jos kuntotarkastuksessa lukee "liiallista kosteutta"...

ljdo

Olemme aikeissa ostaa vuonna 49 rakennetun rintamamiestalon. Sain luettavakseni nykyisten omistajien teettämän kuntotarkastus raportin vuodelta 2010 ja siinä lukee kellarikerroksessa olevan kylppärin lattialla suihkun vaikutusalueella olevan liiallista kosteutta. WC:n kohdalla lukee, että vessanpöntön takana on kohonneet kosteusarvot ja saunassa myös sama juttu.

Mitä tämä nyt sitten tarkoittaa? Nykyiset omistajat eivät ole tehneet asialle mitään, joten onko siellä nyt kosteusvauriota, hometta?

30

2592

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hr

      Tämä tarkoittaa sitä yksinkertaisesti sitä että mainituissa paikoissa on kosteutta.
      Jos nyt ostat kyseisen talon niin ainakin olet ollut tietoinen näistä vaurioista.

    • hr

      Lisäys viellä: kyllähän ne nykyiset omistajat jotain asialle tekevät, hehän myyvät taloa pois. Yleensä kai kosteusvauriot pitäisi korjata, Esittämäsi perusteella ei kovin hyvin voi arvioida vaurioiden vakavuutta. Pahimmillaan talo on korkeintaan purkukuntoinen.

    • Väliaikainen asunto?

      Tuo tarkoittaa sitä että vähintäänkin edessä on pesuhuoneen ja sitä myöstä myös saunan täydellinen remontti, eli kaikki rakenteet betonia lukuunottamatta uusiksi, siinä samassa kyllä kannattane uusia myös viemärit, jotka alkavat olla lähivuosina jo isona riskinä. Wc istuimen takana kosteutta, eli myös wc remontti on edessä.

      Paljon pintoja tulee purettavaksi, samoin siinä yhteydessä sähköjä, jotka taitavat olla vanhoja alumiinikuoren alla oleviä piuhoja, posliinisine rasioineen ja katkaisijoineen. Taita mennä siis sähkötkin uusiksi vai ajattelitteko rajata johonkin, vanhat piuhat uuteen rasiaan ja siitä eteenpäin uusilla ?

      Käyttövesiputkistot kannattanee muuten myös uusia tuossa vaiheessa ja miten muuten on lämmitysverkoston kanssa ? Onko putket jo uusittu vai edelleen alkuperäiset ??

      Sitten kun patteriputkistoja mahdolisesti aletaan uusimaan, menee uusiksi myös patterit ja mahdollisesti lämmityskattila, onko se milloin uusittu ?

      Lopputuloksena olette ostamassa talon, jonka tulette remontoimaan kokonaisuudessaan. Pattereiden irroituksen jälkeen menee kaikki seinäpinnat uusiksi, ellette uusi vain niitä seiniä, joilla putkistot ja patterit ovat, näyttää kyllä aika huonolta jos osa seinistä on uudennäköisiä ja osa vanhoja. Ikuunat menevät melko varmasti uusittavaksi, samoin lämpöeristeet, onko vielä purueristeinen ?

      Tuollaisen talon jos ostaa niin kannataa miettiä osaako/onko aikaa itse tehdä työstä suurin osa ja voiko remontin ajan asua vielä nykyisessä asunnossa.

      VE 2 on se että ostatte talon, ettekä tee sille nyt mitään. Maksatte siitä hinnan, jonka mukaan talo on täydellisen remontin tarpeessa, eli tontti liittymät ja 5000-10000€ talosta. Asutte tuossa talossa vuoden pari ja alatte rakentamaan tontille uutta taloa, puratte siten tuon nykyisen pois kun uusi on valmis, tai asutte vuoden pari ja myytte samassa kunnossa taas eteenpäin, jollekkin joka haluaa oman pihan ja asunnoksi kelpaa heikkokuntoinen ehkä epäterveellinen omakotitalo.

    • ljdo

      jep, noin pelkäsinkin. Myyjät myyvät tätä hintaan 225t ja hyväkuntoisena! Välittäjä sanoi, että kohteessa ei ole mitään kosteusvahinkoja, eikä mitään välitöntä korjausta vaativaa. Mutta kun kuatsoin kuntotarkistusraporttia löysin nämä mainitsemani asiat... aikamoinen huijaus yritys välittäjältä! huh...

      • Vasara ja nauloja

        Melko törkeetä tosiaan. Missäpäin suomea tuollaista hintaa koitetaan nyhtää ? Täytyy tonttimaan olla siellä 200000€ kantturoilla.

        Sehän tässä suomalaisessa asuntokauppahommassa mättääkin että tuollainen kohde voidaan myydä hyväkuntoisena ja ilman älitöntä remontin tarvetta. Sen jälkeen kun olet kauppakirjan allekirjoittanut ja vauriot paljastuvat, olisikin sinun tullut osata aavistaa että talo on käyttöikänsä päässä ja periaatteessa purkukuntoinen/täydellistä peruskorjausta vailla.

        Kysyppä välittäjältä olisiko myyjä valmis kuntotutkimuksen teettämiseen, siten että olisitte molemmat paikalla. Nimenomaan kuntotutkimus, jonka teettäjän voin suositella kun kerrot alueesi, ei mitään välittäjän "kumppania"

        Meillä välittäjän kumppani kertoi että kyseisen välittäjän toimeksiannoissa 2/3 kuntotarkastuksista teetetään kun ostaja on löytynyt ja ostotarjous hyväksytty. Ostajalle ei kerrota tutkiimuksen suorittamisesta tai lausunnosta mitään, ennenkuin kaupantekotilaisuudessa.

        Kuntotarkastajan mielestä kyseinen menettely on epärehellistä, koska kuntotarkastus-lausunto kirjoitetaan sen pohjalta mitä myyjä kohteesta kertoo, eli jos myyjältä kysytään onko kohteessa ollut vesivahinkoja, myyjä vastaa ei vaikka olisi ollutkin, koska kaupat on jo sovittu, eikä kyseistä asiaa ole välittäjälle kerrottu.

        Myyjä allekirjoittaa lausunnon haastatteluosuuksineen, jonka jälkeen vastuu siirtyy pois välittäjältä ja kuntotarkastajalta.

        Jonkin ajan kuluttua vaurioiden löydyttyä onkin sitten edessä sama kuin meillä jo oli ja homeurpolle edessä, eli vuosien vääntö, lopputuloksena hirvittävät laskut ja korvaukset myyjältä muutama sata kuukaudessa, palkasta ulosmitattuna.


    • Homeurpo

      Älkää ostako!!! Lue ketju "onko perusteita kaupanpurulle"! Ja mieti tarkkaan mitä ostat vai ostatko vanhaa ollenkaan. T. Kokemusta on

    • ljdo

      talo on lahdessa ja tonttikin vuokratontti, joten ei se hinta siitäkään voi koostua.. :/ taitaa kyllä jäädä kaupat tekemättä! Jäi kyllä sellanen fiili taas tästä, että kehenkään ei voi luottaa. :( niin kehuttiin lapsiperheen unelma asunnoksi jne...

      • huhhuh

        Voi Jeesus. Vuokratontilla, 1949 rakennettu, hintapyynti 225000€ ja kosteusvaurioituneena hyväkuntoinen. Pysykää erossä tuosta


      • remontoitavaostettu
        huhhuh kirjoitti:

        Voi Jeesus. Vuokratontilla, 1949 rakennettu, hintapyynti 225000€ ja kosteusvaurioituneena hyväkuntoinen. Pysykää erossä tuosta

        Samaa ajattelin. Jos on halukas remontoimaan, voisi ajatella tuota ostavansa, mutta VÄHÄN eri hintaan. Siten että jäisi useampia kymmeniä tuhansia korjauksiin, joita aivan varmasti tulee lähivuosina vaikka ilman kosteuksiakin.

        Itsekin etsin monta vuotta taloa, mieluiten uutta tai riittävän halpaa vanhaa.
        Uuteen ei ollut varaa ja vanhoista pyydetään niin järjettömiä että pitkän aikaa olin ostamatta.

        Mielestäni on kummallista, että vanhoista taloista pyydetään ainakin Tampereella lähes järjestäen 220 000 ja siitä ylöspäin.
        Tämän lisäksi pitäisi vielä maksaa useimmiten monta kymmentä tuhatta korjauksista. Mihin tällaiset hinnat perustuvat? Miten 60 vuotta vanha talo voi olla noin isojen rahojen arvoinen?


    • hometalot nuorille

      Juuri niin, lapsiperheillehän herkullisimmat hometalot menee kaupaksi. Nuoria kokemattomia ostajia. "lapsiperheen unelma" = katastrofi.
      paljon luottamusta ihmisiin ja rehellisyyteen, vähän tietoa ja kokemusta, sukkela cocktail.

      • KAIKKI IHAN PIHALLA

        Kaikki kirjoittajat ovat ihan pihalla. Se, että rakenteessa on kosteutta ei tarkoita, että on olemassa kosteusvaurio tai puhumattakaan homevaurio.

        Ei ole mitään onkelmaa, jos kyseessä on laatoitetut betonilattiat tai -seinät. Sekin on ihan tavallista, että laatoitetuista suihkunurkan kevytseinistä saataan kohonneita ja korkeita lukemia. Vesi kun menee suihkun aikana solkenaan laattojen alle laattasaumojen kautta. Jos vesi pyhästyy laattojen ja vedeneristeen väliin, ei ole onkelmaa.

        Vain, jos kosteutta on kevytrakenteisen seinän sisällä asti, on kosteusmittaajan oikeesti onkelma, vaikka sitä ei voikaan todeta kosteusmittauksella vaan mikrobinäytteellä (seinän sisältä tietysti).


      • Omalla pihalla...
        KAIKKI IHAN PIHALLA kirjoitti:

        Kaikki kirjoittajat ovat ihan pihalla. Se, että rakenteessa on kosteutta ei tarkoita, että on olemassa kosteusvaurio tai puhumattakaan homevaurio.

        Ei ole mitään onkelmaa, jos kyseessä on laatoitetut betonilattiat tai -seinät. Sekin on ihan tavallista, että laatoitetuista suihkunurkan kevytseinistä saataan kohonneita ja korkeita lukemia. Vesi kun menee suihkun aikana solkenaan laattojen alle laattasaumojen kautta. Jos vesi pyhästyy laattojen ja vedeneristeen väliin, ei ole onkelmaa.

        Vain, jos kosteutta on kevytrakenteisen seinän sisällä asti, on kosteusmittaajan oikeesti onkelma, vaikka sitä ei voikaan todeta kosteusmittauksella vaan mikrobinäytteellä (seinän sisältä tietysti).

        Nuo vanhat myyntitalot on vielä yleensä pari viikkoa kuivattu puhaltimilla ennen mittauksia. Noissa vanhoissa taloissa ei aina ole mitään kosteuseristyksiä laattojen alla, vaan laatat on suoraan betonissa kiinni ja märkä betoni alla. Vuonna 1949 tehty talo vuokratontilla on kunnossakin ollessaan huomattavasti vähempi arvoinen, eli halvempi pitäisi olla. Ja kolmanneksi, noihin myyjien ja välittäjien teettämiin kuntotutkimuksiin /- arvioihin ei pidä luottaa, ne on tehty vain myynninedistämiseen. Ostajan pitää ottaa mukaan oma asiantuntija ja talo pitää tutkia kunnolla.


    • onkelmiako ???

      pintakosteusmittaajat ja kusettajat jotka vetävät tyhmiltä rahat pois ns. helppoheikit kosteus- ja kuivausalalla. Olokaahan tarkkoina hometalojen ostoaikeissa. Paljon on lapsiperheitä sinisilmäisiä ja ihmisiin luottavia ja juttuihin uskovia. Unelmakoti=katastrofi.
      Kostutusvirman kaveri kertoi kesällä, että 80% rakennuksistamme on kosteus- ja homevaurioisia.

      Jos kosteutta väärään paikkaan lämpö suotuisa niin hometta jo lyhyen ajan jälkeen. Sitten se itku vasta alkaakin.
      En enää luota paskankaan vertaa ihmisiin jotka vääristelevät ja vähättelevät home- ja kosteusvaurio-onkelmia. Jos rakennuksessa alkaa yksikin oireilemaan ja sairastelemaan, niin siellähän on silloin rakenteellinen onkelma mikä pitää tutkia kunnolla ja ehdottomasti poistaa. Pelkkä desinfiointi ei ole homeremontti.

    • RH

      "Kaikki kirjoittajat ovat ihan pihalla. Se, että rakenteessa on kosteutta ei tarkoita, että on olemassa kosteusvaurio tai puhumattakaan homevaurio. "

      Juuri näin, jos kohteessa kuiviksi tiedtyistä aluista poikkeavaa kosteutta kannattaisi tehdä oikeat kosteusmittaukset tilanteen selvittämiseksi. pintamittarin perusteella ei voi vielä sanoa oikeastaan yhtään mitään.

      • Vaarallisilla vesil

        Kuiva home vaarallista vasta onkin. Kuivatkaa kuivaa niin bisnekset pyörii.
        Se, että rakenteet mitatessa kosteutta ovat kuivat ei kerro koko totuutta jos rakennuksessa oireillaan ja sairastellaan. Silloin on parasta ottaa jalat alleen ja häippästä vaikka pihalle. Homekoirat ja materiaalinäytteet niille jotka sen osaavat. Oikeesti.
        http://homepakolaiset.fi/


    • hr

      On se hauskaa lukea kun joku kotitimpermanni yrittää selittää asiaa kuin myyjän edustaja. Aika erikoista väittää että muut keskustelijat olisivat pihalla. Olisi ehkä pitänyt lukea aloittajan kirjoitus paremmin. Asunnossahan oli tehty kuntotarkastus missä oli todettu liiallista kosteutta ja kohonneita kosteusarvoja.Yleensä valitetaan että kuntotarkastuksissa ei huomata vikoja ja nyt kun tarkastaja on vikaa löytänyt on sitten jollakin tarvetta vaittää ettei siellä mitään ole. On se hienoa että ko. henkilö tietää mikä on vesieriste ja jos se toimii niin mitään hätää ei ole, sehän ei varmaan se tarkastaja ollut koskaan kuullutkaan sellaisesta ihmeestä tai mitä jos se kylpyhuone on ajalta ennen vesieristettä, sehän ei kotitimpermannille tullut edes mieleen.
      Ja todella usein -49 rintamamiestalon vessan ja saunan seinät ovatkin laatoitetut ja vesieristety, ei ole tainnut ko. henkilö edes rintamamiestalossa käynytkään.
      Tarkkaa arviota on tietysti vaikea tehdä asiaa tarkemmin tutkimatta mutta olsi aika älytöntä ostajan puolelta ruveta vähättelemään vauriomahdollisuutta. Olisiko arvio kylpyhuone, sauna ja wc remontista realistinen, ja siihen voi varautua että niin vanhasta talosta jotain lisääkin löytyy ja niin kuin aikaisemmin jo olen sanonut niin ei se talo pahimmassakaan tapauksessa ole kuin purkukuntoinen.

      • RH+%

        Hyr Hyr, Ei varmaan 49 -rakennetussa talossa ole nykyaikaista vedeneristettä, mutta toisaalta ei 49 rintsikan alakertaan laatoitettua kylppäriä ole rakennettu vaan palajon myöhemmin.

        Sinänsä ko mahdollisen ongelman selvittäminen käy kädenkäänteessä (käs alaspäin vuon) ihan samalla tavalla kuin olis tullut hätä käteen. Tarvitaan vain mikrobinäyte seinärakenteen sisältä. Sen tulos ei valehtele (viljely mikroskopointi). Näytteen tutkimisen jälkeen ei tarvitse turhaan spekuloida: ollako vai eikö ollako. Kustannus about 500 €, vain.


    • 1+3

      Niin no varmaan onkin tehty pintamittarilla ne kosteusarvaukset niinkuin yleensä kuntoarvauksissa tehdään."kellarikerroksessa olevan kylppärin lattialla suihkun vaikutusalueella olevan liiallista kosteutta" no onpa kumma, tai kummalista olisikin jos kosteutta ei olisi.Pintamittari ei kerro kuinka syvällä kosteus on ja kuinka paljon sitä todellisuudessa on.Ja ei se kosteus siellä laatan ja betonin välissä haittaa yhtään mitään, jos se ei ole levinnyt rakennusmateriaaleihin jotka voivat kosteuden vaikutuksesta vaurioitua.Betoni itsessään ei kosteuden vaikutuksesta vaurioidu ja mikrobikasvukin laatan ja betonin välissä on epätodennäköistä mm hapen puutten takia ja betonin alkaalisuuden takia.Kannattaisi tehdä tosiaan ihan oikeat kosteusmittaukset joilla selvitetään rakenteiden kosteusjakautuma ja pitoisuudet ja onko kosteusvaurion mahdollisuutta.

      • 1+3,5

        1 3 on oikeilla jäljillä. Sitä mainaan vaan, jotta ei se kosteus betoniranteessa ja sen jakauma ongelma ole eikä ketään sairastuta. Ongelmia syntyy, jos mikrobeille ravinnoksi kelpaava materiaali (puu, lastulevy, kipsilevy, mattoliima, parketti etc.) homehtuu. Eli mikrobinäytteellä mahdollisen ongelman olemassaolo selviää hetkessä ja ei maksa sen enempää kun turhat porareikämittaukset.


      • Kusetus jatkuu jatku
        1+3,5 kirjoitti:

        1 3 on oikeilla jäljillä. Sitä mainaan vaan, jotta ei se kosteus betoniranteessa ja sen jakauma ongelma ole eikä ketään sairastuta. Ongelmia syntyy, jos mikrobeille ravinnoksi kelpaava materiaali (puu, lastulevy, kipsilevy, mattoliima, parketti etc.) homehtuu. Eli mikrobinäytteellä mahdollisen ongelman olemassaolo selviää hetkessä ja ei maksa sen enempää kun turhat porareikämittaukset.

        Mitäs sitten kun meillä ensiksi "savustettiin" Penetrox PF koko asunto irtaimistoineen ja sen jälkeen ottivat Andersonnin keräimellä vain yhden sisäilmanäytteen ja kaksi materiaalinäytettä muovimaton alta. Mitään ei löytynyt ja ei mitään terveysvaaraa. Jätkät lähti ja oireet ja sairastelut jäi. Asunto ollut myymättä ja tyhjillään kohta kaksi vuotta (ei terveyshaittaa). Tuohan on jo petos. Rikollista toimintaako? Penetrox PF käsittelyn jälkeen meni terveys täysin verta alkoi tulemaan joka rööristä. Onko ne niitä "ihmiskokeita" isännöitsijöiden tilaamana. Isännöitsijä tätä "savustusta" tilatessaan oli sanonut "savustajalle", että
        "Älä tilaa kovin kovaa mrkkyä ettei ********* sairastu enempää. Haisee vähän tuo savustus mutta näin meitä petetään.
        Kaverille viime viikolla (eri firma) aikoi tehdä saman "savustuksen" ja esittäneet vielä, että otetaan desinfioinnin jälkeen vielä näytteet. Voi vittu tuota kusetusta. onneksi kaveri tajusi mistä oli kysymys. Työn tilaajana isännöitsijä. Voi vittu.


      • Savusumukusetusta
        Kusetus jatkuu jatku kirjoitti:

        Mitäs sitten kun meillä ensiksi "savustettiin" Penetrox PF koko asunto irtaimistoineen ja sen jälkeen ottivat Andersonnin keräimellä vain yhden sisäilmanäytteen ja kaksi materiaalinäytettä muovimaton alta. Mitään ei löytynyt ja ei mitään terveysvaaraa. Jätkät lähti ja oireet ja sairastelut jäi. Asunto ollut myymättä ja tyhjillään kohta kaksi vuotta (ei terveyshaittaa). Tuohan on jo petos. Rikollista toimintaako? Penetrox PF käsittelyn jälkeen meni terveys täysin verta alkoi tulemaan joka rööristä. Onko ne niitä "ihmiskokeita" isännöitsijöiden tilaamana. Isännöitsijä tätä "savustusta" tilatessaan oli sanonut "savustajalle", että
        "Älä tilaa kovin kovaa mrkkyä ettei ********* sairastu enempää. Haisee vähän tuo savustus mutta näin meitä petetään.
        Kaverille viime viikolla (eri firma) aikoi tehdä saman "savustuksen" ja esittäneet vielä, että otetaan desinfioinnin jälkeen vielä näytteet. Voi vittu tuota kusetusta. onneksi kaveri tajusi mistä oli kysymys. Työn tilaajana isännöitsijä. Voi vittu.

        Kaiken maailman peroksidisumukset ovat peljästään asiakkaiden täydellistä kusetusta. Koko jutun vielä kruunaa sisäilmanäytteen ottaminen käsittelynjälkeen - EIHÄN TÄSSÄ OLE MITÄÄN JÄRKEÄ !..

        Ensin viedään ilmassa leijuvilta homeitiöiltä elinkyky ja siiten otetaan perään ilmanäyte sitten tulkintaan ilmanäyte ohjeiden vastaisesti: ei ole terveyshaittaa eikä homevaurioita kun ilmanäytteestä todetaan vain vähän elinkykyisiä homeitiöitä. Eli unohdetaan se tosiasia, että ilmanäytteen "puhdas tulos" ei vapauta home-epäilystä.

        Pitää muutenkin muistaa, että homeiden elinkyvyllä ei ole MITÄÄN tekemistä niiden aiheuttamaan terveyteen kohdistuvaan haittaan. Ihminen ei mitenkään reagoi siihen, ovatko homeitiöt elinkykyisiä vai totaalin kuolleita. Se on se homekasvusto rakennuksessa, joka muodostaa ongelman: kasvaessaan homeet tuottavat kemikaaleja, joista osa sairastuttaa eli ongelma on kasvustoissa syntyvät kemikaalit eivät ilmassa leijuvat itiöt olivatpa ne sitten eläviä eli kuolleita.

        Aino toimi tapa selvittää asunnon mahdollinen homevuario on näytteiden ottaminen rakneteista (oikein tehtynä ei tarkoita rakenteiden rikkomista ja avaamista).


    • hr

      Kylpyhuoneessa suihkun seutu ja viemärin ymräristö ovat myös ne kohdat missä useimmiten on kosteusvaurio jos sellaista on. Näillä tiedoilla mitä meillä keskustelijoilla tästä (ei siis oikeastaan mitään) kylpyhuoneesta on ei taideta ihan sata varmaan lopputulokseen päästä kylppärin kunnosta. Haluaisiko joku yrittää selittä niitä muita kosteuskohtia?
      Minusta nuo tuossa aikaisemmin esitetyt kosteus ja materiaalimittaukset eivät ole ihan niin simppeleitä. Ne ovat ensinnäkin eri tutkimuksia ja tulisivat maksamaan paljon. Tuskin myyjä myöskään tykkäisi hyvää jos talo oli täynnä näytteenotto reikiä.
      Ja niitä reikiä pitäisi tehdä aika paljon ennen kuin tiedettäisiin kuinka laajalla alueella sitä kosteutta on.

    • 1220

      "Minusta nuo tuossa aikaisemmin esitetyt kosteus ja materiaalimittaukset eivät ole ihan niin simppeleitä.Ne ovat ensinnäkin eri tutkimuksia ja tulisivat maksamaan paljon. "

      No ihan varmaan on simppeleita ne osaavalle ammattilaiselle.Ja ainoa oikea vaihtoehto on selvittää oikeilla kosteusmittauksilla mikä on tilanne.Ja kun ottaa näytepalamittauksena ei tartte mittaajankaan päivien päästä mennä lukemia ottamaan eli halvempi.Luultavasti maksaisi sellaisen 500 eur kunnollinen kosteusmittaus.

      Ja niitä reikiä pitäisi tehdä aika paljon ennen kuin tiedettäisiin kuinka laajalla alueella sitä kosteutta on.

      No eipä kai varmaankaan

      • .

        1 3,5 kirjoitti
        Ongelmia syntyy, jos mikrobeille ravinnoksi kelpaava materiaali (puu, lastulevy, kipsilevy, mattoliima, parketti etc.) homehtuu. Eli mikrobinäytteellä mahdollisen ongelman olemassaolo selviää hetkessä ja ei maksa sen enempää kun turhat porareikämittaukset.

        Mutta eihän tuolla kellarikerroksessa laatan ja betonin välissä ole homehtuvia materiaaleja!! Propleemaa saattaa syntyä jos kosteus pääsee kapillaarivirtauksen takia niihin rakenteisiin jotka voivat kosteuden vaikutuksesta vaurioitua,siksipä juuri on tehtäva kunnollinen kosteusmittaus että asia selviää, jos kosteus on paikallinen eikä levinnyt ei siitä yleensä ole mitään haittaa kiviainespohjaisissa materiaaleissa ja vei varsinkaan siellä betonin ja laatan välissä.


    • ljdo

      apua, nyt tässä menee pää vielä enemmän sekaisin! :D

      Mitä siis voisin ajatella yhteenvetona? Kannattaako minun vain unohtaa tämä kohde, vai pistää tarjous sisään ja ehdoiksi tarkat tutkimukset?

      Talo vaikutti olevan ihan täydellinen meidän perheelle, mutta jotenkin panikoin ihan hirveästi sen suhteen, jos sieltä rakenteista tai jostasin löytyy jotain suurta onkelmaa.... hometta, kosteusvauriota, lahoa yms. Mitä sitä siinä vaiheessa tekisin 4 lapsen kanssa lumihankeen?

      Apuva, miten voi yksi talon etsiminen aiheuttaa näin paljon stressiä?
      Olen luknut niin paljon juttuja siitä, kuinka suomessa huijataan hyväuskoisia lapsiperheitä ja myydään täysin läpimätiä hometaloja. Sitten sanotaan, että edes kuntotarkastuksella ei voi selvittää talon kuntoa.

      Onko siis ihan turha ajatellakkaan vanhaa 49 rakennettua taloa, jos hakee loppuelämän kotia lapsiperheelle?

    • 320

      "Onko siis ihan turha ajatellakkaan vanhaa 49 rakennettua taloa, jos hakee loppuelämän kotia lapsiperheelle? "

      ON.

      Tai Ei

      Jos saat hyvin halvalla että voit tehdä sitten korjauksia.

      Ja vaatii paremman tutkimuksen kuin kuntotarkastus joka on arvausta rakennuksen kunnosta kun on vaan pintapuolinen ja aistinvarainen ARVIO rakennuksen kunnosta.

    • mä007

      nykypäivänä ihmisiä pelotellaan jos minkälaisilla kauhukuvilla...Ostat sitten vanhaa tai uutta niin aina voi löytyä jotain ja varmaan löytyykin..virheetöntä talo ei ole olemassakaan..Ota joku pätevä kosteusmittaaja tarkastamaan kohdat eli niin,että porataan pari koe reikää..Kosteutta löytyy varmasti aina jos tiloja on käytetty, sitä varten on vesieristykset keksitty...Itse

    • isäpuoli

      Nuoripari osti 49 rakennetun rint.m. talon 3 v. sitten. Katselin taloa noin ylimalkaan ja totesin , että vanha on ja näkyviä vikojakin. Rännit retkottivat seinä oli parista kohtaa kostea. Vanha, 2 metirisistä pelleistä tehty katto. 60- luvun elintasosiivessä pannuh. sauna, suihku ja khh. Pieni, peruutusmallinen vessa ja sen takanakapea pitkulainen tila. Kosteusmittaaja mittaili ja oli mittauksiin tyytyväinen. Suihkua ei porattu, koska oli siisti näköinen ja vasta uudistettu, lattialämpökerran korjattu ja taas rikki. Ikkunoita uusittu parilla kertaa , mitä oli saatu halvalla, vaikkakin erilaisia. Ovet repsottivat, kovalevykomero 2*2 rungolla jne. Paikka oli hieno, mäen päällä, isolla tien päässä olevalla puustoisella tontilla. Hinta 67000 ekeä. ---Siitä se alkoi. Pesukoneen poisto tuli seinän läpi lattialle ja lupasin vaihtaa lattiakaivon ja liittää putken. Piikkasin lattiakaivon ympäriltä ja eka kolosta näin, että täysin märkä. Korokerengas sinistä muoviputkea laskettuna kaivon päälle, itse sahattuna. Ja nyt vähän nopeammin: Pesuhuone uusiksi, myös seinän alapää mädäntynyt. Uusi väliseinä, uudet putket, uudet sähköt, saastainen sauna uusiksi,lattialämmöt, laatoitukset,kodinhoitohuone,vessan laajennus, 3*3 metriä, peltikatto, ulkovuori, ikkunat, ovet. Pari vuotta kului, tyttö on kolmen ja onnellinen perhe asuu hienossa piparkakkutalossa. Ja minä olen se timpuri.

    • olkaa epäileviä

      Kentältä kuultua. Asuntojen myyntifirma tilasi kosteusalan asiantuntijalta tutkimuksen ja raportin myyntitilanteessa. Löytyi vaurioita ja pahasti. Kaupat peruuntui. Ja asunnonvälittäjä sanoi kosteusvauriotutkijalle että hänellä ei ole enää kyseiselle firmalle töitä. Että olkaapa ostajat epäileviä jos myyjä suosittelee vain tiettyä asunnon kunnon mittaajaa. On monesti sopineet siitä että ns. pienistä haitoista ei kerrota ja ne suuremmatkin saa jättää mainitsematta.

      • nyt viisaampi

        Kunnon mittaus maksaa. Vaan siitä kannattaa maksaa. Unohtakaa ne ns. ammattilaisten pintamittarisohaisut niillä ei ole mitään tekemistä kunnon tutkimuksen kanssa. Itse uskoin ja olen nyt vuosia kärsinyt ongelmista. Remontti olisi tullut halvemmaksi jos olisi silloin heti tiedetty todelliset ongelmat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      181
      10557
    2. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      70
      7374
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      64
      3719
    4. Valkeakosken sekopää murhaaja.

      Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
      Valkeakoski
      139
      1847
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      58
      1392
    6. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      355
      1348
    7. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      237
      1285
    8. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      21
      1239
    9. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      1063
    10. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      961
    Aihe