YLIOPISTOON ULKOMAILLE??

suvi

Voiko joku ihana ihminen kertoa, kuinka vaikea on päästä ulkomaalaisiin yliopistoihin ja miten haku tapahtuu? Mihin maihin ei esim. ole lukukausimaksuja? Pitääkö pohjalla olla aina yo- todistus? Kysymys koskee suoraa hakua, ei siis vaihtoa. Kiitos etukäteen!

8

5255

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suvi2

      Melkeinpä kaikkialle paitsi Suomeen on yliopistoilla lukukausimaksut. Ne on sitten esmes USAssa kalliit ja Ranskassa kohtuulliset.. Siis yliopisto opinnot kesimääräisesti Ranskassa maksaa NOIN 350 eur/lukuvuosi. Kauppakorkea ja BBA opinnot on sitten eri juttu ja ne maksaa Ranskassakin törkeesti! Believe me ;) Mutta siis jos haluaa opiskella normaalis yliopistos niin aika iisiä on ja haku on myös iisiä!!! Hakea pitää siinä vuoden vaihteessa, EU kansalaisilla on helppoa. Lähetät vaan vapaamuotoisen esim e-mailin tai normi kirjeen hakemaasi kouluun ja annat osoitteen jne. Ne lähettävät sinulle haku ohjeet ja jotkut jopa hakupaperit. Sitten ne pitää palauttaa ennen NOIN huhti/toukokuuta takaisin koululle. Todennäköisesti pitää suorittaa Suomessa TCF-testi (helmikuussa). Tässä jotain kuvaa sulle =) Ja ainaki Ranskassa on suht helppo päästä sisälle yliopistoon, mutta siellä on joka vuosi kovat kokeet ja vaan puolet jatkaa toiselle vuodelle.

    • zade

      ..se kovin vaikeaa ole :) Riippuu tietenkin mihin hakee ja miltä pohjalta. Väittäisin että yleensä yliopistoihin on edellytyksenä on yo-todistus, ja lukiopohja myös helpottaa monien aineiden opiskelua, riippuen tietenkin alasta. Eri maiden koulutusjärjestelmät poikkeavat niin kovasti toisistaan että hyvin hankala sanoa.

      Kaipaat tietoa melko laajalta aihepiiriltä, joten kehotan aloittamaan cimon maailmalle.net -sivustosta ja opintoluotsin ulkomailla opiskelua koskevasta sivusta http://www.opintoluotsi.fi/sivu.asp?id=144

      Toivottavasti pääset näiden avulla alkuun :)

      • suvi

        teille molemmille ihan HIRVEESTI! olen tässä vaihtoehtoisesti miettinyt ulkomaille menoa, kun suomesta tuli taas ei- kirjettä : (!


    • jumppahiiri

      Ranskan järjestelmästä jo kerrottiin joten summaan vielä Englannin ja Alankomaat:

      Englannissa hyvät yliopistot ovat kiven takana ja vaativat aika kovan YO todistuksen, mutta yleisellä tasolla opiskelemaan pääsy on varsin joustavaa ja ovat valmiita tekemään poikkeuksia tilanteen mukaan.

      Belgiassa ja Hollannissa on monilla yliopistoilla/kauppakorkeakouluilla englanninkielisiä ohjelmia, joiden sisäänpääsyvaatimukset ovat kohtuulliset (yleensä pienimuotoinen koe joka testaa "yleistä tietoa" ja matematiikkaa). Yleisesti ottaen "karsinta" tapahtuu opintojen myötä, eli mikäli ei täytä krediittijärjestelmän (~opintoviikko) vaatimuksia niin esittävät sinulle suosituksen lopettaa opinnot.

      Kummassakin tapauksessa maksuun tulee lukukausimaksut (n. €1000), mutta mikäli täytät tietyt vaatimukset, niin voit hakea niitä korvattavaksi.

    • Lucy

      Lukukausimaksuttomista maista tulee mieleen Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti ja Irlanti. Irlannin alhainen suosio suomalaisten keskuudessa ihmetyttää... Ehkä nyt kun brittien lukukausimaksut nousevat kolmeen tuhanteen puntaan, suomalaiset löytävät myös tuon iiihanan vihreän saaren : )

      Ruotsin lisäksi myös Tanskaan ja Norjaan voi hakea, mikäli yo-todistuksesta löytyy vähintään keskipitkä ruotsi. Ja Islannin laissa on määrätty, että yliopiston on otettava vastaan kaikki yo-tason tutkinnon suorittaneet hakijat. Siis koskee niitä yliopistoja, jotka ylipäänsä Islannissa ottavat ulkomaalaisia opiskelijoita. Ainakaan Reykjavikin yliopisto ei kaksi vuotta sitten asiaa tiedustellessani ottanut islanninkieltä taitamattomia muuta kuin vaihto-oppilaina...

      Yo-todistusta nuo näyttävät vaativan. Harvemmin ammattikoulututkintoa siellä rinnastetaan yo-todistukseen. Mutta poikkeuksiakin varmasti on. Googlettamalla muuten löytyy valtavasti tietoa ulkomailla opiskelusta.

    • Ruotsi

      Ruotsista sen verran,että siellä ei lukukausimaksuja siis ole.Haun vaikeus riippuu paikasta mihin hakee.Kiintiöitä on erilaisia.Yleensä suomalaiset hakevat papereilla,mutta kokeeseenkin (högskoleprov) voi osallistua jos taitaa ruotsia hyvin. Yo-todistuksesta ja lukion päästötodistuksesta lasketaan tietynlaisella taulukolla valintapisteet.Vaikeimmissa paikoissa kuten esim.lääkiksessä,psykologiassa,oikiksessa rajat ovat ollet korkeat.Esim lääkikseen pääsyraja on usein täydet 20.00 ja suomalainen hakija saa sen L:n papereilla ja 9.4 keskiarvolla:)Että onnea vaan!
      Ruotsi on hieno paikka!Yliopistot ovat erittäin tasokkaat ja opetus on siis hyvää.Tutkinnot vastaavat suomalaisia tutkintoja eli jos Suomeen haluaa töihin tulla (huonommat palkat;) ei tarvitse mitään muuntokoulutuksia käydä.Näin on ainakin näillä tavanomaisimmilla aloilla. Harvinaisimmista ammateista sitten en tiedä..
      Muuta kysyttävää?

    • Höpö

      Nimimerkki Ruotsi, oletko käynyt yliopiston siis Ruotsissa? Missä siellä? Itseäni kiinnostaa Tukholman yliopiston kielitarjonta, joten sinne tod.näk. lähtee paperit menemään, mutta kuinka vaikea sieltä on esim. saada asunto?? Ainakin omilla nettisivuillaan mainostivat asunnon löytämistä todella vaikeana.. Kirjoitin pitkästä ruotsista 5 vuoden opiskelutauon jälkeen C:n, en siis ehtinyt kerrata kokeeseenkaan yhtään (talonrakennus ym oli meneillään) ja aikaisemmat kurssit oli arvosanoiltaan välillä 6-9. Pärjääköhän tällä? Siellä ollessa tietysti se ruotsikin kehittyy ja muistuu paremmin mieleen, sillä sinne haluaisinkin,, Opiskelisin siis espanjaa ja englantia.

    • joku___vaan

      Pääseekö amistodistuksella mihinkään? :// ja onko ulkomailla ylipäätänsä ammattikorkeakouluja..?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 155
      4557
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      117
      4165
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2750
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1764
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1669
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1660
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      93
      1596
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1573
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe