AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Jyväskylän aikuisopisto

Jyväskylän aikuisopisto

3 Vastausta 266 Lukukertaa
Hei. onko aikuisopiskeluun ikärajaa?
onko tutkinto pätevä eli käy työnhaussa?
saako opintotukea?
onko helppo päästä esim. jyväskylän aikuisopiston lähihoitajalinjalle, laboratorio linjalle tai metsänhoitoalalle? onko valintakokeita?
Jyväskylän aikuisopistoon on paljon hakijoita, mutta kuten muihinkin oppilaitoksiin niin myös sinne on mahdollista päästä opiskelemaan jos todella haluat.

Lähihoitajalinjalle on soveltuvuus/valintakokeet jossa käydään erilaisia testejä läpi joiden perusteella oppilaat valitaan. Vain osa (noin puolet) hakijoista kutsutaan valintakokeeseen ja näistä osa valitaan opiskelemaan.

Kannattaa ilman muuta hakeutua, jos ala tuntuu oikealta.
Tutkinnot on yhtä päteviä kuin muutkin toisen asteen tutkinnot, käy työnhaussa sekä jatkoopinnoissa korkeakouluihin. Opintososiaalisissa etuuksissa voi olla vaihtoehtona opintotuki, aikuiskoulutustuki, tai opiskelu työttömyysetuudella. Voit tiedustella TE keskuksesta tai KELA:ta mitkä olisivat mahdollisuutesi mihinkin opiskelun aikaiseen rahoitukseen.

Oppisopimuskoulutuksissa saa työnopetuksen aikana alan työehtosopimuksen mukaista palkkaa työnantajalta. Mikäli työnantaja ei maksa palkkaa tietopuolisen koulutuksen ajalta, oppisopimuskeskukselta tai -toimistolta voi hakea tältä ajalta päivärahaa. Sen suuruus on 15 euroa päivältä.
Jatkossa aikuisopistoon tulee aina hakea jos on jo suorittanut ammatillisen tutkinnon tai lukion tai vaikka ei olisikaan mutta jos ikää on enemmän kuin 18v. Nuoren oppilaitos ammattiopisto on jatkossa vain peruskoulun päättäneille.
 /   /  /  / Jyväskylän aikuisopisto

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta