Hyvinvointiyhteiskunta murenee Jyrki Kataisen mukaan

puhutaanrehellisesti

pitää paikkansa, jos sellaista on edes koskaan ollut.

Tässä on nyt se, mitä Katainen on saanut aikaiseksi, hyvinvointivaltiomme murenemisen. Katainen on EU-fanaattisuudessaan lapannut suomalaisten veronmaksajien rahoja surutta ylivelkaantuneille maille. Katainen on pitänyt Kreikan pelastamista tärkempänä kuin suomalaisten omaa hyvinvointia. Katainen ei näe EU:ssa mitään kritisoitavaa. Katainen haluaisin senkin uhalla elitistisen Guggenheimin museon Helsinkiin, vaikka tiedostaa Suomen hyvinvointivaltion murenemisen. Me olemme nyt Kreikan tiellä, vajoamassa köyhyyteen. On vain tunnustettava se tosiasia, että Timo Soini oi oikeassa. Mitä tästä kaikesta voi päätellä? Me tarvitsemme pääministerin, joka osaa asiansa eikä elä pilvilinnoissa. Sauli Niinistöstä olisi tullut hyvä pääministeri.

13

118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ent.suomimummo

      Aivan totta. Sen lisäksi Paavo Arhimäki on tuonut julki, miten Hesaan pitää saada valtaisen hieno uusi urheilukeskus laajoine palveluineen ja laajoine alueineen. Eikä ylivelkaantumisesta sanaakaan.
      Lapsiraukat. Ei saa kotona urheilumeteliltä rauhaa, ei rauhaa, kun vanhemmat tyhmän innostuneina ovat kiinnostuneita vain eri "urheilumuotojen" peluruudesta.
      Autot ja urheilu, jota ei sanoa oikeaksi urheiluksi, vain niitä kehitetään. Tupakka saastuttaa, ei autojen päästöt tai muut kaivosmyrkyt ja tuotteisiin lisätyt moninaiset myrkyt. Elämme järjettömyyden maailmassa.

    • vaakakuppi.

      ei ole ollut suomalaisille 20v
      odotellaan koskeeko leikkaukset tulioita.

    • hhgytririol

      Kytainen valehtelee siinäkin, tai on ehkä niin tyhmä, kun sanoo että säästöt koskee jokaista Suomalaista, mutta sehän ei koske poliitikkoja vai leikataanko heidän palkkojaan vaikka puolella, mikä olisi hyvä.

    • 3000-5000ekk

      nyt odotetaan edustajien palkkojen PUOLITITUSTA .

      vähenpi ei riitä.

    • lopokkaat sopivat

      Katainen on liian isoissa kengissä.

    • ei annetaperiksi

      eduskunta on hampaaton ehkä jäävi laskemaan omia palkkoja .

      SIKSI ON TEHTÄVÄ TAVALLISISTA IHMISISTÄ
      porukka joka vaatii palkanpuolitusta .
      olisko mitä jos olis leiri eduskunnanedessä niinkauan kuin asia on ok.
      yhdellä seisomalla ei asia kuitenkaan hoidu.

    • ................,

      Hyvinvointivaltio alkoi murenemaan kun Katainen alkoi 2010 jakamaan rahaa Kreikkaan.

      Nyt sitten omat hölmöilynsä laittaa meidän kansalaisten viaksi ja syyksi.

      Haist....pask......

    • Onnistunut EU
    • supistetaan lisää

      porukkaa on jo riittävästi ,mutta mitä niille työtäkeksitään.
      valtio on antanut kenkää jo monelle ja muut tulee perässä.

    • Järkeä peliin

      Kreikan tiellä kohta mekin, kun rikkaat haluttomia maksamaan veroja. Ahneet siirtää yrityksiä aasiaan ja tulos siitä on ostovoiman siirtyminen sinne. Pörrsikeinottelijat kuriin ja äkkiä. Yrityksemme siirtyvät ulkomaalaisten käsiin ja tulot tuloutuu veroparatiiseihin jopa lääkäripalvelummekin. Järkyttävä tuhon politiikka loputtava.

      • esimerkkejä löytyy

        On turha enää äänestää, koska ne jotka pääsevät valtaan alkavat aina ajamaan omia etujaan, samoin puouekuri on kova ja jos joku kansanedustaja on jostakin asiasta eri mietä kuin oma puoue, niin hänet otetaan "käsittelyyn". Mikäli ei ole samaa mieltä, niin hänet savustetaan ulos ja poliittinen ura katkeaa lyhyeen.
        Tämä on poitiikan arkipäivää. Jokainenhan osaa tehdä päätelmiä, että ei koko puolue voi olla samaa mieltä asioista.


      • Mietihän vähän
        esimerkkejä löytyy kirjoitti:

        On turha enää äänestää, koska ne jotka pääsevät valtaan alkavat aina ajamaan omia etujaan, samoin puouekuri on kova ja jos joku kansanedustaja on jostakin asiasta eri mietä kuin oma puoue, niin hänet otetaan "käsittelyyn". Mikäli ei ole samaa mieltä, niin hänet savustetaan ulos ja poliittinen ura katkeaa lyhyeen.
        Tämä on poitiikan arkipäivää. Jokainenhan osaa tehdä päätelmiä, että ei koko puolue voi olla samaa mieltä asioista.

        On aikoja, jolloin Suomessa ei ole ollut yleistä ja yhtälaista äänioikeutta. Valtaa käyttivät kartanoiden omistajat. Suomessa oli torppareita, loisia, tilattomia, mäkitupalaisia, huutolaisia jne.

        Silloin rikas omistava luokka määräsi kuka mitäkin tekee ja missä. Tehtaissa raatoivat lapsetkin pitkää 12 tunnin työpäivää. Kulkutaudit ja työtapaturmat olivat yleisiä ja mutta sairaanhoito ei.

        Silloin ei äänestetty. Eikä yleistä äänioikeutta helpolla saatu. Vasta yleislakon jälkeen ja työntekijöiden järjestäydyttyä parannuksia saatiin kovalla työllä aikaan. Vuoden 1918 sisällissota johtui köyhälistön riistosta, joka oli saanut äärimmäiset mittasuhteet. Sisällissodan köyhälistö hävisi, mutta demokratian vaatimukset läksivät itämään.

        Olisiko torpparilaki saatu Suomeen ilman sisällissotaa - on kysymys, johon vastausta emme enää saa.

        Suomessa on vasemmistopuolueet ja oikeistopuolueet. Vasemmistopuolueiden vaalirahoittajia ovat ammattiliitot ja oikeistopuolueiden esim. kokoomuksen, yritykset ja TT-säätiö x-miljoonilla. Niinpä vasemmistopuolueet toimivat palkansaajien etuja lainsäädäntötyössä valvoen ja oikeistopuolueet, kokoomus suurimpana, työnantajien etuja valvoen.

        Einkeinoelämän keskusliiton ja kokoomuksen tavoitteet ovat olleet yhteneväiset (myös Suomen Kuvalehden mukaan).

        Näin vaatii Elinkeinoelän keskusliitto EK. Kuntien talous pitää tasapainottaa menonleikkauksilla.
        EK vaatii leikkauksia veronkorotusten tilalle - erityisesti yritysverotuksen ja työn verotuksen sijaan leikkauksia hyvinvointipalveluista.

        EK vaatii, että pääomatulojen verotusta ei saa nostaa 28 %:sta. Osinkoverotusta ei saa nostaa.

        Yritysten on saatava lisää veronhuojennuksia tutkimus- ja tuotekehitystyöhön. Veroetuja ei tarvitse maksaa takaisin kun tuotanto siirretään halpatyövoiman maihin.

        Kuntien on avattava markkinat yksityisille yrityksille, eli kuntien palvelut on yksityistettävä.

        Alueellistamisesta on luovuttava.

        Työuria on pidennettävä alusta, keskeltä ja lopulta. Mutta irtisanomissuojaa ei paranneta. Työnantajilla on valta irtisanoa ensimmäiseksi iäkkäät ja pitkään palvelleet työntekijät. Ja niin työnantajat tekevätkin vaikka vaativat kovaan ääneen eläkeiän nostamista.

        Jyrki Katainen, kok, poisti työnantajien kela-maksut laman aikana ja näin sosiaaliturvaan saatiin miljardin euron lovi. Sen lisäksi EK vaatii vielä yhteisöveron alentamista neljällä prosenttiyksiköllä. EK vaatii avoir fiscal -tyyppistä veromallia ei yhtiöveron hyvitysjärjestelmää.

        Niinpä kun verokertymä rikkaiden veroja vähentämällä vähenee, menot pitää EK:n ja kokoomuksen mitoittaa sen mukaan eli lopettaa hyvinvointipalvelut.

        Kokoomuslainen ministeri ajaa kuntauudistusta, jonka mukaan Suomen kunnat liitetään suuriksi bisnes-keskustoiksi, jolloin olisi 70 kuntaa. Tämäkin on suoraan EK:n tavoitteiden mukaista: "Kuntien on avattava markkinat yksityisille yrityksille". Suuriin kaupunkikeskuksiin on helppo rakentaa yksityiset terveys-, vanhusten hoiva- ym. palvelut. Pienissä syrjäkunnissa ne eivät tuottaisi sijoittajille yhtä paljon, joten yksityistäminen ei siellä etenisi.

        Jokaisen suomalaisen pitäisi vaaleissa äänestää oman etunsa vuoksi. Valitettavasti useat suomalaiset äänestävät puoluetta, joka kannattaa suuria tuloeroja, kansan kahtiajakoa ja hyvinvointipalveluiden alasajoa.

        Äänestämättä jättäminen merkitsee sitä, että nykyinen meno jatkuu. Rikkaat eivät jätä äänestämättä. Kokoomuslaiset hakevat mersuillaan kaikki vanhuksetkin äänestämään, jotta valta kokoomuksella säilyy. Suomessa lainsäädäntövaltaa ja budjettivaltaa käyttää eduskunta. Hallitus tekee esitykset eduskunnalle ja kun eduskunnassa on hallituspuolueilla enemmistö, jokainen hallituksen lakiesitys menee läpi.

        Jokainen kansanedustaja ei ole samaa mieltä, mutta erot eivät ole puolueiden sisällä vaan puolueiden välillä. Kokoomuslaiset kannattavat tuloeroja, matalaa pääomatulojen verotusta, palveluiden yksityistämistä jne.
        Vasemmistopuolueet kannattavat oikeudenmukaisempaa verotusta, eli veroja pitää kerätä veronmaksukyvyn mukaan, hyvinvointipalveluja ja niiden kehittämistä, tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa.

        Hallitusneuvottelut pitäisi tehdä avoimiksi ja julkisiksi, jotta äänestäjät näkisivät minkälaisia asioita puolueet pitävät tärkeinä ja ketä kannattaa äänestää. Nyt ei näin ole. Hallitusneuvottelut ovat salaiset ja hallitusohjelma on kompromissi, josta ei näy lainkaan eri puolueiden ajamat asiat.

        Toivottavasti emme koskaan palaa niihin aikoihin, jolloin äänioikeutta ei kaikilla ollut ja jolloin ihmiset eivät juurikaan voineet vaikuttaa omiin elinolosuhteisiin. Se yhteiskunta oli orjayhteiskunta: nälän, hädän ja kuoleman yhteiskunta.


    • suomalainen kreikass

      hei tiedatko etta saksa on hyotynyt euroopan kriisista 150 biljoonaa euroa. niila rahoillahan ne voisivat maksaa sotavelkansa kreikalle ja lainan jonka kreikka antoi sodan jalkeen saksalle!!!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5015
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1422
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1275
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      967
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      219
      750
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe