Imaginaerum möi 214 000

Jorky

kpl neljässä viikossa ilmestymisensä jälkeen global world chartin mukaan. Dark Passion Playn luku oli vastaavassa ajassa 343 000. Ainut fakta minkä löysin teille "Imaginaerumia ei osta kukaan vähättelijöile"

27

538

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eli takkiin tulee

      ja paljon, vielä pari vuotta ja seuraava levy ei yllä edes 100 000 asti.

      Jännä homma , että kun muut bändit ottaisivat yli 100 00 älbyn laskun taka-iskuna niin Nightwish kutsuu sitä menestykseksi:)

      Ihan kuin 100 metrin juoksija , joka olisi juossut ennen 10 sekunnin pintaan ja nyt juoksisi sinne15 sekunnin tietämiin, niin tulisi väittämään että hän on paremmassa kunnossa kuin ennen :)

      • Suomen myyntilukuja

        Täältä löytyvät Suomen myydyimmät levyt, olkaapa hyvät:

        http://www.ifpi.fi/tilastot/myydyimmat/2011/kotimaiset/

        Sieltä löytyvät myös eniten myydyt ulkomaiset julkaisut.

        Luvuista voipi päätellä, että mitä mahtaisivat ainakin täällä kotimaassa artistit tuumata tuommoisesta 100 000 älppärin myynnistä... Olisivatko naama nurinpäin?


      • sdfgdfhgfhj

        Levymyynti on tainnut yleisesti laskea tuon kolmanneksen sitten DPP:n, että Imaginaerum möi siis suhteessa varmaankin aika saman.


      • Ykroj
        Suomen myyntilukuja kirjoitti:

        Täältä löytyvät Suomen myydyimmät levyt, olkaapa hyvät:

        http://www.ifpi.fi/tilastot/myydyimmat/2011/kotimaiset/

        Sieltä löytyvät myös eniten myydyt ulkomaiset julkaisut.

        Luvuista voipi päätellä, että mitä mahtaisivat ainakin täällä kotimaassa artistit tuumata tuommoisesta 100 000 älppärin myynnistä... Olisivatko naama nurinpäin?

        Tuo lfpin tilasto on täyttä roskaa;sen mukaanhan Imaginaerumia ei ole myyty Suomessa yhtään kappaletta vuoden 2011 jälkeen!Vaikka oli listalla yli 30 viikkoa,korkeimmillaan sijalla 2.Tarkistakaa vaikka itse:vuoden 2011 myynti 67932 ja kaikkien aikojen myydyimmät listalla sama myynti yhä! = ei muka yhtään kpl myyntiä 2012 2013 .


    • IRumin myynnistä

      Imaginaerum-albumi on hyvin erilainen kuin mikään Nightwishin aiempi albumi. Osalle perusrokkari-kuulijoista Imaginaerumissa on liikaa muuta kuin (sinfonista) metallia. Uskon, että Imaginaerum myisi paremmin, jos se olisi tavanomaisempaa Nightwishia ja siinä olisi pääosin Ghost river, I want my tears back, Last Ride of the day -tyyppisiä kappaleita. Bändi ei kuitenkaan halunnut pelata varman päälle vaan halusi tehdä tavanoamisesta poikkeavan levyn tulevan elokuvansa musiikiksi. Rohkeita tyyppejä, joille minä nostan hattua. Olen villpittömästi iloinen bändin puolesta siitä, että tämä Imaginaerum-erikoisuus on myynyt näinkin hyvin.
      Sitten vielä sellainen asia, että levymyynti laskee jatkuvasti ainakin länsimaissa (Suomessa levymyynti on laskenut yli 20% vuonna 2011 verrattuna vuoteen 2007).

    • NW !!!

      Komppaan :)

    • Taas näkee sen että

      NIghtwishin levymyynnit vain laskevat. Kaikki muuhan on pelkkää selittelyä, jota nämä uusfanit harrastavat. Totuus ei kuitenkaan muutu miksikään. Suunta on bändillä alaspäin.

      • Ja kuulee sen että

        Ei se koske pelkästään Nightwishiä. Suunta on alaspäin lähes koko levyteollisuudella netin "ansiosta". Onneksi NW:n keikoille kuitenkin on riittänyt yleisöä.


      • Toivottavasti otit viestiä kirjoittaessasi huomioon levymyynnin yleisen laskusuunnan, etkä keskittynyt yhteen ainoaan yhtyeeseen.


    • Jos se levymyynti

      laskee niin on se kumma kun muut bändit ja artistit silti saavat levyjänsä myytyä :)

      Tuo on tietysti NW:lle hyvä selitys seuraavan kertaan kun levyä ei ole mennyt kaupaksi kuin nippanappa 100 kpl :P

    • Tarkoitushakuisuutta

      Oletko ottanut huomioon että Imaginaerumin neljän ensimmäisen viikon myynti koski ainoastaan Euroopan myyntiä, muualla maailmassa levy julkaistiin vasta tammikuun puolella.
      Mille tasolle Imaginaerumin lopulliset myyntiluvut asettuvat nähdään vasta itse
      päätuotteen eli elokuvan menestyksen myötä. Elokuva saa jokatapauksessa
      huomiota ja lisää cd:n myyntiä.
      Ottaen huomioon fyysisten levyjen laskevat myyntiluvut ja se että mennyt Euroopankiertue sekä tuleva Pohjois-Amerikan kiertue tehdään jatkuvasti suureneville halleille, ei voi tulla muuhun johtopäätökseen kuin siihen että suosio on edelleen selvässä nousussa.

    • Jouhka75

      Mitenkäs se nyt sitten onkaan noiden keikkapaikkojen kanssa? Netissä liikkuu kahdenlaista versiota, joista toisen mukaan keikkapaikat olisivat pienempiä tai ainakin keikoille tulisi vähemmän ihmisiä ja sitten toisen mukaan taas keikkapaikat ovat kasvaneet ja yleisöäkin on tullut enemmän paikalle. Onko tästä nyt sitten mitään virallista tietoa saatavilla? Näihin lisämausteen antaa eri versiot Anetten potkujen syistä, joista yksi suosittu versio on että Nightwishin suosion lasku olisi Anetten syytä ja nyt näillä potkuilla ja Floorin palkkaamisella yritetään saada suosio taas nousuun. Onkohan tässä mitään perää?
      Itse tiedän että Euroopan kiertueelle oli buukattu isommat salit mutta yleisömääristä ei ole mitään virallista tiedotetta tullut... keikkaa nyt ainakin näyttäisi piisaavan kesälle asti, että ei varmaan siinä mielessä ole pudotusta tullut? Onko se nyt muotia sitten syyttää Anettea Nightwishin laskusuhdanteesta vai ei ja onko laskusuhdannetta edes ollut olemassakaan? Täältä palstalta saa lukea niin ääripäitä että on vaikeaa muodostaa sitä totuuden mukaista kuvaa.

      • Tällä palstalla nyt harvemmin saa mistään totuudenmukaista kuvaa, sillä mielikuvituksella ja omilla asenteilla maustettuja teorioita pukkaa ovista ja ikkunoista. Parempi vain olisi ottaa ne viihteenä.

        Itse en jaksa alkaa spekuloimaan ja lukemaan tiedotteen rivien väliustä ns. "todellisia syitä", jos muita syitä edes onkaan tiedotteessa mainittujen lisäksi. Nautin vain musiikista ja odottelen kesän keikkoja. :)


      • Jorky

        Zurich katsomokapasiteetti 12 500 , lippuja myyty 10338
        New york 2 786 2562
        Columbus 1600 loppuunmyyty
        Hamburg 7202 5111
        Montreal 2250 1980
        Anaheim 1700 1314
        Sao Paulo 6938 (ei tietoa)
        Buenos Aires 3165 "
        Göteborg n. 3 000
        Brussels n. 7 000
        Amsterdam n. 8 000
        Pariisi liki 10 000
        Tiedot löytyvät netistä cashbox nimiseltä sivulta jonne joku keräilee tietoja kiertueiden pääsylipputuloista.uja luotettavuudesta en tiedä paremmin.


      • Youtuben pätkää
        Jorky kirjoitti:

        Zurich katsomokapasiteetti 12 500 , lippuja myyty 10338
        New york 2 786 2562
        Columbus 1600 loppuunmyyty
        Hamburg 7202 5111
        Montreal 2250 1980
        Anaheim 1700 1314
        Sao Paulo 6938 (ei tietoa)
        Buenos Aires 3165 "
        Göteborg n. 3 000
        Brussels n. 7 000
        Amsterdam n. 8 000
        Pariisi liki 10 000
        Tiedot löytyvät netistä cashbox nimiseltä sivulta jonne joku keräilee tietoja kiertueiden pääsylipputuloista.uja luotettavuudesta en tiedä paremmin.

        kun katsoo, niin Sao Paolo oli pirun täynnä.


    • Sunday IS

      Jenkeissä keikkapaikat ovat pieniä, jokusen tuhannen keikkapaikkoja. Euroopassa taas isompia, areenoja yms. Kuten levymyynti yleensä, myös Nightwishin levynmyynti on ollut pienoisessa laskussa. Ei voi kuitenkaan vetää sitä johtopäätöstä, että suosio olisi laskenut, koska pitää ottaa huomioon musiikin myynnin yleinen tila (esim. kulta- ja platinalevyjen rajat ovat laskeneet Suomessakin vastaamaan levynmyynnin yleistä tilaa). Anette-vihaajien mielestä suosio on varmasti laskenut ja juuri laulajasta johtuen, mutta kiertueet ja levynmyynti (Dark Passion Play myydyin levy ja kiertueet kasvaneet entistä massiivisemmaksi) eivät tue tuota väitettä. Eiköhän potkut johtuneet ihan Anetten raskaudesta.

      • gossip girl

        Miksi täällä puhutaan potkuista ja varsinkin yhdistettynä raskauteen - ihan kuin bändin äijät/managerit olisi ihan työelämän laista tietämättömiä? Mistä hevosmiesten toimistosta näitä juttuja levitetään? Lisätään nyt sitten yksi juoru soppaan, kun tällä palstalla ollaan... Anette oli joka tapauksessa jäämässä äitiyslomalle ennen Etelä-Amerikan kiertuetta ja asian tiimoilta oli tehty sijaisjärjestelyjä. Hän ei kuitenkaan alkuunkaan pitänyt ajatuksesta, että Floor tulisi hänen sijaisekseen...

        Tuskin Anette olisi tyytynyt kirjoittelemaan blogissaan vain niitä hänelle tyypillisiä liirumlaarumeita, jos olisi tullut yksipuolisesti "pois potkituksi". Kyllä hänellä itsellään täytyy olla ollut sanansa sanottavana. No, saas nähdä sitten minkälaisia paljastuksia tulee olemaan hänen päiväkirjoihinsa perustuvissa Nightwish-muisteluksissa.


      • Jorky

        Väittäisin yhä että Once on myydyin levy. Dppn höpöhöpö- myyntiluvut ovat peräisin wikipediasta.Toki levy myi tosi hienosti muttei aivan niin paljon kuin siellä väitrtään.


    • Mursu56

      No haloo. Eiköhän ne nyt potkut olleet... tai muotoiltuna että tapahtui yhteisymmärryksessä, mutta ettei Anettella ollut muuta vaihtoehtoa kuin lähteä. Ja aivan varmasti bändin management ja jäsenet on tietämättömiä/piittaamattomia monistakin asioista, mutta enpä usko että Anetten ja Nightwishin välillä on ollut varsinaista työsopimusta vaikka aika selkeästi Anette palkollisen asemassa olikin. Tuskinpa Anettea muuten niin harmittaisikaan tulla heitetyksi sivuun tuosta noin vain, mutta eihän hänellä ole mitään vaihtoehtoja jos koko bändi ilmoittaa etteivät häntä halua mukaan enää. Enkä usko pätkääkään että Floorin oli tarkoitus olla vain sijaisena muutaman kiertueen ajan, enkä usko että missään vaiheessa oli edes ajateltu että Anette palaisi äitiyslomansa jälkeen bändiin, ei häntä enää mukaan haluttu. Ja mitäpä sitä väkisin vääntämään jos homma ei toimi, voihan se olla että Anette oli inhottava pissis, mutta kun en häntä henk. koht. tunne niin en ala arvostelemaankaan.
      Nyt kokeillaan toimiiko homma Floorin kanssa "epävirallisesti" ja eiköhän hän bändiin jää solistiksi, varsinkin jos Revampin uusi albumi syksyllä ei ala myydä kuin häkä. Mikäs siinä. Oma fanitukseni on sen verran laskenut tässä että tuskin enää tulee keikoille lähdettyä, mutta ihan hyvinhän Floor Nightwishiin sopii joten onnea heille vaan jatkoon. Huvittavaa vaan tämä fanien ja bändin höttöys näiden suhteiden alussa, alussa kaikki on niin "fantastista" ja ollaan kuin luotuja toisilleen. Sitten lässähtää ja sitten joku saa jo potkut. Ja vika on aina muualla kuin bändin pojissa. :) No en heitäkään tunne, varmaan ehkä ovatkin ihan huipputyyppejä, mutta en nyt historia huomioon ottaen vielä hehkuttaisi tätä uuttakaan "suhdetta".

    • tahvo

      imaginaerum maailmankiertueella bändi heitti 104 keikkaa ja esiinty yhteensä 1,4 miljoonalle ihmiselle joka tekee n. 13 500 nuppia per keikka, eli ei se näytä olevan laskussa se suosio kauheesti jos edellisistä maailmankiertueista karsitaan keikkoja pois ja silti esiinnytään tollaselle ihmismäärälle ni ei se minusta huono ole.

      • tarkka

        Mistä tämä luku 1,4 miljoonaa on peräisin?


      • Täältä löytyy
        tarkka kirjoitti:

        Mistä tämä luku 1,4 miljoonaa on peräisin?

        ja oikeastaan luku on reilu 1,5 miljoonaa...

        http://nightwish.com/en/news?page=4

        "...The Wacken Open Air appearance was the first of the three final shows of the band's `Imaginaerum World Tour´ 2013, which saw the Finns, Anette Olzon, and the Dutch amazon Floor Jansen playing of 104 concerts in 34 different countries with total audience of over 1,5 million fans around the globe...."


      • tarkka
        Täältä löytyy kirjoitti:

        ja oikeastaan luku on reilu 1,5 miljoonaa...

        http://nightwish.com/en/news?page=4

        "...The Wacken Open Air appearance was the first of the three final shows of the band's `Imaginaerum World Tour´ 2013, which saw the Finns, Anette Olzon, and the Dutch amazon Floor Jansen playing of 104 concerts in 34 different countries with total audience of over 1,5 million fans around the globe...."

        Ok, kiitos. Lukema on sama kuin Showtime, Storytime -dokumentin alussa ja ajattelin että 1,4 miljoonaa olisi jostain muusta lähteestä. Lukema (1,5 miljoonaa) ei kyllä vaikuta mitenkään erityisen uskottavalta ja taitaa sisältää aika huomattavaakin liioittelua. Ns. "lapinlisän" päälle onkin taidettu lyödä vielä rajusti "kiteenlisää"...


      • Täältä löytyy
        tarkka kirjoitti:

        Ok, kiitos. Lukema on sama kuin Showtime, Storytime -dokumentin alussa ja ajattelin että 1,4 miljoonaa olisi jostain muusta lähteestä. Lukema (1,5 miljoonaa) ei kyllä vaikuta mitenkään erityisen uskottavalta ja taitaa sisältää aika huomattavaakin liioittelua. Ns. "lapinlisän" päälle onkin taidettu lyödä vielä rajusti "kiteenlisää"...

        Tuo taisi olla levy-yhtiö Nuclear Blastin tekstiä (en ole ihan varma)... Vaikka mukana oli paljon yleisömäärältään isoja keikkoja ja festareita, niin tuolla Amerikoissa esiintymispaikoista moni oli sellaisia, joihin mahtui porukkaa ehkä parintuhannen verran. Tiedä häntä sitten miten tuohon lukuun on päädytty, mutta varmasti miljoona kuitenkin on mennyt reilusti rikki. Yksin Wackenissa oli jo noin 82 000...


      • Luulisi
        tarkka kirjoitti:

        Ok, kiitos. Lukema on sama kuin Showtime, Storytime -dokumentin alussa ja ajattelin että 1,4 miljoonaa olisi jostain muusta lähteestä. Lukema (1,5 miljoonaa) ei kyllä vaikuta mitenkään erityisen uskottavalta ja taitaa sisältää aika huomattavaakin liioittelua. Ns. "lapinlisän" päälle onkin taidettu lyödä vielä rajusti "kiteenlisää"...

        lipunmyyntiluvuista saavan aika tarkan määrän?


    • youtube-lisä?

      Minäkin ihmettelin aikanaan tätä Nuclear Blastin tekstiä, missä siis sanottiin "with a total audience of over 1.5 million fans". Minusta tässä on kaksi vaihtoehtoa. Testissä on virhe tai sana "audience" on käsitetty laajemmin kuin pelkästään paikan päällä ollut konserttiyleisö. Audience tarkoittaa laajemmassa mielessä sitä yleisöä, minkä kuultavaksi ja/tai katsottavaksi jotakin on esitetty tai luettavaksi jotakin on kirjoitettu.
      Youtubeen on taltioitu Imaginaerum-kiertueelta kokonaisia konsertteja, jotka ovat saaneet yhteensä monta miljoonaa katsomiskertaa. Yksittäisten kappaleiden saamat katsomiskerrat Imaginaerum-kiertueelta yltävät yhteensä varmaankin yli sadan miljoonan. Olisiko yli 1.5 miljoonan kuulija- ja katsojakunta saatu niin, että myytyjen lippujen määrään on lisätty hyvin varovainen arvio youtuben kautta Imaginaerum-kiertueen konsertin katsoneiden lukumäärästä? Myytyjen lippujen määrä pitäisi olla tarkkaan tiedossa, mutta se ei kerro tarkkaan, montako henkilöä todella oli konsertissa. Eivät kaikki siksi päiväksi festarilipun ostaneet tule joka ikiseen konserttiin. Lisäksi vielä, samoja ihmisiä käy katsomassa kiertueen aikana useampaa kuin yhtä konserttia.

    • oma tulkintani

      on seuraava: kesien 2012 ja 2013 festariyleisömääriksi (23 festarikeikkaa) on otettu koko festarien (siis useamman päivän) kävijämäärä. Tuolla laskutavalla tuo 1,5 miljoonaa natsaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1701
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe