Asuntokaupan hintakupla (ihmiset ovat tyhmiä)

Kiinteistönvälittjä

Jännä seurata kuinka ihmisiä kusetetaan oikein urakalla. Toisaalta kyllähän tyhmiltä ihmisiltä saa rahat huijata pois. Mitä ne niillä tekisi kun ovat tyhmiä kuin lehmät. Menevät ja tekevät lauman kaikki asiat kun eivät itse uskalla olla erimieltä. Kyllä juristaan jossain paskalla istuttaessa mutta muualla ei sitten suuta auki saadakkaan.

Itse olen kiinteisövälittäjänä huijannut useamman miljoonan ihmisiltä asuntokaupalla ja nyt olen vetäytymässä eläkepäiville eurooppaan.

Paljastan nyt TEILLE IDIOOTEILLE miten asuntokauppa hinnat muodostuvat. Todelliset arvot ovat finanssialan keskusliiton määrittämät ja kaikki siitä yli menevä on voittoa eli TYHMÄT MAKSAA LIIKAA ASUNNOISTA.

Kaikki kuvittelevat, että heidän vanha paska asuntonsa olisi jotenkin hienompi ja parempi kuin muiden ja pyydetään ihan älyttömiä. Ostajat taas ovat niin TYHMIÄ, että kuvittelevat samojen vanhojen paskojen talojen hinnan nousevan.

Alla oleva linkki on ohjeeseen, jossa on oikeat asunnon hinnan määräytymisperusteet, jotka koostuvat pelkistä kustannuksista ja palkoista kun uutta rakennetaan. Repikää tuosta ylilainoitetut idioootit.

http://www.fkl.fi/materiaalipankki/ohjeet/Dokumentit/Rakennuksen hinnan arviointi -ohje 2011.pdf


Toinen linkki on finanssikatsaus Suomen tulevaisuuteen ja ei ole kovin ruusuinen. Vienti ei kasva. Työttömyys pysyy samana tai vähän nousee. Investoinnit ei kasva. Suomen VELKA KASVAA.

http://www.fkl.fi/materiaalipankki/julkaisut/Julkaisut/Finanssimarkkinakatsaus_3_2011.pdf

Kyllä naurattaa tyhmät asunnon ostajat. OSTAKAA OSTAKAA TOTTAKAI ASUNTONNE ARVO PYSYY SAMANA TAI JOPA NOUSEE.

Terveisin rehellinen kiinteistönvälittäjä yrittäjä.

PS: KIITOS NÄISTÄ MILJOONISTA TYHMÄT YLIHINTAISTEN ASUNTOJEN OSTAJAT

57

1765

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ylivelkaantunutko?

      Onpa julmaa. Voiko tuollaista kusetusta olla??

      Miksei hallitus tee mitään??

    • Älkää kaikkea uskoko

      Ei tuollaista ohjetta ole. Jonkun omatekemä huuhaa juttu.

      Yrittää vain luoda asuntojen ostajille epäluuloisuutta.

      Tiedän tämän koska olen OIKEA KIINTEISTÖN VÄLITTÄJÄ

      • rahat pois vaa

        yrittää vaa siinä, että sais viel rahaa huijattuu ihmisiltä :D

        no ei, alottajan kirjotukses vähä paskaa, ku hinta määräytyy myös kysynnän perusteella ja muitaki tekijöitä on.


    • Luki.

      On niitä rehtejäkin välittäjiä ja palstalla on niitä völittäjiä jotka puhuvat täyttä ka--kkaaa,ja kätkeytyvät epämääräisen nimimerkin takse kuten älkää kaikkea uskoko.

      Miettikääpä kummalla välittäjällä on omalehm' nyt ojassa.

      Luki tietää että ihmiset maksavat aivan liika olemattomasta vanhasta kiinteistöstä.

      Päämärkänä niitä ostetaan ja vanhoista maksetaan ja oletetaan arvon vaan nousevan.

      • että näinnnnnnnnnnnn

        Ihmiset maksavat ruoastaan, vaatteistaan ja asumisestaan ja melkein kaikesta ainakin 10 kertaa enemmän mitä vielä muutama kymmenen vuotta sitten. Mistähän tämä tällainen johtuisi, salliitostako ?


    • Yli hinta on petos

      NÄin on.
      Miettikää millä asuntokauppiaat elää?
      Kertovatko he varmasti rehellisesti oikeasta hinnan kehityksestä?
      Luotatko?

    • 78899966666666662222

      Jos olisit miljoonavoittoja tehnyt kiinteistövälittäjä niin et ainakaan tällaisilla palstoilla viihtyisi voitoistasi kertomassa.
      Yksi asia jossa olet niin autuallisesti pihalla on inflaatio tai sen huomnioiminen. Käytössämme oleva raha on siis n.s. fiat- rahaa, ja se on siis katetteetonta rahaa jota aina tarpeen mukaan kehiin talikoidaan, nykyään niin että inflaatio pysyy aisoiossa mutta ei deflaatio pääse alkamaan. Sinä kuitenkin otat tämän katteettoman aina inflatoituvan rahamme ikäänkuin fiksatuksi parametriksi johon sitten vertaat realiasioiden arvoa.

    • Luki4ever

      Minusta toi uushankintalaskelma näyttää aika oikealta. Pääkaupunkiseudulla 1500 pohjatyöt vaativan rakennuksen lisät ( = rakennusvalvonnan vaatimat ),
      yhteensä noin 2000 alv ( noihan oli alv 0% ) = 2500. On aivan yleisesti käytetty laskentakaava uudessa okt:ssä. Lisäksi tontti, nykyisin noin 1200 eur/ rakennusoikeusm2, tulee noin 3700 eur/ m2.

      Pitänee paikkansa aika tarkkaan. Kiinteistönvälittjä ( kuten otsikostakin näkee, Luki), hyvää matkaa koko Eurooppaan.

      • siitävaan

        Aloittajan juttu katkeran asuntovelallisen jupinaa?
        Perustakaa rakennusliike ja urakoikaa "halpoja" asuntoja Suomalaisille jos haluatte rikastua!

        Ps. en ole rakennusalalla.


      • 44445555566666666666
        siitävaan kirjoitti:

        Aloittajan juttu katkeran asuntovelallisen jupinaa?
        Perustakaa rakennusliike ja urakoikaa "halpoja" asuntoja Suomalaisille jos haluatte rikastua!

        Ps. en ole rakennusalalla.

        Juuri näin. Se minuakin askrruttaa miksi nämä jotka aina paasaavat siitä miten asunnot ovat ylihintaisia ja miten asuntoja myyvät kustettavat ostajia maksamaan likkaa eivät kuitenkaan itse ala rakentaa taloja ihmisille ja ota siitä niitä paasaamiaan suuria kusetusvoittoja.


      • Luki.

        Ei ole Luki aloittaja.Olen kirjoittanut erikseen mielipiteeni asuntojen hinnoista.

        Minkä sitä mahtaa kun te iloitsette ja toivotte asuntojen hintojen nousua,joka on järjen vastaista,maksaa itsensä kipeäksi.Ja lainalla.


      • puhe piisaa
        44445555566666666666 kirjoitti:

        Juuri näin. Se minuakin askrruttaa miksi nämä jotka aina paasaavat siitä miten asunnot ovat ylihintaisia ja miten asuntoja myyvät kustettavat ostajia maksamaan likkaa eivät kuitenkaan itse ala rakentaa taloja ihmisille ja ota siitä niitä paasaamiaan suuria kusetusvoittoja.

        Ei ole pisnesvuokralaisen arvolle sopivaa liata käsiään työnteolla.

        Kyllä tilin teko pitää sujua ihan suoli24 asuntopalstan asiantutijatehtävissä. Kunnon pisnesvuokralainen kääntää vuokraisännän taskuun kaadetut rahatkin tuottavaksi sijoitukseksi. Vuokralainenhan saa laadukkaita asumispalveluja rahansa vastineeksi, mutta omistusasuja vaan lihottaa pankkia kostumatta siitä itse mitenkään.


      • aito ilo
        Luki. kirjoitti:

        Ei ole Luki aloittaja.Olen kirjoittanut erikseen mielipiteeni asuntojen hinnoista.

        Minkä sitä mahtaa kun te iloitsette ja toivotte asuntojen hintojen nousua,joka on järjen vastaista,maksaa itsensä kipeäksi.Ja lainalla.

        > Minkä sitä mahtaa kun te iloitsette ja toivotte asuntojen hintojen nousua

        Kun hinnat nousevat, varallisuuteni kasvaa. On ihan fiksua kerätä vähän pesämunaa eläkepäiviin mennessä. Silloin tätä varallisuutta voi realisoida muuttamalla vähän pienempään. Jää rahaa harrastuksiin & ei ainakaan tarvi kitkuttaa koiranruokadieetillä.

        Asunnon vaihtajille hintojen nousu ei ole suunnaton haitta. Väliraha ei kuitenkaan hirveästi muutu. Ensiasunnon ostajat ovat kärsijöitä. Ensimmäinen asunto pitääkin ostaa mahdollisimman aikaisin, koska sitä enemmän tulee takkiin, mitä pitempään jahkailee.

        Hintojen nousu on tärkeää myös siitä syystä, että se mahdollistaa vanhojen talojen kunnossapidon. Remontin tekijä voi luottaa saavansa, ainakin ajan kanssa, omansa pois. Jos hinnat lipuisivat alaspäin, talojen annettaisiin rapistua, koska mitä enemmän rahaa käytettäisiin remontteihin, sitä enemmän tulisi takkiin.

        > Ja lainalla.

        No, kun ei ole 200 000 takataskussa, niin lainaa pitää ottaa. Ei tätä kannata hirveästi murehtia. Vaikka korkoihin palaakin rahaa, niin eipä lysti silti tule pitkässä juoksussa yhtään sen kalliimmaksi kuin vuokralla tuhnuttaminen. Ja lainanmaksu sentään päättyy joskus.

        Sitäpaitsi tässä nykyisessä "kreikkalaisessa" talousjärjestelmässä minulle maksetaan siitä, että minulla on velkaa. Realikorko kun on pakkasen puolella.

        Eikä sovi unohtaa ihan rehellistä vahingoniloakaan! Kyllä se lämmittää mieltä, kun tolppa-apina & muut katkerat vuokraluuserit vuodesta toiseen toivovat pahaa muille, mutta aina kopsahtaa omaan nilkkaan.


    • Luki.

      Ai on tuntunut että pahaa toivotaan.No on se sitten paha jos haluan kaikkille suomessa asuville edullisia koteja,en ymmärrä sitä.

      Ja kerron näkemykseni vieläpä rehdisti.Minusta on väärin että ihmiset joutuvat maksamaan maltaita ja sentakia monet joutuvat myymään kotinsa kun ei ole enään varaa maksaa lainaa.

      Olen siis mielestäni pienen ihmisen puolella,enkä kannata luokka yhteiskuntaa.

      • 77888999996666666222

        Olet vaan siinä niin pahasti harhainen, kun kuvittelet että asunnot melkein itsestään ja kustannuksitat pysyisivät asuttavassa kunnossa. Sinä mesoat esim. sellaisia että kymppitonnilla pitää saada asumiskelpoisia kerrostaloasuntoja, ja että ei ne 'paskaläävät' ole oikeasti minkään arvoisia.
        Tiedätkö että jo jotkut tavalliset uudet keittiökalusteet kaksioon asennettuna tulevat maksamaan jotain kymppitonnin, ja kypyhuoneremontti on vähintään samaa luokkaa, ja muu pintaremontti huoneistoon sekin vielä maksaa. Eikä ne julkisivut,saumat, ikkunanpokat, katto, putket rappu itsestään nekään kunnossa pysy. Ja aina siitä asunnosta on joku maksanut sen valmistuttua vaikka ei heti sen jälkeen remontit vielä paljon rasita.
        Eli sinä selvästi mesoat sen puolesta että asuntoja pitäisi saada joidenkin toisten kustannuksella. No tämä voi onnistua poliittisin keinoin, mutta se ei lämmitä kuin hetken aikaa. Pian alkaa kyyti olla oikeasti kylmää kun ketään ei enää kiinnosta asuntoja kunnossa pitää eikä liioin uusia rakentaa.
        Eihän edes ne kaupungin vuokratalot ainakaan viihtyisänä pysy vaikka niiden kunnostakin vielä pidetään huolta yhteiskunnan varoin, ei siksi kun niitä ilmaiseksi asutatvaksi annetaan ja niiihin kerääntyy häiriöhörhöjä ja selalisia jotka niitä tahallaan paskaavat ja hajottavat.


      • Luki.
        77888999996666666222 kirjoitti:

        Olet vaan siinä niin pahasti harhainen, kun kuvittelet että asunnot melkein itsestään ja kustannuksitat pysyisivät asuttavassa kunnossa. Sinä mesoat esim. sellaisia että kymppitonnilla pitää saada asumiskelpoisia kerrostaloasuntoja, ja että ei ne 'paskaläävät' ole oikeasti minkään arvoisia.
        Tiedätkö että jo jotkut tavalliset uudet keittiökalusteet kaksioon asennettuna tulevat maksamaan jotain kymppitonnin, ja kypyhuoneremontti on vähintään samaa luokkaa, ja muu pintaremontti huoneistoon sekin vielä maksaa. Eikä ne julkisivut,saumat, ikkunanpokat, katto, putket rappu itsestään nekään kunnossa pysy. Ja aina siitä asunnosta on joku maksanut sen valmistuttua vaikka ei heti sen jälkeen remontit vielä paljon rasita.
        Eli sinä selvästi mesoat sen puolesta että asuntoja pitäisi saada joidenkin toisten kustannuksella. No tämä voi onnistua poliittisin keinoin, mutta se ei lämmitä kuin hetken aikaa. Pian alkaa kyyti olla oikeasti kylmää kun ketään ei enää kiinnosta asuntoja kunnossa pitää eikä liioin uusia rakentaa.
        Eihän edes ne kaupungin vuokratalot ainakaan viihtyisänä pysy vaikka niiden kunnostakin vielä pidetään huolta yhteiskunnan varoin, ei siksi kun niitä ilmaiseksi asutatvaksi annetaan ja niiihin kerääntyy häiriöhörhöjä ja selalisia jotka niitä tahallaan paskaavat ja hajottavat.

        Eräskin myyjä ilmoittanut lehdessä kaksio 110000e ja kolmio 14000e ja yhdessä ostettuna 24000e.

        Ja kaupat ja lähellä. Mutta ei ole eteläsuomea.Vuokralaisia tuonne saa vaikka kuinka,muistan kun samaiset asunnot oli myynnissä muutama vuosisitten 15kpl,ne vuokrattiin ja nyt on saatu vuokrat pois ja nyt myydään eli tupla voitto.

        Halvalla saa asunnon ne on suomen halvimpia.


      • Luki.
        Luki. kirjoitti:

        Eräskin myyjä ilmoittanut lehdessä kaksio 110000e ja kolmio 14000e ja yhdessä ostettuna 24000e.

        Ja kaupat ja lähellä. Mutta ei ole eteläsuomea.Vuokralaisia tuonne saa vaikka kuinka,muistan kun samaiset asunnot oli myynnissä muutama vuosisitten 15kpl,ne vuokrattiin ja nyt on saatu vuokrat pois ja nyt myydään eli tupla voitto.

        Halvalla saa asunnon ne on suomen halvimpia.

        Korjaan hinnan 11000e ja 14000e.


      • Luki.
        77888999996666666222 kirjoitti:

        Olet vaan siinä niin pahasti harhainen, kun kuvittelet että asunnot melkein itsestään ja kustannuksitat pysyisivät asuttavassa kunnossa. Sinä mesoat esim. sellaisia että kymppitonnilla pitää saada asumiskelpoisia kerrostaloasuntoja, ja että ei ne 'paskaläävät' ole oikeasti minkään arvoisia.
        Tiedätkö että jo jotkut tavalliset uudet keittiökalusteet kaksioon asennettuna tulevat maksamaan jotain kymppitonnin, ja kypyhuoneremontti on vähintään samaa luokkaa, ja muu pintaremontti huoneistoon sekin vielä maksaa. Eikä ne julkisivut,saumat, ikkunanpokat, katto, putket rappu itsestään nekään kunnossa pysy. Ja aina siitä asunnosta on joku maksanut sen valmistuttua vaikka ei heti sen jälkeen remontit vielä paljon rasita.
        Eli sinä selvästi mesoat sen puolesta että asuntoja pitäisi saada joidenkin toisten kustannuksella. No tämä voi onnistua poliittisin keinoin, mutta se ei lämmitä kuin hetken aikaa. Pian alkaa kyyti olla oikeasti kylmää kun ketään ei enää kiinnosta asuntoja kunnossa pitää eikä liioin uusia rakentaa.
        Eihän edes ne kaupungin vuokratalot ainakaan viihtyisänä pysy vaikka niiden kunnostakin vielä pidetään huolta yhteiskunnan varoin, ei siksi kun niitä ilmaiseksi asutatvaksi annetaan ja niiihin kerääntyy häiriöhörhöjä ja selalisia jotka niitä tahallaan paskaavat ja hajottavat.

        Ei kannata suoltaa jaskaa,kaksioon kymppitonni keittiöön,saahan sitä maksaa jos haluaa.

        Harva kaapiston runkoja vaihtaa ja jos vaihtaa niin ei se maksa maltaita.

        Kylpyhuone ja kettiö on kalliimat,tapetti ja maali ei niinkään.Jos sattuu taloyhtiöön sijoittajia siis oikeita sijoittajia,he eivät ole valmiita lähtemään korjauksiin vaan jarruttavat kaikintavoin kaikkea mihin raha kuluu.

        Joten sijoittajat taloyhtiöissä on käytännössä pahasta,lisänä tulee vuokralaiset.


      • 77888999666666333333
        Luki. kirjoitti:

        Ei kannata suoltaa jaskaa,kaksioon kymppitonni keittiöön,saahan sitä maksaa jos haluaa.

        Harva kaapiston runkoja vaihtaa ja jos vaihtaa niin ei se maksa maltaita.

        Kylpyhuone ja kettiö on kalliimat,tapetti ja maali ei niinkään.Jos sattuu taloyhtiöön sijoittajia siis oikeita sijoittajia,he eivät ole valmiita lähtemään korjauksiin vaan jarruttavat kaikintavoin kaikkea mihin raha kuluu.

        Joten sijoittajat taloyhtiöissä on käytännössä pahasta,lisänä tulee vuokralaiset.

        Tiedän kyllä tuon että silloin pääse halvalla jos pelkät uudet kaapinovet keittiöön riittää, mutta kyllä ne jossain vaiheessa kokonaankin uusiksin on laitettava.
        Olen itsekkin henkilökohtaisesti laittanut yhdet tilaamani melaniiniovistot ja laaatikkojen päädyt kaksioon. Se oli vielä markka-aikaa ja muistaakseni jotain 3600mk ne sikäläisissä pelimerkeissä silloin maksoivat paikalle tuotuna. Jos olisin maksanut asentajille niin kyllä se ilmeisesti kolminkertainen hinta olisi silloin tästäkin tullut. Työn teettäminen palkkoineen ja sivukuluineen on meillä tunnetusti hirmukallista.
        Tuon samaisen asunnon keittiö kyllä kaipaisi jo myös kaapistotkin uudet, joskin nämä melaniinovet ovat vielä siedettävän siistit.
        Rehvakkaasti mesoat siitä miten saat halvalla näitä tällaisia vaikka keittiökalustourakoita tilattua joistain firmoista. No näitä vielä sentään on useitakin firmoja ja niiltä voi kysyä tarjouksia, mutta ei sitä yksittäinen pientilaaja niin hyvässä asemassa ole näissä jutuissa, kylpyhuoneremontti on tässä suhteessa vielä huonompi yksittäisen pientilaajan järjestettävänä.
        Jos asunnossa on vaikkapa lasitettu parveke ja ikkunat on jumissa, ja joudut sen korjauksen hoitamaan alan firman kautta. Niin huoltomies sieltä tulee kun tarpeeksi kerjäät ja laskuttaa 60€ tunti ja aina siinä 5-6 tuntia siinäkin menee ainakin laskuun.

        No kyllä kymppitonnilla voi saada kelvollisessa kunnossa olevia kerrostaloasuntoja jostain taantuvilta takamailta maaseutukirkonkylistä jonne niitä on josksu rakennettu, mutta joilla ei asuntoina siellä ole enää kysyntää lainkaan. Tämä tällainen hinta ei kuitenkaan perustu mihinkään asunnon todelliseen arvoon asuntona sinänsä, vaan se asettuu pelkästään siltä pohjalta kun kysyntää asunnolle ei ole lainkaan. Siinä sitten asuntojen omistaja miettii mitä oikein pitäisi asunnoille tehdä, ja jos näyttää että ei asunnoilla ole tulevaisuudessakaan kysyntään niin tottahan niistä jotenkin eroon pyrkii pääsemään vaikka ilmaiseksi antamalla. Tämä nyt on kuitenkin aivan eri tilanne näiden kanssa kuin mitä asumiskelpoisten asuntojen kanssa isoissa kaupungeissa.


      • Luki.
        77888999666666333333 kirjoitti:

        Tiedän kyllä tuon että silloin pääse halvalla jos pelkät uudet kaapinovet keittiöön riittää, mutta kyllä ne jossain vaiheessa kokonaankin uusiksin on laitettava.
        Olen itsekkin henkilökohtaisesti laittanut yhdet tilaamani melaniiniovistot ja laaatikkojen päädyt kaksioon. Se oli vielä markka-aikaa ja muistaakseni jotain 3600mk ne sikäläisissä pelimerkeissä silloin maksoivat paikalle tuotuna. Jos olisin maksanut asentajille niin kyllä se ilmeisesti kolminkertainen hinta olisi silloin tästäkin tullut. Työn teettäminen palkkoineen ja sivukuluineen on meillä tunnetusti hirmukallista.
        Tuon samaisen asunnon keittiö kyllä kaipaisi jo myös kaapistotkin uudet, joskin nämä melaniinovet ovat vielä siedettävän siistit.
        Rehvakkaasti mesoat siitä miten saat halvalla näitä tällaisia vaikka keittiökalustourakoita tilattua joistain firmoista. No näitä vielä sentään on useitakin firmoja ja niiltä voi kysyä tarjouksia, mutta ei sitä yksittäinen pientilaaja niin hyvässä asemassa ole näissä jutuissa, kylpyhuoneremontti on tässä suhteessa vielä huonompi yksittäisen pientilaajan järjestettävänä.
        Jos asunnossa on vaikkapa lasitettu parveke ja ikkunat on jumissa, ja joudut sen korjauksen hoitamaan alan firman kautta. Niin huoltomies sieltä tulee kun tarpeeksi kerjäät ja laskuttaa 60€ tunti ja aina siinä 5-6 tuntia siinäkin menee ainakin laskuun.

        No kyllä kymppitonnilla voi saada kelvollisessa kunnossa olevia kerrostaloasuntoja jostain taantuvilta takamailta maaseutukirkonkylistä jonne niitä on josksu rakennettu, mutta joilla ei asuntoina siellä ole enää kysyntää lainkaan. Tämä tällainen hinta ei kuitenkaan perustu mihinkään asunnon todelliseen arvoon asuntona sinänsä, vaan se asettuu pelkästään siltä pohjalta kun kysyntää asunnolle ei ole lainkaan. Siinä sitten asuntojen omistaja miettii mitä oikein pitäisi asunnoille tehdä, ja jos näyttää että ei asunnoilla ole tulevaisuudessakaan kysyntään niin tottahan niistä jotenkin eroon pyrkii pääsemään vaikka ilmaiseksi antamalla. Tämä nyt on kuitenkin aivan eri tilanne näiden kanssa kuin mitä asumiskelpoisten asuntojen kanssa isoissa kaupungeissa.

        Tuota noin ,enpä minä rehvakaasti kehu,vaan kerron ettei kukaan täysjärkinen sijoita 10 000e mihinkään kaksion keittiöön.

        Keittiökalusteita ei tilata firmoilta asennuksinneen.

        Kolmen keittiön koonneenna ja hankkineena lähivuosina tiedän kyllä että ei maksa 10000e ja saa hienon.

        Kaikki tehdään itse,jokainen palanen kotaan paikanpäällä.Tuolloin saat niin hienon keittiön jossa on lasivitriinit valoilla ja kaikkissa ovissa hidasteet ym.....

        Kun hierot hyvin kaupan saat hyvät kodin koneetkin ja alle 5000e mennään kaikkila verneillä.Ja puhutaan ok-taloista jossa kaappeja onkin paljon enemmän kuin kaksioissa.


      • 77889994456666666666
        Luki. kirjoitti:

        Tuota noin ,enpä minä rehvakaasti kehu,vaan kerron ettei kukaan täysjärkinen sijoita 10 000e mihinkään kaksion keittiöön.

        Keittiökalusteita ei tilata firmoilta asennuksinneen.

        Kolmen keittiön koonneenna ja hankkineena lähivuosina tiedän kyllä että ei maksa 10000e ja saa hienon.

        Kaikki tehdään itse,jokainen palanen kotaan paikanpäällä.Tuolloin saat niin hienon keittiön jossa on lasivitriinit valoilla ja kaikkissa ovissa hidasteet ym.....

        Kun hierot hyvin kaupan saat hyvät kodin koneetkin ja alle 5000e mennään kaikkila verneillä.Ja puhutaan ok-taloista jossa kaappeja onkin paljon enemmän kuin kaksioissa.

        No nämä asiat nyt yleensä vaan menevät niin että ne töineen päivineen tilataan. Harva sitä on ainakaan putkimies ja sähkömies molempia niin että on edes valtuuksia näitä töitä tehdä, vaikka siihen aikaa haluja ja kykyjäkin olisi. Taloyhtiöissä pitää nykyään vielä valvontakin tällaisiin ottaa taloyhtiön puolesta, ja kakki maksaa. Nuo pelkät keittiökaapinovet voi kyllä helposti asentaa itsekkin.

        Nämä tee-se-itse kylpyhuneremontoijat kyllä helposti iskevät vaan kaakelia lattiaan vanhan lattian päälle, ja vaikka päältä siistiltä näyttää niin kaakelien alla voi muhia vesi. Niin että kyllä se taloyhtiön valvonta tässä hyväkin on jos siihen sitten on luottamista.
        Minulla oli entisessä rivariyhtiössänin yksi asunto johon oli tällainen kylpyhuneen laatoitus tehty jossa vesi muhi. K.o. huoneiston ostanut kuitenkin kustansi itse siihen remontin, eikä siitä tarvinnut muiden maksaa.


      • Luki.
        77889994456666666666 kirjoitti:

        No nämä asiat nyt yleensä vaan menevät niin että ne töineen päivineen tilataan. Harva sitä on ainakaan putkimies ja sähkömies molempia niin että on edes valtuuksia näitä töitä tehdä, vaikka siihen aikaa haluja ja kykyjäkin olisi. Taloyhtiöissä pitää nykyään vielä valvontakin tällaisiin ottaa taloyhtiön puolesta, ja kakki maksaa. Nuo pelkät keittiökaapinovet voi kyllä helposti asentaa itsekkin.

        Nämä tee-se-itse kylpyhuneremontoijat kyllä helposti iskevät vaan kaakelia lattiaan vanhan lattian päälle, ja vaikka päältä siistiltä näyttää niin kaakelien alla voi muhia vesi. Niin että kyllä se taloyhtiön valvonta tässä hyväkin on jos siihen sitten on luottamista.
        Minulla oli entisessä rivariyhtiössänin yksi asunto johon oli tällainen kylpyhuneen laatoitus tehty jossa vesi muhi. K.o. huoneiston ostanut kuitenkin kustansi itse siihen remontin, eikä siitä tarvinnut muiden maksaa.

        Kyllähän se taloyhtiöissä varmaan on ongelma nykyään,kaikeenpitää lupa kysyä tarkastaa viimeisen päälle.Nämä prosessit eivät ole mielekkäitä.

        Siinä on hyvää ja pahaa.Itse karsastan huoneistoja monien ongelmien takia.
        Mukavaahan se on jos kaikki on ok mutta sitten se remontin jatkuva tekeminen taloyhtiössä yhtiövastikkeet nousevat melkein väistämättä vuosien varrella.

        Kyllä kai sitä joutuu muuttamaan joskus huoneistoon mutta toivottavasti ei vielä huomenna.


      • toivottomat tapaukse
        77888999666666333333 kirjoitti:

        Tiedän kyllä tuon että silloin pääse halvalla jos pelkät uudet kaapinovet keittiöön riittää, mutta kyllä ne jossain vaiheessa kokonaankin uusiksin on laitettava.
        Olen itsekkin henkilökohtaisesti laittanut yhdet tilaamani melaniiniovistot ja laaatikkojen päädyt kaksioon. Se oli vielä markka-aikaa ja muistaakseni jotain 3600mk ne sikäläisissä pelimerkeissä silloin maksoivat paikalle tuotuna. Jos olisin maksanut asentajille niin kyllä se ilmeisesti kolminkertainen hinta olisi silloin tästäkin tullut. Työn teettäminen palkkoineen ja sivukuluineen on meillä tunnetusti hirmukallista.
        Tuon samaisen asunnon keittiö kyllä kaipaisi jo myös kaapistotkin uudet, joskin nämä melaniinovet ovat vielä siedettävän siistit.
        Rehvakkaasti mesoat siitä miten saat halvalla näitä tällaisia vaikka keittiökalustourakoita tilattua joistain firmoista. No näitä vielä sentään on useitakin firmoja ja niiltä voi kysyä tarjouksia, mutta ei sitä yksittäinen pientilaaja niin hyvässä asemassa ole näissä jutuissa, kylpyhuoneremontti on tässä suhteessa vielä huonompi yksittäisen pientilaajan järjestettävänä.
        Jos asunnossa on vaikkapa lasitettu parveke ja ikkunat on jumissa, ja joudut sen korjauksen hoitamaan alan firman kautta. Niin huoltomies sieltä tulee kun tarpeeksi kerjäät ja laskuttaa 60€ tunti ja aina siinä 5-6 tuntia siinäkin menee ainakin laskuun.

        No kyllä kymppitonnilla voi saada kelvollisessa kunnossa olevia kerrostaloasuntoja jostain taantuvilta takamailta maaseutukirkonkylistä jonne niitä on josksu rakennettu, mutta joilla ei asuntoina siellä ole enää kysyntää lainkaan. Tämä tällainen hinta ei kuitenkaan perustu mihinkään asunnon todelliseen arvoon asuntona sinänsä, vaan se asettuu pelkästään siltä pohjalta kun kysyntää asunnolle ei ole lainkaan. Siinä sitten asuntojen omistaja miettii mitä oikein pitäisi asunnoille tehdä, ja jos näyttää että ei asunnoilla ole tulevaisuudessakaan kysyntään niin tottahan niistä jotenkin eroon pyrkii pääsemään vaikka ilmaiseksi antamalla. Tämä nyt on kuitenkin aivan eri tilanne näiden kanssa kuin mitä asumiskelpoisten asuntojen kanssa isoissa kaupungeissa.

        > No kyllä kymppitonnilla voi saada kelvollisessa kunnossa olevia kerrostaloasuntoja jostain taantuvilta takamailta maaseutukirkonkylistä jonne niitä on josksu rakennettu, mutta joilla ei asuntoina siellä ole enää kysyntää lainkaan.

        Näissä on vaan sellainen pikku ongelma, ettei niitä ole mahdollista remontoida. On nimittäin aika vaikea yhdistelmä 500-1000 €/m² remonttikulut vs. 200 €/m² myyntihinnat alueella. Nämähän on yleensä päästetty ihan pommikuntoon, kun asukasmäärä on pikkuhiljaa vajunnut ja ihan kaikki remontit on jätetty väliin.

        Ja nyt siis puhutaan todellisista/välttämättömista remonteista, kuten putkiremontti, vesikaton uusiminen, julkisivun korjaus jne. eikä mistään "pimppauksesta" eli keittiökaappien ovien uusimisesta ja seinien tapetoinnista. Jos julkisivuelementeistä meinaa kuoret tippua ja putket vuotaa, tilanne ei korjaannu maalaamalla kylpyhuoneen seinät.

        Eikä oikein syrjäisillä paikoilla tosiaan remppahinnat ole halvempia kuin kaupungeissa, koska niin miehet, materiaalit kuin kalustokin pitää roudata satojen kilometrien takaa.

        Toki tällaisissa "alas ajettavissa" = parhaillaan purkukuntoon rapistuvissa taloissa on halpaa asua. Aikansa. Ilmiselvästi tolppa-apina/lukiluki ei muusta tiedäkään. Ongelma on vaan siinä, että mitä tehdään, kun paikat lopulta laukeaa käsiin.

        Ruotsissa on kyetty jo aikoja sitten tunnustamaan tosiasiat ja siellä on lyöty taantuvien alueiden rapistuvia taloja nurin. Suomessa on joitain halvalla kyhättyjä rivitaloja purettu, mutta kerrostalojen purkaminen on jäänyt todella harvinaiseksi suoritukseksi.

        > Tämä nyt on kuitenkin aivan eri tilanne näiden kanssa kuin mitä asumiskelpoisten asuntojen kanssa isoissa kaupungeissa.

        Ei se aina niin helppoa ole kaupungeissakaan. Jos talo on päästetty oikein huonoon kuntoon, menee neliöhinta remonttikustannuksilla (jopa 1500 €/m²) höystettynä liian lähelle uudisrakennuksen hintaa. Helsingissäkin on muutama vuokrakasarmi päästetty tähän tilanteeseen ja tullaan purkamaan.

        Toki isompien "yleishyödyllisten" vuokra-asuntosijoittajien ollessa kyseessä on mahdollisuus pieneen "maataloustukeen" eli vuokrien tasaukseen. Jos pikkupaikkakunnalla ei saa perittyä niin suurta vuokraa, että sillä saisi katettua talon ylläpitokulut, niin tilanne voidaan paikata kaivamalla vähän syvemmältä pääkaupunkiseutulaisten taskuista.

        Perseestä ovat kaikki tällaiset piilotukiautomaatit, joilla estetään perimästä todellisia kustannuksia vastaavaa vuokraa = estetään talojen pitkäjänteinen kunnossapito. Mikä on tavallaan velaksi elämistä.


      • Luki.
        toivottomat tapaukse kirjoitti:

        > No kyllä kymppitonnilla voi saada kelvollisessa kunnossa olevia kerrostaloasuntoja jostain taantuvilta takamailta maaseutukirkonkylistä jonne niitä on josksu rakennettu, mutta joilla ei asuntoina siellä ole enää kysyntää lainkaan.

        Näissä on vaan sellainen pikku ongelma, ettei niitä ole mahdollista remontoida. On nimittäin aika vaikea yhdistelmä 500-1000 €/m² remonttikulut vs. 200 €/m² myyntihinnat alueella. Nämähän on yleensä päästetty ihan pommikuntoon, kun asukasmäärä on pikkuhiljaa vajunnut ja ihan kaikki remontit on jätetty väliin.

        Ja nyt siis puhutaan todellisista/välttämättömista remonteista, kuten putkiremontti, vesikaton uusiminen, julkisivun korjaus jne. eikä mistään "pimppauksesta" eli keittiökaappien ovien uusimisesta ja seinien tapetoinnista. Jos julkisivuelementeistä meinaa kuoret tippua ja putket vuotaa, tilanne ei korjaannu maalaamalla kylpyhuoneen seinät.

        Eikä oikein syrjäisillä paikoilla tosiaan remppahinnat ole halvempia kuin kaupungeissa, koska niin miehet, materiaalit kuin kalustokin pitää roudata satojen kilometrien takaa.

        Toki tällaisissa "alas ajettavissa" = parhaillaan purkukuntoon rapistuvissa taloissa on halpaa asua. Aikansa. Ilmiselvästi tolppa-apina/lukiluki ei muusta tiedäkään. Ongelma on vaan siinä, että mitä tehdään, kun paikat lopulta laukeaa käsiin.

        Ruotsissa on kyetty jo aikoja sitten tunnustamaan tosiasiat ja siellä on lyöty taantuvien alueiden rapistuvia taloja nurin. Suomessa on joitain halvalla kyhättyjä rivitaloja purettu, mutta kerrostalojen purkaminen on jäänyt todella harvinaiseksi suoritukseksi.

        > Tämä nyt on kuitenkin aivan eri tilanne näiden kanssa kuin mitä asumiskelpoisten asuntojen kanssa isoissa kaupungeissa.

        Ei se aina niin helppoa ole kaupungeissakaan. Jos talo on päästetty oikein huonoon kuntoon, menee neliöhinta remonttikustannuksilla (jopa 1500 €/m²) höystettynä liian lähelle uudisrakennuksen hintaa. Helsingissäkin on muutama vuokrakasarmi päästetty tähän tilanteeseen ja tullaan purkamaan.

        Toki isompien "yleishyödyllisten" vuokra-asuntosijoittajien ollessa kyseessä on mahdollisuus pieneen "maataloustukeen" eli vuokrien tasaukseen. Jos pikkupaikkakunnalla ei saa perittyä niin suurta vuokraa, että sillä saisi katettua talon ylläpitokulut, niin tilanne voidaan paikata kaivamalla vähän syvemmältä pääkaupunkiseutulaisten taskuista.

        Perseestä ovat kaikki tällaiset piilotukiautomaatit, joilla estetään perimästä todellisia kustannuksia vastaavaa vuokraa = estetään talojen pitkäjänteinen kunnossapito. Mikä on tavallaan velaksi elämistä.

        Kyseesä oli kohtuukuntoiset huoneistot,kaupoille matkaa noin 1-2km jossa s-market,k-kauppa.siwa,ravintola,apteekki,terveyskeskus koulut ylä-ala aste.

        muita pieniä liikeitä.
        Suurempaan keskustaan matkaa kertyy 35km ja 50000asukkaan kaupunki.Raksa ja remppamiehet löytyvät parinkilsan säteeltä,rautakauppakin lähellä.

        Nämä kohteet on tehneet rahaa ,vuokrilla.Kohteita oli noin 15 kpl jotka myytiin hetkessä,nyt pari on yhdellä myynissä ja saa tuplavoiton. ykkös vuoteen.

        Kyseessä on sijainniltaan kohtuusijainti ja kunto kohtuullinen.


      • 44458888888777777777
        Luki. kirjoitti:

        Kyllähän se taloyhtiöissä varmaan on ongelma nykyään,kaikeenpitää lupa kysyä tarkastaa viimeisen päälle.Nämä prosessit eivät ole mielekkäitä.

        Siinä on hyvää ja pahaa.Itse karsastan huoneistoja monien ongelmien takia.
        Mukavaahan se on jos kaikki on ok mutta sitten se remontin jatkuva tekeminen taloyhtiössä yhtiövastikkeet nousevat melkein väistämättä vuosien varrella.

        Kyllä kai sitä joutuu muuttamaan joskus huoneistoon mutta toivottavasti ei vielä huomenna.

        Tämä byrokratia tai sen kasvattaminen näissä taloyhtiön asunnoissa ja niiden remonteissa ja muutenkin vuokrauksen yhteydessä onkin juuri se viimeine pisara, joka on saanut minut laittamaan nyt yhden asuntoni myyntiin vuokralaisen sieltä lähdettyä. Mutta minulle se jos menee kaupaksi pyytämääni hintaan vaan o. k, mutta ei se ainakaan sen huonompi ole jos ei mene kaupaksi pyytämääni hintaan. Silloin vaan jatkan uuden vuokralaisen hakien jonka kyllä helpostikkin asuntoon saan, varsinkin edeullisella vuokralla. Ei se juuri mitään enää kannata näitä vuokrata, mutta en ala myöskään asuntoa, jossa on niin paljon hyvää, laskusuhdanteessa alihintaankaan myymään.


      • 44455566699999999999
        toivottomat tapaukse kirjoitti:

        > No kyllä kymppitonnilla voi saada kelvollisessa kunnossa olevia kerrostaloasuntoja jostain taantuvilta takamailta maaseutukirkonkylistä jonne niitä on josksu rakennettu, mutta joilla ei asuntoina siellä ole enää kysyntää lainkaan.

        Näissä on vaan sellainen pikku ongelma, ettei niitä ole mahdollista remontoida. On nimittäin aika vaikea yhdistelmä 500-1000 €/m² remonttikulut vs. 200 €/m² myyntihinnat alueella. Nämähän on yleensä päästetty ihan pommikuntoon, kun asukasmäärä on pikkuhiljaa vajunnut ja ihan kaikki remontit on jätetty väliin.

        Ja nyt siis puhutaan todellisista/välttämättömista remonteista, kuten putkiremontti, vesikaton uusiminen, julkisivun korjaus jne. eikä mistään "pimppauksesta" eli keittiökaappien ovien uusimisesta ja seinien tapetoinnista. Jos julkisivuelementeistä meinaa kuoret tippua ja putket vuotaa, tilanne ei korjaannu maalaamalla kylpyhuoneen seinät.

        Eikä oikein syrjäisillä paikoilla tosiaan remppahinnat ole halvempia kuin kaupungeissa, koska niin miehet, materiaalit kuin kalustokin pitää roudata satojen kilometrien takaa.

        Toki tällaisissa "alas ajettavissa" = parhaillaan purkukuntoon rapistuvissa taloissa on halpaa asua. Aikansa. Ilmiselvästi tolppa-apina/lukiluki ei muusta tiedäkään. Ongelma on vaan siinä, että mitä tehdään, kun paikat lopulta laukeaa käsiin.

        Ruotsissa on kyetty jo aikoja sitten tunnustamaan tosiasiat ja siellä on lyöty taantuvien alueiden rapistuvia taloja nurin. Suomessa on joitain halvalla kyhättyjä rivitaloja purettu, mutta kerrostalojen purkaminen on jäänyt todella harvinaiseksi suoritukseksi.

        > Tämä nyt on kuitenkin aivan eri tilanne näiden kanssa kuin mitä asumiskelpoisten asuntojen kanssa isoissa kaupungeissa.

        Ei se aina niin helppoa ole kaupungeissakaan. Jos talo on päästetty oikein huonoon kuntoon, menee neliöhinta remonttikustannuksilla (jopa 1500 €/m²) höystettynä liian lähelle uudisrakennuksen hintaa. Helsingissäkin on muutama vuokrakasarmi päästetty tähän tilanteeseen ja tullaan purkamaan.

        Toki isompien "yleishyödyllisten" vuokra-asuntosijoittajien ollessa kyseessä on mahdollisuus pieneen "maataloustukeen" eli vuokrien tasaukseen. Jos pikkupaikkakunnalla ei saa perittyä niin suurta vuokraa, että sillä saisi katettua talon ylläpitokulut, niin tilanne voidaan paikata kaivamalla vähän syvemmältä pääkaupunkiseutulaisten taskuista.

        Perseestä ovat kaikki tällaiset piilotukiautomaatit, joilla estetään perimästä todellisia kustannuksia vastaavaa vuokraa = estetään talojen pitkäjänteinen kunnossapito. Mikä on tavallaan velaksi elämistä.

        No näinhän se juuri on näiden pienillä syrjäsillä taantuvilla paikkakunnilla sijaitsevien kerrostalojen kanssa. Ei niitä saa kelpaamaan vapaa-ajan asunnoiksikaan niinkuin mitä jotain rapistuneita pientaloja sieltä voi saada. Mutta asumiskelposessa kunnossa ne vielä voivat olla, kunnes tosiaankin aika piankin ne julkisivut alkaa rapautua jo niin pahasti että se jo päältä näkyy ja rumentaa maisemaa.

        Monet isoillakin paikkakunnilla sijaitsevat vanhat vuokratalot ja myös omistustalot tulevat nekin rapautumaan, ja varmasti tulevat jos niihin vielä verotusta kiristetään niinkuin mitä tarkoitus on. Vuokria pitää nostaa nykytasolta aika paljon, jotta niillä näitä kasvavia hoitokuluja kattaisi, ja edes nämä välttämättömät isommat remontit saisi niillä jotenkin katettua.


      • satuja taas kerrot
        Luki. kirjoitti:

        Kyseesä oli kohtuukuntoiset huoneistot,kaupoille matkaa noin 1-2km jossa s-market,k-kauppa.siwa,ravintola,apteekki,terveyskeskus koulut ylä-ala aste.

        muita pieniä liikeitä.
        Suurempaan keskustaan matkaa kertyy 35km ja 50000asukkaan kaupunki.Raksa ja remppamiehet löytyvät parinkilsan säteeltä,rautakauppakin lähellä.

        Nämä kohteet on tehneet rahaa ,vuokrilla.Kohteita oli noin 15 kpl jotka myytiin hetkessä,nyt pari on yhdellä myynissä ja saa tuplavoiton. ykkös vuoteen.

        Kyseessä on sijainniltaan kohtuusijainti ja kunto kohtuullinen.

        Mitenkä niin saa tuplavoiton? Sinun mielestäsihän ostajia ei ole? Häh, tuo kertomasi kaverihan jää päämärkänä luu kädessään nyyhkimään kuin ei mene kaupaksi ei. Ai miksikö? No itsehän kerroit ettei ostajia ole.

        Ja vielä sellaista, että vaikka nuo sinun kertomasi perähikiällä (takuuvarmasti hinnasta päätellen) noin halpoja olisivatkin, niin edelleen kämpät helsingissä voivat maksaa kymmenkertaisesti ja silti niiden hinnassa ei ole %akaan kuplaa. Lisäksi vielä tuollaiset hinnat kertovat sen, ettei asukkaita niihin löydy ei näy. Ei vuokralle, ei omistajiksi.


      • Joskus isäntä
        Luki. kirjoitti:

        Kyllähän se taloyhtiöissä varmaan on ongelma nykyään,kaikeenpitää lupa kysyä tarkastaa viimeisen päälle.Nämä prosessit eivät ole mielekkäitä.

        Siinä on hyvää ja pahaa.Itse karsastan huoneistoja monien ongelmien takia.
        Mukavaahan se on jos kaikki on ok mutta sitten se remontin jatkuva tekeminen taloyhtiössä yhtiövastikkeet nousevat melkein väistämättä vuosien varrella.

        Kyllä kai sitä joutuu muuttamaan joskus huoneistoon mutta toivottavasti ei vielä huomenna.

        Nykyään pitää keittiöissäkin olla kosteuseristeet ja vikavirtasuojatut pistorasiat. Tuo kosteuseristys on hiukan liioiteltua. Omakotitalossakin täytyy ainakin tarkastuttaa putki- ja sähkötyöt ammattilaisella, jos haluaa vakuutusten olevan voimassa. Taloyhtiöissä on hyvä, että pitää kysyä lupa, koska monilla tee-se-itse -ihmisillä on intoa aloittaa homma ja sitten viimeistellä se vähän sinne päin. Niin omituisia ratkaisuja olen nähnyt, että ihan hirvittää ja kyse oli sentään vain siitä yhtiöstä, jossa olin hallituksessa. Toinen syy luvan kysymiseen on, että taloyhtiö pystyy esimerkiksi kylppäriremontin yhteydessä tekemään putkia ja viemäreitä samalla. Olen kuullut joidenkin itkevän, kun ei uskalla tehdä kylppäriremonttia, kun ei tiedä, milloin se revitään yhtiön toimesta uudelleen auki.


      • 44555555666666666666
        Joskus isäntä kirjoitti:

        Nykyään pitää keittiöissäkin olla kosteuseristeet ja vikavirtasuojatut pistorasiat. Tuo kosteuseristys on hiukan liioiteltua. Omakotitalossakin täytyy ainakin tarkastuttaa putki- ja sähkötyöt ammattilaisella, jos haluaa vakuutusten olevan voimassa. Taloyhtiöissä on hyvä, että pitää kysyä lupa, koska monilla tee-se-itse -ihmisillä on intoa aloittaa homma ja sitten viimeistellä se vähän sinne päin. Niin omituisia ratkaisuja olen nähnyt, että ihan hirvittää ja kyse oli sentään vain siitä yhtiöstä, jossa olin hallituksessa. Toinen syy luvan kysymiseen on, että taloyhtiö pystyy esimerkiksi kylppäriremontin yhteydessä tekemään putkia ja viemäreitä samalla. Olen kuullut joidenkin itkevän, kun ei uskalla tehdä kylppäriremonttia, kun ei tiedä, milloin se revitään yhtiön toimesta uudelleen auki.

        " Olen kuullut joidenkin itkevän, kun ei uskalla tehdä kylppäriremonttia, kun ei tiedä, milloin se revitään yhtiön toimesta uudelleen auki. "

        Sellaista se.
        Minulla on yksi 70-luvun puolesta välistä oleva kaksio vuokralla. Siinä on käytännöllisesti katsoen kylpyhuone alkuperäisessä kunnossa, paitsi mitä pesualtaan päälle olen laittanut kaakelia. Lattiassa on se muovi ja ihan hyvässä kunnossa vielä. Seinissä sellainen kylppäritapetti, jota olen jonkin verran ajan saatossa paikkaillut. Niin olen ajatellut että saisin sen menemään putkiremonttiin asti, ja siinä samalla sitten laittaisi uusiksi koko kylpyhuoneen.
        Se vaan että nyt laitettiin sellainen saksalainen ruosteenpoistojärjestelmä jonka pitäisi vähän pidentää putkien käyttöikääkin. Eli voi hyvinkin mennä vielä ainakin 10 vuotta ennenkuin putrkiremonttia aletaan tehdä.


      • Joskus isäntä
        44555555666666666666 kirjoitti:

        " Olen kuullut joidenkin itkevän, kun ei uskalla tehdä kylppäriremonttia, kun ei tiedä, milloin se revitään yhtiön toimesta uudelleen auki. "

        Sellaista se.
        Minulla on yksi 70-luvun puolesta välistä oleva kaksio vuokralla. Siinä on käytännöllisesti katsoen kylpyhuone alkuperäisessä kunnossa, paitsi mitä pesualtaan päälle olen laittanut kaakelia. Lattiassa on se muovi ja ihan hyvässä kunnossa vielä. Seinissä sellainen kylppäritapetti, jota olen jonkin verran ajan saatossa paikkaillut. Niin olen ajatellut että saisin sen menemään putkiremonttiin asti, ja siinä samalla sitten laittaisi uusiksi koko kylpyhuoneen.
        Se vaan että nyt laitettiin sellainen saksalainen ruosteenpoistojärjestelmä jonka pitäisi vähän pidentää putkien käyttöikääkin. Eli voi hyvinkin mennä vielä ainakin 10 vuotta ennenkuin putrkiremonttia aletaan tehdä.

        Jos teet kylppärin nyt niin eikö yhtiön kannata laittaa sinne asuntoon uudet putket ja viemärit? Sitten kun nousut uusitaan, liitetään huoneistosi putket ja viemärit vain niihin uusiin nousuihin.


      • niinpä niin...
        Joskus isäntä kirjoitti:

        Jos teet kylppärin nyt niin eikö yhtiön kannata laittaa sinne asuntoon uudet putket ja viemärit? Sitten kun nousut uusitaan, liitetään huoneistosi putket ja viemärit vain niihin uusiin nousuihin.

        Se on ihan sama jos omalla rahalla maksaa omat putket nyt. Kun yhtiö teettää putkirempan niin kaikki maksaa. Myös oman asunnon jo korjanneen. Ellei sitten saannut yhtiön hallituksen suostumuksen että putkiremppa osuus korjatun osakkeen´kohdalta ei peritä.


    • Luki4ever

      Kuule Luki, et sinä ettekä muut tuhnut osta asuntoa, vaikka ne maksaisivat puolet siitä mitä nyt.

      Jos tänään jaetaan kaikki omaisuus tasan, on se huomenna taas eri taskuissa.

    • LKV_1971

      Kiinteistönvälittäjä-nimikkeen käyttö ilman sitä oikeuttavaa tutkintoa on rikos. Ehkäpä Aluehallintovirastoa kiinnostaakin saada IP-ym. tietojen perusteella tämän aloittajan henkilöllisyys ja muistuttaa sievoisella pikavoitolla lain noudattamisesta...

      • Höpönlöpön

        Kiinteistövälittäjä voi olla täysin ilman tutkintoakin. Kiinteistövälittäjiä, joilla ei ole mitään kiinteistövälittäjän tutkintoa on Suomessa paljon. Sen sijaan ei voi väittää olevansa laillistettu kiinteistövälittäjä, koska se vaatii LKV-tutkintoa.


    • Luki.

      Entäs onkos se rikos kun käyttä lkv ystäväsi ja puhelee palstalla valehdellen ja hauen osoittaen nimimerkillä toisille.

      Pitäkääkäs yhtä ja narauttakaa se lkv ystäväsi joka kirjoittelee joensuusta alaarvoisesti aloittappa siitä ja puutu sen jälkeen muihin kolleekoihisi.

      • Luki.

        Jos saan oman näkemykseni sanoa,tällä palstalla mikään ei ole rikos varsinkaan välittäjien valehtelut.Suoltavat pa..skaaa minkä suoli pystyy sen tuottamaan.


      • 77888888899999999999
        Luki. kirjoitti:

        Jos saan oman näkemykseni sanoa,tällä palstalla mikään ei ole rikos varsinkaan välittäjien valehtelut.Suoltavat pa..skaaa minkä suoli pystyy sen tuottamaan.

        Mutta paskaa suollat sinäkin, ja mahdollisesti tiedät sen itsekkin. Ja sinulla on omat syysi paasata juuri laman tai taloudellisen romahduksen ja asuntojen hintojen romahduksen puolesta ja ylipäätänsäkin siitä että nimenomaan asunnot ovat meillä liian hintavia nyt näissä euroissa.


      • paskanen nauru
        Luki. kirjoitti:

        Jos saan oman näkemykseni sanoa,tällä palstalla mikään ei ole rikos varsinkaan välittäjien valehtelut.Suoltavat pa..skaaa minkä suoli pystyy sen tuottamaan.

        Jos tällä palstalla on joku p.askaa suoltanut ninn se on palstan tyffeli rommeleineen since 2002. Toista vuosikymmentä p.askan jauhantaa yhtäsoittoa.

        BUBUBAHHAHAHAHAHAA


    • 77889996663333333322

      Tässä on ihan vielä näitä hyvin vasemmistolaisen ideologian sisäistäneen tyypillisesti käyttämiä sanojakin kuten kusetus ! Tämä henkilö ei todellakaan olisi voinut pärjätä kiinteistövälittäjänä. Se työ vaatii paljon positiivisemamalla asenteella varustetun henkilön, varsinkin jos siinä pystyy vielä menestymään niin että sillä miljoonaomaisuuden kerää.

      Sitten tuo perushara joka, paradoksaalista kyllä, on erityisesti vasemmistolaisten pakkomielle. Nämä eivät ikinä ota huomioon inflaatiota ainakaan selalisena mikä sen vaikutus ja merkitys oikeasti on. Pääsääntöisesti nämä paasaavat asioista pitäen rahaa referenssinään ja rahan arvoa fiksattuna, ikäänkuin meillä tämä raha olis joku arvonsa saman säilyttävä kultaraha.
      No ehkä nämä vasurit pitävät itseään kauhiastas viisaina ja katsovat että siksi heidän kuuluisi olla vallassa ja nimenomaan kusettaa kansaa setelipainoillaan.
      Mitä se Keyneskin sanoi inflaatiosta !

    • Mistä milloinkin

      Harvinaisen totuudenmukainen kirjoitus ko. ammattikunnalta!!

      Näkee niin paljon hajontaa asuntojen hinnoissa, joka ei voi perustua mihinkään faktaan, vaan on nimenomaan sitä hinta arviota.
      Mistä hihasta se hinta milloinkin vedetään...

      • 77788889999666666666

        No kun yksittäiset asunnon ostajat hakevat asuntoa omaksi asunnokseen, niin ei se ole ihme jos siinä maksetaan kymmenkuta prosenttia puoleen tai toiseen jo sen perusteella jos asunto sattuu olemaan sijainniltaan juuri itselle sopiva tai ei.


    • Luki.

      Juuri äsken tuli soitto myyjältä,olipa välittäjä käynyt arvioimassa kohteen,ei juma siinä jää nyt vanha pariskunta peukalot pystyyn.

      1965 luvun talo ja pyynti oli sellainen että saan kaksi tuliterätaloa sillä hintaa.

      Osuuspankin välittäjä luo illuusuon vanhoihin joiden pitäisi päästä työorjan roolista huoneistoon eläkepäiviä viettämään.

      Jouduin sanomaan tiedän vastaavia kohteita tuolta alueelta joten varaudu 2-3 vuoteen myynissä,kovin meni hiljaiseksi,sanoin suoraan ettei sielä missään pyydetä tuolaisia hintoja noin vanhasta ´vaikka kuinka olisi remontoitu.

      • 77789999666666666666

        Kyllä niitä ylioptimistisia hintapyyntöjä tosiaankin esiintyy ja juuri sellaisissa hyvään kuntoon laitetuissa vanhoissa taloissa, niin pientaloissa kuin kerrostaloasunnoissakin.
        Jos remontoit vanhan asunnon hyvään kuntoon sisältä, niin eipä niitä remontointikustannuksia tahdo saada myynnissä, vaan parempi tuolos tulsi niin että myy vaan halvemmalla ja remointoimatta.

        Mutta mikä ihmeen pakkomielle sinulla on kiertää asunnonmyyjiä saarnaamassa heille sanomaasi siitä, että he pyytävät asunnoistaan liian suuria hintoja.
        Jos oikesti noin käytännössä pyörisit niin olisit varmaan jo saanut jossain vaiheessa sen leukaperissäsi tuntea, kun joku suivaantunut karju olisi heittänyt sinut ulos kovakouraisen käsittelyn saattelemana.


    • Yksi lukija

      Ikäväkseni aloittajalle sanon!
      Asunnot maksaa 10 vuoden kuluttua 50-100% enemmän, kuin nyt. Sen takaan. Tästä puolet inflaatiota ja puolet hintojen oikeaa nousua.
      Palkatkin ovat 10 vuoden kuluttua 30-50% kovemmat.
      Suomessa on jo nyt kymmeniä tuhansia ihmisisä noille talojen hinta on merkityksetön asia.

      • Yli varojen eletään

        käväkseni aloittajalle sanon!
        Asunnot maksaa 10 vuoden kuluttua 50-100% enemmän, kuin nyt. Sen takaan. Tästä puolet inflaatiota ja puolet hintojen oikeaa nousua.
        Palkatkin ovat 10 vuoden kuluttua 30-50% kovemmat.
        Suomessa on jo nyt kymmeniä tuhansia ihmisisä noille talojen hinta on merkityksetön asia. "

        Päinvastoin palkkataso suomessa tulee olemaan 10v kuluttua 30prossaa alempi.


    • LaatuFleimeri

      Kirjoittaisit vaikka blogia, ettei tarttis tälläistä paskaa lukea vahingossa :)

    • tirri

      Oletteko huomanneet kuinka kiinteistömaailma vedättää asiakkaita nostamaan hintoja . tarjouskaupalla moni on maksanut asunnostaan reilusti ylihintaa

    • Ihmettelen Suuresti

      Miksi ihmeessä pitäisi olla laillistettu kiinteistönvälittäjä?

      Mitä väliä sillä ostajalle on onko ko.henkilö laillistettu vai ei?

    • jesse vaan

      Aloittaja ei todellakaan voi olla missään tapauksessa oikea kiinteistövälittäjä, vaan joku katkeroitunut, jolla ei ole ollut varaa ostaa omaa asuntoa! Tuolla hän yrittää mataloittaa asuntojen arvoa ja hintaa.

      Todellisuudessa asuntojen hinnat ovat nousemassa. Sitä ei määrää kukaan muu kuin myyjä ja moni ei ole valmis luopumaan asunnostaan ilmaiseksi, josta itse on maksanut melkoisen summan.

      • joopa joo

        Aloittajan tekstissä todellakin heijastuu katkeruus.

        Asuntojen hinnat ovat menossa ylös tietyillä alueilla ja tietyillä alas. Markkinat määrävät hinnan. Parhaimman kuvan saa tilanteesta kun tutkii alueiden hintatietoja.

        Tsekkaa vaikka täältä:

        http://www.asuntojenhinnat.fi/fi/statistics


    • jhgdfgh

      No, eihän tämä koske vain asuntoja. Lopulta kaikki on niin kallista, että olemme maksukyvyttömiä, eli konkurssissa. Voi olla, että se päivä ei ole kovin kaukana.

    • rosvopaisti

      Pyyntihinta pitää olla reilu , myyntihinta on se minkä ostaja saa pankin avustuksella maksettua . Toimiva systeemi : Asunnon ostaja = pankin asiakas tuottoisa sellainen , joten nyt rahaa on tarjolla runsaasti lainattavaksi ja sitä jaetaan jokaiselle halukkaalle , Välittäjä arvioi ja tietenkin haluaa petrata taas ihan pikkuisen , sillä hän on prosentti palkkiolla , Ihmettelen kipsilevyn ja kakkosnelosen kohoavaa arvoa , Kupla!

    • t43

      "..On ihan fiksua kerätä vähän pesämunaa eläkepäiviin mennessä." ÖÖ, mikäköhän tuon pesämunan arvo mahtaa olla tällä menolla 30 -vuoden päästä??

    • VanahaksiTullaan

      Minulla olis myynnissä kiinteistöyhdistelmä jossa on yksi tyhjä tontti, sit pienteollisuustontti jossa 100 neliön paja/autokorjaamorakennus ja näiden vieressä omakotitalotontti jolla vanha kunnostettu ja vielä kunnostustakin vailla oleva omakotitalo kahdessa kerroksessa kattoterasseineen ulkorakennuksineen. Kokonaispinta-ala vähän alle puoli hehtaaria. Keskellä kylää ja suuren järven satamaan parisataa metriä. Kaupat muutaman sadan metrin päässä. On aika paljon työtä näin sairaseläkeläiselle hoitaa tää kiinteistö aina talven yli kun lämmitys on öljyllä ja puulla toistaiseksi. Talossa on 5 huonetta ja keittiö, kaksi sisääntuloaulaa, saunatilat yms. Täysin asuttavassa kunnossa. Kesällä olis tarkoitus lisätä kattoterassin mukavuutta sateella ja rakentaa terassin päälle katos että saa sit sateellakin kyttäillä kylän tapahtumia sieltä yläilmoista. Niin että tämmönen olis tässä myynnissä. Lisätietoja saapi kun jättääpi mulle viestiä , [email protected]

      • RikkaampiMan

        Myyty jo:)!!!


    • wwwwwwwwwwww3

      Täytyy vaan nyt reilusti talokaupoilla tarjota se -70% ja haukkua myyjää huijariksi kun ei mene läpi.
      Talokaupoilla täytyy lisäksi vaatia että saa ostettua valmistumisvuoden hintatason mukaan ja jos ei taaskaan onnistu niin silloin tulee raivostua ja haukkua myyjää kiskuriporvariksi.

      Lisäksi täytyy osata vaatia kiinteistö materiaalien ja tontin hinnalla, tässä kohtaa voi vedota johonkin mikä tulee sillä hetkellä mieleen.

    • 77788999999999999999

      " Paljastan nyt TEILLE IDIOOTEILLE miten asuntokauppa hinnat muodostuvat. Todelliset arvot ovat finanssialan keskusliiton määrittämät ja kaikki siitä yli menevä on voittoa eli TYHMÄT MAKSAA LIIKAA ASUNNOISTA. "

      Tämä nyt on yksinkertaisesti niin paksu valhe kuin vaan olla voi.

      Muuten jos oikeasti olisit kiinteistövälittäjä ja olisit kiinteistökaupoilla rikastunut niin et sinä tällaisella palstalla ainakaan siihen malliin saarnaisi kiinteistöjen kelvottomuudesta ja ylihintaisuudesta kuin mitä tässä teet.

      "Kaikki kuvittelevat, että heidän vanha ***** asuntonsa olisi jotenkin hienompi ja parempi kuin muiden ja pyydetään ihan älyttömiä."

      Tässä kyllä on vähän perääkin, mutta se on varsin ymmärrettävä asia tämä, varsinkin kun ottaa huomioon että tavallinen asuntoaan myyvä ei ole montaakaan asuntoa vielä myynyt, usein ensimmäistä kertaa ollaan myymässä.

      "Ostajat taas ovat niin TYHMIÄ, että kuvittelevat samojen vanhojen paskojen talojen hinnan nousevan."

      Ei ne nyt niin tyhmiä ole. Meillä Suomessa myynnissä olevat vanhat asunnot ovat sen verran hyviä ja niistä on isännöitsijän todistukset nähtävillä mitä remontteja on tehty ja mitä on odotettavissa, niin että kyllä niistä pääsääntöisesti maksaakkin jotain sietää. Uude asunnot taasen ovatkin jo yli 3000€ neliö vaikka ne sijaitsisivat missä tahansa.
      Kaikkein pahiten voi pettyä pientalojen ostamisessa, varsinkin jos ja kun ei tavallisella ostajalla ole asiantuntemusta niiden suhteen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1249
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      740
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      288
      704
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      656
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      638
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe