talvessa.

        Täällä Pohjanmaan tasaisemmilla mailla tuolla ohjeella pärjää, kun pakkasta on vähintään ½ astetta. Pitovoitelu on siis todella helppoa ja yksinkertaista. Kun tulee se ongelmakeli, vedetään lonkkaa tai otetaan alle luistelusukset. Pitopohjia ei ole tullut edes kokeiltua. Sitten kevään selkeillä liisterikeleillä liisteri pohjaan. Mutta siihen pitää olla omat suksensa, niin ei tartte läträillä. Noin 25 vuotta ja ainakin tonni talvessa noilla opeilla.


      • Hmmm...
        voide kirjoitti:

        Täällä Pohjanmaan tasaisemmilla mailla tuolla ohjeella pärjää, kun pakkasta on vähintään ½ astetta. Pitovoitelu on siis todella helppoa ja yksinkertaista. Kun tulee se ongelmakeli, vedetään lonkkaa tai otetaan alle luistelusukset. Pitopohjia ei ole tullut edes kokeiltua. Sitten kevään selkeillä liisterikeleillä liisteri pohjaan. Mutta siihen pitää olla omat suksensa, niin ei tartte läträillä. Noin 25 vuotta ja ainakin tonni talvessa noilla opeilla.

        Pitopohjat ovat kuitenkin ihan tutustumisen arvoinen asia. Moni on luopunut kokonaan liistereistä, kun on saanut alleen hyvät pitopohjat, minäkin. Ja vaikka vanhoilla opeilla pärjääkin, on aina kiinnostavaa kokeilla jotain uutta.


    • Vesikelinsuksi

      Zerolla vesikelillä seinäpito. Arvosana 10.

    • Hankin tänään Peltosen Acadia Zerot paikallisesta liikkeestä, tulevat tehtaalta omien mittojen mukaan. Hiihdän niillä vesikelillä. Pidän zeron ja voideltavan suksen rajana -2 °C, tuo liistereiden läträäminen on vähän hanurista.

    • ainaina

      Fishe hyviä suksia saavat vain tehdastallien hiihtäjät. Kaupasta maksat kalliin Fiscer - lisän heikoista suksista. Sama ilmiö kui iPhonessa. Jos haluat makean tuotemerkin esineen, saat tavanomaisen tai jopa keskinkertaista huonomman ronskilla ylihinnalla. Osta toiseksi tai kolmanneksi suosituin niin saat rahalle kunnon vastineen. Haastajan on myytävä kunnon tavaraa.

    • Anonyymi

      Ihmettelen ettei Zero pelaa kaikilla.
      Lähes -20 keleilläki ihan kuntohiihto tasoset, tietysti pioalueelle kunnollinen hoito tai pikaluistoa. Nollanpinnassa kun pito käsitellään parhailla hoitoaineilla nii kelpaa vertailla lähes kaikkien kisasuksienki kanssa. Kannattee myös huomioida että pioaluetta voi lyhentää voitelemalla jos siihen on tarve.
      Ja roskasille laduille ei kannatte tällätä muilla kuin Zeroilla tai karvapohjilla,,,tai hiekkapaperilla tehdyillä tavan sivakoilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6749
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4380
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2793
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2090
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1653
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1447
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1151
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1124
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1081
    Aihe