Joku raja lastensuojelun rikoksille!

viranomaisrikokset

Hannu Lauerman mukaan yleismaailmallisia pahamaineisten lahkojen vallankäyttökeinoja ovat:
-taloudellisen riiston kätkeminen hyvyyden sädekehään
-uhrien eristäminen muusta maailmasta
-perhesiteiden katkaisu
-tunneilmaisun rajoittaminen
- koulunkäynnin ja terveydenhuollon minimointi
-syyllistäminen, pelottelu ja uhkailu
-salailu ja valmentautuminen oikeusviranomaispuuttumisiin harhaanjohtavin asiapaperein

Näistä pahamaineisten lahkojen vallankäyttökeinoista on tullut lastensuojelun normaalikäytäntöjä, joiden harjoittamisesta saa vielä palkkaa!

Lahkon vaatiman elämäntavan suggestiivisia elementtejä ovat:
-kauniit rituaalien nimet ( vanhemmuuden tuki, moniammatillinen yhteistyö, sijoitus, tukitoimi)
-toisto: lapsen etu, lapsen osallisuus
-ulkomaailman kuvaaminen vaarallisena - riskidiskurssi
-eristäytyminen muusta yhteiskunnasta- yleinen valveutumattomuus yhdistettynä omaa kunnollisuutta korostavaan tarpeeseen erottautua " riskiperheistä"
-uudet nimet vallankäytölle: erityinen huolenpito, kehittäminen, turvaistaminen
-negatiivisten mielikuvien jatkuva ruokkiminen
-hierarkia ja jäseniltä muualle puuttuvat etenemismahdollisuudet

Lastensuojelussa tyypillisiä ovat myös seuraavat lahkojen toimintakäytännöt:
- viranomaisen erehtymättömyyttä/ srk vanhimman erehtymättömyyttä ei saa kyseenalaistaa
- väärinkäytöksiä ja vääriä päätöksiä ei myönnetä vääriksi eikä oikaista
- kaltoinkohtelulle ei toimivia valituskanavia kummassakaan
- ulkopuolisille ( medialle) ei saa kertoa ongelmista
- kaikki väärinkäytökset ovat vain yksittäistapauksia
- yhteisöä julkisesti arvostelemaan rohjenneet leimataan katkeriksi epäonnistujiksi
- sääntöjä vastaan kapinoivia uhataan ja pelotellaan
- hierarkian alapäässä olevia ei kuulla eikä uskota

Lastensuojelijat selittävät ja perustelevat laitonta toimintaansa ja epäeettisiä prosessejaan lähes aina välttämättömyydellä ja pakolla. Henkilökohtainen rajaton ja valvomaton mielivalta yritetään naamioida julkisen vallankäytön pakoksi tai jopa oikeushyväksi, kuten Naantalin sosiaalityön johtaja Jutta Merilahti teki tv- ohjelmassa Huostaanotettu bisnes.
"Naantalin sosiaalityönjohtaja Jutta Merilahti katsoo, että Naantali on jakanut kaupunkilaisille oikeushyvää, kun sosiaalityöntekijät ovat perusteetta käyneet ryöväämässä lapset pois perheistään. Merilahti on tyytyväinen, kun hän sai kyyditettyä kaksivuotiaan pikkulapsen lastenkotibisneksen syliin. Naantali kiirehti tekemään taaperosta yrityksen asiakkaan. Suomalaisen sosiaalityön ja lastensuojelun linjana on, että sosiaalityöntekijät työntävät rahaa kottikärryillä lapsikaupan yrityksiin." yhteiskuntakriittinen feministi- blogi

Naantalin lastensuojelu kärähti lakisääteisten sukulaissijoitusmahdollisuuksien ( joita olisi ollut paljon) selvittämättäjätöstä, valheellisin perustein tehdystä huostaanotosta, epäpätevistä työntekijöistä, sijoitettujen lasten ja sukulaisten laittomista tapaamisten rajoittamisista ja perheiden jälleenyhdistämisvelvoitteiden laiminlyönneistä. Anteeksipyyntöjen ja laiminlyöntien korjaamisen sijaan saimme kuulla lastensuojelun selityksiä siitä, kuinka laiminlyönnit ovatkin oikeushyvää ja välttämätöntä julkista vallankäyttöä.

Tyypillistä lastensuojelijan puhetta on : Jouduimme ottamaan huostaan jotta, meidän oli pakko koska jne.
Amerikkalaisprofessori Jeff Hancockin mukaan psykopaatit kertoivat tarinansa niin, että heidän oli pakko tehdä rikos saavuttaakseen tietyn tavoitteen.

Lastensuojelu on omaksunut psykopaatin logiikan: päämäärä pyhittää ja oikeuttaa keinot. On helppo nähdä , miksi juuri humanismista on tullut kirosana lastensuojelussa. Humanistinen etiikka toisin kuin lastensuojelun etiikka on periaatteiden etiikkaa. Tämä tarkoittaa etiikkaa, jonka mukaan päämäärä ei oikeuta keinoja. Humanisti ei hyväksyisi mieli- tai väkivaltaa, vaikka se tapahtuisi lapsen edun nimissä.

Lastensuojelun kouluttaja- tohtori kertoi lastensuojelupäivillä että miten humanistinen ihmiskäsitys "luo muureja perheen ympärille", joita nyt pitäisi viranomaisten uskaltaa särkeä, "pahuuden" löytämiseksi. "

Mielestäni olisi jo aiheellista särkeä lastensuojelijoiksi itseään kutsuvien perusturvarikollisten byrokraattisen kaikkivoipaisuuden ja koskemattomuuden muurit ; laittaa sosiaalialalle psykopaattiseulat ja määrätä kaikille ammatinharjoittajille edes jonkinlaiset vastuu- ja korvausvelvoitteet lastensuojelun tyyppirikoksista esim. valheellisista asiakaskirjauksista, asiakasta puoltavien dokumenttien ja todisteiden manipuloimisesta, panttaamisesta, kätkemisestä ja hävittämisestä, lasten ja vanhempien vieraannuttamisyrityksistä . sijaishuoltolaitosten valvonnan, sijoitettujen koulunkäynnin ja terveydenhuollon, sukulaissijoitusten ja perheenyhdistämisvelvoitteiden laiminlyönneistä.

39

1705

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sokeat Reetat.

      Manipulaatio ja vallankäyttö, ovat kuuluneet ilmeisesti "lastensuojelijoiden" tapaan toimia, ajatella ja käyttää valtaa, ottaa lapset huostaan jne.

      Hannu Lauerma luento 16.2.2012. Manipulaatio vallankäytön välineenä.

      Luento tarkoitettu lastensuojelijoille, terveydenhoitajille, perhekotien työntekijöille, opettajilla, sairaanhoitajille etc.

      Tutustu ohjelmaan ja kohderyhmiin, joille luento on tarkoitettu.

      http://www.awen.fi/ohjelmat/Manipulaatio vallankayton valineena_16.2.2012..pdf
      ---------.

      • Sokeat Reetat.

        Kopio Lauerman luennosta ja kohderymistä joita koulutus koskee.

        Toivottavasti lasten ja perheiden oikeusturva paranee.

        Hannu Lauerma, Psykiatrisen vankisairaalan vastaava ylilääkäri, tutkimusprofessori

        Maria Peura, kirjailija, dramaturgi, Teatteritaiteen maisteri, kokemusasiantuntija

        KOHDERYHMÄT.
        Lastensuojelun työntekijät, lastensuojelulaitosten ja perhekotien henkilöstö, sosiaalityöntekijät, terveydenhuolto henkilöstö, psykiatrisen hoitotyön henkilöstö, kasvatus- ja perheneuvolan työntekijät, opettajat, maahanmuuttajatyötä tekevä henkilöstö, seurakuntien työntekijät ja kriisityöntekijät, vankeinhoitolaitosten henkilöstö.
        -------------


      • entinensijaisperhe

        On niitä muitakin paikkoja - siis entisiä ja huonoja.


      • dfgfggdfg
        entinensijaisperhe kirjoitti:

        On niitä muitakin paikkoja - siis entisiä ja huonoja.

        niitä on paljon vielä nykyäänkin


    • Mielivaltaa

      Lastensuojelu- Ei julkista ja laillista vallankäyttöä vaan yksityistä mielivaltaa

      "Asiakkaat kokevat lastensuojelun epäoikeudenmukaiseksi, koska se on julkista vallankäyttöä" on uusi lastensuojelun muotihokema, jolla yritetään pimittää se, että lastensuojelun toimintakäytännöt ovat epäoikeudenmukaisia ja laittomia . Lastensuojelussa on valitettavan usein kyse lainvastaisesta yksityisestä mielivallankäytöstä . Lastensuojelu rikkoo jatkuvasti, tahallisesti ja rangaistuksetta niin perustuslakia, lastensuojelulakia, sosiaalihuollon asiakaslakia kuin YK:n ihmisoikeussopimuksia ja on saanut rikkomuksistaan myös useita EU- tuomioita, jotka eivät tunnu vaikuttavan viranomaiskäytäntöihin.

      Julkisen vallankäytön mandaatti ja legitimiteetti sisältää kansalaisten ,varsinkin lasten oikeusturvasta ja perusoikeuksista huolehtimisen, johon lastensuojelu ei selvästi kykene eikä edes pyri. Demokraattisessa oikeusvaltiossa yksilöiden perusoikeudet asettavat julkiselle vallalle velvoitteita. Ne asettavat rajoja julkisen vallan toiminnalle ja velvoittavat julkista valtaa huolehtimaan perusoikeuksien (vapaus-, osallisuus-, yhdenvertaisuus- ja hyvinvointioikeudet) toteuttamisesta, esimerkiksi kansalaisten oikeusturvasta, maksuttomasta perusopetuksesta tai riittävistä sosiaali- ja terveyspalveluista.
      Julkisen vallan tehtävä on turvata, että nämä oikeudet toteutuvat ja pysyvät voimassa. Maailman mittakaavassa valtiot ovat kuitenkin suurimpia ihmisten perusoikeuksien rikkojia.

      Suomalaisen lastensuojelun räikeimpiä laittomuuksia ovat mm. puolueettoman tutkinnan ja fair trial-oikeudenkäynnin evääminen asiakkailta ( hallinto- oikeusmenettely), laittomat tapaamisrajoitukset ja pakkotoimet (sijaishuolto), perheen kuulemis-, osallisuus- ja yhdistämisvelvoitteiden laiminlyönti, ennaltaehkäisyn ja lasten hyvinvointioikeuksien laiminlyönnit sekä sananvapaus- ja tietosuojarikkomukset. Asiakkaiden lähes olematonta oikeusturvaa heikentää entisestään lastensuojelun työntekijöiden vastuu- ja korvausvelvoitteiden sekä toimivien valitusreittien puuttuminen.

      Pelkkä perustelematon usko oman toiminnan hyväntekeväisyyteen ja kunnallinen virka ei voi olla oikeutus perustuslain ja ihmisoikeussopimusten rikkomisille, ei vaikka ne tehtäisiin "lapsen edun" nimissä. Julkinen vallankäyttö ilman ihmis- ja perusoikeuksien kunnioitusta on silkkaa väkivaltaa.
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/10173183

      • HO=lumeoikeutta

        Hallinto- oikeusmenettely lastensuojelun ydinongelma

        "Lastensuojelutyön heikon tason ja ennakkoasenteisten työtapojen tulisi näkyä huomattavan suurina muuttuvina ratkaisuina hallinto-oikeuksien ja korkeimman hallinto-oikeuden päätöksissä. Näin ei kuitenkaan ole, vaan hallintotuomioistuimet hyväksyvät miltei kaikki sinne tulleet huostaanottoa koskevat hakemukset.

        Lastensuojeluviranomainen toimittaa hallinto-oikeudelle sekavaa aineistoa, jossa viranomaisen käsitykset, mielipiteet, omat ennakkoasenteet ja tosiseikat sekoittuvat toisiinsa ja muodostavat vakavan oikeusturvaongelman lapselle, tämän äidille ja isälle eli hallintotuomioistuimessa asioivalle kansalaiselle. Kaikki aineisto hyväksytään oikeudenkäyntiaineistoksi, ilman näytön ja todistusteemojen nimeämistä. Kansalaisen esittämä todistelu ohitetaan päätöksessä usein muutamalla rivillä.

        Korkein hallinto-oikeus antaa perustelemattomia ratkaisuja, vaikka hallintolainkäyttölaki siihen velvoittaa. Oikeus perusteltuun ratkaisuun on lisäksi osa Euroopan ihmisoikeussopimuksen 6 artiklan mukaista vaatimusta oikeudenmukaisesta oikeudenkäynnistä. Lienee selvää, että hallinto-oikeuden johtopäätös on todennäköisesti väärä, mikäli se uskoo yksittäiseen juttuun sisältyvät viranomaisen kirjaamat 102 virhetietoa eikä kykene löytämään tosiseikkoja. Kun lapsi ja hänen oikeutensa perhe-elämään on oikeudenkäynnissä kohteena, tulisi menettelyn olla laadukasta ja täyttää oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin kriteerit."
        http://www.knuutilaki.net/node/34
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9294813

        Suomi on saanut Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelta useita tuomioita lasten huostaanotoissa. Tuomiot tarkoittavat, että maamme hallintotuomioistuimet ovat ylintä astetta, eli korkeinta hallinto-oikeutta myöten hyväksyneet viranomaisten ihmisoikeusloukkaukset. Lastensuojelun kriisin syvin ydin löytyykin hallinto-oikeusmenettelystä, jossa ei toteudu oikeudenmukainen oikeudenkäynti.
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/10449896


    • Koston väline

      Huosta ja lastensuojelun edunvalvoja- kostona vanhempien niskuroinnista

      Huostaanotto mainiona työvälineenä!

      Olen aivan viime aikoina törmännyt tapauksiin joita voi kuvata vain yhdellä tavalla: niissä viranomaiset ovat ottaneet lapsia huostaan vain koska vanhemmat tai lapset ovat heidän mielestään niskuroineet ja käyttäytyneet huonosti - ei suhteessa lapseen vaan suhteessa viranomaiseen!
      Tässä pari aivan tuoretta ja todellista esimerkkiä:
      1. 10-vuotias poika oli joutunut äitinsä ja sosiaalityöntekijän myötävaikutuksella sairaalatutkimuksiin, mistä hän pakeni isänsä luokse ja kieltäytyi palaamasta takaisin. Hänellä ei ole ongelmia, häntä ei uhkaa mikään vaara. Hoitava lääkäri ei katsonut että lapsi tarvitsisi välitöntä hoitoa. Silti lastensuojelutyöntekijä päätti huostaanottaa lapsen kiireellisesti. Lastensuojelulaissa ei ole mitään perusteita tällaiseen. Syynä on ilmeisesti vain se, että isä kieltäytyy pakottamasta poikaa takaisin ja poika itse ei halua mennä. Sosiaalityöntekijä on lähettänyt uhkaavia tekstiviestejä pojalle ja ilmoittanut isälle, että pojan mielipiteellä ei ole merkitystä. Hän lähettikin poliisit isän kotiin, mutta nämä eivät katsoneet pojan viemistä tarpeelliseksi. Uhkailujen jälkeen isä pakotti pojan palaamaan sairaalaan vastoin tämän tahtoa. Tilanne on tällä hetkellä auki: poika on tutkittavana, hänet on kiireellisesti huostaanotettu mutta häntä ei ole vielä sijoitettu.

      2. 15-vuotias tyttö on otettu kiireellisesti huostaan koska äiti ei ole suostunut vaadittuun yhteistyöhön. Tytölle haluttiin myös tehdä psykiatrisia tutkimuksia jolloin viranomaiset usein ajattelevat, että niitä voidaan tehdä vain lapsen ollessa huostaanotettuna. Tyttö oli vastustanut tiukasti huostaanottoa. Vuotta aikaisemmat ongelmat ovat poistuneet. Tyttöä haluttiin olennaisesti hoitaa vastoin hänen tahtoaan paikassa, missä hän ei halunnut olla. Hoitoa sinänsä ei hän eikä äiti vastustanut. Tässä tapauksessa KHO kumosi hallinto-oikeuden ratkaisun ja tämän jälkeen lautakunta päätti purkaa huostaanoton.

      3. Kahden lapsen kiireellistä huostaanottoa perusteltiin olennaisesti vain äidin käytöksellä. Äidin käytös olisi sosiaalilautakunnan mukaan ollut pitemmällä tähtäimellä lapsille vahingollista. Kyse on kuitenkin äidin toiminnasta suhteessa viranomaisiin, ei lapsiin. Eikä lapsilla ollut missään nimessä välitöntä vaaraa. Huostaanotto purettiin jo hallinto-oikeuden toimesta.Kaikissa kolmessa tapauksessa kyse on ollut myös huoltajuuskiistasta. Tässä kiistan toinen osapuoli hyödyntää viranomaisen ja toisen osapuolin välistä epäluottamusta ja viranomainen saattaa jopa toteuttaa huostaanoton niin että lapset sijoitetaan toisen vanhemman luokse.

      Tärkeintä tässä on kuitenkin se, että huostaanottoa pidetään jonkinlaisena hallinnollisena ja täysin sallittuna välineenä, missä riittää että työntekijällä on “huoli” (ja ikävintä on jos edes tätä huolta ei ole vaan tarkoituksena on vain panna niskuroivat vanhemmat järjestykseen!). On täysin unohtunut, että huostaanotto on voimakas hallinnollinen vapaudenriisto ja perheen erottamistoimi, jollaisia ei lain mukaan pidä käyttää kuin muiden vaihtoehtojen loputtua (kuten myös Leeni Ikonen toteaa tämän päivän paperilehdessä HS Mielipide).

      Nyt siis päinvastoin eräät sosiaalityöntekijät pitävät vastentahtoista huostaanottoa suurinpiirtein samanlaisena keinona kuin uhkasakkoa: jos vanhemmat eivät tottele niin sakotetaan ja lähetetään poliisit perään perimään sakkoa eli niskuroivien vanhempien lasta. Tämä kuulostaa uskomattomalta, mutta niin tapahtuu, jopa Helsingissä! Ja sitten kestää aika kauan ennen kuin lapsi pääsee taas vanhempiensa tai vanhempansa luokse. Sosiaalityöntekijöillä on lukemattomia mahdollisuuksia jarruttaa ja estää palautus.

      Olen ihmetellyt myös sitä, miksi viranomaisten on niin vaikea hyväksyä sitä että toiset viranomaiset ovat todenneet heidän toimintansa vääräksi. Sosiaalilautakunta (=viranhaltijat) saattavat jopa valittaa tuomioistuimen ratkaisuista. Erässä tapauksessa jossa lapset turhan huostaanoton ja pitkän odotuksen jälkeen palautettiin, lautakunta valitti ja sosiaalijohtaja selitti vanhemmille, että tässä ei ole mitään henkilökohtaista. He haluavat vain katsoa asian loppuun asti. Valituksen menestyminen olisi siis kuitenkin johtanut siihen että lapsi, joka oli odottanut kotiin pääsyä jo vuosia olisi joutunut uudelleen huostaanotetuksi.
      Noh, voisin jatkaa loputtomiin. Mutta viesti on tullut kai selväksi. Huostaanotto on raju toimi eikä sitä saa käyttää tilanteissa joissa lapsi ei ole vaarassa eikä häntä mikään uhkaa, paitsi sosiaaliviranomainen.
      J.P. Roos

    • Lapsikauppaa

      Lastensuojelusta on tullut lapsikauppaa

      "Suomen kuntiin on pesiytynyt parasiitti ja osakkeenomistajien raha-automaatti.
      Lastensuojeluyritysten hieno ja mahtipontinen ”bisnes” ei ole liiketoimintaa ja yritystoimintaa. Se on elämistä sataprosenttisesti rahalla, jonka maksaa kunta.
      Uhkea yritys elää siis sillä, että se saa Suomen kunnilta toimeentulotukea.Ja raha, jonka kunta maksaa yritykselle, on lähes sataprosenttisesti verotuloja.

      Lastensuojelun sijaishuoltoa (=laitospaikkoja) myyvä Mehiläinen Oy on virittänyt veronmaksajien rahavirran alle haavin auki. Julkista rahaa sataa saavikaupalla. Se on rahaa, jolla rahoitetaan lakisääteisiä kunnallisia peruspalveluita.

      Lasten sijaishuolto (itse hoito, hoitovuorokaudet) maksaa vuodessa yli puoli miljardia euroa. Siitä ja muusta kunnallisen lastensuojelun räpiköinnistä aiheutuvat sivukulut saattavat olla vähintään saman verran.
      Yritykset ovat olleet rakentamassa Suomeen rahantekoautomaattia, lapsikauppaa. Sosiaalityöntekijä voi milloin tahansa millä tahansa perusteella saalistaa lapsen kiireellisesti huostaan. Lapsi kyyditetään poliisin avustamana pois kodistaan, laitokseen. Siinä se, koko bisnes yksinkertaisuudessaan.

      Lapsen kyyditykseen ei tarvitse olla mitään syytä; riittää, että sosiaalityöntekijälle on kateellisen naapurin tai vallanhimoisen (tai jostain syystä kostonhaluisen) lapsiammattilaisen tekemässä lastensuojeluilmoituksessa syötetty jokin epäily.
      Oikeusturvan kanssa tällä työskentelyllä ei ole enää mitään tekemistä. Mutta sitä ei kukaan pohdi; lapsikauppa on jo ehtinyt paisua niin mittavaksi toimijaksi Suomessa.

      Sektorijohtaja Jussila kävi hyrisemässä onneaan television Silminnäkijä-ohjelmassa ”Huostaanotettu bisnes” (tv-2, 8.2.2012). Aihe on synkeä ja raskaiden ristiriitojen kuormittama, mutta Jussila vain hymyili leveästi. Jussilan virnistelyä katsoivat kodeissaan ne vanhemmat ja lasten muut läheiset, jotka ovat kokeneet elämänsä törkeimmät oikeusturvaloukkaukset juuri kunnallisessa lastensuojelussa. Heitä on Suomessa paljon.

      Lastensuojelun sijaishuollon kaupittelussa ei tunnetusti ole mitään suorituspaineita, varma raha virtaa sisään vaikka ei itse ponnisteltaisi lainkaan.
      Jussilan tulevaisuudenuskoa omaan puuhailuun lisää sekin, että hän tietää kuinka Mehiläinen Oy:ssä kierretään veroja. Verottaja ei pääse käsiksi Mehiläinen Oy:n rahoihin (esim. KSML pääkirjoitus 17.11.2011). Suomen kuntien sosiaalityöntekijät kantavat säkeittäin kuntalaisten verorahoja Mehiläiseen, joka ei halua noudattaa edes yhteiskunnan pelisääntöjä.
      Mehiläinen Oy keräsi Suomessa 211 miljoonan euron liikevaihdon. Liikevoittoa siitä kertyi 35 miljoonaa euroa. Yritys maksoi veroja vain 360 000 euroa eli noin prosentin liikevoitosta. Yksi prosentti on aika alhainen veroprosentiksi! Tiedot liikevoitosta ja maksetuista veroista vaihtelevat hiukan, mutta verotuksen tiukkuus säilyy kutakuinkin tuona ankarana yhtenä prosenttina.

      Mehiläinen Oy:n liikevaihdossa on nähtävästi mukana ne rahat, joilla kunnat ovat ostaneet Mehiläiseltä lastensuojelun laitospaikkoja. Erilaisia lastensuojelun yksiköitä sillä on 11. Eli kunta tekee ensin lapsen huostaanoton kevyesti lähes millä tahansa perusteella, jonka jälkeen kuntalaiset alkavat kantaa ämpärikaupalla veroin kerättyjä rahoja Ruotsiin. Lopulta rahat kulkevat Mehiläisen omistavan Ambean AB:n kautta sen omistajalle (Triton Advisors (Nordic) AB) ja nähtävästi myös sen yhteistyökumppanille, Jerseyn veroparatiisisaarella sijaitsevalle sijoitusyhtiölle (Triton Advisers Limited).

      Laitospaikka maksanee Mehiläisen laitoksissa helposti 300 euroa vuorokausi. On tavallista, että lapsi asuu samassa laitoksessa täysi-ikäistymiseen saakka.

      Iso osa tuosta rahasta ei siis jää kiertämään Suomeen, vaan tavalliset kuntalaiset eli veronmaksajat sponsoroivat ulkomaita. Ja vähintäänkin vierasta paikkakuntaa, jonne kunta on kyydittänyt huostaanottamansa lapset hoidettaviksi.
      Mehiläinen Oy on nykymuodossaan vain rahastamassa Suomea.Eikä se ole edes suomalainen, sillä se ei ole suomalaisessa omistuksessa. Se on ruÅtsalainen. Emoyhtiö on ruotsalainen Ambea AB.

      Kuntien sosiaalityöntekijät auttavat auliisti yritystä liiketoiminnassa ja suomalaisen työn taloudellisten tulosten siirtämisessä (ulkomaille) Suomen verottajan ulottumattomiin. Mehiläinen Oy:ssä kierretään veroja myös siten, että johtajat ovat muuttaneet palkkaansa pääomatuloiksi. Mehiläinen on miljonääritehdas. Kun taas kuntien sosiaalityöntekijöiden oma palkka rahoitetaan veroja keräämällä.

      Sosiaalityöntekijät lastaavat lapsia kunnista lastensuojelulaitoksiin, jotka ovat jo vuosia saaneet laskuttaa mitä haluavat. Mehiläisen johtaja Markus Jussila antoi ymmärtää Silminnäkijä-ohjelmassa, että kunnat voisivat vaatia "meiltä yksityisiltä" – jotain.
      http://kaisaruokamo.blogspot.com/

    • Ihmiskaupan valheita

      Laittomuus rehottaa lastensuojelussa

      Suomi herättää jo kansainvälistä huomiota järkyttävän suurella huostaanotettujen lasten määrällä ( lähes 18 000), joka vain kasvaa vuosi vuodelta.

      Sen sijaan, etä lastensuojelijat alkaisivat tutkia ja tilastoida huostien syitä ja seurauksia tai miettiä voisiko esim. kouluvaikeuksia hoitaa jollakin muulla kuin huostaanotolla, he puolustelevat huostakulttiaan antamalla julkisuudessa väärää tietoa huostaanottojen syistä. Yleinen valheellinen väite on riittämätön vanhemmuus ja nuorten lisääntynyt alkoholinkäyttö ja häiriökäyttäytyminen, joille ei löydy todisteita tutkimustiedosta, päinvastoin. Perhebarometrin mukaan vanhemmat viettävät lastensa kanssa enemmän aikaa kuin aiemmin ja päihdetilastojen mukaan sekä nuorten että vanhempien alkoholinkulutus on vähentynyt vuosi vuodelta.

      Sen sijaan, että lastensuojelussa alettaisiin tutkia miksi huostaanotoista on tullut lastensuojelun ensisijainen ja ainoa työmuoto( vaikka lainsäätäjä tarkoitti sen viimesijaiseksi keinoksi oikein kohdennettujen tukitoimien jälkeen), lastensuojelijat valehtelevat julkisuudessa, että tukitoimia annetaan. Tosiasiassa tukitoimia tai muuta ennaltaehkäisyä ei ole käytössä lähes puolessa kunnista ( Talentian selvitys) tai sellaiseksi lasketaan pääasiassa huostaanottoa pohjustamaan tarkoitettu ja kaikesta konkreettisesta kodinhoidollisesta avusta kieltäytyvä perhetyö, jolla on korvattu järkevä kotiapu. Sosiaalityöntekijöiden aika kuluu perheiden tukemisen sijaan huostaanottoselvityksiin eli negatiivisen näytön hankkimiseen tai lavastamiseen vanhempia vastaan hätiköityjen ja liian usein täysin turhien huostien perustelemiseksi.

      Lastensuojelu ei halua luopua huostakultistaan, vaikka huostaanottojen huonoista tuloksista on laaja ja yhdenmukainen kansainvälinen näyttö. Sen sijaan, että lastensuojelussa yritettäisiin löytää muita työtapoja kuin huostaanotto, lastensuojelijat haluavat lisää huostaanottoja ja panostavat vanhempien tukemisen sijaan sijaishuollon tukemiseen. Huostaanotosta ensisijaisena työmuotona ei haluta eroon, uusille huostaanotetuille lapsille pitää vain löytää lisää halvempia sijoituspaikkoja. Kansalaiset ovat arvostelleen lähes 100 000 euroa vuodessa per lapsi maksavaa valvomatonta laitoshoitoa, jonka tuloksia tai edes olosuhteita ei valvo kukaan. Sen sijaan, että kehittäisi valvontaa tai asettaisi hoidolle jotain laatukriteerejä, lastensuojelu kehittää yksityisille laitoksille lisää resursseja ja tulovirtoja julkisin varoin.

      Vaikka Suomi on kieltänyt ihmiskaupan, lastensuojelijat kaupittelevat huostaamiaan lapsia ohikulkijoille kadulla tai lehti- ilmoituksilla tuntemattomille. Lastensuojelu tekee tiivistä yhteistyötä Perhehoitoliiton kanssa, jonka puheenjohtaja runttasi Suomeen kuntia ennaltaehkäisyn sijaan pelkistä huostista palkitsevan korvausjärjestelmän, lastensuojelukertoimen.

      Lastensuojelu valehtelee julkisuudessa, että sijaisperheet valikoidaan tarkkaan. Tosiasiassa sijaisperheeksi pääsee kuka tahansa lastensuojelijoiden lehti- ilmoitukseen tai feissaukseen vastannut muutaman tunnin koulutuksen maksanut pari, kunhan jommallakummalla on näyttää, ettei aivan tuoretta merkintää seksuaalirikoksista löydy.

    • Syrjäytysbisnes

      Kannattava syrjäyttämisbisnes

      "Yhden nuoren syrjäytyminen ja jääminen työelämän ulkopuolelle maksaa yhteiskunnalle miljoona euroa " on uusi muotihokema, joka pitäisi muotoilla uudestaan muotoon:

      Yhden nuoren syrjäyttäminen ja jättäminen työelämän ulkopuolelle tuottaa erilaisille lastensuojelujärjestöille ja -yrittäjille, hoito-, työelämävalmennus- ja kuntoutusyrityksille vähintään miljoona euroa.

      Syrjäyttäminen on kannattavaa valtion tukemaa liiketoimintaa..
      Valtio tukee ja rahoittaa ruhtinaallisesti jokaista nuoren syrjäyttämisprosessiin osallistuvaa tahoa ja toimenpidettä, joihin kuuluvat mm. tehostettu riskiluokitus ja -leimaus ( VARPU) , lumeapu ja - hoito (perhetyö, intensiivihoito) , epätieteelliset lastensuojelutarpeen selvitykset ja olosuhde- ja vanhemmuudenarvioinnit(n. 5000-15 000e/ kpl), moniammatillisten ryhmien panettelukokoukset( n. 1000 e/ h), huostaanotot kodeista ( n.75 000 e/vuosi/ lapsi), oikeudenkäynnit puolueellisissa fair trial- periaatteita noudattamattomissa hallinto- oikeuksissa, läheisistä erottaminen, ihmissuhteiden katkaiseminen, eristäminen väkivaltaisiin ja valvomattomiin laitoksiin( jopa 800e/ vrk), korotettujen hoitopalkkioiden toivossa etsityt virheelliset mt-diagnoosit, leimaaminen(verkostotyö), lääkkeillä huumaaminen, ylipitkät ja perustelemattomat osastohoidot, asianmukaisen terveydenhuollon ja koulutuksen laiminlyönti, pakkosäilytys puutteellista opetusta tarjoavissa oppilaitoksissa, jotka on perustettu vain yhteiskunnan tukirahojen imuroimiseksi, työvoimaneuvonta= valehtelu todellisista työllistymismahdollisuuksista, tempputyöllistys, työelämäkuntoutus ja -kurssitus, ilmaisharjoittelut, orjatyö .

      Sitten valtion rahaa voivatkin ruveta imuiroimaan psykiatriset hoitolaitokset, ala-arvoiset mielenterveys- , päihdekuntoutus- ja tukiasumisyksiköt ja kriminaalihuollon ohjelmat ja toimijat.

      Nuorten " hoitamisesta" on tullut kannattavampaa bisnestä kuin prostituutio tai huumekauppa."
      intensiivihoito on tehopahoinpitelyä ja laiminlyöntiä- keskustelu

      • Narsistit huijaavat.

        Asianajaja Markku Salo Narsistit jallittvat sosiaalityöntekijöitä ja tuomareita

        Narsismista on keskusteltu ja kiistetyrunsaat parikymmentä vuotta. Yleinen väittämä on ollut, että miehistä ja lasten isesitä 80-90 prosenntia olisi narsisteja.

        Yleensä näin on väitetty erityisesti avioeroissa ja hultajuusriidoissa, joissa lasten äiti on esittänyt perättömiä väkivalta, raiskaus ja insestisyytöksiä, jotka ovat menneet lävitse oikeudessa, johtuen asiantuntemattomuudesta ja perustuen kirjaan Virtahepo olohoneesssa, joka oli sosiaalityöntekijöille, asianajajille, juristeille ja tuomareille "pyhä raamattu".

        Asianajaja Markku Salo on julkaissut useita kirjoja narsismista, jotka ovat ollrrt samanhenkisiä. Hän on hoitanut satoja huoltajuusriitoja oikeudessa ja on itsekin herännyt todellisuuteen.

        Mtv3 uutiset kotimaa.
        Juristi uskoo, että narsismi on huomattavasti luultua yleisempää, etenkin huoltajuusriidoissa. Narsistit jallittavat sosiaalityöntekijöitä huomattavasti luultua enemmän.

        Lue uutinen, kommentit, sekä muita aihepiiriin liittyviä uutisia.

        http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/10/1421846/juristi-narsistit-jallittavat-sosiaalityontekijoita-ja-tuomareita
        --------


      • Arpapeliä.
        Narsistit huijaavat. kirjoitti:

        Asianajaja Markku Salo Narsistit jallittvat sosiaalityöntekijöitä ja tuomareita

        Narsismista on keskusteltu ja kiistetyrunsaat parikymmentä vuotta. Yleinen väittämä on ollut, että miehistä ja lasten isesitä 80-90 prosenntia olisi narsisteja.

        Yleensä näin on väitetty erityisesti avioeroissa ja hultajuusriidoissa, joissa lasten äiti on esittänyt perättömiä väkivalta, raiskaus ja insestisyytöksiä, jotka ovat menneet lävitse oikeudessa, johtuen asiantuntemattomuudesta ja perustuen kirjaan Virtahepo olohoneesssa, joka oli sosiaalityöntekijöille, asianajajille, juristeille ja tuomareille "pyhä raamattu".

        Asianajaja Markku Salo on julkaissut useita kirjoja narsismista, jotka ovat ollrrt samanhenkisiä. Hän on hoitanut satoja huoltajuusriitoja oikeudessa ja on itsekin herännyt todellisuuteen.

        Mtv3 uutiset kotimaa.
        Juristi uskoo, että narsismi on huomattavasti luultua yleisempää, etenkin huoltajuusriidoissa. Narsistit jallittavat sosiaalityöntekijöitä huomattavasti luultua enemmän.

        Lue uutinen, kommentit, sekä muita aihepiiriin liittyviä uutisia.

        http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/10/1421846/juristi-narsistit-jallittavat-sosiaalityontekijoita-ja-tuomareita
        --------

        Seksuaalirikoksia ei osata tutkia .

        Helsingin Sanomat 13.4. 2009.
        Väitös lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ei osata tutkia Suomessa.
        Psykologi Katariina Finnilä- Tuohimaa.
        Terveydenhuollon ammattilaisiltauu uupuu asiantuntemusta tutkia epäilyjä lasten seksuaalisia hyväksikäyttöjä. Tämä käy ilmi väitöstutkimuksessa.

        -Terveydenhuollon ammattilaiset eivät tutkimuksien mukaan ole kovin perehtyneitä tieteelliseen kirjallisuuteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. He luottavat etupäässä käytännön kokemukseen.
        -Tutkimuksessa ilmeni, että pelkkään hyväksikäyttöön tukeutuminen voi johtaa hyväksikäyttötapausten ylidiagnosointiin.
        -Tutkittavilla oli paljon uskomuksia, jotka olivat ristiriidassa tieteellisen tiedon kanssa.
        - Jopa 40 prosenttia vastaajista uskoi todistetusti käyttökelvottomien menetelmien , kuten leikin tarkkailun olevan hyvä tapa selvittää epäiltyä rikosta. -Nallekortit?
        - Tutittavilla oli vahvoja asenteita lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.
        - Tulokset ovat erittäin huolestuttavia Finnilä-Tuohimaan mukaan siksi, että mielenterveystön ammattilaisten rooli on tärkeä lapsiin kohdistuneiden rikosten esitutkinnassa.
        -Finnilä-Tuohimaan mukaa heikko asiantuntemus saattaa johtaa siihen, että seksuaalinen hyväksikäyttö jää huomaamatta, tai että syyttömien uskotaan syyllistyneen seksuaalirikokseen

        - Tutkimukseen osallistui laaja joukko lastenpsykiatreja, psykologeja ja sosiaalityöntekijöitä eri puoleta Suomea.

        Linkki Helsingin Sanomien artikkeliin ja keskusteluun.

        http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Väitös Lasten hyväksikäyttöä ei osata tutkia oikein Suomessa/11
        ----


      • Kela kostaa?
        Arpapeliä. kirjoitti:

        Seksuaalirikoksia ei osata tutkia .

        Helsingin Sanomat 13.4. 2009.
        Väitös lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ei osata tutkia Suomessa.
        Psykologi Katariina Finnilä- Tuohimaa.
        Terveydenhuollon ammattilaisiltauu uupuu asiantuntemusta tutkia epäilyjä lasten seksuaalisia hyväksikäyttöjä. Tämä käy ilmi väitöstutkimuksessa.

        -Terveydenhuollon ammattilaiset eivät tutkimuksien mukaan ole kovin perehtyneitä tieteelliseen kirjallisuuteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. He luottavat etupäässä käytännön kokemukseen.
        -Tutkimuksessa ilmeni, että pelkkään hyväksikäyttöön tukeutuminen voi johtaa hyväksikäyttötapausten ylidiagnosointiin.
        -Tutkittavilla oli paljon uskomuksia, jotka olivat ristiriidassa tieteellisen tiedon kanssa.
        - Jopa 40 prosenttia vastaajista uskoi todistetusti käyttökelvottomien menetelmien , kuten leikin tarkkailun olevan hyvä tapa selvittää epäiltyä rikosta. -Nallekortit?
        - Tutittavilla oli vahvoja asenteita lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.
        - Tulokset ovat erittäin huolestuttavia Finnilä-Tuohimaan mukaan siksi, että mielenterveystön ammattilaisten rooli on tärkeä lapsiin kohdistuneiden rikosten esitutkinnassa.
        -Finnilä-Tuohimaan mukaa heikko asiantuntemus saattaa johtaa siihen, että seksuaalinen hyväksikäyttö jää huomaamatta, tai että syyttömien uskotaan syyllistyneen seksuaalirikokseen

        - Tutkimukseen osallistui laaja joukko lastenpsykiatreja, psykologeja ja sosiaalityöntekijöitä eri puoleta Suomea.

        Linkki Helsingin Sanomien artikkeliin ja keskusteluun.

        http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Väitös Lasten hyväksikäyttöä ei osata tutkia oikein Suomessa/11
        ----

        Tasa-arvovaltuutettu tiedote 17.2.2011.


        Isilläkin on oikeus vanhemmuuteen - myös eron jälkeen

        Aika on ajanut vanhemmuutta koskevan lainsäädännön ohi. Tätä kuvaavat tasa-arvovaltuutetulle tulleet, syrjityiksi itsensä kokeneiden isien yhteydenotot, totesi tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkinen torstaina puhuessaan Tasa-arvoa erovanhemmuuteen - isät pois paitsiosta -projektin avoimessa foorumissa Tampereella.

        Lainsäädännön ja viranomaiskäytäntöjen näkökulmasta ongelmalliseksi on muodostunut esimerkiksi etävanhemman, useimmiten isän, asema. Tasa-arvovaltuutettu on tuoreessa lausunnossaan vastannut yhteishuoltajana olevalle etäisälle, joka ei saanut tietoja lapsensa esikoulun aloittamiseen liittyvistä asioista. Päivähoidossa yleisesti käytössä olevassa asiakastietojärjestelmässä ei kysytä tietoja etävanhemmista.

        Tasa-arvovaltuutettu pitää tilannetta kestämättömänä.
        - Etävanhemmalle on annettava mahdollisuudet myös käytännössä seurata oman lapsensa arkielämää. Asiakastietojärjestelmiä tulee kehittää niin, että ne ottavat huomioon yhteishuoltajuuden edellyttämät käytännön vaatimukset.

        Moni valtuutettuun yhteyttä ottanut isä on myös epäillyt, että erotilanteissa sosiaaliviranomaiset suosivat naisia epäasiallisin perustein. Tunnetta on vahvistanut se, että enemmistö sosiaalityöntekijöistä on naisia ja että nykyään yhä useammin myös asiaa tuomioistuimessa käsittelevä tuomari on nainen.

        - Mielestäni olisi paikallaan tehdä sosiaaliviranomaisten palvelujen osalta selvitys siitä, onko sukupuolella merkitystä ja suositaanko äitejä viranomaiskäytännöissä, kuten epäillään. Tuomioistuinten huoltajuusratkaisuista on jo olemassa vastaava tutkimus, Pirkko Mäkinen sanoi.

        Lisäksi tasa-arvovaltuutettu toteaa, että vanhempainvapaasäännökset kohtelevat äitejä ja isiä eri tavoin. Sairausvakuutuslaissa määritellään, että vanhempainvapaan voi käyttää joko lapsen äiti tai isä, riippuen siitä, mitä vanhemmat keskenään sopivat. Oikeus työntekoon ja vanhempainrahan nostamiseen kuitenkin vaihtelee sukupuolen mukaan. Lapsen isällä on oikeus vanhempainrahaan, jos hän osallistuu lapsen hoitoon eikä ole tänä aikana ansiotyössä tai muussa omassa työssä. Äidille sitä vastoin voidaan maksaa vähimmäismäärän suuruista vanhempainrahaa, vaikka hän on samanaikaisesti ansiotyössä tai omassa työssä taikka opiskelee päätoimisesti ja saa opintotukilain mukaista opintorahaa.

        Valtuutettu on useita kertoja vuodesta 2003 lähtien pyytänyt sosiaali- ja terveysministeriötä selvittämään mahdollisuudet sairausvakuutuslain muuttamiseksi siten, että vanhempainrahasäännökset olisivat samanlaiset isien ja äitien osalta. Asiaan ei kuitenkaan ole saatu muutosta. Kelan ohjeistus perustuu voimassa olevaan lainsäädäntöön, ja moitteet onkin usein suunnattu Kelaa vastaan.
        ----------


      • Lapsen erokriisi?
        Kela kostaa? kirjoitti:

        Tasa-arvovaltuutettu tiedote 17.2.2011.


        Isilläkin on oikeus vanhemmuuteen - myös eron jälkeen

        Aika on ajanut vanhemmuutta koskevan lainsäädännön ohi. Tätä kuvaavat tasa-arvovaltuutetulle tulleet, syrjityiksi itsensä kokeneiden isien yhteydenotot, totesi tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkinen torstaina puhuessaan Tasa-arvoa erovanhemmuuteen - isät pois paitsiosta -projektin avoimessa foorumissa Tampereella.

        Lainsäädännön ja viranomaiskäytäntöjen näkökulmasta ongelmalliseksi on muodostunut esimerkiksi etävanhemman, useimmiten isän, asema. Tasa-arvovaltuutettu on tuoreessa lausunnossaan vastannut yhteishuoltajana olevalle etäisälle, joka ei saanut tietoja lapsensa esikoulun aloittamiseen liittyvistä asioista. Päivähoidossa yleisesti käytössä olevassa asiakastietojärjestelmässä ei kysytä tietoja etävanhemmista.

        Tasa-arvovaltuutettu pitää tilannetta kestämättömänä.
        - Etävanhemmalle on annettava mahdollisuudet myös käytännössä seurata oman lapsensa arkielämää. Asiakastietojärjestelmiä tulee kehittää niin, että ne ottavat huomioon yhteishuoltajuuden edellyttämät käytännön vaatimukset.

        Moni valtuutettuun yhteyttä ottanut isä on myös epäillyt, että erotilanteissa sosiaaliviranomaiset suosivat naisia epäasiallisin perustein. Tunnetta on vahvistanut se, että enemmistö sosiaalityöntekijöistä on naisia ja että nykyään yhä useammin myös asiaa tuomioistuimessa käsittelevä tuomari on nainen.

        - Mielestäni olisi paikallaan tehdä sosiaaliviranomaisten palvelujen osalta selvitys siitä, onko sukupuolella merkitystä ja suositaanko äitejä viranomaiskäytännöissä, kuten epäillään. Tuomioistuinten huoltajuusratkaisuista on jo olemassa vastaava tutkimus, Pirkko Mäkinen sanoi.

        Lisäksi tasa-arvovaltuutettu toteaa, että vanhempainvapaasäännökset kohtelevat äitejä ja isiä eri tavoin. Sairausvakuutuslaissa määritellään, että vanhempainvapaan voi käyttää joko lapsen äiti tai isä, riippuen siitä, mitä vanhemmat keskenään sopivat. Oikeus työntekoon ja vanhempainrahan nostamiseen kuitenkin vaihtelee sukupuolen mukaan. Lapsen isällä on oikeus vanhempainrahaan, jos hän osallistuu lapsen hoitoon eikä ole tänä aikana ansiotyössä tai muussa omassa työssä. Äidille sitä vastoin voidaan maksaa vähimmäismäärän suuruista vanhempainrahaa, vaikka hän on samanaikaisesti ansiotyössä tai omassa työssä taikka opiskelee päätoimisesti ja saa opintotukilain mukaista opintorahaa.

        Valtuutettu on useita kertoja vuodesta 2003 lähtien pyytänyt sosiaali- ja terveysministeriötä selvittämään mahdollisuudet sairausvakuutuslain muuttamiseksi siten, että vanhempainrahasäännökset olisivat samanlaiset isien ja äitien osalta. Asiaan ei kuitenkaan ole saatu muutosta. Kelan ohjeistus perustuu voimassa olevaan lainsäädäntöön, ja moitteet onkin usein suunnattu Kelaa vastaan.
        ----------

        Ovatko "lastensuojelijat" yli-ihmisiä?

        Sunnuntaina 4.3.klo 9.05 Aamusydämellä ohjelmassa aiheena adoptoidut alkaa etsimään juuriaan
        Uusinta keskiviikkona 7.3.klo 11.40. Nähtävissä Yle areenasaa kuukauden verran.

        Etsivätkö ja kaipaavatko huostaanotetut ja sijoitetut lapset myös biologisia vanhempiaan.

        Lisätietoa, kässäri, sekä haastatteltavat.

        http://aamusydamella.yle.fi/node/221
        ------------


      • Isän oikeudet?
        Lapsen erokriisi? kirjoitti:

        Ovatko "lastensuojelijat" yli-ihmisiä?

        Sunnuntaina 4.3.klo 9.05 Aamusydämellä ohjelmassa aiheena adoptoidut alkaa etsimään juuriaan
        Uusinta keskiviikkona 7.3.klo 11.40. Nähtävissä Yle areenasaa kuukauden verran.

        Etsivätkö ja kaipaavatko huostaanotetut ja sijoitetut lapset myös biologisia vanhempiaan.

        Lisätietoa, kässäri, sekä haastatteltavat.

        http://aamusydamella.yle.fi/node/221
        ------------

        ISYYS JA ADOPTIOLAIT JOUTAVT ROMUKOPPAAN.

        Mot Ohjelmassa 6.9.2010 oli aiheena Pelastakaa lapset isältä, joka kuuluu kategoriaan Feminismin uhrit.

        Onneksi Mot ohjelmat ovat pitäneet isien ja lasten oikeuksia ja nostaneet esiin epäkohtia.

        Mot Isyyslait joutaa romukoppaan. Lue myös kommentteja joita on 69 kpl.

        http://blogit.yle.fi/mot/isyys-ja-adoptiolait-joutavat-romukoppaan?page=2
        ---


      • Seksuaalirikoksia.
        Isän oikeudet? kirjoitti:

        ISYYS JA ADOPTIOLAIT JOUTAVT ROMUKOPPAAN.

        Mot Ohjelmassa 6.9.2010 oli aiheena Pelastakaa lapset isältä, joka kuuluu kategoriaan Feminismin uhrit.

        Onneksi Mot ohjelmat ovat pitäneet isien ja lasten oikeuksia ja nostaneet esiin epäkohtia.

        Mot Isyyslait joutaa romukoppaan. Lue myös kommentteja joita on 69 kpl.

        http://blogit.yle.fi/mot/isyys-ja-adoptiolait-joutavat-romukoppaan?page=2
        ---

        Joku raja lastensuojelun laiminlyönneille,

        Miksi lasten seksuaalista hyväksikäyttö uutisia saa lukea lehdistä ja seurata Tv ohjelmissa.

        Silminnäkijä ohjelmassa 5.5.2010 oli aiheena lasten seksuaalinen hyväksikäyttö.

        Miksi kirkon piirissä tulee jatkuvasti julki uusia lasten hyväksikäyttötapauksia?

        Lue aiheesta lisää, sekä kommentteja.

        http://atuubi.yle.fi/keskustelu/id-2008083
        -------


    • Surkeita "tuloksia"

      Lastensuojelu perustelee lainrikkomuksiaan ja mielivaltaisia ensisijaisiksi toimenpiteiksi nousseita huostaanottojaan lapsen edulla huomioimatta yhdenmukaista kansainvälistä näyttöä huostaanottojen huonoista tuloksista ja sijaishuollon väkivaltaisuudesta.

      "Uusi lastensuojelulaki alensi lastensuojeluilmoituksen tekemisen kynnystä ja kuntiin ajettu varhaisen puuttumisen koulutus suorastaan yllyttää tekemään huoli-ilmoituksia. Tähän ideologiaan kuuluu virhekäsitys, että valvonta olisi auttamista. Salassapitovelvollisuuden murtamisella avun hakija ajetaan pois palvelujen piiristä eli lopputulos on täysin päin vastainen kuin mitä ajateltiin.

      Uusi lastensuojelulaki perustuu varhaiselle puuttumiselle. Koko 2000-luvun käytössä ollut puuttuminen vieroksuu kaikkea erilaisuutta, hakee huolen aiheita ja sivuuttaa vanhemmat. Stakes ( nykyinen THL) on mm. v. 2001-2002 huolikartoittanut n. 30 000 lasta vanhemmilta lupaa kysymättä. Puuttumisen kohteeksi joutuu helposti yksinhuoltaja, vammainen, maahanmuuttaja, köyhä, oppimisvaikeuksista kärsivä lapsi, avunpyytäjä. Puuttumisen tekniikkaan kuuluu psykiatrisen diagnoosin teko. Kun puuttumisen menetelmät ovat epätieteellisiä, ns. väärien positiivisten löydösten vaara on suuri. Epäpätevien työntekijöiden käsissä puuttuminen on riistäytynyt täysin hallitsemattomaksi toiminnaksi. Vauvaperhetyö katkaisee pahimmassa tapauksessa äiti-lapsisuhteen jo ennen kuin se on alkanutkaan.

      Sijoitus on suuri riski lapselle. Sijoitetuiksi joutuneet tekevät liki puolet lasten rikoksista. Sijoitus ei siis lunasta better mother -lupaustaan. Moni sijoitetuista jää vaille perusopetusta. Suomi kohtelee lapsiaan kierrätystavarana olettaen, että sijaisperheestä löytyy lapsen etu. Maassamme ei liene koskaan ollut niin paljon sosiaalityöntekijöitä, eri alojen asiantuntijoita ja tiimejä lasta kohden kuin tänä päivänä. Koskaan aikaisemmin ei maassamme ole ollut sellaista sosiaalitoimen valvontaverkostoa kuin nyt. Panostuksista huolimatta tuloksia ei synny ja perhe-elämään perusteettomasta kajoamisesta ja sijoituksista aiheutuu lapsille, vanhemmille ja läheisille mittaamattomia vaurioita. Laista puuttuvat viranomaisten vastuusäännökset.

      Ruotsissa lastensuojelun selvitystyön käynnisti televisiossa ollut ohjelma ”Stulen barndom” (varastettu lapsuus), jossa kuusi aikuista miestä kertoi lapsuudestaan yhdessä Ruotsin valtion lastenkodeista. He kertoivat järjestelmällisestä väkivallasta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä.
      Ruotsalainen selvitys tuotti samankaltaista tietoa kuin Norjan, Australian, Irlannin ja Kanadan tutkimuksissa on saatu. Yli puolet haastatelluista oli joutunut hyväksikäytetyksi raskaassa työssä, joko maataloustyössä metsätyössä tai muussa työssä.
      Lähes puolet haastatelluista kertoi, että sijaisisä, sijaisäiti, laitosten henkilökunta, muut nuoret, sijaisperheen sukulaiset tai tutut ovat tehneet heille seksuaalista väkivaltaa.Miltei puolet haastatelluista kertoi, että heitä oli lyöty jollain tekovälineellä (risu, remmi, mattopiiska, keppi, harjalla jne.).Runsas ¾ haastatelluista kertoi muusta fyysisestä väkivallasta, mm. kasvoille lyöminen, korvapuustin antaminen, retuuttaminen, töniminen, potkiminen, polkeminen, nipistäminen.
      Tutkimuksessa kävi ilmi, että lapset ovat joutuneet paljon pahemman laiminlyönnin kohteeksi sijaishuollossa kuin mitä olivat ne olosuhteet, joista heidät on otettu huostaan.
      Selvitysmiehet esittävät toimenpiteitä, jotta tulevaisuudessa voitaisiin estää sijaishuollossa tapahtuva kaltoinkohtelu. Se ehdottaa, että jokaisella sijoitetulla lapsella tulisi olla sijaishuoltoa tarjoavasta tahosta riippumaton vastuuhenkilö. Hänen tulisi käydä lapsen luona vähintään neljä kertaa vuodessa ja tavata hänet kahden kesken.
      Tutkimuksessa kiinnitettään huomiota myös siihen, ettei sosiaaliviranomainen noudata lakeja ja säännöksiä. Tämän korjaamiseksi on säädettävä seuraamuksista, joita laiminlyöjävirkamieheen kohdistetaan."
      lainaus L. Ikonen- kirjoitukset http://www.knuutilaki.net/node/33

      • Rodunjalostus?

        Onko meneillään jonkinlainen Rodunjalostaminen?

        Seta filosofia: Riittää, kun lapsilla on kaksi toisiaan rakastavaa isää, tai äitiä.

        Huomenna vaihtuu Pressa, mitä mieltä Niinistö on?

        Olemmeko tulevaisuudesa Seta-Valta, vai Tasavalta?

        Samaa sukupuolta olevien lisääntyminen ei onnistu. Siksikö huostaanotttojen määrät lisääntyvät?

        Kuinka moni Naisministeri on on adoptoinut lapsen Kiinasta?
        Kuinka moni mies-, ja naispari haaveilee yhteisestä vauvasta?
        Vastaus löytt Netistä, jos osaa etsiä.

        Lapsibisnes ei tunne rajoja, raha ratkaisee.

        Yle uutiset Kanta-Häme 28.2.2012.

        Huostaanottojen määrä kasvaa edelleen Kanta-Hämeessä enemmän, kuin koko maassa.

        Määrä on kasvanut huomattavasti viime vuosien aikana.

        Lue uutinen, kommentit, kommentoi.

        http://yle.fi/alueet/hame/2012/02/huostaanotettuja_lapsia_aiempaa_enemman_3292255.html
        -------


    • Perusturvarikolliset

      Empatia heikompaa kohtaan on rikos- lastensuojelussa

      "Silminnäkijä-ohjelma on ollut hyvin kiusallinen kokemus Naantalin kaupungille. Olen saanut asiasta tietoja (kiitos niistä!).Jo ennen ohjelman esittämistä Naantalin sosiaalivirkamiehet alkoivat reagoida hermostuneesti. Ohjelman lähetyspäivänä (8.2.2012) sosiaalivirastossa oli ollut latautunut tunnelma – olihan toimittaja Dumell haastatellut monia sosiaalipsykopaatteja, ei kun siis -byrokraattejakin. 

      Lisäksi paikalliset lehdet oli kertoneet kyseisenä päivänä, että illalla lähetettävässä Silminnäkijä-ohjelmassa ruoditaan Naantalin lastensuojelua ja hämmentäviä lasten huostaanottoja.Sosiaalibyrokraatit olivat alkaneet tuntea kuumotusta takapuolessaan. He tiesivät, ettei tv-ohjelmassa kiiteltäisi heitä.

      Kaupungin tärkeimmät sosiaalibyrokraatit olivat ahtautuneet kyseisenä päivänä  samaan huoneeseen. Huoneesta oli kuulunut meteli jo kauas käytävälle. Sosiaaliosastossa liikkuneet kaupunkilaiset olivat hämmästelleet erikoista levottomuutta. Paikalla metelöimässä oli ollut ainakin perusturvajohtaja Iiro Pöyhönen – josta muuten aivan erityisesti on kantautunut tietoja Silminnäkijä-ohjelman jälkeen.

      Mielestäni asiat ovat Naantalin sosiaalihallinnossa tosi kurjassa mallissa, jos johtaja itse antaa ymmärtää olevansa vielä hölmömpi kuin alaisensa. Silloin ei voi alaisiltakaan odottaa kovin kummoista.
      Vain julkisuus tuo jonkinlaista tasapuolisuutta ihmisten asioiden hoitoon – niin järkyttävältä kuin se kuulostaakin. Ja se julkisuus näyttää olevan kirpeää byrokraattien mielestä! Hyvä niin.

      Perusturvajohtaja Iiro Pöyhönen on suuttunut eräälle seurakunnan työntenkijälle, joka on puhunut Juha-isän puolesta. Pöyhönen kärsii siitä, että jotkut ovat uskaltaneet arvostella hänen kunnianarvoisaa virastoaan. Hän oli kiirehtinyt antamaan tälle seurakunnan työntekijälle porttikiellon Naantalin kaupungin tiloihin. Porttikiellon kestoksi hän määräsi puoli vuotta.

      Myöhemmin hän oli lieventänyt rangaistustaan siten, että seurakunnan työntekijä ei saa olla tekemisissä kaupungin työntekijöiden kanssa (puoleen vuoteen).

      Nähtävästi Pöyhönen haluaa eristää seurakunnan sosiaalitantoista. Hänen voimantuntonsa on lievästi sanottuna... turvonnut.

      Uskon, että Naantalin kaupunginkin henkilöstössä on paljon ihmisiä, joka kauhistelevat sosiaalitoimen puuhia.Minä olen jo ehtinyt ääneen hämmästellä sitä, kuinka televisio-ohjelmassa esiintynyt diakoni ryhtyi pyöristämään sanojaan. Hän selvästi koetti tasapainotella siten, ettei olisi tullut ärsyttäneeksi ketään. Pidin sitä hengettömänä neutraaliutena.En hämmästele enää. Naantalin sosiaalibyrokraattien (ja itse johtajan!) hermostunut tapa reagoida lienee yleisemminkin tiedossa.

      Iiro Pöyhönen koetti Silminnäkijässä puhua hienosti. Hän halusi kuulostaa fiksulta ja objektiiviselta. Hän antoi analyysinsä siitä, miksi huostaanotot ovat nostattaneet vastalauseita ja suurta hämmästystä. Pöyhösen mukaan ihmiset tahtovat riidellä siksi, koska maailma on juridisoitunut. Ihmiset käyvät läpi viranomaisten toimintaa juridisista näkökulmista.

      Jaa-a. Enpä usko, että syy on pelkästään tuo. Nimittäin, mitä juridisoituneempaa hallinto on, sitä epätoivoisemmassa asemassa kansalainen on. Viranomaisten käyttämät lakipykälät kirjoitetaan hallintobyrokraattien tarpeisiin. Kunnallinen lastensuojelu on siitä erittäin hyvä esimerkki. 
      Pöyhösen pitää harjoittaa parempaa itsetutkiskelua ja tajuta, että perheet ja heidän läheisensä ovat olleet suunnattoman järkyttyneitä siitä, että heidän elämänsä ja perusturvallisuutensa on asetettu vakavaan vaaraan."
      http://kaisaruokamo.blogspot.com/

      Perusturvarikollisten, anteeksi -johtajien tapa rangaista alaisiaan empatian osoittamisesta asiakkaita kohtaan kertoo paljon lastensuojelujärjestelmästä.
      Julkisuus onkin kansalaisten ainoa tapa saada oikeutta lastensuojelussa, jossa heille ei myönnetä puolueetonta tutkintaa tai oikeudenkäyntiä, lainmukaista kohtelua, toimivia valitusreittejä tai suojaa ihmiskauppaa tai muuta viranomaisrikollisuutta vastaan.
      Nyt asiakkaiden sananvapaudenkin viemiseksi on perustettu lastensuojelun edunvalvontahanke- tietysti valtion varoin ja RAY:n tuella. Löysä lastensuojelulaki( jonka lobbasivat läpi liiketoimintakonserneiksi muuttuneet ls- järjestöt) mahdollistaa vanhempien erottamisen lapsistaan edunvalvojalla, jos sosiaalityöntekijällä on EPÄILYS, että asiakas on tuomassa oman tapauksensa julkisuuteen. Lyödäänkö vetoa, että tapauksestaan ja siihen liittyvästä runsaasta viranomaisrikollisuudesta kertonutta isää rangaistaan vielä lastensuojelun edunvalvojalla?
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/9652900

    • Rikolliset rikkaat

      Rikkaat ovat alttiimpia tekemään rikoksia

      "Rikkaat ovat rikkaita vain niin kauan, kun poliitikot optimoivat lait rikkaille. Rikkaat saavat huseerata vapaasti vain niin kauan kun virkavalta sen sallii. Wanhan venäläisen sananlaskun mukaan laki on kuin hämähäkinverkko: kärpänen jää kiinni, kimalainen lentää läpi. Laki on kaikille sama mutta sen tulkinta vaihtelee.

      Ja juuri tämä laintulkinta on syynä siihen, että vääryys vallan saapi ja se turmaa ennustaapi. Kaikkein surullisimmat esimerkit tästä tarjoavat kaksi kokoomuslaista naisjuristia - Eeva Vuori ja Piia-Noora Kauppi. Edellisen mukaan siitä, jos köyhä varastaa tuhat euroa, tulee raskaampi rikos kuin siitä, jos rikas varastaa saman summan: köyhälle tuolla donatsulla on isompi merkitys ja siksi hänen syyllisyysasteensa on suurempi. Jälkimmäisen mukaan kahdesta rintaperillisestä rikkaammalle kuuluu isompi perintö kuin köyhälle, koska rikas käyttää perintönsä todennäköisesti investointiin ja varallisuutensa kasvattamiseen (= pörssikeinotteluun) kun taas köyhä käyttää sen kulutukseen (= elinkeinoelämän pyörittämiseen).

      Voi pyhä jysäys.

      Ruukinmatruuna toteaa, että oikeustiede ei ole tiede lainkaan vaan pelkkä oppijärjestelmä, jossa auktoriteetin sana ratkaisee, eivät suinkaan objektiiviset tosiasiat kuten ns. oikeissa tieteissä. Aivan yhtä hyvin voidaan sanoa, että koska köyhä ihminen yleensä varastaa tarpeeseensa mutta rikas varastaa saadakseen jännitystä ja kiksejä, niin tällöin sama rikos rikkaan tekemänä osoittaa suurempaa piittaamattomuutta laista ja oikeudenmukaisuudesta kuin köyhän tekemänä, ja siksi rikkaan syyllisyysaste on korkeampi. Mutta ruukinmatruuna on luonnontieteilijä ja luonnontieteet perustuvat objektiivisille tosiasioille ja tieteeliiselle metodille, kun taas oikeus"tiede" ei perustu. Siksi ruukinmatruunaa ei kuunnella ja Eeva Vuoren tulkintaa kuunnellaan.

      Mutta vaikka rehellisyys maan perii, niin psykopatia pakkolunastaa sen. Ovat kurjat kurjan kunniassaan raharuhtinaat nuo röyhkeät. Rikkaat ja ylempien yhteiskuntaluokkien ihmiset ovat alttiimpia rikkomaan lakeja, valehtelemaan saadakseen etua - ja jopa viemään makeisia lapsilta kuin köyhemmät, kertoo pohjoisamerikkalainen tutkimus. Nuo edellämainittujen kokoomuskalkkunoiden aivopierut ovat täysin linjassa tuon tutkimuksen kanssa.

      Berkeleyn ja Toronton yliopistojen tutkijat selvittivät rikkaiden ja köyhien käyttäytymiseroja seitsenosaisessa tutkimushankkeessa. Kävi ilmi, että rikkaat olivat valmiimpia rikkomaan liikennesääntöjä risteyksessä, valehtelemaan heitoistaan noppapelissä ja antamaan vääriä tietoja työhaastattelussa.

      Yhdessä kokeista koehenkilöille annettiin karkkipurkki, jonka sanottiin olevan menossa läheisen sairaalan lapsille. Koehenkilöille sanottiin, että he voivat kyllä itsekin ottaa makeisia purkista, ja juuri rikkaat ottivat eniten.

      Tutkijat arvelevat, että oman edun tavoittelu on korostuneempi ominaisuus ylemmissä tuloluokissa ja että rikkaat myös miettivät vähemmän sitä, mitä muut heidän tekemisistään ajattelevat. Lisäksi he suhtautuvat ahneuteen positiivisemmin.

      Ruukinmatruuna ei ole lainkaan yllättynyt asiasta. Juuri tästä syystä myös rikkaat suhtautuvat valtioon kaikkein vihamielisimmin, kun taas köyhät pitävät valtiota ystävänään. Ruukinmatruuna on ounastellut sanan "libertarismi" olevan eufemismi sanalle "psykopatia", ja tuo tutkimus myös tuntuisi vahvistavan sen: yhteiskunnallinen ja taloudellinen vapaus palvelee eniten gangsterien, huijarien ja psykopaattien intressejä. Aateliston kunniaksi on pakko todeta, että noblesse obligé, aateluus velvoittaa ja siksi sanotaan "upseeri ja herrasmies", kun taas porvaristolla ei perinteisesti ole ollut minkäänlaista kunniaa eikä velvotteita - olihan Hermes sekä kauppiaiden että varkaiden suojelusjumala."

      takkirauta- blogista

      • IHuolen vyöhykkeet.

        Syynä kaikkiin lastensuojelun ongelmiin liittyvät ilmeisesti Huolen vyöhykkeisiin, eli Vainoamiseen.

        J.P.Roos kommentoi Tom Arnkilin ja Kai Alhasen analyysia, Huolen vyöhykemenetelmään.

        Huolen vyöhykenmenetelmän todelliset vaikutukset on arvioitava uudelleen..

        Mielenkiintoinen 5 sivuinen kannaotto 27.7.2009.

        http://yp.stakes.fi/FI/keskustelu/090727_2.htm
        ----------------


      • Ongelmia lapsille.
        IHuolen vyöhykkeet. kirjoitti:

        Syynä kaikkiin lastensuojelun ongelmiin liittyvät ilmeisesti Huolen vyöhykkeisiin, eli Vainoamiseen.

        J.P.Roos kommentoi Tom Arnkilin ja Kai Alhasen analyysia, Huolen vyöhykemenetelmään.

        Huolen vyöhykenmenetelmän todelliset vaikutukset on arvioitava uudelleen..

        Mielenkiintoinen 5 sivuinen kannaotto 27.7.2009.

        http://yp.stakes.fi/FI/keskustelu/090727_2.htm
        ----------------

        Maria Guzenina Richardson Uui Suomi blogi 1.2.2011.

        Lapsi, lastensuojelu ja bisnes1.2.2011 16:12 Maria Guzenina-Richardson 27 kommenttia ilmoita asiaton viesti. Kun yrittäjälle myönnetään alkoholin anniskelulupa, hänen taustansa selvitetään perusteellisesti
        . Kun yrittäjä perustaa perhekodin, johon asutetaan kovia kokeneita lapsia, näin ei tehdä.

        Ristiriitaista ja käsittämätöntä, mutta totta - kuten sekin, että lapsilla ylipäätään tehdään bisnestä.

        ***

        Suomessa ammatillisen perhekotihoidon määrä on viime vuosina kasvanut samalla kun perhehoitoon sijoitettujen lasten määrä on laskenut.

        Koska termit eivät tässä tapauksessa avaudu kovin helposti, yritän selventää. Helppoa se ei ole, koska ammatillisen perhekodin käsitettä ei ole määritelty laissa.

        Erään määrittelyn mukaan ammatillinen perhekotihoito voi tarkoittaa yrittäjää, joka pyörittää hyvinkin laitosmaista yksikköä tai vaikkapa maalaistaloa keskellä peltoa.

        Perhehoito tarkoittaa puolestaan kotia, joka ottaa suojiinsa sijoitusta tarvitsevan lapsen.

        Kunnalle perhehoito tulee edulliseksi, sillä perhehoidosta maksettavat palkkiot ovat naurettavan pieniä. Ammatilliset perhekodit voivat tehdä kovaakin voittoa. Niiden pyörittämisestä on puhuttu jopa parhaiten voittoa tuottavana sosiaalihuollon bisneksenä. Perhehoitopaikkoja ei vain ole riittävästi.

        ***

        Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan sijaishuollon järjestelmä on viime vuosina siirtynyt yhä enemmän yksityisten bisneksentekijöiden käsiin. Ei vain laitoshuoltoon, vaan myös sijaisperhehoitoon on tullut uusia yksityisiä yritystoimijoita.

        Eva Gottbergin (2011) selvityksen mukaan, kun yksityiset toimijat on kunnissa hankintalain mukaisesti kilpailutettu, on saatettu jopa ohittaa yksittäisen lapsen tarpeet ja etu.

        ***

        Sijoitettavien lasten määrän kasvaessa on syntynyt palveluntarjoajan markkinat. Uusia kunnallisia lastensuojelulaitoksia ei kuntiin ole haluttu perustaa ehkä jopa ideologisista syistä. On ajateltu, että perhehoito olisi lapsen kannalta laitosta parempi vaihtoehto, mutta perhehoidon puuttuessa on vaihtoehdoksi jäänyt vain kilpailutuksen kautta hankittu yrityspohjainen sijoituspaikka.

        ***

        Eduskunnassa käsitellään tällä hetkellä lastensuojelulain pykälää, jolla parannettaisiin perhehoitajien tilannetta muun muassa järjestämällä heille pakollisena ennakkovalmennusta ja tukea. Parannusta on tulossa myös palkkioihin ja sijaisjärjestelyihin.

        Tämä kaikki lisää toivottavasti perheiden halua ja mahdollisuuksia ottaa kotinsa suojaan huostaan otettu lapsi tai nuori.

        Ja vaikka perhehoitoa saataisiin lisättyä huomattavasti, kuntien omia lastensuojelulaitoksia pitää silti edelleen olla. Vaikka niitä kutsutaan vanhakantaisesti laitoksiksi, ovat ne parhaissa tapauksissa hyvin kodinomaisia paikkoja, joissa on aina joku paikalla tukemassa ja kuuntelemassa ja jossa hyvinkin vaikeista ongelmista kärsivä lapsi tai nuori saa parhaan mahdollisen tuen.

        ***

        Siitä pitää mielestäni käydä vielä perustavanlaatuinen keskustelu, sallitaanko bisneksenteko lapsilla tulevaisuudessakin? EU:n tasolta on linjattu, että tietyn palvelun turvaaminen voidaan katsoa yhteiskunnallisesti niin tärkeäksi, että sillä ei saa tehdä bisnestä. Jo vilkaisu ammatillisten perhekotien vuorokausikustannuksiin kertoo hintahaitarin laajuudesta. Halvalla ja kalliilla saa ja mikä erikoisinta kunnat ovat pakotettuja ostamaan niin halvalla kuin kalliilla. Kysyntää on enemmän kuin tarjontaa.

        Ja tämän kaiken keskellä seisoo lapsi jolla on jo ihan tarpeeksi muitakin ongelmia.
        --------
        .


      • Pimeä puoli.
        Ongelmia lapsille. kirjoitti:

        Maria Guzenina Richardson Uui Suomi blogi 1.2.2011.

        Lapsi, lastensuojelu ja bisnes1.2.2011 16:12 Maria Guzenina-Richardson 27 kommenttia ilmoita asiaton viesti. Kun yrittäjälle myönnetään alkoholin anniskelulupa, hänen taustansa selvitetään perusteellisesti
        . Kun yrittäjä perustaa perhekodin, johon asutetaan kovia kokeneita lapsia, näin ei tehdä.

        Ristiriitaista ja käsittämätöntä, mutta totta - kuten sekin, että lapsilla ylipäätään tehdään bisnestä.

        ***

        Suomessa ammatillisen perhekotihoidon määrä on viime vuosina kasvanut samalla kun perhehoitoon sijoitettujen lasten määrä on laskenut.

        Koska termit eivät tässä tapauksessa avaudu kovin helposti, yritän selventää. Helppoa se ei ole, koska ammatillisen perhekodin käsitettä ei ole määritelty laissa.

        Erään määrittelyn mukaan ammatillinen perhekotihoito voi tarkoittaa yrittäjää, joka pyörittää hyvinkin laitosmaista yksikköä tai vaikkapa maalaistaloa keskellä peltoa.

        Perhehoito tarkoittaa puolestaan kotia, joka ottaa suojiinsa sijoitusta tarvitsevan lapsen.

        Kunnalle perhehoito tulee edulliseksi, sillä perhehoidosta maksettavat palkkiot ovat naurettavan pieniä. Ammatilliset perhekodit voivat tehdä kovaakin voittoa. Niiden pyörittämisestä on puhuttu jopa parhaiten voittoa tuottavana sosiaalihuollon bisneksenä. Perhehoitopaikkoja ei vain ole riittävästi.

        ***

        Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan sijaishuollon järjestelmä on viime vuosina siirtynyt yhä enemmän yksityisten bisneksentekijöiden käsiin. Ei vain laitoshuoltoon, vaan myös sijaisperhehoitoon on tullut uusia yksityisiä yritystoimijoita.

        Eva Gottbergin (2011) selvityksen mukaan, kun yksityiset toimijat on kunnissa hankintalain mukaisesti kilpailutettu, on saatettu jopa ohittaa yksittäisen lapsen tarpeet ja etu.

        ***

        Sijoitettavien lasten määrän kasvaessa on syntynyt palveluntarjoajan markkinat. Uusia kunnallisia lastensuojelulaitoksia ei kuntiin ole haluttu perustaa ehkä jopa ideologisista syistä. On ajateltu, että perhehoito olisi lapsen kannalta laitosta parempi vaihtoehto, mutta perhehoidon puuttuessa on vaihtoehdoksi jäänyt vain kilpailutuksen kautta hankittu yrityspohjainen sijoituspaikka.

        ***

        Eduskunnassa käsitellään tällä hetkellä lastensuojelulain pykälää, jolla parannettaisiin perhehoitajien tilannetta muun muassa järjestämällä heille pakollisena ennakkovalmennusta ja tukea. Parannusta on tulossa myös palkkioihin ja sijaisjärjestelyihin.

        Tämä kaikki lisää toivottavasti perheiden halua ja mahdollisuuksia ottaa kotinsa suojaan huostaan otettu lapsi tai nuori.

        Ja vaikka perhehoitoa saataisiin lisättyä huomattavasti, kuntien omia lastensuojelulaitoksia pitää silti edelleen olla. Vaikka niitä kutsutaan vanhakantaisesti laitoksiksi, ovat ne parhaissa tapauksissa hyvin kodinomaisia paikkoja, joissa on aina joku paikalla tukemassa ja kuuntelemassa ja jossa hyvinkin vaikeista ongelmista kärsivä lapsi tai nuori saa parhaan mahdollisen tuen.

        ***

        Siitä pitää mielestäni käydä vielä perustavanlaatuinen keskustelu, sallitaanko bisneksenteko lapsilla tulevaisuudessakin? EU:n tasolta on linjattu, että tietyn palvelun turvaaminen voidaan katsoa yhteiskunnallisesti niin tärkeäksi, että sillä ei saa tehdä bisnestä. Jo vilkaisu ammatillisten perhekotien vuorokausikustannuksiin kertoo hintahaitarin laajuudesta. Halvalla ja kalliilla saa ja mikä erikoisinta kunnat ovat pakotettuja ostamaan niin halvalla kuin kalliilla. Kysyntää on enemmän kuin tarjontaa.

        Ja tämän kaiken keskellä seisoo lapsi jolla on jo ihan tarpeeksi muitakin ongelmia.
        --------
        .

        Ylilääkäri Hannu Lauerma Manipulaatiosta tullut liiketoimintaa.

        Katso, kuuntele ja lue ohjelmasarja Pimeän puolella ost 1-6.

        Lue kommentit ja kommentoi.

        http://tv1.yle.fi/juttuarkisto/tasta-puhutaan/ylilaakari-hannu-lauerma-manipuloinnista-tullut-liiketoimintaa#new
        -------


      • Sotatila?
        Pimeä puoli. kirjoitti:

        Ylilääkäri Hannu Lauerma Manipulaatiosta tullut liiketoimintaa.

        Katso, kuuntele ja lue ohjelmasarja Pimeän puolella ost 1-6.

        Lue kommentit ja kommentoi.

        http://tv1.yle.fi/juttuarkisto/tasta-puhutaan/ylilaakari-hannu-lauerma-manipuloinnista-tullut-liiketoimintaa#new
        -------

        Syy ongelmiin löytynee tästä.

        Könskriget Evin Rubar Sukupuolten Tv ohjelma 2006.

        Iltalehti 26.6.2006. Siskoilla viiraa pahasti päästä"

        -Vaikuttava raportti paljastaa, että kajajahtaneet fundamentalistit ovat ottaneet vallan Ruotsin taistelevassa naisliikkeessä. - Taistelija: Feministijohtaja Ireen von Wachenfeldtin mielestä käynnissä on sukupuolten keskinäinen maailmansota.

        Voisivatko miehet Ruotsissa, tai Suomessa pitää kokouksia, joissa hoilattaisiin "hirttäkää naiset, tappakaa naiset"? No eivät! tai voisisivat, mutta pian tulisi sinitakit käymään, eikä se kyllä olisi nukkumatti.

        Voisiko ylipäätänsä mikään kansanryhmä Ruotsissa, tai Suomessa harrastaa moista kiihotusta väkivaltaan joutumatta siitä edesvastuuseen.? Vain yksi, nimittäin naisliike, eikä sekään Suomessa.

        Naapurissa sensijaan ei koira feministien perään hauku paljasta Evin Rubar kaksiosaisessa ohjelmassa. Sukupuolisota.

        VAARALLISINTA äärifeministien touhuissa ei ole iskulauseiden huutelu, sehän on vain metelinpitoa. Pelottavinta on se, että he hehkuttavat salaliittoteoriaa, jonka mukaan miesten satanisti-pedofiili-verkko katta maan koko valtakoneiston.

        Impiä raiskatan ja tehdään raskaksi, sikiöt kidutetaan julmasti hengiltä. Lapsia ryöstetään ja surmataan kammottavissa rituaaleissa. Kaikki tämä tapahtuu viranomaisten tieten keskellä ruotsalaista yhteiskuntaa, autotalleissa ja hotellihuoneissa.

        Rubar kysyy turvakotijärjestö ROCKS:in puheenjohtajalta Ireen von Wachenfeldtiltä, miksi murhaajien jäljiltä ei löytynyt ainuttakaan ruumista, eikä edes yhtään malliin sopivaa lasta ole kadoksissa.
        - Mistä sinä sen tiedät? Miten voit väittää sellaista, tivaa Wachenfeldt. Itse hän ilmoittaa saaneensa tietonsa naisilta, jotka puhuvat omasta kokemuksestaan.

        RUOTSISSA feminismi on vahva poliittinen voima. siksi siellä yliopistotutkijankin on mahdollista olla yksisilmäinen aktivisti.

        Luonnollisesti Ruotsin naistutkimuksen piirissä on pääosin vastuuntuntoisia tieteentekijöitä, mutta näkyypä siellä olevan todella outoakin väkeä.

        Omasssa sarjassaan maailmankin mittakaavassa painii Uppsalan yliopiston professori Eva Lundgren, jonka kehittämän teorian mukaan miehet lyövät naisia siksi, että he saavat siitä eroottisen nautinnon. Nainen puolestaan muuttuu parisuhteessa zombieksi, joka hyväksyy väkivallan, koska mies aivopesee hänet.

        FST:n esittämä rohkea dokumentti herättää pohtimaan, miksi yksi ääriliike on saanut Ruotsissa näin suuren ja poikkeuksellisen toimintavapuden - ja miksi Suomessa on toisin".
        Onko Suomessa toisin?
        ---------


      • Tutustu.
        Sotatila? kirjoitti:

        Syy ongelmiin löytynee tästä.

        Könskriget Evin Rubar Sukupuolten Tv ohjelma 2006.

        Iltalehti 26.6.2006. Siskoilla viiraa pahasti päästä"

        -Vaikuttava raportti paljastaa, että kajajahtaneet fundamentalistit ovat ottaneet vallan Ruotsin taistelevassa naisliikkeessä. - Taistelija: Feministijohtaja Ireen von Wachenfeldtin mielestä käynnissä on sukupuolten keskinäinen maailmansota.

        Voisivatko miehet Ruotsissa, tai Suomessa pitää kokouksia, joissa hoilattaisiin "hirttäkää naiset, tappakaa naiset"? No eivät! tai voisisivat, mutta pian tulisi sinitakit käymään, eikä se kyllä olisi nukkumatti.

        Voisiko ylipäätänsä mikään kansanryhmä Ruotsissa, tai Suomessa harrastaa moista kiihotusta väkivaltaan joutumatta siitä edesvastuuseen.? Vain yksi, nimittäin naisliike, eikä sekään Suomessa.

        Naapurissa sensijaan ei koira feministien perään hauku paljasta Evin Rubar kaksiosaisessa ohjelmassa. Sukupuolisota.

        VAARALLISINTA äärifeministien touhuissa ei ole iskulauseiden huutelu, sehän on vain metelinpitoa. Pelottavinta on se, että he hehkuttavat salaliittoteoriaa, jonka mukaan miesten satanisti-pedofiili-verkko katta maan koko valtakoneiston.

        Impiä raiskatan ja tehdään raskaksi, sikiöt kidutetaan julmasti hengiltä. Lapsia ryöstetään ja surmataan kammottavissa rituaaleissa. Kaikki tämä tapahtuu viranomaisten tieten keskellä ruotsalaista yhteiskuntaa, autotalleissa ja hotellihuoneissa.

        Rubar kysyy turvakotijärjestö ROCKS:in puheenjohtajalta Ireen von Wachenfeldtiltä, miksi murhaajien jäljiltä ei löytynyt ainuttakaan ruumista, eikä edes yhtään malliin sopivaa lasta ole kadoksissa.
        - Mistä sinä sen tiedät? Miten voit väittää sellaista, tivaa Wachenfeldt. Itse hän ilmoittaa saaneensa tietonsa naisilta, jotka puhuvat omasta kokemuksestaan.

        RUOTSISSA feminismi on vahva poliittinen voima. siksi siellä yliopistotutkijankin on mahdollista olla yksisilmäinen aktivisti.

        Luonnollisesti Ruotsin naistutkimuksen piirissä on pääosin vastuuntuntoisia tieteentekijöitä, mutta näkyypä siellä olevan todella outoakin väkeä.

        Omasssa sarjassaan maailmankin mittakaavassa painii Uppsalan yliopiston professori Eva Lundgren, jonka kehittämän teorian mukaan miehet lyövät naisia siksi, että he saavat siitä eroottisen nautinnon. Nainen puolestaan muuttuu parisuhteessa zombieksi, joka hyväksyy väkivallan, koska mies aivopesee hänet.

        FST:n esittämä rohkea dokumentti herättää pohtimaan, miksi yksi ääriliike on saanut Ruotsissa näin suuren ja poikkeuksellisen toimintavapuden - ja miksi Suomessa on toisin".
        Onko Suomessa toisin?
        ---------

        Ääriliikket mainostavat myös näillä sivustoilla Google mainoksessa.

        Onko kysmyksessä lapsibisnes?

        http://www.sos-lapsikyla.fi/lastensuojelu/paikka-ja-palvelutiedustelut/Pages/default.aspx?gclid=CLTywNu9y64CFWJ-mAodQ0TM-g
        -----


      • Kuka kuuntelee lasta
        Tutustu. kirjoitti:

        Ääriliikket mainostavat myös näillä sivustoilla Google mainoksessa.

        Onko kysmyksessä lapsibisnes?

        http://www.sos-lapsikyla.fi/lastensuojelu/paikka-ja-palvelutiedustelut/Pages/default.aspx?gclid=CLTywNu9y64CFWJ-mAodQ0TM-g
        -----

        Opetus- ja kulttuuriministeriö tiedote 7.5.2009.

        Lasten ja nuorten kuuleminen vaatii asennemuutoksia kunnissa
        tiedote 07-05-2009

        – Kuulemisen kuntakohtaiset erot suuria – käytännön toteutus hankalinta

        Lasten ja nuorten oikeus tulla kuulluksi kunnallisessa päätöksenteossa toteutuu Suomessa yhä vaihtelevasti. Heikoimmin kuuluu alakouluikäisten sekä taajamien ulkopuolella asuvien lasten ja nuorten ääni. Tilanteen korjaamiseksi kunnissa tarvitaan paitsi tietoa kuulemisen käytännöistä sekä asennemuutosta, selviää tänään päättyvien Täällä lapsi ja nuori – kuuleeko Suomi? -kuntakoulutusten palautteesta.

        Lakisääteisen lasten ja nuorten kuulemisen käytäntöjen jalkauttamiseksi järjestettiin tammi-toukokuussa 2009 valtakunnallinen koulutusten sarja kuntien edustajille. Koulutuskierros toteutettiin YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen 20-vuotisjuhlavuoden innoittamana. Kevään kierros päättyy tänään alkavaan koulutukseen Helsingissä.

        Kierros osoitti, että lasten ja nuorten kuuleminen kunnissa on yhä erittäin kirjavaa. Vain noin 30 prosentilla Suomen kunnista kuulemisen ja vaikuttamisen tilaa voi pitää kiitettävänä.

        Koulutuskierroksen aikana tulivat esille erityisesti puutteet alakouluikäisten lasten osallistumisen mahdollisuuksissa. Lasten parlamentteja tai vastaavia on koko maassa vain runsaat kymmenkunta. Alakouluissa oppilaskuntatoimintaa on huomattavasti vähemmän kuin yläkouluissa.

        Kaupunkimaisissa ja taajaan asutuissa kunnissa kuulemisen ja vaikuttamisen mahdollisuudet ovat yleensä paremmat kuin maaseutumaisissa kunnissa. Lasten ja nuorten lukumäärä tai kunnan koko eivät silti suoraan ole yhteydessä kuulemisen tason kanssa. Suurempi merkitys on kuntien sisäisillä toimintakulttuureilla: miten tärkeänä kansalaisten kuulemista ylipäätään kunnissa pidetään.

        Päätöksenteko kunnissa näyttää usein olevan virkamies- ja asiantuntijakeskeistä. Yhteistyö eri kunnan toimijoiden kesken on myös edelleen puutteellista.

        – Taustalla lienevät vanhat toimintamallit ja asenteet. Monesti kunnissa ei vain yksinkertaisesti tulla ajatelleeksi lasten ja nuorten ottamista mukaan päätöksentekoon, sanoo lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin politiikkaohjelman johtaja Georg Henrik Wrede.

        Kunnissa on myös vaikeuksia soveltaa kuulemista koskevia lakeja käytäntöön – tarvittavat työkalut uupuvat. Koulutuksissa annetut käytännön neuvot saivat kaikkein eniten myönteistä palautetta osallistujilta.

        Valtioneuvosto on asettanut tavoitteen, että vuoteen 2010 mennessä kunnilla tulee olla vaikuttamisjärjestelmät 5–17-vuotiaille lapsille ja nuorille. Tätä edellyttää myös voimassa oleva nuorisolaki sekä YK:n lapsen oikeuksien sopimus.

        – Opetusministeriön, sosiaali- ja terveysministeriön sekä kuntien on otettava erityiseksi kehittämiskohteeksi alakoululaisten ja varhaiskasvatusikäisten lasten osallistumisen ja kuulluksi tulemisen mahdollisuuksien lisääminen. Eri ikäisille lapsille voidaan antaa osallistumisen ja vaikuttamisen kokemuksia heidän ikätasolleen sopivalla tavalla, lapsiasiavaltuutetun toimiston ylitarkastaja Elina Nivala sanoo.

        26.1.–8.5.2009 järjestetyt Täällä lapsi ja nuori ¬– kuuleeko Suomi? -kuntakoulutukset toteuttivat lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin politiikkaohjelma opetusministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, opetushallitus, lapsiasiavaltuutettu, lääninhallitukset ja maakuntaliitot.

        Koulutukset ovat osa valtakunnallista vaikuttamiskampanjaa, joka valistaa suomalaisia lasten oikeuksista kuluvan vuoden aikana. Lapsilla on omat oikeudet -kampanja juhlistaa tänä vuonna 20 vuotta täyttävää YK:n lapsen oikeuksien sopimusta. Teemana on erityisesti lapsen oikeus osallistua, vaikuttaa ja tulla kuulluksi.

        Kampanjan toteuttavat yhteistyössä lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin politiikkaohjelma, lapsiasiavaltuutettu, kansalaisjärjestöt sekä evankelisluterilainen kirkko. Juhlavuoden suojelijana toimii tasavallan presidentti Tarja Halonen.

        Lisätietoja:
        Ohjelmajohtaja Georg Henrik Wrede, Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin politiikkaohjelma
        Puh. 0400 810077
        S-posti: [email protected]

        Ylitarkastaja Elina Nivala, Lapsiasiavaltuutetun toimisto
        Puh. 050 405 1700
        S-posti: [email protected]

        Prosessikouluttaja Leena Nousiainen, Rondo Training Oy
        Puh. 044 291 3621
        S-posti: [email protected]

        Tiedottaja Camilla Lehtinen, Lapsilla on omat oikeudet -kampanja
        Puh: 040 718 1114
        S-posti: [email protected]

        www.lapsenoikeudet.fi , www.lapsiasia.fi , www.lastensivut.fi
        --------------------------


    • 420Monopol

      leenalan perhekoti tulee mieleen.

    • huonoakinhuonompi

      Jyväskylän liepeiltä lopetettu huonolaatuinen sijaisperhe tulee mieleen.

      • kidutuskammio

        Ainakin tuo Jyväskylän liepeillä ollut paikka oli huonoimmasta päästä. Olen onnellinen, että kaikki lapset otettiin sieltä pois. Huh! En saata kuvitella kamalampaa paikka.


      • kaikkipois

        Ja ihan turha sijoitella mafiallekaan ainuttakaan lasta. Ei ne hienot prinsessat jaksa toisten lapsi hoidella vaan vievät ne takaisin kidutuskammioon. Eli ei lapsia kenellekään tuosta kammiokammosta.


    • velimiehenvaimo

      Ainakin sekasotkuisia suhteita harrastavat sijaisperheet: johtajan sussu, oman veljen vaimous, oman veljen veljen tytön sijoittaminen vaimolle. Oman sisaruksen / miehen veljen tytön vieminen takaisin kaltoin kohtelevalle sijaisvanhemmalle yms. Kyllä on syytä lopettaa heti alkajaisiksi kummallinen sekasotku, jossa ei tiedetä, kuka on sisko ja kuka on veli ja kuka on vaimo ja kuka on äiti.
      Kaikkien on kuitenkin kutsuttava toinen toisiaan siskoiksi ja veljiksi ja sekasotkuisia (johtajan sussu) suhteita harrastavia isomukasijaisvanhempia "isäksi" ja "äidiksi". Noissa sekasotkuissa ei ollut pisaraakaan isällisyyttä saati äidillisyyttä.

      Onneksi koko p lakkautettiin! Huh! Se on kaikkein ihaninta. Eivätpä äiti ja tytär (vanhin sellainen "sisko") enää kiusaa ketään. hah, hah, haaa.

      • olipapahaasilliähyi

        Hoi hoijaa. Olipa ihanaa, että tuo huonolaatuinen paikka lopetettiin. Huh! Nyt oi "äiti" aivan rauhassa juosta saunailloissa johtajien kanssa kikertelemässä ja pyöriskelemässä. Ihhhiiiihhhhii. Kyllä silli maistui ihanalta. Annapa äityli vanhimmat tyttäresikin maistella sillykkää. Näm, näm.


    • meparhaat

      Ensin kuitenkin pois kaikki huonolaatuiset sijaisperheet ja muka jotkut vielä kammottavammat AMMATILLISET SIJAISPERHEET.

      Narsisti - sijaisvanhemmat ovat kaikkein kammottavimpia.

      "Minä määrään, älä kävele lumessa, vaan mene tuohon kohtaan kevelemään!" Jos et kerran tehnyt miesten töitä, niin teet nytten sitten naisten töitä. Mitä sinä vääräuskoinen tulit suomalaisten verorahoilla meidän tontille!"
      Narsisti repi maanhanmuuttajapojan hiuksia. Nykyisin laitta suvakkilistoihin nimeään.

      Juuri tuollaisia ovat NARSISTIT. Kaksi talon vanhemmista tyttäristä on myös kasvanut NARSISTEIKSI. he käyttäytyvät samalla tavalla kuin AKKAYLIJUMALA.

      • vihreädemarikokoomus

        "Meidän isä ja äiti ovat yhteiskunnallisesti aktiivisia, joten olemme samassa puolueessa kuin he". Eipä tuota tossu-ukkoa ole näkynyt missään yhteiskunnassa, haisee vaan nurkissa.

        Ja akka on 15 vuoden aikana kuulunut ainakin 3 eri puolueeseen. ja nuo onnettomat epäitsenäiset tyttäret kuuluvat nyt sitten järjestyksessä 3. puolueeseen.

        Jos äitykkä vaihtaa puoluetta, menevät nuo nokkavat tyttäret tietty mukana.

        "Äitini ja isäni (lue siis äitini) vaihtoivat kokoomukseen, niinpä me tyttäretkin vaihdettiin kokoomukseen!"

        Todella epäitsenäistä porukkaa.


      • minäolenehdolla

        Vanhin tytär sai opiskelijavaaleissa täydet 1 äänen. hah, haaaaaaaaaaaa, hahahah


      • äöxjfglzm

        Sijaisperheistähän monesti siirretään perhekoteihin tai psykiatrisiin laitoksiin ja muualle, ja sama toisinpäin.

        kaikissa on aivan kamalat oltavat.

        nuo kaikki tekee vielä kieroa yhteistyötä keskenään


      • poishuonotpaikat

        Nuo ovat vaan nimiä nuo sijaisperhe, ammatillinen sijaisperhe ja perhekoti. Siellä missä on välittävät ihmiset, siellä on paras olla, oli sen paikan nimi mikä tahansa. Sijaisperheet ovat kokemukseni mukaan silti kaikkein huonoimpia. Erityisesti, jos kouluttamaton pariskunta vetää järkyttävän suuresta lapsimäärästä kaksinkertaista palkka ja vielä kaltoin kohtele ja eristää lapsia. Hyi hitto.


      • äölkö
        minäolenehdolla kirjoitti:

        Vanhin tytär sai opiskelijavaaleissa täydet 1 äänen. hah, haaaaaaaaaaaa, hahahah

        varmaan itse käynyt äänestämässät sen yhden äänen :D


    • Kotkantalvi

      Kun ei äiteekään voinut noissa vaaleissa muuta kun peukuttaa, jäi se äänestäminen tuolla Kotkan ruusukkeelle itelle. Huvittaa, miten on esittänynnä siellä opiskelijaporukoissa niin viisasta, niin viisasta, mutta ei ole kevättuulien tuoksunnassa haju tarttunut kenenkään kätöseen (paitsi omaan kopraan). Hieno sijaisvanhempi-Kotkannokka.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1585
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1027
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      582
      1015
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      920
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      912
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      774
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      700
    Aihe