miten maksaa 2 asuntoa jos homeen vuoksi muutto vuokralle??ym..

M.

Eli ostettiin vuosi sitten asunto(78vuodelta),jossa kunto hyvä. Pesuhuoneessa ollut pieni kost.vaurio joka korjattu ja laitettu lattialämmitys. Ollut tasakattoinen,muutettu harjakatoksi jo 85. Asuttuamme noin 6kk alkoi oireilut jotka ei enää lähteneet, muunmuassa: esikoisella jatkuva poskiontelotulehdus (ei koskaan ennen ollut), keskimmäisellä jatkuva yskä, ja kaikilla nuhaa, silmät punottaa ja kirvelee ja vuotaa, päänsärkyä aikuisilla ja välillä lapsilla, jatkuva törkeä väsymys vaikka nukkuis minkä verran, nivel ja selkäsärkyä, pahentuneet atooppiset ihottumat jne....

Lisäksi talossa ollut kylmiö,joka hajosi keväällä, kun se revittiin irti, seinässä (ulkoseinä) oli musta iso läntti, minkä kaikki maallikot aattelimme olevan vaan ajanmyötä tullut kun kiinteä kylmiö siinä ollut jne.. Hajua emme kesällä niin huomanneet,mutta syksyntullen kyllä.. terveystark.kävi pari pvää sitten, ja sanoi hajun olevan tyypillinen hometalolle... kuitenkin tähän tutkimukseen menisi useampi vko, nyt odotamme homekoiraa ensi vkolle... Myös miehen vaihtaessa vaatehuoneesta lamppua, huomasimme katon olevan kuprulla sieltä, ja lampun kuvussa oli vettä..

Miten tässä siis tulisi menetellä sitten kun selviää missä ja paljonko sitä mätää on!?!? Haluaisin äkkiä muuttaa pois lastenvuoksi ennenku tulee isommat vahingot terveydelle! Mutta millä rahalla maksat lainan ja vuokran?? Mekin tarvimme aika ison asunnon, kun 5 henkeä ja itse teen töitäkin kotona ja tarvin työhuoneen... Mistä lähteä selvittään kuka maksaa ja mitä? Ja missä tapauksessa kaupan purku on mahdollinen!?!?!?!?

48

1942

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • M

      ja siis kost.mittaus tehtiin mutta sehän tehdään vain kylpyhuoneeseen ja vessaan missä kaikki arvot normaalit. ei tullut mieleen tehdä kunnon tutkimuksia. terv.tarkastaja kehoitti myös hommaamaan tarkat tiedot siitä miten tasakaton muuttaminen harjakatoksi on tehty, onko tarvittavan paljon revitty vanhaa irti tms..

    • Vasara ja nauloja

      Kuulosta pahalta. Se onko kaupanpurku mahdollinen on kiinni siitä mitkä tulevat olemaan korjauskustannukset ja siitä minkälaisena olette talon ostaneet. Samasta riippu myös hinnanalennus, joka lienee ainut mahdollisuus teidänkin tapauksessanne.

      Kokemuksesta voin sanoa että sijaisasuminen pitää pystyä maksamaan itse, asumistukea / toimeentulotukia ette saa, koska ja jos olette töissä (kuten yleensä oman kodin ostaneet ovat) ja teillä on omaisuutta, kuten nyt tuo ostamanne kiinteistö.

      Suosittelen saman tien lähtemään pankkiin ja hakemaan alkuun vuodeksi lyhennysvapaata ja sen jälkeen haette vuoka-asuntoa. Vuokralle muutettuanne huomaatte oireidenkin osalta sen, johtuvatko ne nykyisen asuntonne vaurioista ja siten sijaisasunnossa poistuvat.

      Tarvitsette kyseisiin juttuihin erikoistuneen asianajajan, jolla ei ole päätarkoituyksena viedä asia oikeusasteiden läpi vaan saada ratkaisu järkjevästi neuvottelemalla aikaan. Se vaikuttaa myös myyjään, jos asiaa yritetään ratkaista ilman oikeudenkäyntejä.

      Järjestäkää myyjän ja tämän mahdollisen asianajajan kanssa katselmus kohteeseen ja koittakaa päästä järkiratkaisuun. Kotivakuutuksenne korvaa oikeudenkäyntikuluja 8500€ saakka ? Koittakaa saada asia psymään siinä jos etenee oikeuteen, ette saa myöskään oikeusapua jos asia pitkittyy ja talous menee todella tiukalle. Syynä edelleenkin se että olette työssä ja teillä on omaisuutta. Mitään sijaisasumisen, tutkimusten, homenäytteiden yms kuluja ei lasketa vähennyksinä tulorajojen laskemisen osalla.

      Varautukaa pitkään ja raskaaseen asian ratkaisemiseen, toivotaan että menee sovussa ja nopeasti.

      • Paljon meni terveys

      • henriksoni871
        Paljon meni terveys kirjoitti:

        myös.

        Onko irtaimisto puhdas? Mitä viette sijaisasuntoon. Estäkää mahdolliset oireilut irtaimistosta mikä on ollut kanssanne homeasunnossa.

        http://www.ttl.fi/fi/tyoymparisto/sisailma_ja_sisaymparisto/Documents/Siivousohjeet.pdf
        http://asumisterveysliitto.fi/pages/sivut2/haju-oireet-home-laho/irtaimiston-puhdistusohje.php
        http://homepakolaiset.fi/
        Kannattaahan tuohon aiheeseen perehtyä laajemmin mutta ilman paniikkia.

        kosteutta on meidänkin talon ulkoseinissä muttei hometta näy. katto seinät ja niin pitäis kuivua kesällä kun tekee ulkoremppaa.


    • M.

      Kiitos vastauksista.. apua, kyllä vähän laittaa jännittään... Talon piti olla kaikinpuolin hyvässä kunnossa, kun kuntokin oli luokiteltu hyväksi. Yksi ihana lisuke tässä talouspuolessa on se, että olemme kumpikin yrittäjiä ja tulot vielä tosi pienet ja epäsäännölliset... phuhhuh... Mitenköhän pitkiä tällaiset prosessit ovat..? Riippuen tietenkin myyjästäkin.. Irtaimistosta, olen kyllä haalinut muutaman vanhan huonekalun tänne lähiaikana..!?

    • Homeurpo

      Meillä on kestäny nyt 6kk. Ollaan saatu vuojra-asunto, mutta esim sänkyä ei oo ollu vielä varaa ostaa meille aikuisille, nukumne siis lattialla. Lapsilla on uudet sängyt. Maksamme lainan korkoja, sähköä taloon ku se pitää pitääperuslämmöllä, vuokraa, kahta kotivakuutusta, kiinteistöveron jne ja meillä yks palkka. Tutkimuksiin, huonekalujen puhdistukseen, jätelavaan ja muuttokn on mennyt n. 6000€, tavaraa mitä ei voinu puhdistaa meni kastikselle n.15000€ arvosta.

      Oikeusprosessi tulossa ku myyjät ei haluu sovitella. Toivottavasti ennen kesälomia ois käräjäoikeus ohi ja sit ootellaan josko jompikumpi riippuen tuloksesta valittaa hoviin.

      MUTTA TÄRKEINTÄ: olemme edelleen yhdessä, rakastamme toisiamme ja lapset eivät enää joudu sairastamaan.

      Toivotan kovasti voimia ja mä voin antaa neuvoja s-postitse ja vertaistukea jos haluat.

      T.hometalollinen perheenäiti

      • M.

        Kiitos vastauksesta. kuulostaa kurjalta. Mutta se on tosi, että terveys on tärkeintä! Me ollaan nyt sit ti hieman viisaampia kun se homekoira tulee. En viitsi tuota spostios.tähän laittaa en tiiä saako sen yksityisesti jotenkin?


      • laku740

        Hei toi on kyllä niinkuin meidän elämästä olisit kirjoittanut.vähän antaa lohtua.että on muitakin jotka ovat samassa tilanteessa.


    • M.

      koira kävi ja merkkas 4 tai 5 huonetta... tästä lähdetään.... myyjälle soitettu ja otti asian ok....eli hän maksaa tulevan rempan...

    • Homeurpo

      En halua manata mutta kannattaa otta yhteyttä HYVÄÄN kiinteistökauppariitoihin perehtyneeseen asianajajaan JA älkää suostuko mihinkään summiin/alkekirjoittako mitään ennenku remppa on kilpailutettu ainakin kolmella firmalla. Hinnat tuppaa aina nousemaan ja aina ku puretaan löytyy lisää virheitä. Varotan vaan sils et ei käy silleen et myyjä tarjoo 10 000€ ja otatte sen ja sit korjaus maksaakin 50t mut ette voi enää vaatia lisää jos ootte jo tehny sopimuksen.

      Meillä eka vaurio mikä talosta löyty arvioitiin aluks 3000€ maksavaks, myyjä tarjos sen, ei suostuttu, lopulta remppa oli 12000€ ja myyjä makso, mut nyt ollaan menossa oikeuteen ku koko torppa onkin purkukuntoinen.

      T. Hometalolliben perheenäiti joka myös luuli ostaneensa sen lapsiperheen unelman

      • M.

        Joo ei mihkää könttäsummaan suostuta. Mitäs sit kun on purkukuntoinen miten silloin menetellään? oliko teillä missä hometta,koko tönö? tosi paskamaista!


    • Vasara ja nauloja

      Kannattaa nyt kuitenkin edetä niin että pidätte yhteisen palaverin ja selvittelette niitä korjauskustanuksia ja sitä miten niitä jaetaan. Niin oikeudessakin tullaan asia huomioimaan jos ja kun jokin osa muuttuu teknisesti aikaisempaa paremmaksi, esim purket, sähköt, eristys yms. Asianajajaa on turha ottaa ja aloittaa asiana ajamista hänen kauttaan, silloin ottaa myyjäkin ja riita valmis.

      Jos pääsette asiassa sopuun muutenkin, ottakaa yhteisesti myyjän kanssa aa korkeintaan siihen että laatii sitovan sopimuksen jos katsotte tarpeelliseksi

      • M.

        Eli oikeusjuttu ois todnäk tulos? vai miten nää yleensä menee... ? Ma meille on tulossa tyyppi joka on ammattilainen (jota homekoira mies suositteli) ja hän antaa jonku arvion...olisko myyjän syytä olla mukana silloin sitten?


    • wqef33321

      Oletteko Oulun talousalueella? Kysyn koska minulla on täällä samanlainen tapaus ja voisin antaa joitakin vihjeitä.

    • M.

      Ollaan satakunnassa. Kiitti vinkeistä. Eikö se voi mennä niin vaan, että myyjä kun kerran on vastuussa ja tämän tiedostaa ja lupautunut kustantaan, että hän maksaa sit sen mitä tulee maksettavaa!?

      • Mies77

        Riippuen siitä onko hänellä enää sitä rahaa, jonka hän sai maksuksi talosta. Meillä myyjä kyllä tiedosti vaurioiden olemassaolon ja lupasi yhdessä vaiheessa jopa kaupanpurun mutta rahaa ei lopuksi enää ollutkaan. Varattomaksi olivat yht'äkkiä tulleet vaikka muuttivat täältä Hesaan juuri valmistuneeseen kerrostaloon. Ei siinä sitten muuta vaihtoehtoa kuin oikeuteen ja tuloksesta riippuen ulosoton kautta saatiin pikkasen joka kuukausi. Meidän tapauksessa eläkkeestä. Meidän taistelutanner sijaitsee muuten pohjoisosassa Satakuntaa.


    • fbfddfb

      Tai helpoin ja luultavasti halvin vaihtoehto: puratte talon ja rakennatte uuden tai myytte talon suosiolla tappiolla huonokuntoisena ja ostatte uuden.

    • M.

      tuota noin... raportti tuli ja hinta arvio (pelkkä lattia/pohja) yli 60 000 ja todnäk myös välikatolla mätää... talon ostohinta oli jotain 105000... notta silleen... myyjänkanssa ei olla vielä oltu yhteyksissä, hälle menee oma raportti.... mutta kun myyjä on vastuussa niin??? hän purkaa?? kaupan purku tapahtuu sit taas miten??? posassa mekin...

    • 2802949

      No joo. Talon ostohinta on siis ollut 105000€ ja rakennusvuosi 1978. Talo on siis vain 34 vuotta vanha, joten perinteistä " talo on jo 50 vuotta vanha ja siten tullut käyttöikänsä päähän" fraasia ei myyjän asianajaja pysty käyttämään. (Se ei edes pidä paikkaansa)

      Maksamanne hinnan ja korjauskustanusarvion perusteella teillä olisi oikeus kaupanpurkuun, mutta jos myyjällä ei ole varallisuutta, niin ei kannata siihen lähteä. Selvitelkää se puoli ensin.

      Onko nuo vauriot aiheutuneet mahdollisesti siitä jossain vaiheessa tapahtuneesta vesivahingosta, joka oli korjattu ja laitettu lattialämmitys ?
      Jos vauriot aiheutuneet vesivahingosta ja korjaukset suoritettu puutteellisesti, se olisi hyvä voida osoittaa toteen, ihan inssinöörin toimesta. Se että korjaus on puutteellisesti suoritettu ja vaurioiden syy siinä, vaikuttaa siihen kuinka paljon katsotaan kuuluvaksi myyjälle ja kuinka paljon teille (pintamateriaalit).

      Sama on se yläpohja. JOs vauriot ovat syntyneet tasakaton aikaisista kattovuodoista ja ne on silloin jätetty korjaamatta, on teillä mahdollisuus vaatia kaikkia korjauskuluja senkin osalta.

      Kaupanpurku siis on mahdollinen, mutta tarkistakaa se varallisuuspuoli.

      Jos haette hinnanalennusta, saatte sen todennäköisesti, mutta kuitenkin sijaisasumisen kulut muuttoineen jää teidän itsenne maksettavaksi jos ja kun myyjän ei voida todeta tienneen vaurioista myydessään talon (sitä ei kukaan myönnä - käy kalliiksi). Samoin kaikki tutkimusten ja korjaus-suunitelmien kulut jäävät yksin ja ainoastaan teidän maksettavaksi tuossa tapauksessa.

      Edessä siis mahdollisesti 2-3 vuoden sijaisasuminen ja sen jälkeen korjaukset tai kaupanpurku tai sitten aloitatte korjaamiset samantien ja saatte oikeudenkäynnin kautta jälkeenpäin hinnanalennuksen joka tule perustumaan toteutuneisiin korjauskuluihin.

      Ottakaa ehdottomasti nämä asiat monen "suon" kautta tunteva asianajaja ! Mahdollisian monta asiantuntija todistajaa, myös näytteiden osalta.

      • henriksoni871

        saumaukset lähtee irti katoista kun sataa vettä.


    • M.

      Huhhuh,apua... myyjä muutti viereiselle paikkakunnalle 200 neliöiseen taloon miehensäkanssa.. ilmeisesti tässä talossa puolet hän omistaa (=varallisuutensa)..eli? Näyte, missä vaurioita oli, oli pohjarakenteissa, eli todnäk koko pohja on "mätä".. lisänä sitten se välikatto mikä on varmaankin väärin muutettu tasakatosta harjaksi.. kost.vaurio on ollut pesuhuoneessa, tämä lattian kohta taas mistä otettiin näyte, oli keittiö (ei ihan vieressä).. homekoira merkitsi myös kohteita ulkoseinällä, mistä ei kuitenkaan löytynyt mitään ja tutkija epäili että näissä kohdissa vaurio olisi siellä katolla...mitä koira ei voi näyttää. Näytteenottaja sanoi että kaupanpurku olis järkevin...että todennäköisesti talosta pitäisi koko pohja korjata (perustukset).. eikö se silloin ole purkukuntoinen kaikenjärjen mukaan...? asianajajaa täytyy alkaa hommaamaan.. vuokra asunnossa ollaan nyt mutta tietenkin kuluja on tuossa toisessakin asunnossa! =/

      • 2902933

        No joo varallisuutta ilmeisesti sitten on ja jos ovat työssäkäyviä molemmat niin tuo kaupanpurkukin saattaisi kannattaa, edellytyksenä se että vauriot todellakin ovat niin laajoja. Minkälaisia mahtaa tonttimaan hinnat olla kyseisellä alueella ?

        Näyte jonka olette ottaneet, riittää todistamaan vaurion vain ja ainoastaan sen huoneen osalta, josta näyte on otettu. Oikeudessa teiltä tullaan kysymään millä voitte osoittaa toteen olettamuksen, että koko alapohja on "mätä".

        Jos teillä ei ole asiantuntijan lausumaa aistinvaraisesta havainnosta ja mielellään valokuvia tai näytettä jokaisesta huonetilasta, ette saa oikeudessa kuin sen osan läpoi, mistä näyte on otettu tai havainto tehty.

        Havainnoksi muidenkin tilojen osalta, riittää esim yhden huoneen avaaminen ja homeen/lahon toteaminen jokaisen seinän vierustan osalla, se riittää osoittamaan korjaustarpeen, myös virereisiin huonetiloihin.

        Jos hometta/lahoa on vain yhdellä seinustalla, tuomitaan myyjä maksamaan korjaamisen vain sen seinustan ja lattian osalta missä vaurio on, muu tulee itsenne korvattavaksi.

        Korjauskustannusarvio on pohjana kaupanpurulle tai hinnanalennukselle. Arvio
        koostuu koko alapohjan korjaamisesta ja kaikesta siihen liittyvästä työstä. Oikeus tulee vaatimaan perustelut kaikelle mitä vaaditaan ja teidän tulee näyttää vaatimuksenne oikeiksi. Miksi seinien pinnoitteiden uusiminen esim voidaan katsoa myyjälle kuuluvaksi ? Minkätasoisia ne ovat olleet ennen korjausta ja voidaanko niiden siten olevan tasonparannusta ja arvoa nostavaa. Jos seinäpintoja ei juuri ole aikaisemman omistajan toimesta pintaremontoitu, tulee pintamateriaalien osuus nykyisen omistajan eduksi ja maksettavaksi, vaikka ette remontointeja olisikaan olleet aloittelemassa, ilman rakenteiden vaurioiden korjaustarvetta.

        Tuollaiset saa myyjälle vain vahingonkorvauksena jos myyjä todetaan olleen vaurioista tietoinen ja salanneen ne. Muutoin myyjä maksaa juuri ainoastaan sen mikä on oikeudelle osoitettu olleen vaurioituneen, huone huoneelta, seinäpinta ja lattiapinta kerrallaan.

        Varmistakaa että asianajajanne tietää oikeasti miten asiaa ajetaan ja mitä näyttöä mihinkäkin vaaditaan. Selvittäkää tuo alapohjan kunto laajemmin, niin selviää myös itsellenne onko koko alapohja tosiaankin "mätä" vai kannattaisiko sovintoa hieroa pienemmän ns. paikallisen korjauksen kulujen mukaisesti. Vaurio ei välttämättä ole koko alapohjassa ja se kannattaa varmistaa rakenteesta riippuen , joko avaamalla, näytteillä tai vaikka käärmekameralla.

        Reikä seinässä tai lattiassa on kohtalaisen helppo paikata jos ja kun kyseisessä kohdassa vaurioita ei olekkaan. Toisaalta reijän kautta saadaan riittävä todiste vaurion olemassaolosta jos ja kun sellainen löytyy.

        Jos vauriot ovatkin sitten paikallisia ja oletettuja pienempiä, ei kaupanpurku tule missään tapauksessa onnistumaan, eikä sitä kannata edes alkaa hakemaan.
        Tuolloin talo jää teille ja haette hinnanalennusta todellisiin vaurioihin perustuen.

        Korjaukset tulee suorittaa huolellisesti ja aloittaa mahdollisimman pian. Jos peruskorjauksia ei ole vielä taloon tehty, kannattaa selvittää mahdollisuus peruskorjauslainaan ja tehdä se samalla kun löytyneet vauriot korjataan. Silloin ei jää harmittamaan se että korjaukset maksavat maltaita ja saatte niistä mahdollisesti vain 1/3 - 1/2, samoin ei kasva sijaisasumisen kulut suremaksi, siksi että joudutte asumaan muualla 2-3 vuotta, saamatta siitä mitään hyvitystä. Tuo aika vie talouden kuralle ja mahdollisuudet lainaan jota tulette, jokatapauksessa tarvitsemaan, menee huonommaksi.


      • henriksoni871

        osta rakennulämmitin 3.34kw ja pidä yötä päivää auki sitä.


    • Homeurpo

      Meillä alapohja ja yläpohja homeessa, korjausarvio n.60 000€ (talo maksoi 107000€)
      9kk ollaan tapeltu, myyjä suostui 3000€ korvaukseen, me ei luonnollisestikaan suostuttu. Oikeudenkäyntiä odotamme, toukokuussa pitäs olla. Ennen sitä on vielä sovittelu, mut en usko et myyjä tarjoo mitään järjellistä summaa. Tappiota ollaan tehty jo useita kymmeniä tuhansia. Ja joka kk maksetaan lainankorot, vakuutus ja lämmitys taloon 500€ kaikkien muiden asumiskulujen päälle jotka vuokra-asunnossamme ovat yli 1000€ kuuss (vuokra, sähkö, vesi yms.) Lattialla nukutaan edelleen kun ei oo ollu varaa ostaa sänkyä.

      Ja se on niin väärin ja perseestä että joka kk niin iso raha menee taloon jossa me ei enää ikinä voida asua koska se puretaan. Voi vee että veetuttaa suoraan sanoen. Oispa tää helvetti jo ohi :( Voimia teillekin. Voipi olla pitkä rosessi.

      Homeurpo

    • M.

      Kiitos paljon vastauksista!! Joo pohja pitää kunnolla tutkia miten laajalti on. mutta ilmeisen laaja on tää homma, ei vaan 1 tai 2 kohtaa seinissä, vaan varmaan se poha ja välikatto eli talon hinta. =( En kyllä tod haluaisi tähän taloon kiinni jäädä että toivottavasti purku saadaan aikaiseksi mahd pian..!! veetuttaa kans kun ostettu "hyväkuntoinen" talo ja vain vuosi ehdittiin asuun... Tsemppiä teillekin homeurpo!!!!

      • henriksoni871

        voi voi minö ottasin tuon 3000euroa käteen ja korjaisin talon.


      • henriksoni871
        henriksoni871 kirjoitti:

        voi voi minö ottasin tuon 3000euroa käteen ja korjaisin talon.

        plus2 astetta luavttiin tänne huoemnna perjantaina.


      • henriksoni871
        henriksoni871 kirjoitti:

        plus2 astetta luavttiin tänne huoemnna perjantaina.

        katolta tippu lumet se on merkki lämpäaallosta joka huomenna paranee viellä'


      • henriksoni871
        henriksoni871 kirjoitti:

        katolta tippu lumet se on merkki lämpäaallosta joka huomenna paranee viellä'

        autpin llmmittimellä joka roikkuu seinä'stä ulospäin. naapurikin teki kattopuhistusta.


      • henriksoni871
        henriksoni871 kirjoitti:

        autpin llmmittimellä joka roikkuu seinä'stä ulospäin. naapurikin teki kattopuhistusta.

        kyllää se siitä lumet sulaa jo torstazina perjantaina lömpöhuyippu sitten vähän pakastuu.


      • henriksoni871
        henriksoni871 kirjoitti:

        kyllää se siitä lumet sulaa jo torstazina perjantaina lömpöhuyippu sitten vähän pakastuu.

        suomi vois tetata uusia jasmeja jäämereen oudolle seudulle.


      • henriksoni871
        henriksoni871 kirjoitti:

        suomi vois tetata uusia jasmeja jäämereen oudolle seudulle.

        hornetista laukaistavat risteylyohjukset testaa vaikka jäämerellä kaukana outoon paikkaan.


      • henriksoni871
        henriksoni871 kirjoitti:

        hornetista laukaistavat risteylyohjukset testaa vaikka jäämerellä kaukana outoon paikkaan.

        ei kai kukaan osta jasmeja jos niitä ei ole testattu jäälauttojen halkaisemiseen.


      • henriksoni871
        henriksoni871 kirjoitti:

        ei kai kukaan osta jasmeja jos niitä ei ole testattu jäälauttojen halkaisemiseen.

        jäämerelle pitää lentää ja laukaista se jasmi ei se muuten toimi.
        viilata?


    • NiiMpäNiin

      "Näyte jonka olette ottaneet, riittää todistamaan vaurion vain ja ainoastaan sen huoneen osalta, josta näyte on otettu. Oikeudessa teiltä tullaan kysymään millä voitte osoittaa toteen olettamuksen, että koko alapohja on "mätä". "
      '
      Niimpä niin, usein ihan liian vähäisten näytemäärien perusteella oletetaan jokin rakenne/rakennus vaurioituneeksi.On aina huomioitava että näyte edustaa vain ja ainostaan näytteenottokohtaa, mikrobikasvu on usein hyvinkin epätasaisesti jakaantunutta.Vaatii kattavat tutkimukset jotta varmuus vaurioasteesta saadaan selvitettyä, rakenteisiin kertyy myös ajanmittaan "normaalia" mikrobikasvua joka pitäisi osata erottaa varsinaisesta mikrobivauriosta, vaatii vaan koneneen ja asiansa osaavan tutkijan, joita vaan on valitettavan vähän.

      • M.

        Niin ja tämä pohjasta löytynyt ei ollut "normaalia" kasvustoa...


    • M.

      Mutta miten tarkastat koko pohjan ?? Muutaku repimällä pohjan auki!? Ja sen hinnaks tulee jo arviolta se 60 000!! plus katto ja muut.. Eli onko järkeä? Sitä ei tod haluta, että korjataan pari kohtaa ja muutaman vuodenpäästä sitten taas pari kohtaa jne.....!!!!

      • Vasara ja nauloja

        No ei muuten mutta itse olen juuri tuon saman käynyt läpi ja oikeudessa tehtiin täysin selväksi että oletamus ei riitä. Jokaisen korjattavan seinä, lattian ja katon osalta on oltava asantuntijan havainto, oikeaksi todistettu valokuva (eli kuvan kohteen on nähnyt myös kuultava asiantuntija), näyte jonka ottaja on paikalla tai puhelimitse kuultavana ta sitten hän on nähnyt kyseisen kohdan ja voi todistaa näytteen olevan juuri siitä.

        Oikeasti haluaisin vain auttaa ja voisin tarkemminkin mutta nuo sähköpostiosoitteet torpedoidaan armaan myyjäni toimesta :)

        Ei sen avaamisen hinnaksi tule 60000,00€. Etenette huone kerrallaan niin pitkään kunnes lahoa tai hometta löytyy, niin mekin tehtiin. Avattiin komeroiden takaseinistä niin on helpompi paikata. Aina edettiin seuraavaan huoneeseen kun valumajälkiä, hometta tai lahoa löytyi. Ohjeen mukaan niin pitkälle on edettävä kuin vaurioita on ja korjaukset ulotettava 0,2-0,5m terveeseen materiaaliin.

        Myyjä joutuu maksajaksi joten hänellä on oikeus saada todiste vaurioiden laajuudesta. muuten asiasta ei tule ikinä muodostumaan valmista, niin että jokainen osapuoli käsittää miksi tuomittiin mitäkin ja oliko peruste olemassa.

        Teidän tulee osoittaa vaatimuksenne toteen, myyjä voi kiistää myös ne todisteet kuten tuleekin tekemään, oikeus tekee päätöksnsä vain ja ainoastaan näytön, ei oletusten perusteella. Se on ikävää ja aiheuttaa kustannuksia vain teille mutta niin se menee.


    • amannnnnda

      meil on sama tilanne kun ap:lla. ostettiin 3 kk sitten rivariasunto, vuonna 74 rakennettu. ihmettelin kun yhestä pistorasiasta tuli homeen hajua, siitä se sitte lähtikin. nyt mitattu lattian kosteudet poraamalla reikä betoniin, pahalta näyttää. varmaan koko hemmetin mörskä homeessa ja märkä. tiiä pitäskö itkee vai nauraa.

      maanantaina soitto sitten vakuutusyhtiöön, sieltä neuvoja sitten miten edetä. varmaan tappeluks menee myyjän kanssa, koitetaan kaupan purkuu kun asuttu näin vähän aikaan. tosin en usko itekkää et onnistuis, mutta ei oo muutakaan mahdollisuutta oikeen.

      tsemmpiä kaikille samassa jamassa oleville :) itellä se hyvä, ettei vielä olla ehditty sairastuu ja terveyttä menettää. nyt asutaa evakos, kunnes todellinen tilanne saatu perinpohjin selvitettyy. ei mulla muuta.

    • M.

      Joo, kyllä mekin silti tuota kaupan purkua tullaan koittamaan, en välittäis mihkään "pommiin" jäädä. Vaurion laajuus pitää juu selvittää tietenkin, mutta kun meille ainakin se poraaja sanoi että jos HE koraa, tekevät perust.työn ja avaavat koko pohjan, koska jos home on 1kohdassa, voi olla että metrin päässä sitä ei ole, mutta taas parin metrin päässä on! Siinä on just se paha, että korjataan sieltä missä on, ja hups, parin vuodenpäästä löytyykin eri kohasta ja sitten ei enää myyjä korvaakkaan...!!! Halutaan siis olla ehdottoman varmoja, että mihinkään sitä ei jää! Mä en kyllä välittäis koko taloon jäädä kiinni yhtään... Mutta ei kai tässä nyt mikään auta kun odottaa ja tutkia. Kyl kans ottaa kupoliin että vuosi asuttu ja kaikilla oireet =(

    • amannnnda

      joo meillä taloyhtiön asenne on suorastaan perseestä koko tätä hommaa kohtaa. heitä ei kiinnosta, ei siellä mitään hometta ole, sanovat. mutta pakkohan taloyhtiön on suostua korjaukset tekemään... ja vaikka korjattais koko lattia niin se on varmaa, että minä en siihen kämppään asumaan jää.

    • rivarista

      Mistä se lattian alla oleva kosteus on tullut ? Onko kuinka suuri taloyhtiö ja onko siellä tehty putki ym remontteja jo ?

    • amannnnda

      maasta noussut kosteutta ilmeisesti. taloyhtiössä 18 asuntoa, on käyttövesiputket uusittu 2000 luvulla. tietääkö kukaan millaiset mahdollisuudet tällaisessa tilanteessa on kaupan purkuun? onko kellään kokemussta?

      • näitähän on jo useit

        Eikö se kaupanpurku mene lakiteitse ja silloin palaa euroja ja hermot kireällä sekä aikaa kuluu. Jos kaupanpurku käräjillä päätetään, niin miten sitten? Palautatko asunnon heti myyjälle ja jos myyjä heittäytyy varattomaksi mitäs sitten.


      • 8987

        Vaikeahan sitä on lähteä kaupanpurkua hakemaan, ennenkuin asia on tutkittu ja selvitetty kustannukset. Jos alapohjassa on vaurioita, menee korjaukset yhtiölle, eli teille kaikille osakkeenomistajille. Jos muut on sitä mieltä että kosteutta tai hometta ei ole niin, mitä se kosteusmittaaja oli asiasta mieltä ?

        Jos kosteutta on vain jossain tietyssä paikassa, täytyy selvittää mistä se on tullut, onko viemärin tai putkiston vuoto ?

        Onko siellä minkälaiset lattiapinnoitteet ? Tuohon aikaan yleensä laitettiin mosaiikkiparkettia ja siinä näkyy palikoiden saumoissa tummumista jos alapohjassa on kosteutta.

        Älkää panikoiko vain sen vuoksi että jostain pistorasiasta tulee hajua, ellei siellä selkeästi ole haju-tai terveyshaittaa, ei siellä melkovarmasti oli isoa ongelmaakaan.

        Tärkein olisi saada tietää onko siellä poratussa kohdassa havaittu aivan märkää vai "kosteutta" ja mittaajan arvio asiasta.

        Kuivaaminen yms mennee yhtiön vakuutuksiin ?


    • Jörös

      Ympäristöministeriö on ilmoittanut:
      Kontio-hirsitalot on osoittanut kiinnostusta sopivan hätämajoitusratkaisun suunnitteluun yhdessä sairastuneiden sekä kaupungin edustajien kanssa. Yhteyshenkilö Kontio-hirsitalojen puolella on Jarmo Hyvärinen GSM 0400 - 484 506
      http://www.kontio.fi/fin/Kontiomyyjat/Helsinki.629.html?avdelning=807

    • amannnnda

      Sulle vastaukseksi 8087:
      Olen tietoinen, että ilman tutkimuksia ei todellakaan mitään voi ruveta vaatimaan. En ole kyllä missään vaiheessa sanonutkaan, ettei tutkimuksia tulla tekemään. Itseasiassa odotellaan just yhestä homefirmasta, että tulee tutustumaan tilanteeseen ja kattoo sit miten lähetään asiaa enemmän tutkimaan.

      Ymmärrän, että taloyhtiöllä on vastuu tallaisissa asioissa, mutta ei se toisaalta poista myyjänkään vastuuta, koska olemmehan maksaneet hinnan kunnossa olevasta asunnosta, emme mistään homelaho paskasta.

      Ja lattiapinnoite on laminaattia, se myyjähän sen sinne asensi pintaremonttia tehdessään, ennen kuin myi tuon meille. etttä nääin.

      mutta odotellaan nyt ja katotaan sitten mitä tapahtuu.

      Tsemppii samassa jamassa oleville

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      93
      1798
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1367
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1188
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1147
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      56
      1036
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      974
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      966
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      68
      910
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      783
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe