Keskustapuolue, Nuorisosäätiö, RAY, Sitra ja lapsibisnes

Seura kuin mafia

Tällä palstalla on ihmetelty joidenkin keskustapoliitikkojen ( esim. Aila Paloniemi, Paavo Väyrynen, Maria Kaisa Aula) sijaishuollon edunvalvontaa, bioperheitä nollaavia kannanottoja ja lapsibisnesmyönteisiä lausuntoja , projekteja ja kehityshankkeita. Ihmettelyä on kerättänyt myös RAY:n avokätinen tuki näille hankkeille ja Sitraan sidoksissa olevien tahojen ( esim. Korona Invest) omat lapsibisneshankkeet.

Nuorisosäätiön sisäpiiriläinen Seurassa:
Kuin mafia ilman väkivaltaa

Torstai 26.1.2012 klo 17.29

Nuorisosäätiön ex-asiamies, törkeästä lahjusrikoksesta syytetty Jorma Heikkinen avaa keskustan rahoitustaustoja Seurassa.

Jorma Heikkisen mukaan Antti Kaikkonen asutti yli-ikäisiä kavereitaan Nuorisosäätiön taloihin. (JARNO JUUTI)

Matti Vanhanen vältti valtakunnanoikeuden. (PASI LIESIMAA)

Antti Kaikkosta syytetään virka-aseman väärinkäytöstä. (TUUKKA YLÖNEN)
Vuodesta 1998 Nuorisosäätiön asiamiehenä toiminut Jorma Heikkinen kertoo avoimesti ex-pääministeri Matti Vanhasen (kesk) ja kansanedustaja Antti Kaikkosen (kesk) toimista säätiön hallituksen johdossa tuoreessa Seura-lehdessä.
Vanhanen seurasi Heikkisen mukaan säätiön asioita pikkutarkasti niin rakennusasiat kuin vaalituetkin mukaan lukien.
- Vanhasen aikaan ostin vaalitavaraa, kirjoja, tauluja ja seminaarilippuja, hänen määräystensä mukaisesti, Heikkinen sanoo.
Silloinen asiamies kertoo junailleensa alennuksen YIT:ltä, kun Vanhanen vaimoneen osti talon Nurmijärven Klaukkalasta vuonna 2005.
- Tämäkin oli eräänlainen lautakasa.
Varsinaisesta lautakasasta Heikkinen kertoo myös olleensa tietoinen.
- Ei savua ilman tulta.
Kuin mafia
Vanhasen seuraaja Antti Kaikkonen hoiti säätiön asioita Heikkisen mukaan "toisella kädellä".
- Pääasia, että kokouspalkkioita ja vaalirahaa tuli.
Kun poliisi alkoi syynätä Nuorisosäätiön vaalirahoitusta, säätiön hallitus kääntyi Heikkistä vastaan. Ex-asiamiehen väitettiin omin päin maksaneen vaalirahoitusta keskustapoliitikoille. Heikkinen kiistää tämän jyrkästi.
- Olisinko voinut tehdä toisin kuin käskettiin?, hän kysyy.

Keskustalaisesta systeemistä, jonka osa Nuorisosäätiö oli, Heikkiselle on tylyä sanottavaa. Nuorisosäätiötä johti keskustalainen, kuten säätiötä rahoittanutta RAY:täkin. RAY:n rahoituksia käsittelevää ministerivaliokuntaa puolestaan johti Nuorisosäätiön rahoittama Liisa Hyssälä (kesk). Rahoituksesta päätti Matti Vanhasen johtama hallitus. RAY:n valvonnasta vastaava virkamies oli taas Nuorisosäätiön tilintarkastaja.
- Mafiasta tämän erotti vain väkivaltakoneiston puuttuminen. Psyykkinen painostuskoneisto oli, ja meille säätiön työntekijöille oli itsestään selvää, että oli toimittava systeemien päämääriä edistämällä.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012012615130239_uu.shtml
http://keskustelu.suomi24.fi/node/9797805

11

253

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Raimo Ikonen?

      Kepun Raimo Ikonenko esitteli edunvalvontahankkeen RAY:lle?
      "Tällä palstalla on ihmetelty RAY:n rahanjakopolitiikkaa, erityisesti holtitonta rahanjakoa sijaishuollon etuja ajaville järjestöille ja projekteille esim.Perhehoitoliitolle, Pesäpuulle, Pelastakaa Lapset ry.lle, bioperheiden oikeuksia kaventavalle edunvalvojahankkeelle jne. Tässä saattaa olla selitys.

      http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/10/demari_nuorisosaation_entinen_tilintarkastaja_vastaa_rayn_rahanjaosta_2057442.html?origin=rss
      Keskustaa lähellä olevan Nuorisosäätiön tilintarkastajana toiminut mies työskentelee nykyään sosiaali- ja terveysministeriön osastopäällikkönä. Hänen vastuualueenaan on laatia jakoesitykset Raha-automaattiyhdistyksen avustusrahoille."

      Tämä sama mieskö esitteli edunvalvoja-hankkeen RAY:lle?
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/9652900

    • Sitra ja Korona

      Kepu soittaa Sitraa

      Kehittyvien Maakuntien Suomi ja Nova Group eivät ole suinkaan ainoita kupruja kepupoliitikkojen liituraitakostyymissa. Ryppyjä ovat tuottaneet aikoinaan Ahti Karjalainen, Kauko Juhantalo (jolle myös Kehittyvien Maakuntien Suomi antoi 10 000 euroa vuonna 2007), Anneli Jäätteenmäki ja sittemmin lähes kaikki keskustan johtavat poliitikot.

      Kepulikonstien käyttäminen ulottuu yhteiskunnan kaikille laidoille. Ei ole pitkäkään aika, kun tiedotusvälineet toivat esiin tavan, jolla Raha-automaattiyhdistyksen lihottama Nuorisosäätiö tuki Matti Vanhasen vaalikampanjaa ostamalla hänen kaupittelemiaan kampanjatuotteita. Päätösten takana oli säätiön hallituksen puheenjohtajana toimiva keskustalaiskansanedustaja Antti Kaikkonen, jolle itselleenkin riitti vaalitukea säätiöstä useaan kertaan. Kosmeettisena korjauksena Kaikkonen luopui puheenjohtajuudestaan mutta jäi yhä hallituksen jäseneksi, vaikka nuorisoasukkaiden vuokrarahoja oli roiskittu runsain mitoin Vanhasen kampanjatauluihin, jotka asukkaat kävivät tosin vandalisoimassa ja repimässä pois taloyhtiöiden rappukäytävistä sitä mukaa kuin ne oli saatu paikoilleen.

      Tapaukset tuovat mieleen myös parin vuoden takaisen Sitra-skandaalin, joka monilta on jo varmasti päässyt unohtumaan. Syksyllä 2007 Helsingin Sanomat kirjoitti, että eduskunnan alainen Suomen itsenäisyyden juhlarahasto on yksityistänyt riskisijoitustensa hoitamista omille entisille johtajilleen. Lehti selvitti asiaa muun muassa näin:

      ”Sitra maksaa omaisuuden hoidosta parin prosentin hallinnointipalkkion vuodessa rahastojen arvon kehityksestä riippumatta. Johtajat ovat näin moninkertaistaneet tulonsa. Yliasiamies Esko Ahon mukaan tässä ei ole mitään väärää: entisten Sitran johtajien omistamat hallinnointiyhtiöt tekevät työnsä ’täysin markkinaehtoisesti’.”

      Artikkelin mukaan Sitran johtajat olivat perustaneet sijoitusyhtiöitä, joihin investoitiin kymmeniä miljoonia Sitran julkisia varoja. Yhtiöiden (kuten Biofund, Eqvitec ja Korona Invest) kautta johtajat siis käytännössä käyttivät Sitran varoja oman rahantekonsa välineenä, sillä sijoitusyhtiöiden omistajina he pääsivät hyötymään yhtiöiden eteenpäin sijoittamien varojen tuotoista. Käytännössä tämä merkitsee, että sijoitusyhtiöiden tuottamaa kaikkea voittoa ei tilitetty Sitralle, vaan osa siitä jäi Sitran entisten pomojen omistamiin yhtiöihin. Toiminnan nerokas logiikka on samanlainen kuin pankinjohtajan, joka kyllästyy lainaamaan rahaa asiakkaille 5 prosentin korolla ja perustaa oman firman, jolle hän pankinjohtajana lainaa kyseiset varat. Yritys lainaa rahat edelleen asiakkaille 10 prosentin korolla ja palauttaa varat pankille 4 prosentin korolla höystettynä. Pankinjohtaja puolestaan pitää välistä korjaamansa 6 prosenttiyksikön voiton.

      Tosiasiassa tällaisen yrityksen moraalivarallisuus on nolla, ja eettiseltä asemaltaan se on rutiköyhä. Tästä syystä ei riitä, että Sitran ja sen entisten työntekijöiden toimia arvosteltiin vain ”kilpailutussääntöjen rikkomisesta”, toisin sanoen siitä, ettei Sitran sijoituksia kyseisiin välitysfirmoihin kilpailutettu. Lisäksi Sitran antama selitys, että yksityiset sijoittajatahot muodostavat rahastoissa enemmistön ja että kyseessä ei ole julkinen investointi, on täysin riittämätön. Olennaista on, että sijoittamalla varojaan kokonaan ilman sijoitusyhtiöitä Sitra olisi voinut päästä parempiin tuottoihin kuin investoimalla välittävien rahastojen kautta. Tätä ei kumoa se, että rahastojen investoinnit olivat muodollisesti markkinaehtoisia. Nyt Sitran pääomasijoituksista pääsi hyötymään myös välistävetäjän koura.

      Ei ole varmasti yllätys, että tuohon aikaan Sitran yliasiamiehenä toimi johtava keskustapoliitikko ja entinen pääministeri Esko Aho, joka piti tuolia hallussaan vuodet 2004–2008. Ja kukapa mahtaa toimia Sitran hallintoneuvoston puheenjohtajana? No tietysti keskustan kiukaislainen kansanedustaja ja puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli.

      Erityisen siistiä on se, miten eduskunnan Suomen Pankin pankkivaltuuston jäsenistä koostuva hallintoneuvosto pyyhki asian pois päiväjärjestyksestä ja antoi Sitralle sen itsensä antaman selvityksen pohjalta puhtaat paperit.

      Minua ei tosin sureta Sitran asema eikä sen epäeettinen varainkäyttö, sillä suurin osa tämän maailman rahoista on joka tapauksessa väärien ihmisten hallussa. Minut tekee murheelliseksi se, että suurimmalla osalla kansalaisista ei ole kerrassaan mitään kuvaa siitä, kuinka häikäilemättömästi poliittinen eliitti juonittelee ja pelaa heidän selkänsä takana ja kuinka tiheässä vallan verkossa päätöksiä tehdään.

      Toivon todella, että viimeistään vaalirahoitusskandaali avaa ihmisten silmät, ja seuraavissa vaaleissa vallan kujilla ja käytävillä lakaisee suuri luuta. – Vaikka talouselämä konnat varmaan pelastaa. Esko Aho tuossa jo livahtikin Nokian palvelukseen, ja uusi yliasiamies Sitraan nimitettiin Nokiasta. Käsi kättä pesee.

      oteJ. Sakari Hankamäki- blogista

      Korona Investin toimista voi lukea täältä:
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/10367684

    • palvelurahasto?

      Korona Invest: Terveysrahasto Oy ja Palvelurahasto OY

      http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/02/sitra_tahkoaa_rahaa_yksityistamalla_terveydenhuoltoa_1471235.html
      http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/2125850/terveysrahasto-oylta-vaaditaan-sakkoja
      http://www.ksml.fi/mielipide/paakirjoitukset/sitran-rahastus-moraalitonta-terveydenhuollossa/864774

      Jos Korona Investin Terveysrahastolla ja Invaliidiliitolla on tällainen meno, minkälaista mahtaa olla Korona Investin Palvelurahaston toiminta? Lastensuojelu- ja vammaispalveluyritysten ongelmat ja väärinkäytökset muistuttavat toisiaan paljon .

      Invalidiliiton Asumispalvelujen toiminta ei ole lainkaan läpinäkyvää. Asukkaat eivät tiedä, mistä palveluista ja kuinka paljon kunnat heidän avustamisestaan maksavat. Kunnat eivät puolestaan tiedä, millaista vastinetta rahoilleen todella saavat.
      Kunnat ovat asuttaneet Invalidiliiton Asumispalvelut Oy:n Validia - asuntoihin runsaat 1300 vammaista ja vanhusta. MTV3:n 45 minuuttia -ohjelman haastattelemien asukkaiden ja omaisten mukaan olot ovat käyneet yhtiöittämisen jälkeen vuosi vuodelta tukalammiksi. Yhtiö hakee liikevoittoa nipistämällä kaikessa hiljaisuudessa avun määrästä ja palvelusta. Asukkaiksi haalitaan korkeimmin korvattuja vaikeavammaisia. Heidän avustajikseen rekrytoidaan määräaikaisia ja sijaisia, opiskelijoita ja tukityöllistettyjä."

      http://www.mtv3.fi/uutiset/45min/jaksot.shtml?1451308

      "Olen parinkymmenen viime vuoden aikana istunut kymmenien hyväntekeväisyys- ja vapaaehtoisjärjestöjen tiedotustilaisuuksissa. On esitelty upeita toimintamalleja, liian usein käytäntö kuitenkin kutistuu ja kurjistuu aivan muuksi kuin on mainostettu. Avustukset kuitenkin juoksevat."

      "Henkilökuntaa on kyllä paljon. Ongelmana on se, ettei viestit kulje heidän välillään eikä johdolta heille. Samoin osa henkilökunnasta on niin sanotusti työssä vaan. 
      Asumispalveluja voisi kuvata nykyisellään heitteillejätöksi ja ihmisarvon vastaiseksi toiminnaksi. Toiminta on laitosmaista. Yhtään ei välitetä asukkaan henkisestä ja sosiaalisesta puolesta.
 Mielestämme maksajan eli kaupungin tulisi valvoa toimintaa. Kaupunki maksaa Mikaelista 125 euroa/vuorokausi. Lisäksi Mikael maksaa itse vuokraa 400 euroa ja ruokarahaa 250 euroa/kk"

      "Vai onko tässä juuri Invalidiliiton Asumispalvelut Oy:n käyttämän kaksikanavaisen sopimusmallin juju? Asiakkaalle luvataan toisella paperilla kaksi ja puoli tuntia, mutta kaupunki tilaakin tunnin omassa sopimuksessaan. Ja yhtiö laskuttaa. Tunnin päiväpanoksesta 4000 euroa kuukaudessa. Ja me kun luulimme, että kahdesta ja puolesta tunnista."

      “Invalidiliitto taitaa olla edelleen ihan oma linnakkeensa tässä päivässä: omien tapojensa ja kulttuurinsa sekä omassa “oikeassa uskossa” elävä toimintatapojensa orja. Valtakeskittymä, jota kukaan talon sisäinen instanssi tai henkilö saati ulkopuolinen uskalikko ei saisi kritisoida. Sisällä ei uskalleta eikä ulkona tiedetä riittävästi."

      http://blogit.mtv3.fi/epikriisi/2011/11/30/vammaisjarjesto-bisnesenkelina/
      http://www.jouniqveflander.com
      http://www.talouselama.fi/yrityskaupat/uusi rahasto sijoittaa lastensuojeluun/a627707
      http://www.koronainvest.fi/sijoituskohteet/

      • Rikolliskopla?

        Kelan Toinen vääryyskirjassa 2008 otettiin kriittisesti kantaa sisäpiirien toimintaan.

        Jotkut tiedotusvälineet uutsoivat Rikolliskopla hyvinvointivaltion huipulla.

        Kuntapäättäjiä vaaditaan tille epäoikeudenmukaisuudessa.

        Mot ohjelmassa 17.10.2011 käsiteltiin aihetta.

        Kuka saa asua julkisella rahalla tuetuissa asunnoissa, joss rahoittajan oli Ray.

        Lue uutinen ja kommentteja, joissa paljastuu myös muita kytköksiä.

        http://blogit.yle.fi/mot/kuka-saa-asua-julkisella-rahalla-tuetuissa-asunnoissa
        -----


      • Rikolliskopla
        Rikolliskopla? kirjoitti:

        Kelan Toinen vääryyskirjassa 2008 otettiin kriittisesti kantaa sisäpiirien toimintaan.

        Jotkut tiedotusvälineet uutsoivat Rikolliskopla hyvinvointivaltion huipulla.

        Kuntapäättäjiä vaaditaan tille epäoikeudenmukaisuudessa.

        Mot ohjelmassa 17.10.2011 käsiteltiin aihetta.

        Kuka saa asua julkisella rahalla tuetuissa asunnoissa, joss rahoittajan oli Ray.

        Lue uutinen ja kommentteja, joissa paljastuu myös muita kytköksiä.

        http://blogit.yle.fi/mot/kuka-saa-asua-julkisella-rahalla-tuetuissa-asunnoissa
        -----

        Lainaus Mot keskustelusta, jossa viitteitä, mistä löytyy lisätietoa.

        Mot ohjelmahistoria paljastaa miksi olemme ajautuneet nykyiseen tilanteeseen, jossa tehdään bisnestä sekä asunnoilla, että lapsilla ja nuorilla.

        Rakennetaan kiinteistöjä Ray:n tuella, ollaan huolissa tyttöjen lisääntyneeestä väkivallasta, perustetaan Terapiakeskuksia, joiden "tutkimuksien" perustella nuoret "tarvitsevat" turvakoteja.

        Ohjelmassa oli haastateltavana Petteri Sveins, hän oli haastateltavana myös Mot ohjelmssa Naisen suurin terveysuhka vuonna 2002, joka käsittääkseni käynnisti huostaanottoprojektit.

        Lisätietoa löytyy netissä hauilla > naisten suurin terveysuhka petteri sveins


      • Vierihoitoa?
        Rikolliskopla kirjoitti:

        Lainaus Mot keskustelusta, jossa viitteitä, mistä löytyy lisätietoa.

        Mot ohjelmahistoria paljastaa miksi olemme ajautuneet nykyiseen tilanteeseen, jossa tehdään bisnestä sekä asunnoilla, että lapsilla ja nuorilla.

        Rakennetaan kiinteistöjä Ray:n tuella, ollaan huolissa tyttöjen lisääntyneeestä väkivallasta, perustetaan Terapiakeskuksia, joiden "tutkimuksien" perustella nuoret "tarvitsevat" turvakoteja.

        Ohjelmassa oli haastateltavana Petteri Sveins, hän oli haastateltavana myös Mot ohjelmssa Naisen suurin terveysuhka vuonna 2002, joka käsittääkseni käynnisti huostaanottoprojektit.

        Lisätietoa löytyy netissä hauilla > naisten suurin terveysuhka petteri sveins

        Onko tämä lastensuojelujärjestö, vai lapsikaappausjärjestö?

        Näyttää olevan tarjolla myös asuntoja, kuka rahoittaa?

        http://www.hdl.fi/fi/asumispalvelut
        ------


      • Hyvä blogi.
        Vierihoitoa? kirjoitti:

        Onko tämä lastensuojelujärjestö, vai lapsikaappausjärjestö?

        Näyttää olevan tarjolla myös asuntoja, kuka rahoittaa?

        http://www.hdl.fi/fi/asumispalvelut
        ------

        Kuuntelin Yle puhe ohjelmaa, jossa Eve Mantu otti kantaa "Kapulakieleen", jota käyttävät päättäjät.

        Kävin katsomassa, mitä hänen blogissa löytyy.

        Tälläinen keskustelunaiha löytyi, jossa oli 88 kommenttia
        Lue juttu ja kommennteja..

        Suomi on lapsivihamielinen maa

        http://blogit.yle.fi/eve-mantu/suomi-on-lapsivihamielinen-maa
        ------.


      • Rikolliskopla?
        Hyvä blogi. kirjoitti:

        Kuuntelin Yle puhe ohjelmaa, jossa Eve Mantu otti kantaa "Kapulakieleen", jota käyttävät päättäjät.

        Kävin katsomassa, mitä hänen blogissa löytyy.

        Tälläinen keskustelunaiha löytyi, jossa oli 88 kommenttia
        Lue juttu ja kommennteja..

        Suomi on lapsivihamielinen maa

        http://blogit.yle.fi/eve-mantu/suomi-on-lapsivihamielinen-maa
        ------.

        Onko Suomi maailman vähiten kotrruptoitunut maa?

        Eduskunnan Sitra tekee terveydestä bisnestä.

        Yle uutiset.. Lue myös muut aiheeseen liittyvät uutiset.

        Jämsänkosken terveyskeskuksen omistajaepäily.

        Jokilaakson terveys hoitaa Jämsäläiset.

        http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/01/eduskunnan_sitra_tekee_terveydesta_bisnesta_1406931.html
        ------


      • Lapsibisnestä?
        Rikolliskopla? kirjoitti:

        Onko Suomi maailman vähiten kotrruptoitunut maa?

        Eduskunnan Sitra tekee terveydestä bisnestä.

        Yle uutiset.. Lue myös muut aiheeseen liittyvät uutiset.

        Jämsänkosken terveyskeskuksen omistajaepäily.

        Jokilaakson terveys hoitaa Jämsäläiset.

        http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/01/eduskunnan_sitra_tekee_terveydesta_bisnesta_1406931.html
        ------

        Suomalainen sijoittajaryhmä ostaa Tenava Oy:n päiväkodit.

        Tavoitteena suomen suurimmaksi yriykseksi.

        Tämä haiskahtaa lapsibisnekseltä

        http://www.tenava.net/index.php?case=etusivu&action=archive&id=29
        -----


      • Lapsibisnestä?
        Lapsibisnestä? kirjoitti:

        Suomalainen sijoittajaryhmä ostaa Tenava Oy:n päiväkodit.

        Tavoitteena suomen suurimmaksi yriykseksi.

        Tämä haiskahtaa lapsibisnekseltä

        http://www.tenava.net/index.php?case=etusivu&action=archive&id=29
        -----

        Tenvakodit Oy näyttää olevan yhteistyössä Yliopistojen ja Työministeriön kanssa

        Kuinka tämä on mahdollista?
        ---------

        Tenavien yliopisto-yhteistyö

        Tenava päiväkodit ja Helsingin Yliopiston Vantaan täydennyskoulutuslaitos kehittämään Tenava päiväkodeille ns. rinnakkaista päivähoitomallia.

        Hankkeen tavoitteena on, että kaikki yrityksen toimijat kokevat organisaation, sen asiakaspalveluun painottuvan toimintakulttuurin omakseen.

        Yritykseen luodaan myös uusia, vahvoja ja joustavia käytänteitä, jotka juurruttavat kehitettyjä toimintatapoja.

        Päivähoidon sisältötyötä ohjataan tekemällä yritykselle oma varhaiskasvatussuunnitelma, jonka juuret ovat valtakunnallisessa ja kunnallisissa suunnitelmissa.

        Jokaiselle päiväkodille valmistuu myös oma, juuri heidän toimintaansa kuvaava varhaiskasvatussuunnitelma. Tässä työssä on mukana koko päivähoidon henkilöstö - suunnittelemassa ja kehittämässä omaa työtään lasten kanssa.

        Pedagogisen toiminnan ja kehityksen jatkuvaa ylläpitämistä tuetaan hankkeen avulla. Päivähoitohenkilöstön työviihtyvyyden lisääminen kuuluu olennaisena osana tavoitteisiin.

        Hanke koostuu koko henkilöstölle suunnatuista asiantuntijaseminaareista, ydinryhmän pedagogiseen kehittämiseen tähtäävistä koulutuspäivistä, päivähoitoyksikköjen konsultaatioista sekä pedagogeille suunnatuista työnohjauksellisista koulutuspäivistä.

        Hanketta rahoittaa Tenava päiväkodin lisäksi Työministeriö.
        ---------


    • ootta hulluja

      Voi helveta mitä postauksii, oottekste ihan sairaita???????????????????

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8406
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2277
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe